Impotenţa poliţiei – moartea căprioarelor

shooter-2Acum 9 luni au fost descoperite câteva zeci de căprioare otrăvite la Arad. În stomacul lor s-au găsit otrăvuri, dar nu e clar dacă au fost otrăvite intenţionat sau au mâncat de pe jos chimicale anti-dăunători. Eh, la 9 luni după întâmplare, poliţia nu are încă o pistă. Pentru că mă ştiţi că sar în ajutorul oamenilor aflaţi la ananghie, am rezolvat eu pentru ei dilema, în funcţie de ce e în burta căprioarelor:

 • Dacă e otravă, cine dă cu otravă pe pământurile altuia? Are cineva idee ce se întâmplă dacă nea Ion îl prinde pe nea Vasile că dă cu ceva pe pământul lui? Bagă furca în el. Deci proprietarul le-a otrăvit, naiba ştie de ce. Şi la cât se trag pe cur poliţiştii cu nenea afaceristul pe pământurile căruia s-au găsit căprioarele, pare a fi cea mai bună pistă.
 • E îngrăşământ? A fost accident, caz clasat.

Plm, îl pot condamna pe Fritzl după 3 săptămâni de proces şi la noi nu pot înşuruba un bec fără să se transforme într-o problemă demnă de un inspector judeţean, nu de orice caporal de la ţară.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. Cand mi-a fost furata bicicleta acum cativa ani, i-am dus poza la politist sa vada exact ce cauta. Politistul mi-o zis foarte relaxat, parafrazez : “faina bicicleta, nu ma mir ca v-o furat-o. Arata asa de bine”. Apoi a zis ceva de genul: “Noi stim cum actioneaza baietii astia, le fura inspre inserate si apoi fug cu ele la gara si cu personalele de noapte le duc pe sate si le vand sau le folosesc ei acolo” Si cu atat am ramas dupa vreo 5 ani de cand s-a intamplat totul. Deci ei stiu cum actioneaza hotii dar…. interes zero!

  00
 2. inspector gadget :))

  00
 3. deci tu te consideri cel putin inspector judetean :)

  00
 4. Valeleu. Nu ii intereseaza. Eu cred ca aveam niste probleme la scufita, ma credeam in alta tara. Am vrut sa raportez o persoana suspecta (un nene care a incercat sa imi vanda un telefon intr-o benzinarie de pe A2. I-am facut si poza.). Nu am reusit sa gasesc pe cineva interesat. M-am vindecat, in schimb, acum stiu unde locuiesc.

  00
 5. Nu cunoşti câteva amânunte. Ca de exemplu incidentul cu căprioarele din acea zonă se repetă an de an. Făptaşul nu este niciodată prins. Şi da, este vorba despre otravă pusă intenţionat. Dacă era pusă contra rozătoarelor, n-aveau acces căprioarele la ea.

  Iar cazurile când puliţia ştie tot dar nu ia nici o măsură sunt extrem de frecvente. Aş putea spune că sunt regula. Uite un exemplu. Tot blocul ştie cine sparge încăperile acolo, numai puliţiştii nu reuşesc să afle. În încăperi limitrofe sunt baruri deschise şi noaptea, dar nimeni nu aude şi nu vede nimic.

  Sau alt exemplu. Tatăl unui prieten are casă lângă oraş. Un sat dincolo de deal, aşa-zis cartier al oraşului. Din când în când intră noaptea ţiganii peste el, sparg ori uşile, ori acoperişul pentru a intra şi fură ce pot căra. Poliţia ştii ce spune? Că „ştim cine sunt, dar nu avem ce să le facem”. Punct. Cazul de maximă „implicare” a puliţiei a fost când agentul a adăugat că „mergem să vorbim cu ei”. Acum câteva săptămâni au fost otrăviţi toţi câinii din curţile de pe o străduţă. Şi au reînceput spargerile. Acesta este gradul de siguranţă pe care ni-l oferă Puliţia Rommana. Protejează ţiganii pe banii noştri. Şi nu numai puliţia, primarul la fel face. Când a murit o cioară că s-a surpat pe el pământul în timp ce săpa să fure cabluri electrice, a sărit repede primarul cu ajutoare de înmormântare, ajutoare pentru familie etc.

  Încă un exemplu: capacele de canal, garduri, uşi metalice, chiar şi tomberoane metalice de gunoi, toate chestiile astea când se fură, ajung să fie predate într-un bodegă-bar care plăteşte pe loc contravaloarea bunurilor la pahar şi le depozitează în 2-3 dube antice parcate lângă. Este deschis non-stop, pentru că afacerea este mult mai activă noaptea. Tot oraşul ştie. Puliţia nu ştie nimic, chiar dacă patrula de noapte îşi petrece toată noaptea în acel bar, şi lângă ei se „livrează” recolta.

  România este cea mai mare crescătorie de ţigani în regim superintensiv din lume. Iar avem un guvern al cărui cea mai importantă grijă este să nu cumva să flămânzească ţiganul în castelul de mii de mp construit din nu se ştie ce bani şi pe care impozit nu s-a plătit niciodată. Şi toate semnele arată că vom rămâne mulţi ani cu acest guvern grijuliu cu ciorile. Pentru că românii sunt destul de proşti încât să nu vadă că ei sunt toleraţi în ţara asta doar pentru că ţiganii au nevoie de ei. Un parazit întotdeauna are nevoie de o gazdă primitoare. Când va găsi altă cale mai comodă, se va descotorosi de ea.

  00
 6. depinde unde au murit.
  la mine la tara, a bagat ciobanul o turma de oi peste terenul unuia.
  i-a distrus intr-o noapte ce a avut grija omul juma de an. cu ingrasaminte, cu irigatii la pompa si generator.
  pai sa nu iti bagi phula in el ?
  ce a facut omul. a luat ierbicid, si a dat peste amarata de bucata ramasa. asa in prostie, nu concentratie normala.
  2 zile mai tarziu, a ajung ciobanul la veterinar cu ~80 de oi intoxicate, din care a pierdut ~60.

  cine e de vina ?
  omul.
  cine plateste ? bietul animal.
  asa o fi si pe acolo.
  daca s-au bagat caprioarele peste lucerna sau ceva, au halit insecticid/ierbicid, pus preventiv. nu stiu ce e asa de mare bataia de cap.
  oricum, nu ii poti face nimic legal omlui. are tot dreptul sa dea cu insecticid sau ierbicid pe ce are chef.

  00
 7. ei pot doar sa dea cu sapca de pamant cand li se taie din salariu

  00
 8. @sakura: ba nene, stai calm ca poate ti se face rau. suedejii au drept de vot ca si noi? au! scurt si la obiect: la mine in comuna a fost unu primar doua mandate consecutive. in campania de anul asta a zis ca nu mai are bani pentru ajutorul social. rezultatul: nu l-au mai votat suedejii, nu a mai iesit primar.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.