După ce suntem proștii Europei, acum suntem și coșul de gunoi al Europei

Un procent din existența mea e ocupat de gunoaie. Eu însumi aș putea fi un gunoi de om, cine știe?
Sunt interesat de reciclări, în Turcia am lucrat în reciclări, acum lucrez (și) ambalaje; la un moment dat aveam în proiect o mașinărie acționată la picior care să îți turtească pet-ul inainte de a-l arunca – pentru a reduce volumul; mai recent mă îmbrac cu haine second hand (și a început să-mi placă)… gunoi, gunoi, gunoi.
Dar nu numai eu sunt înconjurat de gunoi, și voi. Doar că eu îl observ mai bine.

Azi dau peste știrea asta:

After China ban, România hit by illegal waste imports
Despite having the second-lowest waste-recycling rates in the EU, Romania has become overflowing with waste and garbage – most of it brought in illegally from abroad
BUCHAREST, TODAY, 07:03
Despite having the second-lowest waste-recycling rates in the European Union, Romania has become overflowing with waste and garbage – most of it brought in illegally from abroad.
This week, 189 tonnes of waste from Italy were discovered in the yard of a company from Bihor county, in western Romania. The country’s environmental guard control established that those importing the waste had no facility to recycle it, and it would most likely will end up in illegal landfills.

Nu am ce comenta, ce pot să spun în fața unei evidențe? Că suntem proști. Dar se știa asta, sunt făcute hărți cu asta, că suntem proștii Europei.
Textul meu de acum e pentru a vă provoca să „compilați” lanțul care permite să se întâmple ce scrie în articolul de mai sus.
Cât de lung e lanțul ăsta, de la gunoierul englez și italian până la focurile ilegale din București și din alte orașe?
Din momentul în care niște unii din afară decid că vor să arunce gunoi în exteriorul țării, cât de lung e lanțul de oameni până la destinația „fum toxic pe cerul României”?
De la ce punct intervin DACII!!? „Dacii”, care și-ar vinde-o și pe mă-sa pentru… pentru ce? România e în rahatul în care e, la propriu, se vede mai sus, pentru că nu mai există patrioți.

„Dacă nu-ți convine, pleacă din țară, dacă îți pute că e plină de proști!”
Mă gândesc să plec, și să îmi trimit gunoiul aici, să fie ars ilegal.

Întreb retoric: la o țară de nesimțiți, mai contează câteva vapoare de gunoi pe săptămână?

Cu sau fără legătură cu textul de mai sus, voiam să adaug două poze la articolul despre fețele de pernă.
În țara gunoaielor și a spitalelor fără fețe de pernă pentru copii, există „masoni”. Ăla din mijloc a fost director de spital.
Oare ce e în capul lui? Ce e în capul tuturor ălora din poză, cât de bolnavi de grandomanie sunt, oare?

Mai jos, îmbrăcat în aur.
În jurul lui e plin de căcat (n-au bolnavii săpun și hârtie igienică, pleci din spital îmbolnăvit de altă boală), el e moțul, îmbrăcat în aur.

sursa foto cu „masoni”: ”Secureanu elabora o teză curajoasă de doctorat despre securitatea sanitară a României”. (securitatea sanitară a României… „mason”… nu există în spitale săpun de 1 leu și hârtie igienică de 0,5 lei.)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Dar avem și noi fabricanți de gunoi
    https://m.youtube.com/watch?v=6jQmR9hpPb0

    00
  2. pai piticul asta porno fura ZILNIC din spital vreo 3000 de lei cash.

    00
  3. Păi cea mai mare ghenă de gunoi din Europa se află în București, e cunoscută sub numele de Palatul Parlamentului.

    00
  4. In curand germania are nevoie de sclavi pt mare sparanghelie sa vedeti cum se vor executa instat autoritatile la fel ca anul trecut.

    00
    • Se castiga decent, e de munca, daca sunt si conditiile de lucru decente, e o situatie win-win.

      00
    • +oferta speciala covid gratis.

      00
    • @Gherasim

      Nu mai trolla aiurea.

