New media fun #28

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. Mda, legat de ADS, bine că se închide, nu era bun de nimic. O grămadă de hârtie, de obicei deloc informaţie utilă, 2-3 articole (bârfe mai bine zis) locale sau cu tentă locală ca să dea senzaţia de ziar local şi gata, restul umplutură universală. Când zic articole cu tentă locală, mă refer la chestii de genul scriem un articol cu gropile de pe drum şi apoi în fiecare ediţie locală dăm search&replace la numele localităţii, nu însă şi la poze.

  Acum ceva vreme spuneam tot aici că una din motoarele care vând presa locală sunt anunţurile gratuite, principalul motiv pentru care lumea cumpără ziarele. Au băgat şi cei de la ADS câteva pagini de anunţuri, dar tot în stilul hai să umplem câteva pagini cu ceva. Pentru că toate ediţiile locale aveau numai anunţuri din Bucureşti şi împrejurimi, Giurgiu, Slobozia etc. Pentru ce m-ar interesa pe mine în celălalt colţ al ţării ce kkt vinde un amărât dintr-un sătuc de lângă capitală?

  Programul tv iarăşi nu ştiu pe cine mai interesează şi mai ales de ce crede cineva că avem nevoie de el în fiecare ziar de pe piaţă.

  După părerea mea, cel mai bun exemplu de ziar local care a existat pe piaţa românească a fost “Agenda” din Timişoara. Spun a fost, deoarece de când l-au preluat cei de la Inform Media l-au făcut la fel de fad ca restul publicaţiilor. Dar cine vrea să vadă un ziar informativ, să se uite la numerele mai vechi din arhivă. Nu degeaba se vindea în ~150.000 de exemplare numai în Timiş şi împrejurimi. Dacă se întâmpla orice în oricare sătuc din Timiş, apărea în ziar. Începea undeva un curs de karate? Apăreau câteva rânduri cu cine, unde, cât costă, orar, telefon de contact. Poate nu te interesa, dar din 50-100 de asemenea informaţii erau câteva care chiar te ajutau. Nu ştiu cum procedau, dar în mod cert nu stăteau la birou să aştepte comunicate de presă pe care să le trântească în pagină sub semnătură proprie.

  00
 2. Fara suparare, dar nu am inteles-o pe cea cu continutul de la Adevarul… cand exact aici pe blog se specula aiurea cum ca persoanele alea de pe Valea Oltului ar sta (cica) sa te jefuiasca la drumul mare. Macar ei au scris adevarul, nu presupuneri. Pe langa ca au notat ca s-a rezolvat ceva, deci nu totul e doar dezastru in Romania

  00
 3. Ups, asa e, li se blocase o tasta 😀

  00
 4. @dan: si daca tot te pricepi la tenis, ne explici diferenta dintre “castigat” si “pierdut”? Poate nu e aceeasi ca in orice fel de alta activitate posibila pe lumea asta.

  00
 5. n-am prins care-i problema la articolul de tenis de pe hot news…la cupa davis scorul se stabileste in meciuri castigate, in cazul respectiv argentina a batut serbia cu 3 meciuri castigate la 2 – https://www.daviscup.com/en/misc/page-not-found.aspx

  00
 6. genul de ziar ca ADS are potential imens daca e bine exploatat si sunt destule exemple din alte parti care sa intareasca sugestia asta. astia unde au dat-o in bara de nu le-a iesit?

  00
 7. ma rog, lasand la o parte articolele proaste, reclamele prost plasate si rar cu adevarat locale si faptu ca avea vreo 16 pagini sau cate o fi fost…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.