Știrile zilei – 27 decembrie 2021

  1. Șatenă . Apus . Castel . Alb . Verde . Roșcată . Blondă . Culori . Alb . Blondă
  2. Justiția pe care o apărăm
  3. Mafia Lemnului, reportaj DW
  4. Cel mai frumos bărbat din România
  5. Rusia s-a apucat de cumpărat și francezi
  6. Nicu zice că ne apropiem de randamente negative
  7. Urmează o inflație mai mare
  8. Americanii au cheltuit tot
  9. Dacia a vândut 100.000 mașini în Franța
  10. Se muncește la autostrada Pitești Sibiu
  11.  

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. O să-i doară pe germani fix in cur. N-or să renunțe la baumspielele lor iar Românii nu sunt trendy pt. virtue signaling.

    00
    • „…prost e cine dă.”
      Acum, pe o altă problemă, ce să faci în situația asta?
      Corporația condiționează că nu va plăti decât salarii de rahat, iar pentru asta, se taie pădurile, fiindcă cei care le taie sunt decreței neavortați.

      00
    • @Cristian, atunci cand furnizorul racordeaza un apartament la reteaua de energie electrica stabileste si puterea bransamentului. In general pentru garsoniere se realizeaza bransamente monofazate cu putere maxima de aproximativ 6-7 kW. Deci puterea asta trebuie sa se imparta la 90 + 1 consumatori, adica fiecare apartament poate consuma in medie 75 kW.

      Este clar ca pentru garsoniera respectiva s-a montat un bransament mult mai puternic, posibil chiar trifazic, altfel nu ar fi putut sustine consumul cumulat. Gandeste-te doar ca daca sunt 3-4 masini de spalat pornite in acelasi timp, deja depasesti limita de consum.

      Problema aici nu este doar consumul lunar, este vorba de faptul ca Enel cel mai probabil a realizat un bransament de cel putin 10 ori mai puternic decat unul standard.
      Deci toata nebunia asta s-a desfasurat cu acordul unei persoane cu putere de decizie in cadrul companiei.

      00
    • @Mirel și alții ca ei

      Ai cumpărat vreodată o proprietate?

      Din start, la notar, ți se atrage atenția ca actele nu sunt în regula. Toți acei proprietari au făcut eforturi pt a ocoli legea. Sau nici măcar nu sunt proprietari.

      00
    • Nu a văzut nimeni de la furnizorul de curent că garsoniera aia consumă cam mult?

      00
  2. 2. Aia stau de atâția ani racordați la curent dintr-o garsoniera în apartamentele lor luate la jumătate de preț. Și este vina autorităților, așa-i? Bravo frații mei daci. Dați-vă cu fundul de pământ sa se facă și sa se dreaga ca doar avem cu toții drepturi .
    Țara asta devine un serial tv gen drama SF.

    00
    • Ma intreb cat de idiot este furnizorul de energie electrica tinand cont ca atatia ani, o garsoniera avea cosum cat pentru 90 apartamente si sistemul nu a remarcat aceasta anomalie.

      00
    • Mi se pare total gresit modul asta de gândire in care toată vina este a cumpărătorului – că nu a fost destul de atent, că trebuia să se gândească că e prețul prea mic etc., etc.

      Fara discuție cumpărătorii ar trebui sa fie mai atenți – însă de aici și până la a spune că doar el este vinovat este o cale lungă și care legitimează practic orice încalcare a legii :
      -ai cumpărat un telefon și l-ai primit stricat iar vânzătorul nu vrea sa îți dea banii inapoi ? – e vina ta, a clientului că nu ai fost atent, sau e vina vânzătorului?
      -ai cumpărat un apartament și actele lui nu sunt in regulă ? Este doar vina ta că nu ai verificat actele ?? Oare cei care l-au construit, dezvoltatorii etc. nu au nicio vină, doar clientul este vinovat ???

      00
    • @Mirel de fiecare data, in orice situatie, cumparatorul trebuie sa se asigure ca produsul achizitionat este conform descrierii si produsul respectiv respecta toate prevederile legale, mai ales in Romania, unde stim ca exista coruptie la orice nivel.

      Cumparatorul poate apela la firme specializate pentru a face verificarea pentru el, dar asta presupune un cost suplimentar.

      Dar cand oamenii sunt disperati dupa „oferte” si e cerere pentru apartamente la jumatate de pret, normal ca exista baieti binefacatori care le oferta.

      Oamenii sunt vinovati de situatia dezastruoasa in care se afla tara asta pentru ca au contribuit in mod direct la asta.

      Sarbatori fericite!

      00
    • @Vlad tu-ți imaginezi că furnizorul ăla stă să se uite la cât consumă fiecare mai ceva ca o babă securistă? Îl doare în cur atâta timp cât e plătit la timp și nu-s avarii în zonă.

      00
    • In iubita noastra tara cea care este violata este de vina, normal ca si in acest caz amaratul care a vrut sa cumpere o casa e vinovat.
      Vanzatorul , notarul, primaria, inspecatoratul in contructii, politia locala sunt nevinovatii, cumparatorul este vinovat, e drept el e si singurul care plateste.

      00
    • Dar ce putere instalată avea ăla în garsonieră de putea să ducă 90 de mașini de spălat,frigidere,etc?E cam cusută cu ață albă.

      00
    • @Cristian in fiecare sistem exista alerte cand anumiti paramentri sunt incalcati pentru a avea totul sub control. Prin urmare, aici nu exista nicio alerta fie care sunt multe cazuri de genul asta fie sunt dobitoci.

      @alex sunt 2 chestii total diferite, daca nu poti face diferenta intre viol si cumpararea unui apartament, e problema ta. E o vorba, pe care sunt sigur ca o cunosti: nu e prost cine cere, e prost cine da.

      E problema ta ca esti naiv si iti pui increderea in cineva care „incearca” sa iti vanda un lucru.

      Realitatea este ca traim in Romania unde 90% din populatie incearca sa pacaleasca pe toata lumea.

      00
    • @Mirel dacă îți iei telefon de la băieți, fără acte sau garanție, dap e absolut vina ta.
      Așa cum și-au luat apartamente fără acte în regulă și la prețuri de nimic fără să li se pară suspect, așa să stea fără curent până la primul incendiu unde o să ardă ca proștii.

      00
    • @Mirel nici nu măcar nu am menționat faptul ca au achiziționat apartamente intr-un bloc ilegal. Doar am spus ca băieții aveau o problema de 10 ani și nu au făcut absolut nimic sa o rezolve. Ai plecat de la o idee greșită.

      Puteau sa vândă și sa se mute(sa caute alt fraier), sa acționeze în instanta constructorul, etc. Acum stau cu generatoare în balcon și ar trebui sa tina ciocul mic.

      00
    • @Mirel Sunt o gramada de autoritati care sunt vinovate, dar modul asta de gandire spune ca daca cumparatorii nu se lasau orbiti de lacomie, toti coruptii asta nu aveau ocazia sa faca ilegalitati.
      La exemplul tau cu telefonul – este ca si cum cineva iti ofera un telefon la super oferta, 50% reducere – dar tu platesti in avans, iti trimite el telefonul prin curier si factura ti-o da mai tarziu. Vanzatorul incalca legea, clar; dar daca cumparatorul nu vede nici un stegulet rosu la faza asa…

      00
    • @Vlad care parametrii? O dăm pe bil gheițisme, 640 de kWh ajung la toată lumea? Am zis-o mai devreme, dacă nu-s avarii sau nu e suprasolicitată rețeaua îl doare la bască.

      00
    • In teorie undeva se rupe filmul, dar cu spaga orice e posibil. In mod normal fara autorizatie si receptie de la primarie nu se poate intabula. Fara a fi intabulat nu ar trebui sa se accepte transcrierea cumparatorului la notar. Asa ca fie ai cumparat ceva fara acte, si atunci tu esti prostul, fie ar trebui sa fi protejat la cumparare si sa nu se permita vanzarea.

      00
    • @Vlad
      Se vede treaba că nu ai cumpărat niciun apartament recent, pentru că altfel ai ști că, in general, trebuie sa îți asumi un risc

      Niste prieteni de-ai mei vor să își cumpere un apartament în București și au văzut tot felul de probleme :
      -apartamente construite in 1981 care nu au cadastru, adică nu sunt înscrise în Cartea funciara, au fost luate prin credit de la CEC, nu exista acte doveditoare că s-a achitat împrumutul;
      -apartament care este ok, proprietarul spune că vrea să vândă la un preț stabilit, se înțeleg cu el, proprietarul amână puțin încheierea antecontractului, apoi negociază cu alți cumpărători, deci de fapt nu mai vrea să vândă;
      -apartament in bloc nou (de vreo câțiva ani), sunt unele conflicte cu dezvoltatorul, se facturează și încasează niste sume prea mari reprezentând întreținerea lunară

      Mai sunt și alte situații, evident că unele situații sunt rezolvabile, altele nu, însă de cate ori poți plăti acele firme specializat ca să verifice ?

      Eu îmi dau seama că tu crezi că stai așa pe internet și cauți apartament, te hotărăști la unul, cauți pe internet despre zona, bloc etc, îl vezi, apoi vorbești cu firma specializata care îl verifică și aia e – doar că ce sa vezi, unele anunțuri sunt puse la mișto, adică când suni ți se spune că nu sunt valabile din diverse motive (tocmai s-au vandut, proprietarul a plecat în străinătate și nu mai vinde etc.), altele sunt valabile dar nu corespund ca preț/amplasare/dimensiuni cu așteptările tale și mereu trebuie sa iei de la capăt procesul de cautare.

      Ei, in tot acest proces de cate ori poți plăti firma specializata ?

      00
    • @Vlad unde am zis ca violul si achizitia unui apartament sunt la fel? doar am evidentiat o trasatura a neamului nostru inteligent, care da vina pe victima, s-a imbracat ea cumva, a cerut-o sau in acest caz, cum bine ai punctat, e prost ala de a dat, ala care a cerut, care a luat spaga, care s a descurcat, care i-a facut pe fraierii, pe prosti, ala e destept.
      Practic traim in jungla, esti prost platesti, trebuie sa te pricepi la toate, nimeni nu te apara, legile si institutiile statului sunt inutile.
      Eu zic sa desfiintam de tot statul asta corupt, e platit degeaba si oricum cetatenii pare ca nu il considera necesar sau responsabil, nici macar declarativ, victimele sunt de vina.

      00
    • Ma amuzati astia care comentati ca vina statului, statul trebuie sa ii protejeze (de prostia lor), statul etc. Cand statul incearca sa va protejeze de propria prostie, iesiti in strada si urlati ca libertate, ca masca va omoara, ca etc. In fine…

      Ca sa fac o analogie – sa inteleaga si simpliotii problema – aia au cumparat o masina neomologata circulatiei pe drumurile publice. Au facut accident si au constatat ca masina aia nu-i protejeaza deloc in caz de accident, drept urmare si-au rupt gatul. Iar acum urla la stat ca vai, de ce e masina aia in circulatie, ignorand faptul ca statul nu si-a dat avizul pentru masina aia. Desigur, firma ce le-a vandut masina e si ea raspunzatoare, ca a vandut o masina neconforma, dar d-aia exista autorizatii si tot felul de acte ce trebuie avizate de stat; cu actele alea se certifica ca masina (blocul, produsul) e conform unor standarde.

      Sau, o comparatie si mai simpla – cumperi o masina fara acte si apoi te miri ca masina e furata.

      00
    • pe lângă ce zice sabotor mai e și asta: după ce firma ți-a vândut mașina, justiția vine și zice „sunt deja prea mulți care au cumpărat mașina, hai să o omologăm așa, din pix, chiar dacă riscă să omoare oameni”.

    • Am mai povestit eu diferente proces achizitie Romania vs Franta,eu nu inteleg un lucru:constructie ilegala,fara avize=nu poate fi intabulata,constructie neintabulata=nu poate face obiectul unei tranzactii imobiliare la notar.smecheria e urmatoarea:se construieste fara avize,se vinde,si apoi se pune presiune pe autoritati sa aprobe ilegalitatea.mai erau unii ce au construit aiurea si apoi voiau sa faca un drum prin mijlocul padurii.
      De ce parlamentarii nu modifica legile,sa nu poata fi trazactionate proprietati fara aviz legal/intabulate,iar intabularea sa fie conditionata de obtinerea avizelor?De ce notarii nu avertizeaza cumparatorii?

      00
    • Evident că cineva de la furnizor”știa” doar un lucru mă întreb, când sa pus problema să se treacă la „piața liberă” cum au hotărât asta ? Evident cred că au rămas la același furnizor că doar acolo aveau ploilea „aranjate”.
      Sa întâmplat schema asta și aici la nemți, unde am stat acum câțiva ani cu chirie, peste drum de mine erau niște bloculețe drăguțe, și am auzit de la propietar ce probleme au fost acolo, dezvoltatorul a vândut apartamentele „la roșu” și a dispărut, au trebuit să își termine singuri apartamentele și racordările la utilități, evident au înființat o asociație pentru asta dar au dublat prețul la apartamente.
      Revenind la problema din România, în mod sigur inițial au avut curent dintr-o conectare provizorie „organizare de șantier” care sa tot lungit așa. Probabil a ieșit la pensie de la furnizor ăla care „avea grijă”.

      00
    • @Mirel „Ei, in tot acest proces de cate ori poți plăti firma specializata ?”
      Eu cand am cuparat apartament, am vizionat 6 apartamente in 2 zile si l-am cumparat pe ultimul vizionat.
      DAR, inainte de aceste vizionari, am cautat 3 luni, stand in medie vreo ora zilnic. Cautat anunturi pe site-urile specializate, analizat informatiile, cautat apoi detalii pe internet pe cele care pareau promitatoare, multa atentie la stegulete rosii. De ex., dupa ce am vazut al 5-lea anunt de vanzare apartament dintr-un ansamblu rezidential dat in folosinta cu doar 2 ani mai devreme, nu a mai fost nevoie de alte informatii ca sa stiu ca ceva nu este in regula cu acel ansamblu rezidential.

      00
    • Intrebarea mea este… cum plăteau aia factura la curent? Cine elibera facturi, ce scria pe facturi?
      90 de apartamente… 90 de perechi de ochi, cel puțin… câți ani?
      Factura la apă, oare cum e? Cine o eliberează, ce scrie pe ea?

      00
    • @cristici: probabil au curente șantier. Factura vine pe numele dezvoltatorului și acesta împarte la toate apartamentele, în funcție de consumul fiecăruia (au contoare separate).

      00
    • „Imobilul a fost construit în anul 2012 fără forme legale”
      De ZECE ANI iti vine factura nu de la Enel, ci de la „SC Bloc neautorizat SRL”… tu ce gandesti? Si intreb iar: apa, oare, cum venea, pe ce nume?
      Treaba e foarte ciudata, iar proprietarii au si ei partea lor de vina. Mare. Mai mare decat am vrea noi sa nu aiba.

      00
    • Am impresia ca nu mai exista pic de empatie in noi, sau cel putin online, bine ca nu e perioada Craciunului ca ar fi chiar trist sa le ureze cineva, bine intentionat sigur, sa arda ca prostii ce sunt ca au cumparat acolo.
      Cei care locuiesc in acel ghetou nu sunt milionari care au facut o economie, sunt efectiv patura defavorizata a societatii, fix cei ce au cea mai mare nevoie sa fie protejati de stat, de escroci, de infractori.
      Din pacate statul pare ca e cel mai mare escroc si nu se vede lumina de la capatul tunelului, votam tot escroci, infractorii sunt admirati, vand carti si au fani/votanti.

      00
  3. 11. Ciu-ciu, nimic?!
    Bine, pun eu:

    Marturisirile Dianei, educatoare la gradinita:
    „În meseria mea, nu trebuie să îţi fie frică nici o secundă. Ai arătat frică, ești un om mort.”

    via https://www.clubulderas.ro/

    00
  4. Eu cu 11. nu-s de acord…

    00
  5. 4. Oare cine l-a votat?

    00
    • Numai păsăricile cu țîțe de silicon și buze botoxate pentru o bună etanșare pe rădăcina puții puteau vota un cocoș cu pieptul pîrlit și ciuful geluit.

      00
    • Cam prea feminin la chip.
      Aș da exemplu de cel puțin cinci tipi, cu fizic la fel de frumos, poate chiar mai fain, care ar reprezenta mai bine țara.
      Ati vazut băieții de la concursul Men’s Phisique? (cred ca asa se scrie). Sunt niște români pe-acolo… wow!

      00
    • Am uitat ideea principală: fizic fain, dar cu fețe de bărbați. Să arate a bărbați, asta e important.

      00
    • @Cristici se vede că îți crapă invidia în tine că nu semeni mai deloc cu ăla ci mai mult cu Zoso. 😄😄😄

      00
    • Eu, de fapt, seman cu Shrek, nu cu zoso.
      Dar am bunul simț sa nu concurez la concursuri de… gay. :)

      00
    • Total inexpresiv. Muschi poate ca are, dar nu ma anima chestia asta. Cat priveste inteligenta, mister total. Sibian cu nume de moldovean (Branzoi), traitor in capitala?! Cineva l-a propulsat, in niciun caz numele nefericit…

      00
    • 4. ce lesbiana urata

      00
    • Daca asta e trendu’, atunci fetele ar cam trebui sa schimbe macazu’.
      https://www.facebook.com/malespecimen/videos/225080668832762/
      🤮

      00
    • Ma uit la un tip si ma intreb daca e „aspirational” pentru mine. Daca imi place de el in ideea ca as vrea sa fiu ca el, sa ma inspire sa vreau sa ajung ca el.
      In Romania, sunt cativa. Nu am sa spun de „mosnegi”, care si azi mai iau niste pozitii bune pe la concursuri, am sa spun despre oameni mult mai tineri decat mine. De exemplu, Remus Boroiu (campion Mens Physique). Sau Andy Constantin. Cauta-i pe youtube. Te uiti la Andy Constantin si te intrebi daca a coborat de pe platourile de filmare de la „300”.
      Da, tata, barbati! Ma uit la ei… vreau si eu! Ma duc la sala, ma inspira sa dau burta jos, sa incerc sa imi depasesc conditia de Shrek. :)
      Ăsta din articolul de azi, ce sa ma inspire, sa ce? Ca nici gay daca as fi nu m-ar impresiona… cred.

      00
  6. Daca legi 6 și 7 …Damn damn si ceapa măsii, practic sărăcești de doua ori.

    00
  7. @6 deci si inflatie si randamente negative :)). Nooo, dupa atata printare de bani ca in ultimii 2 ani?

    Totusi e „interesant” ca fondul lui are doar 2.4% investit in imobiliare ;)

    00
    • Fondul ăla își are „grosul” investit în extracția de gaz și petrol a Norvegiei, așa ar trebui să avem și noi în România cu gazele naturale inclusiv alea din Marea Neagră.
      Evident că estimează pierderi de randament fiindcă vine agenda verde care va impune taxe suplimentare pe tot ce înseamnă energie „poluantă”

      00
  8. 3. Mafia Lemnului, reportaj DW
    = Cei de la Recorder au tot primit amenințări, ar fi interesant de observat ce se va întâmpla cu DW.

    00
  9. @4.”What’s in a name? That which we call a rose/ By any other name would smell as sweet.”

    00
  10. 4. Frumusețea e subiectivă și trecătoare.
    De fiecare dată când văd cine participă la concursurile de Miss și Mister mă ia cu greață.

    00
  11. 2. Pai vad ca amenda a dat-o ISC (adica tot aia care au facut receptia blocului pe naspa sau care nu au oprit constructia ilegala), nu justitia.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.