"Au reclamat de la hotelul din zonă că avem muzica tare"

După Webstock (citiți la Radu și la Alex cum a fost) am fost să bem ceva și să vorbim cu oameni care n-am apucat să vorbim la conferință, unde la un bar pe Șelari. După vreo oră, a apărut poliția, inițial pentru că, fiind destul de mulți, ne întinsesem un pic peste perimetrul localului și părea că bem pe stradă.

Dar nu, poliția venise pentru că un hotel din zonă reclamase muzica tare. Care nu era tare, încă ne auzeam între noi, mie mi se părea că se auzea ceva pe fundal…

Dar faza e alta: cineva și-a făcut un hotel în Centrul Vechi în București și se plânge de zgomot. Nu-mi dau seama cum vine asta, pentru că Centrul Vechi e marketat ca fiind o zonă de noapte, de petreceri, de baruri deschise. Nu o zonă de liniște și odihnă.

Bănuiesc că sunt și oameni care se cazează în hotelul din zonă, oricare ar fi el, ca să doarmă, dar cel mai probabil o fac după ce au băut de au rupt în zonă, și aia e ipocrizie (la fel cum șoferii sunt ipocriți când aruncă mucuri de țigară din mașină, pentru că pute mașina dacă le țin în scrumieră). Eu am băut până acum, dar gata, toată lumea să facă liniște, că eu vreau să dorm!

Bun, hai să zicem că nu e așa, și că hotelul e plin de turiști veniți cu familiile, care nu vor să bea prin baruri, au venit pentru fascinația Centrului Vechi, clădirile impozante, muzeurile din zonă, arhitectura deosebită și tot așa. Oameni care au văzut poze cu zeci de localuri pe lângă hotel și au zis că alea sigur închid la ora 9, ca să poată ei dormi. Dap. O dată mi-am tăiat un deget ca să mă pot plânge de starea spitalelor românești…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Nu vreau sa fiu hater, dar totusi… muzeurile?!

    00
  2. Tu ai dreptate, insa in sens invers eu am drum prin București, aleg un hotel aleator și mă cazez, că sa descopăr că o terasa de langa are muzica tare in creierii nopții. Nu trebuie sa calculez eu distanta intre hotel și sursele de zgomot din zona sau să mă întreb care w diferența în decibeli intre un bar și un pub.
    Nu am idee de reguli și restul, insa eu credeam că în oraș zgomotul trebuie sa fie in incinta, nu afară.

    10
    • Aleator hotelul poate sa fie si in Ferentari?

      00
    • Sefu…daca iti alegi aleatoriu hotelul iti meriti soarta…

      00
    • Hotel Aleator

      00
    • Orice rezervare imi fac oriunde, fie si in tranzit pt 1 noapte citesc minim 10 review-uri, iar in plus chiar daca hotelul are 9.5 pe booking, citesc si 2-3 review-uri de nota mica, sa vad daca rezonez ca gand cu cel de acolo sau da review negativ pentru ca nu i-a placut textura prosoapelor.

      00
    • Omul vorbește de Centrul Vechi. Cam în toate orașele de care am auzit eu că posedă așa ceva, zona e cu terase, restaurante, cluburi, baruri și alte localuri de pierdere a minților și banilor, gălăgie și aglomerație până la ora primului metrou și chiar după. :)

      01
  3. Ai mare dreptate. Vrem zona dar fără ce înseamnă zona. Perosnalul hotelului trebuia să le spună clienților că acesta este specificul locului, sunt cluburi și baruri. Un hotel care se construiește într-o zonă de distracție trebuie să fie foarte bine izolat fonic dacă vrea să le ofere liniște clienșilor. Sau să facă numai party-hoteluri. Sau să anunțe pe site că sunt într-o zonă de distracție și când vin plângerile, să le spună clienților că știau zona în care este amplasat hotelul și specificul ei și că asta nu se poate schimba. Nu să reclame la poliție.
    În altă ordine de idei, sunt cteva hoteluri lângă un aeroport dintr-o insulă grecească (în peninsula Kanoni Corfu). Adică chiar la 300 de m de pistă. Camerele sunt foarte bine izolate fonic, la toate. Ei bine, am văzut pe booking note proaste date hotelurilor și plângeri că în spațiile comune din exterior (piscină și terasă) este mult zgomot de la avioane, sau că nu pot sta cu geamurile deschise că aud avioanele care aterizează/decolează. Adică rezervi un hotel lângă pistă și te plângi că auzi avioanele afară? Cum ar fi să trimită hotelul plângeri la poliție? Cam așa este și cu hotelurile din centrul vechi și liniștea, presupunând că sunt bine izolate fonic camerele (cu geamurile închise).

    02
    • să oprească, nene, avioanele cât timp dorm ei, ce e așa complicat?!?!?

    • Am dormit o noapte in hotelul din aeroportul din Viena. M-am simtit ca-n reclama de la gealan, cu geamurile. Nu stiu ce au folosit aia, dar cu geamul inchis nu se auzea nimic.

      00
    • Să închidă aeroportul!
      Tăriceanul cum a făcut în Băneasa?!

      00
    • Hotelurile alea-s facute pt plane enthusiasts pe care nu-i deranjeasa zgomotul. Ca ei oricum stiu ca vine avionul ca stau cu Flightradar24 deschis si aparatele de filmare pregatite. Taci ca vine B738 Ryan si se pregateste A320 Wizz de decolare.

      00
  4. Personal, îi detest pe toți ăștia care vor liniște de mormînt ca să poată dormi!
    Poate pentru că mi-am trăit vreo 10 ani din viață prin cămine cu alte 3-4 persoane în aceeași cameră (unde, firește, avea mereu cineva altceva de făcut decît să doarmă) și pentru că nu mă bag la somn decît atunci cînd sunt obosit ca un cal, nu mă deranjează absolut deloc zgomotul. Pe cuvînt, am dormit, fără să fiu beat, în aceeași cameră unde boxele duduiau că era bairam, am dormit în timp ce meșterii bornăiau în timpul lucrărilor din propriu-mi apartament (eu am un program mai de scimbul 3, așa).
    Filozofia mea e ”dacă ți-e somn cu-adevărat, poți!”
    De liniște de mormînt vom avea parte cu toții cîndva! Deci, amatorilor, un pic răbdare… Pînă atunci, bucurați-vă de viață!

    02
    • Am dormit și în troileibuz, în picioare, cu capul sprijinit de mîna cu care mă țineam de bară.
      Am dormit și-n timpul unor laboratoare plictisitore (cu broșura de studiat pusă în cumpănă pe muchia mesei, a.î. să pară că citesc).
      Am dormit în Cinemacity (unde știți cum e sonorizarea).
      Și nu sunt un ”somnoros”, dimpotrivă: pe cînd eram mai tînăr (~27 de ani), constant aveam 20h de activitate urmate de un somn de 8h, cu record de muncă ”grea” (dat găuri, tăiat cu fai-ul etc) de 45h neîntrerupt, iar de ne-somn încă și mai mult (pe timpul unor restanțe de toamnă), 76h fără închis ochii mai mult de o secundă. Și pot depune mărturie că privarea de somn (de la 48h în sus) e o experiență foarte ciudată (pe lîngă alte chestii ciudate, după cele 76h, m-am CHINUIT să adorm, și, odată adormit, am dormit, pare-se, vreo 20h continuu).

      00
    • asa e. de aia foloseau aia prin inchisorile cia muzica, zgomot plm, pentru ca asa sunt oamenii, cand le e somn se culca :))

      00
    • @H. Din păcate nu toti suntem la fel. Suntem putini astia care dormim orice ar fi. Am dormit in fund in remorca DAC-ului de la armată pe drum forestier catre poligonul de la Poplaca. Dupa burlacie + nunta1 08-03 + pesti 04-07 + nunta2 08-01 am adormit in club in picioare.

      Inainte ca haterii să ma distruga pe sistemul „daca eu nu pot, nu exista” trebuie sa specific faptul ca aceasta superputere are si niste dezavantaje majore: predispozitie majora de a adormi la volan + cafeaua e ca apa plata.

      Fie că am făcut 200 sau 900 de km, dacă simt cea mai mică senzație de somn trag pe dreapta în benzinarie și „dau” pasagerilor pauza o ora în care eu dorm. Fara gluma, acum doua saptamani am facut o tura de 50km cu bicicleta pe munte. Dupa un somn de doar 4 ore si o tura montana epuizanta cu 1800m diferenta de nivel am plecat din Drumul Carului si dupa 5 km m-am oprit in Moeciu sa dorm o ora ca altfel nu rezistam sa mai conduc 35 km pana in Brasov.

      Cafea nu beau. Daca mi-e somn la volan beau 3 cafele scurte din benzinarie ca pe shoturi, mai conduc jumatate de ora dupa care ma culc.

      PS: Cea mai misto iubita pe care am avut-o era pe acelasi sistem. Se suparase pe mine ca munca si obligatiile ne rapeau timpul si stiind ca daca plec din Fagaras nu apuca Predeal i-am spus ca am o ultima obligatie sa ajutam la inmormantarea unei matusi din Bucuresti. Peste 4 ore o trezea briza marii.

      00
    • „10 ani din viata prin camine”. A fost greu tare anul 2, asa-i?

      00
    • @Dan

      Moto politehnica: Primii 5 ani sunt cei mai grei. Pana ajungi in anul 3.

      00
    • @Dan:
      ‘Pe vremea mea’ nu puteai urma o facultate dacă nu aveai liceul. 4 ani vin de acolo.

      00
    • aia cu dormitul in troleibuz am patit-o si eu, aveam cam 10 statii pana acasa dupa un long night (in internet cafe) de quake/starcraft, si cum m-am asezat pe scaun instant am adormit, noroc ca era ceva hardughie veche si m-am trezit dupa 2 statii la plecare, m-am uitat socat unde sunt si instant am readormit. cand mai aveam 5 statii pana acasa m-am ridicat in picioare si ma tineam de o bara, mi-am dat seama ca am adormit si asa, si intre ultimele 2 statii m-am plimbat efectiv prin autobuz. acasa cred ca am adormit in secunda in care m-am asezat in pat – nu cred ca am atins perna treaz. dar asta era prin tinerete, acum ma trezesc la orice prostie si nici nopti albe nu prea mai reusesc

      00
    • Tu esti ala ce face zgomot nu i asa ?

      00
  5. Hotelurile alea din centru vechi, dintre restaurante si cluburi, nu-s facute pentru somn…

    01
  6. Unde poți reclama vecinii din Vitan? Întreb pentru un prieten. Și cred că vecinii lui cresc doar producția de bere la pet, de BMW-uri importate cu kilometrii „reali”, consumul de curent electric pentru redarea fidelă a șlagărelor copiilor „minune” ai tarii și alte din astea. Cui pzm ii trebuie turism când ai faraoni vii?

    00
  7. de două ori era să fac prostia să fac rezervări în zone dintr-astea, odată în cartierul roșu, altădată în montmartre. până ce am citit comentariile… toate elogioase la atmosfera dinamică din jur și cât de bine se doarme între 5 și 12 am

    00
  8. De obicei chestiile astea se fac pe baza de autorizatie. Propeietarul barului are voie sa dea muzica tare pana la ora X. Eu imi construiesc un hotel, inseamna ca trebuie sa studiez zona mai intai si sa aflu si aceste detalii. Dar la noi in Ro toti sunt „indreptatiti” sa faca lucrudile invers: imi trag vila langa aeroportul baneasa dupa care ma plang de zgomot si cer sa se interzica zborurile, imi trag casa in albia raului dupa care fac scandal cand vine apa si cer despagubiri etc etc

    00
    • Ai fost vreodata in Paris ? Pe Champs-Élysées ? La cate restaurante se aude muzica afara ? Eventual in miez de zi ceva pe fond in surdina doar… Unde se mai aude dupa lasarea intunericului zgomot la Restaurante nu mai vorbim noaptea ? Si nu doar acolo… Ca romanii sunt romani si au drepturi stim cu totii…

      10
  9. Acasă… și v-ați supărat și ați dat foc? :)

    00
  10. E o emisiune cu un tip care e chemat de diversi proprietari de hoteluri ce se apropie de faliment. El merge, inspecteaza, da sfaturi, renoveaza o camera ca sa le arate alora „uite asa o sa faceti bani”, le doneaza una alta ca sa ii ajute. Unul dintre hoteluri era pozitionat fix langa terase si cluburi. Problema lui nu a fost cu zona, din contra, a zis ca e super vad, dar ca proprietarul a facut idiotenia sa nu antifoneze corespunzator…

    00
  11. Noi vrem o tara ca afara, dar daca se poate sa nu respectam regurile. Tipic romanesc.
    Ma nene in Germania si daca faci galagie in timpul zilei, nu dupa 10 seara vine politia si iti da amenda.

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.