O schemă de manual…

N-am băgat-o de seamă în primă instanță, dar după ce 3 conturi de twitter mi-au atras atenția că greșesc, am început să fiu atent. Colacul pe toaletă a fost pus de analista Ioana Ene Dogioiu, care a dat drumul la un articol acum 2 ore, la 00:12. Era important, sâmbăta noaptea, să explice cum stă treaba.

Și aici nu e vorba de creier sau de experiență de presă, e vorba de un pic de bun simț. Te uiți la mulțimea de mesaje care spun că Clotilde de fapt a pierdut și că Romprest va reduce numărul de ridicări, de aia a scăzut prețul, publicate rapid pe toate colțurile netului, de pe Reddit pe feisbucul lui Mîndruță pe Twitter, și te întrebi cât de încrâncenați sunt bucureștenii sau locuitorii sectorului 1 pe ea. Așa de mulți? Așa de vocali? Așa de rapizi? Pe Twitter? Pe bune, pe twitter, unde, din nou, 3 conturi cu, adunat, 10 mesaje publice, s-au gândit să-mi răspundă mie în câteva minute? Plus analize publicate la miezul nopții.

Bate la ochi. Rău de tot. Cum ar zice poetul, mai răsfirați, băieți, mai răsfirați.

Iar explicația e asta: e ușor să ai niște site-uri trompetă, dar uneori ai nevoie de niște explicații aruncate în zone care sunt tradițional împotriva ta. De asta schema asta e atât de mișto, că ai acord și pe site-urile pro, și pe site-urile contra. Cam toată presa s-a pus de acord că Armand a pierdut de fapt, iar restul așteaptă că poate le pică și lor ceva ca să scrie că a pierdut.

A fost un test reușit. Băieții au încercat și au reușit să cumpere ce voiau, bifând un succes pe care îl vor repeta din nou când au nevoie, că presa e fomistă și hămesită.

ps: pentru cine întreabă, scorurile sunt duble, iar banii nu se plătesc la pungă, ca pe vremuri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

96 comentarii

  1. Pentru un utilizator de online mediu e greu să facă astfel de legături.. dar apoi pentru majoritatea care sunt afoni..

    00
  2. Iar explicația e asta: e ușor să ai niște site-uri trompetă, dar uneori ai nevoie de niște explicații aruncate în zone care sunt tradițional împotriva ta. De asta schema asta e atât de mișto, că ai acord și pe site-urile pro, și pe site-urile contra. Cam toată presa s-a pus de acord că Armand a pierdut de fapt, iar restul așteaptă că poate le pică și lor ceva ca să scrie că a pierdut.

    A fost un test reușit. Băieții au încercat și au reușit să cumpere ce voiau, bifând un succes pe care îl vor repeta din nou când au nevoie, că presa e fomistă și hămesită.

    PSD sau PNL? Care dintre ei au bifat?

    ps: pentru cine întreabă, scorurile sunt duble, iar banii nu se plătesc la pungă, ca pe vremuri.

    „scoruri duble ” = remunerația?
    Sau e altceva la care te referi?

    Dacă nu se mai plătesc la pungă, înseamnă că există amprente în sistemul/rețeaua băncilor.

    00
    • înseamnă că există amprente în sistemul/rețeaua băncilor.

      eu îți virez ție niște bani. persoană fizică la persoană fizică. probleme?

    • Da, mari probleme. Fix pe evenimente din astea ar putea sa se sesize bancile.

      Dar la noi se sesizeaza cand o persoana fizica vinde actiuni de 3000 de euro si e deja foarte clar din context ce s-a intamplat.

      Cate persoane fizice din Ro isi fac cadouri de mii de euro reciproc.

      00
    • Cine a bifat? USL, se stie!

      00
    • Ähhh, nu se sesizează nimeni. Mergi într-o zi pe la ora 16 la FirstBank Obor, așează-te și privește. Ruanda este deja bench-markul de atins.

      Era una imbribodită ca o arăboaică care scotea cu buletine diferite zeci și zeci de mii de la casă.

      O bătrânică dorea sa trimită 800 de USD în SUA. Domnul la costum de la casă a futut-o practic pe toate părțile. Săracă de femeie se ruga de el ca un evreu la Auschwitz de un SSist. Între timp veneau Rromi și plăteau, și dădeau bilețele peste cei ce erau la casă…

      Dezgustător. Însă dacă dna director nu-și rupe unghiile la tastatură vine să se sesizeze? Autoritățile? ANAFul?

      00
    • Subscriu la ce spune AlexF; regulile bancilor sunt pentru fraieri,sa nu ne gacem iluzii…ca si legile din kkt-ul asta de țară…tara de hoti ,prosti (ca hoti fara prosti nu prea merge) si o a treia categorie- atarnatorii la hoți …

      00
    • Poate face tovarășul Alexa un guest post cu scorurile de la PSD.

      00
    • @Phaff, si daca ar exista amprente, cine le-ar cauta? Ai tu acces sa ceri informatiile bancare ale persoanelor implicate?

      00
  3. Vezi ca aluneci pe panta aia useristica unde vezi conspiratii peste tot impotriva lui Clotilde. Te invit in centru sa vezi ce jeg e

    00
    • E o mizerie de nedescris. Inainte era o curatenie de stralucea ca diamantele nu alta!
      Sindromul Stockholm a lovit toti dobitocii.

      00
    • Nu e nevoie sa vezi conspirații. E suficient sa citești presa, că autorul, să vezi cum o reducere de tarif de 100 de milioane de lei e prezentata că o mare victorie a Romprest. După presa, ia și secțiunile de comentarii. Zeci de comentarii cvadi-identice, după punctaj.

      Adevărul e că sectorul 1 era cea mai mare scurgere de bani din România, la nivel local. Mize de miliarde. De aici și sumele aruncate acum in joc.

      00
    • Degeaba le spui care este realitate, la romani albul e negru, in functie de interes si cat de mic e creierul.

      00
  4. @zoso: nu zic nu, atâta că, de dragul corectitudinii, e de zis că articolele tip editorial în spotmedia apar uzual la ora aia. Indiferent de autor, temă sau zi de apariție

    00
    • ia uită-te câte articole la ora aia a mai publicat tanti aia.

    • @zoso: citesc site ul ăla constant, de aia vorbesc. Cum ziceam, cvasitotalitatea

      00
    • Ce nu ti-e clar patroane? Oamenii de acolo muncesc din greu, zi si noapte, dar mai ales noaptea, ca atunci te loveste inspiratia ziaristului.

      00
    • Dogioiu publica imediat după ora 12 noaptea de cand era la ziarecom. Cred ca are legatura cu numărul de posibile accesări. Ai aproape 24h de publicare pt articolele dintr-o zi, adică maxim. O citeste un bloger, un formator de opinie si pana la 9 dimineata cand intra lumea la program, deja e shareuit articolul atat cat sa devina „viral”.

      00
  5. Eu am o dilemă: a câștigat Armand, au ba?
    Face altceva cu impozitele sau tot șterge la fund deținătorii de proprietate din sectorul 1? Îi șterge la fund mai rar? Îi șterge la fund mai ieftin? Atâta șantaj și propagandă cu gunoiul stradal, mă gândesc că niște amenzi pentru aruncat pe jos ar merge, strânge bani poliția locală pentru a plăti gunoiul, storcând cetățenii care fac mizerie.

    00
    • Doamna primar intenționează să se hrănească, politic vorbind, din conflict.
      Nu din rezultate, alea oricum vor veni peste ani.

      00
    • It’s not about results, it’s about sending a message.

      Cand un functionar public ales se lupta cu coruptia, cu contractele umflate, n-are cum sa piarda.

      Toti ziaristii care arata cu date ca primarita a pierdut sunt niste oi care s-au dus după fentă, nici macar nu cred ca au luat bani pentru asta. Au vazut copacii, nu si padurea.

      Iar daca acest conflict continua pana la sfarsitul mandatului, cu atat mai bine pentru primarita, va avea o imagine imposibil de sters de luptatoare contra coruptiei. Nu foarte iubita in sectorul 1, dar cunoscuta foarte bine la nivel national. Cu ajutorul presei care o contreaza constant, desigur.

      00
    • @ Vali – logica asta a ta ca prefera sa fie non-stop muita la TOATE posturile tv de politica, muita in aproape toata presa scrisa este ca logica aia cu… si-a meritat-o bagaboanta, ai vazut ce fusta scurta purta?? Ar trebui sa stie mai bine daca nu vrea sa fie muita fara voia ei. Sa stea in coltul ei! Ce facea afara pe strada singura? Ai vazut…

      00
    • Mai rar sau mai des, trebuie să-l ridice pe tot de fiecare dată. Asta înseamnă optimizare, nu consum inutil de motorină, să arate Dorel salubristu că are cheltuieli mari.

      00
    • Toti ziaristii care arata cu date ca primarita a pierdut sunt niste oi care s-au dus după fentă, nici macar nu cred ca au luat bani pentru asta. Au vazut copacii, nu si padurea.

      Unora li se reflectează lumina în ochi din cauza umerilor sclipitori. Gurile rele, nu eu, spun că madam cu pricina sau unul ca Mândruță sunt pe unda sclipirii din umeri, nu că văd copaci.

      :)

      00
  6. Ca om care sta in Sectorul 1 – da boss, ura pe Clotilde este chiar atat de mare, mai mare, iesi din bula asta a useristilor cititori si comentatori de bloguri, si daca ai prieteni sau cunostiinte care locuiesc in zona ( indiferent ca locuiesc in Aviatorilor // Primaverii // Nordului sau intr-o zona normala gen Grivita // Gara de Nord etc. ) intreaba-i exact cat de adevarate sunt toate scuzele si mizeriile prezentate de ea.

    Intreaba-i cum de fapt gunoiul ala care ” se colecteaza odata pe saptamana, daca este aruncat in spatiile special amenajate si nu aiurea langa stalpi ” putrezea exact in spatiile alea amenajate si langa tomberoane si pubele cate 2 luni pana se incumeta sa treaca vreun echipaj de curatenie prin zona, intreaba-i cat de infect a ajuns Herastraul ( din punct de vedere al igienei de baza, nu al infrastructurii si al detaliilor ce tin de administratia parcurilor ) si ce gunoaie sunt pe alei ( nu, nu din cauza ” romanasilor cocalari ” sau alte expresii de genul folosite de o mare parte a userilor de aici, ci din cauza ca literalmente nu se ocupa nimeni sa dea o matura nici macar in spatiile de joaca pentru copii – la nivelul asta nu a ajuns niciodata pana acum, indiferent de ce primari pesedisti si parapesedisti au fost inainte ) .

    Nu stiu cum plm o tineti in brate astia din bula cu atat foc pe iapa asta, si aveti impresia sa credem ca de fapt voi sunteti echidistanti, nu, asa cum PSD-istii au lingaii lor, si voi o lingeti pe asta si refuzati sa-i adresati chiar si jumatate de repros doar pentru ca e USR-ista si ” e mai bine cu astia decat cu ailalti, sau cel putin asa vrea bula mea sa zic ” .

    Nu stiu cum de nu este criticata pentru ca literalmente nu a avut niciun plan B la adresa curateniei si focarelor de infectie din Sector odata ce a vrut sa-si duca la bun sfarsit planul asta cu Romprestul, nu inteleg cum de nu este criticata pentru ca a facut miscarea asta in timpul unei PANDEMII unde igiena si curatenia trebuiau sa fie obiectiv primar, ci nu sa ajungem la focare de infectie pe langa locurile de joaca ale copiilor, cu gramezi de gunoi care fierb sub soare la 40C + in toiul verii, daca ar fi fost de la alt partid IMEDIAT ati fi strigat cu totii din bula : huoo nenorocita, pandemia, pune viata bietilor Bucuresteni in pericol, igienizeaza fa sectorul ca a devenit un focar de infectie si toate cele, sunt absolut 100% sigur ca daca Clotilde ar fi facut exact aceleasi actiuni ca si pana acum de la inceputul mandatului, dar ar fi fost PNL-ista si PSD-ista, bula ar fi plans CEL mai mult la adresa ei.

    Sunteti ipocriti, ii criticati pe PSD-isti pentru parul care este la fel de mare si in ochii vostri, rezolvarea problemei asteia a fost gandita prost, executata prost, fara niciun plan B, fara nicio solutie concreta, si cu efecte vizibile si grave asupra bunastarii oamenilor care au votat-o .

    Si da, din pacate am votat-o si eu. Dar va asigur 100% ca asta a fost primul si ultimul mandat al iapei in fruntea sectorului, la urmatoarele alegeri si Floricica Dansatoarea daca candideaza alaturi de ea, ii da rusine, da, este chiar atat de detestata in sector.

    00
    • Uite, eu stau in sectorul 1. Iti spun ca, la mine pe strada cel putin, o singura data a venit cu cateva zile mai tarziu masina de gunoi, in toata nebuni asta. Nu o laud pe femeia asta, nu o critic, inca. Mi se pare doar ca, noi ca popor, am vrea sa nu vedem cum functioneaza lucrurile, aproape ca nu ne intereseaza ca suntem furati, cat timp “se si face “! Da, poate ca nu a fost eleganta masura aleasa, pote erau solutii mai bune, dar cand nu te ajuta consiliul, cand nu ai parghii la indemana, facil, sa te lupti cu baietii aia care incaseaza bani garla pe gunoi, mai iei si decizii drastice. Acum, un popor normal la cap, ar zice: aia e, ne-a afectat putin, dar uite ca s-a obtinut ceva bun. Noi, nefiind normali, zicem: nenorocita, lasa, sa plateasca oricat, dar sa ne ia gunoiul ( asta in conditiile in care in sectorul 1, zici ca suntem asistati social, nu platim noi, cetatenii, direct, faptul ca se colecteaza gunoiul, cum e prin alte zone ).

      Noi suntem de vina pentru clasa politica pe care o avem. Aia de acolo sunt doar imaginea noastra fidela, nu sunt ei veniti din neant si ne surprind pe noi cu cat de nenorociti sunt, nu, noi suntem asa, fix asa

      00
    • Bun astia rupeau fasurile la strans gunoiul marea intrebarea e tu ce ai facut in privința asta?
      Ai fost mai atent cu gunoiul produs de tine ?
      Mai selectiv ?
      Ca toti urlam vai sa faca vai sa faca si noi pwla .
      Ca schimbarea trebuie sa vina si de la noi.
      A stai noi?

      00
    • Serviciile de salubritate în S1 au fost o vaca de muls permanenta, dar sigură. Atât de sigură ca și PNL, dar și PSD nu au avut obiecții când au apărut anumite adiționale mai speciale. Mai mult pentru ca nici un primar de orice fel nu a avut plan de gestiune a deșeurilor Romprestul a făcut cam ce a vrut, cât timp a dat impresia ca oamenilor ca e curat. Gunoiul ala produs de elitele din S1 era dus pe unde se putea și eventual ars. Apropo cum de se întâmplă ca de când e scandalul asta Romprest arderile de gunoi nu au mai fost asa dese?

      00
    • @Ventor
      Deci ai o mafie a gunoiului care se supără că n-am ieșit cine trebuie primar, sa le dea contracte pe o groaza de bani – banii tai – așa că își bagă pula și nu aduna gunoiul ca sa pună presiune pe noul primar, care gospodărește mai bine banii tai și tu te superi pe noul primar.

      Pe mine încă mă miră cat de multi oameni sunt prostiți de PSD/PNL.

      00
    • Persoanele fizice S1 nu plătesc nimic, în asta e frumusețea schemei

      00
    • @Sabotor, asta seamana cu retragerea din Afganistan. Toata lumea este de acord ca trebuia facuta, dar rezultatele sunt dezastruase.
      Si in cazul gunoiului, toti sunt de acord ca tarifele erau mari, dar rezultatele „renegocierii” nu sunt dintre cele mai bune. Bineinteles, pentru fanii USR saraca femeie se sacrifica pentru binele unor nerecunoscatori, pentru restul este dracul pe pamant.

      00
    • Herăstrăul, la fel ca majoritatea parcurilor mari din București, e în administrarea PMB. Există acum un scandal, cu Nicușor care l-a demis pe ăla de la ALPAB sau cum îi zice și s-a pus el director interimar, cu ceva companie înființată de Firea, cu niște primari (inclusiv Clotilde) și ceva asociații care au cerut la PMB să primească parcurile în administrare, dar au fost respinși… O fi ura pentru Clotilde mare, dar ne mai informăm și noi sau o scoatem vinovată acum pentru absolut tot ce merge prost în București și comunele limitrofe?

      00
    • Vlad: daca locuitorii nu platesc nimic inseamna ca a. E inclusa taxa in taxele locale, in mod transparent (deci platesc) sau b: e platita de la buget (finantat de noi toti).
      Iar asta cu “fiti voi mai atenti cu gunoiul” suna a “mai puneti o haina pe voi daca e frig” sau “cel mai ieftin kw e ala pe care nu-l consumi”. Nu, autoritatile au niste responsabilitati, transferul acestor responsabilitati in capul cetatenilor e inacceptabil. Altfel, maine o sa avem trupe paramilitare pe strazi in loc de politie, ca putem si noi cetenii sa ne facem dreptate nu sa asteptam dupa politie. Si sa ne intoarcem in evul mediu cu judecata populara si tras pe roata, nu sa militam pentru “independenta justitiei”

      00
    • @Calin
      deci cand esti violat salbatic nu te opresti asa, dintr-o data, ci te opresti treptat, sa fie bine ca sa nu fie rau. Asta vrei sa spui?

      00
    • @jonnyfer..destul de multe „ceva” în text. Mai citește și apoi poate spui ceva concret. De exemplu lipsa finanțării pentru parcuri. Finanțare care s a rezolvat cu noul director interimar. Unii mai rai ar spune și incompatibil. 😉
      Succes sa faci curățenie fără bani.

      00
    • Ba, mie-mi place de Clotilda. Sincer iti zic, cu mana pe inima pe prim sectorean!

      00
    • Eu as fi lasat romprestul si v-as fi pus sa faceto contract individual cu ei. Sa vedem daca locuitorii dornici de curatenie ar fi dispusi sa plateasca orice pret pentru curatenie. Cand plateste statul e ca si cum ar fi moca nu?

      00
    • Ba, da’ ce inversunati sunteti. Pana la alegeri va face „iapa” doua concerte cu Chirila, mici si bere gratis, baga un revelion al pensionarilor si niste vouchere pt. trotinete si o votati cu patru maini.
      PS: cunostinte, nu cunostiinte, wtf

      00
    • @Sabotor, eu nu sunt bucurestean, sunt in afara problemei, nu sunt afectat de pretul ridicarii gunoiului, sau daca gunoiul nu este ridicat cu lunile. Totusi, mi se pare exagerata comparatia cu violul.
      Din ce am vazut la tv si pe fb, foarte multa lume se plange de gunoaie, si ma indoiesc ca toti sunt postaci PSD sau PNL, deci este o problema reala. Sunt convins ca primarita are intentii bune, nu se trezeste dimineata si se gandeste cum sa lase cat mai mult gunoi pe strazi, asa cum nici Firea nu cred ca oprea apa calda doar asa, ca putea sa o faca si voia sa f… cat mai multa lume.

      00
    • @Calin
      Bine boss, nu esti violat, esti jefuit constant de niste golani. Nu te opresti dintr-o data, ca nu se face, oameni sunt si golanii aia, nu?

      Ca sa intelegi dimensiunea problemei: pentru salubrizare in sectorul 1, are monopol o singura firma – Romprest – prin bunavointa lui Andrei Chiliman; contract semnat pe 25 de ani. Drept urmare, Romprest s-a pus pe furat grupa mare, ca deh. Vine asta, vrea sa puna capat furtului ca la balamuc cu costuri de 14 ori mai mari decat in Oradea (pe kmp), plus

      în Oradea salubrizarea stradală costă (cu TVA inclusă) numai 1,13% din bugetul anual, pe când în Sectorul 1 costă 9,56% din bugetul total calculat ca buget local și componentă de buget al Primăriei Generale a Municipiului București aferentă acestui sector.

      Ponderea salubrizării stradale în bugetul Sectorului 1 este de 8,4 ori mai mare decât în bugetul orașului Oradea.

      iar bucurestenii (si restul) pe cine se supara? Pe Clotilde, ca are grija de banii lor. Ca nu e buna, coaie, ca car ca mar. Plus mai si pun botul la tot cacatul trambitat de anumiti „jurnalisti” vanduti pe 2 bani.

      Sindrom Stockholm, pe bune de nu.

      00
    • @ Sabotor : Pai cum ii gospodareste boss-ule mai bine ? Ca la asta incerc sa ajung si eu. OK, a inchis robinetul cu foarte multi bani care curgea la Romprest. Ma doare-n pl de aia in mod special, nu-i firma lu’ tata, n-ajungeau banii aia la mine, din contra ajungeau de la mine la ei .

      Dar nu a avut absolut niciun plan B. Nu a comunicat nimic, reprezentanta noii generatii, tinere sperante, dar a facut lucrurile exact pe ideea veche de ” am iesit la alegeri, asa ca acum se face numai cum spun eu ” .

      Macar o mizerie de pool pe net, ceva corturi prin 4-5 zone mai aglomerate ale sectorului in care sa fie intrebati cetatenii daca sunt de acord si informati de faptul ca problema este destul de complexa, si mai ales, rezolvarea ei este complicata si lipsita de confort fix pentru aia care au votat-o. Sa vada si ea macar pentru pura curiozitate a ei, daca oamenii inteleg si sustin ?

      De ce cu banii aia foarte multi salvati din ghearele Romprestului nu a platit niste echipe de voluntari, alti oameni specializati, ceva, sa ajute macar la minima igiena a sectorului asta ? A salvat banii, foarte bine, ce face cu ei ? De ce nu comunica nimic ?? In afara de problema asta, a mai scos femeia la inaintare vreun plan, altceva, orice, pentru imbunatatirea traiului si a infrastructurii in sector ? Tace din gura 3 luni, mai iese putin sa vorbeasca ceva despre ” razboiul gunoiului ” , apoi se retrage in barlog.

      N-o mai intoarceti ca la Braila. E foarte bine ca se salveaza niste bani, daca am stii si noi exact ce urmeaza sa se faca cu banii aia, si daca repercursiunile nu ar fi afectarea igienei si a sanatatii unui sector intreg, unde au ajuns strazi intregi si alei adiacente dintre blocuri, sa miroasa precum ghetourile din Livezilor si Zabrauti.

      00
    • @Ventor să întrebe cetățenii, ce, dacă să se respecte legea? Primăriei i s-a zis de ceva vreme să mai taie din banii dați Romprestului.

      00
    • @Ventor Ce suparat esti. Totul bine in rest?

      00
    • am stii? wtf?

      00
    • @Ventor, Înțelegem ce vrei să spui, viața e scurtă, nu vrem să trecem printr-o tranziție dureroasă de la un sistem corupt la unul corect în care banul public nu e terfelit, fiindcă ne dăunează că forțele corupte vor șantaja, nu își vor abandona pozițiile și privilegiile, vor contraataca, iar toate acestea în dauna cetățeanului care se vede prins la mijloc, ca o victimă care nu a greșit nimănui. Dar e mai bun confortul? Strigăm schimbare ca și cum ai putea disloca niște pare înfipte în pământ doar cu o adiere de vânt. Nu, necesită timp.

      00
    • @Ventor: Pai nu are ce plan B sa aibe. Ca de asta se numeste monopol.

      E simplu, voturile din trecut sunt tot ale voastre. Aveti doua alegeri:

      1. Mai bine „se fura da’ se si face” si apoi va plangeti ca nu se face nimic. Ca asta a fost mereu adevarul.

      2. Va asumati responsabilitatea voturilor trecute, ca aia e… efectele primarilor trecuti conteaza, cum conteaza si cele ale primarilor curenti. Contractul ala, legea, toatea astea conteaza.. Si o ajutati pe Clodite sa va protejeze banii.


      Nu sunt mai multe alegeri, nu exista bine sau rau… Fiecare cum considera. Da’ nu astepta „perfectiunea” sau ca cineva o sa vina sa schimbe lucrurile peste noapte. Nu, ori esti de acord cu „pretul” sacrificiului pentru a o duce apoi mai bine, ori „las’ ca merge si-asa”. E atat de simplu…

      00
    • Ca de obicei, vine Ventor animat de flacara adevarului, si ma face automat prost (explic imediat, dar sa termin cu Ventor). Nu m-a deranjat asa mult tonul lui superior, dar m-am oprit cand a facut-o iapa si las acest mesaj: mars javra.

      Trecand la Clotilde, prostul de mine e dispus sa o sustina pe Clotilde intr-o lupta care are miza de 450 mil EUR (total contract 25 ani) pt ca este o premiera in politica ultimilor ani: cineva se lupta public cu adevarata mafie, aia care are pe mana majoritatea banilor din contractele publice, aia care are viitorul nostru in mana. Pt ca efectul acestui sistem, a acestei mafii a contractelor publice, este ca am ajuns sa platim sume imense pentru lucruri de bun simt (curatenie, siguranta, sistem public) si sa nu primim nici minimum. Daca ea reuseste, le vor mai da si altii la picioare. Voi ce credeti, ca doar Romprest priveste cu ingrijiorare la actiunile ei?

      00
    • @OP. E momentul ala cand contractul semnat de PSD-isti cu otrepele de la Romprest (nea Walterica-recent-expirat sau dl Dana Budeanu), care e atat de bechtelian incat daca-l reziliezi e mai naspa decat daca taci si-nghiti/platesti (de 10-14 ori mai mult). A…stai… PSD… Bechtel… Suna cunoscut parca…

      Sau exact momentul ala cand persoane inteligente devin idioti utili.

      Voluntarii unde ar duce gunoiul? Platesc ei metrul-cub la groapa? La cate zeci de mii de metri cubi se strang saptamanal cam de ce suma ar fi vorba?
      Ar angaja primaria pe altii? Si sa fie dati in judecata de Romprest? Pe o scara de 1 la 10, cam cu cate zeci-sute de milioane de euro peste ce e stipulat in contract ar executa dup-aia primaria ca n-au respectat contractul?

      00
    • De aia se duce țara pe pulă, din cauza proștilor ăștia ca Ventor. 30 de ani de corupție și când cineva încearcă să ia puțină atitudine, e de căcat, că e afectat cetățeanul. Cetățean care nu ar mișca un deget să facă nimic. V-ați înghesui ca oile la un târg de Crăciun, dar nu ați face un protest pentru a cere consilierilor să nu mai tărăgăneze lucrurile, justiției să rezolve treaba mai repede, prefectului să țină starea de urgență, romprestului să se ducă dracu ec.

      00
    • așteptăm să ne cadă din cer o țară mai bună. și după aia văd eu dacă am chef să păstrez curat, să parchez normal, să conduc civilizat…

    • Dar să pice noaptea ca un fulg de nea să nu-l deranjeze pe Ventor.

      00
    • @Ventor, nici nu mai este nevoie sa o votezi tu la urmatoarele alegeri pentru Sectorul 1.
      Daca pastreaza atitudinea asta de „lupta” impotriva grupurilor de interese, la urmatoarele alegeri va candida probabil la Primaria Generala. Si va fi votata de ceilalti cetateti care au vazut ca ea a incercat sa faca ceva.

      00
  7. Off topic dar mi-ai futut toată dimineața cu linkul ăla de pe imgur. Bag pl în ei de handicapați înapoiați.

    00
    • Nu mă înțelege greșit, linkul e fenomenal în comparație cu miile de articole cu bășinile lui Biden dar plm.

      00
    • De cativa ani se stie despre Malala, adolescenta care a fost impuscata in cap de catre talibani pentru ca scria pe un blog. Cand eu scriam ca madrass-urile sunt centre de raspandit ura, intoleranta si terorismul, un guest ma facea rasist.
      Observatie personala: ceea ce fac unitatile rosii talibane seamana foarte mult cu comportamentul unitatilor SS si al trupelor OMON

      00
    • eu am doar o nelamurire. e nasol acolo, asta e clar. ce i s-a intamplat acolo nu ar trebui sa i se intample nimanui, nicaieri, niciodata.

      dar dupa ce a scapat din balamucul ala si a vazut ca exista si o lume normala pe langa dementa islamica nu i-a venit cheful de o apostazie?

      00
  8. Și când te gândești că tanti asta ținea cursuri la Centrul pentru Jurnalism Independent. Bine, pe vremea aia o chema Nadina Forga.

    00
  9. Nu stiu daca doamna castiga sau nu. Daca luam ca etalon facebookul primaritei e victorioasa. Daca te uiti pe portalul instantelor, cam pierde.
    „It’s not about results, it’s about sending a message.” Scria cineva mai sus. Asa e. Articolele cu preturile de 14 ori mai mari la București decât la Oradea au fost o lamă cu 2 tăișuri. Lumea a inteles ca daca are răbdare, va primi aceeasi curățenie la un pret de 14 ori mai mic. Hai nu de 14 hai de 10 ori. Hai nu 10 ori dar de 5 ori mai mici trebuie obținute preturile. Si apoi apare protocolul „biruintei”. Si lumea deja se intreaba:
    1.poate contractul ala mafiot chiar e aproape imposibil de reziliat. Atunci de ce ne-a mai ținut în gunoaie madame refuzând să plătească cand nu e cale de ieșire. Ok erau supraevaluate cantitățile dar aveai pârghii de verificare.
    2. Poate preturile alea nu sunt supraevaluate din moment ce contractele semnate pe perioada starii de urgenta nu respectă raportul din articolele de presa care comparau costurile cu ale altor orașe.
    Unui politician nu ii va fi iertata lipsa de rezultate indiferent cat de corecte sunt mesajele transmise. Presa realizeaza asta si nu ii vor mai tine partea cuiva care va avea sanse mici de victorii viitoare. Pana la urma presa isi trage seva preponderent din butoanele aflate la câștigători.

    00
    • Unui politician nu îi va fi iertată lipsa de rezultate

      Laughs in clasa politică românească.

      00
    • 1) Esti bias-t … ce procese a pierdut, procese intentate de cand e ea primartia sau intentate de ea inainte sa fie primarita. Tot vorbiti din auzite, singurul proces pierdut a fost intentat de primaria sectorului I in care avocatii au facut non combat ca sa nu fie nevoie sa recupereze daunele de la Romprest.

      2) Tu consideri ca oamenii aia care cred ca s-a dus Clotilde Armand in sala cu sacii de voturi sa fure sunt oameni care fac legaturi logice? … wtf.

      3) PSD si loserii de pe electrolizei care au semnat nu stiu ce protocol… o sa se autodistruga in lupta chioara impotriva Clotildei Armand, care pe langa ca are inteligente si compentetele de partea ei… mai are si niste sfatuitori mult peste nivelul de intelegere al oricarui ciumpalac de la PSD, PNL si altii de pe acolo de la sectorul I.

      4) Probabil o sa scoata PSD ceva semnaturi de la ciorap, in clasicul mod romanesc… dupa care o sa se faca de ras la referendum, unde oamenii astia care crezi tu ca au tras concluzii gresite o sa faca front comun in jurul Clotildei, asa cum la prezidentiale au facut de fiecare data impotriva candidatului PSD-ist…

      PS: Inainte sa vorbiti lemne, poate ar trebui sa fiti cu lectiile facute… astept sa-mi areti portalul ala de justitie unde pierde procese… peste procese =)) de rasul lumii sunteti.

      00
  10. Locuitorii sectorului 1 se comporta ca napoletanii. Niciodata mafia nu e de vina, mafia e buna si nevinovata. Mereu dusmanii mafiei sunt de vina. Eu tot nu inteleg de ce nu fac primariile licitatii internationale pentru serviciul se salubritate. Sa vina o firma din Lituania sa faca curat in S1, sa-i ejecteze pe patronii Romprest.

    00
  11. Eu nu inteleg de ce clotilde comunica exclusiv pe facebook si cu aceleasi texte de campanie electorala. Coaie, a castigat alegerile iar restul au pierdut. Are 4 ani sa arate cine e si ce poate. Are facebook-ul plin de vrajeli de campanie electorala. A castigat in fata unuia cu carisma lu dragnea care miroase a hot de la un km, ca daca ar fi candidat la 3 sau la 4 nu avea sanse.

    00
    • În sectorul 4 nici Dumnezeu nu câștiga, că locuitorii de acolo sunt mai proști ca ăia din sectorul 1. Cel puțin, primarul de acolo e genul care „fură, dar și face.„

      00
  12. Consensul asta generalizat cu privire la faptul ca Clotilde Armand este cel mai prost primar din istoria omenirii nu este de ieri sau de azi, ci inca de la inceputul anului, cand abia isi preluase mandatul de cateva saptamani/luni. De atunci bate rau la ochi, nu de acum. Aproape fara exceptie, asa ceva se intampla atunci cand sunt multi bani in joc.

    Chiar si daca ar fi cu totul si cu totul adevarat ca s-a degradat masiv situatia in sector (nu urmaresc situatia, nu pot sa-mi dau cu parerea), asa brusc, imediat dupa ce si-a preluat doamna mandatul, asta ar trebui sa bata si mai tare la ochi. In special in ceea ce-i priveste pe locuitorii din sector. Ma rog, pe multi dintre acestia nu-i suspectez de prea mult creier, din moment ce n-am vazut nici pe departe atata indignare timp de 4 ani cat au fost condusi de un mafiot.

    00
  13. Ca observator al scandalului, ca nu stau in sectorul 1, pe Clothilde doar USR-ul a sustinut-o in lupta cu Romprest. PSD/PNL au mers mana in mana sa o saboteze cat se poate de mult sa nu isi piarda spagile. Poate pana isi termina mandatul scapa de Romprest sau cel putin sa fie arestati aia de au compania aia.

    00
  14. Oau, ce revelație, doamna colonel servește patria! :) Ce urmează să mai aflăm? Că Hotnews a descoperit brusc ce bune sunt autocarele turcești pe care le-au criticat 3 ani ani de zile după ce s-au îndurat turcii și le-au dat 2 advertoriale? Că Pantălagă servesc și ei patria după cum intră bănuțul pe card?
    Ce mă amuză pe mine e cum naiba a uitat lumea de cei doi titani ai luptei împotriva Mafiei, Vadim Tudor și „domnu’ Dan” și mai pune botul la discursul ăsta.
    Ce s-a întâmplat la secteur 1? E penibil de simplu. După filmările apărute și după renumărarea voturilor în cadrul anchetei, madam s-a prins că e rost de „pușcherie” și a dat-o la pace. Când ți se arată pisica de atâtea ori, la un moment dat înțelegi că dacă nu înțelegi se întâmplă chestii. restul e cancan și vrăjeală. Jos Mafia! Sus Patria! Ai noștri ca brajii. Vive secteur premier!”

    00
  15. Sa presupunem prin absurd ca are dreptate Clotilde.Sa presupunem ca aia de la Romprest sunt niste hoti nenorociti,iar mafia de care vorbeste Clotilde chiar exista.
    Din aceleasi presupuneri la absurd rezulta ca si DNA/DIICOT/Parchetul general sunt parte a aceleasi mafii,din moment ce nimeni nu a facut absolut nimic in sensul asta.Poate ca si instantele de judecata ar fi parte din mafie,pentru ca tocmai au dat vreo 7 executari silite pe niste contracte beton din punct de vedere juridic.Aceleasi instante au spus ca acele contracte erau corecte.Nici consiliul concurentei nu a sesizat nimic in neregula cu preturile practicate(ca e si gresit sa compari Oradea,Iasi sau Vaslui sau chiar Cucuietii din deal),ca si salariile sunt diferite,spatiul de facut curatenie e diferit.De aici mai deducem ca niste institutii sunt platite inutil cu bani multi,dar nu mi-e clar despre ce instituie e vorba(fie PS1 sau DIICOT/DNA/PIICJ/insert whatever.
    Sau e totusi posibil ca femeia asta sa fie pur si simplu depasita de situatie,habar nu are de administratie publica si mai uita niste lucruri esentiale si anume ca e aleasa in functia aia sa reprezinte interesele generale ale cetatenilor sectorului 1,nicidecum niste rafuieli personale cu un partid sau altul,sau chiar cu un prestator de servicii publice.
    Stiu ca o sa imi sara in cap sustinatorii useristi,dar sunt obisnuit cu ei,ca ii intalnesti pe toate site-urile care fac propaganda acestui partid.Peste 4 ani ,insa,toata bula asta a lor se va sparge,iar lumea va realiza foarte tarziu ca nu e altceva decat gargara in capul lor.
    Cand se va trage linie vor avea undeva la 0 realizari.Stiu,e greu sa te lupti cu mafia existenta doar in capul unora

    00
  16. Da, sunt convins ca a castigat Romprest un contract avantajos cu Clotilde Armand de partea ailalta…. foarte convins, astept cu nerabdare amenzile peste amenzi aplicate de primarie pe baza contractului neonorat. Trebuie sa fii batut in cap sa crezi ca cineva care se lupta de 5 ani cu mizeriile din sectorul I, ajuns acum in pozitie de putere o sa lase stafeta jos… dar noah, e greu sa accepti ca ai cam luat-o peste bot, in toate bataliile… iar Nicusor desi pare ca nu face nimic, a cam blocat tot ce trebuia blocat, cu pretul asumat al dezastrului din anul asta, o sa fie un 2022 foarte interesant la PMB.

    PS: Poate in cazul in care castiga Citu, se apuca sa faca putina curatenie la PNL Bucuresti… ca-s cam praf de tot, mufati la bani si la cele 12% voturi, de rasul lumii ce face PNL la sectorul I.

    00
  17. Oricum Ene Dogioiu numai credibilitate nu mai inspira, mai ales de cand s-a mufat la gasca lui Rãresucu Bogdan, nulitatiile se atrag reciproc.

    00
  18. Exista doua curente:

    1. Eliminarea coruptiei.
    2. Reducerea coruptiei.

    Desi par similare, au cateva deosebiri majore.

    Sa incepem cu primul. Majoritatea celor din USR/Plus dar si a sustinatorilor lor sunt fanii acestui curent. De tip alb sau negru. Fara penali. Fara compromisuri. Taiem in carne vie. Chestii care in principiu suna bine, mai ales la oamenii mega frustrati de modul in care s-a facut politica pana acum si au astfel valoare electorala mare.

    Problema e ca asta e cam singurul avantaj si e mai mult avantaj pentru politicieni. Pentru ca dezavantajele sunt mai mari. In primul rand e ceva utopic. Niciunde in lumea asta coruptia nu a fost eliminata complet. Ci doar redusa in diverse proportii. In al doilea rand, pentru ca promiti chestii utopice si evident in practica nu vei putea livra ce ai promis, o sa-ti nemultumesti rapid bazinul electoral si pierzi sustinerea lui.

    Iar Clotide e dovada vie a aplicarii acestei strategii extremiste. Taiem in carne vie. Ce s-a obtinut? Nimic, ba de fapt conditii de trai mai proaste. Strategia asta extremista, desi suna bine pe hartie, in practica in 99,99% din cazuri nu are rezultate.

    Si aici ajungem la punctul 2. Reducerea coruptiei. Electoral e mult mai greu de vandut. Practic insa, ai sanse mult mai mari sa faci ceva. In cazul de fata, cu gunoaiele. Ce facem? Hai sa reducem un pic pretul. 5%. Niste negocieri, niste intelegeri si aia era. Anul asta. Anul urmator mai scadeam ceva. Sau altfel. Pastram pretul, cresteam calitatea serviciilor. Si o luai usor usor. Aveai timp 4 ani.

    Da, va trebui sa tolerezi coruptia. Dar lucrezi usor usor la reducerea ei. Pentru ca sunt sanse mult mai mari sa realizezi UN PROGRES!

    Sa va intreb ceva. Aveti de ales intre doua lozuri: 1 loz unde ai sanse de 1 la un milion sa castigati un milion de lei. Si unul la care ai sanse de 9 din 10 sa castigi 10.000 lei. Ce alegi? Lumea viseaza la un milion. Problema e ca e posibil ca sa tragi toata viata miii de lozuri si sa nu castigi nimic. Pe termen lung, daca ai ales al doilea loz, in mii de lozuri deja ai facut garantat milionul ala.

    Cam despre asta e vorba si in politica. Oamenii viseaza si spera la povesti cu eliminarea coruptiei. Sanse sa se intample spre zero. Si renunta la variantele care poate nu ofera eliminarea coruptiei dar ar veni cu un progres mic, dar constant.

    00
    • Gresesti. In special la comparatie.

      Oamenii aleg sa se corupa fiindca e calea usoara. Intr-o societate in care sa fi cinstit e la fel de usor sau macar comparabil cat de cat cu cel corupt ea va fi aproape inexistenta.

      Acuma, e drept ca e utopic si irealizabil ca o societate sa nu fie courpta da’ nu exista „s-o acceptam” fiindca ai contrazis paragraful de mai sus, ai aratat ca sa fi corupt functioneaza si e usor.. Si, chiar daca sa presupunem ca in 4 ani ar fi reusit sa ajunga la acelasi rezultat fara discomfortul asta, ar fi aratat ca a fi corupt e in continuare calea usoara. Cel ce vrea maine sa intre in orice afacere cu primaria S1 o sa vrea aceleasi conditii corupte, ca banii sunt mai multi si e mai usor.. Ce e putin scandal cu presa, fix pula..

      Ce propui tu e „Las’ ca merge si-asa” si ca mentalitate asta ne-a distrus Romania. Crezi ca Roman, Vacaroiu, Nastase, etc.. ne-au vrut raul cand ne-au condus? Nu ne-au vrut, se vede pe ei… Da’ au condus fix pe mentalitatea ta, lasa ca mai bine inchid ochii pentru putin si rezolvam apoi.. Dar cum am zis mai sus, cei de langa au vazut ca se poate asa si coruptia doar a devenit si mai proeminenta.

      Mai grav, toti astia vin apoi si fac scandal daca aud de vreo lege care sa promoveze competitia si sa debirocratizeze lucrurile. Si ghici ce, cand tu le-ai acceptat „aia 5%” ca sa fie bine pentru toata lumea te-ai pus la mana lor ca tu esti politicianul ce poate zbura din functie daca se afla in presa. El are un document semnat cu o autoritate a statului, nu cu o persoana anume.

      Deci ce spui tu e absolut o porcarie, e porcaria care ne-a distrus pana acum. Chiar sunt de acord ca nu exista tara fara coruptie, nu inseamna ca ea trebuie acceptata. In Finlanda e anchetata prim-ministra ca din cei 300 de euro pe luna pentru mancare ce-i primeste ar fi dus mancare acasa sau cacaturi de genu’ asta .. Lucruri marunte, costa mai mult investigatia si oricum nu o sa pateasca nimic, maxim o sa returneze niste bani. Si categoric si in Finlanda exista coruptie la nivel inalt mult mai mare..

      Da’ e vorba de exemplul dat, de ideea ca a fi corupt (chiar si cu banalitati) e riscant, e greu si costa.

      00
    • Nu am zis sa fii corupt în continuare. Am zis sa reduci din corupție, puțin câte puțin. Asta nu e echivalent deloc cu las ca merge și asa sau cu Năstase.

      Ești blocat în alb/negru. Corupt/necorupt. Tocmai ca nu despre asta e vorba. Ideea e sa fii un pic mai deștept și sa nu ataci corupția frontal. Ca nu vei reuși. Îți trebuie un război de gherila. Cu victorii mici și multe.

      Nu am zis sa păstrezi nivelul de corupție. Sau sa îl amplifici. Ci din contra, sa îl reduci. Doar ca trebuie lucrat inteligent. Asa cum zice și zoso, te lupți cu un sistem. Te-ai dus frontal pe el, te distruge instant. Trebuie altfel. Principiul broaștei fierte. Atunci broască direct în apa fiarta, sare imediat din ea. O fierbi de la zero și moare nesttind când a fost fiarta.

      00
    • @Andrei: eram de acord cu reducerea coruptiei putin cate putin daca aveai suficient timp. Dar in 4 ani de zile cat poti sa reduci? Nu vezi cum guita toti in jurul frantuzoaicei? Le-a taiat rau de tot macaroana de e asa atacata (ziaristi, functionari, politisti, politicieni, mafioti, dezvoltatori imobiliari). Cam asa se lupta cu mafia, prin masura drastice.

      00
  19. Ce ar fi daca madame clothilde ar lua decizia că de luna viitoare cetățenii sectorului 1 sa plătească direct către prestator contravaloarea salubrizării? Ce părere are avea cetățeanul supărat pe franțuzoaică că e mizerie la el în fața porții când îi va veni factura in cutia poștală? Unde s-ar muta scandalul? Pe primăriță că nu face nimic sau pe romprest care nu ridica gunoiul pe banii mei? Ce ar mai toca antenele și realitățile atunci?

    00
    • Lol, dar la București cetățenii nu dau un leu direct la salubritate? La Iași se plătesc vreo 10 lei pe lună la contract individual cu Salubris pentru ridicarea gunoiului, normal că nu e negociabil contractul, dar măcar vezi că se duc direct banii din buzunarul tău

      00
    • Nu știu exact cum e, dar în sectorul 4 se plătește o taxă specială pentru ridicarea gunoiului. Nu știu, însă, dacă e 100% din preț sau doar o parte.

      00
  20. Numai cand s-a auzit ca s-a semnat un contract pe 25 de ani, DNA trebuia sa se sesizeze. Nicaieri in lumea civilizata nu se semneaza contracte pe perioade asa lungi. Si, daca s-a semnat legal (ca don primar a avut grija la aparente), te intrebi de ce este pe o astfel de perioada, trebuie sa fie niste avantaje, daca este pe o perioada mai mare, este un pret mai avantajos. Surpriza, este un pret mai avantajos pentru firma, de cateva ori mai mare decat in alte orase (raportat pe cap de locuitor). Parca este un caz de manual, de contract abuziv

    00
  21. Am văzut un linșaj mediatic contra primarilor USR mai îndârjit decât se luau useristii de Dragnea și doamna, mai ales că vine de obicei și de la PSD dar și de la PNL. Bun, nici nu prea ii ajută situația în care majoritatea nu au făcut niște îmbunătățiri majore și nu au avut ceva rezultate palpabile, dar îndârjirea cu care toți vor să scape de USR mă face să cred că sigur fac ceva bine dacă toți mafioții sunt așa fierți. Problema e că aș vrea să văd și ce fac așa bine, că nu prea se observă.

    00
    • Care sunt aia “toti” care vor sa scape de USR? Cetatenii au in general pretentia (minima) ca alesii lor sa-si faca din treaba pentru care i-au votat. Sa munceasca, nu sa-si puna poalele in cap prin presa sau retele sociale.

      00
    • @F. ce inseamna pentru tine sa munceasca? Sa puna borduri noi ca Negoita? Uite eu ma pis pe bordurile lui si pe trotuarul lui stramb de iti rupi dintii. Eu am alte principii, eu vreau ca banii nostri sa fie cheltuiti cu cap, sa nu cumpere banci de 10 mii euro, sa nu-mi puna copaci de 1000 de euro. Daca prin asta inseamna sa merg pe trotuar stramb doi ani de zile ca sa stiu ca dupa anii astia o sa faca un trotuar bun, rezistent si la un pret corect, da, o sa fac compromisul asta.

      In locul Clotildei, as fi continuat acelasi contract cu Rompresti, dar: diferenta dintre cat ar fi trebuit sa plateasca normal si cat se plateste actual sa fie suportata de populatie. Ca prea fac unii mofturi pe burta goala.

      00
    • Tu te pisi dar S3 se schimba in bine de la an la an. Si cu Negoita precedentul si cu Negoita actualul. Bordurile alea au facut sa poti sa mergi pe trotuar. Stampila va merge mereu la cine a furat dar a si facut vs. cine a facut circ pe internet si in rest nimic.

      00
  22. Anul trecut au spalat strada de vreo 2 ori in 3 luni. Nu pot baga mana in foc, dar cred ca prin vechiul contract ar fi trebuit spalata o data pe saptamana. Asa ca eu am un feeling ca reducerea de servicii de fapt inseamna sa factureze la jumate si sa (NU) faca la fel ca inainte. Gunoiul tot o data pe saptamana il iau. Gunoaiele de pe la colturl strazii le strand, dar acolo altfel ar trebui rezolvata problema. In continuare se renoveaza mii de apartamente in marile orase, mare parte din deseuri ajung tot pe campuri.

    00
    • Deseurile ajung pe camp pentru ca in unele sectoare (ahem .. S1) singura solutie e sa platesti „niste baieti” sa le ia. In alte sectoare suni la politia locala si le zici unde le-ai lasat si vine salubritatea si le ia in cateva ore. In S1 targetul politiei locale e sa nu le lasi la stalp. Adica sa le ia „baietii” contra cost. Adica sa ajunga pe camp.

      E ca si cum aiurita asta nu stie pe ce lume traieste.

      00
  23. Eu o singura concluzie am tras de aici: este foarte greu sa distrugi acest gen de sistem de capuserie. Va dati seama ce bine s-au blindat legal ca un primar nu mai este in stare sa darame o firma de gunoi. Au facut cumva un compromis amarat din care s-a taiat la jumate un tarif obscen si gunoierii au zis ca nu mai fac actiuni fictive ce oricum nu le faceau. Bleax.

    00
  24. Clotilde Armand:

    “Vreau să vă spun că după primele luni de când am preluat conducerea Primăriei Sector 1 plătim 125 milioane de lei anual pentru serviciul de salubrizare și nu 240 milioane de lei așa cum dorea compania respectivă (pentru cine a uitat, compania de salubrizare a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, adică un tarif de 20 de milioane de lei pe lună). Este o diferență?”

    Merita citită toată postarea:
    https://www.facebook.com/100044440029298/posts/387792976045367/?d=n

    00
  25. Sunt de parere ca cine urla mai tare are dreptate, pe termen scurt. Daca Hitler castiga al doilea razboi mondial acum invatam in scoli ca evreii sunt rai si nazistii sunt buni.

    Momentan, madam Clotilde are o victorie de etapa. Dar daca peste 2 luni vedem ca reducerea la jumatate a contractului de salubritate vine la pachet cu injumatatirea echipelor de curatenie, dublarea perioadei de timp intre ridicarile succesive ale gunoiului, eliminarea sapunului din curatenia strazilor (hahaha ce gluma buna) si alte masuri de reducere a cheltuielilor, pai inseamna ca ne-am intors in acelasi punct.

    Ideea e ca cine are microfonul, e narator si dirijeaza povestea. Iar oamenii pot crede de bunavoie sau pot astepta si vedea cu ochii lor.

    00
  26. Ca locuitor in S1 (zona sexy) si votant entuziast Clotide as voi sa ii transmit o calduroasa m*ie dansei, echipei dansei si corului nesfarsit de postaci useristi de pe toate canalele online. Daca e sa dam cezarului ceva este ca postacii isi fac treaba cu abnegatie si devotiune in contrast cu incompetenta violenta a doamnei.

    00
    • daca e sa ne luam dupa cati zic pe net ca au votat cu ea si sunt nemultumiti, trebuia sa iau 90% din voturi :))

      00
    • Daca e sa ne luam dupa cat o lauda pe net vs. cati dintre ei locuiesc efectiv in Bucuresti vedem ca nici postacii locali nu o mai inghit.

      00
    • Atunci ar trebui sa se stranga semnaturile la refendumul lui diamante, nu?

      00
    • Jane, daca iti caut comentariile pe aici, se vede de la o posta ca tu esti postacul de care vorbesti. Cu cat se mai plateste treaba?

      00
    • Te rog Andrei, cauta-le. Vreau sa vad cu ochii mei cat sunt de postac. Baga link-uri sau screenshoturi ca da vali approve dupa o vreme.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.