Știrile zilei – 1 august 2022

  1. Oraș . Cald . Apus . Brunetă . Blondă . Apus . Brunetă . Blondă
  2. Petrom a făcut profit record
  3. Dunărea a scăzut cu 7cm într-o zi
  4. 20 județe sunt afectate de secetă
  5. Statul asuprește antreprenorii
  6. ANI a găsit 4 polițiști
  7. Rata de absorbție a fondurilor europene e la 64%
  8. Arabia Saudită a găsit pe ce să spargă banii din petrol
  9. De ce dau magazinele de cartier faliment
  10. Amazon a pierdut doar 2 miliarde
  11. România pitorească
  12. Pedeapsa cu moartea. Change my mind.
  13. Lanțul Noriel a fost vândut
  14. Încă 40km de drum expres
  15. Renovările rapide încep să se vadă
  16. Cronica de business
  17. Cronica de business
  18. Cronica de tehnologie
  19. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. 12. Moartea-i prea blândă pentru ăia. O tortură continuă 24/7 timp de 30 zile i-ar vindeca de tot. Ar fi cei mai cuminți oameni din România dup-aia.

    00
    • NOU
      #2

      @John Temple De acord cu tine. Și totul televizat în direct, altfel n-are nici o valoare.

      00
    • soluție ne-practică. cheia articolului (știrea propriu-zisă) stă totuși în: „[…] după ce fata și-a făcut curaj și a povestit totul”.

      câte nu au „curajul” ăsta? câte îl au, dar nu găsesc pe nimeni să le asculte? câte au curaj, găsesc și urechi care să le audă doar pentru a afla că așa merg lucrurile pe aici și nu e nimic de făcut în legătură cu asta?

      întrebările astea au sens fiindcă nu poți „tortura continuu 24/7 timp de 30 zile”, să zicem 1% din populație. nu ai de unde să scoți atâția torționari.

      00
    • @Joker mă ofer voluntar. Pot tortura 2-3 oameni, cam 8 ore pe zi, pro bono.

      00
    • @ubercool. soluțiile guantanamo-style sunt grozav de ineficace. ce poți tu să faci este să încurajezi pe toate căile care-ți sunt accesibile o administrație înclinată să dea bani mai degrabă pentru asistență socială decât pentru pocnitori patriot.

      sunt și soluții mai decente să faci frumos față de big brother, nu doar să arunci de-aiurea cu 2% din pib. nu când ești România și ai problemele pe care le ai.

      00
    • @Joker „soluțiile guantanamo-style” sunt ineficiente cand vrei informatii. Daca doar vrei sa chinui un gunoi, functioneaza perfect. Mai corect ar fi poate „medieval-style”.

      Problema principala a Romaniei este coruptia, nu cat platim taxa de protectie. Oricati bani ar fi pentru programe de asistenta sociala, fie nu vor fi cheltuiti din indolenta functionarilor, fie vor fi sifonati.

      00
    • Cred că după o difuzare pe TV 24/7 timp de 30 zile sunt convins că cei cu înclinații violatoare s-ar potoli ca prin minune.
      Nu e nevoie de mulți oameni pentru a menține tortura constantă timp de 30 zile. 90 oameni, fiecare om cu program de 8 ore.
      E destul un exemplu, nu trebuie sute sau mii.
      Pentru rezultate rapide se pot apela la turme de mistreți înfometați.

      00
    • @Zero. tu ai dreptate, așa cum stau lucrurile astăzi – însă odată ce există un consens că în anul 2022 nu este acceptabil să avem un număr semnificativ statistic de oameni care trăiesc în mizerie, se vor găsi și resurse și soluții. și nu este atât altruism, cât este common sense: mizeria este un cancer care mai devreme sau mai târziu va distruge comunitatea care o tolerează.

      00
    • Nici nu trebuie să îi torturezi pe toți, după primii 50, poate nici măcar, ai să vezi o scădere drastică. Și în mod sigur nu doar al violurilor. Dar… dreptul omului… Bla bla bla. Ăla a renunțat a fi om când a făcut așa ceva, deci îl poți trata mai rău ca pe un animal….

      00
    • Castrati chimic, cine poate afce asa ceva unui copil, mai ales ruda, nu se mai face vreodata bine, de ce sa ne prefacem ca se pot schimba? Nu exista. Iranul tocmai ce a executat 4 violatori , scurt, frumos, curat, de aia nu au probleme decat foarte rar, ca e streangul.
      Noi, mai europeni, sa punem castrarea chimica, macar pentru cei care fac copiilor asa ceva

      00
  2. #9 Berea caldă e ca sexul cu femeia gonflabilă. Pe lângă că vând berea caldă, e și la suprapreț.

    00
    • Dar tu de unde știi cum e sexul cu femeia gonflabila?

      00
    • Îi place berea caldă.

      00
    • Daca ar citi „specialistii” cat consuma o astfel de vitrina la fiecare pornire de la zero pana la temperatura setata si-ar da seama ca e mai ieftin sa o tii mereu pornita decat sa ii dai drumul doua ore in fiecare zi.

      00
    • … iar daca-i spui patronului sa puna 3 panouri solare (numai pentru frigiderele alea), se uita la tine de parca i-ai cerut un rinichi.

      00
    • NOU
      #16

      @gupi adevărul e ca fără subvenția de la afm (uneori chiar și cu prima aia inclusa), panourile nu își amortizează investiția nici în 10 ani.
      Dacă nu ai consum industrial sau dacă nu le instalezi în locuri în care nu e tras efectiv curentul, panourile rămân doar un trend. Economic nu merita.

      00
    • fără subvenția de la afm (uneori chiar și cu prima aia inclusa), panourile nu își amortizează investiția nici în 10 ani.

      Ai niste calcule pe care sa te bazezi ?

      Un kit complet on-grid costa ~10.000 lei (hai 12.000 pentru calcule simple)
      https://www.roinstal.com/oferta-kit-solar-fotovoltaic-ongrid-1-kw-cu-invertor-sma-monofazat-cu-furnizare-in-rete_15207

      In medie, kitul asa ar produce cam 1200 kWH anual, suficient pentru 3 frigidere, daca aplici si pentru compensarea de prosumator.

      Daca iei in calcul utilizarea frigiderelor taman cand e soarele mai puternic (cu curent grats), ajungi la amortizare in 5-6 ani.

      00
    • @Pancu

      Știi cam cât e prețul la KW la comercial vs rezidențial? Eu garantez că amortizezi panourile alea mult mai repede dacă ești pe comercial.

      Poate pe rezidențial da, noroc cu subvenția, dar realitatea e că energia ieftină se cam termină, mai ales în noile contexte geopolitice.

      00
  3. Nici o stire despre jegul ala de targu secuiesc unde retardatii au decopertat o banda intreaga de la calea ferata pana la iesire, au lasat alalalt drum efectiv plin de gropi de iti rupi masina si s au facut cozi kilometrice pt ca oamenii nu mai aveau rabdare sa stea la semafor si era de inteles .. s a stat peste 2h in coada … am sunat si la 112 si muie ala de politist il durea la 14,ma lua cu vrajeala ca a trimis echipaj dar nu era nimeni evident ..

    00
  4. 19. Oare in Ro nu se intocmesc rapoarte cu privire la activitatea noastra online?
    13. Produsele Noriel oricum sunt extrem de scumpe pentru ce ofera (intr-adevar sunt cateva chestii pe care nu le gasesti prin alte parti, dar..)

    00
  5. @15 – mie mi-a cazut tavanul intr-o zona reabilitata de o preafericita asociere primarie de sector-adp de sector-firma sifonara la nici doua luni de la finalizarea „lucrarii”.
    Cazul prezentat … 4 ani, o viata de mandat.

    00
  6. 12/ Un act ce legea e prea blandă cu ei, dar nu și viitorii colegi.

    00
  7. Legat de videoul tau cu privire la autostrada soarelui o sa vin si eu cu niste completari. Ieri am avut neinspirata decizie sa plec pe la 5:30 din Constanta. Neinspirata deoarece pe A2 am facut 4 ore pana in Bucuresti din care vreo ora jumatate intre Cernavoda si Drajna plus 30 de minute ambuteiaje pe la iesiri, paradoxal am circulat foarte bine in Bucuresti.
    In tot acest timp am avut o ocazia sa admir fauna motorista locala si mai ales sa observ diverse comportamente. Comportamentele sunt stiute si documentate pana peste cap, iar la modul realist motivul de camera omologata este ca polistii nu ar face fata la cate amenzi/procese verbale ar trebui sa scrie. Pe langa asta am vazut vreo 2 accidente plus 3 masini un pic pe banda de urgenta. Accidentele au fost din motivele spuse de tine, insa absolut toate masinile oprite pe banda de urgenta aveau explozie de pneu. Ceea ce initial m-a frapat, dar pentru ca mersul in coloana pe A2 este mai boring de cat Busteni-Comarnic, am analizat un pic anvelopele unor meseriasi si am inteles una alta. Apropo nu am nimic cu masinile nemtesti, dar prea multi posesori de VW plus Logan sau altii care cred ca un Continental Eco te tine 100k km. Si spun asta pentru ca mai toate anvelopele uzate si imbatranite pe care le vedeam in coloan erau acest model. Pe langa asta am ramas surprins ca sunt si masini din 2000+ care aveau anvelope noi si care erau cat se poate de decente in coloana desi cand priveai in masina puteai avea o remarca non-politically correct.
    Acum referitor la mersul pe A2 sau pe autostrada in general am invatat niste chestii de bun simt. Cand vezi ca se cam merge bara la bara indiferent de autostrada accepti ca media orara o sa scada de la 150 la 130,120,100. Mai mult nu costa nimic sa lasi 2 masini in fata, iar daca ai cruise control adaptiv sa-l lasi sa-si faca treaba. Cam intotdeauna cand esti pe B2 si vezi ca ai unul in spatele unui tir incetinesti ca sa-ti lasi loc de reactie, asta am invatat-o dupa ce 2 mi-au taiat calea si franat la limita. Insa cel mai complicat lucru este sa accepti ca atunci cand este aglomeratie viteza nu va mai fi 130 sau 180 ci fix cam in cat merge coloana.

    00
  8. 2. Zici că suntem la cryptopacanele!
    – prețul nu are nicio legătură cu economia de piata dar tot creste
    – doar unii reușesc să facă bani, cei mai mulți doar baga și nu au niciun profit
    – statul ar putea să intervină pentru a interzice anumite practici dar se gândește cum sa profite de pe urma fraierilor
    – mai vezi cate un prost cu BUY THE DIP (sper că nu l-ați uitat pe ăla cu cisterna răsturnată pe sosea)
    – in momentul de față, combustia electrica pare, in comparație cu petrolul, noua moneda inovativa care va „detrona” bitcoinu

    Mă uitam și la profiturile retailerilor de mâncare… Astronomice! Au avut toți un 2020 de vis! Dar n-ar recunoaște unul! Toți o ard pe sărăcie, toți se plângeau de pandemie, că e nasoala treabă, ne paște falimentul…

    In timpul asta, toți reușeau să ne golească buzunarele de economiile strânse în perioada in care avea omul ceva bănuți!

    00
    • can confirm: la o scumpire cost de productie cu 0.5 Ron ce face compania? scumpire de 2.5 Ron produs. Si una din constructii: s-a scumpit lemnul cu 30% pe piata, compania scumpeste cu 40% lemnul la vanzare, lemn care era in depozit cumparat de anu trecut cu pret vechi -> profit record(asta auzit de la contabila care a primit un telefon de sus de genu: „trebuie sa facem ceva achizitii ca avem profit prea mare”)

      00
  9. Exact la fel am pățit și eu cu tavanul, fiind la etajul 1 vorbit cu izolatorii blocului să-mi facă tavanul din scara. A căzut de Crăciun, rămăsese suspendat între țeavă de gaz și cutia poștală. Le-am spus să curețe huma dar suedezul tot suedej. Am refăcut cu alții tot pe banii mei, doar pe restul de locatari ii durea in pix

    00
    • Deci tu ai rezolvat-o romaneste (presupun ca ai spus de „vorbit”) cu aia de trebuiau sa anvelopeze blocu, apoi, fiindca aia au facut o treaba de rahat ai refacut o lucrare care iti aduce doar tie un comfort si esti suparat pe vecini?

      S-a decis in sedinta de administratie ca va fi anvelopat si tavanul de la parter? Daca da, atunci ai tot dreptul sa iei la pula pe vecini, daca nu, de ce i-ar interesa pe ei ca ai platit tu de 2 ori sa iti anvelopezi podeaua de la apartament?

      00
  10. Interesante detalii se disting pe sub rochia primei brunete :)

    00
  11. Aia cu rata de absorbtie e pe bune?
    Ca eu aveam impresia ca suntem la pamant rau de tot.

    00
  12. 1. Aia au placat cu polistiren tavanul ?? Le-a fost greu sa racaie huma si sa dea un glet +lavabila
    2. Polistirenul ala nu se prinde si el cu diblu +holzsurub?

    00
  13. Nenea ala care a facut baraj pe rau are niste colegi in Spania. https://www.digi24.ro/stiri/externe/razboiul-pentru-apa-peste-o-mie-de-puturi-ilegale-au-fost-forate-in-mijlocul-unei-paduri-autoritatile-s-au-facut-ca-nu-vad-2030975
    O sa avem treaba multa cu refacerea climei. Si mai pe saracie asa..

    00
  14. 2. Petrom a făcut profit record

    Pilele, soțiile, copiii, anturajele etc ale securității… naționale sunt și ele mulțumite.

    3. Dunărea a scăzut cu 7cm într-o zi

    Să vezi tu cum Dunărea devine fluviu strategic, iar toate țările prin care traversează vor încerca să facă stații de desalinizare, purjare de alte impurități și extragere pentru cooperativele lor agricole și cum va exploda tematica hidrocentralelor.

    4. 20 județe sunt afectate de secetă

    Daea e norocos că are prilejul să joace în rolul mojicului bătrân delirant fiindcă, oricum, o să moară de vârstă și nu va trebui să se ocupe de problemele reale. Amuzant e că nici national security nu știe ce să facă, la cât au ținut morțiș să-l înlătureze pe ăla, de la poliția secretă.

    5. Statul asuprește antreprenorii

    Râdem, glumim, dar nu prea…

    7. Rata de absorbție a fondurilor europene e la 64%

    8. Arabia Saudită a găsit pe ce să spargă banii din petrol

    Grija ăluia e să facă grădini cât mai aproape de apă, să construiască stații de desalinizare.
    Uită-te pe Google Maps, au început să-și facă grădini în mijlocul deșertului. Da’ au nevoie să mute populația (mdeh, nu s-au uitat la noi, să mărească impozitul artificial și să-i scoată în stradă, să-i transforme în oamenii străzii).

    9. De ce dau magazinele de cartier faliment

    E ciuciu, băeții deștepți din energie fac ce vor și autorul nu înțelege de ce frigiderele sunt scoase din prize.
    Gata, asta e toată explicația: producția de energie costă mai mult decât volumul de stocare + schemele cu importul + vânzarea ieftină și cumpărarea scump pentru spălare de bani, la care suferim tot noi, toți.

    10. Amazon a pierdut doar 2 miliarde

    Amazon a pierdut 2,000 de milliravi.

    11. România pitorească

    Lumii nu o să-i pese dar asta e vina indirectă a BNR-ului.

    15. Renovările rapide încep să se vadă

    https://zoso.ro/inteleg-romanii-proprietatea/

    N-am zis nimic, n-am insinuat nimic!

    00
  15. „Microsoft a ratat țintă de vânzări pe trimestrul doi al acestui an. Compania a raportat venituri $51,87 miliarde, în creștere cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul a crescut cu 2%, până la $16,7 miliarde. Analiștii așteptau venituri de $52,44 miliarde.”

    Cum sa reactionezi la asa ceva ? Intreb serios. Economia se bazeaza pe atingerea unor tinte semiarbitrare si daca nu sunt atinse se considera ca anul fiscal a fost unul esuat ?

    E o schema pentru scamatorii fiscale de contabilitate si fraierit angajatii ca nu li se poate da mai mult de 1% marire pentru ca „si-a ratat compania tintele de crestere” ?

    Am ratat ceva ?

    00
    • nu ai primit mailul ăla că am trecut la capitalism sălbatic?

    • Ba l-am primit dar nu scria nicaieri in el ca deviatia de la veniturile estimate se considera venituri pierdute.

      Aici nici macar nu putem vorbi de ideea ca „Microsoft trebuia sa vanda produse si servicii in valoare de $52,44 mld si a vandut doar in valoare de $51,87 mld” aia ar fi fost o pierdere.

      Din contra, vanzarile au fost in crestere, profitul e foarte sanatos. Da, au fost ajutati de pandemie dar au avut si conditiilor economice si politice vitrege.

      Asta ar fi cel mult o eroare de masurare a pieteiei: „Noi analistii am crezut ca piata duce $52,44 mld dar in realitate a dus doar $51,87 mld”.

      Iar daca te uiti de exemplu la pierderile istorice ale diviziei Xbox ale Microsoft (pana acum 2 ani) are si mai putin sens sa pui accentul pe o „pierdere” (care nici macar nu a fost o pierdere) de juma’ de miliard de dolari.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile