Știrile zilei – 24 mai 2022

  1. Brunetă . Verde . Blondă . Șatenă . Brunetă . Blondă . Blondă . Brunetă . Roșu
  2. Se amână ratele la bănci
    Pentru că băncile și dezvoltatorii trebuie protejați, și apoi fraierii de alegători.
  3. Vor să facă o strategie alimentară
    Nu-i așa că vă bazați pe specialiștii de la minister?
  4. Vom avea un reactor nuclear în Dâmbovița
  5. Doar o mică scădere, nu vă îngrijorați
  6. Bazele de date RCA nu sunt conectate
  7. E iar scandal cu Euroins
  8. Frumos în Deltă
  9. Gazul și geopolitica
  10. Vânzările Gazprom în România au crescut
  11. Fiul lui Miron Mitrea e pe cai mari
  12. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. 7. ASF ce pazeste? Asteapta sa se ajunga in situatia City?

    00
    • păzește niște șpăgi.

    • Sa spunem ca o companie de asigurări are încasări de la clienți de X lei – adică contravaloarea pentru toate asigurările auto emise.

      Ca acea companie sa funcționeze trebuie că totalul cheltuielilor (adică reparatii pentru mașinile accidentate, daune pentru victime, salarii, chirii, impozite etc.) să fie mai mic decât ce încasează de la clienți – adică la final de luna, trimestru, an totalul cheltuielilor nu poate să fie X plus ceva, ci trebuie sa fie X minus ceva.

      Acum între România și străinătate nu sunt așa mari diferențe de preț, mașinile, piesele costa cam la fel, deci repararea unei daune la un VW nu poate să coste cu mult mai mult în Germania sau Anglia fata de Romania – doar că în Anglia asigurările sunt mult mai scumpe.

      Așa ca nu prea există o rezolvare – oamenii vor prefera acea firma de asigurări care are prețul cel mai mic, doar că inevitabil pentru acea firma va fi extrem de complicat sa plătească costuri pentru repararea unor mașini la preț de Anglia și cu asigurări la preț de România

      00
    • Asta e de cel putin 5-6 ani, cand am avut prima dauna cu unul de la Euroins. M-am dus la dealer, au zis ca fac pe RCA-ul euroins, dar aia nu platesc decat la tribunal, asa ca sa fac procura cu unul sa il imputernicesc sa ma reprezinte in instanta cu euroins, apoi continuam cu dosarul.
      Urmatoarea dauna tot cu unul de la euroins a fost, deja stiam procedura.

      ASF chiar e in plus pe aici.

      00
    • @Mirel in teorie ai dreptate cu calculul cu X minus ceva, dar companiile de asigurari sunt ok cu lipsa de profit din RCA-uri pt ca recupereaza paguba in alte parti
      Iti dau masina mea sa imi indrepti + vopsesti aripa in Germania cu 100 euro

      00
  2. 11. Este unul din motivele pentru care : 1.trebuie sa plecati cei care sunteti tineri, in tari mai civilizate si 2.care aveti copii sa ii pregatiti pentru plecare in tari civilizate.
    Romania devine o feuda subdezvoltata,corupta si fara perspective de la periferia UE.

    00
    • NOU
      #7

      @gigi „11. Este unul din motivele pentru care : 1.trebuie sa plecati cei care sunteti tineri, in tari mai civilizate si 2.care aveti copii sa ii pregatiti pentru plecare in tari civilizate.
      Romania devine o feuda subdezvoltata,corupta si fara perspective de la periferia UE.”
      @Deea, tu ești? 😂😂😂

      00
    • sigur, ca germania nu e feuda lui „Hans und Grettel Gmbh „. Imi imaginez ca fiul lui Olaf Schulz lucreaza cinstit, programator la Continental pe 3000 euro, hai sa fim seriosi.

      00
    • Olaf Scholz nu are copii, deci poți avea o grjă in minus despre Germania @sfatuitoru

      00
    • Si ei nici macar n-au avut o Firea sa-i avertizeze despre astia fara copii.

      00
    • @Valentin Petrescu: nu mi-e clar la care comentariu raspunzi, poti fi un pic mai explicit, te rog?

      00
    • Exista RCA cu decontare directa, la societati serioase. Costa cu aprox. 20% mai mult. De ce trebuie sa pleci ?

      00
    • Are dreptate. Devenim rapid India Europei, cu un fel de sistem informal de caste ….cea mai privilegiata fiind casta celor care au furat din bani publici …
      A fost under the radar zilele astea, și Ioan Niculae de la Teleorman a ieșit de la pârnaie….a facut 1 an și ceva din 5…si a rămas cu banii…nu a plătit zeci de milioane taxe si contribuții la bugetul de stat, santaja ca va concedia angajații…asta nu mai e țară, e o epava folosita de alții…nu, nu sunt AUR-ist…

      00
  3. 2 – Cu cresterea actuala a dobanzilor mai bine zic pas si platesc la timp.

    00
  4. 12 – bestială faza cu Apple, lol.

    00
  5. Eu nu inteleg de ce prefera lumea sa aleaga cea mai ieftina asigurare si apar nehaliti precum euroins sau city. Diferenta in plus fata de urmatorul asigurator care e mai serios e de maxim 100 lei. Asa de mare e foamea?

    00
    • Avand in vedere la cati circula fara RCA as zice da.

      00
    • Pentru ca nu am nici un avantaj in plus daca platesc un RCA mai scump.

      00
    • @Zarax: Ai, de exemplu celalalt accepta mai usor amiabila plus fara mari pb de decont si estimare in caz de eveniment. Nu mai zic de regres la un asigurator ok. Însă în tara lui „mie nu mi se poate intampla”, nu e nici un avantaj aparent plus ” de ce, sa profite celalalt pe banii mei?

      00
    • @Zarax: ba ai, stabilitatea asiguratorului.

      00
    • Zarax, pana dai de unul cu acelasi asigurator si stai o gramada sa iti repari masina. O asigurare rca putin mai scumpa + decontare directa rezolva rapid multe chestii.

      00
    • Zarax: Ar cam fi un avantaj. Facandu-ti polita la asiguratori gen City/Euroins ii mentii pe piata si iti cresti sansele ca atunci cand (nu daca) te loveste cineva sa aiba asigurare tot la City/Euroins

      00
    • @ toti care ati dat reply, da, daca as face cu decontare directa, ar fi un avantaj sa am un asigurator mai profesionist. Dar am casco si regresul e inclus in pret.

      00
  6. 4. Me no expert dar.. . Când pui de o centrala dasta, fie ea și mini, nu tre sa iei in calcul câteva chestii de siguranță? Gen, cât mai departe de populație, sursă constantă de apa, zona fara risc seismic? Doicești nu punctează niciuna…
    După ample studii, daca au ales Doicești, mai bine alegeau cu ochii închiși pe harta! Aveau mai multe șanse să aleagă mai bine… Și nici nu sifonau 1.2 mil euro… Easy money frate!

    00
    • Gata s-a dat ordinul pe unitate? „nu sunt bune, sunt toxice, se face o gaura neagra, suntem colonie luam lucru netestat”?

      00
    • Gândește-te că acum aproape 70 de ani au apărut primele reactoare suficient de mici și sigure astfel încât să încapă într-un submarin fără să iradieze echipajul. Între timp tehnologia a mai evoluat.

      00
    • Nicule, tu ești prost?! Daca îți spun sa nu pui priza in cada, tu ai impresia că sunt împotriva căzii? Cum plm sa ai logica asta de gibon??? Cum supraviețuiți mă???

      00
    • @Nicu Omu a văzut că e vorba de un șantier pe acolo așa că s-a angrenat în hobby-ul românesc de a-și da cu părerea despre cum ar fi făcut el mai bine.

      00
    • Ic, Romania este destul de mare încât să poți instala sute de astfel de centrale, in locuri care pot oferi și o anumită siguranță. Nu cred că sunt absurd prin asta. Nu înțeleg de ce toată lumea are impresia că m-aș împotrivi…
      Comparația cu submarinul n-are niciun rost! Daca se întâmplă ceva cu acel submarin, pierderile sunt limitate și asumate de echipaj (vezi kursk)

      Martsen, tocmai ți-ai dat cu părerea… Ești olimpic!
      Daca îți spun că încă sunt in picioare clădirile (cea mai mare parte a lor) de la doicesti, mă crezi? Nu este greu de verificat!!

      Problema e că sunt locuri mult mai bune pentru astfel de amplasamente. Întrebarea era de ce l-au ales pe asta? De ce l-au ales când a devenit proprietatea unui privat? De ce nu folosesc terenuri ale statului, că nu duce lipsă?? De ce nu au făcut un astfel de plan când erau în insolventa? Puteau reorganiza societatea, rămâneau și cu activele, plăteau și datoriile și modernizau și producția de energie.

      Wild guess… Nu ieșea șpagă!

      00
    • Argumentul pentru Doicesti este ca fiind o termocentrala acolo aveau infrastructura pentru transportat curentul. Statii de transformare inalta tensiune si chestii din astea.

      00
    • Ted, nu-i mai buna asta de la mintia? DN7
      https://maps.app.goo.gl/7mXz33xd2nf6Z3GC9

      Nu are case in spate, nu-i zona seismică, apa din belșug ..
      Instalațiile electrice sunt bune, nu furate de etnii că la doicesti (treci pe acolo și vei vedea că nu mai exista nicio statie trafo. Tot, la fer vechi!

      00
    • Posibil să aleagă locația pentru că deja au infrastructura de la termocentrală (alimentare cu apă și punct transformare). Mai încolo firma care l-a proiectat poate să îl prezinte ca o modalitate de a înlocui centralele vechi.
      La Kursk nu a expodat reactorul… dacă era ăla nu mai găsea nimeni nimic pe fundul mării. În plus, dacă ar fi fost probleme cu reactoarele atea mici submarinele nucleare nu ar fi avut voie în poturile militare din orașele locuite pentru reparații sau alimentare.

      00
    • Râul Ialomița nu e apă curgătoare constantă.
      O termocentrală construită acum 70 de ani ce a trebuit reconstruită la fiecare cutremur.
      Ruinele de pe google maps sunt de la cutremurul din 2012.
      Iar populația, nici nu mai spun. Azi pleacă cu un ion pozitiv, mâine cu unul negativ, poimâine te trezești fără centrală.

      O secundă, să mă uit și în dosarul de la minister:
      Raportul master de la Ape – Râul Dâmbovița – nu județul
      Cerere Primăria Dragomirești – nu Doicești – primarul de aici a făcut presiuni pentru nucleară, ceva cu votanții, Atomic Castel și turnulețe… scris neinteligibil
      Sector 6 – autorizație Manhattan Residence 4000 apartamente lângă lacul Morii plus redenumire insulă.
      Primăria generală: modificare ecluză protecție pești luminoși, asigurare apă caldă.
      S-a rătăcit dosarul, quantum entanglement.

      00
    • Cum se face că oamenii tot nu înțeleg sau se fac că nu înțeleg….

      Hai sa le spunem lucrurilor pe nume și să terminăm! Problema nu era că se instalează reactorul in romania ci este foarte ciudată locația aleasă. Poate daca vedem cine este beneficiarul, ne dăm seama de ce s-a ales locația aia…

      Proprietarul centralei de la doicesti este geco Garden pub SRL. Prima oara voiau să se ocupe cu restaurante dar s-au sucit și acum merg pe energie. Societate înființată în 2019, tot în 2019, cumpăra Doicești cu 5 mil euro deși a fost evaluată la vreo 8-9 mil. Ce să-i faci, n-au fost doritori
      Asociati – Gheorghe Marius Radu, corlan mihai, geanta ioana.
      Primul are vreo 98%, și este asociat cu Sorin Apostu in niște societăți dar a fost asociat și cu Videanu sau sida ionescu.
      Acum vă dați seama de ce a fost aleasă locația asta??
      Chiar credeți că există afacere in Romania de pe urma căreia sa nu profite aleșii noștrii???

      Cum dracu de revin ăștia in afaceri cu anumită ciclitate? De ce nu răspund niciodată penal?
      Cum de i-au fraierit pe americani??

      La cerere, se oferă documente pentru toate cele susținute mai sus! Nu pun link că vad că durează mult aprobarea…

      00
    • NOU
      #37

      @Misu: amplasamentul ăla a fost ales după studii ce durează de minim 2 ani. Că ministrul ploii a ieșit să dea din gura prost și fără să explice e altă discuție.
      SMR-ul nu are aceleași limitari ca o centrala „clasica” in ceea ce privește plasamentul.

      00
    • Radu, nu-mi dau seama daca ești naiv sau răuvoitor…

      Pe la pagina 150 vei vedea cum acum un an, voiau să îl vândă înapoi statului pe 10 mil. Nu l-au vrut, așa că au băgat o fisa la nuclearelectrica 👏👏👏
      https://www.transfernow.net/dl/20220524AifOVY6H

      00
  7. @2 inflatia likes this

    00
  8. 5 – oare e pentru ca piata imobiliara inca duduie? Si se doteaza foarte multe apartamente noi?

    00
  9. 7- Service-urile fura, mana in mana cu inspectorii de asigurari. Uneori si proprietarii de masini avariate sunt in cardasie cu service-ul si inspectorii. Fura la devize de reparatii si decontari la greu.
    Acum 2 ani m-a lovit din spate un clio. Bara spate crapata si un punct pe portbagaj. Vinovatul avea RCA la City. Mi-au reparat masina in service City. Am scos raportul de pe site-ul RAR anul asta. Dauna apare ca fiind de 25.000 lei. E si un desen unde au marcat ca a fost afectata bara, portbagajul, ambele aripi spate, luneta si plafonul (ceea ce e complet neadevarat in realitate). Bonus, mi-au trecut in raport km din burta ( masina avea 50.000 km in momentul incidentului, ei au trecut 130.000). City s-a dus pe apa sambetei. Prinde hotul, scoate-i ochiul.

    00
  10. Imobiliarele duduie fiindcă se spală bani.

    Până când cu schema asta? De la schimburi de terenuri, la schimburi de imobile?
    Atât de proști să fie să nu se folosească de artă sau alte chichițe care să nu malformeze piața reală?

    Of, of…

    00
  11. Un pic off-topic, dar cei care contribuiți la Pilonul II de pensii, verificați cu cât a scăzut activul net față de luna precedentă. La mine, care contribui de la început (din 2008) la același fond, aveam luna trecută 61.624,05 lei iar luna asta, cu tot cu contribuția de 589 de lei mai am 59.212,6. Practic, o scădere de peste 3000 de lei adică de 5%. Plm…

    00
    • NOU
      #45

      Logic, o parte din banii ăia sunt băgați și în acțiuni. Care au scăzut de la începutul anului. Pe site-ul administratorului de pensie scrie ce procente sunt băgate și unde.

      00
    • Recunoaste ca ai vrut doar sa te lauzi cu salariul ala de 15440 de lei. Ai dracu aitisti, nu va mai satura ‘mniezo :)

      Cat despre scaderea de 5%, in conditiile in care e un razboi si bursele au avut variatii chiar zilnice mai mari de atat, eu zic sa fii multumit: cu salariul ala mare cumperi mai multe unitati de fond luna asta.

      00
    • @Sorin: Bravo, boss, știi cum se utilizează regula de trei simplă dar nu ăsta era scopul textului, să mă laud eu cu salariul meu brut, ci faptul că nu știu ca acel activ să fi scăzut vreodată și cu siguranță nu cu 3000 de lei de la o lună la alta.
      P.S. Nu-s IT-ist, e mult mai rău de atât, sunt bugetar și salariul e public, dacă știi unde să îl cauți.

      00
  12. Mi-a zgariat bara spate, de fapt bandoul, cineva cu asigurare la EUROINS.
    Am fost la cosntatare si agentul m-a intrebat cum vreau sa-mi fac reparatia.

    Mi-a starnit curiozitatea „reparatie in regie proprie” si am intrebat cam ce suma as putea primi: BOOOOM! 1200 lei!

    Am acceptat pe loc, puteam sa-mi rezolv problema cu un spray negru, dar am fost si am vopsit bandoul acela cu 200 lei.

    Prin urmare, cam asa merge japca.

    00
  13. Cu renovarea adaposturilor sub blocuri ce se mai aude? LOL a fost o clasica combinatie?

    00
  14. 2 -„2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.”
    Fac…. ce? ca nu inteleg sensul frazei
    Iar corelatia dintre astea 2 e evidenta
    B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

    D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

    Pana la 1 iulie, liber la angajari. Dupa aia, la incheiat contracte cu firme prietene

    00
  15. Punctul 1 este stricat cu verde și rosu, dar ești pe drumul cel bun 😅

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube