Știrile zilei – 21 septembrie 2021

  1. Munți . Verde . Munți . Apus . Apus . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Mare
  2. Românii cred că era mai bine acum 30 de ani
  3. Cărbunele e principala sursă de energie
  4. OK, dar autoritățile unde erau?
  5. Pericolele social media
    Dacă era doar beat pe DN1, nu îl prindea niciodată.
  6. A muncit toată viața, are din ce trăi…
  7. Cronica de business
  8. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

78 comentarii

  1. 4… unde să fie. Liberi in weekend iar în timpul săptămânii de la 8 la 15 la birou. Lucs tati..

    00
  2. stirea zilei e ca a venit toamna

    00
  3. 4. Vin imediat sa-i amendeze pe voluntari ca nu aveau autorizatie.

    00
    • S-a mai intamplat.
      In Ro, pe drum neasfaltat, daca vrei sa astupi groapa din fata casei/terenului, ai nevoie de acordul autoritatilor, altfel vine locala sa iti dea amenda. Locala chemata de vecini.

      00
  4. 3. nu numai asta, dar si in trafic le dam lectii muricanilor cu rolling coal.

    00
  5. Acum 30 de ani era bine dintr-un anumit punct de vedere, si anume lumea avea serviciu stabil, iar dupa terminarea programului plecau isi vedeau de viata, de familie, un hobby.
    Acum multi dintre noi nu stiu ce este aceea „terminarea programului” iar futaiul si stresul nu se termina dupa ce pleci de la serviciu
    Foarte multi traim intr-o stare de „precariat” gen ai serviciu AZI dar nu se stie ce va fi maine nu ai o siguranta pe termen lung.
    Ziceti voi ce vreti, nu e asa misto nici sa schimbi serviciile la 6 luni, pana ajungi sa te integrezi sa te cunoasca lumea, sa ai chiar un anumit statut iti ia un pic. Sa nu mai zic ca pierzi si din drepturi de ex la o disponibilizare alte drepturi banesti ai daca ai lucrat 5 ani si altele daca ai lucrat sub an (adica zero)

    00
    • aveam serviciu, ne descurcam, nu murea nimeni de foame, ne platisem datoriile, eram mandri si verticali

    • îşi vedeau o pulă de viaţa de familie!
      mers la cor (pt cântarea româniei) sau alte activităţi d-astea obligatorii (la cor era maică-mea, d-asta zic de cor), şedinţă de sindicat, şedinţă de pizda mă-sii. dese. după orele de program. iar ăia din fabrici numai domnu’ ştie ce mai aveau, că ei nu par să-şi amintească.
      să adăugăm statul la coadă cu orele pentru absolut orice. sau aproape orice, că bomboane agricole găseai la colţul străzii. :) prin orice înţeleg: pâine, lapte, orice fel de produs lactat (la unt era bătaie), cam orice fel de carne în afară de oase şi uneori era şi la oase, zahăr, făină, ulei, ouă, orice înseamnă dulciuri din comerţ, hârtie igienică. la vată era durere, dar bărbaţii nu se mai frăsuiau pe tema asta. :)
      la cozi la portocale au fost răniţi oameni, călcaţi în picioare, la propriu. am auzit de faze în care au şi murit. banane nu existau în comerţ, alte fructe „exotice” nu vedeam nici în poze.

      00
    • Un hobby misto era sa iti faci temele fara curent electric si in frig. Sau sa joci bingo pe cartela cu care iti cumparai paine. Sau sa mergi pe dealuri cu un tv de 20 cm sa prinzi un meci de fotbal. Acum nu mai e incurajata comuniunea om natura.

      00
    • Acum 30 de ani era 1991

      00
    • aveai jobul stabil…..dar a incercat cineva din cei pe care-i cunosti sa-l schimbe? sa vada ce spagi se dadeau sa fie acceptat transferul ?

      era atat de misto ca daca doreau sa se mute in capitala…isi vindeau fetele pe un „buletin de Bucuresti” mai rau ca acum la videochat

      poate singurul lucru „misto” era ca oamenii pareau mai uniti….aproape toti cei din bloc lucrau in aceeasi intreprindere si se stiau mai bine, mai o petrecere comuna, un revelion, o zapada data…

      00
    • Și în plus nici nu trebuia lumea să găsească așa mult.

      00
    • Un hobby, pe vremea comunismului, era ca după ce veneai de la serviciu, să-ți iei plasa și să stai la cozi la: ouă, pulpe de pui, carne de porc, zahăr și ulei pe cartelă.

      Dimineața, la 5, înainte să plece la muncă, tata avea un hobby să se ducă la coadă la lapte/iaurt. Îl schimba mama pe la 6, după ce îi pregătea pachetul, că trebuia să se ducă omul la muncă. Erau zile când mama se întorcea bucuroasă după vreo două de stat la coadă… că a prins și smântână sau brânză proaspătă.

      Eu, copil fiind, avea hobby să stau la coadă la pâine sau să mă așez direct la orice coadă vedeam că se formează la un magazin alimentar. Niciodată nu era coadă la creveți vietnamezi, dar se făcea la cașcaval, salam Victoria, chiar și la aprozar, la cartofi. Pentru asta eram instruit și aveam o bancnotă de 50 sau 100 de lei, mereu la mine. Să iau ce prind, că nu se știa când mai puteai prinde. Hobby-uri…

      00
    • Motanes, de ce nu plateai cu cardul? ;-)

      00
    • lol, auzi… hobby-uri. am ras de era sa vars latte-ul cu nechezol.

      00
    • ai prins nechezol? boierie!

    • Dacă s-ar fi păstrat regimul de acum 30 de ani ți-ar fi dărâmat miliția ușa dacă nu dădeai like suficient de rapid la postările conducătorului iubit… alea de la 5 dimineața când ți-ar fi urat spor la muncă.

      00
    • bai, acu 30j de ani era dupa revolutie, ce plm de matematica ati facut voi la scoala? sau ati uitat ca traim in 2021?

      00
    • Imi e greu sa inteleg la ce te referi cand zici acum 30 de ani.

      30 de ani fix = 1991
      30 de ani la modul generic = inainte de revolutie

      Eu le-am trait pe amandoua.

      Ambele perioade au fost niste mizerii cumplite: domnea o saracie lucie, lipsurile erau uriase, totul era gri si semi-prabusit. Inainte de revolutie mai aveai si alte „bonusuri”: frica de a spune ca gandesti, securisti peste tot, imposibilitatea de a calatori, cam orice libertate taiata de la radacina.

      Dupa revolutie, adica 1991, il aveai pe Iliescu care castiga alegerile cu 80%, pe Vadim si Romania mare (revista), mineriadele si, pentru cei care aveau ochi sa vada, inceputul prabusirii totale a economiei socialiste de stat (amanata pana in 1996 cu stil de PSD, au muls tot ce s-a putut) si cresterea mafiei securistice (Voiculescu, Vantu, Bancorex – atunci au inceput). Perspectivele de aderare la lumea vestica erau nule in 1991.

      Deci, nu. Mai incercati. 60 de ani sau 90 de ani. Sau, de ce nu, 120 de ani. Toti eram tarani, lucram in aer curat, nu era poluare, eram vegani cea mai mare parte a timpului si asa mai departe.

      00
    • Am uitat sa mentionez ca nu erau dependenti nici de telefon, deci automat aveau mai mult timp liber!

      00
    • @NIX acum 30 de ani nu era atâta nevoie de matematică

      00
    • @OP Nu boss, stai molcom ca-ti spune mandea acum ce-i aia „precariat”. E atunci cand urci 10 etaje la lumanare, facand slalom printre cacati (aveam carciuma la parter). E atunci cand ai 12 grade in casa (iarna lui ’85; era sa mor atunci de vreo 3 ori). E atunci cand stai planton la coada cu orele la paine, salam d-ala mov, becuri de lanterna si baterii (care oricum curgeau dupa 3 zile). E atunci cand trebuia sa-ti dublezi usa de la intrare sa nu te toarne vecinu cand te auzea urandu-i de sanatate lu Ceasca. Era atunci cand mergeau strungurile in gol ca stocurile erau deja pline si nu ne cumpara nimeni marfa de kkt da’ trebuia sa arate organu la partid ca se munceste.

      00
    • Daca citeai articolul vedeai ca se refera la perioada de dupa revolutie, cand nu se traia asa rau, lumea avea (inca) un salariu asigurat, incepusera sa se gaseasca chestii in magazine etc

      00
    • ai o nebuloasa la memorie. cand au inceput sa se gasesca chestii, deja incepuse inflatia monstruoasa, azi aveai bani de Dacie si peste jumate de an mai puteai sa iti cumperi doua roti si un scaun.

      00
    • matematica vieţii!
      ’91, cum zicea cineva mai sus, Ilici câştiga voios alegerile cu 80% din voturi. se futeau familii pe considerente ” cine cu cine ţine”.
      începeau să se vândă fabricile şi alte alea pe 2 lei jumate şi sute de mii de oameni ajungeau şomeri, mulţi în prag de pensie.
      mineriadele, episoadele – am pierdut numărătoarea.
      începea retrocedarea terenurilor agricole care s-a făcut atât de minunat că încă, nu doar că mai sunt dosare pe rol (să zici că-s vechi de x ani), dar zilnic se depun cereri noi
      muzica rock = satanism. (pe cuvântul meu că am fost şocată la colectiv când a înviat ideea. credeam că a murit de tot în primii ani ’90).
      prin diverse oraşe termocentralele mureau cu talent, nu mai îngheţai de frig în casă că se făceau economii, îngheţai că nu mai era centrala.
      inflaţia o luase razna.
      cumpăratul valutei cum zice în articol. ca persoană fizică puteai cumpăra valută doar pe piaţa neagră. îmi amintesc că în ’96 am prin o tabără în franţa printr-un ong pt persoane cu handicap. tata nu a putut cumpăra franci pt că nu avea paşaport, dacă îmi amintesc corect, valuta a fost cumpărată în fapt de tanti de la bancă.
      în primăvara lui ’92 (că văd că problemele cu matematică vizează ante sau post decembrie ’89) începea Caritasul, care a fost una din cele mai mari ciume prin care a trecut ţara asta.
      hai să nu ne murdărim chiloţeii cu matematica.

      00
    • 91 era frumos. Incep sa apara tecurile, sau cum s-ar zice otrava dulce.
      o cola cinstita era 70 de lei doza. Ca idee, un bilet la cinema era 6 lei.
      In continuare bunurile de larg consum nu se gaseau. In pitesti am luat tot orasul la picior sa cumpar 10 bucati de hartie igienica.
      Se faceau cadouri sapunuri Duro.

      Da. Misto in plm. Mai aveti?

      00
    • sapunul se numea Duru (care spala curu) :lol:

      00
    • evident. Duro era fundasul ala albanez care a jucat la steaua.
      Bine, cand dadeai cadou Rexona…erai jmecher de talent

      00
    • Eu eram copil si perioada aia chiar mi-a placut. Ace of Base, plimbari pe faleza, toata vara pe plaja (Constanta) aveam pana si stanca mea preferata si sa nu mai zic cat m-am plimbat pe stabilopozi, apareau mereu lucruri noi cum a zis cineva mai sus sucuri la TEC imi amintesc ca luam Verde aprins de „kiwi” parca, si cate altele, sandwich-uri cu cascaval topit, jucarii, cataloage gen Quelle unde baleam cu totii dupa minunatiile de acolo. Apoi mai luam si tot centrul orasulului la colindat, stiam ce magazine s-au deschis, unde, ce se poate cumpara si la ce pret. In cate magazine am stat si pur si simplu m-am uitat la tot ce era in vitrine… alte vremuri, pline de entuziasmul tineretii, nu ca plictiseala pe care o resimt acum de nu am chef de nimic dupa munca in majoritatea zilelor. Sa nu mai zic ca nu apucase sa se distruga parcul Tabacarie de exemplu ce imagini frumoase am in minte cu trenulet care ocolea lacul, alei cu dale, verdeata, sau in cate o iarna mai geroasa cu prietenii pe lacul inghetat… acum e totul in paragina in asteptarea unui nou tun imobiliar te scarbesti.

      00
  6. Acolo in zona lacului bicaz oamenii trebuie sa plateasca 8ron pe an gunoiul si multi nu fac asta. E f mult gunoi aruncat în lac noaptea pt ca nu e cine sa te prinda. Mai lasa si in padure si cand vin ploile masive tot gunoiul se scurge in lac.

    Dacă ar fi chiar asa o problemă poluarea din lac s-ar gasi bani sa ia gunoiul de la case gratis.

    Pozele alea sunt de la debarcaderul din Ceahlau, unde e plin de oameni in fiecare weekend si nu e nici un tomberon.

    00
  7. Cu riscul să-mi sară vacciniștii în cap las ultimele date din Israel:

    La un procent uriaș de populatie vaccinat,83%, ca să nu tot dăm vina în România pe cei nevaccinați, cifrele sunt urmatoarele. Toate sunt de pe siteul oficial al guvernului:

    Eficacitatea vaccinului Pfizer: 45%, foarte departe de acel 93%

    Numarul de spitalizari :minim 33% vaccinati, restul nevaccinati.

    Numarul de morti: 50%/50% vaccinați /nevaccinați.
    Aici e așa : 17% nevaccinați au jumatate din morti, restul de vaccinati cealalata jumătate.

    În cifre absoute, pe ultima luna din 700+ morți, 322 erau nevaccinati, restul 380 vaccinați.

    Google translate:

    https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general

    https://www.haaretz.com/israel-news/covid-israel-unvaccinated-17-nearly-half-deaths-booster-pfizer-1.10216067

    Cine ne dă informațiile: companiile farmaceutice, care au interese multiple dar în primul rând să maximizeze profitul actionarilor,tot ei subvenționează studiile, politicienii, care mint cum respiră, si mass media care fie minte fie prezintă gresit lucrurile.

    De aici rezultă neîncrederea în vaccin și divizarea societății.

    Informațiile sunt prezentate trunchiat, deformat, campaniile numai de informare nu sunt, mai degrabă dezinformare, se insistă mult pe obligativitate și certificat verde iar toate astea vin pe fondul scumpirilor.

    În loc să urlăm unii la alții că nu mai sunt locuri în spitale din vina … să le cerem politicienilor să facă un sfert din ce au promis: spitale noi, infrastructura etc. Numai că până una alta sunt ocupați cu altele,iar noi suntem prea ocupați să ne dăm in cap.

    00
    • Ai uitat sa precizezi ca guvernuk israelian a avansat o cifra de 93% protectie impotriva bolii grave. Adica tot ce contează.

      00
    • deci 33% dintre spitalizati sunt vaccinati, daca nu mai multi. coroborand cu aia 83% vaccinati, rezulta ca spitalizatii vaccinati sunt in numar absolut muuuult mai multi decat aia nevaccinati. cu toate astea numarul absolut de decese este aproximativ egal.

      repet, numarul de decese la vaccinati este egal cu numarul de decese la nevaccinati, numarul de spitalizari (si evident de imbolnaviri) fiind cu mult mai mare in randul vaccinatilor.

      parerea mea e ca campania de vaccinari este un succes rasunator.

      00
    • > Numarul de spitalizari :minim 33% vaccinati, restul nevaccinati.

      Ar trebui sa ingelegi ca vaccinul ajuta doar din faptul ca la 67% din spitalizari sunt date de cei 17% nevaccinati. Poti intui cum se schimba lucrurile cand sunt 70% nevaccinati?

      00
    • Tztz, chiar titlul l-ai ratat…
      „Israel’s Unvaccinated 17% Now Account for Nearly Half of COVID Deaths”
      Deci din 17% cât au ei nevaccinați, mor de covid cam același număr câți mor din cei 83% vaccinați. Să spunem 1000. O mie din 17% e mult mai mult procentual decât o mie din 83%.

      Voi antivacciniștii sunteți în stare să răstălmăciți absolut orice. Mă distrez cu cei pe care îi mai știu. „Ai văzut că este la ATI covid unul vaccinat?!” „Da mă, dar pe restul de 19 nevaccinați nu îi vezi?”

      00
    • N-am ce comenta la aberatiile astea decat sa pun o intrebare: voi ati trecut pe la ora de aritmetica?

      00
    • Ok, hai să le luăm pe rând. Discutăm de eficacitatea vaccinului, în prevenirea internărilor, a transmiterii și a formelor grave.

      Bazat pe experiența altor țări, unde procentul de vaccinați e foarte mare, datele spun cu totul altceva decât informarile de la noi, care ne promit că odata vaccinați 70% va curge lapte și miere.

      La noi cand au aparut cazuri de pacienți vaccinati prin spitale primele reacții au fost: sunt vaccinați pe nașpa, ne mint, nu există așa ceva.

      Internarile: în Israel de exemplu, într-un sistem de sănătate la ani lumină de noi, avem o treime din cei internati vaccinați(in unele perioade si 50%). E 93% eficacitatea, sau cum tot ei o spun, undeva la 45%?

      Transmiterea: cu 83% populație vaccinată, ai enorm de multa transmitere, aproape în proporții egale între vaccinați si nevaccinati. Conform sitelui Ro Vaccinare, dacă ai peste 60 % vaccinati e gata transmiterea:

      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=252034416810308&id=101845835162501&m_entstream_source=timeline

      Decese: exact cum am zis, „”Numarul de morti: 50%/50% vaccinați /nevaccinați.
      Aici e așa : 17% nevaccinați au jumatate din morti, restul de vaccinati cealalata jumătate.

      În cifre absolute, pe ultima luna din 700+ morți, 322 erau nevaccinati, restul 380 vaccinați”

      Da, 322 morți (46% din total, nah) din 17% e mai mult decat 380(54%) din 83%, dar foarte departe de poveștile oficiale de la noi.

      Este hilar, dar vacciniștii sunt noii antiivaccinisti, fac spume la gură, turbează, aleg cifrele care le convin, înjură medicii (lol ironia) care își pun semne de întrebare (era pe aici cineva care zicea ca medicul x a baut gaz) și nu poți să ai o discuție normală cu ei.

      O discuție trebuie să înceapă pe niște cifre corecte, nu pe minciună, propagandă și dezinformare.

      Când ești bombardat zilnic cu informații false, ți se spune că odată vaccinați totul va fi perfect și îi vezi pe alții 80,90% vaccinați si tot au zeci de mii de cazuri, transmitere și morți, ceva nu pușcă.

      Și reclamele acelea care targeteazā copii, cu vaccineaza-te dacă iti iubești bunicii: pe lângă că sunt ilegale, fiind vorba de copii care oricum nu-și pot da consimțământul, ei pot la fel de bine să le transmită boala, vaccinați fiind. Cinic

      Și comentariul meu era o posibilă explicație pentru rata scăzută de vaccinare.

      00
    • @tester, tl;dr, pot sa spun doar ca are sens sa te vaccinezi din perspectiva unuia pe care il doare in pl de vaccin/morti si alte balarii, pt ca, plm am scuza, ma fute statul cu ceva la cap? no, io mi-s vaccinat, ia de aici pl.. la fel si pentru restu, chiar nu ma intereseaza eficacitatea vaccinului, poate sa fie si negativa, eat that!

      00
    • Bre testere, ai scris de-ai obosit si tu si noi. Ia uite-te la graficele astea, o imagine cat 1000 de cuvinte, de pe acelasi site la care tu faci referire.

      https://imgur.com/uNHcgBW

      Eu nu inteleg misiunea antivaccinistilor sa convinga oamenii normali sa nu se vaccineze. Sunt 100% de acord sa faca fiecare ce vrea, dar sa nu mai imprastie prostii aiurea, niciuna dintre parti.

      00
    • Tester, te invirti in jurul procentelor si ajustezi calculele cum vrei tu. Hai sa vorbim pe cifre absolute si sa comparam cu o tara nevaccinata, de exemplu cu tarrrisoara noastra, Rrrrromania, cum bine zicea Catavencu.

      Isarel, crestere masiva de numar de cazuri din 1 august, cu varf pe 1 septembrie. Intre 6000 si 10.000 de cazuri zilnic in perioada asta. Stii cat a fost numarul de decese zilnic (bazat pe media saptamanala)? Intre 17 si 35 decese pe zi. Acum sunt sub 10.

      Romania – crestere continua din jumatatea lui august, pornind de la valori mici, acum suntem la 4500 de cazuri zilnic. Mult sub varfurile din Israel. Stii la cat am ajuns la numarul de decese zilnic (bazat pe media saptamanala)? Iti zic eu, am ajuns la 80.

      Jumatate din cazurile lor, dublu la numarul de decese. Adica ei stau de PATRU ORI mai bine decat noi la numarul de decese raportat la numarul de cazuri. Cum vine asta? Unde e diferenta?

      Hai ca stii si tu, dar te faci ca nu stii. Ca asta e tot ce promite vaccinul ala nenorocit: ca scade semnificativ numarul de cazuri grave si de decese. Atat si nimic mai mult.

      Estimare: La 10.000 de cazuri pe zi (vom ajunge acolo in cam 10-15 zile), noi vom avea 180-200 de decese zilnic, ei au avut 35 (vezi datele din prima saptamana din septembrie pentru Israel). Diferenta? 150 de oameni. 150 de oameni vor muri zilnic doar pentru ca au refuzat sa se vaccineze.

      00
    • @silicon_v @tester – din ce care ajung la ATI / decese – cati au comorbiditati?

      asta e de azi:
      În intervalul 19.09.2021 (10:00) – 20.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 78 de decese (43 bărbați și 35 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

      Dintre cele 78 de decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 la categoria de vârstă peste 80 ani.

      67 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

      deci: de la 60 de ani in sus avem 24 + 25 + 21 care au murit. o mare parte din ei avand si comorbiditati.

      ca referinta sa ii luam pe cei de 60 ani: nascuti in 1961. e destul sa te gandesti ce alimentatie si stil de viata au avut oamenii astia pe timpul vietii si pana acum.

      00
    • @silicon_v. „Jumatate din cazurile lor, dublu la numarul de decese. Adica ei stau de PATRU ORI mai bine decat noi la numarul de decese raportat la numarul de cazuri. Cum vine asta? Unde e diferenta?”

      Diferența o face în primul rând sistemul lor de sănătate, care nu se compară cu cel Rrromanesc. Sau te prefaci că nu știi? :)
      La noi unde infecțiile nosocomiale își fac de cap, unde intri cu o boală și ieși cu trei vs unul din cele mai avansate sisteme de sănătate din lume.

      „Hai ca stii si tu, dar te faci ca nu stii. Ca asta e tot ce promite vaccinul ala nenorocit: ca scade semnificativ numarul de cazuri grave si de decese. Atat si nimic mai mult.”

      Au zis clar, am scris și eu, că eficiența vaccinului (eficiența, adică e eficient) e pe la 45%. Dar de la 45 la 90% e o cale lungă, presărată cu minciuni si dezinformări.

      Repet, o informare corectă a publicului, fără campanii îndreptate spre copii, fără cifre exagerate, fără promisiuni și minciuni de-a dreptul, fără decizii de carantinare care nu au nici o logică ar face mai mult bine în prevenirea cazurilor.
      Adică tu minți publicul că odată ajunși la x procent totul va fi bine, dar oamenii văd alte țări care au depășit acel x și situația nu e nici pe departe așa. Practic ai zero credibilitate, și când mai vii cu măsuri coercitive motivate de aceeași minciună, lumea se opune. Simplu.

      Uite de exemplu, o persoană vaccinată, infectată ulterior, poate să se plimbe bine mersi prin restaurante, pe la bunici, pe la Untold,pe unde vrea, fără să fie testată, dar cu capacitatea de a infecta pe toată lumea din jur.

      O persoană nevaccinata deja nu mai poate face asta. Chiar dacă a trecut prin boală. Doar dacă a trecut prin boala ‘oficial’ și de maxim 6 luni. De ce 6 si nu 7, 12, 24 etc?
      Mulți au trecut prin boală dar marioneta Andrei Baciu(si altii) spun că nu e relevantă testarea pentru imunitatea naturală dată de boală.

      00
    • @ Radu mersi de grafic, nu știam cum să-l pun aici :)
      https://imgur.com/uNHcgBW

      Este de pe site gov al lor, corect.

      Exact ce povesteam, 1/3 (o treime,33%) minim din cazuri sunt vaccinati+ rapel.
      O treime din cazurile grave sunt vaccinați cu doua doze.

      Iar cei cu impulse sunt la a treia doză, sau doza booster cum îi zice.

      00
    • Deci avem asa
      1/3 din imbolnaviti fac parte din aia 83%
      2/3 fac parte din aia 17%

      Bine. La fel si la morti.
      Deci
      1/2 fac parte din aia 83
      1/2 fac parte din ailalti 17

      cumva lu tester sumele astea ii dau ca fiind egale. Sau aproape egale. Nu conteaza ca 17 e de vreo 5 ori mai mic decat 83 (4.ceva). Nu nene…is identice boss.

      da, sa te imbolnavesti si sa ajungi la ait ai o sansa de vreo 10 ori (mi-e lene de mor sa fac calculele exacte) mai mica daca esti vaccinat
      si, daca e sa mori e de vreo 5 ori mai mica.
      5, 10…astea is numere ma?

      00
    • Aia e. Din 5 milioane (cred) de israelieni vaccinați au murit 300. Din 1.x milioane israelieni nevaccinați au murit tot 300. E clar, e rele vaginurile bos! Oculta! Gheiț! Noroc de siteul 911truth.ru… pardon .com, ăia ce mai sunt de încredere.

      00
    • si tu ba eugene. Tu crezi numerele sau ce zice saitu care are „truth” in el?

      00
  8. 6. A muncit 25 de ore din 24 la ciordeală. A uitat de ferma de la Fortaleza, în baza căruia și pe acolo are un dosar penal pentru corupție.

    00
  9. Bine ca l-a demis Catu pe Octavian Berceanu, ca prea se faceau verificari si se dadeau amenzi. Pai unde ne aflam, in Europa?

    00
    • Acum sincer, zi că înlocuitorul nu pare competent. Eu de exemplu nu pot să-mi trec în CV că am abilități de folosire videoproiector.

      …mi-ar fi rușine de fapt, de asta nu pot să trec. La fel de bine putea să scrie că la grădiniță mânca tot din farfurie.

      00
    • Azi am auzit si eu de abilitati de folosit videoproiectorul. Respect. Daca mai spune ca si semnalizeaza stanga in trafic, nu mai am nimic de declarat

      00
    • Eu nu știu de ce vi se pare puțin. Nu ați dat niciodată de un proiector o imprimanta care nu vrea nici de-a dracu sa funcționeze cum trebuie?! In momentele alea nu ați fi vrut să fie prin preajma un specialist sa va ajute?

      00
    • Bai cand am citit ieri stirea cu demiterea lui Berbeceanu s-au sucit organele in mine. As vrea sa aud o explicatie. De ce? Stiu de ce. Vreau sa aud vrajeala.

      00
    • Corectie: „Berceanu”

      00
    • @gogoasa n-auzi ca au gasit in sfarsit un baiat care stie sa foloasca un videoproiector? Fostul nu avea asa aptitudini

      00
    • Ati scapat esentialul din CV. Lasati videoproiectorul si scanerul.

      Esentialul e ca stie sa foloseasca Internet Explorer. Cati oameni din tara asta se mai pot lauda cu asemenea abilitati?

      00
    • il stiu pe unu care si-a trecut in CV la aptitudini tehnice windows si winap (da, scris fara m)

      00
  10. 5

    „După ce a fost prins la Comarnic, bărbatul a fost dus la audieri, însă după câteva ore a fost lăsat să plece acasă”

    Jurnalistii au uitat sa puna o intrebare aici: Domnul politist, cu ce a plecat acasa acest barbat?

    Sper ca a luat un taxi sau a venit cineva dupa el….

    00
  11. unul omoara o femeie in bataie, conduce beat si politia romana il lasa sa plece acasa? Te doare mintea:(

    00
  12. 4. Trebuie să trec pe la oftalmolog, în prima poză, barca aia încărcată cu saci cu gunoaie- eu vedeam verze.
    Și eram: wtf, câte verze au aruncat unii în lac și de ce?!

    00
  13. 1. Roșcată lipsă :(
    2. Românii ăia ar trebui eutanasiați. >:D
    3. Mda…Să vină limbricu’ ăla să-mi spună de poluare acum. :D
    4. „Vrem o țară ca afară!!!”
    5. Ai de plm…
    6. Sper să moară înecat în propria spermă horcăind ca un porc, iar fi-su să facă atac de cord. Futu-i în gură de dejecții umane.
    7.

    00
  14. Mai pun si eu o stire, sper sa nu deranjeze aceasta realitate cruda. Astept de mult sa lasam in pace salariu mediu si sa ne uitam putin la cel median.

    https://cursdeguvernare.ro/venitul-median-al-cetatenilor-exprimat-in-euro-de-ce-e-romania-pe-ultimul-loc-in-ue.html?fbclid=IwAR3C-nyJ26UcSAeYhUv8n6gqiT91n9CMV9DS7KCKor-dPOSKbv-8TgYnqKM

    Dada, sub Bulgaria

    00
    • Aproape 3 milioane de oameni platiti in mediul privat cu salarii sub 600 de euro brut Asta scade cumplit venitul median.

      Noroc cu bugetarii. Care nu pot ridica venitul medial, dar macar il ridica pe ala mediu.

      00
  15. 2. Acum 30 de ani m-am bucurat ca a cumparat tata un kg de banane…. Unii oameni sunt chiar retardati

    00
  16. Aici câte mii de metrii cubi de deșeuri să fie? A crescut fucking vegetație pe ele! Aș fi trimis pozele lui Berceanu dar au avut grijă libidinoșii din PNL să-l execute.
    https://ibb.co/Q9NgVtJ

    00
  17. Acum 30j dă ani mă preparam să vin in București la facultate. Nu mai știu precis data, final de septembrie, știu că am venit să mă cazez, in Regie. Apoi am plecat acasă și am revenit după câteva zile cu tot bagajul în cămin. Cam cu vreo 600-700 lei pe lună supraviețuiam in primul an. Cumpărăm cartelă de mîncare, in avans, ca la curve, că dacă vroiam „à la carte”, ori nu se putea, ori era mai scump. In decembrie nu am mai luat cartelă, era o mizerie comunistă mîncarea aia. Jeg total, necomestibil, făcut în scirba pulii de ăștia care acum se plîng că era mai bine atunci. Evident că era mai bine, că puteau fura jegurile astea din mîncarea plătită de alții. Fiecare fura după facultăți și posibilități. Hamsterul atunci începea să pună apă in bere, n-ar avea parte de apă și bere și vedea-l-aș la pat damblagit! Pentru că n-avea bani, un coleg supraviețuia cu pîine și slănină. Bai, pâine și slănină trei luni. Mai gusta un cartof sau un pateu din mărinimia colegilor de cameră, că nu puteau să-l lase ca pe un câine de pripas.
    Era bine atunci, discotecă non-stop, doar lumea pauză, ca la teatru. Nici tv nu aveam, că ce să vezi la el, emisiuni cu Tatulici și Almășanca?

    Am mai întâlnit jegul ăsta de mîncare peste 5 ani, in 1996 tot în toamnă, in armată. Armata cu cai de lemn, cu apeviști siniștri ce-și futeau unul altuia nevestele și băteau de supărare soldații pînă-i băgau în spital. Oameni fără obraz și onoare, ce merită acum scuipați în stradă pentru jegul gratuit la care supuneau oameni fără vină.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.