Știrile zilei – 6 iulie 2023

  1. Brunetă . Brunetă . Verde . Blondă . Brunetă . Brunetă . Galben . Apus . Șatenă
  2. Deci se vor mări taxele
  3. Cald
  4. Voi cam câte copii după buletinul vostru estimați că are statul?
  5. Reducerea deșeurilor, doar cu biciul
  6. Alt specialist în NFTuri a fost săltat
  7. Ce planuri are statul cu stomatologii
  8. Hidroelectrica valorează 10 miliarde dolari
  9. Dan Air vrea să arate că nu e interes pe cursa BUC-BV
  10. Justiția pe care o apărăm
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Răspunsul meu la 3. – Opriți grătarele!

    Indecis. Tu ce zici?725
  2. 4. Cred ca in jur de cateva sute. Daca ai macar 40 ani in momentul asta.
    Ar trebui ca institutiile statului sa fie campioane la reciclat hartie. Ar fi interesanta o statistica cu cate tone arunca, dupa ce data pana la care trebuie pastrate expira.
    Cand am inmatriculat o masina adusa din afara cred ca am avut la final in jur de 70 documente plimbate prin 4 institutii (rar, anaf, primarie, traducator). Iti faci 5-6 copii la fiecare document si te rogi sa iti ajunga pana la finalul procedurii.

    Comentariu apreciat.431
    • Efectiv nu inteleg de ce este nevoie la orice dosar depus la o institutie a statului de o copie a cartii mele de identitate? Nu ar fi mai simplu sa fie notat doar CNP-ul undeva intr-un colt si daca este nevoie de adresa sau altceva, sa interogheze o baza de date si sa gaseasca restul informatiilor?

      50
  3. Ciolacu nu minte, el va mari taxele, nu impozitele, alea vor fi marite de catre administratile locale.

    Comentariu apreciat.580
  4. 7. Dentista mea nu mi-a dat niciodată vreo chitanța sau bon, și accepta doar plata Cash

    Comentariu apreciat.465
    • http://www.antifrauda.ro/Sesizeaz%C4%83-refuz-emitere-bon-fiscal-c-43.html

      Testeaza, vezi data viitoare daca e la fel.

      Suni iar si iar si iar si sigur sigur nu va fi la fel candva.

      1611
    • Vezi că în cabinet e un afiș, fără bon fiscal nu ești obligat să plătești

      Comentariu apreciat.261
    • Idem, lucrează pe caiețel, cred ca :)) asa și-a făcut ditamai clinica de 2 etaje + radiologie la subsol.

      104
    • Toata lumea este de acord cu evaziunea fiscala atunci cand le aduce beneficii personale. In cazurile de mai sus, probabil ca tarifele acelor doctorite sunt mai mici pentru ca nu elibereaza bon fiscal si toata lumea merge pe burta.

      120
    • Andrei, nu s-a pus niciodată problema sa fie eliberat bon. Ce zici de schema a doua? Are clinica, a adus și ceva medici ce tocmai au terminat rezi si dacă mergi la ei te taxează ca si cum ti-ar face el operațiunea (enșpe mii de ani de xp). N-ar trebui niște prețuri direct proporționale? Înțeleg ca faptul ca ei au scaune in acea clinica cumva ‘garantează’ un standard, dar asta pana la proba contrarie…

      20
  5. La stirea nr 7 cu medicii stomatologi doamna respectiva spune și chestia asta :
    „Cu alte cuvinte, deciziile respective stabilesc că un medic stomatolog nu poate face decât proceduri în care e specializat.”

    Caz în care eu sincer nu înțeleg care este problema- nu este normal sa faci doar proceduri medicale în care ești specializat ???

    Indecis. Tu ce zici?2924
    • Prin absurd cum ar fi sa iti vina instalatorul si sa schimbe doar furtunul evacuarea de la masina de spalat dar sa nu schimbe bateria defecta/robinetul pentru ca nu e „specializat”? asa cum au omorat farmaciile independente si acum exista doar lanturi farmaceutice asa vor sa pana mana si pe cabinetele stomatologice

      Comentariu apreciat.509
    • cel mai simplu de inteles este analogia cu permisul de conducere.

      la fel ca si soferii, stomatologii au anumite „specializari” care le permit sa faca anumite proceduri. daca ai doar categoria A, nu ai voie sa conduci un autoturism. cu B nu se pot conduce autovehicole peste 3.5 tone. cu C nu poti face transport de persoane. fara E nu poti trage o remoreca peste nu stiu ce greutate.

      si tot ca la soferi, nu e musai ca aceste „specializari” sa fie succesive sau sa se suprapuna in vreun fel, e.g. cu C nu ai voie sa conduci un Logan.

      la stomatoglogi, detartrajul e una, o carie sinmpla e altceva, extractia altceva, implantul altceva si extractia unei masele de minte poate presupune chirurgie si foarte probabil anestezie. specializari diferite care necesita pregatire in domenii diferite. evident aceste specializari pot fi cumulate, tot ca la permisul de conducere.

      Indecis. Tu ce zici?329
    • E relativ, în teorie sună bine, în practică depinde cum sunt structurate aceste specializări. Dacă sunt pe post de gatekeeping și făcute să fir foarte complicate deși poate nu sunt, atunci e nasol.

      Dacă sunt specializări ce se pot obține cu cursuri 3-6 luni (doar dacă ești medic deja mă refer, nu un random de pe stradă) cât să învețe secretele specializării respective e ok, nu mi se pare nasol. Știu că după o vârstă lenea intelectuală e mare la mulți dar asta e.

      Fără definiția și cum vor funcționa acele specializări discuția e degeaba, fiecare își ține partea lui.

      21
    • Până la urmă fac facultate 5 ani și se ocupa de dinți (ok, contează și gingiile și nervii dar știți ce zic). Cate specializări în plus chiar au nevoie? Nu e ca și cum chiar e nevoie de o specializare aparte peste asta, cum e la medici pentru cardiologie, neurologie și toate alea. Gastroenterologul se ocupă de boli ale esofagului, stomacului, intestinului subțire și gros, fiicatului, pancreasului – și sunt muuulte la fiecare organ. Ok, specializare peste cei 6 ani de facultate de medicină. Dar specializare
      separată pentru detartraj respectiv pentru carii, să fim serioși.

      64
    • foarte detaliat nu stiu nici eu. dar johnny, daca se duce cat de cat regulat la cate un control poate intreba, ca sa se convinga singur.

      eu am fost in cabinet cu 3 medici exact din cauza asta. unul era medicul meu obisnuit, unul chirurg si asta venise cu anestezist. si 2 asistente.

      asta a fost explicatia medicului meu. si nu a fost vorba de bani, a costat marginal mai mult decat vizita obisnuita.

      01
    • Aia e altceva, chirurgul e chirurg, anestezistul e anestezist. Dar la naiba, stomatologul e stomatolog, nu stomatolog de detartraj și stomatolog de pus plombe. Am trecut prin ambele, oricine a făcut-o realizează că detartrajul respectiv rezolvatul cariilor sunt proceduri care, cu toata știință din spate (indicații, complicații de luat in calcul etc) sunt perfect gestionabile după instruire de învățământ superior de 5 ani (printre cele mai lungi dintre toate) și nu necesită o supraspecializare suplimentară.
      Schimbarea care se dorește acum e o mizerabilă măgărie care vrea să elimine concurența prin bariere birocratice.

      22
    • American Dental Association si National Commission on Recognition of Dental Specialties and Certifying Boards zic asa:

      Recognized dental specialities:

      1. Endodontist
      2. Orthodontist
      3. Periodontist
      5. Oral and Maxillofacial Surgeon
      6. Oral and Maxillofacial Radiologist
      7. Dentist Anesthesiologists
      8. Oral and Maxillofacial Pathologist
      9. Pediatric Dentist or Pedodontist
      10. Orofacial Pain (OFP)
      11. Oral Medicine
      12. Dental Public Health (DPH)

      ce zici? orice absolvent de 6 ani de stomatologie le poate face pe toate astea?

      dar in timp ce te contrazic cu asta, specializarile alea chiar exista si nu sunt chiar d-alea de 2 3 luni, si ca in romania probabil cei multi stomatologi fac de toate pentru ca merge si asa, (burnei ftw), pot fi de acord totusi ca in romania limitarea asta se va face in primul rand pentru a netezi calea unora si a le pune bete in roate altora si nu pentru binele final al pacientului in general.

      asa cum ziceam, si acum, daca ai un medic serios, te va trimite la un specialist atunci cand iese din limitele competentei.

      daca dai de unul care zice ca iti face si radiografia sianestezia, si extractia si implantul si ortodontia, eu zic ca e cazul sa mergi in alta parte.

      00
    • Americanii sunt și modelul, tara cu cele mai abracadabrante preturi la orice medical, și mecanismul exact ăsta e – blocarea concurenței prin frâne birocratice. La orice – piata asigurărilor, distribuție de medicamente, personal specializat. Marketingul e bun desigur – o facem din grija pentru pacienți, să asiguram calitatea. 40 la sută nu au asigurare și 40 la sută au unele la care oricum ies datori cu zeci/sute de mii pentru o belea random, așa că serviciile alea frumoase rămân pe hârtie așa. Ca să nu batem apa in piua degeaba, hai să discutăm doar după ce vedem strict 2 grafice ușor accesibile pe net. Cheltuielile pentru sănătate (total ca procent din pib, defalcat pe fonduri publice, adică din buget, și cele private) și speranța de viață în țările dezvoltate. Și vedem că în state se plătește cel mai mult din buzunar ȘI pe lângă asta se cheltuie de la buget MAI MULT decât țările „socialiste” vest-europene, dar macar pentru asta se pot lauda cu niste ani serioși mai puțini la speranța de viață, lol.

      10
    • prietene, hai sa nu aruncam si copilul odata cu apa. ce legatura are una cu alta? sistemul de asigurari e una, stiinta medicala e alta.

      mai citeste o data lista aia si convinge-ma ca un singur om le poate face pe toate alea. bine.

      02
  6. 2. deci DA
    5. painea ambalata in doua randuri de plastic rulez
    7. teoretic statul are dreptate spunand ca un anestezist nu te poate opera de apendicita chiar daca operatia o poate face „oricine”. practic statul uita ca pentru un cabinet stomatologic mic este aproape imposibil sa ai „25” de angajati fiecare pe specializarea lui si nu trebuie sa ai doctorat in detartraj pentru a face asta

    Comentariu apreciat.363
  7. NOU
    #23

    4. mi-au cerut copie dupa buletin atunci cand am fost sa reinnoiesc buletinul

    Comentariu apreciat.453
    • Ești norocos c-ai scăpat ușor, mie mi-au cerut și când am fost să-l ridic pe cel nou.
      Nu le-am dat și-am plecat supărat (ă).

      92
    • NOU
      #25

      Nici eu nu le-am dat. I-am zis doamnei respective ca mi se pare aberant, ei oricum au toate datele din buletinul pe care tot ei l-au emis. S-a dus si si-a facut singura o copie la copiatorul institutiei.

      200
  8. 9. Pe București – Brașov e mai ok trenul. Nu aș merge cu avionul.

    151
  9. 8. a cumpărat cineva acțiuni Hidroelectrica?

    111
    • NOU
      #28

      Da, câteva mii de persoane. S-a suprascris nr de acțiuni puse la vânzare de 4,8 ori

      141
  10. Mă refeream la vreun cititor de aici… care este planul? Ținute pe termen lung ptr dividende sau vândute in prima/ primele zile de tranzacționare cu câștigul aferent?

    91
    • sau cu pierderea aferenta.

      190
    • La ce reclama i s-a facut populatiei ca fiind o investitie pt viitor, cred ca nu a fost cumparata prea mult pt specula

      20
    • Este un Hype, exact ca la Telekom, Intershop (ca sa mă murderesc cu germanala la gura :) ) 1998-2001. În primele zile vei ieși cu un câștig – cât de substanțial o sa vedem…
      Sau dacă lăcomia mă face sa nu le vând repede, trebuie sa le țin ptr dividende si să cumpăr când scad.

      Pe termen mediu-lung statul va avea nevoie de bani si având in vedere ca statele in general vor bani cu efort minim si fără sa aibă răbdare (ergo: creșterea impozitelor, valorificarea de assets) vor mai vinde din acțiunile deținute la Hidroelectrica fie așa fie le va vinde complet en bulk într-un merger. In acest caz fie as cumpara fie m-aș lasă cumpărat de oferta de m&a.

      In orice caz banii nu se fac fără risc. Cu cât riști mai mult curățat poți sa pierzi mai mult, dar si câștigul ar fi pe măsură.

      91
  11. Beuran hrănește multe guri sau a salvat viața vreunui SRI-ist, că prea e achitat in toate dosarele

    193
  12. Tocmai am terminat de reparat dantura. Dentista la care am fost mi-a acceptat plata cu cardul si mi-a oferit de fiecare data bon fiscal. Si ea era speriata de ce se va intampla in stomatologie, imi zicea ca se vrea disparitia cabinetelor mici deoarece Regina Maria si Medlife au investit masiv in domeniu si vor sa acapareze piata.

    Comentariu apreciat.380
  13. care e avantajul zborului bucuresti – brasov? cu masina faci 3 ore (sau cred ca 2 daca esti zoso), dar zborul e 40 minute + inca vreo 1-1,5h imbarcarea + vreo jumatate de ora drumul pana la aeroport OTP + inca vreo jumatate de ora drumul de la aeroport la Brasov, timp futut aiurea pentru 180km sau cati sunt. trenul cat face? ca ar trebui in vreo 2h sa faca un Buc – Bv

    90
  14. 10. Banuiesc ca a ramas cu banii, desi fapta „nu a existat”

    61
  15. La pct. 2 avem asta

    ”O risipă la această scară, în timp ce 30 de milioane de europeni pot mânca o masă de calitate doar o zi din două, iar foametea se intensifică în lume, este pur şi simplu inacceptabilă”

    Hai să zicem că UE chiar reușește să reducă risipa alimentară cu 30% până în 2030.
    Cum îi ajută asta pe cei 30 de milioane de europeni care mănâncă odată la 2 zile ?
    Foametea, mai ales în UE, nu este o problemă a producției ci a distribuirii alimentelor.

    Altfel spus, dacă Vali (de exemplu) cumpără cu 30% mai puțină mâncare asta nu-l ajută pe Fane din Necșești să pună pe ceva masă. Unde mai pui că Franța are rata malnutriției mai mare decât a României.

    41
  16. #16 – dar ce sperai sa se intample? O tipa da niste bani, nu primeste ce i s-a promis si il denunta pe respectivul dupa aproape un an(!). Dupa doi, il ridica DNA. Cum arata dosarul ala? Cei care au primit ce li s-a promis, tac sa nu se stie cum au luat niste posturi. Tipa ramane cu buza umflata.
    Daca era treaba serioasa, tipa ii facea flagrant, care nu se musamalizeaza usor.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube