Sony Xperia 1 II review

Sony Xperia 1 II – sau Mark Two – este probabil unul din cele mai interesante telefoane ale anului 2020.

Specificații

  • SoC: Snapdragon 865
  • RAM: 8 GB
  • Stocare: 256 GB (UFS 3.0)
  • Display: OLED, 6.5″, 1644 x 3840 (4K), 60Hz
  • Camere: 3 Camere (12MPx) + Senzor Adâncime (TOF 3D) + Cameră Frontală (Selfie)
  • Baterie: 4000mAh
  • Altele: jack 3.5mm, slot microSD, 5G NR, led de notificare, NFC, difuzoare stereo, încărcare wireless

Construcție, facilități

Deși telefonul vine cu un display de „doar” 6.5, față de alte flagship-uri de pe piață, aspect-ratio de 21:9 îl face să pară foarte mare și destul de unic. În rest, cam ca orice telefon de „vârf”, are cadrul de aluminiu, și omni-prezentul Gorilla Glass 6 pe fața/spate.

Evident, finisajul glossy îl face magnet de amprente, iar greutatea sa (181gr) am observat că-l face să alunege foarte ușor pe suprafețe textile – de exemplu, mereu m-am trezit că-l pun pe canapea și-l găsesc „fugit” de la locul în care l-am așezat.

Pe partea stângă, telefonul are slotul SIM + cel de card microSD, care nu necesită nici o cheiță pentru deschiderea compartimentului, ceea ce, personal, mă bucură. Nu scot eu SIM-ul din telefon de prea multe ori, dar când am nevoie, nu găsesc niciodată o cheiță. Modelul testat a fost cel fără dual SIM.

Pe partea dreaptă, găsim butoanele de volum, precum și butonul de power, care este, de asemenea, și cititorul de amprente. Mai jos, găsim butonul de shutter, în 2 pași: la primul pas focalizează, la o apăsare completă de buton face poza.

Senzorul de amprentă mi-a dat bătai de cap. Inițial am crezut că este vorba de perioadă de acomodare… dar având telefonul de peste 2 luni în probe, încâ îmi dă rateuri cam 50% din încercările de deblocare. Am încercat să șterg toate amprentele definite și să le adaug din nou, dar efectiv nu s-a schimbat nimic. E destul de enervant când deschid aplicația bancară pentru a confirma tranzacții, iar aplicația permite doar 3 încercări greșite de autentificare. M-am trezit uneori că a trebuit să confirm tranzacții prin SMS. Nu pot decât să presupun că suprafața redusă de contact este cauza principală a acestor probleme. Rămân la părerea că cele mai bune cititoare de amprentă sunt tot alea de pe spatele telefonului.

Difuzoarele Stereo sunt decente, volum destul de puternic, dar evident distorsionează la volum maxim. De altfel, de așteptat și neimportant pentru mine. Nu e ca și cum ascult manele în tramvai.

Ce e puțin deranjant, fantele subțiri pentru difuzoare se umplu rapid de praf. În mai puțin de o săptămână, ambele fante s-au albit de la praf, și sunt foarte dificil de curățat.

Pe lângă asta, un inconvenient este că canalele stereo (left/right) nu urmăresc poziția fizică a dispozitivului. Astfel, „right” este înspre portul de încarcare, indiferent de poziție – e o experiență puțin aiurea în jocuri și/sau filme (dacă ai valențe de vizionat Netflix în metrou…).

Sony este printre ultimii producători care au păstrat LED-ul de notificare. Evident, utilitatea sa pe parcursul anilor a scăzut o dată ce toate telefoanele cu afișaje OLED au funcția de „Always On Display”. Totuși, pentru nostalgici (sau cei foarte zgârciți cu bateria), nu știu cât de util ar fi: lumina este foarte slabă, LED-ul în sine este foarte mic, și când ai o notificare, se aprinde o dată la aproximativ 2 secunde, preț de 0.1 secunde… îl poți rata foarte ușor.

Pe partea de conectivitate trebuie amintit că telefonul suportă 5G NR. Am avut ocazia să-l folosesc prin Mamaia Nord vara aceasta, unde Digi Mobil a avut instalate celule 5G, iar testele de viteză au ajuns la 170Mbit/s, ceea ce pentru Digi e chiar impresionant.

Software

Telefonul a venit cu Android 10 preinstalat, si Security Patch din Aprilie 2020. La prima pornire, undeva în prima jumate a lunii August, am primit update-ul de securitate pentru 1 August. În Septembrie, update-ul de securitate a venit pe data de 18 – la 10 zile după release-ul oficial (8 Septembrie). Personal sunt destul de plăcut impresionat, mai ales că în timp ce scriam acest articol am primit și actualizarea pentru luna Octombrie.

Xperia 1 II vine cu un „skin” destul de light peste Android, destul de similar cu cel de pe Pixel-uri, și asta nu poate fi decât un semn bun, poate până la sfârșitul anului 2020 primește si Android 11!

Ca aplicații preinstalate avem Tidal, Linkedin (?!) și omni-prezentul Facebook. Dacă Facebook înțeleg (deși nu aprob, și aș prefera să nu mai vedem aplicația asta preinstalată pe telefoane noi), și chiar și Tidal, care oferă un trial de 3 luni, prezența Linkedin îmi scapă complet.

Aplicația Game Enhancer oferă diferite setări precum setarea modului de Performanță/Battery Life pentru jocul respectiv, de unde poți porni Screen Recording, de exemplu, sau a configura modul Focus, mai exact poți dezactiva notificările sau apelurile în timp ce te joci, sau poți forța telefonul să închidă automat aplicațiile ce ocupă memorie inutil în acest timp.

Pe partea de funcții specifice acestui model, mai merită menționat Side Sense și Dynamic Vibration.

Side Sense este o funcție menită să ușureze utilizarea telefonului cu o singură mână, oferind un meniu mic din care poți lansa aplicațiile preferate, precum și a porni anumite functii ad-hoc, precum „Multi Window” și „One-Handed Mode”. Side Sense se activează la o atingere dublă a marginii telefonului (și nu a ecranului!), și poți configura diferite acțiuni/gesturi (swipe up/down). Personal nu m-am împăcat cu funcția asta, din cauza faptului că se activează uneori aiurea dacă ții telefonul în palmă și-l atingi cumva pe margine, nu mi s-a părut deloc „naturală”.

Dynamic Vibrations folosește motorașul pentru vibrații pentru a augmenta sunetul pe care îl redă telefonul – practic, când asculți muzică sau te uiți la un ceva video viral, frecvențele joase produc o vibrație, ca un subwoofer, iar intensitatea este ajustabilă. Deși la prima impresie pare o prostie, mi s-a părut foarte mișto ca efect. Am văzut unele clipuri la care motorașul vibra foarte puternic la unele sunete pe care urechea mea (sau poate speaker-ul telefonului?) nu le percepea. Chiar am stat o zi leneș în pat și m-am uitat la un serial pe Netflix, pentru că nu aveam chef să mă duc la TV și parcă făcea totul mai interesant. La ascultat muzică ar fi fost chiar foarte mișto, dacă… nu funcționa doar cu ecranul aprins. Adică, dacă dai drumul la muzică și bagi telefonul în buzunar… adio Dynamic Vibrations. Da, ar folosi mai multă baterie, dar experiență ar fi fost chiar plăcută.

Baterie

Sony Xperia 1 II vine cu o baterie de 4000mAh, poate puțin mică după standardul unora (Samsung Galaxy S20+ are de 4500mAh), dar Sony a avut mereu un management bun al bateriei. Deși display-ul este 4K, poți obține lejer un Screen-On-Time de 10+ ore. Not great, not too bad. În utilizare zilnică, cu o medie de 4-5 ore SoT, când îl pun la încărcat noaptea, încă mai am undeva la 35-45% baterie. De menționat că eu țin WiFi, Bluetooth, GPS etc. non-stop pornite.

Telefonul suportă încărcare rapidă prin USB-PD (21W), precum și încarcare wireless, de 11W.

Pe partea de management, Sony folosește o facilitate numită Battery Care, pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Mai exact, pe setarea Auto, dispozitivul învață în timp obiceiurile utilizatorului, și nu forțează încărcarea rapidă decât dacă este absolut necesar și se apropie ora la care îl scoți de la încărcat în mod normal.

Legat de Game Enhancer despre care am povestit mai sus, mai poate fi activată o funcție numită Heat Supression. Scopul ei este să prevină încălzirea bateriei în timp ce te joci. O dată ce activezi funcția respectivă într-un joc, telefonul nu se mai incarcă, astfel că te joci direct folosind sursă externă de alimentare, prevenind supra-încălzirea.

Display

Ecranul de 6.5″ are rezoluția de 1644×3840 („4K”) și este de tip OLED. De asemenea, nu are nici un gaură în display, sau nici un fel de „notch”. Culorile probabil nu vor fi pe placul multora, pentru că sunt mult mai apropiat de realitate față de culorile supra-saturate de pe display-urile de tip AMOLED ale Samsung.

Totuși, în setări poți calibra culorile după bunul plac, sau poți activa Creator Mode, menit să afișeze culorile „așa cum le-a vrut creatorul”.

Unii vor strâmba din nas și vor spune că 60Hz e insuficient. Personal nu mă deranjează, și nu văd absolut deloc farmecul la display-uri cu refresh-rate de 120Hz sau mai știu eu ce gimmick-uri. În timp ce scriu acest review, am și Sony Xperia 5 II pentru comparație (cu panou de 120Hz), și personal prefer display-ul 4K al Xperia 1 II cu „doar” cei 60Hz ai săi.

Camera

Camerele sunt punctul forte al Xperia 1 II, iar de data asta Sony și-a adus aminte că în imensitatea lor de corporație există o divizie ce se ocupă strict de camere, și că n-ar fi o idee prea rea să folosească tehnologii pe care deja le dețin.

Pe spate avem 3 camere, de sus în jos:

  • 12MPx, ultra-wide, ƒ/2.2, phase detection auto-focus, echivalent 16mm
  • 12MPx, telephoto, ƒ/2.4, PDAF, OIS, zoom optic 3x, echivalent 70mm
  • 12MPx, wide, ƒ/1.7, PDAF, OIS, echivalent 24mm
  • mai există un senzor 3D/Time-of-Flight, care teoretic ajută la focus, dar are o rază mult prea mică pentru a fi util (aproximativ 5 metri)

Camera „wide” este, practic, camera principală. Față de celalalte două, are pixelii fizici mai mari (1.8µm), iar senzorul în sine este vizibil mai mare.

Pe partea software, avem 3 aplicații: aplicația simplă, Camera, și aplicațiile Photo Pro si Cinema Pro.

Camera este aplicația uzuală de „făcut poze”. Este simplistă, ai câteva opțiuni de bază, poți schimba dimensiunea pozelor, poți activa citirea codurilor de tip QR, nu suportă nici măcar HDR, iar singurele opțiuni interesante sunt Object tracking și Soft skin effect.

Object tracking este drăguț pentru a păstra focusul asupra unui obiect, indiferent de cum miști telefonul, sau cum se mișcă obiectul. Practic apeși pe ecran pe obiectul pe care dorești să-l fotografiezi iar camera face restul.

Soft skin effect e… cum îi zice și numele, o chestie complet inutilă care distorsionează realitatea. Asta n-ar fi o problemă, că teoretic e opțională – problema mea e că indiferent dacă setarea asta e oprită sau pornită, ceva algoritm al camerei tot produce un efect de „soft skin” de fiecare dată când fotografiez o persoană, ceea ce e foarte foarte enervant.

Mai există un buton de Mode care ne prezintă un meniu cu efecte creative („Creative effect”), precum și modul Panoramă (panoramele pot fi făcute doar în mod portrait!), precum și Slow Motion (120fps).

Cinema Pro este aplicația dedicată filmării „profesioniste”, dacă o pot numi așa. Scopul ei e să faciliteze un workflow pentru proiectul tău – dacă ești un student la Film, aplicația e perfectă pentru tine. Interfața este „inspirată” din camerele profesioniste Sony CineAlta, și nu e tocmai o aplicație ușor de folosit, nu vei filma clipuri cu pisica sau copilul tău la joacă, asta-i clar.

O dată pornit un proiect cu Cinema Pro, înainte de a trage primul clip, poți să alegi setările dorite: rezoluție (2K sau 4K), FPS (până la 120 FPS, în funcție de camera folosită), „lentila” (camera) pe care dorești să o folosești, precum și Whitebalance, ISO, Shutter Speed etc. O dată primul clip din proiect tras, nu mai poți schimba setările de rezoluție sau FPS. De asemenea, este imposibil de dezactivat HDR (10bit, HLG) și nici nu poți folosi alt codec decât H.265 (HEVC). O chestie mișto este posibilitatea de a configura 2 focusuri diferite (A și B), pe care le poți folosi pe timpul filmării, pentru a focaliza 2 puncte de interes. Cu riscul de a mă repeta: clipuri cu pisica, nu; proiectul tău de student la Film, da!

Photo Pro va fi foarte familiară celor care au pus mână, măcar o dată, pe o cameră Sony Alpha.

Poți alege, ca și cum ai folosi rotița de la un Alpha – poți comuta oricând între Auto, Program Auto, Shutter Priority sau Manual. În funcție de modul ales, ai o variatate de setări cu care te poți juca, mult prea multe de amintit, de la Shutter Speed (până la 30 de secunde), la ISO sau modul de focalizare.

Printre capabilitățile camerei aș aminti faptul că în modul „burst”, poți trage până la 20 de cadre pe secundă (folosind camera principală), ceea ce, pentru un telefon, este absolut impresionant. O altă funcție mișto este butonul de Lock, care-ți permite să blochezi setările (ISO/WB etc.) în așteptarea cadrului perfect.

La fel ca Cinema Pro, Photo Pro nu este aplicația pe care o vei folosi să faci poze la serbarea copilului sau a pisicii tale – pentru asta există aplicația simplă, Camera. Photo Pro are nevoie de un minim de cunoștințe de fotografie pentru a scoate ceva bun din camere.

Camera frontală („selfie”) există… și cam atât. Sincer, am văzut mai bune pe telefoane mult mai ieftine.


Probabil că Sony Xperia 1 II nu este pentru oricine – anumite funcții (Photo Pro și Cinema Pro) sunt evident mai utile pentru creatorii de conținut decât pentru consumatori – aș putea zice că ar fi chiar păcat să nu te folosești la maxim de camerele telefonului.

Bune

  • Display 4K OLED, HDR
  • Controale excelente pentru fotografie
  • Conectivitate 5G NR
  • Slot microSD, dar spațiu de stocare suficient

Rele

  • Preț destul de mare, chiar pentru un flagship
  • Cititor amprentă imprecis
  • Softul camerei insistă să aplice efecte de „soft skin” chiar și cu funcția dezactivată

Sony Xperia 1 Mark Two este disponibil la Orange – începând de la 5104 Lei, sau eMag – 5499 Lei.

Disclaimer: Telefonul a fost pus la dispoziție pentru review de către Orange, dar acest review nu este unul plătit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. Telefonul este misto dar pretul este mare, ar fi interesant si niste rewiuri la telefoane pana in 500 euro.Eu de exemplu nu mi-l permit.

    00
  2. NOU
    #5

    Întotdeauna mi-a plăcut și am avut numai Sony. Totuși , după 1-2 ani de la cumpărare toate camerele mi au făcut probleme. ( Lipsă focus, culori aiurea etc) să fie oare aceeași manevră ale producătorilor să treci la upgrade?

    00
  3. De ce ar da cineva 5000lei pe-un telefon e beyond me.

    Personal as da banii astia doar daca telefonul e unealta cu care produc bani.

    00
    • mda, comentariul dat de om care se plictisește la job și dă comentarii pe lângă subiect. Unde vezi tu doar un „telefon”? OP spune fix asta, dar nu te-ai obosit să citești.

      00
    • Daca bati cuie cu el, poti faci bani din lucrari usoare de tamplarie sau agatat tablouri scumpe.

      00
    • Un om plătește banii ăștia pentru că vrea, pentru că el consideră că ce e sub 5000 de lei pute. E alegerea fiecăruia de a muri de foame sau a plăti rate la un telefon scump.
      Nici eu nu dau banii ăștia. Nu că nu mi-aș permite, dar nici eu personal nu le vad rostul. Alții în schimb sunt topiți după ele, poate e sigura lor bucurie și consideră că sunt ceva. Oamenii sunt niște accesorii pentru telefoane deja.
      Aveam o căzătură de Huawei, iar când ăilalți cu care eram la masă întindeau telefoane de 4000 de lei sau mai scumpe, eu întindeam un râci de 900 de lei zgâriat și lovit pe toate părțile.

      00
    • Minte ingusta sau pretext de sarac.

      00
    • Ba, cum ar zice ardeleanu: suum cuique!
      Eu am un Pocophone de aproape 2 ani. Bateria inca ma tine 1.5-2 zile ca mai am si treaba, nu doar s-o frec pe telefon.

      Am dat pe el miraculoasa suma de … 1380lei.
      Probabil o sa-l mai tin 1.5 ani.

      Daca ai venituri de 10000E/luna sau daca e singurul hobby pot sa inteleg de ce nu conteaza. Ti s-a pus pata si gata.
      Dar de obicei astea sunt impulse shopping facute de oameni care nu si le permit doar ca sa arate ca sunt ceea ce nu sunt.

      00
    • Buying things they don’t need to impress people they don’t like…

      00
    • Depinde cât îl folosești. Eu pot ține un telefon și 4 ani… 5000 Lei pt. 4 ani nu e chiar atât de rău, mai ales că uneori petrec și 5-6 ore pe telefon într-o singură zi.

  4. Sa dau peste 1100 de euro pentru un tel cu rata de refresh 60 Hz in 2020? Thx, but no thx

    00
  5. Deci incarcarea rapida chiar dauneaza bateriei. Uau, cine ar fi crezut?

    00
    • Acum depinde si cat de rapida e, si cat timp poti sau vrei sa tii telefonul.
      Am o chinezarie de Motorola, luat acum aprox 18 luni cu 800 de lei. Desigur un varf al tehnologiei, cu acumulator state of the art, made in Japan. Incarcare la 18W.
      Cand era nou ma tinea confortabil o zi, daca nu-l puneam la incarcat puteam sa trag de el si a doua zi, pana pe la pranz. De multe ori il incarc pe apucate, cate 15-30 min, tocmai pentru ca e destul de rapida incarcarea si tine ok.
      Aproximativ 500 de cicluri de incarcare/descarcare mai tarziu (socotind 1 incarcare/zi), inca mai pot sa scot o zi de baterie din el (8 dimineata-11 seara). Da, puteam sa am grija de el, sa il incarc lent, complet, si sa am grija sa il opresc la 80-90%, sa nu il las peste noapte etc. Castigam poate un an de baterie in plus. Dar deja imi fug ochii dupa alte telefoane, deja vreau camera mai buna, deja mufa de incarcare da semne de oboseala si nu mai vrea cu orice cablu (ok, aici e de vina incarcarea rapida, pentru ca m-a incurajat sa suprasolicit mufa), deja update-urile de securitate lunare au inceput sa vina tarziu desi are Android One, deja Android 10 a venit foarte tarziu si 11 cred ca se va pierde pe drum.

      Incarcarea rapida e o chestie de confort. Daca esti genul care isi ia iphone si trage de el pana crapa da, merita sa ai grija de baterie (desi si ei se duc in directia opusa, incarcarea aia Qi de 15W cred ca face ceva caldura). Dar daca stii ca nu rezisti la promotiile de black friday sau la ofertele de prelungire ale operatorului, nu are sens sa-ti bati capul prea tare cu uzura bateriei.

      00
    • Mai degrabă temperatura ridicată în timpul încărcării dăunează bateriei.

  6. Aiurea rau calitatea cititorului de amprente. Am P30 cu cititor optic si da rateuri relativ des, mai ales ca intra mereu peste el si detectarea fetei. Mi-e dor de cele montate pe spate, erau un pic mai greu de atins dar, daca era degetul uscat, mergea 100%.

    00
    • Eu am folie de sticla si in 99% din cazuri functioneaza din prima. Acelasi model

      00
    • Nu știu dacă am eu mâinile prea mici sau ce naiba se întâmplă…

      Pe Xperia 5 II cititorul de amprente e aproape perfect, față de cel de pe Xperia 1 II, și teoretic e același hardware.

  7. Legat de tavita pentru SIM, eu folosesc o scobitoare cind nu gasesc cheia aia pe nicaieri, lol. Altfel, sint de acord ca 120Hz e cvasi-inutil.

    @Vali: da-i omului mai multe telefoane la review, ca se pricepe :P

    • nu depinde de mine. știi și tu unde se duc telefoanele la test când se duc.

    • NOU
      #26

      Cred că este unul dintre cele mai bune reviewuri la un produs oarecare de pe acest blog. Pe lângă faptul că omul chiar a folosit produsul luni de zile, multitudinea de detalii…Îmi place cum a aranjat in pagină pozele, paragrafele etc. Asta înseamnă content după părerea mea.

      00
    • Nu risti sa se rupa varful de lemn al scobitoarei in lacasul ala? Ce faci in cazul asta?

      00
    • Mie mi se pare că scobitoarea e prea groasă, și lărgește gaura!

      Nu zic că n-am folosit și eu…

  8. La prețul ăsta as merge clar pe Pixel de la Google.

    00
  9. @DanielH
    Spre exemplu mi-am luat recent o sărăcie de Redmi Note 8 Pro, 64 Gb
    910 lei la eMag, cu ceva cupon de reducere.
    Vine cu destul de mult bloatware, pe care a trebuit să îl scot forțat, că nu voia nici de-al naiba sa se dezinstaleze. Un pic optimizat cu aplicațiile folosite uzual și așezarea lor cum îmi place și aia a fost.
    2 ani de zile își va face treaba cu brio. Apoi altu și gata. La banii ăștia e prea bine, in condițiile in care un telefon decent e vreo 2500 de lei.
    Pentru cunoscători și prețioși există restul de flaagshipuri cu care fac ce fac și eu cu gioarsa mea.

    00
  10. luat recent Motorola G9 plus de la altex.
    pret 999.90 si primesti in cutie casti witeless.
    snapdragon 730, 128gb stocare, 4 ram, 30w fast charge. ecran de 6.8 ips.spate plastic. baterie 5000mA
    +Android 10 curat-fara programele producatorului
    +pret
    +bateria tine 2 zile
    +casti wireless inclus
    -E mare si greu.
    -senzor amprenta lateral-problema confirmare la aplicatia bancara
    -e mare si greu ….cred ca am mai zis…si gros

    recomand samsung a51 la banii astia

    00
  11. Pare genul de telefon care cand te duci sa iti iei clientu de la aeroport cu el nu te face sa pari nici prea bogat nici prea sarac ci exact cat trebuie de afluent ca sa iei contractul. WIN-WIN

    00
  12. Ai apucat să tragi RAW cu Photo Pro? Știu că funcția nu a fost disponibilă din ziua 1, ci a venit printr-un update de firmware. Sunt tare curios cât de flexibile sunt fișierele.

    00
    • Da, (aproape) toate pozele de sub paragraful despre Camera Pro sunt trase RAW+JPEG.

      Am ales, totuși, să pun preview-ul generat de către cameră direct, pentru că talentele mele în Lightroom sunt aproape inexistente.

      Uite RAW-ul de la poza cu pasarela din Mamaia: https://0x0.st/ik2l.DNG

  13. Dacă ar fi avut ș-un senzor de SpO2, ecran SuperAMOLED cu 90Hz refresh rate ar fi fost telefonul perfect. Așa mă mulțumesc cu Note8.

    00
  14. sony nu face telefoane proaste dar nu cred ca face nici tel competitive, a avut o perioada lunga in care principala problema era cea de soft (update-uri) acum remediata.

    LG a renuntat la flagship-uri pe generatiile viitoare. Pariuri pe cat mai tine Sony in piata de smartphone?

    00
    • Cred că Sony are buzunare ceva mai adânci ca LG.

      Am mai zis, sunt fan LG, dar direcția pe care au luat-o cu V60 e pur și simplu stupidă.

      Eu folosesc V40-ul la care am făcut review anul trecut. M-am uitat la V60, dar:

      – Au pus ecran 1080p+ în loc de 1440p
      – Au scos cititorul de amprente de pe spate și au pus unul in-display

      Mai că-mi vine sa-mi iau un V40 de rezervă să-l tin nou în țiplă când decedează astă vechi, pentru că nu mai am un „upgrade path” decât la V50, care e aproape imposibil de găsit pe la noi.

  15. 5500 de lei? Am cheltuit mai putin pe un A7MK2 + plus un Mi A1 acum vreo 2 ani.
    Aparatul ruleaza fin, A1-ul l-am inlocuit cu un Mi8.

    E super telefonul (de la Z5 n-au mai facut telefoane misto ca design) dar la cum ma stiu, il fac praf in ziua 2.

    00
    • Dar A7-ele ăla nu-ți încape în buzunar.

      O știi pe aia cu „the best camera is the one you have with you”?

    • @znuff de aia am Mi8-ul ;) 90% din timp e suficient.
      Pentru restu’ am A7-le ;) care daca nu e in rucsac (e suficient de mic sa nu deranjeze) atunci e in geanta lui, undeva in masina ;))

      00
  16. Pentru ledul de notificari, eu am instalat acum multi ani „Light Manager”. Poti seta ce-ti trece prin cap ca culoare a led-ului, in functie de aplicatie, durata, viteza de blink-blink

    00
  17. Faptul ca aluneca pe textile arata ca nu este un telefon pentru saraci.
    E pentru cine isi permite o canapea de piele. :)

    00
  18. De banii astia imi mai cumpar un Logan

    00
  19. NOU
    #50

    Mai cumpar sony cand o face plopu pere :D

    00
  20. M-am oprit la „cade singur de pe canapea”. Am mai avut un Huawei care tot așa era foarte slippery, practic fără husă nu-l puteai folosi. Pleca singur la plimbare. Nu mai vreau să aud de așa ceva.

    00
  21. Imi cer scuze inca o data ca ajung sa citesc acest blog, incarcat puternic de cititor bogati si prosperi, eu conducand o masina evaluata la un pret ceva mai mic decat acest telefon sony. scuze de deranj baetz.

    00
  22. Daca puneai pretul la inceput, nu mai dadeam scroll.

    00
  23. Pune un review și cu accesoriile pe care le găești în România pt acest model de telefon. Este iritant ca pentru Sony, în general sa nu poți găsi toate accesoriile pe piața Româneascăsi sa trebuiască comandate pe Amazon, sau site-uri din Lituania.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile