Cum scoatem petele de grăsime în ultima clipă

Pentru că nu există om care să n-o fi pățit-o pe aia când cu o oră înainte de a pleca la un eveniment observă că are pe cămașă, sacou, pantalon, rochie o mare pată, m-am gândit să vă dezvălui azi un secret pe care-l știu doar producătorii de îmbrăcăminte și sigur cel puțin doi din comentatorii acestui post. 😀 Nu-mi spuneti ca vă așteptați să vă dau vreo rețetă învățată de la bunica, nu va fi așa.

Există un spray (ok, pe ăsta îl știu eu, sunt sigură că mai sunt și altele) care arată ca cel din poză și care se găsește la firmele ce vând țesături, metraje și accesorii pentru croitorii. S-ar putea să-l găsiți și pe la mercerii, costă în jur de 50 lei și cred că pe voi v-ar ține toată viața. Este folosit de către producătorii de îmbrăcăminte pentru a scoate urgent petele de pe produsele pe care a căzut ulei din mașinile de cusut, dar ies foarte bine și petele de grăsime alimentară.

Se agită bine flaconul și se pulverizează pe pată de la cca 10-15 cm. Ideal este să se aplice pe spatele materialului, dar se pot face și excepții, cum e cea din fotografii sau cum ar fi în cazul unui sacou pătat, unde aplicarea pe dos nu poate avea efecte. Se lasă să acționeze până se usucă ( cam 30 de minute) până se transformă într-un praf alb, ușor de îndepărtat cu mâna sau cu o cârpă curată și care nu lasă scame. Asta-i tot.

Eu când am aflat că exista așa ceva, m-am gândit ca ar trebui să avem fiecare câte unul în casă, sunt aproape sigură că nu sunt singura care-și pătează cu precădere cămașa preferată.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

3 comentarii

  1. in Franta produsul se gaseste in orice magazin si se numeste K2R. nu stiu daca se gaseste si in Romania. poate merita incercat la hypermarket-urile frantuzesti

    00
  2. Stains Remover – sunt multe produse in afara Romaniei care au aceasta proprietate, majoritatea se folosesc inainte sa faci laundy, dai un pic cu solutia respectiva si bagi in masina de spalat, ce e drept niciodata nu am cumparat versiunea in spray, ar fi cool daca as gasi unul mai mic sa-l tin mai mereu in masina… Mai un gratar etc, etc…

    00
  3. Aaa, nu vorbim de solutii cu care dai si apoi bagi lucrul la spalat. Astea mai exista si pe la noi. Eu vreau sa spun ca pe spray-ul asta si probabil ca si K2R-ul poate fi folosit asa, in ultima clipa. Apoi poti imbraca haina haina a trebui sa o speli sau s-o duci la curatat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.