      00
    • Le dai tu 2000 de EUR sau cat iau acolo pe o luna de munca ? Ca nu cred ca se duc de placere la aia ci de nevoie. In alta ordine de idei ia zi si mie Gherasime cu cat mai merge ziua de postare pentru ciuma rosie? Ca aprca am destul timp liber si as putea face si eu un ban in plus.

      00
    • Pai in Rumenia, un inginer cu experienta abia ia 1000 euro cu noroc. Trist e sa intrebi, si sa iti raspuna un inginer, da sefule am plecat la sparanghel

      00
    • NOU
      #11

      Oferta mai speciala ca la Tonnies nu se mai gaseste.

      00
    • @Andy – mai scade din aia 2000 euro, daca raman cu 700-800 euro/luna (dupa ce lucreaza minim 10 ore/zi + sambata si duminica) in mana e foarte bine dupa ce platesc cazarea,transportul si mancarea in conditii de sclavagism modern.

      Iar problema mea nu e neaparat cu amaratii ci cu autoritatile romane pt care oamenii nu inseamna nimic, daca chiar ar fi interesati de soarta lor le-ar oferi protectie pt a nu fi tratati ca niste sclavi in vest.

      00
    • @Yngwie Mainstream – corect, stai ca imediat apar membrii de partid sa ne explice cum se respecta la sange regulile in germania si e imposibil sa se infecteze acolo.

      00
  5. Pai aia trimit cu tonele in Romania si nimeni nimic.
    Tu ai cerut pubele intr-un parc si lumea a sarit in sus cum cristinici tu nu cari gunoiul acasa?
    Idioti.

    00
  6. Legat de reciclare, cutiile de lapte/suc (tip Tetrapack) se pot recicla? Am vazut ca au in componenta carton si plastic, asadar teoretic pot ajunge in containerul galben (plastic) sau albastru(hartie).Presupun ca se pot doar arde.

    00
  7. @cristici: zici că te îmbraci de la second hand. O curiozitate: ce faci cu hainele după ce se rup, destramă, te saturi de ele?

    00
    • Le taie in petece si isi croieste apte haine, cuverturi, covoare etc :)

      00
    • Ma bag si eu in seama…cele care nu se mai pot purta le duc la reciclat pe toate (ex. H&M). Cele care inca mai merg purtate le duc la un Social Xchange.

      00
    • Crator, ce as face si cu hainele noi. Diferența e ca eu nu cumpăr cacat csre se rupe in 3 luni. Ba mai mult, cumpăr „recicland” cumva.
      În plus, nu cumpăr sintetic, deci pot sa bag în sobă celuloza aia, inul, cânepa, bumbacul, lâna, si sa-i dau foc fără „fum toxic pe cerul României”.

      Tu ce faci cu hainele tale, după ce se rup? O curiozitate…

      00
    • Mersi, Cristian J., nu știam. Am un vraf de boarfe de care vreau să scap. Pentru ăia cu minus, ce vă deranjează la o întrebare banală?

      00
    • Mersi, Cristici. Eu nu le port până se rup. În stare destul de bună, le las pe vreo bancă sau la ghenă, câte una o dată. Am observat că sunt luate de sărmani. La fel cu încălțămintea. Ce vroiam sa aflu: dacă există un serviciu / sistem de colectare / reciclare textile, încălțăminte similar cu cele pentru plastic, hârtie, metal.

      00
    • Dacă sunt bune, spală-le și doneaza-le mai departe.
      Dacă nu mai sunt bune, în România nu există reciclare pentru haine. Adică, sunt gunoi.
      În alte țări, Suedia de exemplu, hainele uzate sunt combustibil pentru termocentrale.
      Bineînțeles, asta nu înseamnă că „fast fashion” e ceva ce trebuie încurajat. Dimpotrivă.
      Pentru a fi cât mai „eco”, faceți tot posibilul să nu cumpărați sintetic. Pentru mine, de exemplu, 20% sintetic deja nu intră în opțiunea de cumpărare.

      00
    • Eu rar ajung să arunc vreo haină/papuci pentru că s-au distrus. Şi eu cumpăr chestii low cost şi le port în draci. După ani de folosire le dau la alții, am clienții mei :)

      Cu ale lui fiu-meu nici nu mai zic, am îmbrăcat vreo trei copii ai amicilor (că erau aproape noi) plus portbagaje duse pe la diverse asociații.

      Dacă nu-ți bați joc, hainele te țin ani buni. Recordul îl deține un polar de la un Lidl din Franța, cumpărat în 2007.

      00
    • Pe langa cele de la mine si de la nevasta-mea, am ramas cu vreo doua sifoniere cu haine de pe urma parintilor. Daca la taica-meu care se imbraca mai modern, am reusit sa dau cateva haine, de la maica-mea nu am reusit, fiind modele mai vechi. In afara de H&Mnu stiu nici un alt mod de a recicla haine. Daca sunt in stare buna, mai duc cate o cutie de carton langa ghena de gunoi. Uneori am placuta surpriza ca dispare cu totul. Alteori, mai gasesc vreo cateva haine aruncate peste tot si ,evident ca este frustrant

      00
    • Prin toate judetele din Transilvania exista containere speciale pentru haine si incaltaminte – zic cei care le-au instalat ca au 650 de bucati: https://containeretextile.ro/harta-containere/
      Si nu sunt de azi, de ieri, la Sibiu sunt de multi ani.

      00
  8. Ce o mai face Vrabiutza, o fi tot primar general al Bucurestiului ?!

    00
  9. Apropo graficul ala cu IQ 119 nu e fals, testul a fost facut cand eram eu in vacanta in Romania!

    00
  10. Nu ne vindem tara!
    Ne vindem sanatatea si viitorul copiilor!

    00
    • V-ați vândut viitorul copiilor în momentul în care s-a oprit totul până la capul lui Ceașcă.

      00
    • Viitorul poate fi schimbat/ recastigat, problema e ca nu prea mergem in directia corecta.

      Exemplu: Singapore

      Unde era acum 60-70 de ani si unde sunt acum

      Facultati pe bune

      Scoli de meserii si specializari vocationale cat mai multe

      00
    • @alex

      Tu nu ești singaporean.

      00
    • E bine totusi ca johanis se da 200m pe bicla.

      00
    • @alex Directia e buna, sensul e gresit

      00
    • @Alex: în Singapore întâi s-a făcut curat: au fost spânzurați traficanții de droguri, corupții etc. După s-au instalat reguli foarte stricte. La noi nu va funcționa vreodată, în primul rând pentru că suntem parte din UE și nu se vor putea aplica astfel de pedepse.
      Totodată, nu se poate să spânzuri vreun milion de oameni, câți formează acest ecosistem de corupție și mafie și o mână se spală pe alta. Odată că este imposibil și ulterior pentru că ce ne facem fără ei? Mulți sunt oameni capabili, ar fi necesară un fel de amnistie dar cu taxarea averilor nejustificate și de atunci încolo să meargă ”pe curat”.
      Altfel, o vom duce așa la nesfârșit, până când o altă grupare va pune mâna pe putere, le va da în cap câtorva, îi va coopta pe alții și se va schimba iar regimul, cu (áproape) aceiași oameni. Asta dacă nu vin stăpânii noștri (peste 70% din pământul arabil al țării aparține unor cetățeni străini acum, de fapt prin 2018, situația acum poate să fie și mai și) – care să îi zboare pe cei de acum să se instaleze ei, sau să instaleze oamenii lor, care să fure mai puțin, dacă vor să se stabilească și ei pe aici.

      00
    • Textul meu este despre acesti „printi ai cacatului”. Are X6, Q7, si alte initiale. Intr-o mare de cacat. Care cacat l-a adus el, „sa faca bani”.
      Iar dau exemplu Torino, de parca acolo e miezul… da’ ce sa fac, daca acolo am trait, si atat stiu? Torino: care masina era mai scumpa, avea numar de Romania.
      In parcarea din spatele blocului, parcare construita special pentru bloc, cand s-a proiectat orasul (!), era un singur BMW mare. Cu numar de Romania. Si pentru ca balconul camerei mele dadea in parcare, ii vedeam. Ma credeti daca spun ca ii vedeam cu pungi de alimente din alea cu steagul UE pe ele? Adica, „erau pe ajutoare”, romanii cu singurul BMW din parcare. (foto1, foto2)
      Ma intreb, pe la intalniri din astea de „masoni”, „cavaleri de Malta”, si alte prostii inchipuite de narcisistii astia, cum se prezinta aia? „Sunt Costel, din Romania. Ciordesc mancarea si sapunul bolnavilor. Tu?”

      00
  11. NOU
    #39

    Secureanu era membru în Ordinul Cavalerilor de Malta. Masonii au alte uniforme, la fel de ridicole.

    00
  12. Povestea cu gunoiul si mai ales asa-zisul import ilegal de gunoi nu cred ca este necunoscuta factorilor de decizie. Ceea ce insa a luat amploare este faptul ca daca in trecut se poluau cu arderile de gunoi orase neimportante, acum brusc l-a atins pe sfantul si eternul bucurestean. Ca si idee, mai toate zonele asa-zis bune din mareata noastra capitala sufera major la capitolul poluare, de orice fel.
    Motivul pentru care suntem in situatia asta, este unul mai amplu si usor de trecut cu vederea. Importurile astea de gunoi, nu ar fi existat, daca nu ar exista niste oameni dispusi pentru o suma de bani sa le arda si apoi sa vada ce se mai poate recicla. Inteleg ca in viziunea unora exista, unii care s-au imbogatit din aceste arderi, dar realitatea dura este ca multi fac asta pentru a supravietui de pe azi pe maine. Iar cine nu ma crede, il rog sa faca drumul Bucuresti-Targoviste unde va vedea fenomenul in plina desfasurare.
    Si da, inteleg utilitatea colectarii selective si mai ales cat de mult ajuta. Problema mea este, ca daca eu colectez selectiv, dar acel gunoi ajunge la gramada intr-o zona uitata de lume, nu am facut nici un bine. Adica sigur, eu ma simt bine ca am salvat planeta, dar problema nu este rezolvata.

    00
    • Se ard gunoaie fiindcă lemnul e prea prețios (acum că vorbim de eco) și bun pentru mobila aia de la Ikea sau Jysk sau…

      00
  13. Țara generalilor & a ofițerilor, țara francmasonilor & membrilor Rotary, țara doctoranzilor.

    00
  14. Aia se joaca de-a Captain America in mizerie.

    00
  15. Fiecare sa-si arda pe unde poate gunoiul, ma rog… ce arde. Aia de la bloc faceti o vatra chiar pe bloc, restul in curte. Ziua Pamantului Verde. Va dati seama daca intr-o noapte sa zicem la ora 22:30 am da toti foc la gunoaie ce feerie ar fi ? Ce filmari de drone, ce happening… :)

    00
    • Era pe PROTV un reportaj sentimental despre traditia milenera de pe valea Bargaului de a aprinde focuri si ce frumos… si ardeau aia anvelope traditionale… curat verde si stramosesc

      00
  16. Se importa si se va importa pentru ca:
    -parlamentul nu e in stare sa elaboreze o lege cu ce e permis la import si ce nu
    -tarile bogate au impus taxe pentru deseuri,reciclare,se controleaza fluxul deseurilor,asa ca e mai simplu sa le exporte la amarasteni
    -exista in Romania o patura foarte saraca,neinclusa social,needucata,abrutizata,care este dispusa sa arda deseuri/recupereze orice metal,pentru ca nu au/nu pot/nu stiu sa faca altceva pentru subzistenta
    -exista autoritati vamale incompetente si corupte care permit importul a asemenea mizerii,si exista afaceristi verosi care fac bani din asa ceva
    -estimez dupa cantitatile de gunoaie de pe vai,rauri,plaje,munti,campii,orase,sate,linii de cale ferata o majoritate a romanilor needucata,insensibila la probleme de mediu,insensibila la reducerea consumului,reciclare,respect pentru natura,ecologie,atunci Romania devine o destinatie perfecta pentru asa ceva #dirty country,stupid people,#hai cu dpf off,#arunc chistocul si porumbul pe plaja ca sunt barosan
    -constatarea contraventiilor si aplicarea unor legi pe prevenirea raspandirii gunoiului este timida

    00
  17. Tren internațional București-Budapesta. WC-ul, o infecție. Hârtie igienică sau săpun, pauză.
    Lasă că au apărut imediat ce am trecut puntea și am ajuns în vama de la Lőkösháza.

    Nu ai senzația că merităm să fim ceea ce suntem?

    00
  18. „În jurul lui e plin de căcat (n-au bolnavii săpun și hârtie igienică, pleci din spital îmbolnăvit de altă boală), el e moțul, îmbrăcat în aur”

    Mai, de acord cu asta; eram si eu la fel de incrancenat ca tine, da’ sa vezi faza, grandomania asta e boala veche.

    Citeam intr-o librarie o carte, ceva istorie valaha de secol XVII-XVIII, am uitat autorul sau titlul; citeam si radeam ca prostul – Bucurestiul anilor aceia avea strazi desfundate, nu pavate; nu se realizau pavaje, ci strazile erau placate cu scandura, ca sa nu mearga trasurile prin noroi. Si autorul povesteste cum trasurile boierilor, care mai de care mai aurita si cu servitori in livrea mai frumoasa, se umpleau de colb si noroi de la drumurile proaste (placile de lemn putrezeau, ca lucru facut de mantuiala).

    Nu iti pune vreo speranta ca se va schimba ceva prea curand ;)

    00
    • Partea cea mai tare e că străzile erau placate cu scânduri fiindcă piatra nu trebuie înnoită în fiecare an și s-ar fi dus pe Dâmbovița o grămadă de contracte frumoase.

      00
  19. @Cristici si restu
    https://youtu.be/KaPLylJk89w

    In documentarul de mai sus o sa vedeti bogatii din congo care se dau cu lamborghini pe drum de pamant sau rege al minelor ce face milioane de dolari si nu a investit niciun cent in infrastructura si nici macare contabilei nu-i cumpara un laptop, tine cobtabilitatea pe caiet studentesc.

    Aici https://youtu.be/W27PnUuXR_A un documentar despre Dadies, idioti ce umbla in haine scumpe prin noroi, ca si cel din articol

    00
    • Maimutele alea din Congo stau de mii de ani printre gunoaie si balarii,ii intelegem.Noi romanii suntem sau ne pretindem europeni,nu ar trebui sa toleram mizeria si jegul.Am vazut prin zonele rurale ale Olandei niste sate care ziceai ca sunt picturi.Toate casele vopsite in culori vii,gardurile impecabile,gazonul la milimetru.Intr-o luna de umblat nu mi-am sters niciodata pantofii de praf,ca n-a fost nevoie.Cum aia pot si noi nu?Inseamna ca suntem o natie proasta.

      00
    • Suntem cea mai tara proasta, citat din Sile Camataru. Vorba aia, gura pacatosului, adevar graieste.

      00
  20. Și nimeni nu comentează de poza aia absolut dezgustătoare cu secureanu, cum sfidează el milioane de români prin furturi și mârlănii.

    00
  21. Din pacate, de la atata plastic in jurul nostru, viitorii locuitori ai planetei vor incepe sa devina sterili si cu putza din ce in ce mai mica.
    Ies din ce in ce mai multe studii cu privire la legtura dintre plastic(BPA)si infertilitate/reducerea organelor sexuale la baieti.

    00
  22. Titlul este gresit. Contine aproape toate cuvintele corecte dar nu si in ordinea corecta. Suntem cosul de gunoi al Europei PENTRU CA suntem prostii Europei.

    00
    • Ba este foarte corect, ai interpretat bine cauzalitatea dar te-ai impiedicat la concluzie.

      „După ce suntem proștii Europei, acum suntem și coșul de gunoi al Europei”

      Partea cu prostul precede partea cu gunoiul (relatia temporala este una din conditiile cauzalitatii).

      00
  23. Cea mai mare corupție = coș de gunoi. Mână pe mână se spală și ajungem unde suntem

    00
  24. Comentati strofa de mai jos:
    Un cacat? Da barosane
    Dar cacatul ce privesti
    Nu-i cacat de rand, el este
    Cacat de aur din Bucuresti

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube