Xiaomi Mi 10T Pro 5G – Review

Specificații

  • SoC: Snapdragon 865
  • RAM: 8GB
  • Stocare: 256 GB (UFS 3.1) disponibil și în varianta de 128GB
  • Display: IPS LCD, 6.67″, 1080×2400, 144 Hz
  • Baterie: 5000mAh
  • Camere: 3 camere + 1 frontală
  • Altele: NFC, dual-SIM, port infra-roșu, senzor amprentă lateral, 5G

Construcție și facilități

10T Pro 5G este un telefon destul de gros la cei 9.3mm, comparativ cu alte flagships ale momentului, datorită bateriei mai multe decât generoase, precum și ansamblului de camere masiv, cadrul este din aluminiu iar spatele este Gorilla Glass 5 (comparativ cu Gorilla Glass 6 de pe alte flagship-uri 2020).

Telefonul se simte „bine” în mână, este destul de greu (218gr – if it’s heavy, it’s expensive), iar spatele variantei primite în teste e chiar interesant, albastrul „Aurora Blue” arată binișor, deși la stilul mat al reflexiilor te-ai aștepta să nu fie atât de magnet de amprente.

Slot-ul SIM se află la baza telefonului, și are un design relativ interesant pentru suportul cartelelor, posibil datorită grosimii: cardurile se instalează fața/verso. Este dezamăgitor că în tot acest spațiu n-au găsit și loc pentru un card microSD.

Pe partea dreaptă avem butoanele de volum, precum și senzorul de amprentă. Nu există buton dedicat pentru voice assistant, din fericire, dar nici pentru cameră (ceea ce ar fi fost util, dacă mă întrebi pe mine).

Senzorul de amprentă este incredibil de rapid, comparativ cu ultimele telefoane testate, dar e puțin incovenient că nu este o idee mai delimitat de restul telefonului. Deseori când am luat telefonul de pe birou am ajuns să ating cu degetul din greșeală și să-l deblochez fară să vreau, ori să ating cu un deget care nu este înregistrat și să-mi contorizeze o greșeală de autentificare, ducând deseori la nevoie de a debloca telefonul cu pin/pattern.

Un aspect foarte mișto, și deseori ignorat, este feedback-ul haptic (vibrațiile). Motorul este foarte puternic și vibrațiile se simt bine la orice acțiune care produce feedback.

Difuzoarele sunt mediocre, au volum, nu distorsionează, dar evident duc lipsă de bass. Audiofilii vor fi dezamăgiți de lipsa jackului de 3.5mm, iar oamenii normali vor fi mulțumiți că telefonul suportă aptX HD precum și aptX Adaptive… sau nu chiar. Nimănui nu-i pasă.

Senzorul infra-roșu… există, iar telefonul vine cu o aplicație ce se vrea drept telecomandă universală. Din nefericire, televizorul meu no-name nu este pe nicăieri prin listă, și efectiv alte dispozitive cu infra-roșu nu am, astfel că n-am putut să testez corect. Totuși, aplicația este mizerabilă, si 2 din 3 încercări de a descărca profile pentru telecomanda (am încercat să adaug modele de dispozitive la întâmplare) au eșuat. Nu am știut ce să-i fac, și nu m-am deranjat mai mult de 10 minute, că nu ma interesa funcționalitatea atât de tare.

Despre LED-ul de notificare nu am ce zice mare lucru – este aproape invizibil, în primele zile nici nu l-am observat. Mai bine nu-l puneau.

Telefonul stă foarte bine în mână și nu alunecă (ca altele…). Per total, calitatea construcție este foarte bună, și are acel feeling de „telefon premium”.

Baterie

Unul din punctele forte al Mi 10T Pro 5G este bateria generoasă de 5000mAh.

În utilizare normală (pentru mine, cu bluetooth, gps, wifi etc. pornite), bateria rezistă 2 zile jumate, chiar 3, și nu mă stresez dacă mă duc la somn cu sub 20% baterie.

Evident, durata bateriei se datorează și optimizărilor agresive de software, despre care amintesc mai încolo.

Telefonul suportă USB-PD 3.0 și poate fi încărcat la 33W. Alte publicații raportează o încărcare de la 0% la 100% în aproximativ o oră. Nu am primit unitatea de review cu încărcător, dar cu un încărcător de 65W, am obținut aceeași timp de încărcare.

Un mare minus, pentru mine, este lipsa încărcării Wireless. Nu știu ce-ar fi costat în plus să pună așa ceva, dar mi se pare incredibil de aiurea să nu ai așa ceva, în special că spatele nu e metal ci sticlă.

Software

Mi 10T Pro 5G vine cu MIUI 12, bazat pe Android 10.

Designul și User Experience-ul MIUI este foarte controversial. Se aseamănă foarte mult cu iOS, și este destul de departe de Android „curat”, iar părerile sunt împărțite.

Personal nu sunt mare fan, dar m-am obișnuit relativ repede, după ce am găsit în meniu opțiunea de a schimba ordinea butoanelor la cea „normală”. Nici bara de status împărțită efectiv în 2 părți nu m-a făcut prea fericit – notificările se comportă dubios (dispar uneori aleator, parcă), și faptul că trebuie să tragi în jos din partea stângă pentru notificări e complet neintuitiv. În partea dreapta se află Control Center-ul inspirat de iOS, pe care personal îl detest.

Acestea fiind spuse, ajuns la versiunea 12, mă așteptăm să fie MULT mai polișat.

La setup-ul inițial, aplicația Phone pur și simplu îmi crăpa în continuu. Nici măcar nu ajunsesem să treacă de primul stagiu, doar restaura setările/datele din contul Google. Îmi apărea continuu că nu mai răspunde. După ce am dat de 10-15 ori force close, am reușit să trec mai departe.

O dată terminat setupul inițial, pe prima pagină cu aplicații ai „Cleaner”. Când dai să schimbi între alte aplicații, ai din nou, „Clean” și „Deep Clean”. Xiaomi are o obsesie cu tipul acest de aplicații, deși Android nu are nevoie de aplicații de „curățat”, iar aplicația instalată nu are o reputație tocmai bună. Plus, băi băieți… ați modificat atâtea chestii la sistemul ăsta de operare, de ce trebuie să dau „clean” tot timpul? Atât de prost l-ați făcut?

Deși Android 10 a introdus „Dark Mode„, MIUI au mers puțin mai departe și o dată activat, face fix ce nu ar trebui să facă: aplică o modificare tuturor aplicațiilor pentru a le afișa în modul „Dark”, iar asta duce la rezultate amuzante, pentru că inclusiv aplicațiile care au deja o temă neagră primesc aceste modificări – astfel că Messenger începe să arate foarte dubios, de exemplu nu mai poți distinge culorile bulelor în conversații, iar când deschizi o aplicație de genul Home Bank, ai un mic șoc când o vezi toată neagră. Și mai rău e că nu poți dezactiva acest „Dark Mode” forțat pentru toate aplicațiile, ci trebuie să o faci pentru fiecare în parte.

Îmi place foarte mult reading mode-ul (acea reducere de lumină albastră), care are opțiunea de a adăuga o textură de hârtie peste tot ecranul, cel face mai plăcut de folosit noaptea.

Nu are rost să menționez toate bug-urile posibile întâlnite în MIUI, pentru că n-aș mai termina de scris niciodată, dar sunt trei care mi-au mâncat nervii.

Optimizarea agresivă a bateriei din MIUI este incredibil de enervantă. În fiecare zi am aceeași problemă: lumea îmi scrie pe diferite platforme (Messenger, Instagram etc.) și nu primesc notificările decât după 2-3+ ore, când se decide telefonul să verifice serverele. Mai amuzant e că uneori citesc mesajele respective pe PC, și dacă am o conversație lungă, telefonul se trezește după 2-3 ore și-mi arată toate notificările pe care le-am primit în intervalul ăla. Da, sigur, aș putea să opresc optimizarea bateriei pentru fiecare aplicație în parte, dar nu ar trebui să fie nevoie să fac așa ceva.

A două problemă e că uneori pierde conexiunea de date. Practic, stau în casă pe WiFi, ies afară, telefonul rămâne fără date (nu sunt genul care să oprească nici un fel de conectivitate niciodată – am mereu wifi, bt, data, sync etc. pornite). Un Airplane Mode On/Off nu îl rezolvă, nici schimbarea de pe 4G pe 3G, singurul lucru care-l rezolvă e un restart.

Și probabil cel mai enervant lucru posibil este faptul că pe unele site-uri efectiv nu vrea să încarce video pe Chrome. Stă în buffering în continuu. Unul lângă altul, alt telefon pe aceeași conexiune, același browser (chiar aceeași versiune!), același clip funcționează fără probleme. Dar, surpriză, bagi același video în „Mi Browser” și funcționează… doar că ăla nu are suport Chromecast. Nu dau vina pe Chrome că nu am de ce…

Deși telefonul are NFC, n-am reușit să setez Google Pay pe el – primesc mesaj de eroare precum că telefonul este rootat (nu este…).

Display

Am mai zis și la alte telefoane, și-mi mențin părerea: refresh rate-ul mare este un gimmick pe display-urile mici de telefoane. Da, 165Hz pe un monitor mare (24″++) e superb, dar e irelevant pe 6″.

Alte review-uri din industrie nu încetează să laude faptul că un LCD bun e cumva mai bun ca un OLED mediocru. Nu, pur și simplu nu există comparație. Negrul „adevărat”, always-on display, consumul redus de energie – sunt lucruri de care nu mă pot lipsi, doar pentru că producatorul a decis să economisează ceva costuri, dar au mizat să ia ochiul publicului cu refresh-ul de 144Hz – pur și simplu sunt prea multe compromisuri.

Sunt și dezamăgit de rezoluția de doar 1080×2400 – n-am mai avut telefon cu rezoluție de sub 1440p de cel puțin 5 ani, și consider că e inacceptabil pe un flagship, chiar și la prețul ăsta, să pui doar 1080p+.

Camere

Telefonul are un camera bump imens pe spate, și acomodează camerele + LED-ul flash. Un total de 3 camere:

  • 108MP, ƒ/1.7, wide, PDAF, OIS
  • 13 MP, ƒ/2.4, ultra-wide
  • 5 MP, ƒ/2.4, macro

Frontal avem camera selfie de 20MP. Ca de obicei, nu amintesc mare lucru despre ea, sunt urât, nu sunt corporatist să stau pe Zoom și nici dubios care face apeluri video, deci n-o folosesc și n-am nici o părere.

Camera se laudă și cu filmare 8K (la 30fps), dar nu este nimic „wow”. Vedeți un clip mai jos.

Modul Pro îți dă voie să folosești expunere de pâna la 30 de secunde, dar evident datorită dimensiunilor senzorului nu veți face mare lucru, cam ca oricare telefon. Din neferecire, vremea și carantina din Noiembrie din Constanța nu mi-au permis să testez suficient de mult camera, nu atât de mult precum aș fi vrut.

Camera Macro se poate folosi doar în modul Pro, din… motive pe care nu sunt sigur că le înțeleg, dar merită menționat că fața de alte telefoane, nu este complet inutilă a se vedea pozele cu frunza.

Softul camerei are niște moduri drăguțe, creative, printre care e cel de Long Exposure, care procesează în timp real imagine și aplică diferite efecte, precum Neon Trails. Mai există și un mod de Clone care poate clona o persoană de mai multe ori într-o poza, cu minim de efort.

Pe partea de 108MPx nu e nimic special, oricum nu aveți ce să faceți cu o poză la rezoluția de 12032 x 9024, și va trebui redimensionată pentru absolut orice a se vedea pozele cu telefonul vechi și lumina pentru machiaj.

Toate ca toate, camera este decentă – nimic prea grozav, nu e wow, mie personal nu-mi plac culorile prea mult, poate îmi plac mie mai saturate, mai vii, dar la detalii e mai mult decât acceptabil.


Bune

  • Preț mic pentru un flagship
  • Design plăcut
  • Baterie mare
  • Un plus pentru modurile creative ale camerei

Rele

  • MIUI este, înca, plin de bug-uri
  • Display LCD, rezoluție mică
  • Nu are încarcare wireless

Disponibil la:

Disclaimer: Telefonul a fost pus la dispoziție pentru review de către Orange, dar acest review nu este unul plătit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. are whatsap si google photo?

    00
    • E xiaomi, nu Huawei. Bine, ma astept ca in curand sa-i baneze si p-astia pentru ca au depasit iPhone

      00
    • Ca poseseor dă Redmi Note 8 Pro, al treilea telefon Xiaomi care mi-a trecut prin mână:
      pe partea de hardware și construcție fizică, la banii dați pe el n-am cei reproșa. Fiind o marcă mai exotică prin români, accesorii cam greuț. Husă Nilikn luată cu dedicație dă pă interneț. Restu-s niște petarde ieftine și proaste.
      Ce nu-mi place la Xiaomi în general: reclamă-n aplicațiile lor, care-i destul de enervantă.
      Vine cu foarte multe aplicații inutile, cu mult bloatware enervant și care nu-și are loc.
      Poate în alte țări gen India, China sunt ok, dar mie personal nu-mi plac.
      Aplicația aia Xiaomi Vault e o mizerie. Eu am scos din el aproape tot ce e al lor și nu este esențial, lăsând doar Xiaomi Framework Services plus câteva lucruri de bază, restul afară. Am scos incluiv Google Now, google assistant sau cum dracu s-o numi.
      În gelul ăsta durat bateriei crește destul. aș mai menționa că are un mod foarte nașpa de a-mi gestiona aplicația Truecaller, cu identificarea apelurilor. Uneori vrea, alteori nu, dar cum dialeru din Android sau orice interpretare de la producători sunt niște gunoaie sinistre, m-am obișnuit așa și-i mai bun decât orice.
      Eu am folosit pentru scos bălăriile din el Xiaomi ADB/Fastboot Tools + Java SE Development Kit. Se instalează kitu ăla java, apoi se rulează prima aplicație.
      Avantajul tipului ăsta de curățare este că aplicațiile pot fi reinstalate la loc, dacă se dorește. Nu necesită root.
      După optimizare și adăugat aplicațiile folosite-n mod uzual: uațap, iutub, outlook, instagram, maps, waze, spotify, tunein, netflix, hbo go,zoom, aplicația de internet banking, emag, vlc, keep, reddit, revolut, 70mai, telefonul este fully functional.
      După 5 luni de folosință-s ok cu el.
      2 ani de zile cât îl țin medie, își face treaba excelent pentru un telefon de 900 de lei.

      00
    • @Ionut M: Xiaomi ADB/Fastoot Tools much ?

      00
    • Am același telefon.
      După mia1 (still love that phone), ăsta e mult mai rapid și bateria ține mai mult.
      Video le fac în FHD la 60fps. Ies foarte bine, cred ca este optimizat pentru asta.
      O să încerc ce zici tu, poate mai câștig o zi de baterie 😁

      00
    • @RB
      Nu înțeleg întrebarea.
      Găsești kitu pe github. Există destulă informație pe google și iutube despre asta.
      De aici poți incepe.

      00
    • @Fisherman: Si eu am sarit de la Mi A1 la Mi 10T Pro-ul de fata. Daca inca ai vechitura, iti recomand calduros crDroid – in momentul asta rulez Android 11 cu security patch din luna curenta, merge IREPROSABIL, iar pe 10T Pro inca Android 10 si patchul de luna trecuta… Mai adaug citeva elemente review-ului de mai sus:

      Pozitive:
      1. Carcasa de protectie din pachet (care e decenta, m-a facut sa renunt la ideea de a imi lua ceva avioane de pe AliExpress) si folia de pe ecran sint tratate cu ioni de argint, deci pentru romanul de rind se poate spune ca sint sfintite si protejeaza de piaza rea, deochi, impotenta, casnicii legate, si mai ales bacterii/virusuri, ce or mai fi si alea.
      2. In pachet e inclus un adaptor de la USB-C la 3.5 mm – am folosit telefonul cu batrinele mele Koss Porta Pro si pot spune ca se aude foarte bine.
      3. Bluetooth aptX face toti banii, desi dupa resoftare am ajuns la concluzia ca merge excelent si pe Mi A1 – in softurile oficiale nu a fost vreodata disponibil.
      4. MIUI 12 kinda sucks, dar apropos de unlocking si Google Assistant, pentru a verifica ora/notificarile un double tap pe display e suficient, iar asistentul virtual merge si cu telefonul blocat – poti sa setezi lejer alarme sau sa il intrebi despre vreme fara sa te mai agiti sa ii faci unlock. O treaba foarte utila pentru mine.
      5. Nu m-am agitat cu NFC-ul deloc, nu ma intereseaza sa fac plati cu telefonul, insa aplicatia pentru telecomanda de la Xiaomi am folosit-o pe Mi A1 si pot spune ca e decenta. Pentru brandurile necunoscute, ai sanse moderate sa poti configura manual. Am reusit la un moment dat asta cu tv-ul no-name din cabinetul doctoritei de familie, PRICELESS!!!
      6. Rezolutia ecranului mi se pare foarte ok, nu vad logica vai dar nu are 1440p. Diferenta pentru 99% dintre utilizatori e nula, insa display cu mai putini pixeli >> autonomie mai mare.
      7. La Mi A1 dupa trei ani de utilizare bateria mai are cam 1000 mAh. Sper ca asta sa ramina peste 3000 macar vreo 4 ani, dat fiind faptul ca il voi incarca mai rar. In alta ordine de idei, depinde foarte mult charge rate-ul de ce voltaje/amperaje stie sa dea incarcatorul. Am incercat cu alte incarcatoare de 65 W si cablu chargeasap care duce pina pe la 100 W si nu mi-a mers fast charge-ul lui peste…
      8. Camera noaptea scoate niste reflexii infioratoare in majoritatea scenariilor. Interesant cum cu Google Camera problema e mult mai putin evidenta. Am documentat aici problema – https://www.notebookcheck.net/Xiaomi-Mi-10T-Pro-camera-faces-serious-problems-and-looks-like-a-hardware-issue.512394.0.html Pentru night photos, la fel – cu Google Camera se obtin rezultate mult mai bune.
      9. Caaam atit. Mai ca ma maninca deshtele sa trec pe un ROM „de la baieti” in maxim citeva luni, in special dupa ce m-am jucat cu crDroid pe Mi A1 si mi-a cazut efectiv fata de cit de bun poate sa fie. Din pacate, momentan cam bate vintul in zona asta, dar merita de urmarit evolutia – https://forum.xda-developers.com/f/xiaomi-mi-10t-10t-pro-roms-kernels-recoveries.11629/
      10. Legat de interfata… am reusit sa fac un aranjament care mi-a stilizat toate icoanele asa cum vreau eu si o face si cu cele noi, insa nu mai merge double tap to sleep/lock. Merge in schimb double tap to wake. Mind blowing… dar apropos de cum poate fi facut MIUI 12 sa arate frumos si eficient, here you go – totul pe home screen – https://i.redd.it/lizmh4qkj1d61.jpg
      P.S. Inca una cu MIUI 12 si ma duc – ce ma scoate din minti sint cele un bazilion de aplicatii redundante pe care nu le poti dezinstala. Are Google file manager? Au si ei. Are Google aplicatia Photos? Au si ei o galerie obosita. Are Google browser? Au si ei oboseala aia de Mi Browser, si tot asa. Macar file managerul lor are server de FTP integrat, pe Google inca nu i-a dus capul sa faca asta, probabil au un deal cu producatorii de cabluri USB… ;)

      00
  2. nu ma intereseaza nimic sub 7 inch

    00
  3. O sa aibe soarta huawei.

    00
  4. @znuff utilizator de Mi3 aici :)) (Mi8 in momentul de fata)
    *optimizarea grava a bateriei – swipe UP – apesi pe aplicatia care te intereseaza pana apar 4 iconite – alegi pe cea care arata ca un lacat.
    *nu folosesc chrome
    *am dual LTE si wifi… sa pierd conexiunea de date n-am patit.

    Daca Mi10T (pro/nepro) e flagship atunci Mi10/11 (cu pro, fara T) e un capitalship :))

    00
    • Man, eu mă ocup de servere, linux, aplicații, stack-uri etc.

      Numai de telefon nu aveam chef să-i fac micro-management la orice prostie.

    • Mane… eu de scazi si alte lighioane din astea.
      Imi ia 10 minute la 2 ani micromanagementul asta ;))))))

      00
    • Și Huawei face la fel – și chiar și cu optimizarea oprită tot am senzația că unele notificări nu apar. Și e 10 min la 2 ani plus instanțele când instalezi aplicație nouă și nu înțelegi de ce nu merge ok până îți aduci aminte ce trebuie făcut.

      00
  5. Huawei si Xiaomi nu.

    00
    • De ce? Argumentează.

      00
    • Pentru ca banii se duc la statul chinez care face prostii cu ei.

      Cel putin la Huawei am auzit si din presa si de la colegi de serviciu care au frati/prieteni la munca in compania aia ca e teroare. Angajati super-supravegheati, sclavi pe plantatie, sefii mizerabili sunt o regula, ore suplimentare la greu. Plus problemele pe care le au cu furtul de tehnologie.

      Au produse bune, nu zic nu, dar nu vreau sa contribui si eu la imbogatirea unora ca ei. China nu functioneaza dupa regulile unei piete concurentiale, la ei e permis orice: poluare, exploatarea omului, lipsa pensie si asigurare sociala, munca pe nasturi etc.

      00
    • Ia ifone. Ghici unde se duc banii!

      00
    • Dar OnePlus/Oppo/Realme/Vivo(BBK Electronics)?

      00
    • Samsung, LG, Nokia, Asus (Taiwan).

      00
    • Și Sony :D

      00
  6. Înțeleg că e un telefon mare și frumos dar cam inutilizabil din cauza software-ului

    00
  7. Apropo de lipsa card microSD. Cred că 99% din utilizatori se vor declara multumiți de 256 GB.

    Eu am un Oneplus 7 cu 256 GB de 1 an de zile și nu am reușit să umplu decât 37% din capacitatea de stocare. Și am o grămadă de poze (peste 7000) și vreo 45 GB de aplicații.

    Chiar nu am idee ce să bagi în telefon ca să nu-ți ajungă 256 GB. Probabil sunt și nevoi particulare, dar sigur majoritatea utilizatorilor vor fi satisfăcuți.

    00
    • Aici nu e vorba de capacitate, ci de flexibilitate. Unii tin pozele pe card in loc de cloud, in conditiile in care se micsoreaza capacitatea de upload free. Sau pur si simplu nu vor sa stea cu cablul dupa ei cand vor sa transfere pozele.

      00
    • Tot ce ma doare e pe card (si-n laptop si pe niste usb-uri). Schimb telefonul, bag cardul si voila.Am memorie interna de 64gb,e plina 17%.Doar aplicatiile stau in memoria interna pentru a rula mai fluent.

      00
    • La mine e riscul mare să se inece și atunci cardul salvează situația indiferent cît am stocat, mult sau puțin.
      Deci dacă n-are card, reject.

      00
    • VPX, tot ce mă doare stă în cloud, că dacă mi se strică un microSD card cu 50GB de poze esențiale sentimental… o să plâng degeaba.

      Sunt soluții. Gratuit îți poți face mai multe conturi de google photo, dacă nu-ți ajunge ce-ți dă free unul, și le poți accesa de pe telefon cum și când dorești.

      Sau pe bani, ai 100 GB cu 100 de lei/an la Google. Nu cred că e un cost prea mare pentru a ține în siguranță lucruri digitale la care ții. Sau iei 1TB de la Microsoft cu 300 lei/an in care ai si suita Office la dispozitie.

      00
    • @Motanes : Tot ce ma doare (poze, muzica, e-books etc) le tin pe memoriile mele usb, in 2 laptopuri si pe o memorie externa (ca am primit-o cadou si no…).Nu vreau sa depind de conexiune, de regimul politic, de nimic, doar de curent.Pe laptopuri am Linux, imi pot lua lua pozele in caz de defectiune de software in modul Live, asa ca de ce sa ma complic cu Cloud-ul?Si cat de repede ma supar si-mi fac eu propriul meu server si asta este.

      00
    • Acuma pozele mele (cateva mii, ca nu exagerez, merg undeva fac 100/200, raman 40 bune) si muzica + restul, nu depasesc 50 de gb.O memorie usb de 64 e cca 60 de lei.O memorie externa 2-300 de lei.Un laptop vechi ce poate fi folosit pe post de depozit cam avem toti.De ce sa dai bani pe nu stiu unde?Acuma cine are de dat si prefera, n-am io nici o problema.

      00
    • am 128 intern si sd de 256. 70% plin din total. muzica, audiobooks, documentatie pentru lucrarile mele si harti, multe harti. salvate pana la ultimul nivel de detaliu posibil. evident toate mai sunt salvate si prin alte parti, cloud, calculatoare, etc. le tin SI in telefon pentru ca atunci cand am nevie de ele nu am 4g, de multe ori nici macar 3g, si cu atat mai putin wifi.

      00
    • @thebblack-Am vreo 20 de ani de soferie intern/extern/TIR/autocar/ambulanta etc.Am ajuns in situatii de genul ca s-o terminat drumul in fata mea..Nevoia m-o-nvatat ca GPS-ul e bine sa fie unul dedicat, telefonul mai mult ca scula de reparat universala : ”Sefu?!?S-a stricat!Trimite asistenta…”.Pentru nevoi urgente am in telefon niste harti Here care merg offline (le-am descarcat din aplicatie) + un atlas rutier, care-i (si va fi) scula sfanta a calatorului.De prea multe ori am vazut/auzit : ”Ce sa fac frate?Mi-a murit bateria!”
      Folosesc Igo, desi stiu ca Tom Tom-urile sunt cam cele mai bune.Am avut la o firma vestica TT (aveau contract cred)-superbe, daca il asociai cu putin studiu pe atlas de hartie, nu prea greseai.

      00
    • 840GB de poze si porcarii in OneDrive… curand tre sa trec la planul family :D

      00
  8. @Znuff – mă uitam la articol și mă întrebam de ce se încarcă pozele din articol așa de lent… apoi le-am deschis separat și am văzut… file size: 1900+ kbytes.

    e.g. https://zoso.ro/img/2021/01/mi_10t_pro_miui_version.jpg

    Dacă asta și celelalte similare sunt generate cu funcția integrată de screen-capture din Android cred că tocmai ti-ai publicat întreaga agendă de contacte și jurnalul de apeluri+mesaje pe net, sub formă de date incluse prin steganografie în fiecare dintre imaginile alea.

    Pixelii ăia de pe fundalul imaginii arată EXACT ca fișiere incluse în imagine prin steganografie.

    00
  9. Salutare, am și eu un Note 8 Pro, a fost Best buy la 150 de euro, dar mă dispera notificările care nu merg pentru anumite aplicații și nu știu ce să-i fac:
    -Yahoo Mail, Life Reminders
    -trag iconițe pe ecran și dispar după o zi două
    -screensaver cu ceasul nu poate fi scos noaptea

    00
  10. Am avut 2 xiaomi, note 3 pro si note 5 pro, luate din RO (deci fara bloatware si reclame) si mi s-au parut excelente, poate cele mai bune androiduri pe care le am avut. De pe note 5 am zis sa schimb marca si am luat S9 plus, cea mai proasta decizie. In afara de poze mai bune, nimic nu era remarcabil, ba chiar din contra, baterie mai slaba si android configurat prost. Daca o sa ma intorc pe android, ei vor fi prima optiune, desi mi se pare ca s-au cam canibalizat cu modelele si preturile in ultima perioada.

    00
  11. Pentru mine un telefon de 450 de lei precum Nokia 2.3 e suficient, baterie de 4000 mAh, Android One, scos toate bells & whistles, banat Google assistant, dezinstalat/dezactivat tot ce se poate (in special cretinatatzile Google), pus Opera, merge superfluent pentru ce-mi trebuie mie.

    00
  12. Tocma trebe sa actualizez telu vechi de 7 ani si ma uitam la asta mi 10t pro, da ma tot indoiam de el ca multi se vaita de muiul lui si imi face cu ochiu un samsung A51 sau un mi 10 simplu, amandoua au 5g. Samsung S6 am acum si parca tot la samsung o sa trag ca is invatat cu el la meniuri, setari etc, tot la notificari ma gandesc si eu. S6 moare, ca nu la-s schimba, a inceput sa se tot inchida si sa restarteze singur. Nu stiu daca se poate repara. Nu stiu daca A51 o sa fie mai bun decat asta dar deh, nu dau 2 salarii pt un telefon doar asa ca sa ma laud ca am scula tare si doar ma uit la ea. :) Un xiaomi super ar fi mi10 ultra, dar are si pret pe masura.

    00
  13. controversial controversial controversial controversial controversial controversial controversial (nici acum nu iti suna gresit?)

    revenind la chestii mai serioase, am avut vreo 3 modele de Xiaomi (2 cu MIUI, 1 cu Android stock), am impresia ca sunt workaround-uri sa primesti notificarile la timp, in principiu te duci prin nu stiu ce setari si dai mai multe drepturi la aplicatiile de chat, dar e super-enervant ca e nevoie de asta. din cate retin, era si un site xiaomi.eu sau ceva de genul care punea la disponzitie rom-uri cu chinezariile scoase din ele, dar la un moment dat Xiaomi se smecherise si trebuia sa ceri sa iti dea nu stiu ce cheie de development ca sa poti sa faci flash la ce vrei tu, presupun ca la unitatea asta de review nu s-a pus problema sa incerci din astea. pacat de Xiaomi ca fac hardware foarte decent (adica raport pret/calitate excelent), dar isi baga prostia lor de software peste Android, oricum din asta fac bani (reclame + servicii online), nu din vanzare de hardware, dar de aia prefer un Nokia sau un Motorola cinstit cu Android stock daca vreau telefoane de #saraki

    00
    • multe din belele power saving se rezolva dezactivand miui optimization din developer options. inca o parte se mai rezolva dezactivand battery optimization pe fiecare aplicatie in parte, foarte enervant. mai raman cateva. inca mai sap.

      daca telefonul este oficial romania, si este daca e venit in teste de la orange, are rom „eu”. adica toate chinezariile scose si pus google in loc. chestia cu deblocarea bootloaderului e la fel si acum, nu e o problema. inregistrezi telefonul, faci cererea si in cateva zile, minim 3, primesti dreptul. asta o faci doar daca vrei sa schimbi tu personal rom-ul. altfel spus doar daca vrei sa scoti cu totul miui si sa pui altceva mai de doamne ajuta, eventual cu root.

      00
  14. Sincer După acest review clar nu mi-as lua acest ‘flagship”.

    00
  15. sarumana’ in sfarsit un review decent pe partea de soft/ MIUI: ca la clasicii nu o sa vezi ever un review serios ei se dau in cateva cadre, butoneaza 5 min si iti explica ce experienta „fara cusur” ai.

    00
  16. Ai tu un fix cu 1080p vs 1440p. Daca consideri refresh rate-ul peste 60Hz irelevant, n-ar trebui sa conteze nici rezolutia peste 1080p la dimensiunea asta de ecran.

    00
  17. Vreau și eu să „discut” vreo 5 minute cu ăla care-a pornit acest trend de a pune camere macro de câțiva mexapixeli pe telefoane, în loc să folosească spațiul și banii pentru un teleobiectiv.

    00
  18. m-a tentat si pe mine cateva secunde cand l-am vazut. pana am constatat ca NU are 2 sim + sd.

    xiaomi au telefoane cu asa ceva dar ca performante sunt net inferioare lui f1 luat acum mai bine de 2 ani. pacat.

    as da mai multi bani pe un flag ship care sa faca asta (nu cer sfaturi, as ca va rog, nu le oferiti).

    00
  19. Am fix acelasi telefon luat de la pcgarage la precomanda (Mi-au mai dat inca o pocnitoare de telefon la 70-100E).
    Dupa mai bine de doua luni de folosinta:
    – bateria e dementiala, ma duce usor doua zile de folosire normala, seara la 24 de ore de la incarcare sunt la 67-72%. Nu am facut nicio modificare, notificarile vin normal spre deosebire de ce scrie in review;
    -culoarea e superba, spatele prinde amprente dar vine cu husa transparenta in cutie si cum il folosesc cu asa ceva am rezolvat problema asta. Cica husa ar fi si trata antibacterial cu ceva ioni de argint! ma rog…..
    -telefonul vine cu incarcator de 33 Wati duce o incarcare de la 20 la 100% cam in 40 de minute. Mai mult desi nu mai are jack audio are adaptor in cutie. La mine toate castile-s pe Bluetooth asa ca sta acasa in cutia telefonului;
    – telefonul e avion se misca fluent, nu am probleme de care mentioneaza autorul sa agate in nicio aplicatie sau Chrome. A venit cu Volte si toate celelate nebunii , functioneaza fara repros in Digi. Sunt la al treilea telefon fara card SD , dupa 5 ani se pare ca reusesc sa ma descurc fara. Plata cu telefonul prin NFC zbarnie! Practic mi-a inlocuit cardurile. GooglePay este excelenta, Rai pay mai dadea erori, acum vad ca au o noua versiune poate e mai bine, Librapay dezastru. Folosesc 99% Googlepay. In plus am mai folosit NFC si cu alte dispozitive merge perfect. Portul infrarosu functioneaza si el, aplicatia nativa e o porcarie, inca caut o aplicatie chiar si platita care sa recunoasca si marci mai noname gen Salora;
    -imi place mult ecranul e foarte fluid si intodeauna am prefert IPS. Nu mi-a placu niciodata cum afiseaza culorile Samsung dar stiu ca aici sunt eu ciudatul;
    -folosesc Nova Launcher pro, Miui sau ce plm are Xiaomi nu imi place, a fost primul lucru de care am scapat. Daca venea pe Adroid stock eram super fericit;
    -Camera e decenta dar la cum arata pe spate te face sa ai pretentii de la ea si deci dezamageste. Pentru mine e ok, nu-s mare pozar, sotia a zis meh. As fi preferat varianta de la Mi 9T Pro care se rabateaza pe spate pentru selfie si lasa astfel ecranul intreg;
    -am avut emotii la senzorul de amprenta dispus pe butonul power, acum dupa ce l-am folosit ma intreb de ce plm nu folosesc toti optiunea asta;
    -partea care ma doare pe mine cel mai tare prin natura meserie. Navig si o o fac in Vestul Europei. Ei bine telefonul se ridica un pic mai sus decat MIA1, dar e slab in comparatie cu Iphone si Huawei in a prinde semnalul mai slab si a ramane cat mai mult agatat de el. De cele mai multe ori ncesita restart sau Airplanemode si dupa se conecteaza la o retea GSM. Astea ma refer pe mare, cat am stat in Constanta telefonul s-a comportat ireprosabil. Din puctul asta de vedere Huawei sunt mult in fata urmati dar la distanta de Iphone.
    Eu unul sunt multumit, la sub 2000 Lei il consider cea mai buna alegere pe intervalul 1700-2500.

    00
    • Pentru telecomandă folosește aplicația Galaxy Universal Remote,eu l-am folosit pe orice Xiaomi cu IR,este un pic alambicat de configurat dar după aia zbârnâie!

      00
  20. Relativ offtopic:
    A ami pățit cineva ca senzorul de amprenta (din ecran) al unui telefon sa functioneze cu o amprenta neinregistrata? :)) Pe telefonul meu am inregistrat amprentele de la ambele degete mari plus degetul arătător de la mana dreapta(pentru a-l debloca mai usor cand e pe masa si nu trebuie sa-l ridic neaparat). Aparent recunoaște si amprenta aratatorului de la mâna stângă 😂

    00
  21. Iti scriu si tie ce le scriu la toti ceilalti care fac review-uri de telefoane, inclusiv pe Youtube. In primul rand multumesc ca ai scris despre bug-uri, probabil sunt multe si enervante, m-ar fi interesat mai multe detalii (deal breaker for me).
    In plus sunt alte chestii pe care as vrea sa le stiu atunci cand cineva face un review unui telefon (lucruri foarte importante zic eu):
    -calitate semnal, eventual cu specificat zona in care te afli (provider etc), masuratori
    -calitatea microfonului (cum te aud ceilalti) si a difuzorului atunci cand il tii la ureche
    -nivelul SAR al telefonului
    Mai sunt cateva dar nu imi vin acu, cert este ca am avut probleme cu multe telefoane de ce genu asta, Samsung S7 cu probleme cu semnalul, One Plus cu calitate proasta a microfoanelor, Xiaomi pline de bug-uri etc – inclusiv Marques Brownlee pe care il lauda toti, nu specifica niciodata lucrurile astea!

    00
    • – Nu-i pasă nimănui de semnal. Și la ce te ajută? Nu e ca și cum poți replica exact condițiile mele. Ce vrei tu consumă timp pentru… 2-3 cititori cărora poate le pasă.
      – Din nou, foarte relativ
      – Google: „sar level phone”. Din nou, nimănui nu-i pasă. EU veghează.

      Eu n-am mai avut probleme cu semnalul de când am schimbat ultima dată rețeaua. Nici un telefon nu m-a ajutat în locul ala unde stăteam, pe rețeaua aia. E absolut irelevant.

    • Am scris eu mai sus de semnal. In momentul de față clar Huawei stă cel mai bine la semal. Modelul ăsta e decent in orașe nu sunt probleme.
      Da si pe mine m-ar interesa ce telefoane se descurca mai bine in zonele cu semnal slab, dar in condițiile actuale oameni de genul ăsta cred ca suntem prea puțin pentru a prezenta interes pentru astfel de teste.

      00
    • @Znuff tocmai pentru raspunsuri de tipul asta nu am incredere in review-urile voastre si le consider incomplete!
      – cum sa nu conteze semnalul ? sunt diferente foarte mari intre antenele telefoanelor mid-budget si cele premium
      – cum sa fie calitatea difuzorului si a microfonului subiectiva?? vorbesti serios? poate nu ai avut foarte multe tipuri de telefoane, dar de unde crezi ca vine diferenta de pret fata de cele premium? doar din publicitate?
      -nivel SAR – Google, merci! La fel de bine, pot sa google-esc toate specificatiile pe care le dau cei care fac review, si totusi le includ!

      Un review-er trebuie sa fie obiectiv, dar in fine, poate cer eu prea mult, crede-ma vorbesc doar din experienta, de fapt am patit si cunosc multe persoane care s-au ars cu telefoane de 2000+ lei, citeste inclusiv review-urile negative de pe E-mag de la telefoane si o sa te convingi de ce insist.

      00
    • Eu de exemplu nu vorbesc la telefon mai mult de 30 de minute pe lună, și 99% din timpul ăla îl vorbesc pe căști. Pentru mine e irelevant.

      Nu te oprește nimeni să faci review-urile proprii. Să ne zici cum e când nu primești telefonul decât o săptămână în teste :)

  22. De acord, rezolutia nu e atat de importanta si trebuie sa ne raportam si la densitatea de pixeli: Mi 10T si Mi 10T Pro au undeva la 400ppi si un televizor 4K de 50″ are 88ppi si nu se mai plange nimeni.

    PS: eu am Mi 10T de aprox. o luna si nu m-am lovit de problemele mentionate in articol.

    00
  23. Am avut 3 sau 4 telefoane de la Xiaomi si pot spune ca MiUI le trage rau de tot in jos. Este un soft prost optimizat, care poate sa si manance baterie nu doar sa economiseasca. Ma bucur ca am renuntat la el si ca XDA si Telegram sunt pline de ROM-uri custom pentru telefoanele lor.

    00
  24. Bun review, multumesc!
    Urmeaza si eu sa schimb OnePlus-ul (si-a facut datoria, arata prea uzat deja, tinut fara carcasa/folie) cu un Xiaomi Mi 10. Efectiv il aleg pentru ca vreau wireless charging. Mai avem in familie un Mi 9, care are si… e genial! Rar, la urgente mai apelez la fir. Pozele mi se sincronizeaza cu Plex prin wireless, cu cat mai putine fire, cu atat mai bine.

    00
  25. Foarte buna configuratie la un pret bunicel, la ce stie sa faca ii ok.

    00
  26. There’s an option in settings under „ambient display/lockscreen” which turns on double tap volume down for camera.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.