Nu îi mai vânați pe USR-iști!

Că se plâng bieții de ei că le e greu. Ei credeau că e de ajuns să vină la putere, să pună niște chestii amuzante pe feisbuc, să-și înfigă niște incompetenți în posturi cheie și gata, România se schimbă. Cam în 3 luni așa.

Și trecură 6 și nimic. Sănătatea la e la fel, Educația e la fel, Poliția e la fel. Clotilde mai mișcă câte ceva, s-a apucat și Drulă un pic, în rest, nimic. Măcar nu ne mai obosește Barna cu prezența lui, probabil se antrenează pentru o emisiune la Europa FM (wink wink) sau editorialist pe undeva.

Mă gândesc, cum ar fi să iasă USR și să întrebe poporul: bă, e clar că nu suntem tocmai isteți, voi de ce ne-ați votat? ce vreți să facem? că ne batem capetele de luni bune și nu prea știm.

Iar PNL e frânar cum ne așteptam. Cum să oprești furturile de lemn când de acolo tu faci bani? Cum să reformezi poliția când pe șefii poliției de la Onești i-ai dat afară ca să îi angajezi a doua zi pe posturi mai bune?

5jx754f

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

133 comentarii

  1. Va dati seama cum ar fi Clotilde la MAI ?

    10
    • MAI ahiiii, MAI ahaaaa, MAI ahuuu, MAI ahahaha.

      00
    • Change my view: Nicio structura din romania cu > de 10 angajati in schema de conducere nu ar rezista unei analize la sange si unei epurari pe criterii de coruptie.

      La modul cel mai serios, daca s-ar apuca toti sa se dea in gat unii pe altii, cu ce-au facut fiecare, am ramane in puta goala, si literalmente cred ca nu s-ar putea conduce niste departamente. Pentru ca nici aia de mai jos nu-s mai breji, sunt manjiti aproape toti.

      00
    • @Gabi
      In principiu, as fi de acord cu tine.
      Dar afirmatia ta trebuie amendata cu niste lucruri din realitate.
      Primul lucru care trebuie spus: corupția presupune că beneficiarii („băieții deștepți”, oamenii de afaceri, plătitorii de mită – zi-le cum vrei) cumpără influență, decizii favorabile etc. din partea unei instituții publice.
      Doi la mână: instituțiile publice nu sunt democrații, ci dictaturi piramidale, în care decizia (orice decizie) se ia la vârf, de către șef (cel mai adesea, șeful de sus de tot). Adică, în limbaj administrativ, demnitarul aka. conducătorul instituției aka. ordonatorul de credite. Într-o instituție publică nu poți cumpăra un sul de hârtie igienică de 3 lei fără să faci un teanc de hârtii justificative care se strâng, toate, cu avize și semnături, la șeful cel mare, la „mapă”… Cu tot respectul, este o prostie să crezi că orice altceva în instituția respectivă, de la scos un post la concurs până la angajarea propriu-zisă și de la stabilit caietul de sarcini pentru o achiziție la decis cine ia ore suplimentare, se poate face fără ca voința conducătorului instituției să fie pusă în practică. Da, e adevărat, există și delegare de decizie, de la șeful cel mare la adjuncți și alți șefuleți, asta și pentru că majoritatea conducătorilor de ministere și agenții sunt politicieni care n-au lucrat o oră în viața lor într-o instituție publică altfel decât din cabinetul unui demnitar (e.g. Raluca Turcan*) și au nevoie de „consilierea” șefuleților diverselor direcții și departamente. De asta și ajung tot felul de directori să controleze instituții întregi (a se vedea cazul Amalia Șerban**, de la Ministerul Sănătății, căreia Voiculescu se vaită că nu-i poate face nimic).

      Cât despre angajații de execuție, sunt văzuți drept cai de povară, nu îi întreabă nimeni nimic, ei primesc deciziile și trebuie să urmeze procedurile. Pentru orice iese prost, ei sunt vinovați, din principiu. Pentru orice se face bine, meritul e al șefilor. Angajații care prezintă „risc” (de exemplu, cei cu experiență dar cu „gura mare”, sau care nu sunt „de-ai noștri”…) sunt izolați, șicanați, îngropați în hârtii și muncă și/sau mutați pe alte posturi, prin structuri reorganizate peste noapte, doar-doar or ieși din sistem – cum i s-a întâmplat inginerului de la Apele Române, Mustețea, care a dezvăluit cum a angajat directorul instituției o fostă barmaniță pe post de inginer, apoi a rămas fără loc de muncă…

      Concluzia: șefii sunt problema, că peștele de la cap se împute.

      * CV-ul doamnei este disponibil la http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=384&cam=2&leg=2012&pag=0&idl=1
      ** info aici https://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/sanatate/cine-este-functionarul-vinovat-de-neplata-salariilor-personalului-medical-din-centrele-de-vaccinare–217504205.html

      00
    • Mai e si Raluca Turcan care declara ca „în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15%, ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţa până seara şi nu le ajung banii” si „Campania națională dedicată persoanelor vulnerabile, pe care am derulat-o prin ANOFM și ANPIS, a arătat că statul face mult prea puțin, în acest moment, pentru cei mai săraci dintre români”

      Dar in acelasi timp spune ca nu sunt bani si ca pensiile si ajutoarele vor fi inghetate pentru cel putin doi ani (la anul doar se va face indexarea cu inflatia) si da vina pe oamenii care nu vor sa faca naveta 100 km pentru 1300 lei pe luna.

      00
    • @Gabi
      Situatia politiei locale de la sectorul 1 iti da dreptate: acolo, anul trecut, toti sefii din structura si-au pontat ore suplimentare (vreo 50.000!) si au incasat ilegal aproape 2,5 milioane de lei. Repet, vorbim despre sefi – de serviciu, de departament, birou etc.. (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/statul-la-stat-cum-si-au-pontat-sefii-si-angajatii-politiei-locale-din-sectorul-1-peste-50-000-de-ore-suplimentare-in-pandemie-1487807)

      Daca sefii de la toate nivelurile administratiei publice ar fi indepartati peste noapte, in fiecare structura s-ar gasi, de-a doua zi, cel putin cate un angajat de executie care va sti si va fi dispus sa faca tot ce facea fostul sef, numai ca sa mearga treaba si personalul de executie sa-si poata lua salariile. Parerea mea.

      00
  2. cat mai sta voiculescu acolo?

    00
  3. NOU
    #11

    Poti sa zici ce vrei, eu vad prezenta USR in Guvern, Parlament, Primarii si Consilii ca un absolute win.

    00
    • va intelege toata lumea ca ai dreptate in momentul in care preia viitorul Dragnea puterea in 2024 si incepe macelul

      00
    • Măcelul la ce? Țara asta e deja măcelărita complet de psd, pnl și usr

      00
    • @Vasi, da boss că ei sunt la guvernare de 6 luni și ei au măcelărit complet țara, aia e jos cu ei, nu fac ei genial, dar comparativ cu restul nu au făcut atâta rău

      00
    • @un om simplu dezvolta puțin ‘win’. Ce au îmbunătățit?

      00
    • @Xoan

      La transporturi Drula:

      a lansat un pachet de investiti in Oltenia ( si cale ferata, nu doar drumuri), lucru pe care Dragnea cu printesa Olteniei nu l-au facut in 3 ani. Deja la drumul express Craiova-Pitesti inteleg ca se lucreaza (ca se lucreaza pe bune, nu cum a venit Dragnea sa taie panglica si apoi pustiu).

      La metrou e o mafie a pesede in toata regula. Avem asa:

      Radoi, care in 2019 i-a fost dublat salariul din partea sindicatului, ca na, merita

      Nenea sindicalistu care le ura calatorilor sanatate la sfarsitul zilei cu protestul – si el administrator din partea sindicatului al unei firme care are contracte cu Metrorex; btw, ghici din partea carui partid fusese consilier general la PMB in tre 2016-2020?

      Vechiul CA era plin de pesedisti, un fin de-al lui Firea

      Acum ii vad pe toti suparati, agitati, si unii din ei deja inlocuiti.

      La sectorul 1, Clotilde a intrat la rupere si cu mafia gunoaielor, si cu angajatii institutiilor create la misto („S-a facut o macheta”) si cu angajatii care fentau programul de lucru si luau spor de antena.

      La garda de mediu, de cand e Berceanu, aerul e clar mai curat. O arata si senzorii, o simt si eu.

      Pe Nicusor il inteleg, n-aveai cum sa fixezi o problema ca termoficarea in primele 3 luni.Bonus , faptul ca mai arunca aiurea banii pe concerte cu artisti de mana 14 eu tot un win il vad.

      Mai un diamant in minus, mai o scoala in plus, mai un concert Bitman in minus, mai un aer curat. Win!

      P.S. Intreaba oamenii care nu vad nimica schimbat de o alternativa mai buna. Minim jumatate o sa spuna ca toti sunt hoti, corupti si nu se poate face nimic, trebuie toti sa ne taiem venele. Cu o astfel de mentalitate clar ca nu ai cum sa vezi un win.

      00
    • @Adi – 1, miros un postac USR-ist de la 2 paragrafe distanta

      00
    • @Horia

      Ai luat teapa boss, l-am votat pe Ciolan ultima tura.

      Dar lasa-ma pe mine, ca eu sunt prost si atat ma duce mintea. Zi tu cum e mai bine. Arata-mi echipa de oameni cu care sa faci mai bine

      00
    • E corect. Pentru ca nu poti judeca decat tinand cont de tot meniul pe care il ai. Pentru ca de mancat, tot o sa mananci ceva, fie ca vrei, fie ca nu.

      Iar alternativa ar fi fost PSD, PNL, UDMR si AUR. Sau, de ce nu, chiar aia de au ratat pragul – Tariceanu, Ponta sau Basescu

      00
  4. Voiam să mă abțin să zic ceva de usr da de unde … Păi cum să fie cu cloanța la MAI?! Păi înlocuim șpaga cu contracte bănoase de consultanță între ea și prietenii ei și fugărim omul de rând pe stradă sau pe internet dacă face glume cu popnari în timp ce se face că nu vede când o instituție religioasă ar lua foc, la propriu.

    00
    • Dintotdeauna m-am întrebat dacă mâncătorii de căcat ca tine or să aducă vreodată o dovadă pentru ce spun.

      00
    • Probabil în urma acelor contracte de consultanță se va lua decizia de a digitaliza serviciul de poliție, așa cum se întâmplă în anumite țări din vest, și polițiștii te vor ajuta cu mare drag, prin telefon, de fiecare dată când e vorba de un furt sau distrugere sau tâlhărie etc … Doar să ai grijă să nu fluieri din greșeală și să fii urât în același timp, pe lângă o fată sau un grup de fete, că riști să vezi poliția la față

      00
    • @Alin, vezi unde a lucrat Cloanța înainte de a fi primărița, vezi ce istoric are acea firmă internațională și mai vezi și ce apucături are de când a devenit primăriță. Din păcate nu am prea mult timp de dat linkuri, am de muncă

      00
    • @xxx
      Lucrati la compania aceea care aduna gunoaie din Herastrau de sunteti atat de ocupat?

      00
    • Din păcate nu am prea mult timp de dat linkuri, am de muncă

      Eram convins că în asta constă de fapt munca ta, mâncatul de căcat în comentarii!

      00
    • Lololol, xxx a facut o pauza de la filme ca sa ne zica cum sta treaba de fapt, dar n-are vreme de linkuri.

      Asa-i, Clotilde a fost legata de o firma privata care a avut ceva contracte candva. Dupa ce a intrat in politica s-a retras de acolo. A ajuns la primarie si face treaba.

      Si zic mancatorii de rahat: uita, tipa a avut ceva candva demult, sa vezi ce-o sa mai distruga cand ajunge mai sus …. asa ca …. ar trebui sa ne abtinem de la a alege frantuzoaica care face ce zice si sa ramanem cu maclantza Firea.

      Care e miza? Il vrei pe Dragnea + Firea in filmele alea?

      00
  5. PSD suntem noi…

    00
  6. Citu a spus azi ca la sfarsitul lunii iulie suntem bine si adio masti. Atat de prost e…..

    00
    • De ce crezi ca nu e asa… pai in primul rand problema majora sunt oamenii, pentru o sansa de 50.000 mai mica decat cea de 1% ca sa mori de COVID lumea nu se vaccineaza cu Zeneca… in conditiile astea nu poti sa dai vina pe guvern, oricat de praf ar fi… in final inteligenta oamenilor este cea care duce lucrurile in derizoriu.

      Citu face bine ce face, indatoreaza tara asta pana la limita superioara… o sa fie lapte si miere 2-3 ani, dupa care daca se aliniaza astrele scapam de PSD de tot.

      PS: Cat despre USR si ce fac ei, fac si ei ce se poate face cu santajul ala la guvernare, eu cerd ca fac mai mult decat cei 15% din voturi pe care le-au primit.
      VV desi a fost cam stangaci la 2-3 interventii e un ghimpe in coasta tuturor coruptilor, de asta e tratat atat de nasol de toti… voi credeti ca nu a facut mare lucru, pai in 3 luni a facut prea mult pentru sistemul asta mizerabil in care traim.

      00
  7. Cand au fost alegeri generale am votat usr+ in principal datorita lui Drula. Pana acum nu imi regret alegerea, dar acolo e si un domeniu unde rezultatele nu se vad de azi pe maine… premisele ar fi oricum mai imbucuratoare decat cu alte ocazii.

    Daca maine ar fi alegeri probabil as vota la fel, desi mi-as dori sa mai apara macar 2-3 oameni care sa imi dea speranta ca lucrurile ar lua-o pe un drum mai bun.
    Cum ar zice unii „wishful thinking”.

    00
    • Toti asteapta sa zbarnaie treaba dupa 4 luni si sa fi reparat tot ce au stricat astia in 30 de ani, altfel sunt buni de aruncat la gunoi. Cu cine inlocuiesti tot personalul ala si caracatita aia, pe care il dai afara din sistemul public, care e acolo bine infipt de ani de zile? Cu razboinicii de tastatura, care au solutii la orice?
      Cum vrei sa schimbi un Bucuresti care a fost efectiv distrus, arata ca o operatie estetica facuta de un medic mediocru, cu toate cladirile alea si nesimtirea cu care s-a construit. Panselutele tuna si fulgera, ca Nicusor o suge, ca nu a curatat Bucurestiul in 4 luni, desi omul a specificat ca ii trebuiesc cel putin doua mandate, ca sa se vada schimbari.
      E frumos in spatele tastaturii, sa tuni si sa fulgeri, dar ei compara USR cu Glovo, s-au invatat sa le vina solutia la bot, imediat, cand ies ei din casa (ca a dat soarele afara, nu mai tre’ sa dea ochii cu vecinii care se uita urat ca n-au iesit la dat zapada), sa fie totul reparat si pus la loc, ei doar sa isi faca selfie-uri de oameni frumosi si sa se creada in Viena.
      Si la smecheri le-a luat multi ani, sa fie smecheri, doar ca in 1990 nu exista net, sa te plangi de ei.

      Am impresia ca la articolul asta, nu are nimeni mai mult de 16 ani, altfel n-am cum sa inteleg cum de au asteptarile astea de la o mana de oameni care n-au avut treaba cu politica, dar macar au avut curajul sa intre si sa incerce sa schimbe ceva, cu piedici la tot pasul si mai nou, cu sosoaca in ceafa.

      Pana mea, nici macar o casa nu ridici in 4 luni, d-apai sa reconstruiesti o tara, sau un oras.

      00
    • Uite cativa omeni care nu fac (prea mult) tam tam prin presa si isi fac si treaba: Irinel Scriosteanu- secretar de stat, Ministerul Transporturilor- face saptamanal turul santierelor de pe langa Bucuresti
      Violeta Alexandru- fostul ministru al muncii
      Ciprian Ciucu- primarul de la Sectorul 6. El e cat de cat mai vizibil, alaturi de Bolojan.
      Dar oamenii astia nu au fost suficient de buni sa fie propusi in posturi mai vizibile.

      00
  8. Nu îi vânam! O să îi relocam!

    00
  9. USR mi-a demonstrat că sunt prost și rupt de realitate.

    Am trecut peste voma provocata de prezenta lui Barna in USR și am votat în continuare. Și acum as vota tot cu ei.

    Da, au trecut doar 6 luni. Sau au trecut deja 6 luni. Dar în ritmul asta PSD o sa ne rupă la următoarele alegeri. Și PNL exact asta vrea, din poziția lori de sclavi.

    Tine cineva minte daca a spus Coliban înainte de alegeri că o să bage fucking tramvai in Brașov?

    Nu de alta dar nu există oraș în Europa care să facă așa ceva. Da, cele care au deja îl mențin, îmbunătățesc.

    Dar nimeni nu se mai apuca de la zero de așa ceva.

    00
    • Luxemburg a construit în ultimii 3 ani o linie de tramvai de la zero și lucrează să o extindă.

      00
    • Aveti prea multe sensuri giratorii nesemaforizate in Brasov? Bagati un tramvai…

      00
    • Padova are 2 linii de tramvai cu o singură șină de ghidaj și roți de autobuz, că trece prin centrul vechi al orașului și nu zdruncină zidurile.
      O să mai facă o linie.

      Același tip de tramvai este în Mestre, partea nouă da pe uscat a Veneției

      00
  10. Un om de succes din privat ajunge maxim mediocru la stat si vice-versa.
    De aia USR e vai de capul lor cand sunt la conducere si de aia Ludovic Orban a trait pe salariul minim pe economie perioada de dinainte de a deveni prim-ministru, dupa spusele domniei sale.
    Contra exemplu ar fi afacerile de succes ale politicienilor, evident toate infloresc doar cand sunt udate cu fonduri din bugetul statului si ofilesc instant cand li se taie robinetul banului public.

    Uite v-am facut si o mema. https://imgflip.com/i/54yzyu

    00
  11. Să vezi ce urât se uitau susținătorii USR-ului la mine când le spuneam că sunt tot niște incompetenți și că nu vor fi în stare să schimbe nimic, ei neavând niciodată vreun plan și niște idei clare. Acum, de când e și USR la putere unii dintre ei mi-au dat dreptate, ceilalți cred că mai visează.
    „Să dăm jos PSD-ul!” – doar asta le ieșea din gură. OK, l-ați dat jos, și acum ce faceți? Este că habar n-aveți?
    Încă odată, să nu votez a fost cea mai bună alegere.

    00
    • Una e sa ai carnet de ong-ist, și alta sa ai un scaun în guvern. Ăștia sunt tari in gura (multa vorbăraie), dar la fapte sunt varza.

      00
    • Imparatul e gol insa macar avem distractie de la bulai cu apucaturile si fata lui de trotski in dizgratie care se lupta cu garcea si bitman, cu drula-strula care se lupta cu buticarii si clatita cu gunoierii…ce mai chestii importante.

      00
    • Ăia care ți-au dat dreptate, după juma de an de guvernare, sunt la fel de proști ca tine.

      00
    • @ubercool, Mulțumim!

      E clar că tu ești mult mai deștept.

      00
    • „USR sunt de cacat, ce prostie am făcut ca am dat jos PSD-ul!”
      Proștilor.
      USR e de cacat, ok, dar sunt „alții”. Și trebuie votat întotdeauna „alții” până pică ceva ok.
      Dacă nu e bine cu unii, întotdeauna votez alții, nu pe cei dinainte, care nu mai sunt pentru ca i-am dat eu jos.
      Alții, alții, alții. Până avem noroc.

      00
    • Din 1000 de incompetenți în USR, au răsărit câțiva buni. Bine că sunt pe la primării, unde votul se dă pe om, nu pe partid.
      Dacă votam „tot ăia”, nu aveam șansa sa apara ăștia doi-trei buni.

      00
    • @Cristi
      Pe principiul ăsta, din 1000 de incompetenți se găsesc câțiva buni și în PNL/PSD, tot așa, pe la primării. „Câțiva” nu e suficient.

      00
    • Iar soluția ta care e? Eu spuneam soluții: schimbăm până dăm de oameni ok.
      Comentariul tău ce zice?

      00
    • Cea mai eficientă soluție ar fi să boicotăm toți votul. Și, cum spuneam într-un comentariu mai jos, proteste violente, nu cu telefoane, luminițe și rahaturi din astea. Cu spart geamuri la Parlament, la Guvern, petarde, fumigene, eventual prinși câțiva politicieni (de la toate partidele) și bătuți, umiliți public. Măcar așa poate ar intra frica în ei iar cei ajunși la putere s-ar gândi de 10 ori înainte să fure. Dacă nu, o luăm de la capăt cu revoltele.

      00
    • „Încă odată, să nu votez a fost cea mai bună alegere.”

      Si ce exact ai rezolvat cu asta? In afara de a-ti gadila orgoliul personal?

      00
    • „să boicotăm toți votul”… Exista un prag minim de la care alegerile nu mai sunt valabile?
      GANDESTE!

      00
  12. Eu sunt dezamagit de Nicusor, Voiculescu (prea molai)

    Nu stiu inca unde sa-l incadrez pe Mihaiu de la S2.

    Sunt multumit de Drula si Clotilde.

    Apreciez numirea lui Berceanu la GM.

    Pana acu’ tot pe plus iese.

    Oricum, Muie PSD! (sa nu uit)

    00
  13. Eu astepta sa se termine pandemia … sau ma rog… sa fie un oarecare normal. ma gandesc ca poate la toamna/la anu o sa fie mai ok. Si apoi sa ii vedem pe USR la treaba. Da, o sa se erodeze increderea in ei ca asa e la guvernare. Dar bine macar ca alegerile sunt peste 4 ani si o sa prinda macar 2 ani de „normalitate”.

    Ati fi preferat pandemie cu PSD la butoane? sau uitati de nea tilica ala de spunea ca prin termoscanare i se fura datele personale? cu PSD la butoane acum ne inchinam in biserici, nu stateam la coada pentru vaccin.

    Dar de …. asa e cu noi elitistii. Vrem sa vedem ca se misca lucrurile si repede. Guvernare 4 luni si pandemie si noi vrem sa vedem primele schimbari. hold your horses

    00
    • Da ce au de făcut ? Trag dungi noaptea pe drumuri și nu au creioane colorate să-și completeze declarațiile?

      00
    • Peste 3 ani si 1 luna sunt alegerile europarlamentare cele mai putin importante insa acolo se va sparge coalitia dupa ce pnl si usr nu vor prinde primele 2 locuri, deja aur ii sufla in ceafa pnl-ului si e bine peste usr.

      00
    • si AUR chiar are bazin electoral. 45% fiind analfabeti, deci suntem bine

      00
    • Stii cum era cu PSD la conducere in pandemie?

      Era un banc pe vremuri, cu Napoleon inviat din morti, vizitand diverse tari.
      In State, il intreaba unul ce ii place acolo:
      – Economia! Pai daca aveam eu economia asta nu pierdeam batalia de la Waterloo!

      Il intreaba unii si in Rusia ce ii place:
      – Disciplina in armata! Pai daca aveam eu disciplina asta nu pierdeam batalia de la Waterloo!

      Il intreaba unii si in Romania ce ii place:
      – Presa! Pai daca aveam eu presa asta nici dracu nu afla ca am pierdut eu batalia de la Waterloo!

      Ei, exact asa ar fi fost cu PSD in pandemie. Vedeai numai stiri cu caini, pisici si vedete de plastic de dimineata pana seara. Cand si cand niste cifre si cam atat.

      P.S. Mult hulitul Vlad Voiculescu a fost cel care s-a opus ferm in guvern acum mai bine de o luna propunerii SGG (adica pe filiera PNL) de a continua operatiunea „40 de milioane de euroi anual catre presa, ca sa informeze corect despre pandemie”. Asa ca banii nu s-au mai dat. Ca sa intelegi mai bine de unde furia atasata clasicului linsaj media.

      00
  14. Cand am citit prima oara permalink-ul am crezut ca scrie „vanati-itisti”.

    00
  15. Mda… incompetenti e putin spus… cea mai inepta adunatura de vietati care au ajuns vreodata, din intamplare, la conducerea unei tari… si asta-i parerea generala, indiferent de onania in cerc care se face prin bulele astea :) … Cand era Boc, eram convins ca s-a atins limita maxima a prostiei… se pare ca m-am inselat cu mult, astia au triplat limita, pe putin :)

    00
    • Daca astia sunt cea mai inepta adunatura care a condus vreodata tara, eu sunt curios unde ii incadrezi dumneata pe Viorica, Olguta, Carmen Dan, Orlando si Pop.

      00
    • Distractive balivernele astea, pana la un punct. Il mai tii minte pe Danut Andrusca? A fost, pentru scurt timp, dar totusi, ministrul economiei intr-un guvern psd, cred ca unul dintre alea daramate tot de ei. Bai, ministrul economiei! Omul era retardat clinic.

      00
    • @florin: Mult peste astia, in orice caz…

      00
    • @Incomod: Mie imi e chiar teama ca sunt oameni ce chiar gandesc cum spui tu, nu doar trolleaza din oarece motiv..

      00
    • Diud, nu te poate lua nimeni in serios daca vii cu manele de genul astia-s limita de jos a prostiei si Veorica mult peste ei…

      00
  16. Daca era PSD-ul la butoane aveam de toate, ca la Colectiv, ba chiar mai trimiteam ceva ajutoare si la rusi, nu doar la moldoveni.

    00
    • cam asta-i nivelul argumentatiei :) atata poti… daca te consoleaza, esti printre varfurile „martorilor lui USR” :) adica sunt altii mai jos ca tine pe scara evolutiei, printre ei Si ca sa revin la subiect, da, daca PSD era la butoane – am spus PSD, nu gasca lui Ciolacu – eram intr-o situatie mai buna… Intre o maimuta cu o brisca in mana – cam asta-i echivalentul actualului prim ministru – si Dancila, as fi preferat-o de o mie de ori pe Dancila…

      00
    • Dancila fiind maimuta fara brisca?

      00
    • Cred ca ai uitat ca PSD-ul a scos in fata gasca lui Solacu si nu invers. Esti liber sa alegi cu cine doresti, poti sa votezi si cu AUR sau sa iesi in strada cu icoana in brate, daca asta te face pe tine fericit. Totusi, o parte din PSD inca guverneaza sub o alta culoare.

      00
    • @iMars.ro- :)))) . Si cu PSD la putere am fi acordat clauza natiunii celei mai favorizate Chinei!

      @Incomod- nu gasca lui Ciolacu? Altii din PSD ar fi buni, aham. Sigur, gasca lui Ciolacu e de cacat, restul niste competeneti, curati, onesti. Spune cine ar fi ok din PSD, sa nu ramanem prosti. Ma intreb cat de retardat sa fii sa crezi in PSD. Nici aia din PSD nu cred in PSD. Ba, nimeni!

      00
  17. 1. Mai bine USR sa nu faca absolut nimic decat psd sa faca orice
    2. Le-am explicat unor prieteni USR-isti ca nu poti face un partid numai cu aitisti oricat de bine intentionati ar fi si chiar daca ar castiga alegerile cu o majoritate confortabila, nu au destul personal pentru toate ariile sa reformeze statul asta intr-un timp rezonabil
    3. Uitati-va la astia care sunt in linia intai (Drula, Armand) cate bete in roate li se pun (greve, gunoaie, atacuri media etc) dar ganditi-va ce serparaie exista in administratia publica si cat se trag de cur inapoi mai ales cand au sef nou care vrea sa le taie din privilegii sau sa-i elimine dar care inca nu cunoaste toate cotloanele si chichitele acestei serparii

    00
    • USRPlus nu poate creste decat asa: la guvernare.

      Vor fi multi oameni politici dintre ei care vor arsi complet. Adica o sa li se distruga complet credibilitatea, ceea ce inseamna sfarsitul carieriei de politician. Indiferent daca e corect sau nu ce se intampla. Ca trebuie tinut si cont ca au mare parte din presa si din sistemul existent impotriva, si aia au bani si resurse si nu au nicio greata in a le utiliza pentru ca lucrurile sa ramana asa cum sunt.

      Dar o sa fie inevitabil si destui care or sa razbeasca si se vor transforma din IT-isti, ONG-isti sau corporatisti in oameni politici. Ca daca au reusit ei Orban, Tariceanu, Ponta sau Dancila sa fie oameni politici de prima linie (toti fosti sefi de partid – Orban inca mai e, toti fosti prim-ministri), nu vad de ce aia de la USRPlus ar avea mai putine sanse.

      00
  18. USR a pornit ca ONG, cu multi oengisti, si ghinionul a facut ca au ajuns la putere prea devreme si fara a fi pregatiti. Si asta se vede. Ce se mai aude de Nicu SorDan? Nimic!

    Bineinteles ca PNL le baga bete in roate, ca din publicul PNL au luat voturi.

    Stiu ca lumea nu va fi de acord, dar daca vroiau schimbare radicala asa cum declara, USR ar fi facut alianta cu PSD si ar fi lasat PNL sa se atrofieze. Ar fi impins puternic in PSD sa il reformeze si ar fi spart PNL in doua: liberalii si pedelei. In 2024 ar fi absorbit liberalii si ar fi devenit primul partid ca electorat.
    Sau ar fi ramas in opozitie si ar fi fortat o alianta PNL / PSD pentru le darama pe amandoua.
    Dar prea multi au vrut la putere, fara a stii ce e aia.

    PSD sta in opozitie si se reformeaza, isi gasesc un nou lider si in 2024 sunt primul partid ca electorat, la fel ca in 2020.
    PSD va trebui sa inghita ce e prezentabil din AUR si odata cu asta isi va asuma o parte din discursul nationalist. Firea noul lider?

    Sunt bune partidele antisistem pentru ca genereaza o schimbare, nu neaparat in bine, dar o genereaza.

    Altfel ne roteam intre PNL si PSD si anexele lor PMP si ProRo. Partea buna e ca am scapat de PMP si Ponta.

    Daca e sa trag concluzii, ar fi cam asa:
    – e bine ca a aparut USR, pentru ca zgaltaie PNL si PSD si astia trebuie sa faca ceva, orice, ca altfel patesc ca PMP
    – daca e sa ma intorc in timp in 2020, tot USR as vota

    00
  19. Nu stiam ca raluca turcan comenteaza p aici….

    00
  20. Soțul are ochi verzi și corp atletic ? Mă interesează pentru o verișoară recent divorțată.

    00
  21. Monico iar începi las că ajung eu acasă și îți arăt io tie no las că sa umplut paharu

    00
  22. Phuai ce val de blesteme mi-am luat la alegeri când am scris că nu merg la vot, că nu mă reprezintă nici USR, nici PNL. Mi s-a urcat în cap toată jungla corporatistă din vestul Facebook-ului. Că vai – OAMENII NOI! – vor face, vor drege. Le-am spus că nu vor face absolut nimic cu mentalitatea aia hippie de mileniali decuplați de la cordonul ombilical al lumii reale. Mvai cât mi s-a explicat ce greșală fac, cum nu pricep, cum vor salva ăia țara. Cum las țara pe mâna PSD-ului pentru că nu merg să îngroș rândurile votanților USR. Și – voba ta – a trecut niște vreme de la alegeri și USR e mai activ pe Facebook decât la conducere. Scot ăia la slogane așa cum scoatea Antena 3 emisiuni în favoarea lui Voiculescu.
    USR nu e alcătuit in politicieni; e alcătuit din corporatiști de club.

    00
    • Eu nu înțeleg logica ăstora care îi ceartă pe cei care nu se duc la vot.
      În primul rând, dacă nu îmi place, nu mă reprezintă niciun partid nu am cu cine să votez. Și am tot dreptul să nu votez.
      În al doilea rând, de unde știu ei că cei care stau acasă, dacă ar merge la vot, ar vota USR-plus și nu PSD/PNL sau AUR.

      00
    • Cei care nu voteaza sunt cei mai inteligenti ei au inteles ca toate partidele sunt la fel doar spoiala difera, iar puterea corupe indiferent cat se bat unii cu caramida in piept ca nu-s ca ceilalti.

      00
    • „Cei care nu voteaza sunt cei mai inteligenti ei au inteles ca toate partidele sunt la fel doar spoiala difera, iar puterea corupe indiferent cat se bat unii cu caramida in piept ca nu-s ca ceilalti” …

      asa ca nu fac nimic asteptand sa vina altii sa le rezolve problemele dupa care se plang:
      -Dar vai! Cum a ajuns Dragnea la putere? Cum de e in stare sa dea ordonanta aia? Chiar asa pe fata?
      -Dar noi nu mergem sa protestam, ca stim ca toti sunt o apa s-un pamant!
      -Dar cum a intrat AUR in parlament cu Sosoaca si tot felul de puscariasi? Nu se poate sa fie chiar atati analfabeti care sa voteze AUR. Lasa ca stam noi acasa, sa contrabalanseze altii puterea gloatei, ca noi suntem mai presus de mocirla in care se zbat toti.

      Pentru aia voteaza si mortii. Fura voturi cu sacii. Cand ii intreaba careva sunt de-o aroganta crasa. Dar noi nu ne injosim sa votam cu ailalti. NUUU! Nu se poate! Mai bine mergem la schi sau la Mamaia! Sau mai bine stam acasa IN SEMN DE PROSTEST!!!
      Si dupa aia le zicem: HA! Ce v-am aratat! Prezenta la vot e de doar 25%. Sigur s-au invatat minte si n-or sa mai fure. Or sa stea 4 ani si or sa se-ntrebe: Dar oare ce-am facut rau de ne-au votat 50% din aia 25%? Ce putem sa facem sa crestem prezenta la vot. SIGUR! Siiigur!

      Felicitari!!! 17 facultati si tot prost ai ramas.

      00
    • @Gogu:

      asa ca nu fac nimic asteptand sa vina altii sa le rezolve problemele dupa care se plang

      Întreg comentariul tău se bazează pe ideea că cei care votează rezolvă ceva. Și că dacă nu votezi n-ai avea dreptul să evidențiezi problemele. Asta echivalează cu tu, ospătar, oferindu-mi trei farfurii cu rahat în diferite stadii de descompunere, eu refuzând să mănânc, iar tu începând să înfuleci cu lingurița urlând cu gura pe jumătate plină că ”Păi ție nimic nu-ți place! Să te mai aud eu că te plângi de foame!”. Și tot sorbi tu acolo zeama aia de rahat atent să nu te pătezi pe cămașă, convins că măcar tu ”faci ceva” și nici gura nu-ți pute.
      ”17 facultăți și tot nu vrei să mânci” pleoscăi acru ospătarul cu buze maro, după care făcu un semn scurt cu mâna să alunge norul de muște.

      00
    • @Gogu – macar stiu ca prin votul meu nu dau legitimitate unora care cum ajung la putere vor minti si vor face exact pe dos fata de ce au promis in campania electorala – usr a promis in campania electorala ca va elimina TOATE pensiile speciale, nu doar cele ale parlamentarilor care-s cele mai mici si cele mai putine sub 1% din totalul pensiilor speciale, spuneaunca vor elimina imunitatile pt ca imediat dupa ce au ajuns la putere sa le acorde superimunitate magistratilor si au uitat de taxe 0 pe salariile minime.

      Pe tinerii naivi ii inteleg ca pun botul la vrajelile cu partide noi care se proclama ca fiind diferiti fata de ceilalti macar ei au scuza ca n-au prins conventia democratica sau pdl si basescu care aveau exact acelasi mesaj.

      00
    • Cum te astepti sa rezolvi ceva daca nu votezi?
      Astept raspuns de la buzele maro!

      00
    • @Gogu:

      Cum te astepti sa rezolvi ceva daca nu votezi?

      ”Păi cum îți trece foamea dacă nu mănânci căcat de la mine?” hăhăi atotcunoscător ospătarul cu rahat la gură, ferm convins că deține singurul restaurant din oraș.

      Gogule – nu ești prea strălucit.

      00
    • @Gogu

      Voi, ăștia care ați votat sunteți direct responsabili de ce se întâmplă. Ce-ar fi să vă asumați și să nu mai dați vina pe noi, cei care n-am votat.
      Și să n-o mai aud pe aia cu „Dacă n-ai fost la vot, n-ai dreptul să te plângi” pentru că e exact invers. Cei care nu au votat sunt cei mai îndreptățiți să se plângă.

      Ești naiv dacă mai crezi că mersul la vot schimbă ceva. De 30 de ani românii au tot votat și nu s-a schimbat nimic. Ce
      s-a făcut în timpul ăsta putea să facă și o familie de moluște dacă era la putere.

      Doar în 2 moduri se poate face o schimbare semnificativă:
      • să nu mai iasă nimeni la vot, boicot masiv (prezență sub 2%)
      •violență (revolte de stradă, mers peste ei, bătut câțiva politicieni etc.)

      00
    • @Buze maro

      Chiar nu-ti dai seama de fractura logica?

      Daca tot iti plac analogiile, hai sa facem una mai veridica.
      Te duci la restaurant si ai 3 optiuni in meniu: PSD, PLN, USR. Nu stii cum arata si ce gust are fiecare. E o descriere imbietoare, dar atat. Trebuie sa mananci ce ti se da. (Daca ramai in tara, trebuie sa suporti administratia pe care o decide majoritatea. Nu ai de ales)
      Bucatarul face un singur fel de mancare, in functie de majoritate.
      Tu zici ca nu te intereseaza, sa aleaga majoritatea.
      Din 100 de oameni in restaurant aleg 3. Bucatarul face mancare apoi te plangi ca toate mancarea e naspa si ca stiai tu ca toate sunt naspa.
      De ce nu ai ales-o pe cea mai putin naspa din toate?
      De ce nu iti deschizi tu restaurant?
      De ce nu faci ceva ca mancarea aia sa fie mai putin naspa? Oricum trebuie sa o mananci.

      Inteleg sa fii dezamagit de ceea ce ai ales, dar daca nu ai ales, taci si-nghite.

      @Mr._Julian
      Daca ai sub 30 iti inteleg frustrarile, dar cu violenta nu rezolvi nimic, ba te descalifici ca partener de dialog.
      Cine o sa te bage in seama daca incerci sa te duci peste ei?
      R: Jandarmii de la intrare cu pulanele din dotare.
      Crezi ca daca este prezenta la vot de 2%, nu o sa castige cineva alegerile? Crezi ca o sa se intalneasca si or sa zica intr-un comunicat de presa comun: Nu domne, prezenta la vot e de 2% inseamna ca nici unul nu e legitim. Repetam votul.

      Cum sa votezi AUR? Esti normal la cap?

      00
    • @Gogu

      La toate schimbările majore a fost nevoie de violență, dacă ști puțină istorie atunci ști despre ce vorbesc ( Revoluția din ’89, Revoluția Franceză ș.a.m.d.). Nici mie nu-mi place cum sună dar altfel nu se poate. Altfel da, lucrurile s-ar putea schimba în țara asta dar nicidecum atât de repede pe cât am vrea.
      La partea cu jandarmii ai dreptate, dacă merg eu peste ei o să-mi iau bătaie și o să fac pușcărie; dacă merg eu și încă 1000, la fel. Dar dacă merg eu și măcar încă câteva sute de mii atunci nu știu dacă au destui jandarmi.
      Și la treaba cu votat AUR, nu, nu i-aș vota pe descreierații ăia nici în ruptul capului. Spuneam doar că din cei care stau acasă foarte mulți ar face-o, ar vota AUR sau PSD dacă ar ieși la vot.

      00
    • @Gogu:

      Daca tot iti plac analogiile, hai sa facem una mai veridica.

      Hai!

      Te duci la restaurant si ai 3 optiuni in meniu: PSD, PLN, USR. Nu stii cum arata si ce gust are fiecare.

      Păi tocmai asta e – că știu. Pentru că vezi tu – din 1989 încoace restaurantul ăla tot mâncare de rahat are în meniu. Și asta ți-o spune orice om care a mâncat acolo.

      E o descriere imbietoare, dar atat.

      Absolut. Mai aveau ăia un fel de mâncare în trecut – FSN îi zicea. Îmbietor; mai dă-mi.

      Trebuie sa mananci ce ti se da.

      Nu trebuie. Dar deloc nu trebuie. Zici tu că ”trebuie” pentru că tu ești obișnuit să mănânci doar acolo și doar rahat. Când ți-e foame tu mergi la restaurantul ăla, deschizi meniul și alegi. Că așa știi tu că se face la restaurant. ”Cine deschide meniul și nu alege e un prost” îți tot zic ăilalți de la mese așa că alegi și tu și înfuleci căcat cu ei, cot la cot.

      Să n-o mai lungim: îți meriți soarta; pe deplin. Și poftă bună în continuare. Tu încă nu pricepi cum îți dispar bani din haină când ”doar haina e la garderobă”, dar tu tot la restaurantul ăla mergi și tot căcat mănânci. Doar n-o să schimbi ceva în ritm – nu? Doar n-o să renunți la farfuria ta cu căcat! Că – uite – ce altceva să mănânci? Și să vină și alții – să vadă meniul! Să mânce și ei căcat cu tine, că ”așa se face”.
      Mare flămând ești.

      00
    • Mergi pe aceleasi strazi, dai in aceleasi gropi, ai acelasi sistem sanitar. Atat timp cat esti in tara asta te supui legilor tarii.
      Trebuie sa mananci ce-a comandat toata lumea.
      Daca nu iti exerciti alegerea iti meriti soarta si n-ai de ce sa te plangi.

      00
    • „”Păi cum îți trece foamea dacă nu mănânci căcat de la mine?” hăhăi atotcunoscător ospătarul cu rahat la gură, ferm convins că deține singurul restaurant din oraș.”

      Fractura de logica e evidenta, IMHO. Acela chiar e singurul restaurant din oras. Chiar nu mai exista altul in care poti manca. Daca nu alegi tu menul, o sa decida vecinii de masa pentru tine. Nu te poti ridica sa pleci la alt restaurant.

      Dar poate ca locuiti cumva in Germania si ne luati la misto.

      Cineva zice mai sus: „Eu nu înțeleg logica ăstora care îi ceartă pe cei care nu se duc la vot.”

      Eu in schimb inteleg foarte bine logica celor care se lauda ca nu au fost la vot pe unde prind. In felul asta isi gadila orgoliul in continuu: tati, cat sunt de destept, cat sunt eu de corect, cat sunt eu de competent in comparatiile cu jegurile alea de politicieni. Sunt mult prea sus ca sa votez cumva pe vreunii dintre ei, mi-as murdari mantutzele de la tusul de pe stampila. In plus, nici nu risc ca maine sa ma faca unul prost cand politicianul X, votat de mine, o sa dezamageasca, ca toti dezamagesc pana la urma. Deci, ce vina am ca sunt al dracului de destept?

      00
    • @silicon_v:

      Fractura de logica e evidenta, IMHO. Acela chiar e singurul restaurant din oras. Chiar nu mai exista altul in care poti manca. Daca nu alegi tu menul, o sa decida vecinii de masa pentru tine. Nu te poti ridica sa pleci la alt restaurant.

      Serios? Și dacă scriu acum că am și buletin de ungur, că mi l-am făcut în caz că trebuie să fug peste graniță din țara asta nasoală? Sau dacă scriu că pentru analize mă duc la Debrețen, așa – să le fac în ciudă ălora care cică ar decide în locul meu? Sau hai – dacă aș scrie aici că vecinii de masă mereu prost aleg de 32 de ani, indiferent dacă eu comand sau nu, așa că de ce aș depune efort în acest sens? Nu mă pot ridica să merg la alt restaurant? Zău așa? Avem vreo 4-5 milioane (!) de cetățeni care nu mănâncă la restaurantul ăla și tu-mi scrii aici negru pe alb că ”nu te poți ridica să”? Mba da. E plin orașul de restaurante mișto. Eu nu trebuie să consum absolut nimic din ce consumă alții.
      Vezi – mentalitatea asta de ”nu avem ce face” e fix cea care vă determină să tot mâncați rahat în același restaurant.

      00
    • Razvane, daca-s asa de dulci analizele la Debrețen, du-te si ramai acolo. Esti oricum mult prea bun pentru Romania. Nu te merita! Iti zic sincer.

      PS: Ai voie sa vorbesti urat doar de Orbanul nostru. De-al lor sa nu te atingi.

      Spor la mancat ce ti-or da aia!

      00
  23. Adevaru’ e ca sunt si oameni competenti si primari care au facut chestii misto din PNL/PSD/USR(soon), dar si cacanari infecti care de obicei ies in evidenta de la o posta.

    Prea ne agatam de titlurile partidelor cerand oarecum imposibilul… cand ai o tara plina de smecheri, mafioti, oameni care isi bat femeile ca traditie, care arunca gunoaie la marginea drumului, intr-o proportie destul de mare, de unde sa avem politicieni cinstiti?! Neluand in calcul ca majoritatea celor care intra in politica is niste lepre care n-au reusit nimic in viata notabil, oameni care doar asteapta sa pice ceva de undeva.
    Si aia cativa ok care intra in politica trei sferturi din ei sunt spalati pe creier de ceilalti, iar la final ajung o mana de oameni de la care asteptam sa mute munti.

    00
  24. Unii din baietii astia (Nasui, VeVe), nu sunt acolo ca sa guverneze. Treaba lor e sa aduca oameni din retea in ministere, sa inlocuiasca garnitura veche. Nici nu pare sa ii preocupe prea tare ministria. E sub valoarea lor.

    00
    • Sunt curios daca exista oameni ce cred ca a schimba hotii ar fi un lucru rau…

      Chiar nimic din ce ai spus nu e rau.. Chiar ar trebui ca Nasui, VeVe, etc sa aibe ca scop bagarea oamenilor proprii in sistem.

      00
    • Oamenii aia sunt copiii colegilor parintilor lor. Copii sefilor parintilor vostri devin sefii vostri. Nu au nici o legatura cu masa userista. V-au tras partidul de sub cur se folosesc de imaginea ramasa de pe timpul lui Sordan. Cit o mai tine.

      00
  25. Bai, poate am eu probleme cu matematica, dar alegerile nu au fost pe 6 Decembrie?
    cum pana mea ai adunat 6 luni?

    00
    • Una mie, una ție
      Una-doua mie, două ție
      Una-doua-trei mie, ……

      00
    • Clar asta e problema ca n-au trecut fix 6 luni, iti dai seama cate vor face in 2 luni.

      00
    • Gherasim, in ritmul asta, in doua luni vor fi fost deja de doi ani la guvernare. In doi ani se pot face multe…

      Pe un ton mai serios, problema e, de fapt, ca oamenii vor din caruta direct in Lamborghini. Si asta de maine daca se poate. Or, asteptarile astea complet nerealiste vor cauza o gramada de dezamagiri. Si iata cum PSD va forma iar guvernul din 2024.

      00
    • @Stefan – cred ca lumea se astepta la reforme serioase nu la conflicte penibile cu buticarii, garcea si gunoierii dar daca tot nu se fac autostrazi sau o reforma a aparatului bugetar macar avem circ.

      00
    • Normal ca se asteapta, asta zic si eu, ca asteapta autostrazi de azi pe maine. Si o gramada de alte chestii nerezonabile. Activitatea lui Drula de acum o poti evalua peste 2 ani, nu peste doua saptamani. Desi, daca ar fi sa urmaresti ce a facut in ultimele 3 luni, e clar ca misca ceva fata de predecesori. Si pentru cei care chiar isi doresc autostrazi, conflictul cu Radoi ar trebui sa fie complet neinteresant.

      00
    • @Stefan – in campania electorala n-au spus niciodata ca lucrarile vor incepe peste 2 ani iar autostrazile nu vor fi gata nici peste 10 ani, asta o stiam deja de ceilalti de dinainte. La fel cum usr n-a spus in campanie ca taxe 0 pe valoarea pana la salariu minim nu se aplica din primul an si probabil niciodata.

      Ce e si cu dubla masura la ai nostri le acceptam minciunile din campania electorala pe cand cu ceilalti suntem extrem de severi si rigurosi.

      00
    • Nu-mi mai pune cuvinte in gura, ca n-am cautat scuze nimanui. N-am afirmat ca peste doi ani se apuca de lucrari, ci ca abia atunci poti evalua cumsecade cum s-a ocupat de proiecte deja in desfasurare, cum a demarat lucrari noi si cum a pregatit proiecte viitoare.

      Cand vine vorba de proiecte mari de infrastrcutura, nu poti trage concluzii dupa cateva luni, cu atat mai mult cu cat pana acum a fost pura bataie de joc. Dar chestia asta e de domeniul evidentei si o stii si tu, dar alegi sa fii obtuz.

      00
    • @Stefan – pai usr e in alianta cu pnl care e de 1 an jumatate la guvernare, cred ca e decent sa avem deja rezultate concrete nu povesti cu autostrazi care cica toate-s gata doar dupa 2025, clar coincidenta doar dupa alegeri, am mai auzit minciuni din astea cu mii de km de autostrada de la colegii de alianta ai usr pe care banuiesc ca ii sustin ca altfel n-ar fi facut alianta cu ei.

      Pe cei foarte tineri ii inteleg ca-s naivi si mai pun botul la vrajeli cu mii de km de autostrada ei macar au scuza ca n-au trait perioada cand fix aceleasi personaje – orban, boc, raluca turcan….le promiteau reforme si mii de km de autostrada.

      00
  26. Îi împiedică Irina Alexe să facă performanță.

    00
  27. Duamna Monica săr’na!
    Putem să vă scrim și cu vopsea lababilă?

    00
  28. Problema e ca nu au trecut 6 luni. Defapt de abia, de abia au trecut real 3 luni… Ca deh, 20 decembrie am putea spune ca a fost inceputul noului guvern doar daca suntem carcotasi..

    In rest, poate ne amintim si noi ca plimbatorii de hartii de prin guvern nu-i schimba ministrii in Romania, ci Parlamentul.. Serios, e o problema ce-a fost des semnalata.

    Si ok, hai sa ne luam de sarmanii USR-isiti dar hai sa facem fa un sondaj printre comentatorii tai (si, mnah, e o mica bula aici chiar – chiar si prostii de aici stiu macar unde vine o cratima) cati stiu cate ministere exista in guvern din cap… Sau cati stiu exact ce ministru e la finante si ce ministru e la economie? Ca USRistu’ are doar unul din ele.

    Si apoi hai sa ne luam de sarmanii USRisti.. Eu nu zic nu, ca nu sunt de neatins, dar parerea mea e ca dorinta de activitate se vede dupa modul in care se impiedica lumea de ei… Si numa’ de ei, restul e ok ca nu aude lumea de ei.. Pai cand nu faci nimic, nu zici nimic, ce sa auda lumea? Ce capacitate au sa faca ceva bun, habar n-am.. traim si vedem.

    Sincer, in locul USR-ului m-as enerva si-as incepe o promovare agresiva a Zero Taxe de Salariul Minim.

    00
    • Asta cu promovarea masiva e când ești în opoziție. Când ești la guvernare e cu punerea în practică. Problema usr in a nut shell.

      00
    • Johnny: exact asta e, ca ne comportam de parca ei ar guverna, ar putea, ar spanzura.

      Dar ei sunt minoritate acum chiar daca sunt in coalitia de guvernare. Bah, asta e.. scorul conteaza..

      Zero taxe pe salar minim de exemplu nu sta nici macar putin in puterea USR. Nici putin.. da’ cine isi ia muie ca a promis si nu face?

      00
    • Zero taxe pe salariul minim inseamna 25-30 de mld de lei care instant nu mai intra in visteria statului. Asta presupunand ca aceasta masura va fi aplicata din prima secunda la toata lumea. Ca sa vedeti cat de serios a fost Nasui cand a propus aceasta masura, omul a dat-o la intors cand a fost intrebat cum va acoperi aceasta gaura din buget, spunand ca va fi aplicata treptat (initial in programul electoral nu era stipulat cum, fiecare era lasat sa inteleaga ce ii place).
      Oricum ar fi 25-30 de mld de lei sunt o suma enorma pe care statul roman nu o poate suplini peste zi. Ar insemna din secunda 2 falimentul statului si mai ales intrarea sistemul de sanatate public in colaps asa putred de corupt cum e el. Saracii s-ar bucura la 200-300 de lei in plus dupa care ar afla ca trebuie sa plateasca din buzunarul propriu cand au o problema de sanatate, si nu, valoarea spagilor date in spitale nu se ridica la nivelul preturilor practicate de operatorii privati pt diverse operatii.
      De asemenea suntem siguri ca vrem sa ajungem integral la mana operatorilor privati de sanatate ?

      00
    • @N: ar insemna 1% deficit in plus si pus pe pauza niste programe prin care se scurg bani in schimbul semnaturilor.

      Si in economia noastra de consum ar fi masura ideala.

      In plus, ar insemna ca USR sa fie pentru prima oara inteligenti politic. Nu tine de ei sa treaca legea dar e foarte nepopular sa stea careva impotriva ei. Hai sa ne povesteasca Ciolacu si Orban cum e cu populismul cand povestesc de ce nu se vor macar impozitul pe venit din salarul minim sa nu fie platit.

      00
    • Deficitul e deja 7 %, dar e ok daca sunt ai nostri, mai au si scuza pandemiei, deci motiv de dezbateri pro si contra din care nimeni nu isi schimba parerea. Ca idee, cand auziti hai sa mai scutim de taxe X categorie, discutia din birouri e la modul urmator:
      „Cum sa fac sa castig niste voturi, preferabil si repede, fara sa muncesc prea mult?”
      „Sefu’ stiu eu, mai dati o scutire de impozit, nu trebuie decat sa semnati o foaie si gata”. A fost populism pur, si cu trecerea timpului ca si alte masuri propuse in campanie, USR nu mai pomeneste de ele, poate uita oamenii care i-au votat.

      00
  29. Ca să vezi ce cititori ai, unul nu a zis: boss, la educație nu e ministru unul din USR.

    Nu prea îți ies oricum ironiile subtile :D

    00
  30. aia de i-au gresit lui Vladut misiunea la Primarie si s-au gandit sa il trimita la minister nu cred ca stiau de covid

    00
  31. USR,PSD,PNL,AUR,PRM,PLM
    Aceleași likele sunt toți, se dorește ca omul de rand sa fie sclav,ai dreptul sa furi, scapa cine poate.
    Poi dc nu e și la noi străzi ca în afara, dc nu e și la noi educație ca în afara, dc nu e și la noi salari ca afara. Un străin e mai educat decât 10 romani la un loc. ce pl… beneficiu avem ca suntem în Uniunea Europeană. Ca, ce, ca, circulam.liberi… ca sa.ne plângem.pe acolo ce greu e la noi…

    00
  32. Orice om cu mai mult de un neuron ce a nu a fost inecat de ura impotriva psd putea sa vada lesne ca asta avea sa se intample. Dar avea sens sa le explici oilor inainte de vot asta? Nici acum nu accepta realitatea, prea puternica disonanta cognitiva.

    Iar realitate e asa: mare majoritate a oamenilor competenti sunt scarbiti de politica de la noi. Inclusiv de USR/Plus. Si aleg sa nu se implice. Implicit, inclusiv in USR, cine ajunge la varf? Combinatorii sefi, pupatorii de cururi si aia cu gura cea mai mare. Vezi vreun om decent, competent pe domeniul lui, concentrat pe ce are de facut, nu pe lozinci ieftine? Unu care de cand a luat in primire postul, sa fie atat de ocupat cu schimbarea incat sa nu mai aiba timp sa faca tot felul de comentarii politice inutile?

    Partea faina e urmatoarea: votantii usr/plsu sunt principalii responsabili pentru incompetenta actuala. S-au udat in pantaloni la fiecare muepsd. Pentru ei a fost suficient. muepsd si gata, bam stampila. Cand de fapt era principala lor responsabilitate sa se duca la usrplus si sa le zica urmatorul lucru: baieti, eu vreau sa scap de psd, dar daca nu imi aduceti un candidat pertinent, nu pupati votul meu. Pe dracu, muepsd, gata boss, votam, ce mai conteaza, sa scapam de psd.

    Sigur ca psd era nociv si trebuia sa scapam de el. Dar s-a ratat o mare oportunitate de a aduce in loc pe cineva care nu doar sa fie discutabil mai bun, ci clar mai bun.

    00
    • Nu, nu poti da vina pe votantii USR+, ca aia au fost sub un milion. Au fost in schimb peste 10 milioane care au ales sa nu se implice. Iar acum sunt extrem de dezamagiti ca nu sunt oameni competenti la carma statului. Si, desi traiesc intr-un stat profund corupt, cu infrastructura slaba, cu sistem sanitar slab, cu sistem educational slab, cu o gramada de alte deficiente care ii afecteaza direct si indirect, ai ghicit, aleg in continuare sa nu se implice.

      Poate oamenii aia multineuronali ar trebui sa inteleaga ca fix din neimplicare se rateaza sanse de a inlocui PSD cu ceva net superior. Dar hei, important e ca nu sunt oi, nu?

      00
    • Alea 10 milioane ar vota daca ar avea pe cine. Insa cand s-au dus la USRPLUS si le-au zis, baieti, nu suntem multumiti, vrem pe cineva mai capabili, au fost facuti PSDisti. Si atunci s-au restras scarbiti. Buna intentia a fost acolo. Insa a fost starpita de atitudinea celor care teoretic sunt aia mai buni.

      00
    • Andrei, ce spui tu nu e o scuza, dimpotriva, pentru ca cei care aleg sa nu faca nimic sunt de zece ori mai multi decat cei care au votat USR+ si de vreo suta de ori mai multi decat cei care fac parte din USR+. Teoretic, ar avea o putere mult mai mare sa schimbe ceva. Practic, aleg sa nu faca nimic.

      E un cerc vicios asta: nu votez, ca n-am cu cine – apare ceva ce ar putea fi viabil – nu e exact cum mi-as dori – nu votez ca n-am cu cine. Pana nu se va atinge o masa critica care sa nu mai revina permanent la stadiul de neimplicare, nu vei avea o alternativa net superioara PSDului. Cat timp marea majoritate a oamenilor onesti va alege in continuare calea neimplicarii, vei avea parte numai de alternative din astea, nascute talent si moarte speranta.

      Pe langa asta, un partid nu e suficient. Nu poti sa-i bagi pe toti la gramada, fiindca invariabil se va ajunge la neintelegeri, blocaje, scandaluri pe fondul ideilor si principiilor complet diferite. Chestie demonstrata si rasdemonstrata de baietii de la USR.

      00
    • „Dar s-a ratat o mare oportunitate de a aduce in loc pe cineva care nu doar sa fie discutabil mai bun, ci clar mai bun.”

      Cum zicea cineva mai sus, romanu vrea direct din caruta in Lamborghini. Progresul inseamna sa iti iei un Logan in situatia data, nu sa visezi aberant la castigul la 6/49 cu care sa iti iei direct Lamborghini.

      00
  33. Pai si la ce exista dumnezeu, daca tara e condusa de mafie si lumea e saraca? Te pomenesti ca e ceva paznic la supermarket, dumnezeu, asta. Pe smecheri ii lasa in pace si pe fraieri ii ia la controlat bonul fiscal, sa le puna stampila.

    00
  34. Sa țineți minte comentariul asta. Urmează un guvern de uniune națională sau un guvern de tehnocrați, sau ce denumire vreți voi sa-i dati.

    De fapt va fi PSD – PNL.

    Deocamdata se cauta o formula adecvata pentru prezentarea către publicul larg. Nici PSD , nici PNL nu se pot „juca” în voie cu USR în joc.

    USR e precum fratele mai mic care îți strica joaca. Atât doar ca nu iti e frate. De fapt e copilul vecinului pe care îl urăști. De fapt părinții tăi nu te lasă afara decât dacă te joci cu el. Acum ai ieșit. Vrei doar sa scapi de bagaj, sa îți faci jocul.

    00
  35. Nu poți să judeci guveranarea după așa puțin timp, însă poți judeca acțiuni individuale, iar cea din articolul de mai jos nu poate fi judecată decât într-un singur fel: Dan Barna vrea să ne arate că e mai idiot decât chiar Vlad Voiculescu, care a semnat ordinul altui idiot, Arafat, fără să se gândească cum se va face evacuarea spitalului de la o oră la alta. Oameni lipsiți de empatie.

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dan-barna-evacuarea-spitalului-foisor-a-adus-un-disconfort-semnificativ-pacientilor-dar-este-un-cost-acceptabil-1490679

    00
    • „Oameni lipsiți de empatie.”

      Ia incearca tu si ceva empatie si cu cei 30 de bucuresteni care se sufoca in camerele de garda de prin spitalele din Bucuresti, ca nu mai e loc pe niciunde la ATI. Si vin in continuu cu forme grave la camerele de garda din Bucuresti, ca virusul nu exista.

      00
  36. Cum arata un punctaj de partid
    Gherasim 10 aprilie 7.26 Pe tinerii naivi ii inteleg ca pun botul la vrajelile cu partide noi care se proclama ca fiind diferiti fata de ceilalti macar ei au scuza ca n-au prins conventia democratica sau pdl si basescu care aveau exact acelasi mesaj.
    Gherasim 10 aprilie 7.38 Pe cei foarte tineri ii inteleg ca-s naivi si mai pun botul la vrajeli cu mii de km de autostrada ei macar au scuza ca n-au trait perioada cand fix aceleasi personaje – orban, boc, raluca turcan….le promiteau reforme si mii de km de autostrada.

    00
  37. Cea mai lejera situatie pentru usere ar fi sa plece, sa- si bage picioarele. Motivand piedicile din partea aliatilor, se retrage la garaj, urmand sa „invie” in 2024…Toate indiciile duc spre asta.
    Nici pomeneala sa ma mai prinda cineva la vot pe viitor, sa voteze bulangii (parca asa le zice celor din „bula”).

    00
  38. Ca votant USR, eu am urmatoarea nemultumire: indiferent ce fac ministrii si parlamentarii USR, partidul este parte a coalitiei cu PNL si UDMR si va trage ponoasele acestei aliante, la viitoarele alegeri. Asta pentru ca oamenii simpli nu stau sa faca analize si sa contabilizeze scoruri de genul „cine a facut bine si cine rau”, ci se uita la situatie per total, văd un guvern la care trag trei partide (vorba vine…) si ajung la o concluzie de genul „or fi fost PSD-iștii hoți și proști, dar nici cu astia nu mi-e rusine!”. Motivul: PNL este, de fapt, fostul PDL, adica un PSD mai spălat și cu mai multe cuvinte în vocabular.
    Asa ca degeaba USR își va conserva alegătorii, problema partidului este sa atraga altii noi, ca sa poata avea sansa sa devina partid de prima linie, nu doar anexă la coalitia de smecheri penelisto-udemeriști. Și după cum merg lucrurile, nu prea sunt speranțe în sensul ăsta. Păcat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube