Știrile zilei – 22 octombrie 2021

  1. Blondă . Brunetă . Pistrui . Alb . Creață . Maro . Blondă . Brunetă . Abur
  2. Scena politica românească, plină de oameni cu coloană
  3. eMAG lansează un supermarket
  4. Birocrația câștigă în justiție
  5. BNR s-au trezit să fie amuzanți cu creditele
  6. Deja bate la ochi, două accidente din astea la fel
  7. Cronica de business
  8. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

70 comentarii

  1. 3. Bringo a crescut fulminant în condiții de pandemie și lipsă a alternativei. Cel puțin în Pitești nu aveai unde să dai comandă de toate cele necesare dintr-un supermarket, acum glovo, foodpanda listează produsele kaufland si auchan la cost de livrare de 8 – 13 lei. Vin și mai repede, mai ieftin și coș minim valoare mai mică
    În lockdown venea bringo dupa 6-8 ore, uneori la ore târzii 23..24 fiindcă fiind singurul serviciu toată lumea îi foloseau.
    De 1 an cred că nu am mai dat o comandă din motivele expuse mai sus

    Curiozitate veche: n-am mai urmărit..eMAg au început să plătească impozit pe profit? Sau tot ca înainte.. full de reclame, investiții și raportări de pierderi anuale?

    00
    • parcă anul trecut a fost primul an în care au făcut profit.
      dar, legat de asta, depozitele și restul investițiilor cu ce bani crezi că s-au făcut?

    • „Au venit cu bani de acasă investitorii” cred.
      Și totuși eu firmă pe pierdere sunt nr 1 la publicitate pe tv.. asta mi se părea mie ciudat.. daca am un biznis pe pierdere cât timp mai pompezi în reclame? Dacă nu-și revine? Știu că nu era cazul de faliment.. dar facand o extrapolare la o firmă mică..era ilogic ce se întâmpla

      00
    • @Skizz Aia nu e pierdere, doar transferau profitul in lata tara la alta firma emag ca sa nu plateasca impozit.

      00
    • Dacă mai țin eu bine minte, de pe vremea cand studiam Contabilitate, investițiile erau asociate contului de profit/pierderi.
      Fiscalitatea și contabilitatea românească nu aveau cont separat în bilanț pentru investiții și atunci companiile își treceau investițiile ca pierderi. Asta o fac pentru a nu plăti impozit pe profit.
      Rog mințile luminate să îmi dea peste bot, dacă am greșit în ceea ce spun. Atât îmi amintesc. Acuma mă ocup de alte bălării. Mulțumesc.

      00
    • Daca ai avea o afacere cat de mica ai intelege ca nu are niciun sens sa faci profit si sa ramai cu el. Pentru ca statul iti ia impozit pe profit si apoi mai iti lua si pe dividende (intre timp cred ca s-a mai imbunatatit catre ceva). Asta pe langa taxe mari pe salarii si controale venite pentru spagi. Si legi aiurea. Si schimbari de legi care se produc des si fara noima. Asa ca orice companie normala face ce e mai bine pentru ea: cheltuie profitul daca il are. Investeste, se dezvolta, cumpara masini, calculatoare orice. Si acestia tot bani in economie sunt.

      00
    • @SkizZ, nu spun acum ca Emag nu face magarii ca sa evite plata impozitului pe profit, dar daca ai o firma pe pierdere cum spui tu care se extinde constant, este in regula. Poti sa pompezi si 20 de ani bani.
      Si oricum, chiar si companiile care nu platesc impozit pe profit aduc bani la buget. Asta pentru ca au sute/mii de angajati pentru care platesc taxe si alte contracte de colaborare cu diverse firme care pot sa plateasca impozit pe profit.

      00
    • Se poate verifica foarte usor pe MFP dar e mai bine sa latri aiurea.
      Dante international are profit inregistrat pe 2019 & 2020.

      00
    • @Ionut M: Investitiile sunt cheltuieli. Veniturile generate din investitiile facute se impoziteaza. Pierderea e diferenta negativa dintre venituri si cheltuieli.

      00
    • Bringo, o idee buna transpura in practica intr-un cacat tipic romanesc.

      Mi-a venit curierul dupa 4 ore si jumatate, dupa ce mi s-a plans la telefon ca nu stiu cate probleme a avut pe drum, ca era sa ii ia politia permisul, ca a avut o zi agitata si alte motive penibile.

      Am comandat la 17:30 am primit comanda la 22:00.

      Am avut si produse congelate care evident s-au congelat si produse pe care le-am platit si nu le-am primit, am remarcat a doua zi cand am avut nevoie de ele.

      Am sunat curierul si a zis ca verifica si trece a doua zi sa imi lase banii, eu intre timp am uitat si mi-am adus aminte dupa 4 zile si l-am sunat iar.

      Iar s-a scuzat si a invocat 1000 de motive de cacat si i-am zis sa-mi trimita banii mai repede si mi i-a trimis intr-un final.

      Prin urmare, recomand Bringo, prea multe plusuri sa nu ii folosesti. jk

      00
    • deci dintr-o singură experiență tragem concluzia că serviciul e de kkt?

  2. Cel mai interesant la articolul de la știrea nr. 4, cu birocrația și cu procesul pe care îl are Primăria Timișoara cu angajații mi se pare faptul că acum primăria dorea să desființeze 80 de posturi pentru că ulterior să înființeze alte 100 de posturi, „cu predilecție pentru profesioniști la început de drum”.

    Adică primăria are sau nu are nevoie de oameni ?

    00
    • Are nevoie de oameni care să pună osul.. nu de actualele fosile plimbătoare de hârtii și de cei ce rup ușa la ora 15 cum găsești în fiecare clădire a statului (nu toți, dar sunt peste tot)

      00
    • @SkizZ
      Probabil că nu știi, dar fiecare angajat are o fișă a postului unde sunt niste atribuții pe care trebuie sa le facă.
      La final de luna/trimestru/an iei poți să iei lista aia de atribuții și vezi daca functionarul le-a îndeplinit sau nu – și dacă nu le-a îndeplinit iei măsurile legale

      Adică dacă nu te raportezi la niste criterii obiective și anume atribuțiile din fisa postului ce garanție ai că noii oameni angajați nu vor rupe ușa la ora 15.00 ???

      00
    • NOU
      #22

      Fix asta s-a intamplat la mine în oraș. Primarul PNL (fost PSD) a desființat 30 de posturi din primărie, ca mai apoi sa angajeze oamenii lui, tot pe aceleași posturi. Și același deznodământ.

      00
    • @SkizZ:
      E normal sa rupă ușa la ora 15 dacă asta e programul. Mai scutiți-ma cu munca patriotica în folosul cetateanului/firmei/economiei/păcii mondiale. Ala e programul de lucru, ala il muncești. Cu accent pe muncești.

      PS Nu sunt angajat la stat și în plus am și o echipa și încerc din răsputeri sa închid la ora de terminare a programului. Oamenii trebuie sa muncească cele 8 ore de program apoi trebuie sa își vadă de familie și viata, sa își „încarce bateriile” și sa se bucure de viata.

      00
    • @SkizZ: Daca programul e pana la 15, care-i problema ? Doar retardatii, incompetentii si lingaii stau ore suplimentare neplatite. Daca trebuie sa stau peste program, la ora 15 am pornit ceasul, ca taxiul si contorizez ore suplimentare :) Pe de alta parte ma distreaza ce teapa au luat tefeleii, cu monumentele de competenta pe care le-au votat si la sectorul 1 si la Timisoara si la Brasov… cam peste tot, bantuie un sentiment de dor intens fata de fostii edili :) :) :) …. la Brasov cel putin stiu deja zeci de oameni si functionari si privati care spun ca nu le vine sa creada ca au ajuns sa-l regrete pe Scripcaru :) :)

      00
    • @incomod Programul in instituțiile publice e de 8h.. si nu vin la 7 angajații, vin la 8 și la 8:30 dau drumul la relațiile cu publicul
      @mirel probabil organigrama aia presupunea și modificări de genul la fișa postului sau implementarea altor funcții cu fișă nouă. Toți directorii mai noi spun că sunt imposibil de dat afară funcționarii publici.. din cauza trecutului care le-au cimentat bine funcțiile pentru vot
      @chifan ce pretenții să ai de la dinozaurii politicii. La fritz cel puțin speranța că nu are aceleași apucături încă există

      00
    • Am observat cat a reusit sa faca Fritzache in oras dupa un an de mandat si 2 audituri in primarie.Nimic. A ba da, silly me, are o realizare in palmares: a reusit sa bage in insolventa Colterm societatea de termoficare a orasului care dupa ce ca era cu un picior si jumatate in groapa inca de pe vremea lui Lae Robu si precedentul sau Ciuhandu, papagalul asta actual a mai adaugat 21 milioane de EUR amenda la datoriile existente deoarece nu a cumparat la timp certificatele verzi, asta in timp ce se lauda peste tot in campanie cu viceprimarul lui vedeta pe care il poate trezi si la 3 dimineata si ala ii va spune strategia si planul de redresare al Colterm pe de rost. His words not mine.

      00
    • Nu contează cât stau la muncă, ci ceea ce fac in alea 8 ore. Problema cu programul ăsta de ora 15 este că nu e făcut pentru public, ci pentru angajații instituțiilor.
      Foarte puțini termină munca la ora 15.00. cei mai mulți 16-17. Dacă nu lucrează pe ture sau nu pot pleca de la muncă, atunci e nașpa.
      Noroc că avem ghișeul.ro. Așa am putut plăti impozitele online, fără să le mai văd fețele ălora la primărie

      00
    • @SkizZ
      Din păcate tu, că o mare parte a populației, nu înțelegeți esență legilor in vigoare și de ce sunt ele într-un anume fel.

      Sa luam de exemplu un funcționar care lucrează la primărie, la compartimentul care acorda avize pentru construcții.
      Presupunem că un dezvoltator vrea să facă un bloc care nu îndeplinește condițiile legale iar funcționarul nu da acel aviz.

      Presupunând că primarul este prieten cu dezvoltatorul și dacă legea ar fi așa relaxată cum vrei tu din ziua următoare primarul l-ar da afara pe acel funcționar sau l-ar muta de acolo, ar aduce alt om în locul lui și ar face asta până când un funcționar ar da acea autorizație.

      De aceea o legislație clara permite funcționarului să își facă treabă conform legii fara sa ii fie frica că ar putea fi schimbat de acolo sau dat afara.

      Din acest motiv esența este reprezentată de fisa postului – acel document arata ce atribuții are un funcționar și periodic se poate vedea dacă și-a realizat acele atribuții sau nu – independent de părerea oamenilor de pe stradă.

      00
    • @Ionut M, ar trebui ca oriunde exista program cu publicul sa ai cel putin o zi pe saptamana cu program prelungit pana la ora 22:00 (sau macar pana la ora 20:00). Nu trebuie sa fie tot departamentul prezent, este suficient sa fie un singur functionar care sa preia cererile. Dar cand discutam despre institutii publice, pare ca nimic nu este gandit ca sa vina in ajutorul cetatenilor.

      @SkizZ, si pe angajatii actuali ii poti forta sa puna osul la munca. Doar ca este mai dificil pentru ca trebuie sa implementezi un sistem de evaluare periodica, sistem care sa fie transparent si sa se aplice pentru toti angajatii.
      Iar daca luam in calcul faptul ca in Primarii si in alte institutii de stat de cele mai multe ori bonusurile si primele reprezinta jumatate din venituri, chiar daca este dificil sa ii dai afara pe cei care nu isi fac treaba corespunzator, poti sa ii „sari” de la orice bonusare.

      00
    • @ Mirel Tu presupui ca doar primarul poate fi prieten cu un dezvoltator de rea credinta iar functionarul public angajat la compartimentul care acorda avize pentru construcții nu elibereaza avizul pana nu ia spaga ( se inteleg la o suma) de la acelasi dezvoltator pentru acel aviz ilegal. Legislatia asta care zici tu acuma ca e clara, nu e clara deloc, daca ar fi schimbata, statutu functionartului public sa aiba si indatoriri si consecinte nu nu mai drepturi , acel fuinctionar de care zici tu , daca ar fi dat afara pe nedrept ar putea actiona primaria in judecata cum o face si in prezent, sau daca e transferat in alt departament si site/afla ca cel pus in locul lui isi pune semnatura pe un aviz pe care el il considera ilegal ar putea sesiza comisia disciplinara sa ancheteze modul in care s-a obtinut acel aviz. Joac-o pe asta.
      P.S. Dupa modul in care te exprimi in scris/argumentezi doar dintr-o directie pare ca esti functionar public si nu ti ar conveni schimbarile aduse statutului.
      just my2c

      00
    • @Sammy, schimbarile astea prin care un primar vrea sa desfiinteze 80 de posturi si sa infiinteze alte 100 de posturi nu sunt in interesul cetateanului/orasului.
      Daca intradevar ar fi vrut sa imbunatateasca activitatea Primariei, ar fi inceput un proiect prin care sa analizeze activitatea fiecaruia dintre cei 80 de angajati si sa incerce sa le traseze alte sarcini daca cele pe care le au acum nu mai sunt necesare.

      Daca ai 80 de angajati care merita concediati, se presupune ca ai vrea sa ii inlocuiesti cu niste „specialisti” care vor rezolva un numar dublu de probleme/proiecte. De ce volum dublu? Pentru ca presupunem ca aduci oameni mai pregatiti/mai muncitori si in acelasi timp reorganizezi activitatea Primariei astfel incat sa renunti la sarcinile irelevante.

      Cum justifici ca ai nevoie de 100 de oameni muncitori care sa presteze munca pe care inainte o faceau 80 de lepre? Singura explicatie este ca vrei sa aduci tot niste lepre la fel de mari, doar ca sa-ti platesti datoriile din campania electrorala

      00
    • nu stiu Andrei G, insa dupa aceleasi reguli ale jocului juca si Bolojan cand era primar si a dracu’ ca lui i-a reusit schema asta cu reducerea de personal. Fritz a iesit primar in Timisoara strict pe fondul antipatiei purtate de timisoreni infatuatului de Robu,cand astia ar fi votat si o maimuta daca candida importiva lui Lae numai sa il vada iesit din primarie. Si s-au ales cu flausatul asta a carui experienta profesionala ( da a facut voluntariat in Romania nu contest) din Romania este din 2012 incoace strict ca si presedinte-dirijor de cor de gospel. Destul de bun PR si bani a avut incat sa ascunda faptul ca vine pe filiera de catolici-iezuiti din aia care il cauta pe God in orice ca daca stiau amanuntele astea nu il mai vota nimeni din Timisoara, poate suporterii lui intru domnul, cautati Timisoara Gospel Project in google daca nu ma credeti si o sa va lamuriti din primul videoclip de pe site-ul lor ce hram poarta aia.

      00
  3. Poate citeste cineva de la Emag pe aici: Nu puteti reduce numarul cutiilor de carton?

    Am luat 6 cutii de cafea capsule, am primit 4 intr-o cutie si 2 + o tona de hartie in alta cutie.

    Am luat 2 pungi de casule de detergent, doua cutii de carton.

    Scrieti un mesaj la comanda: draga client daca iei doua pachete de cafea, primesti cutia pe jumatate goala, nu vrei sa mai cumperi inca doua? Salvezi planeta, ursii polari din Africa etc. etc.

    00
    • Am luat o sticlă de alcool și a venit într-o cutie în care încăpeau 3. Te înțeleg.

      00
    • Am luat 2 pungi cu capsule de detergent într-o singură cutie în carton.
      Am luat o pungă de capsule de detergent într-o singură cutie în carton.
      Ambele fără carton suplimentar, ambalate la fix.

      00
    • Cred că la eMag tine de ordinele de mărime cu care lucrează. Astfel, într-un magazin obișnuit, să zicem un Lidl, este relativ simplu sa mergi de la un raft la altul și să pui diferite produse într-un coș.

      La eMag probabil au miliarde de produse – pentru că daca ai 500 de feluri de cafea și 200 de cutii din fiecare deja ai 100.000 de pungi/cutii de cafea.

      Că atare spațiul de depozitare este foarte mare și probabil este mai eficient ca un angajat să pună produse doar din zona care îi este alocată, chiar daca produsele din aceeași comanda sunt puse în mai multe cutii.

      00
    • @alin
      Concluzia : puteai sa iei trei sticle.

      00
    • NOU
      #39

      hahaha, sa vezi la e-pantofi cum e. Iti vine o ditamai cutia in care mai e o cutie in care sunt incaltarile.

      00
    • Data viitoare știi cât să comanzi :)

      00
    • Păi și nu poți să te sui pe bicicletă, să mergi până la supermarket și să-ți cumperi o cutie de cafea, una de detergent sau o sticlă de alcool? Vezi că pe lângă cutiile de carton mai vine și un microbuz sau camionetă ( diesel) să-ți aducă produsele.
      Am zis eu că e plin de ecologiști de duminică care au doar pretenții dar nu ar face personal nici cel mai un efort.

      00
    • presezi cutiile de carton si le pui la reciclabile in tomberonul corespunzator.

      00
    • Deci tu cumperi cafea in capsule de plastic si te plangi ca folosesc aia prea mult carton? :))

      00
    • N ati vrea sa va aduca curierul produsele in mana? Sau eventual intr o sacosa de textil flower power pe care sa o ia inapoi. Open your eyes, nu salvezi nimic cu 1 metru de carton.

      00
    • Nu este vorba ca salvezi sau nu planeta, dar @Costi a semnalat o situatie in care se face risipa inutila.

      00
    • Ai văzut ce chitanțe îți dă la casă la Selgros ?

      00
    • P.S. Am la favorite un espressor cu boabe, scap și de capsule :)
      Cartonul îl reciclez, îl pun pe staturi la țară sub stratul de mulci din fân.

      00
    • Tot ce inseamna carton de la comenzile on-line le duc in tomberonul de reciclate. Cand nu aveam asa ceva la bloc, mergeam 500 de metri la primul tomberon doar cu reciclate(sticla/catron/metal). Pana sa astept sa faca ceva eMag legat de ambalaje, sau pot sa fac si eu ceva sa reduc din risipa. Doar zic…

      00
    • @Chris Toss, daca duci ambalajul la reciclat nu inseamna ca reduci risipa. Inseamna doar ca speri ca se vor recicla o parte din materialele irosite.
      Chiar daca reciclarea ar fi in proportie de 100%, energia consumata ca sa produci si sa reciclezi materialul respectiv nu se poate recupera.

      00
  4. Din partea mea, BNR poate sa ridice avansul la 90% pentru locuintele in care nu vei locui. Businessul imobiliar (adica specula imobiliara) e cel mai pagubos tip de business care exista pe planeta asta.

    00
    • acrii struguri? :))

      00
    • Dacă la 1 ianuarie intra TVA de 5% ar fi haiducie in prețuri, un apt care azi e 120k + 19% ar fi dus de dezvoltatori la 136k + 5%>

      Dacă băncile vor cere avans mai mare atunci vor da credite mai greu lumpen proletariatului, și măcar preturile vor mai rămâne cat de cat pe loc

      00
    • @Octav, daca indraznesti sa spui ceva pe tema asta imediat iti sar in cap românii smecheri care propavaduiesc locuitul in chirie. Dar toata lumea recomanda asta pentru ceilalti, in conditiile in care ei au deja o casa/un apartament si incearca sa mai cumpere unul ca sa il inchirieze.
      Un stat care se gandeste la cetatenii lui ar trebui sa fie un stat care incurajeaza proprietatea persoanala si descurajeaza specula prin chirie.

      00
    • Sunt bănci care și-au făcut portofoliul și nu mai dau credite pentru „investiții”. BNR face ce a făcut dintotdeauna: observă situația în piață. Ia niște măsuri și se felicită că au fost vizionari. Plus că noi nu am avut falimente bancare. Volksbank a fost cumpărat de BT(pe 1 euro) și BT a renegociat cu clienții. Piraeus a prins un investitor de s-a transformat în First Bank. Problema speculei nu o rezolvi(doar) din creditare ci și din taxare.

      00
    • Afectați de măsura asta va fi tot omul de rând care încearcă să-și cumpere o locuință. Nu vor fi afectați cei (privați sau firme) care vor băga în proprietăți banii obținuți din surse dubioase: șpăgi, evitarea taxelor, etc.
      Locuințe pe care le vor ține goale ducând atât la creșterea prețurilor proprietăților cât și al chiriilor.

      00
    • O a doua locuință care să-ți completeze veniturile la pensie, care va fi probabil tot mai mare (nu) în următorii ani.

      00
  5. NOU
    #58

    @Andrei G. șmecheria este una, prudența este altceva; dacă cineva are o situație financiară cu venituri care depășesc cheltuielile, cel mai firesc lucru este să parcheze surplusul într.un imobil, preferabil într.un oraș din liga mare; nu neapărat cu ideea de a investi, dacă iasă ceva și pe partea asta nu.i supărare, ci mai mult cu ideea că poate BCE (implicit, BNR) o dă rău de gard cu politicile monetare ultra-ne-ortodoxe. pentru „speculatorul” mic, al 2-lea sau al 3-lea imobil este o bătaie de cap grozavă-numărul investițiilor este de obicei corelat cu numărul copiilor-dar parcă dormi mai liniștit dacă ai și altceva pe lumea asta decât fericire, sănătate, prieteni și hârtii colorate. așa, ceva de beton.

    00
    • Nu este nici-o problema sa investesti banii pe care ii ai in imobiliare. Insa problema este aici legata de cei care nu au de fapt banii respectivi si se imprumuta pentru a achizitiona 2-3 apartamente in speranta ca ulterior le vor inchiria ca sa plateasca ratele la banca.
      Iar asta duce la cresterea accelerata si artificiala a preturilor la imobiliare. Ne apropiem deja de situatia in care chiria devine mai mica decat rata lunara si atunci cei care au facut creditele respective se vor trezi ca nu au de unde sa le achite.
      Daca tu nu reusesti sa contribui macar cu 25% din valoarea imobilului pe care vrei sa il achizitionezi insemna ca nu prea ai cine stie ce rezerve financiare si o crestere a dobanzilor la rate te va destabiliza foarte tare.

      00
  6. 4. lasati profesionistii la munca de bugetar. plm vreau o tara ca-n afara sa am bani sa-mi trimit odrasla in englia la studii de business internationals la university of spenglish.

    00
  7. „Birocrația câștigă în justiție” interpretarea ta e slaba

    premisa de la care plecam este simpla 1. respectam legile in vigoare si 2. nu suntem prosti/hoti

    la timisoara ce vedem de fapt este un abuz al primarului usr care a dat afara din pix oameni urmand sa-si aduca gasca proprie (deci a incalcat 2) fara ca inainte sa faca lucrurile ca la carte (adica 1) si sa dea afara lumea pe criterii prin care aia sa nu castige

    de fapt el a facut un joc de imagine pentru prostii care il cred istet, si a dat afara probabil niste angajati idioti si puturosi care la fel de probabil meritau sa fie dati afara insa a facut toate astea complet in fundul gol dovada ca in instanta (si usr sustine justitia) a fost umilit grav

    fix la fel a facut la brasov alen coliban cu parcarea, zici ca e chestie de manual. tot o reactie pripita fara sa respecte legea, la fel ca fritz in instanta a mers cu o firma de avocatura aleasa de el si platita din bani publici pe sume uriase, si la fel in instanta a pierdut.

    as fi curios ce procent de absolventi de drept exista in usr si cati de it, ca primii ar trebui sa explice celor din urma care prima data dau cu capul si apoi incep sa gandeasca, ca uneori trebuie sa si planifici anumite miscari si sa respecti ceva legislatie care daca nu iti convine trebuie sa o modifici in parlament si nu sa o incalci cum au facut-o restul de partide (psd/pnl, etc)

    00
    • Cine s-o modifice legislația în parlament, PSD și PNL master în PDF?

      00
    • @Cristian – daca nu e modificata si sari peste lege deja nu esti mai bun ca ceilalti, stiu ca e o lupta grea si necesita efort sustinut, dar alta cale nu exista, scurtaturile sunt lucrul dracului si te duc in barca celorlalti ticalosi

      poate din cauza profilului (matematica) si al jocurilor, inteleg un pic lumea la modul ca exista reguli care trebuie urmate, altfel rezultat este „cheating”

      00
  8. In Romaia vaccinarea s-a facut pe grupele de IQ, nu de varsta :))

    Coadă la cel mai mare centru de vaccinare din orașul Giurgiu. Oamenii s-au certat de teamă că nu mai apucă doze de vaccin

    00
  9. Fii atent ce chestie, au fost șterse niște articole (unul l-am citit, pe celălalt n-am apucat) în timp real ce mă uitam pe site.

    Wtf?! :-))

    http://www.contributors.ro/bailout-guvernamental-acum-pentru-termoficari__trashed/

    https://www.contributors.ro/klaus-distrugatorul/

    00
    • Cannabidiol (CBD) se vinde-n farmaciile verzi în Austria, Germania, Olanda șamd.
      CBD nu dă dependență.
      Nici THC (substanța cu efecte euforice din Cannabis) nu dă dependență.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.