ce e aia “microsoft word”?

Într-o inutilă încercare de socializare, o colegă mă întreabă cu ce mă mai ocup. Când i-am zis de DTP, faţa i s-a luminat şi a zis că a făcut şi ea aşa ceva în Word. Replica mea a fost acidă şi rău-voitoare: “Ce e ăla Word?”. M-am chinuit degeaba să învăţ Quark şi Pagemaker, Word is teh best!
Nu am Word, nu folosesc aşa ceva, cele câteva documente pe care le am de editat le rezolv cu Notepad sau OpenOffice Writer. Word e o chestie inutilă. Ba fute formatarea, ba vrea reinstalat, ba schimbă fonturile. Am avut o tentativă de a învăţa Word în facultate, dar am preferat să învăţ html.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

4 comentarii

 1. Yeah, Word sucks. Exista ceva care se cheama Open Document Format (odf). E un standard pentru tipurile de documente office (fie ele text, tabele tip excel, rapoarte, prezentari) bazat pe XML. In prezent se afla in plin proces de standardizare si cam toate suitele sau programele care lucreaza cu documente vor sustine formatul. Da, inclusiv Adobe. Mai putin ghici cine ? :D Eh, eu vad asta ca pe un sut pe care Microsoft si-l da singur in cur. (de fapt cred ca si-l da invers pentru ca in nici un caz nu face un pas inainte)

  00
 2. Mikutzu…lista cu softurile care suporta formatul asta nu e asa mare cum spui tu…iar faptul ca Microsoft nu implementeaza suport pentru un format proprietar OpenOffice nu e de mirat. Eu unu’ decat sa lucrez in openoffice mai bine toata viata in notepad2, si nu sunt singurul de parerea asta, iar Adobe “ruleaza” pe Macuri, pe PC mai au baietii de muncit ceva…e plin de erori, buguri si incompatibilitati cu suita pt Mac.

  00
 3. Nu fi asa acid. :)

  Intre OpenOffice Writer si Microsoft Word, clar ultimului ii dau castig de cauza.
  Este mult mai intuitiv si de departe mai rapid.
  Superioritatea este si mai evidenta cand punem fata in fata si produsele pentru calcul tabelar.
  Revenind la Word, cand toti prin jurul tau lucreaza cu Word, e cam dificil sa fii tu mai cu mo? si sa lucrezi in OpenOffice si sa tot faci conversii. :)

  Mai exista o alternativa laudata, https://www.softmaker.com/en/softmaker-office. Cel putin pe partea de PocketPC este lider in domeniu.

  Defect profesional probabil, dar am observat ca in Latex ies niste documente super. Jos palaria. Recomand Latex-ul tutoror care vor sa faca o lucrare de licenta de exceptie. Evident, conteaza si continutul lucrarii. :)

  00
 4. Microsoft a intrat si el de curand in OpenDoc Foundation. Sa vedem ce branza or face.

  kod, nu sunt multe, dar aia care-l sprijina sunt ai dracu de tari: Sun, IBM, Apple, Novell, Corel

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.