Online: seninătatea angajatului

Pe blogul ăsta ați citit din când în când povești despre oameni, pentru că internetul e un loc frumos, unde informația rămâne peste ani și ani. Și chiar dacă unora nu le pasă azi că sunt mizerabili și jegoși absolut gratuit, peste doi ani s-ar putea să aibă o problemă cu articolele din Google despre cum făceau mizerii și înjurau alți oameni.

Nu vă mint, ador momentele alea.

Și am mai observat ceva. Există o seninătate, care ar trebui să sperie foarte mulți angajatori, în a împrăștia informații despre alte companii. Făceam o cercetare și am descoperit că oamenii sunt extrem de înflăcărați în a-și apăra locul de muncă, indiferent de ce se întâmplă pe acolo, justificând în fel și chip concedieri, scăderi de salarii, strategii și alte mizerii, dar nu au nici un stres în a răspândi informați groaznic de mizerabile despre alte companii.

McDonalds face ketchup-ul din sânge de copil? Seems legit! Like! Share! Trimite pe email! Vodafone are oameni care intră noaptea în casele oamenilor și le vorbește la telefon? Da, bănuiam eu! Like! Share! Trimite pe email! Ponta e copilul din flori al lui Băsescu? Aha!!! Like! Share! Trimite pe email! Compania mea?! BĂ, SĂ NU TE LEGI DE EA CĂ ÎȚI FUT MORȚII ÎN GURĂ!

Și, credeți-mă, nu exagerez deloc cu faza de mai sus. Sigur, am schimbat un pic numele și faptele, dar sunt extrem de mulți oameni care dau mai departe mizerii fără să gândească. Și aici intervine partea interesantă.

 1. Angajatul e complet senin. Păi, n-am zis nimic de rău de firma la care lucrez, nu văd unde e problema. Ce, nu e posibil ca ketchup-ul să provină din sânge de copil? Plus, nu eu am scris aia, deci n-am nici o responsabilitate, deci sunt curat, deci nu vă mai luați de mine!
 2. Reprezentanții companiei sunt senini cu un pic de rezervă. Băi, ce face el în timpul liber e treaba lui. Da, am înțeles, e nasol că împrăștie minciuni mizerabile, dar atâta timp cât nu o face despre compania noastră nu ne interesează. Ah, da, m-a deranjat că un prieten a dat mai departe mizerii de aceeași factură despre compania noastră, dar nu văd legătura. Nu, serios, nu e nici o legătură între angajații altor companii care dau mai departe mizerii despre compania noastră cu angajații noștri care dau mai departe mizerii despre alte companii.

Ca să vă faceți o idee, despre genul ăsta de mizerii vorbesc. Citești și rămâi prost. Pe bune că sunt oameni care cred așa ceva și dau mai departe. 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

 1. Viermi la KFC? Zi mersi ca ai mancare gratuita in plus.

  00
 2. Și pe mine mă seacă atitudinea asta de: sunt legat ombilical de compania pentru care lucrez.
  Mai potoliți-vă un pic cu nervii tocați pe tema asta.

  00
 3. Ca sunt oameni care cred si dau mai departe, cred.
  Dar am o banuiala ca procentul de femei este covarsitor.
  PS. Nu sunt misogin, cred.

  00
 4. e o reactie fireasca, companiile nu vor sa recunoasca ca sunt pline de idioti. asta ar spune multe despre procesul de recrutare si implicit despre ele.

  00
 5. atunci când îți lipsește coloana vertebrala și ocupi o funcție de pupincurist șef nu ai cum să vorbești de rău firma la care lucrezi.

  00
 6. iti dai seama ce dileme existentiale ai daca totusi crezi in chestia cu iaurtul; papi un iaurtel si ti se scoala; e de bine sau de rau? daca e cu bacterii vaginale e OK dar daca era dinala cu fecale?

  00
 7. @Po, greșești! La KFC se gătește carne refrigerată și congelată, nu ce îți imaginezi că știi tu. Iar acolo ca angajat, mai mult faci curățenie decât să prepari mâncarea. Gen, e curat mai tot timpul în spate..

  Am lucrat acolo 2 luni, am plecat însă pentru un job care avea să îmi placă mai mult.

  00
 8. @Manu Imposibil. Viermi apar in carne stricata. De unde carne la kfc? :))

  00
 9. nu pot confirma sau infirma povestea cu bacteriile dar tu ce ai prefera: sa fii cobai pentru iaurturile ACTIVIA (da despre ei e vorba) care au gasit ei nu stiu ce bacterie Bifidus Esensis (scriu bine ?) sau sa iei un iaurt obisnuit? Sincer eu prefer sa „ma balonez” si sa fiu circumspect.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube