Soluții?

Am eu una bună.

Parlamentul trebuie să plece. Nu guvernul. Bine, și guvernul, dar parlamentul a dat o groază de legi imbecile în ultimii ani, e plin de corupți care sunt apărați de imunitate. De asemenea, parlamentarii, primarii, subsecretarii de stat să aibă mandatul limitat la 8 ani. după aia îți găsești tu de muncă la privat, că te pricepi. Ar merge și o limită de vârstă, dacă ai 60 de ani nu mai ai de ce să candidezi, că nu ești tocmai la curent ce ce mai face țara, ar trebui să te îngrijești de nepoți.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 52162
    • Pe bune!?!

      Comentariu apreciat.7016
    • Fraza asta e baga de propaganda rusa, ca si aia cu „toti sunt la fel”. Eu il apreciez pe Drula, deci cum a venit ministru transporturilor, pac s-au pornit qla refacut 200km de drumuri in jud. Botosani, nu re-asfaltari, refacut complet, facut viaducte noi, refacut poduri, refacut fundatie. Drumuri ce asteptau sa fie facute de 20 ani. Si anu asta ii termina de facut.

      Sa-i dea d-zeu sanatate. Deci da, pe el il vreau in locul altuia.

      Comentariu apreciat.20631
    • toti astia sunt pusi prin vot, ce te face sa crezi ca a saptea oara ai prins ideea cand pana acum ai votat ca proasta…..

      Indecis. Tu ce zici?1840
    • Berbeceanu la Garda de Mediu, Bucureștiul mai că avea aer respirabil.

      Comentariu apreciat.5713
    • Berceanu, Berbeceanu e ceva ce aveam nevoie la Gardă

      Comentariu apreciat.347
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 751
    • Oricât de corupți ar fi, când îi rotești la putere incep sa se mănânce între ei.

      165
    • @N eu sunt un om simplu, cu nevoi simple, probleme simple și spre surprinderea tuturor: soluții simple.
      Ați uitat cât de negre erau măștile în pandemie? Puștiu a mărit controalele de la 200 pe an la 2000 în 9 luni.
      Vreți ceva penibil: atunci când discuta că oamenii ard osb ca să se încălzească și d-asta e smog.
      Sper că a învățat ceva din asta.
      Văd că oamenii sunt mult mai înțelegători față de influenceri care se urcă băuți/medicați la volan. Girl power.

      177
  2. Asta nu e o soluție, asta e o speranță sau o dorință.

    Pentru a fi o soluție ai nevoie de oameni, sticle și benzină.

    Comentariu apreciat.866
  3. Tu poti sa visezi, dar nu uita ca puterea poporului asta democrat este la tara. Cand o sa voteze aia ce vreu tu, mai vorbim. Pana atunci noapte buna.

    Comentariu apreciat.468
    • Șefii partidelor, de filiale, sunt parțiali kingmakeri.

      Când ați auzit sa fie admonestați „presedintii” de comune, municipii & județe/sectoare?
      Nu mai spun de numero due, numero tres, numero quattro etc.

      202
    • Greșit. Nu îmi este rusine nici cu votanți de la oras, in special din capitala. Prostia și hoția sunt distribuite in mod egal peste tot.

      Comentariu apreciat.365
    • @Ioan
      stai ca ne-o dovedim acusica cu Firea primarita

      164
  4. Pai la alegeri ies tot astia + mai mult AUR. Ce s-a rezolvat?

    223
    • Sau iese AUR cu majoritate la redistribuție și atunci nu doar noi avem o problemă.
      Nu ne-a plăcut cu premianții clasei, acum avem corupții clasei, încercăm și cu proștii clasei.

      Comentariu apreciat.324
  5. Parlamentul trebuie să plece.

    Parlamentarii scot o căruță de bani să fie puși pe listele de votare (amintește-ți de exemplul tarifului cerut de Tăriceanu, leak-uit în public), bani dați partidului (filialei, birourilor executive sau comitetele executive – șefii filialelor).
    ‘Parlamentul’ a dat niște bani să fie cum este.
    Așa poți să fii sigur și de alte poziții, locuri.
    „Demisie de onoare? OK, să se returneze banii pe care i-am dat…”

    Nu guvernul. Bine, și guvernul, dar parlamentul a dat o groază de legi imbecile în ultimii ani, e plin de corupți care sunt apărați de imunitate.

    Ordinele se execută când epoleții spun ceva, trebuie făcută una ș.a.m.d.
    Imunitatea e ceea ce „asigură” că ordinele sunt îndeplinite fără frică, indiferent cum, de cine și/sau care frăit de pădure

    108
  6. Asta cu plecatul parlamentului nu a guvernului e o fractura logica. Nu ai mecanism sa „plece” parlamentul. Mecanismul prin care pleacă parlamentul este unul complex (și aș zice eu aproape imposibil) – alegeri anticipate – care se fac doar dacă pică guvernul, nu trec doua propuneri de prim ministru timp de 60 de zile, și președintele decide după asta sa dizolve parlamentul. Dacă se ajunge la asta suntem de rasul curcilor, înseamnă ca fie președintele fie parlamentul este iresponsabil.
    Aia ca toți parlamentarii sa îsi dea demisia nu tine, ca este vot pe liste, pleacă Xsulescu, vine următorul pe lista.
    Vali, aici trebuie sa urmezi puțin ce tot predici – citește constituția aia înainte de a veni cu idei d-astea. Ideea asta e fix ca aia cu hai sa facem protest în weekend.

    Comentariu apreciat.348
    • Parlamentul s-a asigurat bine de tot că nu poa’ să plece cum vrea poporul. Chiar și pe vremea USL-ul mai arunca lumea pastile că poate România ar trebui să fie republică parlamentară, ce-i cu atâta putere la prezident? (dar atunci prezident era Băse care chiar reacționa, acum e… wait, mai e? Că nu l-am mai văzut de mult)

      183
    • Pai s-a terminat sezonul de schi …a inceput sezonul de golf. Un elicopter pana la Breaza, aterizeaza direct pe green.

      Mai are si el un an de mandat saracu …vrea sa fie liniste …ca lucrurile oricum o merg rau.

      72
  7. Problema reală este nepotismul. Ești numit într-o funcție doar pentru că ești ruda cuiva, nici măcar nu trebuie să știi să faci ceva. Nici măcar cum să pornești un PC.

    Dacă oamenii ar fi angajați la stat în funcție de meritul și competențele lor, lucrurile ar fi complet diferite.

    214
  8. O revolutie ca la 1789 in care ghilotinam pe oricine pentru orice, pana ne ghilotineaza altii pe noi.
    O Mare Teroare!
    5 ani de curs sânge si dovleci umani in valuri!

    Hai ba, ca glumeam, a venit primavara, mergem la mici si bere.
    N-avem timp de altceva.
    Daca dau politicienii subventie la mici, bere si iarba verde, stam linistiti.

    Comentariu apreciat.436
  9. dacă ai 60 de ani nu mai ai de ce să candidezi, că nu ești tocmai la curent ce ce mai face țara, ar trebui să te îngrijești de nepoți.

    Chiar asta fac. Se îngrijesc de gineri, nurori, nepoți, surori și frați. Își mai plătesc și datoriile către cei care i-au pus acolo, la loc călduț. Așa cum se cuvine de altfel. :D

    Indecis. Tu ce zici?273
  10. Cred ca s-a ajuns intr-un punct mort. Nu mai sunt solutii reale pentru a spera – macar – la o schimbare majora in bine.
    Tot ce ramane de sperat este sa nu se schimbe major in rau.

    184
    • Asa cum nimeni nu a scapat niciodata de cancer nici Romania nu va scapa de clasa asta politica. Asa este de 500 de ani. Din cand in cand vine cate unul mai cinstit sau mai de afara si ne mai ridica putin.

      136
    • Mnu stiu ce sa zic. Suntem siguri ca nu cumva de asta am ajuns in punctul in care suntem ? ca astia au tot furat, dar cumva economic tara a crescut, s-a dezvoltat. As zice ca singura solutie e depopularea masiva a tarii, dar nu la modul ca te duci pe afara cu cativa ani si apoi te intorci in tara cu banii sa faci turism sau sa iti cumperi o casa cum mai fac capsunarii. Nu, doar un singur sens, plecat si ramas in afara tarii. Sa ramana ei sa munceasca, sa produca si cu familiile lor. Sigur ar putea sa aduca africani si asiatici, dar sigur raman aia aici pe termen lung si nu pleaca si ei in vest ?

      711
    • Ba chiar de cancer se mai scapă în ultima vreme, mai ales dacă este depistat la timp

      123
    • Hai ca deja am dat-o in valea plangerii.

      Eu ma uit la oamenii din jurul meu. In cea mai mare parte sunt oameni care se duc la lucru, isi vad de treaba, nu sunt anti-sociali, nu fura. E si normal sa fie asa, ca altfel situatia ar fi de nerespirat in tara asta.

      Aia care nu isi vad de treaba, care fura de rup, care isi doresc puterea numai si numai pentru a baga mai adanc mana in borcan pentru ei si famiglie SUNT O MINORITATE. Sub 2% din populatie.

      Dar sunt buni in a te face sa crezi ca nu e nimic de facut si ca ei sunt cea mai buna elita politica pe care o poate avea tara asta. Nu, nu sunt, nici pe departe.

      172
    • @silicon_v
      „Eu ma uit la oamenii din jurul meu.”

      Sau ești tu (împreună cu „oamenii din jurul meu”) întro mică micuță de tot bulă(buluță?) și crezi evident eronat că hoții „SUNT O MINORITATE. Sub 2% din populatie.”

      yeah, right, doar maxim ~400 de mii de rrumuni fură, nicidecum nu e sport național.
      aha

      00
  11. Lol, un’ să plece parlamentu’? Păi parlamentul ăla e pus acolo prin vot. Cum zicea cineva mai sus, ce te face să crezi că în locul lui va fi votat altu’ mai breaz? Democrația funcționează foarte bine la noi – avem parlament fix după chipul și asemănarea ălora care l-au votat.

    De asemenea, parlamentul e un business cam cum zicea si Phaff mai sus – cine ajunge în parlament trebuie să ridice mânuța așa cum trebuie ca să își plătească locul. Dacă vrei, putem face asemănarea cu școala de vameși – acum 25 de ani când nu eram sigur ce meserie să fac, unele rude îmi ziceau „fă-te Daniele vameș! Dai vreo 10-15 mii de dolari șpagă să intri la școală, dar în câțiva ani i-ai scos!”

    194
    • „…dar în câțiva ani i-ai scos!”
      Rudele tale habar nu aveau ce vorbesc. Am mancat si am baut cu vamesi prin 2000 si atat iti zic, faceau 5 mii de marci pe tura pe persoana, plecau acasa repet cinci mii de marci in 24 de ore. Unul din ei, mai tzaran cand se imbata isi aprindea tigara cu bancnote de 50 sau 100 marci, adica aprindea cu bricheta banii si apoi isi aprindea tigara de ei. Povestea unu ca intr-o zi un autocar cu 50 de persoane, doar persoane cu handicap au iesit din tara ca erau dusi la cersit. Pt acel autocar soferul a dat cate 100 marci/pers, adica 5000 de marci.

      254
  12. Îți zic eu una mai bună: oamenii ar trebui să se implice. Nu să comenteze pe net ce ar trebui făcut! Să se implice în ONG-uri, în partide politice, să aibă inițiative, să implementeze proiecte, să candideze, să meargă la ședințele de consiliu local, să meargă la ședințele parlamentului, să meargă în audiență la aleși, să deschidă procese. Nu să aștepte cu mâinile în sân să facă alții!

    Comentariu apreciat.316
    • Oamenii aia sunt extrem extrem de putini, si tin tara asta in viata prin munca. Trebuie luati senatorii si deputatii, dusi in piata victoriei, dezbracati la pielea goala si udati cu tunurile jandarmilor, batuti cu biciul si apoi pusi la loc sa faca treaba. Toti vrem fara violenta, dar cred ca am inteles ca nu se poate altfel.

      Indecis. Tu ce zici?248
    • @Ciprian: iti doresti probabil ca in viitorul parlament, dupa alegeri, sa fie oameni competenti si care sa faca lucruri bune. fix astia de care zici tu ca sunt cu munca. cine mama dracu sa vina? e o categorie de oameni care se pregatesc in secret sa fie parlamentari buni? de unde crezi ca vin solutiile? nu de la oameni obisnuiti care isi propun sa faca ceva concret in loc de butonat reactii scandalizate pe interneti?

      111
    • Să se implice în ONG-uri, în partide politice, să aibă inițiative, să implementeze proiecte, să candideze, să meargă la ședințele de consiliu local, să meargă la ședințele parlamentului, să meargă în audiență la aleși, să deschidă procese.

      Înainte, după sau în timplul programului de lucru la privat? În weekend?
      Câți angajați au posibilitatea să-și ia liber de la muncă pentru a se implica în domeniul civic și politică?
      Câți dintre ei au carisma, pilele și/sau șpârlele necesare că să-și facă mesajul măcar auzit dacă nu și ascultat?

      115
    • „Câți dintre ei au carisma…”

      Daca te uiti la fetele unora ca Ciuca, Ciolacu, Bode, Budai, Daea sau Caciu vezi ce e aia carisma! Nu are oricine in tara asta asa ceva…

      112
    • @vosidit98: scuze găsim foarte ușor…

      Cât v-ar lua să scrieți un email parlamentarului din circumscripția voastră de genul: „Stimate domnule deputat/senator, Am luat la cunoștință cu extremă indignare despre votul d-voastră privind … De aceea, vă rog să îmi comunicați programul d-voastră de audiența, deoarece sunt interesat să purtăm o discuție pe acest subiect”

      Pui asta pe Facebook ca să vadă și prietenii tăi să facă și ei ca tine. Cam cum crezi că s-ar simți acel parlamentar când se va trezi bombardat cu câteva sute sau chiar mii de solicitări în audiență?

      Cel mai probabil o să mimeze durerea în cur, și nu va răspunde. Dar poți să mergi la nivelul următor: aștepți să treacă termenul legal de 10 zile, apoi iei o foaie și scrii către secția de contencios-administrativ, îl chemi în judecată, și soliciți și daune pe deasupra.

      Timp total investit?! Maxim 30 de minute!
      Se va întâmpla asta?! NU! De ce? Pentru că… revenim la mesajul meu inițial: „să facă altul, eu …” și completează tu mai departe cu ce scuză vrei

      92
    • @Tibi In primul rand trebuie sa stii cum ajungi la site-ul care inregistreaza voturile senatorilor si ale deputatilor pe fiecare problema. Adica pe cdep[punct]ro.

      Apoi trebuie sa intelegi mizeriile respective ca sa stii ce scrii in mail. Sa zicem ca acolo te mai ajuta ChatGPT.

      Dar daca trimiti mai multe mail-uri aceluiasi om, ai putea fi acuzat/dat in judecata de respectivul(a) in ideea ca ai incalca Legea nr 61/1991 sau Codul Penal art.208. Tehnic, nu ar avea sens, pentru ca ai interes legitim si informatiile privesc exercitarea muncii. Dar nu-i ca si cand legea trebuie sa aiba sens ca sa poti fi dat in judecata.

      Tu ai fi dispus la amenda + 3 luni la parnaie pentru ca i-ai trimis mail-uri lui Tuhuţ Radu-Marcel (am ales un deputat PSD la nimereala) si astfel „l-ai hartuit” ?

      83
    • Presupunem gresit ca le mai pasa de votul oamenilor. Parca e prea mare dispretul afisat de politicieni in ultima vreme.
      Eu problema o vad in faptul ca justitia doarme pe ea si le permite sa faca ce vor. Sau ca justitia e subordonata serviciilor secrete, nu imi e foarte clar care e varianta adevarata. Clar e ca sunt oameni care atunci cand au probleme cu legea marca banul la un judecator, respectivul in 90%+ din cazuri ia banul si nu pateste nimic, cu toate ca manevrele astea sunt foarte clare pentru toata lumea.
      Si revenind la ideea lui Vali cu plecarea parlamentului, problema asta cu justitia mai departe se traduce in riscuri foarte mici daca sa zicem eu sau altcineva de pe aici de ex (oameni altfel cinstiti) ajungem la butoane. Stii ca sunt sanse mici sa faci parnaie daca furi cu milioanele de euro, cati rezista tentatiei ?

      41
    • @vosidit98: să ajungi la pușcărie pentru că soliciți, în termeni respectuoși, audiență unui parlamentar, se poate întâmpla în state precum Rusia, nu într-o țară membră UE

      Oricum, nu vreau să mai lungesc discuția că am altele de lucru, și la firmă și acțiuni civice în privat, și acțiuni politice. Am raspuns la intrebarea din titlu, cu solutii pertinente, care sunt la îndemâna fiecărui om de nivel mediu de inteligenta, cât să poată căuta ceva pe google și să trimită un email

      71
  13. Parlamentul trebuie să plece. -> OR WHAT?

    91
    • Pai ce n ai inteles?
      Sa plece aia pe care ii votam si eventual sa fim condusi pe fatza de aia pe care nu ii votam,nu ca acum din pseudo umbra.
      Sa fim putin seriosi…

      00
  14. Vali, 60 de ani nu este o varsta inaintata pentru o functie de genul asta. Cred ca te gandeai la fotbal sau la tenis cand ai scris. Pentru genul asta de job chiar este de dorit sa fie oameni trecuti prin viață.
    Gandeste-te cat de bezmetic erai acum 10-15 ani si cât de mult conteaza ca ai mai pățit una alta. Oamenii aia nu trebuie sa lucreze 12 ore pe zi, nu trebuie sa aiba cate 6 masterate si nici sa alerge la ultramaraton.

    133
    • Sunt doar 32 de parlamentari peste 60 de ani, mi se pare o falsa problema.

      Media de varsta e 44 de ani. Cei mai tineri sunt de la USR si AUR, cei mai batrani de la PSD.

      Cum bine zice dictonul „Ai grija ce iti doresti…”, se pare ca dorinta lui Vali va fi indeplinita, vom avea mult tineret in parlamentul viitor, dar de la AUR.

      231
  15. Solutia pentru Romania este acceptarea realitatii curente. O realitate care nu este ceva diferita fata de restul Europei, dar care te frustreaza cand vezi potentialul irosit. Asta sau se mai pune de o revolutie unde se fac lucrurile cap coada.

    46
    • O revolute facuta probabil cu aceeasi oameni ca, na, cine controleaza fortele de ordine?
      Altfel chiar si fara arme de foc, „ei” au veste, scuturi, fumigene si oarece conditie fizica.
      „Noi” avem burti, fulare, geci si pumni, eventual „arme” artizanale.
      Si dupa aia in afara de victime, cine va fi la conducere? Tot batietii cu care sunt la catarama armata/serviciile/jandarmeria/politia.

      92
    • „Noi” avem burti, fulare, geci si pumni, eventual „arme” artizanale.”

      Nu cred ca am ajuns in faza „care pe care” la modul violent.

      Aici e vorba numai si numai de numar. Clasa politica actuala poate fi zburata lejer daca 4 milioane de votanti decid asta, prin vot si prin implicare. Adica undeva la un om din patru votanti.

      Nici nu conteaza cine vine. Doar ca trebuie sa asiguri alternanta la guvernare ani buni de aici incolo. Iar partidele care „calca prea des pe bec” sa ajunga sub pragul de 5%. Sa dispara. Nici macar nu trebuie toate. Unul mai mare sa ajunga acolo si tot o sa fie un semnal bun.

      60
    • Cu greu ne-am strâns 600,000 când a fost momentul „noaptea că hoții” în 2017. Și atunci cu manevre și pargii trase. Că altfel cred că se strângeau cel mult 100,000 de oameni. Cam câți s-au strâns pe 10 August 2018, atunci când „statul nostru” ne-a arătat care este poziția sa față de protestele care nu au spate politic.

      50
  16. Solutii ar fi, dar dupa aia ma injura vecinii ca parcheaza un duster alb in locul lor…

    50
  17. Nu e solutie, e un prim pas extrem de mic. Randurile 2 si 3 sunt metastaza nevazuta. Degeaba vin parlamentari si ministri noi, nu au cu cine sa faca treaba.
    Vezi toata seria aia de emisiuni „Statul la stat”. Crezi ca aia zic „gata, de maine muncim”?

    92
  18. NOU
    #53

    cred ca s-a mai zis pe vremuri, dar astia sunt oamenii care reprezinta majoritatea cetatenilor din romania: mamici care sparge seminte in zona locurilor de joaca, idiotii care depasesc aiurea, idiotii care parcheaza pe locul altuia si tot ei sunt deranjati cand li se atrage atentia, boilor care iti taie calea si apoi fac scandal, mamicilor care simt ele nevoia sa cumpere ceva „la doamna”, oamenilor care trebuie neaparat sa lase ceva la medic, taranii care lasa mizerie prin paduri si trasee montane, toti cei care fura si ei cum pot ceva de la munca sau se trag pe fund ca oricum sunt platiti putin, si cireasa de pe tort majoritatea ar face fix acelasi lucru, si-ar ajuta neamurile, prietenii si pe cei care i-au ajutat si pe ei sa urce acolo sus sa faca bani.

    Recunoaste Vali ca toti ceilalti sunt o minoritate, de aia nu sunt mai multi oameni buni in conducerea tarii.

    130
  19. De asta e buna matematica din scoala generala. Ai o prima ecuatie simpla:
    (1) oamenii voteaza candidati pe care ii cunosc
    (2) candidatii cheltuie bani pentru a fi cunoscuti
    (3) ca sa cheltuie, trebuie sa aiba bani
    (=)candidatii trebuie sa ceara bani, cineva ii plateste sau le da imprumut.

    A doua ecuatie cu 2 variabile:
    (1) candidatii pot sa primeasca bani de la firme, „stat” „prieteni” sau sa vanda in avans posturi si influenta
    (2) candidatii pot sa primeasca bani de la cetateni – membrii de partid. 5 milioane de votanti daca doneaza 50 eur la fiecare 4 ani pot sa construiasca o campanie electorala de 250 milioane de euro care sa expuna dezbaterii solutii detaliate la probleme mici, la nivel de comunitate locala sau solutii la probleme mari cum ar fi educatia sau sistemul de sanatate.
    –––-
    (3) avand in vedere cele doua optiuni, cetatenii pot sa aleaga (1) sau (2)
    –––
    Cetatenii daca nu au ales (2) nu pot sa se planga de efectele produse de alegerea (1).

    101
  20. A scazut pragul la 9000 de lei dupa ce au tinut-o sus si tare cu 250000 de lei. :) Stiti de ce ? Le e chiar frica, au venit rapoartele de la SRI si niste iesiri in strada acum ar fi nasolo. Voi ati vazut in Franta ca nu mai pot sa-i bage in case ? Totul a inceput cu pensionarea la 62 de ani parca dar lumea urla nu doar de pensionare ci si se foame. In ultimii 2 ani nu mai poti trai din minimum pe economie nici unde in UE si inflatia asta galopanta ne-au mancat veniturile. Daca sindicatele ar incepe sa scoata lumea in strada(o sa iasa cei din invatamant). Daca USR/AUR si altii ar face acum cateva demonstratii s-ar aprinde ceva greu de stins: ar iesi si la noi foamea afara, avem o groaza cu venituri mici, chiar si votanti de PSD sau PNL. Acum incearca sa bage repede tot sub pres.

    122
  21. După ce am moștenit o țară militarizată de la comuniști greu mai scoți mindset-ul ăla din oameni.

    Fără implicarea civililor în politică nu se va mișca nimic niciodată, USR a fost o tentativă timidă, foarte bună dar s-a văzut lipsa de experiență politică balcanică, s-au spart în grupuri și grupulețe și au tot despicat firul în patru în loc să se concentreze pe misiunea principală.

    Și cumva e normal să fie așa, În celelalte partide e disciplină pentru că toți sunt acolo strict ca să fure, așa că ascultă de șef și își așteaptă cuminte rândul la ciolan, aia e misiunea de-facto a partidului.

    Problema e că și societatea merge pe fix același trend. Ăia care ai zice că ar trebui să se implice în politică sunt pe picior de plecare sau au plecat deja, rămân doar lașii care n-au curaj să ia decizii așa radicale gen să plece, iar cu lași nu faci proteste și nici nu lupți contra sistemului.

    E cumva contra-intuitiv, nu mă înțelegeți greșit cum că dacă ai rămas în țară ești laș, ci doar înseamnă că statistic, din 90 încoace, oamenii curajoși pleacă constant, și asta se vede în amorțeala societății.

    Cei de azi n-ar fi făcut niciodată un decembrie 89′ (nu-ncepeți cu căcaturile cu lovituri de stat și prostii, că au fost oameni reali care au stat în fața gloanțelor armatei și securității în Timișoara cu mult înainte să afle iliescu ce se-ntâmplă). Ăia erau buni în politică dar știm cu toții a cui a fost peisajul politic post 90: fostele cadre + serviciile.

    Treptat treptat rămânem ăia liniștiți și ascultători în țară, un fel de electorat tăcut, iar politicul se va baza pe angajații de la stat să voteze cum trebuie, în schimbul privilegiilor. Ăia sunt adevărații stăpâni ai României, nu UE și căcaturi.

    Prezență mică la vot + angajați la stat docili = liniște și disciplină…și liber la stăpânit de băieții deștepți.

    210
  22. Soluția e emigrarea.

    82
  23. Pă partea dă mandat 8 ani, pleacă din parlament și merge într-o sinecură – șef de agenție, eurodeputat, ministru și chiar dacă ai impune o limită similară în toate instituțiile, tot va avea de unde să se pensioneze.
    Pă partea dă 60 de ani, există un conflict cu constituția și cu drepturile omului. Orice om are dreptul de a alege și de a fi ales, cu unele limitări – condamnări, capacitatea psihică, ș.a.. B. În parlament nu sunt prea mulți sexagenari sau peste. Nici în guvern, dacă ne uităm bine. Sunt oameni în floarea vârstei. Unii sunt, alții nu sunt conectați cu realitatea.
    Nu aș da cancel parlamentului. Oricât ar fi de enervant, el reprezintă temelia unei democrații și reflectă societatea la momentul actual. Se poate îmbunătăți (alegeri ca la americani, din 2 în 2 ani, pentru o parte din parlament, sau delimitarea și mai puternică a atribuțiilor celor două camere sau reducerea pragului electoral pentru a permite accesul mai multor formațiuni sau a independenților și scoaterea miniorităților din cameră – am zis doar câteva)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.