Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. @8 pe vremea cand lucram in fabrica amus vreo 20jde ani la multinationala mi-a cerut o ruda sa ii aduc ai lui o plasa de suruburi ca „ii trebuie sa faca un gard”. A fost probabil socul vietii lui cand i-am explicat ca nu se poate lua nici macar o saiba si ca chiar si rebuturile sunt inventariate si returnate clientului. Mi-a zis : „pai ma copile, tu te intorci zilnic de la servici cu plasa goala? Nu iei si tu ceva acasa?”

    Comentariu apreciat.1403
    • „Aaa, pai nu asa se face!” replica unui fost sef de politie economica, atunci cand i-am explicat ca reparatia imprimantei din birou il costa x

      Comentariu apreciat.612
    • Politia din Satu Mare ce parere are despre subiectul discutat in consiliu judetean? Procurorii, comisarii, etc ? Sau sunt plecati in concediu?

      121
  2. 9. cat timp dati ziarelor din canada sa se intoarca „360 de grade inapoi” si sa-l roage pe nenea zuck sa-i ierte, ca a fost o gluma, si ca vor iar traficul ala de la bunici dragute si unchi rasisti?

    117
    • stai că voiam articol dedicat.

    • E foame maxima de bani pe publishing.

      50
    • Intoarcerea la 360 e doar o pirueta!

      183
    • Lumea nu mai stie geometrie. 360 e noul 180 si unghiul drept fierbe la 90 de grade.

      Comentariu apreciat.391
    • Dragos si rio, e un citat dintr-un politician autohton, de aia sunt ghilimelele acolo…

      111
    • Parca a fost o faza similara in Australia si acolo a clipit Zuck.

      Intrebarea este cat/daca afisarea de stiri pe FB si IG determina cititorii sa dea click pe link ca sa citeasca stirea completa. Nu stiu la altii, dar la mine de multe ori e suficient sa citesc titlul si cele 3-4 randuri.

      30
    • de cele mai multe ori, in romania, cele 3 4 randuri SUNT articolul.

      110
    • Nu ziarele sint cele care au intiat miscarea ci guvernul.
      Lucrurile sint putin mai complicate: Guvernul folosing scuza ca vor sa salveze ziarele (a caror tiraj scade constant) a decis sa distribuie ajutoare financiare ziarelor. Smecheria e ca ajutoarele sint concentrate catre ziarele care lauda guvernul si nu cele care critica. Eu as spune ca e un fel de mita institutionalizata.
      Articolele si videourile care critica guvernul se inmultesc pe interent iar Trudeau, un om cu un orgoliu imens ce nu suporta sa fie criticat face totul sa impiedice propagarea articolelor negative la adresa lui.
      Eu as spune ca e vorba de cenzura.

      51
  3. Cine intreaba la PSD cat mai este tariful lui Buscu? Tot 20.000 de euro pe luna?

    Indecis. Tu ce zici?268
    • Numai daca nu trebuie sa faca nimic de banii aia. Daca tre sa si faca ceva, sub 50000 nici nu se da joa din pat.

      101
  4. 7. Nu înțeleg de ce sat trebui să mai ia statul încă odată ceva, banii ăia au fost deja impozitați.

    86
    • Bilet platit din bani impozitati, din castig statul ia 25%, apoi omul pune banii in banca si plateste 10% din dobanda, cu ce scoate cumpără orice si plateste tva accize taxe. Dar in schimb statul iti ofera acces la sanatate justitie si educatie

      Comentariu apreciat.392
    • da mă, chiar așa, dacă realizezi venituri peste 2000, trebuie să plătești nu știu cât impozit, mai mult de 10%, dacă ești angajat, la fel și tu și angajatorul. Dar dacă fuckin câștigi o sumă, nu, să nu se atingă. Păi are logică ce spui? Când scot bani făcuți la poker statul nu mă impozitează (doar 3%, fix pix). Mi se pare foarte puțin să impoziteze statul 10% la loto la suma aia babană.

      313
    • cred ca se cheama impozit pe profit….

      52
    • NOU
      #19

      Pentru ca loteriile de stat au fost create ca un instrument de strangere de fonduri.

      221
    • asta merita,sa ia statul cel putin jumatate: se stie ca toata lumea cand joaca la loto are inspiratia sa puna numere consecutive, in cazul acesta 36, 37 si 38 .

      76
    • La poker platesti 3% pana in 10.000 lei, apoi 300lei plus 20% din ce e peste 10.000lei,apoi 11750 lei si 40% din ce e peste 67500 lei. O adevarata afacere pentru stat, ca statul imi ofere cafele, masaje si suport lombar in timp ce eu imi futeam creieru.
      Ca idee, pokerul online in Romania e aproape de copca, foarte multi aleg VPN si joaca pe Austria unde nu ai probleme de genul asta

      85
    • @pedro la poker și pariuri e în teorie cum spui tu, impozitul progresiv e pe retragere, și nimeni nu e bou să retragă cu 20-40%, toți retrag de mai multe ori.

      51
    • >>se stie ca toata lumea cand joaca la loto are inspiratia sa puna numere consecutive, in cazul acesta 36, 37 si 38

      Daca ai fi trecut prin scoala retinand ceva ai sti ca 1-2-3-4-5-6 are fix aceleasi sanse de castig ca orice alta combinatie si nu ti-ai mai incarca mintea cu conspiratii.

      207
    • Evident ca asta faci, maxim 3 retrageri pe zi. Dar ce te faci cand e campionatul mondial de poker online, iar la main event premiul e de 1milion de dolari? Platesti statului 40% a doua zi sau te chinui cu retrageri timp de un an jumatate, iar la final banca sa blocheze bani pentru suspiciuni de frauda sau spalare de bani? Ideea e ca impozitele astea cretine sunt la noi, la greci si suedezi. In rest, zburda fiecare cum poate. Uitasem ca mai ai un impozit de la suta pentru depunere, plus un curs dolar/leu foarte convenabil pentru stat.
      Ca si concluzie, din 3600 turnee jucate anual, am undeva la 130 anul asta. In primul rand, nu mai vreau sa imi risc banii ca sa ii retrag cu asa impozite, iar plaja de jucatori s-a dus la vale considerabil. Toate lumea s-a mutat pe gg, unde sunt permisi si rusi, ca au multi bani, dar acolo e de domeniul desenelor animate, nicidecum de skill

      15
    • „Daca ai fi trecut prin scoala retinand ceva ai sti ca 1-2-3-4-5-6 are fix aceleasi sanse de castig ca orice alta combinatie si nu ti-ai mai incarca mintea cu conspiratii.”

      Daca ai fi urmarit toate extragerile loto in ultimii douazeci de ani te-as fi inteles, urmareste macar zece-douazeci de extrageri la rand si mai vorbim, boss!

      03
  5. Salut!

    Nimic despre greva studenților la medicină din Iași care vor să fie doctori, dar să facă facultatea de acasă, din pat?

    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/premiera-protest-impotriva-prezentei-o-universitate-din-iasi-va-obliga-studentii-sa-vina-la-cursuri-ca-sa-treaca-anul-amenintari-cu-proteste–356107.html

    253
    • Cica au marit si tarifele pentru anul universitar…

      110
    • Adevarul e undeva la mijloc. Sa nu excludem din ecuație profesorii care efectiv vin și citesc un PPT. Nu e dreptul omului sa citească acel PPT in pat, parc sau cafenea dacă îl asimilează mai bine?
      Dacă vorbim de profesori care vin cu un input – cazuri clinice, experiențe din spital, da, evident ca prezenta este de luat in calcul – cei cu capul pe umeri și care știu ce vor sunt sigur ca o bifează oricum in cazul asta.

      166
    • Nu exista „greva” a studentilor, ca nu au contracte de munca cu universitatea.

      75
  6. Atata vreme cat Microsoft va mentine restrictia la abonamentele xbox pass pentru anumite tari lumea se va orienta catre PS si Nintendo.

    180
    • Stai linistit, a cumparat Microsoft toate studiourile aproape. Ca raspuns, Sony a cumparat Bungie cu 2 miliarde. Un studio care face 1 singur joc momentan si ala multi-platform. Intre timp, xbox Gamepass rupe, nu stiu cat ii afecteaza restrictiilea alea.

      Nintendo rupe in continuare cu vanzarile switch, merge compania din bine in mai bine.

      N-am avut xbox niciodata, doar ps4 si ps5 acum. Iar ps5-u sta in punga de aproape 1 an pentru ca are atatea jocuri dedicate de nu mai stiu ce sa fac… il mai deschid cand am musafiri si ne prostim la un MK sau Street fighter. Sony ia decizii din ce in ce mai proaste.

      616
    • Doua cuvinte: VPN

      07
  7. „care prezentau leziuni incompatibile cu viata”. Doar mie mi se pare dezumanizanta expresia?

    asta-i ca „exitus” pentru „moarte”. Da, pe bune, termen medical..

    520
    • la cum arata masina aia pasagerii erau incompatibili cu orice. plus ca la cat de acordeon s-a facut ma gandeam ca camionul sa aiba si el ceva urme mai adanci, dar nu. bravo camionule!

      170
    • Voiai să-ți zică „cu capul despicat și creierii împrăștiați pe 200 m de acostament” sau „cu x înfiptă în corp, ieșit(ă) pe partea cealaltă cu ficatul victimei în vârf”?!
      „Leziuni incompatibile cu viata” poate ascunde orori greu de imaginat pt ăia care nu-s în linia I la astfel de accidente.

      Fiecare meserie/profesie are un limbaj tehnic care poate părea ciudat.

      30
    • „care prezentau leziuni incompatibile cu viata”. Doar mie mi se pare dezumanizanta expresia?

      „aveau creierul terci si ficatul explodat, iar un picior era la 7 metri distanta”. Mult mai umanizant /s

      200
    • aveau creierul terci

      dacă era polițist, asta e posibil să fi avut de dinainte.

    • „care prezentau leziuni incompatibile cu viata” – cred ca aceasta formulare vrea sa spuna ca poti sa iti dai seama ca sigur sunt morti, fara sa ai studii medicale.

      130
  8. 2.
    Costa zeci de mii de lei sa te conectezi la reteaua de canalizare… Si din banii astia mai mult de jumatate merg pe hartii/aprobari/proiecte.
    Orice serviciu oferit de stat este capusat si supra-birocratizat.

    221
  9. @2, Asta in timp ce peste 80% din gospodarii sunt conectate la internet… priorități :(! Sa poti sa dai un comment pe Facebook in timp ce te relaxezi pe tronul din fundul curtii este ceea ce contează. Realitatea dureroasa…

    318
    • NOU
      #41

      Că sa te conectezi la internet ai nevoie de curent și un telefon Smart, și toată lumea are asta. Pentru canalizare e nevoie de bani serioși și să se spargă strada, foarte multe aprobări și să vrea primăria. Așa că avem majoritatea fosa septica. Pe scurt comparam bani cu foarte mulți bani și să aibă primăria plan să facă. Mere cu uzine atomice.

      Comentariu apreciat.302
    • Ti-am dat un minus. Companiile de apa au obligatia de a lasa un bransament in fata locuintei. Majoritatea lucrarilor de canal la sate s-au facut dupa 2000, cele mai multe dupa 2010. Oamenii trebuiau sa se lege cand se executa reteaua. Va spun si de ce nu au facut-o. Pentru ca ii obliga sa se branseze si la apa. Deci sa plateasca. Restul cu spartul strazii sunt basme. Cam 500 E e o subtraversare cu firme de specialitate. Pana sa ajungi sa te legi cu mii de euro mai este.

      43
  10. 2. Daca ii numaram si pe cei cu fosa septics si scadem pe cei care stau teoretic la casa cu buda in curte dar in realitate se c*ca prin Spania si Italia eu zic ca am intrat cu picior in sec. XXI.
    6. Spune in articol ca soferul, intr-o curba la stanga, a intrat pe contrasens. Adica pe romaneste a taiat curba.

    Comentariu apreciat.250
  11. 7. Se impoziteaza la sursa: 11.650 de lei + 40% din ce depășește suma de 66.750 de lei pentru venituri de la 66.751 de lei în sus.

    (Si CASS pentru pragul maximal de 24 salarii)

    Concret, faci cam „para-para” cu statul rRoman.

    41

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube