portabilitatea numerelor

Acelaşi număr de telefon îl vom putea folosi o viaţă. Cel puţin aşa promite o nouă reglementare, care promite românilor că îşi vor putea păstra acelaşi număr de telefon, chiar dacă îşi vor schimba operatorul de telefonie. Nu clientul va plăti pentru aceasta, ci noul operator de telefonie. Autorităţile pregătesc introducerea portabilităţii numerelor de telefon. Asta înseamnă că un client al unui operator de telefonie îşi poate păstra numărul, chiar dacă se mută la alt operator. Costurile pentru această portare au fost stabilite la maxim 13 euro pentru telefonia fixă şi 11 pentru telefonia mobilă. Această măsură va face mai intensă concurenţa între operatorii de telefonie, dar asta nu îi sperie. Numerele vor fi portabile şi în cadrul aceleiaşi retele de telefonie fixă. De exemplu, dacă cineva se mută în alt oraş din acelaşi judeţ, îşi va putea păstra numărul. Noul sistem va funcţiona peste cel mult un an.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

  1. NOU
    #1

    still :| nu o sa fie chiar acelasi numar … se schimba prefixu’ ;)

    00
  2. cine zice ca se schimba prefixul? in fine…
    mie, unuia, mi se pare cam aiurea. nu de alta, da’ o sa vreau sa sun pe unu’ din connex si el e trecut pe orange. pardon, din vodafone :P. si-o sa platesc mai mult decit face. nu cred ca-i statea nimanui in git, daca schimba reteaua, si schimbarea numarului.

    00
  3. Nu, o sa coste la fel, pentru ca tarifele la interconectabilitate vor fi stabilite de ANRC.

  4. chestia cu portabilitatea e veche in occident. e calcaiul lui achile pe care se bazeaza cosmote. aici incep sa conteze tot mai mult minutele nationale, cu care ei deja au iesit la rampa, dand oferte in care toate covorbirile au acelasi pret indiferent de retea, anticipand pasul urmator, cu portabilitatea numerelor.

    00
  5. pacat ca nu au si infrastructura necesara…si nu, nu cred ca o sa miroasa ei asa ceva prea curand

    00
  6. vroiam sa zic ceva, dar subiectiv a fost mult mai rapid …
    cum ramane cu „minute in retea” & stuff … e cu dus si intors treaba asta :( and … it sux

    00
  7. Se presupune ca daca ai telefon, iti permiti sa vorbesti la el. Daca iti iei ca sa vanezi minutele gratuite atunci ceva e in neregula. Rite?
    Oricum, in SUA afaik chestia asta e veche, la mobile cel putin.

    00
  8. NOU
    #8

    ideea e ca nu minutele gratuite sunt chestia pentru care trebuie sa speram … si nici tarifele mici pe minut … ci sa ajungem la chestii ca in australia … de genul 18 centi CONVORBIREA.

    00
  9. Se presupune ca unii dintre noi inca nu au varsta legala de munca si nu vor sa fie nesimtiti si sa cheltuie aiurea banii parintilor ;)

    00
  10. hi.
    si au si inceput developarea? sunt curioasa cum o sa fie realizat? si in cat timp?

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube