În caz că ați ratat poziția Revolut…

Pe scurt: banii voștri sunt în siguranță, conturile blocate se deblochează rapid, nu există probleme, nu mai ascultați de oamenii care se plâng că au banii blocați cu săptămânile sau lunile, totul e în regulă și în siguranță, nu mai ascultați de presă și de oamenii care se plâng, țineți-vă banii în Revolut și продолжать заниматься банковским делом.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Opinie nepopulară: dacă investeși prin Revolut nu ești investitor.

    00
  2. Imi place asta cu banii sunt in siguranta. Conform carei legi duduie? Conform legii cuvantului matale? Ca la banca clasica daca se duce-n cap stiu, macar teoretic, de unde imi cer banii inapoi.

    00
    • Ca la FNI? Unde au fost autoritățile care puteau să pună stop? Au fost despăgubiți in toți naivii?

      00
    • Ti-i da ea.

      00
    • Da, asta e foarte important, trebuie sa stim unde sa mergem sa ne cerem banii. Care sint sansele sa ii si primim, noi fiind in Romania, nu mai conteaza.

      00
    • Cel putin in termeni si conditii, inainte sa fie mai serioasa treaba cu Brexit-ul, aparea ca banii se depoziteaza in cont la Barclays si Loyds. Daca dadea Revolut faliment, puteai merge la ei sa-ti ceri banii (teoretic).

      00
    • Pai ea sugereaza ca in cazul unui faliment clientii isi recupereaza banii ca aia exista la alte banci. Ce nu spune ea, este ca in cazul unui faliment se prioritizeaza impartirea banilor respectivi in functie de ranguri de prioritate (intai finantarile, apoi salariile, datoriile la stat samd).

      00
    • @andrei dudau

      Tu ești fix nimeni pentru bancile alea.

      Conturile aparțin entității Revolut ltd și atât. Aa, că firma aia ți-a promis că banii din conturile alea sunt și ai tăi e altceva. Dar tu problema tot cu Revolut ltd trebuie să ți-o rezolvi.

      Încă sunt oameni care își pun banii pe tot felul de platforme din astea dar habar n-au cum funcționează un cont bancar, un srl, etc.

      E cum zice colegul mai sus, în caz de faliment se procedează ca la faliment de srl obișnuit. Își iau banii conform legii și rangurilor de prioritate.

      Statul, creditorii, investitorii.

      Tu ești simplu client de la care a încasat banii și atât. Pentru ce i-au încasat? Asta e o problemă total separată și o discuți cu entitatea non existentă.

      00
  3. Totuși, de dragul discuției, ai citit articolul la care face referire? Tot timpul dai în X sau Y, de ce nu dai și un BCR? Nici politicienii nu se atacă așa intre ei cum atacă BCR-ul Revolut în articolul ala

    00
    • „E foame de bani, e foame de bani, băieți…”

      00
    • Poate nu ne referim la acelasi articol… Dincolo de titlu, ai citit ceva? Ca zoso, care de obicei punea link-uri, aici a uitat…. Mie mi s-au parut niste chestii de bun simt cele scrise acolo…In plus, BCR a specificat ca acorda libertate editoriala deplina…

      00
    • Asta-i din categoria: „nu conteaza ca astia sunt rai, ca am vazut eu si pe altii care tot rai sunt”.

      00
  4. Am analizat un pic fenomenul Revolut. Si am observat ca de multe ori, aia cu conturi blocate sunt in general, genul de oameni care fac scandal cand ii opreste politistul. Aia care stiu ca au facut ceva gresit, dar tot se iau in gura cu politistul.

    La fel si pe Revolut. Multi baieti dubiosi, multe sume dubioase. Pentru ca stim cu totii cati bani negri se fac prin Romania. Cata evaziune. Si atunci e mai greu cu justificatul. Si pac, cum apare justificatul, probleme.

    Iar daca tanti aia are dreptate, cu 1,3 milioane de utilizatori in Romania, numarul de nemultumiti pare dintr-o data chiar mic.

    00
    • păi de aia am ieșit noi la revoluție, să justificăm banii?

      00
    • Mai sunt și unii care nu fac (probabil) nimic ilegal, dar sunt incapabili să înțeleagă cum tranzacțiile pe care le fac pe Revolut pot fi foarte ușor interpretate ca fraudulente. Și se plâng că Revolut e rău sau paranoic fiindcă îi ia la puricat.

      de exemplu: https://www.reddit.com/r/Revolut/comments/inp2sv/revolut_blocked_my_account_for_nothing/

      00
    • Problema nu e ca banii sunt justificati sau nu.
      Problema e cine hotaraste daca banii aia sunt justificati sau nu, un omulet de la Revolut sau o institutie legala?

      Ca daca iti blocheaza Revolut banii si nu vrea sa ti-i dea inapoi, cui te adresezi? Ii dai in judecata in Romania? Pe ce baza?

      E normal ca cei care fac scandal de obicei sunt cei de care afli ca le-a blocat conturile, dar esti sigur ca sunt doar aceia?

      00
    • Aia cu 1.3 milioane cu card principal e la categoria „las-o jos că măcăne”.

      00
    • Mie mi-au blocat si apoi inchis contul fara sa-mi ceara nici un document justificativ si fara sa-mi dea vreo explicatie.

      00
    • @Mihai, aveai tranzactii in/out catre platforme de trading bitcoin?

      00
    • Am înțeles ideea ta. Eu fac depuneri regulat luna de luna, din contul de salariu. Folosesc revolut doar pentru cumpărături online și plăti în magazin. Acum o luna jumate mi-a fost blocat contul exact la 2 minute după depunere, și nu e vorba de sume mari, lunar depun 300 euro. Am încercat sa iau legătura cu ei pe chat, Facebook, chiar și pe e-mail. Mi-au zis sa aștept pentru că procesul durează. Să aștept ce, ca au trecut 6 săptămâni. Și sunt mulți în situația asta, și nu ma refer la aia cu afaceri ilegali, ci la oameni simpli care folosesc contul perfect legal.

      00
    • Majoritatea poveștilor cu bani blocați pe care le-am văzut eu începeau cu un mesaj furibund, apoi, pe la al treilea răspuns apărea „Eu cheltui cam 100 de lei pe lună cu Revolut, dar ieri mi-a dat un prieten 15.000 de euro prin transfer, pe care am vrut să-i transfer imediat înapoi în alt cont, că avea nevoie de ei.”

      00
    • Folosesc Revolut de mult fiindcă încasez o parte din venit în USD și, din nefericire, trebuie să cheltui în RON. Niciodată nu m-am gândit să-mi țin toți banii pe Revolut.
      Când am avut nevoie să plătesc o sumă mai mare (o dată), le-am scris și i-am întrebat dacă am ceva special de făcut. N-am avut nici de făcut și nici probleme.

      00
    • @Razvan, dar daca tu ca aplicatie/banca imi permiti sa fac tranzactii cu bitcoin, de ce sa imi blochezi contul atunci cand fac exact aceste tranzactii?

      00
  5. „In cazul puțin probabil al unui faliment, clienții Revolut pot recupera banii direct de la bancă.”
    Cand Revolut dă faliment inseamna ca nu mai are bani in conturi. Ce bani sa mai recuperez?
    Cum ar fi sa ma duc eu la HSBC: „Buna ziua, eu aveam 100 de lei pe Revolut. Revolut a intrat in faliment pentru ca nu mai are bani in conturi. Puteti sa-mi dati *direct mie* cel 100 de lei care nu mai exista?”
    PS: Am 300 de lei pe Revolut!

    00
    • păi nu așa se face? nu și-au recuperat oamenii banii de la FNI, BIR și BP?

    • „Cand Revolut dă faliment inseamna ca nu mai are bani in conturi. Ce bani sa mai recuperez?”

      „păi nu așa se face? nu și-au recuperat oamenii banii de la FNI, BIR și BP?”

      Ce spune Revolut – și sigur că nu suntem obligați să-i credem – este că banii depuși de clienți nu sunt investiți mai departe de către Revolut, și că ei încasează în propriul cont doar comisioanele. Băncile folosesc un sistem bazat pe rezervă fracționară, adică au cash și echivalente doar un pic procent din banii pe care oamenii îi au depuși la bancă, restul fiind investiți direct sau dați ca și credite și prin urmare pot fi pierduți în investiții neprofitabile, sau curentați de „prieteni”.

      Sistemul ăsta nu merge decât dacă ai un garant (gen, statul) pentru banii depuși, în caz că banca nu-i mai recuperează. Revolut în acest moment nu are un astfel de garant.

      00
    • O bancă nu dă faliment când nu mai are banii clienților ci când nu mai are alți bani in afară de depozite.

      00
    • Și în cazul în care chiar HSBC (sau unde țin ei banii) dă faliment?

      Revolut nu face investiții dar banca unde ține Revolut banii face investiții și dacă dă faliment o să recupereze max 100.000 că e vorba de un singur deponent…

      00
  6. singura problema majora a revolut este ca nu are birouri fizice in diverse tari, si suport telefonic. daca ar avea asa ceva ar fi peste restul bancilor

    la bt sunt niste retardati pe suport (daca ridici o cerere prin bt24 ca si sugestie/reclamatie primesti raspunsul ‘problema nu e legata de bt24, pa. reply – bai sunteti cretini, dati voi fw la carduri ca problema e de comision carduri, ok dam fw – cel putin 2-3 ture de genul asta cu ei)

    la ing sunt mai veseli cand raspund, si cu putin noroc poti sa urci prin suport la omul potrivit din 3 fw-uri, eventual „pentru ca sunteti client vechi, doar de data asta va returnam comisioanele de schimb valutar interbancar” (ei au crezut ca eu chiar musc povestea ca sunt ei de gasca vs ca eu am dreptate si ei au pocit rau plata era un caz de plata la sportsdirect (lire) via paypal ($) dintr-un card in RON. e o distractie maxima cum fac bani si cum iti revand $ proaspat schimbati)

    la bcr/brd as trimite doar oamenii pe care sunt suparat

    00
  7. La ce foloses eu Revolut? Plati online. Dupa ce mi-am schimbat cardul de banca, nu l-am mai introdus nicaieri.
    Tin 300 de lei sa fie, si completez doar la nevoie. Asa, daca se intampla cumva sa imi blocheze contul, sau sa mi-l sparga cineva, nu ma doare sufletul prea tare.

    00
  8. Poti sa zici orice, dar ultima intrebare ramane valida – nu mai bine puneti mana voi si faceti niste servicii bune?

    00
    • Exact. Nici nu inteleg de ce si-ar pierde BCR timpul sa se bata cu Revolut, nu e ca si cum vine Revolut sa le ia painea de la gura sa faca carduri pentru zeci de mii de angajati de la Posta sau de la Ministerul Frecarii Dudei. BCR are milioane de clienti captivi, mai bine si-ar petrece timpul educandu-i pe aia sa nu mai faca coada la bancomat in ziua de salariu.
      Da, stiu, George e ok, multumesc, am fost client BCR, neveragain.

      00
    • BCR suspina, ca e rai oamenii care nu are Georgica, boss. Adica noi bagam o poala de bani, dam rateu big time la prima tentativa de Georgica, dupa care mai revenim cu bani si il reanimam pe Georgica. Si vine strainii astia INAINTE sa avem ceva comparabil, si ne fura clientii pe care nu ii aveam, si noi nu mai ciupim nimic din „totul gratis”, sau cum o mai ard zilele astea? Normal ca e suparati becereii… ce, ei nu poate sa fie praf, dar sa se dea buni?
      Joke aside, Revolut chiar e cardul de seminte, cum zicea un antevorbitor. Daca dupa tiate bubele, inca mai sunt oameni care il folosesc drept card principal („1.3M romani il folosesc drept card principal” my ass, ca nu apare sursa informatiei), probabil ca 1.3M romani isi doresc un nou FNI

      00
  9. cand faci ‘business’ cu rusii te alegi cu davai ceas, davai palton, davai banii din cont. Dar na, mintea romanului e departe de istoria apropiata.

    00
  10. Absolut nimic dubios la mijloc. Toate bancile isi fac reclama sa depui la ei economiile ca nu se blocheaza banii. Aham…

    00
  11. Măcar doamna Irina poate să se ducă la Libertatea la redactie. Utilizatorul Revolut cu contul blocat unde se duce când nici un indian nu-i mai raspunde la mesajele din chat?!
    Dacă ești instituție serioasă trebuie să ai număr de telefon unde să pot vorbi cu cineva în limba mea. Sau un chat unde chiar să mi se răspundă real și aplicat la problemă.

    00
  12. Libra bank…in Romania..cere acte pentru sume mari.Mie mi -au fost cerute acte pentru o sumă mai mare… ofițerul bancar cu care am discutat..zice că pot cere explicații suplimentare..și pentru tranzacții din țări arabe, africane… totul depinde de comportamentul fiecăruia.

    00
    • Una e sa ti se ceara explicatii si alta e sa le dai, sa treaca doua saptamani si sa ai contul tot blocat. E plin internetul de oameni care s-au plans in legatura cu asta. Doar daca nu vrei sa vezi o arzi cu texte din reclame.

      00
  13. Cine vrea sa ascunda bani de ceva sau cineva mai bine sa-in ingroape undeva. Revolut e pt prostioare marunte, sume mici, e mai rapid de accesat decat o aplicatie bancara sa vezi cati bani ti-au ramas de cheltuit, daca stai prost cu memoria. S -a discutat enorm deja pe aceasta tema numita Revolut peste tot si e inutil sa incerci a educa acea categorie de oameni care „stiu ei mai bine”. Apa, aerul si fraierul vor dainui etern…cel putin in România.

    00
  14. Leave Revolut alone meme !! :

    00
  15. Eu sunt un Revolut „PowerUser” să zic așa. Iată cum îl folosesc eu: Eu ofer consultanță pentru clienți din US, UK, CA și AU. Folosesc Revolut pentru a încasa banii (Folosesc Stripe pentru plăți) deoarece au un curs foarte bun iar comisioanele sunt destul de mici sau inexistente. Apoi, odată ce am schimbat USD-ii în LEI la un curs decent, îi retrag în contul de Raiffeisen (Asta-i banca mea, sau mă rog, cea cu care lucrez, că nu-s acționar).

    Practic, folosesc Revolut ca un intermediar. Deși rulez niște sunt acceptabile (Aproximativ $1000/lună), eu nu am avut niciodată contul blocat în aproape 2 ani. Deloc. Nu țin niciodată mai mult de $500 / 2000 Lei pe Revolut din motive evidente.

    Am ales Revolut ca să scap de PayPal care are cele mai nesimțite comisioane (4.5 – 6%) la orice suma încasată + cel mai mizerabil schimb valutar din câte există.

    Depinde și la ce folosești Revolut. Eu de exemplu îl mai folosesc pentru Abonamente: Adobe Creative Cloud, Google Workspace și alte tool-uri pe care le folosesc. Îmi place să dețin controlul pentru că e cam greu să „scapi” de Adobe când ai un card pe firmă și nu vrei să-l închizi. Cu Revolut e mai simplu :)

    Deci, depinde de utilizare. Eu îl consider și util și nici nu am avut probleme, dar îl folosesc cu anumite limite.

    Am auzit persoane care au sume de 50.000 Euro pe el. Eu aș numi-o inconștiență. Sau minciună, depinde.

    00
  16. Oamenii care acuză „victimele” Revolut sunt la fel de căcat ca ăia care îți râd în față că n-ai citit scrisul cu font 8 și steluță din subsolul paginii. Nu, pentru ei nu e o problemă că o instituție îți trage țeapă, problema e că nu ești tu destul de deștept să descoperi țeapa. De parcă tu te-ai dus la instituție să iei țeapă, nu să faci un schimb comercial din care ambele părți beneficiază.

    Nu, bă! Dacă ți se pare că banii mei vin din surse dubioase mă anunți că în X zile îmi inchizi contul și singura operație pe care mi-o permiți e de a-mi transfera banii din cont.

    Asta cu blocatul banilor e cea mai mare țigănie posibilă, motiv pentru care am renunțat să mai folosesc Revolut. Un fintech rusesc de căcat se substituie instituțiilor abilitate și ce convenabil pentru ei, îți blocheaza banii cu lunile.

    Păi ce facem? Așa și eu îți blochez mașina în service că văd anvelopele uzate pe laterale, sigur ai condus peste limitele legale deci ai comis o ilegalitate și mă substitui organelor legale, gata, îți blochez mașina ca să nu mai faci ilegalități.

    Muie Revolut! (sunt prea sărac ca Revolut să aibă ce să-mi blocheze).

    00
  17. Revolut ca Revolut dar sa vedeti Paypal jaf pe fata.

    00
  18. Da, Revolut e singurul vinovat, toti sunt ghiocei in rest. Ma lesi ? Toti smecherasii cu datorii la fisc si rate neplatite cred ca au descoperit apa calda. Nu mai zic de gunoaie ce isi tot comanda cardul pt netflix moca de 30 de zile, oferte de o pereche de ghete, etc. Multi transfera bani de pe carduri de credit si scot apoi cash de la ATM(nu ai voie). O groaza de cacaturi le caca mintea si apoi jelesc pe net ca rusul le fura banii.

    00
  19. Nu stiu frate, nu ma ating de chestiile rusesti din principiu. O sa supravietuiesc si fara revolut

    00
  20. Am Revolut de 2 ani,nici o treaba pana acum…Cred ca cei care pun mesaje cu hate la adresa Revolut sunt pe-o mana cu bancile … Daca esti o banca tare,stai relax…nu te pretezi sa trimiti ‘sageti’ cu tot felul de pareri penibile?

    00
  21. Nasol moment,m-ar trece astia la covid nu la AVC!

    00
  22. Man, asta cu blocatul banilor pana dovedesti sursa e lege europeeana, daca bancile nu fac asta e treaba lor, vor lua amenda candva cum au luat ING pentru ca au facilitat spalarea de bani. In schimb, eu trebuia sa primesc 1000 de dolari canadieni candva in cont de CAD deschis la BT. Trec 5 zile, nu intra banii, nu ma suna nimeni nimic. Merg eu sa vad de ce nu mai intra si zice tipa de la ghiseu „da, banii sunt inghetati pentru ca trebuie completata o declaratie pe propria raspundere pentru ce sunt banii”. Am completat vineri si abia luni au intrat banii in cont. Si e vorba de 1000 de dolari canadieni, 3`100 de lei? Despre ce vorbim?

    In schimb de la episodul asta am trecut cu incasatul CAD lunar in Revolut, o singura data a trebuit la inceput de 2019 ianuarie sa le dau factura sa vada pe ce incasez, in 2 ore m-au deblocat (timp in care eu puteam face plati cu cardul, doar nu mai puteam alimenta sau sa fac transfer out). Din ianuarie 2019 nu am mai fost blocat si am rulat de atunci undeva pe la 100.000 de CAD.

    Daca joci fair, nu te blocheaza nimeni, in schimb vazusem pe redd0t o persoana care a facut intr-o singura zi transfer peste suma asta. Serios, te astepti ca sistemul automat sa nu isi puna intrebari? Revolut nu este pentru a spala bani negri. PUNCT.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.