Știrile zilei – 24 mai 2021

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. 6. Intre timp (ieri) s-a sinucis.

    00
  2. Afirmatiile de la punctul 2 ar trebui luate cu multe precautie. Omul (B) are o agenda a lui personala si livreaza „stiri” care sa il ajute sa isi indeplineasca obiectivele, nu care sa ajute adevarul.

    00
  3. Am ras la 2. Depinde ce intelegi prin furt. Statul nu prea se ocupa cu „lucruri”, mai mult cu servicii, asa ca e greu sa furi ceva. Totusi daca punem la socoteala contractele servite, venitul la munca ca sa ai de unde sa pleci ca sunteti 10 oameni care fac treaba unui om+un soft… cred ca se fura mai mult la stat.

    00
  4. 3. E un circuit interesant prin universități. La prima vedere ai zice că e vina studenților că dau buzna la fel de fel de specializări. Adevărul e undeva la mijloc, asta deoarece profesorii întrețint miturile câștigurilor fabuloase rezultate din acele specializări.
    Pe când eram student la Psiho ni se spunea indirect despre importanța de a fi psiholog, despre teste, chestii. Absolut niciun profesor nu ne-a spus cât de mult costă acele teste. Sau despre taxele la colegiu și costul per ansamblu. Dacă sufau o vorbă despre asta pun pariu că rămâneau fără 70% dintre studenți. Și-atunci era nasol pentru ei, că riscau să se desființze secția și rămâneau fără salariile ala babane din universitate. Un decan ia vreo 11.000 RON (fără ore predate).
    Dar revenind: se perpetua mitul fără a se da detalii în ton negativ; alea din lumea reală. Nu ni se spunea că – de exemplu – orice dosar depui la Colegiul Psihologilor costă 300 de lei. Schimbare de treaptă – 300. Deschizi sediu – 300. Schimbi sediu – 300. Intri în supervizare – 300. Orice mișcare faci – 300 lei. Costul mediu al unei baterii de teste psihologice e pe la vreo 500 euro. Participarea la o conferință națională – vreo 2-300 euro. Supervizarea pe psihoterapie – 12.000 RON. Curs cutare de specializare – 15.000 RON. De-astea.
    Din 20+ profi niciunul n-a siflat o vorbă despre asta. Totul era roz. Absolut toți colegii care au ajuns psihologi mi-au zis că dacă ar fi știut costurile și drumul anevoios cu specializările nu s-ar mai fi băgat în asta după liceu. Cu puțin noroc îți amortizezi cheltuielile cu tot tărăboiul după vreo 4-5 ani.
    La fel e și la Drept: li se transmite indirect studenților cât de bine câștigi ca avocat. Sau notar. Sau judecător. După care ajung cu toții juriști sau grefieri (în cel mai bun caz), că piața muncii nu-i chiar așa roz pe segmentul ăsta.
    Învățământul superior la noi e în așa fel croit încât să asigure un flux continuu de carne de tun plătitoare de taxe. Fel de fel de specializări create din neant și menite doar să justifice niște salarii ale cadrelor didactice. Cum ar fi specializarea ”Resurse Umane” care n-are niciun rol în condițiile în care celor de la Sociologie și Psihologie și se spune că pot lucra și-n domeniul ăsta. La Oradea era mai demult ceva de genul ”Peisagistică”. Învățai patru ani cum să realizezi parcuri arătoase. Aplicabilitate în lumea reală: zero. Altă specializare de valoare – ”inginer sisteme informatice în domeniul sănătății”; te educau cum să repari aparate RMN și de-astea. Se strică alea într-o veselie, de e nevoie de specializare?
    Mii de studente la Litere care fac engleză/franceză trei ani și apoi mor de foame, că geme nația de traducătoare deja.
    Țară de specialiști care fac taximetrie.

    00
    • intr-o vreme, jumătate din studenții de la particulare erau angajați care aveau nevoie de diplomă ca să aibă salariul mai mare. unde asta? la stat.

      plus, dacă te uiți, acum lumea e leșinată să faca un MBA sau un master. încă 2-3 ani de frecat pula în loc să muncească. și se trezesc la 30 de ani cu 0 experiență și se miră că nu se pot angaja decât chelneri.

    • încă 2-3 ani de frecat pula în loc să muncească.

      Unde?
      Masterul va deveni semi-obligatoriu curând. „Ai făcut licența dar nu vrei să termini studiile?”

      00
    • La Oradea era mai demult ceva de genul ”Peisagistică”. Învățai patru ani cum să realizezi parcuri arătoase. Aplicabilitate în lumea reală: zero.

      În caz că vă întrebați de ce pe la biserici și mănăstiri totul este frumos, curat, aranjat, iarba și arbuștii taiați și multe altele, de zicea Ovidiu Eftimie, în podcast, că de asta lumea dă bani la biserici.

      Ei, unele măicuțe fac peisagistica sau ceva asemănător. Și dintre toți studenții ele sunt cele mai harnice.

      00
    • Sistemul de învățământ este într-adevăr cum este, dar pentru multe din eșecurile educaționale individuale, a se citi taximetrist cu master, îi învinuiesc și pe adolescenți/viitori studenți, cât și pe părinți.
      Profesorii își apără interesele. Sunt niște hiene oportuniste, dar și părinții/studenții sunt fazanii perfecți. Chiar și t nevoia să fie mințiți, ca să nu aibă preocupări și să își pună întrebări cu privire la viitorul copiilor.
      Am avut criza financiară din 2008, din care personal m-am ales cu o diplomă de contabil, cu care nu am profesat o zi, iar pentru a avea vreo șansă reală de un venit decent, trebuiau încă 3 ani de studiu pentru a obține semnătură de la Corpul experților contabili din România. Decât 3 ani acolo, mai bine 3 ani de meserie. Am avut boom-ul economic de după 2015, in care trendurile pe meserii se vad clar și piața cere specialiști tehnici: instalatori, specialiști pe mecanică, specialiști pe electrică, programare, tehnicieni pe diverse domenii, inginerie de toate felurile.
      A venit pandemia minunată cu o nouă criză pe piața muncii, unde meseriile fără calificare au fost primele care au căzut. Nu am prea auzit de ingineri, meseriași specialiști, care să fi murit de foame sau să nu se fi descurcat. Avem la ora actuală partea de post pandemie, unde trendurile se mențin: inginerie, reparații auto, electricitatea cu toate derivatele ei, specialiști pe diferite ramuri industriale. Programare, specialiști pe diferite tehnologii, medicină și domenii conexe.
      Un alt trend care tot vine in Romania este partea de case inteligente și automatizări de locuințe. Asta vin din nevoia de confort, de a ieși mai ieftin cu întreținerea caselor, plus noile norme care obligă la diferite standarde. Avem încă un trend in robotizare de toate felurile soft/hard, pe diferite domenii și nivele pentru a compensa lipsa forței de muncă și menținerii competitivității. Vin puternic din spate trendul ăsta al reciclării și al tehnologiilor verzi, care necesită oameni pregătiți. Utilajele și echipamentele nu merg singure.
      Pentru toate astea este nevoie de personal calificat. De muncă este pentru cine vrea să iasă din zona de confort și să fie dispus să își reseteze apucăturile și să prospere.
      Vorbeam săptămâna trecută cu un profesor de la facultate și ne explica și el același lucru, același trend, de reorientare către inginerie, către tehnic de ceva ani. Un alt aspect important este sistemul energetic național care o să treacă prin modernizări masive pentru a face față consumului, tehnologiilor noi și trendurilor cu tehnologii hibride și mașini electrice. Plus că specialiștii care ies de pe băncile facultăților sunt puțini. In Craiova, oraș despre care nu am o părere bună în privința oportunităților de job, este criză de ingineri și specialiști pe multe domenii. Chestie povestită de mai mulți profesori, implicați și în domeniul privat, cu diferite activități în companii.
      Am cunoștințe cu copii mărișori, deja spre adolescenți…clasa a șaptea, clasa a opta, ba chiar unii sunt adolescenți, și discut cu ei despre probleme și fiind la rândul meu implicat în învățat direct, am o părere la cald despre învățământ și tendințe viitoare.
      Vreau să zic că sunt foarte naivi.
      Visează ca ai lor copii să facă licee teoretice, să facă genul de facultăți de șomeri, cu perspective reale 0 în piața muncii.
      Când le zic să se ducă să învețe o meserie, să devină buni pe ceva, să nu le fie frică, iar apoi daca într-adevăr sunt peste nivel și simt nevoia, să se apuce de o școală superioara de ce vor ei, dar cu experiența din munca.
      Mutre, strâmbături din bot, de parcă e o rușine să iei câteva mii de lei pe o instalație.
      Sau de parcă i-ar fi fost rușine unui tip care se ocupă cu detailing auto, să îmi ia 200 de lei pentru polisat farurile. Și școala superioară nu are, ci dorința de a munci. Și eu care sunt prieten cu el, am intrat seara,. după program, că nu face față comenzilor.
      Eu dau vina in special pe părinți, fiindcă cei mai mulți din ei sunt nu cu mult mai în vârstă că mine. 5-10 ani. Și au trecut prin multe, au luat în dinți tot ce înseamnă rău aici și poate afară, dar nu îi văd capabili să își educe copiii, ca să nu repete aceleași prostii ca și cei de generația mea.
      Și e păcat, pentru că sunt bani și se poate ajunge foarte ușor la ei.

      00
    • NOU
      #13

      printre cauzele acestui fenomen e și faptul că mulți profesori nu înțeleg efectiv mediul concurențial, solicitările pieței muncii, lumea anului 2021. pregătirea nu e neaparat slabă în universități (mai ales unde avem cadre didactice din noua generație, cu doctorate luate pe bune, bine pregătite – excludem din discuție impostorii și rubedeniile), doar că totul e „în vid”, vorba aia’. tot se aduc în discuție competențele transversale (deja demonetizată denumirea după atâta învârtit în jurul cozii), dincolo de cele fundamentale, printre care se află și adaptarea la contextul profesional. ideea e că poți fi un inginer, economist foarte bun, însă chiar e de prisos dacă nu poți să-ți folosești în mod adecvat acest potențial. la stat de cele mai multe ori nu trebuie să te pregătești pentru nimic de acest fel, trebuie doar să știi să-ți întocmești un dosar stufos, să înțelegi că uneori nu contează nici dacă dosarul tău e mai stufos. apoi e doar rutină, aproape nimeni nu te verifică și după o vreme cei mai mulți angajați speculează acest fapt și dau un randament ridicol.

      00
    • @Boros:

      Masterul va deveni semi-obligatoriu curând.

      La Psiho nu poți profesa fără master. Ceea ce e absurd: faci facultatea de Psihologie dar nu poți deveni psiholog cu ea.

      00
    • Parerea mea e ca toate universitatile din Romania sunt job creation schemes.Profesorii cordoneaza doctorate si masterate fara nici o utilitate si rezultat palpabil in lumea reala, singurul lor scop pentru care le fac este sa mulga bani de la stat cu ele. Curicula si materii depasite cu decade fata de ce se cere in ziua de azi pe piata muncii, de la inginerie pana la medicina se aplica tot ce am zis mai sus insa ceva ma face sa cred ca in toate domeniile e acelasi lucru. Majoritatea profesorilor fiind scoliti pe vremea impuscatului dupa metoda draga comunistilor: ziua trece, leafa merge, noi cu drag muncim. De aici si procenul ala de 40% de absolventi angajati la stat, unde singura conditie este sa ai cartonul ala cu numele tau pe el + spaga aferenta pentru obtinerea postului. Titulatura de pe el valoreaza in afara tarii mai putin decat hartia pe care este imprimat. Iar de cand Ponta si altii ca el au fost prinsi cu plagiatul de doctorat dupa care papagalul da lege ca poti renunta la titlul de doctor ca si cum renunti la o pereche de sosete gaurite, valoarea lui tinde abrupt spre 0.

      00
    • ce se mai aude cu pariul cu numarul de cazuri? a venit tulpina aia? sunt mai multi bolnavi ca in aprilie? sau de 40 ori mai putini?

      00
    • @Aurel: tot la 3-4 zile apare ÎNCĂ unul ca tine care pune aceeași întrebare ironică. Și crede că e primul care o face.

      00
    • este criză de ingineri și specialiști pe multe domenii

      este criza de specialisti ieftini … firmele pot foarte usor sa pregateasca pe oricine pentru un job, pot oferi cursuri de calificare si unele chiar fac asta dar majoritatea prefera sa se duca in India

      00
    • Eu sunt 100% de acord cu IonuțM.

      Problema este a societății și de aici pornește problema cu părinții. Le este rușine de ce zic vecinii despre copilul lor. Le este rușine că este mecanic auto (cu o mică respecializare are încă viitor), instalator sau sudor.

      Partea a doua este ca eu cunosc nemaipomenit de puțini meseriași, ingineri, doctorii cu noțiuni minime de economie. Ai noroc și câștigi bani până la o limită. Pentru a depăși aceea limită trebuie să ai cunoștințe bune în domeniul economic…. cu mult peste de ce „prinzi” din reviste, cărți sau discuții.

      Facultatea economică pe care am făcut-o a constatat 70% din matematică (destul de avansată).

      00
    • nu sunt ironic. astept o concluzie din partea ta. ai facut niste afirmatii categorice acum o luna

      00
    • @Aurel: Serios? Tu aștepți? Așa – ca ce chestie aștepți tu lucruri de la mine?
      Nu puteai fi pe fază acum 2-3 săptămâni când alți măreți ca tine mă întrebau pe rând aceeași chestie? În thread-uri diferite. Acum vii tu și cică ”aștepți”.
      Serios – tu crezi că voi rescrie aceeași chestie pentru fiecare om care mă întreabă și pretinde? Și zici că aștepți chestii, huh?

      00
  5. „Stirea” de la 2 in Republica, in halul asta au ajuns si ei? Adica ce zice mare GB ala abia de e demn de o aparitie in cancan sau ce o mai exista (realitatea?) pe nista asta de barfe si taclale.
    Sau poate or fi uitat aia de la Republica sa puna (P), o fi platit dl GB vren „advertorial” ca ii scartaie biznisu in ultima vreme.

    00
  6. Butunoiu e un baiat care traieste din amintiri… A fost cineva in anii ‘90 inceptutul 2000. E total iesit din piata si arunca fumigene

    00
  7. 2. „Dăcât” la stat. :D

    4. Mădălin Hodor a scris clar că la parchetul ăla, se duc dosarele care „trebuie” să dispară/imoleze.
    Româia n-a vrut să iasă din comunism, a vrut să schimbe demența austerității. Confirmare, ce dracu…

    5. Partea mișto e că nu se compară cu situația de la începutul 2010ilor. Dacă mai țineți minte, în zona sud-estică a Asiei, a fost tot așa niște furtuni sau cutremure/tsunamiuri ușoare, care au dat peste cap fabricile delicate de făcut semiconductoare. A durat vreo 3-4 ani până să le repare.
    Acum, semiconductoarele sunt mult mai complicat decât erau atunci, iar ăștia speculează că va dura cu niște ani în plus, poate dublu, față de ce s-a întâmplatacum +5-6 ani în urmă.

    9. De ce nu vrea SUA să-l predea pe Popoviciu? Regatul Unit cu Adamescu.
    Israelul e clar de ce cu Steinemeț.

    00
  8. Puternic rau Hunter asta, cum a coalizat mass media subit sa ii cenzureze mizeriile si sa ii spele imaginia. Totul spontan si instantaneu. Amuzant ca nu puteai nici prin messenger sau whatsapp sa trimiti un mesaj prietenilor cu rahaturile ce le face. Democratie si libertate

    00
  9. 8. Si ne punem intrebarea, de ce nu se impun reguli mai stricte in piata crypto? Banciile sunt sigur ca pun intrebari de unde provin banii, atunci cand alimentezi un cont prin o vanzare de crypto. Iar carduriile alea emise de exchange-uri si acceptate de mearchants nu ar trebui sa aiba un cont bancar in spate, precum Revolut? Poti folosi crypto in volum decent fara sa ii treci macar printr-un cont bancar la un moment dat?

    00
    • “din minat” este raspunsul.

      Ransomware se intampla ca aia de admimistreaza sistemele lovite nu implementeaza suficiente protectii.

      Nu sunt cryptomonedele de vina pentru asta.

      Aia de scriu tweet-uri de genul ala sunt fie lacheti care nu si-au facut treaba si cauta sa dea vina pe cineva, sau trantori care n-au chef de munca sa investeasca sa-si protejeze bunurile din ograda.

      00
    • @sin – „Ransomware se intampla ca aia de admimistreaza sistemele lovite nu implementeaza suficiente protectii.” si cati programatori/testeri ar fi dispusi sa caute gauri de securitate daca nu ar exista motivatie? asa just for fun ?

      ideea este ca aia care fac ransomware cumpara gauri de la altii care primesc bani sa caute gaurile, daca le tai la aia care incaseaza din ransomware banii sau accesul la ei, ii fortezi sa iasa prin banci si pe acolo pierd bani masiv pe interpusi daca vor sa ramana safe, deja nu mai au acces la milioane, raman pe sume mici care ar face sa scada masiv nivelul de implicare si pana la urma ar disparea

      posibil dupa ultima runda cu pipeline-ul american fbi-ul sa-si faca mai bine treaba, deja au inchis cativa mai multe sisteme de Ransomware As Service oarecum preventiv sa nu fie agatati

      daca e sa fim absoluti echidistanti, unde se foloseste cu adevarat bitcoin? sau in general criptomonedele? eu zic ca din cauza comisioanelor de miscare nu prea se folosesc ci sunt pastrate toate nebuniile pentru specula si atat, deci folosire normala spre 0.1 %. iar din sumele respective cele mai multe tranzactii se fact strict pe chestii cu miros penal (ransomware/droguri/furturi)

      00
  10. 2. Se fura mai mult, e coruptie mai mare si nepotism la greu. Problema e ai cui bani sunt furati. Ca daca sunt banii firmei, shit happerns. Problema e cand sunt banii tuturor, acolo doare mai mult furaciunea.

    00
    • ???? deci furtul are diferite paliere, e acceptabil daca nu e din buzunarul tau?

      00
    • Atâta e de veche dezbaterea asta că mă disperă deja. Da, are diferite consecințe furatul la stat față de privat.

      La stat dacă se fură când mergi la spital, mori. Mori pentru că se fură din dezinfectanți și te infectezi, se fură din echipamentele de diagnosticare și nu te pot diagnostica, se fură din fondul de salarii și nu sunt destui oameni ca să te vadă.

      Nu se asfaltează o groapă, dai în ea, poate faci accident și mori. Nu se refac căile ferate, trenul poate deraia și mori.

      Diferența colosală e că statul are MONOPOL pe unele ramuri. Nu ai pe altcineva să-ți facă drumuri, poduri, spitale etc.

      Iar la spitale statul îți ia OBLIGATORIU bani de CASS la fiecare salariu. Dacă am putea să nu plătim CASS și să mergem doar la privat, ar fi altceva. Dar din moment ce sunt obligat, da, am altă pretenție când vine vorba de furăciune față de o companie privată, pentru că o companie privată nu are conceptul de FISC cu care să mă amenințe și să-mi confiște bani din cont ca să-i plătesc produsul/serviciul.

      Nu înțeleg de ce mai avem dezbaterea asta, de fiecare dată răsare unul ca tine că uuu, e la fel de grav și la privat și la stat. Nu, nu e, statul are instituții de forță prin care îți ia banii, companiile private n-au așa ceva.

      00
    • @alex: furtul e furt indiferent de situatie, dar conteaza impactul furtului.
      Sa-ti dau un exemplu: niste suedezi au furat petrol dintr-o conducta. Ok, move on.
      vs.
      Niste suedezi fura curent in localitatea unde stau eu. DIn cauza lor, apar caderi de tensiune si multe pene de curent. Eu platesc la zic energia electrica, dar din cauza lor stau fara curent multe momente.
      Acum poti veni si tu cu exemple ca vezi dosarul Microsoft si alte. Pai da, dar acolo nu e numai microsoft implicat, ci si terte parti din bugetarime. Intelegi situatia sau facem un desen?

      00
    • Înțeleg că furtul la stat are un impact imediat vizibil (mai ales că statul implicat în sectoare vitale-sănărate, infrastructură, justiție) dar eu presupun că furtul de la privat are un impact asupra prețului bunurilor/serviciilor pe care le oferă privatul.
      Și foarte multe bunuri și servicii (producerea lor) sunt interconectate. Cel mai probabil furtul intr-un domeniu unde nici cu gândul nu gândesc și aș putea să jur că nu are legătură cu mine, se repercutează și în buzunarul meu.

      00
  11. @2 dute bre cu calu! Tovarasu asta nu stie ce inseamna cuvantul furt. Un analfabet

    00
  12. 3.
    Când Adriana T. a terminat Filologia în 2019, părinții i-au dat o sumă de bani și i-au spus să-și ia o mica vacanță de o jumătate de an și să se distreze, că pe urmă se va angaja într-un post din care nu se știe cât îi va permite salariul să se distreze.

    WTF ? Mai corect era sa spuna ca a stat pe bara pana au gasit parintii pila potrivita pt un post la stat.

    00
  13. @2
    Și la privat, și la stat lucrează tot oameni. Unii dintre acești oameni sunt mai pofticioși, ușor de ispitit, predispuși la hoțomănie, au degetele lipicioase, you name it. Prin urmare, și la privat…
    – mașinile, echipamentele de lucru, logistica ș.a. sunt folosite abuziv în interes personal sau avariate din incompetență sau dezinteres, de către șefi/angajați;
    – diversele produse, mărfuri, consumabile din dotarea firmei sunt subtilizate de către șefi/angajați pentru a fi folosite în interes personal;
    – șefii angajează rude, prieteni, cunoștințe și relații, pe criterii subiective și cu o larghețe semnificativ mai mare decât se face în sistemul public;
    – șefii cer și primesc șpagă de la furnizorii de diverse bunuri/servicii, în bani sau în natură/foloase materiale; dacă furnizorii nu cooperează, uneori se renunță la ei, chiar dacă alții sunt mai scumpi (la acceași calitate asigurată), ceea ce practic păgubește compania.
    – etc..

    Singura diferență între mediul privat și cel public este că la privat, nimeni nu are interes să spele rufele în public, la poliție/judecătorie etc.. Prin urmare, în majoritatea situațiilor se aplică metoda „batistei pe țambal”: vinovatul pleacă din firmă iar compania își linge rănile și înregistrează pagubele la „pierderi”. Cel mai adesea informația ajunge peste tot în branșă (inclusiv la concurență) via word-of-mouth, ceea ce îi poate îngreuna viața profesională individului respectiv. Dacă e vorba despre un nimeni-în-drum, gen paznic sau șofer, plus o pagubă semnificativă, atunci se mai cheamă și autoritățile, eventual ca să i se pună în cârcă și ce au furat alții. Dar, per total, în mediul privat se păstrează liniștea, pe principiul „pierzi, câștigi, dai sau iei țepe: negustor te numești!”

    00
    • ” diversele produse, mărfuri, consumabile din dotarea firmei sunt subtilizate de către șefi/angajați pentru a fi folosite în interes personal”
      Cu ceva timp in urma am lucrat la o firma privata, unde șeful nostru de departament nu a cumparat pentru fata lui, din cl 1 si pana in a-12-a, nici macar un creion. Toate rechizitele erau aduse de la serviciu. Si nu avea salariul mic, sa zici ca nu-si permitea, pur si simplu i se parea normal sa ia. Cea care impartea rechizitele era mereu in garda, sa aiba, sa-i aduca, credea ca asa ii va intra pe sub piele si el va mai inchide ochii la una, alta. Si într-adevăr, o mana spala pe alta…

      00
  14. 9. Macar in SUA spaga e vizibila, nu ca la noi in sacose de rafie prin cimitir.

    00
  15. „5 Criză de HDD-uri și SSD-uri” Chia pentru moment e o semitzeapa, la modul ca e o loterie mare si castiga singurul pool existent in momentul de fata (ceva chinezesc) restul au sanse similare sa castige la loto cu 5 numere. daca nu esti in pool (unde aia isi iau comisioane) strici degeaba hdd-urile

    din ce am studiat e o presiune imensa pe hdd-uri cand se genereaza asa numitele „plots” si ssd-uri de nivel consumer gen samsung 970evo rezista maxim 1 luna, daca vrei sa faci plots rapid folosesti raid de ssd-uri si atunci risti 2 ssd-uri /luna.

    daca mai si scade de la ce valoare are acum devine complet inutila minarea, ma repet insa ca cei din hpool o sa castige in continuare (nu stiu de ce youtuberii straini nu recomanda join la pool)

    00
  16. Am râs la nea Stephen Diehl cu criptomonedele care-i strică afacerile cu sistemul bancar clasic. Să vină repede statul să interzică.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.