Știrile zilei – 20 aprilie 2023

  1. Oraș . Seara . Pistrui . Iarna . Brunetă . Brunetă . Munți . Șatenă . Apus . Brunetă
  2. Un șofer cât un profesor
  3. 175.000 militari au încasat pensii speciale
    Dacă nu știați, România a fost constant pe picior de război din 49 încoace, deci oamenii ăștia își merită pensiile.  
  4. Religie și pocăință
  5. Turcia deja scoate gaze din punga aia
    …pe care românii abia au mirosit-o și nu știu ce să facă cu ea, că nu avem nevoie de gaze
  6. Ai noștri se ceartă pe posturile de la ANRE
  7. Franța vrea să interzică pozele cu copii pe social media
  8. Olanda interzice reclamele la păcănele pe net
  9. L-au săltat înainte să apuce să dea șpaga și polițiștilor
  10. 3 fete
  11. Noul Hyundai Elantra N
  12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. 3 doamne și toate 3 de aur… frumos, elegant.

    Comentariu apreciat.522
  2. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 3370
    • @Daniele, tu ești mă?

      Indecis. Tu ce zici?2610
    • Am voie să mi se pară toate cultele (dacă zic „secte”, incluzând ortodoxia, te superi?) la fel de caraghioase?

      Comentariu apreciat.387
    • Unsirb, nu atat caraghioase cat de proasta factura as zice. Si mai ales legat de neoprotestanti, in special penticostali, am niste povesti cel putin nasoale. Concluzia mea e, traind mult timp intre pe un mic teren de „lupta” intre pocaiti si ortodocsi, ca in ambele tabere exista niste javre de oameni si niste gunoaie de nu va puteti inchipui. Religia a fost doar masca aia de pioși care o pun duminica de duminica cand se merge si vine catre si dinspre biserica.

      Indecis. Tu ce zici?317
    • BOR nu se implică în nimic pentru că nu are nevoie. Cultele alea sunt disperate după membrii, de aceea se zbat. BOR are anual membrii înscriși din oficiu, membrii spălați pe creier în școli, acasă, membrii care vor cotiza, care se înghesuie să ia lumină și să plătească. Plus statul care toarnă o grămadă de bani. BOR e confortabilă.

      Comentariu apreciat.447
    • Daca ar pune o taxa de biserica s-ar mai rarii credinciosii. Nu mult 1% din venit.

      Comentariu apreciat.292
    • Eu aș fi curioasă să aflu câți dintre cei care urlă public împotriva bor sunt in stare să afirme că n-au mers la biserică să se cunune sau să-și boteze copiii. Da, știu, presiunea socială, bla-bla, a venit soacra și a spus că fără cununie in biserică nu-ți mai dă fata (dacă aia a devenit un obiect de genul poate e mai bine să…next!), s-a visat viitoarea doamnă toată viața prințesă cu văl pe ochi in biserică (și în cazul ăsta domnița va rămâne domniță cât va putea să fenteze), ai fost la rude și ai dat banul, acum e rândul lor să dea, etc. Toate aceste motive și încă o mie n-au nicio legătură cu Dumnezeu și cu credința din inima omului dar are in schimb cu alimentarea cu bani a conglomeratului nociv care este bor și pe care îl critici in spațiu public în mod ipocrit atâta vreme cât trăiește din banii tăi. ( tu….generic vorbind).

      Indecis. Tu ce zici?2423
    • @Ambra `”Eu aș fi curioasă să aflu câți dintre cei care urlă public împotriva bor sunt in stare să afirme că n-au mers la biserică să se cunune sau să-și boteze copiii.”

      eu pot spune asta.

      203
    • @ubercool
      Bravo. Un om.
      Altcineva?

      109
    • Am vazut Liviu Alexa si am inchis pagina.

      142
    • „In fapt, s-au îndreptat spre același Isus”. – tipul ala nu stie nimic. S-au indreptat de la Iisus cu 2 de i la Isus cu un singur i.
      In alta ordine de idei, BORul era obisnuita sa ii vina clientii pe tava, prin simplu botez, si-a pierdut de mult caracterul misionar. Plus ca e impotmolita in sec XV si nu vrea sa iasa de acolo. De aia e prada usoara pentru protestanti. E greu sa convingi un necrestin sa se crestineze, e mult mai usor sa convingi un crestin aproximativ sa treaca la confesiunea ta.

      81
    • sans hosen, cand e vorba de baietei e mai greu cu misionarul.

      30
  3. 3. O singură sursă(ziar) zice că efectivul armatei este de 70.000 de persoane. Pînă la 175.000 probabil avem generalii care au luptat în teatre de război :)))

    Indecis. Tu ce zici?1919
  4. 4.
    Tipul vorbește din filme și pictează o imagine a lui asupra neoprotestantismului, uneori …
    La aia amintiți de ei în primul paragraf chiar case de siguranță le trebuia.
    Ce atinge ok și corect e lipsa de răspunsuri și comunicare eficientă din cadrul BOR…
    Că scandaluri in lumea neoprotestantismului sunt, și sunt destule

    216
  5. La 9 e posibil sa fie alta schema: daca elevul ia examenul instructorul pastreaza aia 500 euro si zice ca i-a dat politistului, daca elevul pica examenul ii da inapoi elevului si zice ca n-a vrut politistul sa ia spaga.

    Comentariu apreciat.660
  6. La 8 ironia e că în mijloc de articol am primit ad la un cazino

    192
  7. @4 decat 2 citate:
    „Religion is What Keeps the Poor From Murdering the Rich” – Napoleon Bonaparte

    „Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful” – Seneca

    fiecare intelege ce poate

    Indecis. Tu ce zici?2612
    • „A little philosophy inclineth man’s mind to atheism, but depth in philosophy bringeth men’s minds about to religion.” Francis Bacon
      Eu aleg sa inteleg ca a crede in ceva superior nu e neaparat un lucru rau, si credinta, pentru unii, reprezinta ajutorul acela nesperat.

      207
    • Pentru o limbă latină apăsați tasta 9.

      51
  8. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1237
    • Este simplu de inteles cum acelasi Dumnezeu ar putea sa vrea lucruri diferite. Trebuie sa tinem cont ca toate scripturile au fost scrise de diversi credinciosi din memoria celor intamplate.
      Ba chiar de multe ori nu a fost vorba de memorie, pentru ca nu au participat personal la toate evenimentele. Doar au auzit povestea de la oameni care au fost acolo. Oameni fara prea multa carte si fara pregatire stiintifica.

      Asadar unii l-au vazut pe Iisus ca pe un simplu profet, iar altii l-au vazut ca pe o entitate mistica, ce avea puteri supranaturale.

      134
    • Ce e greu de inteles e cum un Dumnezeo care vrea sa te odihnesti duminica permite sa existe pamantul asta in care nu e duminica peste tot. Adica e duminica in tot universul infinit facut de Dumnezeu, dar intr-o zona infim de mica oamenii au decis ei de la ei putere sa traga o linie la care in stanga e duminica, in dreapta e sambata, sau invers, in functie de cum te uiti la acea linie.
      Ce zic eu e ca e ok sa gasesti ajutor spiritual in credinta intr-o entitate superioara, mai ales ca alternativa presupune un efort intelectual extrem de intens, dar mai lasati-o in plm cu regulile astea stupide. Religia organizata ar trebui interzisa, si credita raspandita natural si organic, din generatie in generatie.

      41
    • oameni fara prea multa crate care au auzit de la oameni fara prea multa carte care au auzit (repeta intre 3 si 30 de ori) de la oameni fara prea multa carte. as zice ca scrierile alea sunt perfect plauzibile si demne de incredere.

      50
    • Problema e că oamenii sunt mai stresați de detalii din astea gen duminică sâmbătă pentru că sunt mai ușor de dezbătut decât bă, poate n-ar trebui să-mi bat nevasta, sau să mă-mbat sau să bârfesc ca ultimul ordinar.

      Aici e toată schema, și la ortodocși, și la neoprotestanți, chiar și la islamici. Încearcă prin orice mijloc să evite probleme reale și își creează probleme artificiale despre care nu e scris nicăieri că sunt esențiale, dar e mai bine.

      De ce să mă concentrez să mă îmbunătățesc pe mine și să-mi rezolv problemele mele când putem petrece 10 ore certându-ne cu ce mână iei cina/împărtășania?

      Dacă ați citi evangheliile ați rămâne surprinși că fix același mindset era și atunci cu fariseii: dogme, reguli stricte, combinații, tot felul de tâmpenii imposibil de urmat de omul de rând care are familie, are de câștigat o pâine, are responsabilități, etc. Pot fi ținute doar de cei ce sunt 100% în biserică și n-au nici o responsabilitate (personal de asta consider că cei care merg și trăiesc la mănăstiri sunt de 1000 de ori mai slabi creștini decât orice babă care merge din paști în crăciun la biserică, dar asta e altă poveste).

      Gen dacă îți cade oaia în groapă, n-o salvezi că vezi doamne e zi de sărbătoare . Sau dacă sunt ceva probleme nu le rezolvi că e sabat.

      În realitate creștinismul e infinit mai simplu decât toate regulile din ortodoxie sau alte culte.

      40
  9. Alexa e foarte prost again. o arde asa intelectual … dar fundamental e gresit sa pui martorii lui Iehova in aceeasi barca cu crestinismul. nici ei nu se pun nici ceilalti nu-i pun.

    Ca nu folosesc biblia… decat ca exemplu.
    e cam aceeasi diferenta intre islam si crestinism. si islamul vorbeste de isus ca profet… si de toti ceilalti din vechiul testament . dar cam acolo se termina similaritatile.

    Indecis. Tu ce zici?1418
  10. Turcia scoate gaze, corect. Turcia.

    Nu Shell, nu BP, nu alti paduchi precum in cazul Romaniei.

    Eu sunt de parere ca daca nu suntem capabili sa asiguram extractia si rafinarea zacamintelor naturale de unii singuri, atunci sa nu le dam pe mana altora ca la sfarsit sa le reimportam la pretul pietei.

    Gen cum fac ungurii si austriecii cu petrolul romanesc, pe care il rafineaza si ni-l revand, desi e al nostru.

    Indecis. Tu ce zici?1717
    • Adica ceva de genul: eu am pamant dar nu am cu ce sa il cultiv si nici nu stiu cum, ti-l dau tie in arenda, tu pui rosii, iar cand vrei sa mi le vinzi te tuf in gura ca sunt prea scumpe si ca oricum sunt ale mele de pe pamantul meu. Sau mai bine il las cu balarii pe el si cumpar rosii de la vecinu.

      Indecis. Tu ce zici?2811
    • Andrei, exact. In speranta ca peste ceva vreme vom avea niste conducatori mai luminati care sa sprijine industria locala/nationala.

      In plus, la arenda scoti niste bani cinstiti, nu 5% cat e redeventa la zacaminte.

      Apoi, pamantul poate produce la infinit, in teorie, si la final ramai cu el, ca la chirie, pe cand zacamantul seaca eventually si ramai cu cioaca.

      811
    • @AndreiofB, de fapt este mai mult asa:

      – eu am pamant si, foarte important, am utilaje plus oameni cu care il lucrez;
      – in fiecare an castig o suma de bani consistenta de pe urma acestuia (vezi Petrom care era pe profit in momentul vanzarii catre OMV);
      – singura problema este ca ar trebui sa mai investesc o parte din profitul anual in echipamente si utilaje mai noi;

      – vine administratorul si ma convinge ca nu are sens sa investesc si ca mai bine vand terenul cu tot cu utilaje;
      – vine vecinul care are si el o afacere similara, dar de vreo 5-6 ori mai mica si cumpara totul de la mine pe bani de seminte;
      – eu ma bucur ca am bani de cheltuit in urmatorii 2-3 ani si ma laud peste tot ca sunt mare afacerist;

      – dar dupa aia 2-3 ani, banii se termina si eu ajung sa ma rog de vecin sa imi vanda si mie cateva rosii culese de pe terenul care candva a fost al meu.

      79
    • Turkey is developing the project with a consortium that includes US oilfield services group Schlumberger and UK-headquartered Subsea 7.

      Adica exact aia care s-au retras din proiectul nostru.

      152
    • * nu inteleg de ce nu cumparam tehnologia din taiwan sa producem cipuri. Ca oameni calificati si siliciu avem la constanta destul

      45
    • Extractia si rafinarea petrolului nu se compara cu chipurile taiwaneze.

      Daca puteam face extractie si rafinare pana in anii ’90, fiind chiar printre primii in europa, putem face si azi.

      Problema e principiala, nu tehnica, si tine de derogarea oricaror drepturi si responsabilitati catre firmele din EU si SUA, dupa spagile grase luate de catre politicienii nostri.

      Fuck them (atat politicienii, cat si „investitorii”).

      66
  11. Stai ca fac eu rezumatul la 3, pentru ca este un subiect foarte interesant.

    In 2022: 10.4 miliarde lei platiti pe pensii speciale civile (magistrati, curtea de conturi, corp diplomatic, personal aeronautic si angajati de la Parlament) si militare (MAPN si MAI).

    Din aceste 10.4 miliarde:
    – 1.6 miliarde au mers la prima categorie, pensii speciale civile.
    – restul de peste 9 miliarde lei au mers catre pensiile militare.

    Din cei 9 miliarde lei care au mers catre MAPN si MAI, peste 51% a mers catre MAI: politisti, jandarmi si care mai sunt acolo.

    „Cea mai mare pondere în valoarea totală a pensiilor de serviciu militare plătite în 2022 o au pensiile de serviciu de sub cupola MAI (peste 51%). De asemenea, suma totală plătită profesioniştilor MAI în anul 2022 (4,6 miliarde de lei) a avut cea mai mare creştere faţă de nivelul anului 2021 dintre toate categoriile de beneficiari de pensii de serviciu militare, reiese din analiza Economica.net.

    Aproape 165.000 de persoane au încasat pensie de serviciu miliară în decembrie 2022, numărul lor crescând cu 3,7% faţă de cel înregistrat în decembrie 2021, reisese din analiza Economica.net. Dinamica se datorează creşterii susţinute a numărului pensionarilor MAI.”

    180
  12. Felicitari fetelor de la haltere, totusi, desi nu vreau sa fiu eu sa fiu ala care strica petrecerea, federatia roman de haltere a fost in 2021 suspendata un an de zile din toate competitiile din cauza prea multor cazuri de dopaj. De aceea halterofilii romani nu au putut participa la J.O. de la Tokyo, iar Nicu Vlad, presedintele FRH e suspendat pe viata, tot pentru ca a ingaduit ca sportivii romani sa se dopeze masiv.
    Asta dupa ce la J.O. de la Londra din 2012 toti cei 4 halterofili romani prezenti au fost prinsi dopati. Unul dintre ei, Gabriel Sancraian a fost suspendat 8 ani dupa ce a fost prins in repetate randuri dopat si i s-au retras medaliile obtinute la mai multe competiti. Tot dopata a fost si Roxana Cocos, careia i s-a retras si ei medalia cucerita la J.O. de la Londra, idem Razvan Martin si Florin Croitoru.
    Sigur, cele 3 fete sunt „curate” pana la proba contrarie.

    183
    • toți halterofilii se dopează, diferența e de tehnologie și disciplină, cei prinși sunt mai leneși să își acopere urmele sau nu au ultimele evoluții farmaceutice

      123
  13. Ca sa extragi petrol iti trebuie tehnologie. Cine ti-o vinde? Iti trebuiesc instalatii, cine ti le vinde, cine stie sa le monteaze? Iti trebuie acces la piete. Cine te primește?

    „resursele sunt ale noastre”.

    Ceausism tembel. Acelasi ceausism care a întârziat exploatarea din marea neagra timo de zece ani, fie prin intarzierea cadrului legislativ, fie prin legi facute special pt a sifona multi bani precum cele din epoca dragnea.

    De 30 de ani, lozinci de tipul „nu ne vindem tara” sunt folosite fix pt a bloca astfel de exploatări si pt a ne mentine dependenta de importuri.

    Aditional, in timpul guvernelor dragnea, 2016-2018, s-a stabilit, prin lege, ca intreg profitul companiilor sa fie varsat la buget in loc sa fie folosit pt cercetare si investiții, fix bani necesari pt a se putea construi platforme de extracție, conducte si cebtre de distributie.

    Anterior, de la revolutie incoace, toate companiile romanesti din sectorul energetic erau (si inca sunt) capusatede baieti destepti care cumpără sub costurile de productie, si vand la pretul pietei. Marja de profit peste 100%.

    Sa vina o companie privata sa iti exploateze resursele inseamna practic bani gratis pt ca nu tu faci investitiile, si nu tu suporti costurile de exploatare si distribuție, și riscurile volatilității pietei (cel mai grav exemplu e Venezuela).

    Conditia e ca acele contracte sa fie facute cu cap,ceva ce nu caracterizeaza reprezentanții statului roman.

    218
    • Corect.
      Turkish Petroleum doar va exploata rezervorul de gaz Sakarya. Forajele si instalarea tevilor au fost facute de contractori americani si norvegieni.
      Dar pare ca politicienii turci si-au dorit mai mult gaze pentru popor decat spagi pentru ei. Noi il avem/l-am avut pe omul rusilor Iulian Iancu la butoanele ANRE si prin comisiile parlamentare pe energie.

      „Contractors involved
      A consortium of Subsea 7 and Schlumberger received the engineering, procurement, construction and installation (EPCI) contract for the Sakarya field development in October 2021.

      The contractual scope includes the installation of subsea production systems (SPS), subsea umbilicals, risers and flowlines (SURF), tie-in connections, associated subsea equipment, the laying of 170km of gas export pipeline as well as monoethylene glycol injection pipeline, and the development of an onshore early production facility.

      Saipem was contracted for the installation of pipelines in November 2021. Tenaris was contracted to supply 68,000t of steel pipes for the project.

      Norwegian geophysical services company Shearwater GeoServices conducted a 2,000km² 3D seismic survey in the Sakarya area as part of its 6,200km² programme in 2019.”

      https://www.offshore-technology.com/projects/sakarya-gas-field-development-black-sea-turkey/

      71
    • „Ceausism tembel.”

      Corect, pe vremea lui Ceașescu ne rugam de alții să ne extragă petrolul, că noi nu aveam tehnologia necesară. Fix ceaușism e ăsta.

      57
    • @ubercool

      Vorbești prostii. Tehnologia folosita era învechită si de proasta calitate, si rezervele de petrol si gaze nu au fost niciodata valorificate corespunzator.

      Mai grav, industria românească proasta si supradimensionata, mare consumatoare de energie a condus la criza economica a anilor 80, 90 si 2000.

      Inca din anii 70, Romania era dependenta de importurile de gaz de la Rusi, petrol din Iran si diverse alte tari Arabe, si carbune din Australia (pt ca cel extras intern era de foarte proasta calitate, si se consuma mai mulra energie sa il extragi si sa il transporti decat producea).

      De aia muream de frig, si stateam pe intuneric in anii 80, de grozava ce era industria de hidrocarburi sub Ceausescu.

      Dar nu lasa asta sa te impiedice sa dai limbi in cur unui analfabet sinistru care facut tandari economia si societatea românească, efecte care, 50 de ani mai tarziu sunt inca vizibile, o tara mereu la coada europei populata de hoti, bombardieri, prosti, putori si lingai care il regreta pe un cacat de om ticalos, inconstient si incompetent.

      155
    • Daca e „ceausism tembel” sa iti exploatezi resursele, la fel de bine le cedezi altora, pe gratis, nu ?

      Pentru americani, francezi, rusi, turci nu e ceausism tembel sa traga de pe alti fraieri ca noi ?

      Nu, atunci e capitalism si economie de piata.

      Forajele si instalarea tevilor or fi fost facute de contractori straini, dar extractia si rafinarea se va face de catre turci, in interesul tarii.

      Mi-e scarba pur si simplu de mentalitatea asta jegoasa conform careia orice e bine daca vine de la americani sau europeni, si tot ce e romanesc sau pentru romani pute si trebuie eliminat.

      E definitia tradarii, no more, no less.

      Si la anul o sa ne miram cand AUR va lua 30% din voturi, iar probabil peste inca 4 ani, 40%.

      Dar e ok, o sa pun stampila cu sete pe ei, si eu, si multi altii, iar voi astia cu „ia taica tot”, sa puteti disparea in liniste prin emigrare, si apoi sa behaiti fara sa va mai asculte nimeni.

      610
    • ” efecte care, 50 de ani mai tarziu sunt inca vizibile, o tara mereu la coada europei populata de hoti, bombardieri, prosti, putori si lingai„

      Nu ai citit Caragiale, așa este? În plus, bombardierii au cam apărut după revoluție.

      53

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile