Cu ce se ocupă cele mai luminate minți ale omenirii

Cu asta. Psihopatul ăla de la Tesla trollează când nu mai are ce face sau când are nevoie de bani. Dubiosul ăla de la Twitter s-a gândit el că lumea are nevoie nu doar de încă o soluție de plată, ci și să-și construiască mai ușor rigurile de minat. Că aia era problema. Bronzatul de la Oracle se ocupă de mers cu barca. Arnault e ocupat să găsească metode să ne permitem toți Vuitton. Page și Brin măcar se ascund. Familia Walton e ocupată să-și plătească angajații mizerabil și sunt convins că, dacă nu ar avea probleme legale, i-ar sechestra și nu le-ar mai da voie să plece acasă decât când nu mai pot să muncească.

Dacă aveți impresia că nu ne ducem la fund sunteți naivi. Încercați doar să nu vă gândiți prea mult la asta, că vă ia depresia.

minti-2

minti-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. Vali, nu mai posta articole cu titluri mincinoase! Astia nu sunt cele mai luminate minti ale lumii.

    /s (pt cine nu s-a prins de ironia mea la ironia lui Vali)

    00
  2. „Walton e ocupată să-și plătească angajații mizerabil și sunt convins că, dacă nu ar avea probleme legale, i-ar sechestra și nu le-ar mai da voie să plece acasă decât când nu mai pot să muncească.”

    You don’t get rich by writing checks.

    00
    • Sau: You don’t get rich by working

      00
    • @G, stiu politician care s-a imbogatit scriind cecuri. Ca erau fara acoperire, sunt doar detalii.

      00
    • Of course you can get rich by writing checks.

      Trebuie doar sa fie din alea fara acoperire si/sau sa nu fie incasate vreodata.
      Cecuri cat mai mari, cu atat mai bine.

      Ca fapt divers, cand locuiam in Franta acum mai bine de 10 ani, plateam oriunde cu cecuri (majoritatea locurilor acceptau). 1 din 10 nu era niciodata incasat si expira. Ca la loterie :)

      00
  3. But wait, there’s more! :) Recomand un documentar aparut ieri pe YT (inca e free): Battleground Melbourne, facut de unu’ Topher Field.

    Intr-o tara chipurile democratica, civilizata, premierul ales prin vot a decis sa se comporte ca un animal cu populatia. And guess what? Nici-o pedeapsa, nu-tu proces, inquiry, nothing.

    00
    • Reportajul ara are exact aceeasi valoare ca și cartea aia a lui Nutu Camataru.

      Numai ca tara aia e un fel de judet si conform sondajelor, peste 70% din locuitorii judetului sunt de acord cu masurile luate.

      Iar tara aia naspa, necivilizata si nedemocratica are 2.500 de decese in loc de 60.000 cate avem noi, si asta la o populatie cu 30% mai mare decât cea de aici din Gradina Maicii Domnului.

      00
    • LOL Dislike-urile + raspunsul insumeaza excelent de ce noi-romanii santem o natie de kkt: nu e important/relevant, si ce daca e vba de ceva similar lui dec ’89, si ce daca a facut 170mii de views intr-o zi? nu e bun, dom’le! :)
      Mersi ca-mi confirmi ca avem in continuare ca natie un caracter execrabil.

      00
    • Stii ca ai de a face cu un dobitoc sinistru cand articolul este despre un subiect care nu are legatura cu covid sau lockdowns, iar dobitocul comenteaza despre covid sau lockdowns.

      Cuvantul „sechestrat” a declansat imediat o reactie in cazul dobitocului, provocand salivatie abundenta si balonare. De obicei, factorul genetic este cauza principala in procesul dobandirii unei astfel de reactii in cazul dobitocilor sinistri.

      00
    • Gamblin, de fapt din mințiile astea luminate de care se vorbește în articol sa născut și „pandemia”.
      Faptul că într-o societate 70% cred în o anume agendă politică, nu înseamnă nici că acea agendă e dreaptă, nici că e morală dar nu înseamnă nici că acei 70% sunt mai deștepți sau mai proști, ci pur și simplu li sau servit „informațiile” necesare care să îi facă să participe la acea agendă, de fapt după ce vor descoperi că au fost înșelați chiar dintre suporterii agendei se vor ridica și cei mai vehemenți acuzatori.

      00
    • @eugen
      Îhîm, agenda… S-au servit informatii ca sa convinga lumea ca e pandemie, iar oamenii au fost inselati. Pai uite, eu iti propun ceva: mergi cu textul asta la familia prietenului meu din copilarie care a murit de covid. Era sanatos tun (genul ala care mergea de 3-4 ori pe saptamana la sala), nu fuma, nu bea alcool, tanar (39 de ani). Mergi si spune-le alora ca nu exista pandemie, ca fiul lor n-a murit de covid, ca totul e invenatat si ca se dau informatii sa convinga lumea de pandemia asta si totul e o mare inselaciune. Si dupa ce faci asta, mai si du-te-n p#|@ mea cu toti prostii si cretinii care dupa 2 ani de spitale pline si valuri de covid inca mai cred orice tampenie dejectata de nebuni, tampiti si cretini.

      00
    • Sa imi bag pula in documentarul vostru si in algoritmii de cacat de la youtube, fb & co. Mi s-au umplut feed-urile de teorii conspirationiste dupa vizionare.

      00
    • Sabotor, îmi pare rău pentru prietenul tau, dar tocmai faptul că era sănatos și sportiv dar a fost doborât de „covid” ar trebui să te faca să gândești, faptul că ești mai sportiv și fără probleme medicale te face mai rezistent împotriva unei infecții dar nu te face mai rezistent împotriva unui malpraxis sau împotriva unui protocol medical special conceput ca sa te omoare.
      Ce te face să fi așa vehement în promovarea „metodelor” folosite împotriva oamenilor în pandemie ? Ai găsit o cale de a face profit pe tema asta ?

      00
  4. Dacă nu ne duceam pe fund tot subiectul pandemic s-ar fi închis de mult.

    00
  5. Perfect. Am de minat un wc in spatele curtii. Nu-mi trebuie placa video, am cazma.

    00
  6. Nu stiu exact care e problema cu Walton, am fost prin Walmart – un angajat acolo e practic un manipulant, trebuie doar sa care marfa din magazie pe raft (exact ca in orice superstore) – nu vad de ce genul ala de job ar trebui platit mai mult decat salariul minim pe economie, e doar un job tranzitoriu, te duci acolo cand esti student sau trebuie sa muncesti ceva ca sa mananci azi, nu este o cariera.

    00
    • Tocmai aici e problema: muncești dar mănânci numai în zilele impare.

      00
    • Joburile care nu pot asigura existenta in conditii decente sunt practic niste paduchi subventionati de stat.

      Daca omul respectiv nu-si poate permite un minim, va ajunge in cele din urma subventionat de stat, sau o problema pentru stat daca devine vagabond/copiii lui de care nu mai are timp ca lucreaza 3 joburi se inhaiteaza in bande/etc.

      Mai bine se desfiinteaza, e mai corect asa.

      00
    • Mac gregor, e o gandire absolut cretina asta a ta. Nu toata lumea care cauta un job inseamna ca are o familie cu 20 de copii pe care trebuie sa o intretina.
      Sunt studenti sau chiar liceeni care ar vrea sa castige niste bani de buzunar. Cu conceptiile idioate conform carora minimul pe economie trebuie sa permita cuiva sa plateasca rate, sa tina in spate 2 copii si asa mai departe…practic facem imposibil acestor tineri sa gaseasca un job usor din care sa isi ia un telefon si aia e.
      Intelegeti ca lumea asta e mai complexa si nevoile oamenilor sunt mai diverse decat sunteti voi capabili sa acceptati?
      Intelegeti ca ar trebui sa existe joburi simple platite pe masura lor, ADICA PUTIN, care sa se adreseze celor amintiti mai sus? Si ca e imposibil economic si logic sa platesti sume mari pentru activitati care nu aduc efectiv plus valoare care sa justifice sumele?
      Iesiti din bula voastra in care ce faceti voi e aur si trebuie platit in lingouri de aur. Sunt si oameni dispusi sa faca lucruri simple (pt ca nu pot sau nu vor mai mult) pt bani putini. Dar teoriile desteptilor ca voi fac astfel incat aia o sa moara de foame neangajati de nimeni. Ca nu o sa le dea nimeni 2000 euro sa faca un rahat ce produce 3 lei.

      00
    • Ionuț, te numeri printre numeroasele oi proaste care strică și trag în jos piața muncii și salariile.

      00
    • Neah, cam atat valoreaza un manipulator de marfa pe o piata normala :)

      00
    • @Ionuț, elevii și studenții ar trebui să-și poată lua un part-time, dacă vorbim de bani de buzunar și/sau făcut experiență.
      Un part-time nu e plătit full.
      Faptul că există oameni care muncesc fără a avea nevoie de banii ăia pt simpla supraviețuire, nu înseamnă că trebuie să plătește joburile alea la nivel de bani de buzunar.
      Sunt oameni care nu pot mai mult decât joburi basic, nu-i duce capul, psihicul, fizicul. Atâta pot. Ăștia n-au dreptul să trăiască?! Să aibă ce mânca și un acoperiș deasupra capului. Că muncesc, nu dau în cap și nu cerșesc.

      00
    • Si nu’s platiti? Ca doar nu-i pune Walmart sa vina cu bani de acasa sa lucreze acolo.

      00
    • @AB ești liber să-i lași sub acoperișul bucătăriei tale.

      00
    • @AB – eu iti inteleg mandria proletara insa sunt 2 aspecte diferite – munca si cat valoreaza ea pe piata. Tu vrei sa vezi doar munca iar in lume conteaza cat valoreaza ea pe piata.
      Eu sap santuri 8 ore pe zi si castig sa spunem o 1500 de lei pe luna, un doctor munceste tot 8 pe zi si castiga 15 mii de lei pe luna. El de ce castiga mai mult ca mine, ca doar eu muncesc mai greu decat el, sapand la santuri in frig sau soare. Nu ti se pare normal sa castigam la fel?
      Ori vrei comunism ori nu, ai doua variante. In comunism statul se ocupa de fiecare membru ca sa ii asigure un nivel de trai insa cu costul libertatii si centralizarii averii. Daca nu ai comunism si vrei libertate atunci fiecare se descurca pe cat poate, unii o duc mai bine si altii mai putin bine.

      00
    • @ AB, nevoia e mama inovatiei, iar o societate fara nevoi e sortita esecului!

      Eu te inteleg ca ai gandire comunista. Unii efectiv nu pot mai mult de la viata si cer de la altii. Dar ai cel putin decenta sa vii cu idei corecte, de piata, nu cu teorii socialiste dovedite ca fiind inaplicabile si utopice.
      Faptul ca tu vrei ceva si il ceri, asta nu inseamna ca il si meriti.

      Fie ca tine, sa fie salariul minim suficient sa tii nevasta acasa, doi copii, o masina, casa cu etaj si 3 dormitoare si gradina cu gazon.
      Dar in cazul ala cine ar mai studia, cine s-ar mai perfectiona, daca nu ar mai avea nevoie? Ca doar da statul la toti necesarul, nu? Sau cum zice romanu’ plin de intelepciune „doar nu mananci cu sapte guri”.

      00
    • Băi băieți, eu n-am zis să-l plătești p-ăla care sapă șanțuri la fel ca pe chirurg, suficient să-și țină nevasta acasă în vilă cu etaj, cu mașină la scară.
      Ci să-l plătești suficient, astfel încât împreună cu salariul nevestei, să aibă o casă suficient de mare încât locuitorii ei să nu doarmă în ture și să aibă ce mânca. Nu trufe negre și potârniche, dar să nu se culce dracului flămând, nici el nici copiii. Mă rog să aibă de chestii basic.

      00
    • @AB – unde exact tragi linia? Daca divorteaza si ai un parinte singur cu 2 copii, salariul minim asta inseamna ca nu are aceleasi nevoi ca 2 adulti, desi e un singur salariu? Cu 1 salariu sau 2 casa trebuie sa fie la fel de mare, utilitatile, etc – doar la mancare e o portie in minus, cum facem acum, cine e parinte singur sa aiba un salariu minim mai mare decat cine e insurat?

      00
    • @Ionut
      Frate nu știu ce fumezi dar ești dus rău.

      Cum adică nu ești de acord că din salariu minim să poți trăi ca un om. Sau ai impresia că studenți caută joburi prost plătite și își vând timpul pe bani puțini din pură dorința.

      00
  7. Oamenii aia pana la Oracle si altii nementionati, adica cu conturi de social media pline de foci, face asta pen’ca banu ca banu dar cand te aplauda focile … Daca nu i-ar baga nimeni in seama ar fi nefericiti: ce rost are sa mergi la limita atmosferei de exemplu daca nu ai like-uri???
    De la Oracle in jos pana deasupra Walton, oamenii sunt seriosi in sensul ca isi vad de viata.
    Walton & alike speculeaza la maxim FMCG unde prin natura lucrurilor daca nu ii sclavagesti pe altii nu poate middle & low class (desi si oamenii cu bani cumpara tot de la hipermarket) sa isi umple cosurile cu de toate
    Pana la urma oriunde te uiti savana africana rulez: eat or be eaten.

    00
  8. Pai sa lasam drogurile la liber asa nu mai au chef de proteste samd.

    00
  9. Poate e cazul sa arboram mai multe https://en.wikipedia.org/wiki/Gadsden_flag

    00
  10. Don’t worry about the planet; it will be fine. The humans, on the other hand, the humans are fucked.

    00
  11. Nus’ ce sa zic. Unii dau juma’ de milion de dolari sa-si cumpere „teren” in Metaverse; pe de alta parte acu’ un secol bogatanii spargeau averi in cazinouri, pe tablouri si pe construit castele extravagante.

    Nu cred ca e nimic nou sub soare; daca vrem sa aflam ce o sa se intample e suficient sa citim istoria.

    00
  12. Era la modă deja de ceva vreme să fii filantrop ca miliardar, încă dinainte să înceapă Gates cu aruncatul de bani spre Africa. Se pare că noua generație de avuți e mai pragmatică: îmbină necesarul cu utilul. Gen e cam necesar să fii filantrop, că altfel bate săracul obrazul. Dar dacă tot e să fiu filantrop și să dau omenirii zboruri spațiale de turism sau haine ieftine hai să fiu eu ăla care și scoate un ban din asta. E o șmecherie foarte mișto pe care o practică toți magnații avuți mai nou – vin cu o idee măreață. Gen ”vom unifica planeta prin comunicații”. Aia e ideea pasată publicului. Produsul e ”Metaverse”. Sau ”tranzacții descentralizate [rofl!] cu criptomonede pentru libertatea financiară a omenirii”; după care scot propria criptomonedă și ți-o vâră pe gât prin platforma lor.
    ”Filantrop-filantrop, dar să-mi iasă și mie ceva.”
    Populația nu duce lipsă de idei mărețe. Nici de cauze pentru care s-ar putea contribui cu bani. Problema e că există o limită de timp cât poți capitaliza prin presă faptul că ai donat niște milioane unor copii fără rinichi. Sau să scapi de impozite tot prin donații plantând niște dolari prin Asociația Americană Pentru Uganda. Fă însă un țel suprem cu un target vag precum ”la toată lumea” sau ”în onoarea omenirii” și toți vor aplauda super-interesați de cum vom beneficia noi de chestia aia. După care apare câte un produs care în realitate te costă: un Tesla (ați vrut maini care nu poluează), un BezosCoin, un SpaceX. un ceva acolo.

    00
    • Multe din astea din păcate se leagă și de faptul că la ei, orice donație deduce între 20%-60% din impozit.

      Bine, cât timp banii se folosesc în scopul declarat, e ok, la ei se merge (se mergea mai bine zis) pe conceptul că statul e oricum un prost administrator al banilor așa că mai bine lasă oamenii să doneze la ce ONG vor ei să le rezolve problemele locale, în loc de impozit.

      00
    • Apropos de Metavers-uri am citit ieri doar titlul unui articol din ZF parca cum ca s-au scumpit cu 500% terenurile … in Metaverse
      Atat va spun: ar fi distractiv daca nu ar fi tragic

      00
    • @andreid: am intrat acolo acum 2-3 zile. Nu eram de 10 minute înăuntru că m-au încolțit doi și mi-au luat interviu pentru vlog-ul lor. Și da – există un oraș acolo. Poți cumpăra apartamente și le poți revinde. E în beta încă și nu se știe exact ce va fi cu ele, dar lumea cumpără. Softul încă se mișcă greu – când vorbește cineva se aude slab, avatarurile 3D se mișcă greoi și în reluare, ca într-un joc nasol. E mult hype la mijloc.

      00
    • Metavers asta pare un inceput bun de o distopie urata.

      00
  13. Probabil și noi am fi procedat la fel dacă am fi ajuns în postura bogaților.

    00
    • Nu zic că e ok cum procedează, însă sunt oameni de afaceri, la urma urmelor și nu ezită să calce și pe cadavre, dacă e cazul, deși unii le dau limbi în c*r, la orice aberație/ideea SF scoasă din porumbel.

      00
    • Eu aș face statui cu mine peste tot.

      00
    • De ce naiba aș face statui cu mine. Nu doar că n-are nimeni ce vedea, dar chestii pe care să le cace păsările și să le pișe câinii nu lipsesc. :)

      00
  14. Tesla va vinde niste cacaturi pe Dodgecoin, nu masini. O sa vanda $150 Giga Texas belt buckle pe dogecoin(o catarama de curea pe 150 de parai ?), ceva fluier si alte mizerii. A bagat doar „varful” putin si deja fraierii s-au repezit fraierii pe piramida si moneda a crescut. Cand o sa-si bage toata pula si o sa anunte ca vinde masini tesla pe dodgecoin o sa se repeada toti ca ratza la muci sa cumpere Dodgecoin si o sa faca o carca de bani. Ca banii adevarati nu se mai fac din munca, se fac din imagine si fraieri in ziua de azi.

    00
    • „Ca banii adevarati nu se mai fac din munca, se fac din imagine si fraieri in ziua de azi.” …intreaba-l pe SOV, si o sa-ti zica „asa a fost dintotdeauna”

      00
    • As vrea sa multumesc pe aceasta cale lui Elon, Frate, m-ai scos din foame!!!
      Din cei 202 DOGE din cat detineam acu’ sunt pe minus doar cu 25Ron.

      00
  15. Totuși, un moment de reculegere vă rog pentru Bogdanoffii care s-au întors pe nava mamă.

    00
  16. Poate pentru ca lumea a suferit o inflatie de minti (ne)luminate considerate, cumva, luminate?

    00
  17. NOU
    #56

    are Taleb undeva o chestie cam așa: ca oameni, suntem obsedați să încercăm să înțelegem ce se întâmplă. gen Tesla, Apple, so on – dacă ăștia au plecat de la un garaj și au ajuns top of the top, hai să vedem ce au făcut ei și să încercăm și noi figura. problema, spune Taleb, este un ingredient greu cuantificabil și imposibil de replicat: norocul. the dumb luck, și nu Darwin, zice el, explică mai bine the rise of Sapiens. evident, pentru cine are stomac să admită așa ceva.

    00
  18. Habar n-aveam ce mai faceau respectivii, si cred ca voi uita in maxim doua ore :-D

    00
  19. Poti sa fii doomer sau poti sa buy the dip, sunt multe oportunitati bune pentru cine are cash on the side. Unde’s baietii care abia asteptau momentele astea si vorbeau de ele de acum 4 ani? Ce fac ei acum?

    Margin Call, bun film #NeverForget

    00
  20. Don’t look up !

    00
  21. Niciunul dintre ăia enumerați de tine nu au nicio obligație, înafara celor legale, față de omenire.
    Singurii care au sunt politicienii deoarece au ajuns acolo nu prin forțe proprii, ci împinși de noi.

    Stai așa, păi dac-au fost împinși de noi… hmm…

    00
  22. Mai degrabă mă ia depresia când văd “formatori de opinie” având impresia ca Musk e psihopat. Nu de alta, dar sunt convins că mulți cititori o vor lua de bună, în loc să gândească pentru ei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.