Live cu Buhnici și Obae

Mergeți să îl vedeți pentru că am o bănuială că o să dispară când o să realizeze că îi face mai mult rău decât bine. Nu, cele de mai jos nu sunt un atac, sunt relatări și realități.

Bun, faptele sunt așa. Petrișor Obae are pe alocuri discursul meu, ceea ce e surprinzător, dar mă și râcâie un pic, că am limbaj nepotrivit și că ar trebui să nu dau cu barosul și să fiu mai diplomat. George Buhnici, fost jurnalist angajat la ProTV, înghite în sec uneori și, deși are un discurs impecabil de obicei, are momente în care nu știe ce să zică pentru a para întrebările și retorica lui Obae.

Pentru Obae nu am nici un fel de respect, am văzut că mi-a mai dat linkuri în ultima vreme, am discutat de câteva ori față în față, omul pur și simplu nu are jenă când pretinde că “nu am furat nimic, am văzut după ce au publicat alții, dar am uitat să dau sursa și să pun link”. Cu Buhnici știți și ați văzut probabil în comentarii, îi port un respect personal și profesional, și l-am mai râcâit tangențial, tocmai de asta. E o schimbare la el. Poate pentru că a uitat de ce îl urmărește lumea, poate are probleme care nu se văd pe video, poate a zis că merge la rupere. Nu m-am supărat pe el când m-a amenințat cu justiția în cazul camerelor de supraveghere lăsate la liber, nici când s-a făcut că nu înțelege când l-am întrebat dacă are permisiunea vecinilor de a le filma proprietățile cu drona, nici când mi-a blocat numărul de telefon. Nu-i vreau răul, nu vreau să dispară, vreau să facă un pas în spate și să realizeze că doar filmarea 4K nu dă calitatea unui clip.

“nu mai sunt bani în piață, de asta sunt atâtea scandaluri”

Da și nu. Unii au stat pe bară, alții au avut campanii. Dar el folosește retorica asta pentru a justifica atacurile și scandalurile. Nu ce face el, nu conținutul mascat, asta e ok.

“ți se pare că eu nu mai fac presă?”

Păi, nu prea. Faci conținut, nu jurnalism. Brandurile dau bani să apară pe canalul cu 1 milion de abonați, tu prestezi o reclamă cinstită. Sau, mă rog, prezentare de produse.

“în teorie, conținutul ar trebui să se facă în interesul publicului. în practică, se face în interesul clientului”

True story. Dar asta se face pentru că publicul nu plătește, clientul plătește. Problema e că publicul nu știe că e conținut plătit, crede că e natural și că omul ăla chiar are păreri pe bune, că, uite, el spune că e jurnalist, încercând să acrediteze ideea că prezentările lui sunt jurnalism. Nu spune că face jurnalism, spune că el e jurnalist. E o nuanță acolo. Nu spun ce fac, vă las pe voi să credeți asta.

“foarte mulți creatori de conținut nu au experiență sau pregătire în nimic, de aceea nu știu să gestioneze situații”

Da. Mulți influenceri s-au trezit foarte urmăriți fără să știe de ce și nu știu să gestioneze asta. Plus presiunea masivă când ieși pe stradă. Am ieșit o dată la masă cu Hash și era cineva de la o altă care îl filma cum mânca, pentru că…nu știu.

“youtube cere să marcăm publicitatea, dar unii nu o fac. noi taxăm clienții care ne dau produse în teste și vor video-uri repede. și chestia asta e nereglementată.”

Și nici nu e marcată în nici un fel. Aia e aiurea. E mascată ca fiind clip sincer și jurnalism corect. Ori, în momentul în care iei bani, zici de rău de produs? De aia toate mașinile sunt cele mai bune, toate telefoanele cele mai tari…

“clientul nu vrea de cele mai multe ori să se menționeze că acea recomandare este publicitate. că e mai ușor așa. “

Dap. Și influencerul e bucuros să mascheze asta, ca să pară că e review sincer, nu prezentare de produs.

“…noi știm că nu putem recomanda ceva mai tare decât iPhone, pentru că am compara mere cu pere și nu am fi rezistat atâta vreme în poziția de leadership, eu pe segmentul meu fac constant audiență mare de ani și ani de zile și nu sunt dispus să sacrific asta pentru un client ”

Aici e de discutat. Poziția aia de leadership e construită pe giveaway-uri și pe produse primite în teste de Buhnici de la ProTV pentru a fi prezentate, în cazul electronicelor, la TV. Așa a ajuns Buhnici de pe net să aibă 1 milion de abonați, că Buhnici de la ProTV primea produse în teste și Buhnici de pe net le filma pentru canalul lui. După care, și spun cum aș fi făcut eu aici, pentru că nu vreau să mă mai amenințe încă o dată cu procese, eu aș fi luat bani ca să prezint pe blog și dădeam de înțeles că voi prezenta și pe TV, implicit. Wink wink.

Ca și la podcastul ăla cu Dan Cadar, Buhnici face pe fata mare. Nu, n-ar fi primit în teste mașini și telefoane daca era Giani de pe net, drept dovadă ăia care vor să primească produse nu o fac. Unii pentru că au păreri sincere, alții pentru că nu sunt la TV. L-am prezentat celor de la Samsung pe Bogdan Pricope, care e un băiat cu mult bun simț, care nu știau de el, deși avea peste 100.000 abonați, deși făcea review-uri de tehnologie, probabil pentru că nu apărea pe TV și nu își punea poalele în cap.

De aia Buhnici e lider pe nișa lui și următorul nu există, că toate produsele au venit la el. De aia urlă agențiile acum că le jupoaie și că e agresiv, că l-au crescut până când a ajuns atât de mare încât cere cât vrea el. Iar clienții care nu mai plătesc dispar pur și simplu. Nu mai aveți bani de dat, nasol, brusc nu mai am chef să testez nimic de la voi. Am primit produsul, o să fac review când o să am timp, dar sunt alții la rând, hai că ne mai auzim. Philips n-a mai băgat bani, că nu erau mulțumiți de ce primeau, din vara trecută “n-au mai lansat nimic”.

Dacă am fi să fim onești, ProTV ar trebui să îi ceară minim 25% din companiile lui, că datorită numelui lor a ajuns Buhnici să primească în teste produse. De aia avea pe fb titlul “news correspondent ProTV” și nu “vlogger de succes” sau “antreprenor fondator site ieftin”.

Pe mine m-a trezit la realitate Radu Neagu

Atunci când fura?

Dacă nu respecți regulile, câștigi mai bine.

Frumos și adevărat.

Porunca a zecea a lui Moise: să nu dorești casa aproapelui tău…

El are impresia că lumea îi lasă comentarii nasoale pentru că dorește să îi ia ce are, nu că bate la ochi ceea ce face.

Hai să eliminăm bunul simț și să creăm niște reguli

Buhnici știe cu bunul simț. De aia parchează pe trecerea de pietoni, că se ducea să ia de mâncare pentru colegi.

“eu nu am timp să cred în toate telefoanele pe care le prezint”

Frumos.

“se pornește de la prezumția că tot ce se prezintă pe online e plătit”

Awww.

“am cumpărat un maus Logitech din banii mei, l-am prezentat, apoi a venit Logitech și ne-au dat niște produse să le prezentăm”

Aia cu “din banii mei” e credibilă de la un om care și-a făcut casa pe barter (dacă vreți un pic de Benny Hill, căutați pe youtube “buhnici măruță” să vedeți cât de mult funcționează tehnica) .

Apoi, i le-a dat să le prezinte și i-a dat niște bani pentru asta, bănuiesc că asta vrea să spună. Pui P dacă ai luat bani, nu pui dacă doar le-ai luat în teste (indiferent că ți-au rămas ție sau nu). Dar nu împachetezi asta ca jurnalism corect.

“dacă am avut libertatea totală de creație, cum marchez?”

Ce are a face creația cu banii? Ai luat bani să îl prezinți publicului, e treaba ta cum împachetezi.

“la mine e transparent”

I got nothing.

“P-ul ăla face să pară tot materialul o reclamă, când nu este de foarte multe ori, nu este tot materialul o reclamă”

Genericul e original.

“este o perioadă de hunger games, sunt mai puține proiecte, sunt mai puține proiecte plătite, sunt mai puțini bani în piață și de aceea cred că cuțitele se vor ascuți mai mult și de aceea avem nevoie de reguli pe care să le respectăm toți, că să ne fie bine tuturor”

Știu eu un vlogger care a printat articole în care eu foloseam cuvântul p*lă și le-a dus pe la agenții. Că pe partea profesională nu avea ce să-mi răspundă la articole. Ca să ne fie bine tuturor.

Dar asta e obsesia lui Buhnici, are impresia că lumea îl atacă pentru că el face bani și alții nu, nu pentru că denaturează constant și fără o miză reală adevărul și refuză să recunoască asta (de pildă, la celebra fază cu impozitul la M5, el nu știa cât e impozitul la mașina lui, și dădea răspunsuri cu diferențe de sute de lei, l-am confruntat și a dat-o în bălării).

La 1.19.00 Buhnici povestește că are o colegă la marketing care face research pe branduri înainte de a semna cu ei. Hilar și credibil.

în perioada asta, ProTv sau Antena1 pot da reclamă la cazinouri. dar dacă dau eu?

Dar o reclamă la un curs de dropshipping ar merge? Mascată ca o discuție sinceră și jurnalism corect? Ce întrebări pui omului când îi iei banii?

Dar o filmare cu aeroportul care nu e gata? Ce caută Adrian Veștea acolo? Cumva pentru că e în campanie electorală? Asta e dezamăgitor, că publicul lui crede că el și-a lua echipa și echipamentele și s-a dus la Brașov sau Cluj pentru un interviu sincer și neplătit, pentru că publicul lui ar vrea să vadă așa ceva. Firea încă n-a apărut pentru că probabil nu s-au înțeles la “jurnalism corect”, aveți răbdare un pic, că știu că ardeți de nerăbdare să vedeți cât de mișto e Bucureștiul de fapt. Boc e mână largă, dă și la Untold, dă și la Esca, imaginea subțire cu cheltuială se ține. Ai luat bani de la primar, Tudor? Nu eu, i-a luat o firmă.

“mi-am cerut scuze pentru parcarea aia și îmi iau hate și azi”

Da. Pentru că meriți. Pentru că insiști că vrei o Românie mai bună și, când nu îți bați joc de publicul tău, faci din astea.

“împreună cu Dan Cadar încercăm să dăm un semnal că se poate să existăm fără scandal. chiar dacă ne luptăm pe aceleași bugete de publicitate. e bine ca pe termen lung să fii perceput ca non conflictual, chiar dacă asta înseamnă să încasez. eu încasez destul de multe și aleg să nu răspund. și, în cazul unor canale mai mici, aleg să nu răspund, ca să nu strivesc acel canal. ”

La aia cu canalul mai mic se referă la Noobz, care au tot zis de el, fără să-l numească. Îl râcâie, dar nu are ce să răspundă. Clipurile lui sunt dovada cea mai bună împotriva lui. Huawei, publicitate nemarcată, ascuns problemele, aia e.

E un moment greu pentru companiile de electronice, pentru că oamenii au amânat un pic achizițiile. Și nici celelalte verticale ale lui nu se simt prea bine, nici casele, nici mașinile nu sunt tocmai pe creștere acum. De asta am văzut cel.ro, dropshipping și politician. O să mai vedem. E nasol să ai de plătit salarii, înțeleg exasperarea pe care încearcă să o mascheze. Nu înțeleg de ce insistă că face jurnalism în clipurile alea și de ce îl deranjează toxicitatea adunată în comentarii. Ăia sunt abonații lui, strânși cu giveaway-uri. Toți care au făcut așa au parte de asta, ăsta e prețul plătit pentru a putea cere mai mulți bani. Altfel te duci la client cu “am 1 milion de abonați” și altfel îi iei banii, chiar dacă din milionul ăla tu abia faci 5% afișări.

Și mai e ceva. Am încercat de câteva ori să ajut, arătându-i unde greșește cu Cavaleria și cu blogul lui, care sunt varză din multe puncte de vedere, pentru că el plătește oameni să se ocupe (cel puțin așa zice). Reacția a fost că întâi mi-a dat cu flit și a reparat o parte pe șestache, apoi a zis că eu am ceva cu el pentru că nu m-a angajat pe mine să fac reparațiile alea, fără să mă întrebe dacă eu mă ocup de așa ceva. Așa își explică el atacurile mele, că eu vreau să fiu angajatul lui. I got nothing.

Apropo, știți ce nu-l deranjează pe Buhnici deloc? Că nu livrează rezultate. Și se vede asta în rarele momente când acceptă o campanie cu urmărit rezultate: unu, doi. Cu confirmare, de la un om dintr-o agenție. Știu de ce nu livrează, că publicul ăla care cumpăra s-a săturat să fie păcălit. Ăia cu bani, care cumpără, se prind primii, de aia au bani, sunt isteți. Am explicat pe video asta mai pe larg.

Am reținut și o idee bună, pe care o mestec și eu de ceva timp. Avem nevoie de un Scarce sau Tea Spill pe Youtube-ul românesc, să rămână acolo faptele de arme ale influencerilor.

Bun. Voi pe ce mizați acum ca răspuns? Amenințări cu procese? Acuzații de făcut trafic cu boți sau cu poze cu minore? Încă o piatră în geam? Explicații despre cum eu mor de foame și de aia îl atac? O invitație la podcastul lui (nu știu dacă îmi permit, poate facem o chetă)?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

65 comentarii

 1. „Bun. Voi pe ce mizați acum ca răspuns?”
  O bataie cu ranga filmata slow-mo cu noul Huawei P60 Mate Ultra Pro cu camere de alea bune cum are si telescopul Huble, de vezi gaura neagra supermasiva din centrul galaxiei Andromeda in 1080p.

  00
  • zic sa luam si un Oppo sa filmam din noua unghiuri

   00
  • Cum ar fi ca toti influencerii de care se leaga zoso sa se alieze intr-o armata si sa-l atace noaptea cu o armata de drone sinucigase?
   wow….ala ar fi continut.

   00
  • trebuie sa se protejeze inainte sa mearga la atac la zoso..sa se dea cu o crema…astea de la plush bio am inteles ca sunt bune, sa bage si ceva de incurajare gen un yopp, sa ia un prezervativ in gura si cam aia e..cred ca doar asa vor fi pregatiti

   00
  • A raspuns pe instastory :))

   00
 2. Ii urmaream ocazional interventiile pe tehnologie de la stirile protv. La un moment dat cineva din familie a zis ca-si cumpara nu stiu ce gadget ca a vazut la GB ca e super misto.
  Research-ul cu identificat hibele produsului a durat mai putin de 5’ iar de atunci orice interventie a “news correspondetului” pentru mine e cu skip.
  Inteleg nevoia de a face bani dar nu-ti fu.e audienta in halul asta.

  00
  • Buhnici nu cred că știe să spună nimic de rău de niciun produs, motiv pentru care am renunțat să-l mai urmăresc de ceva ani. E imposibil ca toate produsele pe care le testezi să fie cele mai șmechere…

   00
 3. Dupa mine, nu exista vlogger/influencer roman care sa livreze. Toti fac o mizerie de continut copiat de la altii care copiaza si ei la randul lor pe altii de afara

  00
 4. Buhnici a apărut pe firmament când prin 2004 a fost prins pe la bulgari cu o camera ascunsa, fapt interzis pe la ei.
  Tot ce a construit el, a fost pe baza faptului ca lucrat în ProTV și chestia asta a dat o greutate. Problemele pentru el au apărut când s-a crezut un pic mai deștept fata de restul și a început sa dea lecții.
  După articolul asta sunt curios ce va urma.

  00
 5. „De aia urlă agențiile acum că le jupoaie și că e agresiv, că l-au crescut până când a ajuns atât de mare încât cere cât vrea el”

  Un lucru am invata din industria auto….fiecare brand (BMW, Daimler, reno, etc) cand vor o componente pt. un model de masina nu se duc la 1 furnizor, cumpara de la toti cate ceva, da „cate o paine la fiecare”, sa nu dea faliment si sa se trezeasca cu 1 furnizor de piesa X, ca e nasol….fix de asta.

  00
  • la asta se gândesc și companiile de tehnologie de ceva ani, dar nici una nu are curajul să rupă lanțul.

 6. Eh acum sa nu creada lumea ca doar pe partea de „influenceri” sunt bube. E plin si in cealalta tabara. La aia care dau cu banul. Pe ochi frumosi. Pe prietenii. Pleaca Gigel de la o revista mare, cu sute de mii de abonati, isi face propriul vlog cu 100 de abonati. Primeste masina inaintea revistei mari, ca se cunoaste bine cu PRita de la importator. Samd.

  Doar fraierii cred ca in Romania coruptia/favoritismele/smenozelile sunt dar la stat. E full si in privat si as spune ca la un nivel destul de apropiat de cel de la stat. Doar ca nu e la fel de promovat, ca deh, in privat nu exista campanii electorale nationale/locale. Sa vedeti voi cand managerul de flota de la o multinationala incepe prima conversatie de innoire a flotei cu „mie ce-mi iese?”.

  Asta e nivelul oameni buni. Nivelul poporului roman. Nu o sa se schimbe peste noapte. Oricat de mult ati spera si v-ati dori sau ati crede in politicieni altfel.

  00
  • Multinationala unde un departament de PR plateste o agentie de publicitate sa-i livreze chestii (care sunt de cacat).
   Sap putin despre agentia asta, vad cine o detine. Caut persoana si ce sa vezi pe facebook, poze impreuna, cei mai buni prieteni.
   Cand am vazut ce cifre se platesc, cu bugete babane venind din afara, desi munca aia ar fi costat de 10 ori mai putin… am inceput sa ma gandesc la plecat.

   00
  • Incerc sa sparg un mit care incepe cu „doar in Romania” … si in vest la firma la care lucrez solutia de raportare/tichete e o chestie facuta acu mult timp de un prieten de-al actualului director si nu putem sa o schimbam… banul corupe, oriunde, oricand.

   Difera doar standardele livrabilelor…

   00
  • @Shack: faza e veche si nu ar fi atat de mare deranjul daca agentia ar livra ceva okeish din pdv calitativ. Baiul e ca in multe cazuri dau si chix-uri grosolane.
   Iar faza e si mai complicata atunci cand PR-ul si-o trage ocazional & constant cu CEO-ul pentru e mai greu de spart cuibul de viespi.

   Iar cine crede ca cei de la stat se tin de golanii, n-a avut parte de experiente din alea misto la reprezentantele din RO (si nu numai) ale unor corporatii.

   00
 7. Îi urmăresc canalele de youtube, dar pe sărite și din ce în ce mai rar.
  Aveam obiceiul să mai și comentez, până am văzut că îmi dispăruse un comentariu, după câteva zile bune. Nu era cu cuvinte obscene, nici măcar critic, doar că părea așa mai ciudat, cum sunt și eu dealtfel. Cred că cineva din staff care se ocupă cu epurarea, sau chiar el, l-a șters din rațiuni estetice.
  Înțeleg să nu apară un comentariu care deranjează, sau să întârzie pentru că proprietarul blogului a hotărât să modereze și de multe ori există întârzieri până să apară.
  Bă, dar să dispară după câteva zile? Îți creează acea senzație de „efort” inutil în a-ți mai da cu părerea. Și, automat apare sentimentul: Dacă e inutil să comentez, de ce mi-ar fi util să-l mai și urmăresc?

  00
  • mie mi-a sters toate comentariile in care ma plangeam de faptul ca incepea clipul video cu o melodie data la maxim si apoi cand incepea sa vorbeasca se reducea la minim. si cand prezenta masina/telefon/whatever din alt unghi iar incepea cu melodia la maxim. si tot asa. ia-m dat cu fuck off si unsuscribe si asta e. nu simt ca-mi lipseste :)

   00
  • @mario: O mare parte din vloggeri români fac asa, cred ca au un fel de retard. Fac montajul în căști și le e lene să testeze pe boxe.

   Muzică blană pe B-roll, jump cuts în diseperare, samd. Dacă face MKBHD un rahat; hop toată vloggărimea.

   00
  • Dacă face MKBHD un rahat; hop toată vloggărimea.

   tu n-auzi că buhnici spune că nu mai are timp să copieze tot ce fac marques sau linus?

 8. Vorba japonezului: obae wa mou shindeiru.

  00
 9. cate o bara de fier pe sale tuturor influencerilor: de la Smiley (acest Adrian Sina din Vaslui) la diversi alergatori dupa 15 min de faima care fac filmulete despre situatia lui Colo

  00
 10. Dacă aș vrea să demonstrez cat de eficienta este reclama pe care o fac eu as începe cu ceva mai ieftin cum ar fi să zicem un mouse.. că să vadă clientul ce pot face pentru el… Free sample… Ba chiar as cumpăra mouse-ul pe banii mei. Dar asta as face eu…

  00
 11. Omul a pus osul la munca (ca acele clipuri nu se fac in 5 minute). N-a putut sa-si arate chilotii sau sa povesteasca toate relatiile esuate pe YouTube.

  00
  • O_o
   Deci asta e cauza (scuzabila, nu?pentru care nu are principii? OK…
   Vrem o Romanie mai buna.
   Incepem cu Nickro, promotor al unei idei strabune „a fur… inselat maica, dar a mai si muncit”, gen.

   00
  • nick, ai dreptate. a fost printre primii care a făcut și spus că e nevoie de investiții pentru a produce video de calitate, nu chestii filmate în baie cu telefonul. cu ce bani și ce sacrificii morale a făcut investițiile alea, numai el știe.

 12. Cand Buhnici nu mai poate sa plateasca salariul sper sa mearga Marian Andrei la Protv. Pare de bun simt in comparatie.
  Ironia suprema mi se pare ca a avut bmw v10 si o arde acum pe eco.
  Publicul lui e destul de jos…la inceput folosea ironic „se merita”. Acum parca i-a intrat on vocabular.

  00
  • > Ironia suprema mi se pare ca a avut bmw v10 si o arde acum pe eco.

   Lasa ca arde benzina in motocoasa si masina de tuns iarba de la Ruris.

   00
  • Tesla ala are 350cp cu 2 motoare. Eu zic ca nu e „chiar” de colea.
   Si daca o arde eco dupa v10 e gresit sau cum?
   Nu imi place buhnici sa ne intelegem ii raspu deam lu colegu ca sarea rationamente

   00
  • Uite, ca Marian Andrei chiar a ajuns la Pro. Are o rubrica la stirile de dimineata, I Like IT parca ii zice…

   00
  • Yep. Marian S-a întors la protv.

   00
  • cum o fi asta? să te întorci într-un mediu foarte rigid și nasol în loc să stai alături de mentorul tău, într-un colectiv dinamic?

 13. Astea sunt cele mai bune articole; sa fie cu lovituri la gioale, cu scandal. Parca incepe sa revina perioada cu piscotarii, cand ma delectam cu amanuntele meschinariilor comise de diversi blogeri ce se bateau pentru un stick sau o punga cu o agenda si-un breloc.

  Ar merge sa scrii despre cele mai dubioase momente de genul asta, cat de jos s-au coborat unii, ce giumbuslucuri au facut. Imi aduc aminte cum, la o lansare de bere, Chinezu si-a „clatit” cu respectiva bere in plete ca sa demonstreze ca e buna la toate.

  00
 14. Cred ca ar fi foarte interesant sa mergi la el in podcast.

  00
 15. Acum 6-7 ani am mers pe recomandarea lui Buhnici pt un telefon dual sim. A fost prima și ultima data când am crezut ce spune pt ca produsul era un fail total. Buhnici îl lăuda de de făcea clăbuci

  00
  • asta este un lucru bun pentru ca a urmat ideea fail but fail fast; ce ai fi facut daca acel produs facea parte din acel 1% sau 20% care merg impecabil? ai fi mers pe al doilea produs care ar fi dat chix; apoi desi al doilea produs ar fi dat chix, i-ai fi mai acordat o sansa pentru ca primul produs a fost bun samd; iar aici ar fi fost doar un proces psihic propriu izvorat din metoda initiala de selectie, o singura parere ascultata datorita eficientizarii „din lene”

   00
 16. suntem la inceputul unui nou articol de foc din Saga „Zoso vs Influenceri de Carton” – intervin si eu cu o observatie: leii nu sunt pradatorii de top ai junglei, sunt usor devansati de tigri, care sunt allrounders mai buni, care la randul lor sunt mai putin periculosi in vanatorile indelungate decat hienele – iti vei dori mai degraba sa fii lovit de un TIR decat sa te muste o hiena, acest crocodil al junglei;
  da, cu totii am crescut si am folosit expresia „ras de hiena” in sens de om care sta pe margine si rade, asteptand sa-ti sara in spate atunci cand nu esti atent, dar de cele mai multe ori in natura lucrurile stau altfel,

  00
 17. Am mai scris in comentarii la postarea precedenta (despre influenceri) ca imi place Buhnici asa ca, am citit cu interes articolul tau si pot zic ca imi place ca ai argumentat ideile pe care le sustii. In proportie destul de mare sunt de acord cu ceea ce ai scris doar ca uneori lipseste termenul de comparatie(exemplul suprem care e fairplay pe online si care traieste din online).

  00
 18. Buhnici e doar un alt nimic făcut celebru de ProTV alaturi de Olivia steer, dana Budeanu, măruță ….atâta timp cât vine banul gros Buhnici n-are nici o jenă să promoveze puternic toate gunoaiele.

  00
  • Indiferent de moralitatea lui ca om, Buhnici totusi face ceva practic. Are o echipa de oameni, lucreaza la tot felul de proiecte. Mie imi e mai mult decat antipatic dar hai sa nu il bagam in oala cu acele extra-non valori.

   00
  • Nu inteleg de ce primesc minus. Nu poti sa pui un om care te sfatuieste sa iei un telefon slab pe aceeasi linie cu o mahalagioaica si cu una care incita la moarte.

   00
  • situatia pe scurt pentru Robert care se pare ca nu a citit articolul: Buhnici s-a urcat pe spatele ProTV si apoi pe a diversilor producatori care voiau sa apara la ProTV pentru a deveni cine este astazi, nu a fost el o eminenta cenusie care a luat-o de la 0 si oamenii sunt invidiosi pe el pentru ca ei nu pot face la fel

   00
 19. Mie mi s-a părut nenea asta penibil când au încercat jumătate de ora sa instaleze gplay pe Huawei P40 ca să arate cât de simplu e…

  00
 20. 2 Intrebari din partea mea. Una naiva si cealalta serioasa.

  1.Daca de maine incepe sa zica si nasoale de produse, de ce o firma s-ar mai incurca cu el? Sa riste sa isi faca mai mult rau daca produsul nu e chiar ok?

  2.Plecand de la premiza ca romanul e cretin la maxim crezand ca masinile de 15 ani aduse de afara au 184.000 km, crezi ca ar nai cumpara cineva vreun produs daca i s-ar prezenta si partile rele? Bubuim de superficialtiate ca neam, vrem ca totul sa fie perfect si fara hibe cand marcam banu’.
  Pana la urma cine nu are creier sa observe ca inca nu a existat telefon prost la buhici, si-o merita.
  A, ba da.. A existat un telefon prost. La un momendat a venit in emisiune un baiat care a prezentat un telefon adus din China iar Buhnici a vorbit 30 de min despre faptul ca nu are google play si ca e de cacat. Daca Huawei nu are servicii Google, nu mai e de cacat.

  00
  • NOU
   #45

   Exista si masini 10-15k km/an, nu vorbesc din auzite. Rar si peste media pietei, dar exista.

   Eu intotdeauna am fost interesat de probleme, in principiu pregatesc de ce e mai rau – mai ales la masini sh.

   00
  • @ciocolatiulverde exista si cu 5-7000km/an. Daca a mers zilnic cate 2km dus si 2 intors timp de 10 ani, nu e cea mai tare afacere. Daca a fost folosita de o bunicuta cate 50km la 2 saptamani pentru mersul la piata… o daaa :D

   00
  • Fiat-ul meu din 2006 are 146000km reali dovediti de ITP-il facut. Se pune? ;-)

   00
  • Daewoo Nubira 2 din 2002 cu 130.000 km si Skoda Octavia 2 din 2006 cu 94.000 km. :))

   00
  • Vectra b 2001 – 138000
   Skoda octavia 1 200y alh „wink” – 190000

   00
  • Probleme cu intelegerea cuvintelor baietii? Am zis clar masini aduse de dincolo.
   Cum iti verifica tie itp-u km la o masia de dincolo?

   00
 21. Mi se pare mie, sau review în română se traduce laudă?! Un review nu ar trebui să spună părțile bune, dar mai ales părțile negative?! Dacă mă uit la un review, vreau să știu mai întâi dacă sunt ceva probleme cu produsul, că alea bune le descopăr și singur. Unii de pe-afară și-au asumat asta. au zis multe nasoale și nu primesc produse Apple la review, cum ar fi Unbox Therapy sau EverythingApplePro.

  Ani de-a rândul, ni s-au prezentat gunoaie de telefoane chinezești făcute pe vapor între două acostări, ca fiind soluții mesianice și flagship killer-e. Cu hardware mediocru, cu software vai de mama lui și fără vreo perspectivă de update-uri viitoare. Și uite așa se umpleau comentariile de pe eMAG de plângeri. Pentru că nimeni nu a vrut să spună și părțile negative.

  Mai văd o chestie în ultima vreme, asta cu Huawei. Cum se chinuie unii să instaleze Google Mobile Services pe telefoane, prin diferite metode. Eu, dacă îmi cumpăr un telefon de 1000 de euro, se presupune că nu vreau să mă încurc cu tot felul de soluții. Mai bine dau banii ăștia Apple și nu am griji, minim 4 ani, chiar 6 (în cazul iPhone 6s care va primi și iOS 14, el plecând de la iOS 9). Ca să nu mai zic că unii care recomandă Huawei cu ardoare, dar nu le-au folosit o secundă. Pentru că Apple.

  00
 22. NOU
  #52

  Si Dascalu il urmeaza pe bufnici, cu freelancingul in it – totul bun, extraordinar 9999$ pe luna. Ca pe pamant….

  Ambii mi s-au parut interesanti, ambii au devenit foarte plictisitori si irelevanti.

  00
 23. „am același trafic ca acum doi ani, de la dublu subscriberi”

  https://youtu.be/wNz81l4PGw8?t=4749

 24. Mare influenker. Baza lui era protv-ul acum probabil o sa treaca pe o panta usor descendenta pana o sa redevina un ilustru anonim in cativa ani.

  00
 25. Ti a raspuns Buhnici pe instagram…a zis ca te cauta el :))

  00
 26. Parerea mea e ca-i acorzi prea multa atentie. Buhnici e un jeg si va ramane un jeg pentru ca jegurile nu se schimba. Il urmaream si eu si m-am linistit cand am inceput sa aflu chestii (verificate) de la oameni de pe langa el.

  00
 27. Buhnici e un fel de nwradu care a lucrat la ProTV.

  00
 28. Zoso: Buhnici mi-a blocat telefonul și minte cu spume când îl întrebi ceva.
  Buhnici pe stories: sună-mă dacă ai ceva să-mi spui.

  00
 29. Stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar mi-am adus aminte de ceva:

  Cand a plecat Teo Trandafir de la ProTV, toata lumea s-a gandit ca se duce Pro-ul de rapa, ca le-a plecat marea vedeta. Ajunge Teo la Romantica, parca si incepe sa sune oameni sa ii invite la emisiune. Oamenii o refuza pe „doamna Teo”. De ce o refuzau? Pentru ca ei nu veneau la „doamna Teo” in emisiune, pentru ea, ci pentru Pro si forta brand-ului.

  00
 30. Rascolind internetul zilele astea pentru info despre centrale pe peleti, am dat de un video cu ‘bufnita’ si mi-am amintit de ce nu il mai pot auzi nici o secunda: https://youtube.com/watch?v=NunW9SCiAu0

  00
 31. Am rămas șocat de ce am citit. Poate și mai șocant este faptul că, dacă dai la comentariile clipului, părerile sunt pozitive, adică e ok să faci reclamă sub acoperire unor produse față de care “nu ai timp să crezi în ele”.
  Fiind pasionat de smartphone-uri, am observat multe greșeli în ultimele sale clipuri, informații care se găseau la un click distanță pe gsmarena. Există review-uri sincere și în România, dacă o faci din pasiune (și din banii tăi), ceea ce încerc și eu de ceva timp. Las link-ul canalului mai jos, sper să nu deranjeze: https://www.youtube.com/channel/UCWA9GRGvFgpaFu5-6xhJ4_w

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube