Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. 8. …că probabil nu-i vor democratiza.

    00
  2. NOU
    #4

    2- Urmatoarea industrie care va muri, este cea a ceramicii si sticlariei, fabricile din Alba Iulia si Sighisoara sunt pe duca, dar e ieftin la Turci, Chinezi si Rusi gazul, deci vom avea portelan si ticla in continuare.

    00
  3. 8. păi, s-a dus să-i explice face-to-face că poate nu se uită la filmul corect, ideea nefiind de niciun fel ca saudiții să-și crească livrările de petrol aducând din Rusia ce le lipsește.

    în altă ordine de idei, eu dacă aș avea o sumă consistentă de care să mă pot despărți, aș shorta la greu pe petrol; băi, toată lumea, da’ chiar toată lumea (inclusiv cei din linia 2 și 3, Angola, Nigeria, Iran, so on), scoate petrol la maxime istorice – pe undeva de înțeles la prețul ăsta.

    cine naiba să consume atâta? unde să-l depozitezi? chiar nu ar fi o surpriză să-l văd ducându-se de-a dura către $30, așa, într-un interval scurt, de câteva zile.

    00
    • Saudiții joacă un joc periculos. Singurul motiv pentru care țara aia există e faptul că familia Saud (care deține pe persoană fizică toată țara aia de fapt) dă petrol americanilor cu prioritate, îl dă strict în USD atât lor cât și oricărui altcuiva.

      Cumva, la prințișor i s-a urcat la cap și acum crede că poate face ce vrea, cum a fost faza cu măcelărirea jurnalistului respectiv. Americanii nu-s ofticați atât pe faza cu jurnalistul, cât pe faza că încep să aibă idei independente. Ceea ce nu e rău cât timp sunt aliniate sau măcar nu sunt contrare intereselor US, care are totuși 2 baze militare acolo ca să-i apere de Iranieni. Iran, care mâine ar putea anexa lejer toată peninsula, pentru că sunt mult mai capabili din orice punct de vedere ca saudiții. Iranienii, chiar dacă sunt musulmani, nu sunt arabi, știu ce-i aia muncă, inginerie, medicină, producție, chestii SF pentru arabul de rând care dincolo de negustorie de bază (ia de-aici vinde dincolo) n-a știut niciodată.

      Își fac de cap în Yemen și nici acolo nu le prea convine americanilor că nu încheie odată conflictul ăla. Din nou, nu neaparat din motive etice (se moare literalmente de foame în Yemen) cât din cauză că instabilitatea aia nu ajută pe nimeni.

      Dacă prințișorul insistă să facă jocurile Rusiei, se poate trezi că poporul vrea democrație dintr-o dată, și ce să vezi, americanii nici nu trebuie să vină, sunt acolo deja…

      00
    • @manu144x. păi, după ce Chevron&Exxon au descoperit că nu se poate mări producția (din rațiuni de „disciplină financiară” – haha, asta a fost tare), prea multe variante nu rămăseseră. efectul vizitei lui mr. Biden este că astăzi petrolul a pus 4%. deocamdată. mie tot îmi vine greu să cred că este nevoie de 3x mai mult petrol decât în 2019. it makes no sense.

      00
  4. 2. Nu-mi pot imagina cum îi rod nervii tot pe ăia, de prin birourile din beciurile fostului CC, tot la Nechezolul ăla bun, cum să facă precum Ceaușescu și să sacrifice populația pentru „industrie”.

    8. Speculez eu, cred că i-a spus că SUA o să sisteze, pe moment, orice susținere rivalilor săi… din același neam cu el; alde veri, mătuși, unchi, nepoți ș.a.

    00
  5. La cronica de tehnologie, ce e ăla breton Apple?

    00
  6. 8. Mai dureaza inca 5 ani ( probabil minim), pe termen scurt si mediu nu schimba nimic.

    00
  7. Niciun comentariu despre stimatul domn care zice ca are noroc ca nevasta-sa ii minora?

    00
  8. „Amazon și-a restrâns gama de produse vândute sub brand propriu și chiar a luat în considerare renunțarea la acestea, din cauza vânzărilor mici și a presiunilor venite din partea autorităților, care acuză gigantul american că-și favorizează propriile produse.”

    Pe cand asa ceva si cu EMAG ? Nu are nimeni de pe la noi coaie sa faca ceva in privinta produselor proprii sau vandute de EMAG „bagate” in fata tot timpul ?

    00
    • pe niciun produs nu scrie emag…prin urmare nu au ce sa le faca…aaa…ca au toate informatiile din sistem si importa pe alte firme aceleasi produse, dar la preturi mici si inlatura concurenta…aici e mai greu de combatut practica asta mai ales in romania…

      00
  9. „Nuclear power plants have a carbon footprint comparable to that of renewable energy such as solar farms and wind farms and much lower than fossil fuels such as natural gas and brown coal.”

    Trebuie să fii fie cretin, fie imbecil și supus rusiei ca să forțezi Europa să depindă de gaz.
    Gunoiu de Gerhard Schroder și muista de Merkel ar trebui incinerați de vii.

    00
    • nu-i chiar așa. timp de 8 ani frau Merkel a sperat că va avea câștig de cauză în fața „uliilor” de la Washington; s-a înșelat – and here we are now. gazul rămâne totuși cea mai ne-controversată sursă de energie.

      00
    • + GreenPeace retards.
      Japonia redeschide centrale nucleare și plănuiește unele noi.

      00
    • până una, alta Japonia lucrează să-și aducă gaz și petrol prin Sakhalin-2. ghici de unde.

      00
    • Căcații de la greenpeace ar trebui înveliți în plastic și înecați în acid sulfuric. Să se simtă eroic murind ca bateria la datorie. FMM!!!

      Merkel îi o muistă imbecilă. Sper să moară înecată-n propria diaree.

      00
    • @Pixel. da, geographically speaking, care se întâmplă, politically speaking, să fie cea mai mare insulă a Rusiei. na, vorba lui Herr Scholz, ce simplu ar fi dacă nu ar fi atât de complicat. haha.

      00
    • Rușii sunt niște simpletoni, drept urmare soluția la problema rusească nu poate fi decât simplă.
      Le scoți războiul din cap în Ucraina și îi lași să-și trăiască viața tradițională amish în Gangsta Paradise sau cum se mai numește petecul ăla nedezvoltat de pe google maps.

      00
    • @Pixel. era un articol bun (The Atlantic, cred) despre „noua ordine mondială” și după ce autorul trece în revistă tot ceea ce în retrospectivă apar ca fiind erori majore de strategie ale SUA, încheie retoric: cât de inteligent trebuie să fii pentru a provoca Kremlinul pe singurul teren existent unde foarte probabil rușii au the upper hand?

      00
    • Întrebarea este când au devenit Schröder și Merkel agenți ruși?

      00
    • @AlexF. eu aș întreba cât este de în regulă ca industrii relativ primitive (nu poți compara extragerea petrolului cu farma sau it.ul) să absoarbă asemenea cantități enorme de bani

      00
    • Pare că avem un NPC. Nu cred că GPT-3 a avansat așa de mult, mai ales în română.

      00
    • „The majority of transgender inmates in the United States are housed in prisons according to their gender assigned at birth.”

      00
  10. 2. si 3. – asa e cand esti prost si iei decizii ideologice si nu iti vezi interesul national economic.

    00
  11. 4. Ce vrei sa sugerezi? Ca actionarii au scos banii din firma inainte sa livreze apartamentele contractate (si platite) si sa plateasca furnizorii. N-ar face ei una ca asta, nu e 2008 :D

    00
    • sincer, nu știu despre ce e vorba, am luat legătura cu ea să vedem.

    • Aww snap, s-au atacat hrizdele si niste simpi in reply-uri la postare. Citat din comunicat:

      „Si daca tot zic eu ca HR-ul e cel mai misto job (daca il faci cum trebuie), ma gandesc sa fiu fair play si sa va zic si DE CE NU e un job misto.

      Da’ nu va zic numa’ eu.

      Bag un Leapsa saptamana asta….catre profesionisti de HR care sa mai zica si ei.

      Alaturi de Corina NEAGU, care mi-a scris la 12 noaptea suparata de la citit atatea comentarii de hate:(

      Lady…ai legatura: da-ne 1 motiv pe zi pentru care HR-ul NU e The best choice. ”

      Asta e pe sistemul: ” tine-ma ca il rup, da nu imi da drumul ca nu stiu bataie”
      Haide Andra P asteptam cu interes partea aia de fair play pe care o mentionezi dar eviti sa o arati. De ce oare? Raspunsul il ai in articolul din trecut la care faci referire.
      La un lucru are dreptate, ca jobul ala e misto, normal ca e misto pentru niste secretare glorificate, a caror responsabilitate este de a da bine in poza, chinuiala si ‘workshopuri de NLP’ cu tot felul de dubiosi a caror valoare adaugata jobului este 0, dar intra la training, deci nu poate zice sclavul ulterior ca nu a primit training de nici un fel, CSR-uri la modul ipocrit (Becali style) si evident, cireasa de pe tort, exit interviuri al caror scop este doar de a afla la ce firma te duci dupa ce iti dai demisia de la jobul actual si cati bani iti dau aia, ca sa se poata intelege ulterior ( la un alt fel de workshop, asa pe la cabane pe undeva izolat) departamentele de HR intre ele sa tina cat mai jos ofertele salariale din oras si sclavii legati de glie cum ar veni, sa nu le vina ideii sa incerce si in alta parte in speranta ca vor castiga mai bine.
      Mi-e scarba, sper ca lumea sa se prinda cat mai repede de schemele acestor inutili si sa ii trateze cu ignore-ul si dispretul de care e nevoie pentru ca in continuare se pare ca sunt in denial, si ca au impresia ca ei de fapt fac bine ce fac.
      Ori sunt prosti, ori ticalosi ori o combinatie dintre aceste doua atribute.

      00
  12. „Războiul economic pe care Rusia l-a declarat Europei”
    Pai nu era taman pe dos si invers?

    00
    • Nr.3

      00
    • Nu boss, tu nu stii ca tot ce face Rusia e rau, tot ce fac UE/US e bun?

      00
    • Așa-i, sunt multe lucruri pe care UE și US le fac proaste. Una a fost că în 1991 la căderea URSS nu au dezintegrat țara aia și n-au trimis-o la lada de gunoi a istoriei permanent.

      Alta a fost că europenii și-au permis să se lăbărțeze economic pe gaz ieftin, vânzând astfel independența politică și viitorul continentului.

      Alta e că continuă să o lălăie și azi, în loc să dea masiv armament Ucrainei să-i trimită pe ruși înapoi de unde au venit.

      Și o altă greșeală e că au crezut că Putin e un băiat gigel de treabă cu care se poate discuta.

      Clar, sunt multe prostii pe care le face UE, doar că nu alea care probabil se gândesc postacii :))

      00
    • @manu – părere nepopulară – americanii trebuiau să-i lase pe nemți să-i radă pe muscali in WW2. Fără ciubotele, tancurile și petrolul american Stalin rămânea stăpân cel mult pe Siberia (dacă nu prindeau curaj japonezii).

      00
  13. 5 – au inceput sa imi placa din ce in ce mai mult stirile despre litoralul romanesc. Csf…

    00
    • Am parcat undeva intr-o duminica dupa amiaza in luna iunie pe marginea unei plaje dintre Saturn si Venus, trebuia sa iau pe cineva de la plaja. Parcarea era cvasi-pustie la si data aia (extra-sezon). Parcam pe acolo de ani de zile si nu am belit bine ochii.

      Cam dupa 45 de minute, am venit cu oamenii de pe plaja sa ii bag in masina si sa ii duc la cazare. In geam un bon mic: ati parcat ilegal, o sa primiti amenda acasa, intre 1000 si 2000 de lei. Dap, amenda mi-a meritam cu siguranta, ca am vazut dupa aia ca erau indicatoare, plus un automat pentru plata parcarii.

      Ce mi s-a parut excesiv a fost valoarea. Amenda de pana la 400 de euro, adica echivalentul a 80 de zile de parcare full (era 3 lei parcarea/ora si 24 de lei parcarea pe zi).

      Ce pot sa zic: e dreptul consiliului local Mangalia sa stabileasca marimea unei amenzi dupa cum vor ei. Si 1000 de euro, de ce nu. Dupa cum e si dreptul meu sa nu mai calc vreodata pe acolo.

      Ce sa vezi acum. Acum au dat-o la intors. Eu ma mai gandesc, dar nu prea.

      00
  14. 8 acces la arme ofensive, nu doar la cele defensive la care au acces acum si poate inchid ochii-n Yemen

    00
  15. Tu ce crezi ca i-a oferit… arme si imunitate, simplu. Problema noastra e ca armele alea o sa fie indreptate spre aliatul nostru strategic, Israel… iar de acolo incepe distractia.

    00
  16. Nasui:

    „Oameni buni, nu vă îndatorați, nu vă țineți economiile în lei (sau euro) și nu începeți acum proiecte de investiții despre care nu sunteți foarte siguri că vor avea succes.
    Dezastrul economic este abia la început. Iar guvernul PSD-PNL dă o lovitură dură prin creșterea taxelor în prag de criză. Sunt precum un parazit care se hrănește dintr-o gazdă pe care o slăbește și o menține sub-dezvoltată. Doar că acum, din cauza super-majorității, nici măcar nu le mai pasă dacă o omoară sau nu. Se cred eterni.

    Dar mesajul meu de azi nu este despre ei, ci despre dumneavoastră.
    La nivel global, banca centrală SUA pare decisă să apere supremația dolarului, așa că va combate inflația. Asta înseamnă reducerea tiparniței și dobânzi mai mari pe dolar. Ceea ce va duce la un val curativ de falimente.
    Europa este foarte probabil să eșueze. Mai întâi pentru că lupta cu inflația nu pare să mai fie principala prioritate a băncii centrale a Uniunii. Este o diferență față de SUA, unde combaterea inflației pare că este o prioritate, și pentru democrați, și pentru republicani.

    Și mai mult, banca centrală europeană este într-o situație cumva imposibilă. Fie lasă dobânzile la zero, și distruge puterea de cumpărare a euro. Fie crește dobânzile și împinge Italia, care e masiv supra-îndatorată, în groapă. Și, odată cu ea, toate băncile care i-au împrumutat bani. De acolo poate apărea un efect de domino pe care nici nu vreți să vi-l imaginați. Cred că n-a scăpat nimănui faptul că Mario Draghi încearcă să plece cât mai departe de guvern.”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.