Am ajuns de la Mihai la articolul ăsta de pe Adevărul, scris de Costel Crângan, un tip de 47 de ani (a terminat ASE în 95, sper că are 47), în care e ilustrat cam tot ce înțelege greșit românul la lumea în care se află. Să le luăm pe rând: După ce am sucit […]

Dar cine a zis că se moare de foame în România? Cine mai spune asta? Bănuiesc că pentru mulți acesta a fost primul gând pe care l-au avut citind titlul. Românii săraci îşi permit tot mai greu să-şi cumpere mâncare, iar unii dintre ei ajung să o fure din supermarketuri, pentru a supravieţui. Omul vostru […]

De câteva zile am dezbateri cu un prieten dacă să se întoarcă în România, sau nu. Mai precis, în grupul lui majoritatea se gândesc serios să revină de tot în țară, unii au chiar proprietăți cumpărate în România, alții își fac bagajele. Omul meu nu e în pătura de jos, e în clasa medie a […]

Reportaje precum cel de zilele trecute au mai fost și vor mai fi. Fermierii primesc bani de nimic pentru că piața e suprasaturată de produsul lor și ei nu văd altă ieșire decât să plângă și apoi să vândă totuși la ce preț li se oferă. Dar fiți atenți aci la soluție: Pears are harvested […]

Text apărut după ce am citit articolul de zilele trecute, Educația copiilor în excursie Reiau un comentariu pe care l-am lăsat acolo: La începutul anilor ’90 am fost în tabără în Republica Moldova, pe vremea Podului Prieteniei (început de anii ’90). Parcă era tabără militară, cu trompetist care să dea deșteptarea, cu paturi suprapuse, cu […]

Am scris de mai multe ori, mai scriu. Dacă avem un munte de coji de pepene și de cartofi, înalt de 10 metri, iar el stă un an, neatins, în condiții clasice (meteorologic vorbind), ce înălțime va avea acest munte după 12 luni? Dacă avem un munte de pet-uri de apă, pahare de iaurt de […]

Aud des „chimicale”. Nu mânca aia, că are chimicale. Nu bea aia, că are chimicale. Chimicale… Chimie Din punct de vedere științific , zahărul face parte din categoria carbohidrați, cum ar fi monozaharide , dizaharide sau oligozaharide . Monozaharidele sunt numite „zaharuri simple”, cel mai important dintre ele fiind glucoza. Aproape toate zaharurile au formula […]

Industria HORECA e în nămol până la brâu zilele astea. Aparte de o scumpire a serviciilor vă puteți aștepta din partea lor la vechile trucuri psihologice menite să te facă să consumi sau plătești mai mult. Sunt practicate de restaurante, baruri, pizerii și au fost importate din Vest unde sunt folosite încă de prin anii […]

Ce? Volkswagen ID.3 ProBusiness 204pk cu baterie de 58kwh, autonomie medie 420km, Stonewashed Blue Metallic, habitaclu negru, scaune gri ‘Flow’. De ce? Ne-am mutat recent în afara orașului și voiam (nu aveam nevoie de) o a doua mașină. În Belgia e mai avantajos să iei o mașină de serviciu (poate fi folosita în scopuri personale) […]

O să încep cu TLDR/concluzie: CTR dă impresia că a fost proiectat de unii care nu au vrut doar sa umple un gol în paleta de produse al brandului. Cine apreciază poziția balanței raportată la compromisuri și deciziile tehnice făcute o sa se bucure foarte mult timp de mașină. Pe de altă parte nu e […]

2008, Londra. Eram prin Sainsbury’s în jurul orei 8 seara. Am trecut pe la raionul de carne rotisată, văd ofertă: două lire un pui rotisat. Super! Am luat. Am întrebat de ce a atât de ieftin, mi s-a spus că așa e politica magazinului, să ieftinească produsele rămase pe stoc, să nu mai stea cu […]

Pe fundal se aude plânsul oamenilor care chestii. Feisbucul e plin și el de plânsete, în curând se vor umple harddisk-urile lui Zucc. Dar există și două părți pozitive, pe care nu le vedem azi, pentru că suntem neam de traistă și zmucim lanțul de fiecare dată când ne este făcut bine cu forța. Vom […]

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube