Imobiliare: așa arată o investiție

Vă atrag atenția asupra unui apartament excelent amenajat, ideal investiție.

Asta e bucătăria.

Nu-mi dau seama unde se usucă vasele și de ce chiuveta aia are două cuve și nici un suport de vase. Nu pare să existe mașină de spălat vasele. De ce sunt două frigidere acolo? Unde se ia masa?

Sufrageria e la fel de penală.

De ce credeți voi că există șifonierul ăla imens în sufragerie? De curiozitate întreb. La ce se uită oamenii, la televizorul ăla minuscul? Pus într-o parte?

Văd o masă pusă pe balcon. Oare acolo mănâncă oamenii ăia? Pe balcon? Că dacă sunt doi, nu au loc în bucătărie.

Sunt convins că se pot face șmecherii ca să se amenajeze mai bine. Mutat dulapul ăla pe lateral și pus o bibliotecă în jurul televizorului. Dar în bucătărie cum faci să aibă loc 2-3 oameni la masă? Pentru că, la final, în casa asta trăiești. Nu merge cu “lasă că vedem noi”, sunt situații unde nu se poate vedea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. Si ar mai fi si altele:
    -de pe scara blocului intri practic in bucatarie
    -intre bucatarie si sufragerie nu ai usa, deci teoretic de pe scara blocului intri si (partial) in sufragerie
    – nu are camara (aici trisez, ca mi-e familiara structura apartamentului)

    00
    • Cămara nu mai are niciun apartament construit in ultimii, sa zicem, 10 ani.

      00
    • Aici are logica. Atunci cand gateste sarmale, deschide usa de la intrare si se aeriseste mai bine.

      00
    • ”nu are camara (aici trisez, ca mi-e familiara structura apartamentului”
      Tu stai deasupra lui.

      00
    • @Dan: se vede clar ca exista un hol si ca nu intri din scara blocului direct in bucatarie sau sufragerie. Pt ca e un apartament vechi, iar acolo inca erau compartimentarile decente.

      Vecinul meu, bloc nou, 3 cam, 75mp, are un open space care incepe de la usa de la intrare si include livingul si bucataria. Cand iese din casa o vad pe nevasta-sa cracita pe canapea si cu masa plina de vase. Pt ca se vede fucking tot din culoarul scarii de bloc.

      Noi, la 4cam, 120mp, a trebuit sa ne construim singuri debaraua dupa predare, fiindca nu au prevazut niciun loc in care sa-ti pui mopul si aspiratorul. WTF?!

      00
    • @Giumbix: camara nu au nici apartamentele vechi. Alea la care exista, e de fapt baia de serviciu. Iar unde chiar a fost debara, a spart-o si a unit-o cu bucataria

      00
    • Camara nu mai au nici casele.
      Caut de ceva vreme o casa si nimeni nu mai face camara.
      Majoritatea iti spun ca poți inchide spațiul de sub scari.

      00
    • @PunKreas, multe apartamente vechi au sau au avut cămară, eventual și o debara.
      Apartamentul meu de la București a avut cămară, a fost spartă și lărgită bucătăria, dar am văzut la alte apartamente. Are și debara, în holul dintre dormitor și baie. Plus o nișă în hol în care a fost băgat un dulap imens, dar care poate fi organizata și în alt mod ca spațiu de depozitare.
      Apartamentul în care am crescut, nu în București, avea și cămară și baie de serviciu.

      Am locuit cândva într-un apartament cu 3 camere prin Rahova, avea 3 cămări/debarale, plus toaletă de serviciu. Cele 3 cămări și toaleta de serviciu erau în șir, pe o parte a holului, mulți le spărseseră pt a lărgi holul și-l făcuseră living. O prostie din punctul meu de vedere, dar ele existaseră din construcție.

      00
    • Cocalaru de TJ Miles si Faiar discutau despre un cotet de casa:

      Cum adica nu are mud room? intri asa jegos direct in bucatarie/sufragerie, mai e si open spais;
      Nu intelegea de romanii nu baga ventilatiie daca tot fac case de 200.000+ euro. Ai unitati de AC aproape in fiecare camera si amplasate de obicei ca un cur.

      00
  2. Am fost la o vizionare cu o ruda si era fix un apartament de genu acesta. O bucatarie ingusta, compartimentare tip vagon cu o baie ingusta cu cea mai mica cada vazuta pana atunci. La intrebarea dar cum poti sa mananci in bucatarie, proprietarul imi zice ca ei mancau oricum in pat, ca cine mai mananca la masa acuma… Deci iata, masa din bucatarie e pt traditionalisti :).

    00
    • am avut eu parte de o astfel de cadă. dacă stăteam chircit aproape încăpeam și mai intrau vreo 2l de apă pe lângă mine. a trebuit să refac toată baia (nici cu oferta de cabine de duș de la Dedeman & co. nu mi-e rușine. parcă sunt toate făcute să se strice ceva la ele după câteva săptămâni).
      Ceea ce îmi amintește de problema actuală. Am de renovat complet o baie, în București. Are cineva recomandări de faianțar/instalator sau metodă de lucru?

      00
    • @mihai: nu mai gasesti. S-au reprofilat toti in virusologi si experti de razboi :D

      00
    • Bucataria revina la destinatia initiala – un spatiu destinat pregatitului mancarii si cam atat.
      Oricum e aiurea sa mananci intr-o camera daca nu ai apuct sa cureti dupa ce ai terminat de gatit, cu munti de vase murdare de jur imprejur.

      00
    • Am eu o recomandare de zggravi/faiantari/instalator pentru București – 2 lucrari facute cu ei in mai putin de un an, multumit si la calitate si la pret. Pentru cei interesati, Vali va poate da adresa de mail.
      PS: nu vreau sa dmfac reclama nimanui, dar stiu cat de greu e sa gasesti niste meseriasi buni, corecti si de cuvant.

      00
    • As vrea eu adresa de mail. Multumesc

      00
  3. NOU
    #17

    Ce budă de apartament…

    00
  4. Într-o notă vag comică, măcar există o bucătărie.
    Există un fel de scurgătoare de vase care se pun într-un dulap sus.
    Nu mă pasionează, dar există.

    În rest nu pot să te contrazic cu absolut nimic.

    00
    • Mi se pare interesant ca toata lumea vorbeste de scurs apa nimeni nu mentioneaza lipsa hotei deasupra aragazului. Vasele se pot lasa la scurs si in a doua cuva insa nu ai cum sa folosesti un aragaz fara hota.

      00
    • N-am observat lipsa hotei, am aruncat un ochi dimineață, pe telefon

      00
    • @mareurs: pentru a folosi aragazul fara a avea hota, faci cam asa: dai drumul la aragaz si faci mancare, apoi il inchizi si halesti.

      00
  5. Ideea clasică de afaceri: investitie minima (dar sa aducă a opulență), profituri cât mai mari.
    P.S. Mizeria de langă tevile din bucătărie e superbă.

    00
  6. instalatia aia electrica aparenta de toata jena…

    00
  7. Din acea sufragerie, important e sifonierul, mai ales oglinda de pe el, pozitionat fix in fata canapelei, semn ca acolo cand sunt „trageri” sa fie cu priveliste. :))

    00
  8. Welcome to the real world!

    00
  9. Mi-e familiara imparteala asta in apartamente. N-am stat in vreunul care sa fie asa, insa am vizitat multe cunostine care au asa apartamentul si as avea cateva mentiuni:
    – acolo candva a existat o usa de bucatarie, holul fiind de fapt spatiula ala de 2-3 mp unde are scaunele de tip taburet. Acolo de obicei, in majoritatea caselor pe care le-am vazut eu au cuierele si dulapul de pantofi. Cu putina inghesuiala si usor compromis din partea tuturor, se poate.
    – bucataria poate ft usor sa fie compartimentata mai inteligent – n-ai nevoie si de frigider si de congelator (in locul congelatorului incape perfect o masina de spalat vase)
    – chiuveta, dupa cum zice Vali, era perfect una simpla, eventual cu uscator intr-un dulap deasupra
    – livingul putea sa fie un sifonier cat tot peretele pe laterala unde e acum televizorul, iar televizorul, incadrat de alta mobila, pe peretele unde e acum sifonierul ala oribil. Acum nici nu vreau sa ma gandesc ce nasol e sa-mi rup gatul cand ma uit la TV, iar in plus sa ma mai si vad cat sunt de „frumos” in oglinda.

    Per total, desi apartamentul e depasit pt cerintele de compartimentare de azi, se pot gasi solutii destul de la indemana pentru a-l face mult mai prietenos cu locatarii ei.

    00
  10. Părerea mea este că dacă în anunț scrie scrie cuvatul „investiție” in expresii cum ar fi oportunitate de investiție, excelent investiție etc. – de fapt este o vrăjeală, adică apartamentul este prea scump pentru ce oferă și atunci se încearcă o coafare a realității în genul că valoarea lui va creste mult, indiferent cum este in prezent.

    Pe langa asta mai sunt și anunțurile cu apartamente renovate cu maxim 6 luni – 1 an înainte de a fi scoase la vânzare – cine se chinuie câteva luni sa renoveze și să plătească zeci de mii de lei manoperă + materiale când ar putea să îl vândă ceva mai ieftin, dar exact așa cum este și să îl renoveze noul proprietar așa cum vrea ?

    Și la asta cu renovarea parerea mea este că se iau cele mai naspa apartamente, se renovează cu cele mai naspa materiale apoi se vând ca și cum ar fi luxul suprem că de, au fost renovate

    00
    • Eu am făcut asta acum mulți ani, m-am însurat, am renovat „cuibușorul”, apoi a apărut copilul și m-am mutat în București (a apărut o oportunitate).

      00
    • Chiar e o „investitie”, adica se profita de specula imobiliara. Un om cu posibilitati nu cumpara asa ceva pentru locuit. E genul de proprietate pe care o cumperi ca s-o dai in chirie si/sau vinzi mai scump peste niste ani.

      00
  11. Citind titlul am crezut ca e pe bune! Dupa atatea petarde, uite ca a gasit si ceva misto!

    00
  12. Chiar si asa, daca e curat apartamentul ala o sa fie o chestie minunata pentru 2 studenti care au si cite un job si sunt la inceput de drum.
    Dupa ce se vor muta or sa si aminteasca razand de sifonierul din camera de zi in care se impiedicau de 3 ori pe zi. Si cu placere de oglinda aia din fata canapelei.:)
    Da, va fi o investitie buna pentru ei.

    00
  13. In stanga frigiderului nu e masina de spalat vase?

    00
  14. nu m-ar deranja prea tare daca pretul ar fi decent pt asa apartament, dar…

    00
  15. Mie-mi place de multe ori sa le zic franc oamenilor ca au niste mizerii de case, mai ales cand aflu pretul si pretentiile . Exagerat zic, sa fie din partea tuturor. Daca tu poti, sa stii ca pot si eu. Avem tavan fals la ultimul etaj ca asa ne-a placut noua si l-am pus recent , nu ca sa acoperim infiltratiile, ci de design, ca ne place noua.
    TV de 55 cm , mai bine nu-l pui , zici ca e din ala castigat la surprize :)))

    Stii de ce nu apare si baia, pentru ca la cum arata bucataria, baia e o epava nerenovata de cand le-a dat Nicu` casa . Tot ce este ni casa aia, trebuie aruncat, ar trebui ca ei sa-ti dea bani discount daca o iei asa .

    Da , sunt de acord cu comentariile lui FAIER pentru imobiliare . E jenant cum si ce se prezinta la noi .

    00
  16. parcă văd că are ceva preț bombă

    00
  17. pai proprietarul a luat sifonier din ala bun de la Jysk, normal ca si l-a pus in fata canapelei ca atunci cand sta in living sa se uite la el si sa il admire, bat pariu ca in anunt zice ca e mobilat modern

    00
  18. Am stat în cursul anilor și în apartamente mai rele decât acesta.

    00
  19. Se cumpara/inchiriaza ….rumanu nue foarte interesat de confortul locuintei…masina sa fie ‘belea’…ne-am tiganizat rau…
    Daca a ajuns dorian popa sa faca ‘residence’-uri….

    00
  20. Sunt impartita. Parca si bucataria e proiectata prost, dar pe de alta parte nu e cea mai mica vazuta, si parca nici proprietarii nu-si fac un serviciu cu stilul lor de „mobilare”. Incerc sa fac abstractie si sa imi imaginez bucataria goala, si cred ca cu niste incorporari, depozitare pe verticala + electrocasnice mai slim, s-ar putea face loc de stat la masa. Numai sa nu mai stai cu congelatorul in brate.

    00
  21. Si totusi… cineva numeste locul asta „acasa”. Iar asta inseamna ca e pe gusturile lui: ca nu-l deranjeaza televizorul ala pus asa – caci daca il deranja, imi place sa cred ca ii muta pozitia. Dar poate sta intins pe spate pe canapea, si se uita asa. Bine, pe rand, toata familia, cate 5 minute fiecare.

    00
  22. Da, asa traiesc multi, cu spatiu prost organizat, prost mobilat. Apoi ne intrebam de ce nu merg lucrurile bine in tara asta.
    Sunt sute si zeci de anunturi de inchirieri si vanzari cu apartamente foarte similare cu acesta. Sa mai spun de culorile aprinse si supra saturate de rosu, portocaliu in bucatarii?

    Cum sa fie ordine in tara asta, cand mai multe de jumate din popor nu sunt in stare sa-si faca ordine in propria ograda?

    00
    • Și nici nu trebuie sa își facă ei ordine. Un arhitect ia în jur de 1000 de euro sa vina la fata locului și sa îți deseneze niște soluții decente de compartimentare și mobilare. Fără randări de căcat, fără vrăjeală inutila. „aici pui un dressing, aici vine TV-ul, asta e triunghiul masa-frigider-aragaz în bucătărie”. Și culmea, niște chestii mici te ajuta sa optimizezi mult mai bine spațiul ca să nu îți vina greață de fiecare data când te întorci acasă.

      Dar cum sa fii asa prost sa dai bani la arhitect, ce, pe mine nu ma duce capu?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube