Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. 5. Eu as intreba-o pe autoarea articolului ce bea ea, de a scris articolul ăla. Nu de altceva, că dacă e vorba de bere, poate mă las și eu.

    00
    • daca citesti articolul vezi ca are un link la revista nature. Nu autoarea a facut studiul

      00
    • Exact asta ziceam, asa a inteles ea studiul respectiv. L-a sintetizat in titlul articolului!

      00
    • Totuși, chiar și un consum ocazional, după cum a arătat cercetarea realizată la University of Pennsylvania, are urmări dezastruoase, se arată într-un raport publicat de jurnalul Nature. 
      La Penn nu se bea bere? Chiar la universitate am participat la 2 petreceri organizate de ei și cu siguranță aveau și bere.
      Despre reducerea creierului, tot la ei aveau o panoplie cu pozele tuturor laureaților Nobel care au predat la ei la Universitate.

      00
    • Am trecut pe vin

      00
  2. NOU
    #6

    referitor la (3): pe măsură ce zilele trec și lumea se dezmeticește din șocul inițial, câteva pattern.uri încep să se contureze. nimeni nu știe dacă rușii au obiective militare de atins în Ucraina, posibil ca acestea pur și simplu să nu existe; se prea poate ca la kremlin să se fi ajuns la concluzia că după pandemie, Europa pur și simplu va colapsa dacă i se administrează 2 șocuri concomitente: doubledigit inflation + un val uriaș de refugiați. up to a certain point, it makes sense.

    00
    • Mananci cacat ca de obicei. Iar daca nu ai aflat inca obiectivele rusiei inseamana ca esti si picat din cer.

      00
    • Nu te-ai săturat să insiști cu propaganda asta infectă?

      00
    • NOU
      #9

      Bai, acum lasati omul… Poate ii place, ca in bancul cu ursul…

      00
    • NOU
      #10

      @Genghis Han. nu știu bancul, dar ai un like de la mine.

      00
    • Tot in tura de dimineata?! te cam trage in piept krakatau, el desi intra mai tarziu ia mai multe ruble.

      00
    • NOU
      #12

      @Nicu. am observat și eu cât sunt de bune comentariile mele la aspirat minusuri; propagandă, nepropagandă, sincer, nu.mi dau seama ce irită în halul ăsta. ele pot fi cel mult stupide sau ilogice sau bazate pe informații nereale. dincolo de asta?

      00
    • Eu cred ca valul de refugiati e chiar benefic UE, bine asta daca nu incepe un razboi mondial. Cam sufereau toate tarile de forta de munca, si s-a vazut ca nu faci treaba cu sirieni si magrebieni.

      00
    • Așa, și dacă comentariile tale sunt „… cel mult stupide sau ilogice sau bazate pe informații nereale…”, de ce nu-ți dai seama ce irită?

      00
    • NOU
      #15

      @George.s. eu zic că sunt consistente cu datele disponibile din surse publice. pur și simplu iau acele date, elimin partea de isterie și cu ce rămâne construiesc un scenariu care să nu fie logic imposibil.

      00
    • 1. Rusia a declansat un razboi oribil. Nu erau obligati sa il porneasca, si il pot termina oricand. Nu fac asta pentru ca milioane de ucrainieni si rusi sunt mai putin importanti decat Putin si gasca lui.
      2. Tu faci propaganda pro-Rusia (ma rog, incerci sa fii subtil, dar nu merge)
      3. Fie faci asta pentru bani, caz in care esti un mercenar care intelege ce face, dar caruia nu ii pasa. Sau faci asta benevol, caz in care intri la „inteligenti” utili. In ambele cazuri o persoana toxica, cu care nu vrei sa ai de a face, si de care vrei sa te delimitezi. Aici, cu minusuri.

      Ai inteles?

      00
    • Valip, zis Emil sa iti zic ca e naspa sa fie coleg cu tine si iti dai seama cum ar fi sa ai un sef ca tine?

      00
    • NOU
      #18

      @Serban. punctul 1 este corect 100%. referitor la 2 și 3, hmm, în engleză există adjectivul (fără un echivalent precis în română) „inconsequential”. numai bine.

      00
    • „Europa pur și simplu va colapsa dacă i se administrează 2 șocuri concomitente”

      Exact asa, stau si eu si ma apuca plansul cand ma gandesc cum va suporta Europa infrangerea. Dar dupa aia ma gandesc la cum va suporta Rusia victoria si ma inviorez.

      Asa, ca poate nu ai aflat cum sta treaba in Rusia:
      – ratele interbancare overnight au crescut la 21,3%
      – rubla s-a depreciat la prima strigare cu 30%
      – toate activelor Băncii Centrale a Rusiei din spatiul vestic au fost blocate – asta face cam 50% din total
      – cele mai mari banci rusesti au fost eliminate din sistemul SWIFT
      – cardurile Visa si Mastercard au devenit inutilizabile in Rusia, la fel sistemele de plati online gestionate de Apple si Google. Sunt cozi uriase la bancomate ca oamenii sa isi scoata banii, iar cumpararea de valuta vestica a devenit misiune imposibila pentru rusul de rand
      – băncile rusesti au numerar în valută de doar 46 de miliarde de dolari si niste pasive uriase in valuta vestica pe termen scurt. Adica sunt in buda. Din disperare, guvernul a nationalizat 80% din rezervele valutare ale companiilor ce fac exporturi. Meserie.
      – toate conexiunile aeriene ce leaga Rusia cu lumea occidentala sunt complet blocate
      – Rusia e decuplata rapid de la economia vestica: Se blocheaza exporturile de tehnologie catre Rusia. Fara ele industria ruseasca e cam nula. Sute de companii mari vestice se retrag sau isi blocheaza activitate total. De exemplu: 70% din industria auto ruseasca nu mai face nimic acum, sta si se uita pe geam cum ninge.
      – Finalmente, agenția S&P a redus la „junk” ratingul de credit al Rusiei

      Asa ca, nu mai plange tu de mila unei Europe de 450 de milioane de locuitori, cu un PIB de 12 ori mai mare decat al Rusiei pentru ca o sa fie inflatia peste 10% si ca va trebui sa gazduiasca cateva milioane de refugiati. Se va descurca. Vezi mai bine de Rusia cum o sa iasa din buda in care a intrat. Si nu as vrea sa mai aud poezia cu „rusul rezista, asa a facut de secole”. Populatia urbana din Rusia de azi nu mai e mujicul ce traia cu trei cartofi si o sticla de vodca.

      Mai vorbim in cateva luni.
      Acest deficit ar fi trebuit compensat de banca centrală a Rusiei, însă capacitatea ei de acțiune a fost grav afectată de blocarea activelor de către SUA și Europa. Cu scopul de a strânge valută, Rusia a cerut companiilor ruse să vândă 80% din rezervele valutare.

      00
    • @ValentinP
      Se poate traduce, in context banuiesc ca vrei sa zici irelevant.
      Pentru cei care iti dau minusuri este foarte relevant ca faci propaganda. E vorba de cata incredere se poate acorda opiniei tale. Pentru mine si restul aceasta incredere e 0.

      00
    • NOU
      #21

      @Serban. și un stupid îți poate livra informații potențial utile, chiar dacă o face involuntar.

      00
    • NOU
      #22

      @silicon_v. economia rusiei este a 4.a sau a 5.a a planetei (la concurență cu Japonia) – eu aș observa că este greu, spre imposibil, de deconectat de la fluxul comercial fără a lovi puternic și dincolo. pe urmă, tot la nivelul ăsta foarte, foarte mare, o întrebare logică care tot apare în media de peste ocean: un război economic USA – Rusia se va încheia rapid cu victoria yankeilor. tu, USA, cât de înfrântă vrei de fapt să fie Rusia? nu poți face farmacie cu așa ceva – și riști să te trezești cu a 3.a armată a planetei disputată de vreo 50 de triburi, din care numai un sfert europene.

      00
    • Vai, se sparge Rusia. Ce făcuși tataie Putin.

      00
    • NOU
      #24

      @valentinp: „economia rusiei este a 4.a sau a 5.a a planetei (la concurență cu Japonia)”. Nu, nu te obosi. https://www.google.com/search?q=russia+economy+ranking+2021&client=firefox-b-e

      Vedeti copii cum lucreaza propaganda ieftina? Ce coonteazza pentru ei Europa sau lumea… Daca se incordeaza tatucul Putin, deja nu mai are importanta. Toata lumea devine o mare Maica Rusia, si atunci deja economia Rusiei o sa fie #1.
      Mai vorbim noi spre sfarsitul anului daca isi mentine acest loc 11 mondial sau nu.
      Si ca fapt divers asa, in 2021 Japonia a fost a treia economie mondiala. Cam greu de pe locul 11 sa te bati cu locul 3, nu crezi?

      00
    • @ValentinP
      „și un stupid îți poate livra informații potențial utile, chiar dacă o face involuntar”
      Nu, nu poate. Consumi mai mult timp filtrand si verificand informatiile „stupidului” decat cat castigi din informatia respectiva. Signal to noise ratio e prea mic.

      Ultimul tau comentariu e un exemplu perfect:
      „economia rusiei este a 4.a sau a 5.a a planetei (la concurență cu Japonia)”
      Asta e o stupizenie. Iti ia 2 minute sa gasesti un clasament in care sa vezi pe unde e Rusia. Si in nici un caz nu e „la concurenta cu Japonia”. PIB-ul Japoniei e de peste 3 ori mai mare decat al Rusiei.

      00
    • NOU
      #26

      it would work wonders, un search după PIB PPP (purchasing power parity), alminteri compari lucruri care nu pot fi comparate.

      00
    • NOU
      #27

      @valentinp: poftim. Si dupa GDP PPP.
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP). Mai vedem noi mai sfarsitul anului.
      Sau poate domnu’ doreste per capita lista GDP PPP? Ca acolo Rusia sta minunat. Mai rau chiar decat Romania: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita.
      P.S. cherry picking stiu sa fac si eu. Realiatea e ca oricum ai intoarce-o, economia Rusiei tot pe locul 11 e. Si e in scadere.

      00
    • NOU
      #28

      @Genghis Han, @Serban. deci, dintre noi 3 cine face propagandă? de acord, am greșit, este a 6.a (wikipedia). dar este common sense: primele 3 (SUA, China și India) s.au distanțat de restul plutonului, următoarele… statistica face și ea ce poate, nimic mai mult, nimic mai puțin. so, what about that propaganda thing?

      00
    • Deci de fapt e prima daca ignoram tarile cu pib mai bun.

      00
    • Valentin? Nu vezi ca pe aici nu gasesti prieteni ai rusului? De ce mai continui? Iti place asa sa te repete si sa bati apa in piua? N-ai si tu un hobby. Du-te la Batman, e simplatic filmul, un pic cam lung dar dragut. Sau tie iti place doar cultura ruseasca? Citeste o carte :)

      00
    • >>nu știu bancul

      Cum spui ca nu esti roman fara sa spui ca nu esti roman.
      іди на хуй

      00
  3. 3. Ce mandru e Geanikov ca a trecut granita, cu telefonul in mana.

    00
  4. NOU
    #34

    La 5 aia a zis ke creierul se „mișoreze” corect este „micșoreste”.

    00
  5. 5. Ce trebuie sa bem pentru marirea creierului?

    00
  6. La faza cu Emilia Șercan nu înțeleg unde-i supărarea. Cînd ne dăm toți cu părerea, că de ce o facem dacă nu sîntem specialiști. Cînd ne vedem de ale noastre, că de ce nu ne dăm și noi cu părerea că, ia uite, e razboi.
    Cred, totuși, că ne ajung Guran, Mîndruță și cohorta de specialiști de pe blog.
    Sau cumva deranjează că e profesoară la FJSC și tu urăști tot ceea ce ține de facultatea aia :D
    Io zic să fim relaxați cu războiul ăsta, nu cred că Putin e nebun la cap să atace o țară cu 1500 de doctori în științe militare.

    00
    • Eu as decora-o pe ES pentru ceea ce face. Ar trebui sa scapam de toate nulitatile astea santajabile si corupte care au cumparat doctorate.

      Vali, chiar asta trebuie facut in timp de razboi. Nu putem lasa decizia in mainile unor pulifrici impostori.

      00
  7. 5.
    „Consistent with prior literature, we find negative associations between alcohol intake and brain macrostructure and microstructure.
    Specifically, alcohol intake is negatively associated with global brain volume measures, regional gray matter volumes, and white matter microstructure.

    Here, we show that the negative associations between alcohol intake and brain macrostructure and microstructure are already apparent in individuals consuming an average of only one to two daily alcohol units, and become stronger as alcohol intake increases.”

    00
    • din aceeasi sursa:
      „Our study has several limitations. First, we rely on a sample of middle-aged individuals of European ancestry living in the UK. We hope that future work will test the generalizability of our findings to individuals from other populations and in other age groups. It is reasonable to expect that the relationship we observe would differ in younger individuals who have not experienced the chronic effects of alcohol on the brain. An additional limitation stems from the self-reported alcohol intake measures in the UK Biobank, which cover only the year prior to participation. Such estimates may not adequately reflect drinking prior to the past year and are susceptible to reporting and recall bias38,39.”

      00
  8. 2.Hai treaca mearga faza cu amnistiatul unor plagiate pe baza carora s-au atribuit niste doctorate.Autorii copiilor iertati si gata,acasa cu voi,fara niciun titlu.Dar ca sa amnistiezi niste FALSURI si sa MENTII in vigoare acele doctorate,este noaptea mintii!!!
    5.Eu stiam ca de la multa bere se micsoreaza putzica,nu creierul.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.