Muncă voluntară pe timp de pandemie (vreau să ajut pe cei mici din HoReCa)

Pentru că mă interesează domeniul HoReCa, în ideea în care am două prietene care lucrează în domeniu: una în Germania, cealaltă în Italia; și pentru că cea din Italia lucrează la o „trattoria” foarte mică (doar 5 angajați, acum trimiși acasă din cauza restricțiilor servere), am avut o propunere pentru ea. Iar acum o pun public.
„În limita timpului disponibil”, care este oferta lui cristici: „promoțional, de sărbători” (promoțional înseamnă muncă voluntară = gratuit): pot face niște flyere pentru firmele mici, cu angajați puțini, care vor să facă mâncare cu livrare la domiciliu în această perioadă.
Adică, m-am oferit să fac asta pentru „tanti Lucia din Italia”.
Ei au cultura mâncatului în oraș, exact ca în filmele cu mafioți = o trattorie foarte mică, în care vin aceiași oameni în fiecare zi de… de când există orașul respectiv. :) Dacă se închide una din asta, lumea stă acasă, e greu și pentru consumatori, și pentru personalul respectiv.
Dar de ce să nu mănânci la fel, doar că acasă.

Singura condiție pe care o pun pentru a face „muncă voluntară de advertising” (mai puțin tipar propriu-zis, hârtia tiparită te va costa, eu îți livrez numai fișiere bune de tipar, de acolo te descurci) este ca livrarea mâncării să se facă numai în recipiente reutilizabile, adică la sufertaș (vezi articolul meu cu turcii). La ora X, sună cineva la ușă, îți lasă sufertașul cu mâncarea despre care știi deja cât de bună e, la ora Y trece prin fața ușii și ia vasele. Mâine se repetă chestia asta.
Dacă ești o chestie mică, necunoscută, dintr-un oraș de provincie, ai în plan să faci mâncare pentru oamenii care sunt blocați în casă; și le poți livra asta în sufertașe reutilizabile, omul vostru cristici vă adaptează gratuit un „dizain” de flyer. Intrați pe freepik, alegeți un model care vă place, iar până de Crăciun puteți să cereți ajutor pentru personalizarea lor.
Atât pot face eu acum pentru a ajuta cumva domeniul HoReCa, și îmi pare rău că nu mi-a trecut prin cap mai devreme această idee.
Repet condiția minimă: exclusiv în recipiente reutilizabile! Nu faceți ca ăia de la LifeBox!

Citiți, LifeBox? Lăsați plasticele alea care nu se pot recicla pentru că le contaminati biologic, și treceți pe ceva reutilizabil! Că aveți un număr finit de clienți, toți de fitze. Nu mai poluați planeta punând 10grame de mâzgă verde într-un recipient cât un castron!! (nu am venit cu articolul 3 despre reciclarea plasticului: cel contaminat biologic e gunoi, nu se poate recicla.)

P.S.: Omul vostru mai are muncă voluntară de acest fel la activ. A ajutat voluntar o familie de mici întreprinzători care au o plantație de zmeură Bio, iar acum oamenii vând și în Kaufland; au accesat inclusiv fonduri europene nerambursabile.

P.S.2: De ce fac asta, ce îmi iese? O fac pentru mine. Cândva să pot avea gura mare, să pot spune (cu link) că mă interesează țara asta, că sunt român și vreau să îmi ajut țara așa cum pot și eu. Trei tineri se gândesc să facă o afacere cu mâncare pentru oamenii din cartier? Îmi place, VREAU să îi ajut.

Disclaimer: numele Lucia e ales aleatoriu, am fost rugat să nu dau nume. Atunci am cerut o listă de nume feminine, italiene, din care să aleg. Poate vă place altul în afară de Lucia: Cinzia, Rosalba, Lorenza, Federica, Emma, Giorgia, Matilde, Gaia, Martina, Margherita. :)

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Bravo ție!

    00
  2. Ma bag si eu la ceva munca de programare (soft) nu prea complicata. Nu ma pricep la site-uri, dar daca e nevoie repar pe ici pe colo. Daca gasesti oameni sa-i ajuti, care ar putea profita si un programator, da-mi un email.

    00
    • „ar putea profita si un programator”
      – „ar putea profita si DE un programator”
      Adica voluntariat, nu e vreun mesaj subliminal.

      00
  3. Sincere felicitari, ne plac oamenii care ne fac sa nu ne simtim singuri in Romania.

    00
  4. Bravo domnule! Daca am face toti cate un mic gest, s-ar schimba totul.

    00
  5. Plastic contaminat biologic nu se poate spăla și recicla?

    00
    • da’ nu mai bine nu folosesti 3 chestii de plastic pentru o lingura de guacamole, sau ce fac aia?

    • Deci se poate spala sau nu?

      00
    • Tu, acasa. Da. Dar pune acum 10.000 de ambalaje, unele cu ulei, altele cu iaurt uscat, altele cu mustar, ketchup, balsam de rufe, clor, detartrant.
      Spala-le pe toate astea, eficient. Eventual si repede.

      Any plastic material with food residues on (or in) it cannot be recycled. in order for plastics to be transformed into recycled goods, they must be of decent quality. so what to do?
      Wash first, then recycle.
      Wash your plastics after every use, so they have the chance to be recycled into new material.

      DAR…

      Every time plastic is recycled, the polymer chain grows shorter, so its quality decreases.

      De ce nu asteptati articolul 3 despre reciclare? :)

    • @cristici, nu mai avem rabdare;) La Grenoble recicleaza toate ambalajele, price fel de plastic si instructiunile pt reciclat sunt precise ca nu e nevoie sa le spalam. Din septembrie anul asta au inceput noul program, care “overrides” instructiunile de pe ambalaje individuale

      00
  6. Tipăresc eu flyerele in limita a 500 bucăți pentru fiecare dintre cei cărora tu le faci grafica.

    00
  7. O Margherita și 2 beri la masa 3.

    00
  8. Stand acasa multa lume are mult timp si isi gateste mai ales chesti simple. Am vazut oameni ce fac prajituri decente, mancaruri complicate, etc. Daca lucrezi de acasa salvezi ca si timp si energie 2-3 ore pe zi. Nu mai zic ca si in timpul lucrului sunt ore moarte in care poti gati, dormi, face curatenie si rezolta mai mult timp liber. Da stiu, nu o sa iasa pizza sau sosul de paste la fel de bun dar nici nu va fi o diferenta colosala. Oricum, ideea cu sufertasul e buna si din mai multe considerente dar as merge pe ceva mai de calitate: iti pastreaza mancarea calda mai multa vreme decat plasticul.

    00
  9. sufertașe reutilizabile pe vreme de pandemie, nu prea cred ca e o ideie buna.

    00
  10. Întrucât intru în concediu 2 săptămâni și n-am de gând să plec nicăieri, mă alătur și eu inițiativei pe partea de online cu:

    – realizare / actualizare website / mic magazin online / catalog de produse / servicii (doritorul trebuie să dețină / achiziționeze un domeniu pe numele / firma lui – cost aprox. 10-12 Euro; găzduirea o pot oferi eu gratuit în limita de 10 GB / site pe timp de 1 an)
    – creare / actualizare pagini Google business / Facebook, eventual FB shop

    Ca primă opțiune, recomand micilor afaceri locale de genul restaurante / pizzerii / băcănii / chestii home & handmade să utilizeze aplicația WhatsApp Business, are funcția de adăugare catalog produse / servicii pentru proprietari și coș de cumpărături pentru clienți.

    00
  11. NOU
    #17

    De ce sa faci tu (sau oricine) munca voluntara cand exista freepik?

    Ok, la un design de cutie as mai fi inteles, ca acolo e cu fineturi de Illustrator… Dar banuiesc ca nu ti-ar conveni nici tie sa faci voluntar asa ceva:)

    (si oricum, multe din layout-urile facute de unul sau altul, voluntari sau nu, sunt MULT mai proaste decat ce gasesti pe freepik)

    00
    • Si cine ii pune unui clatitar numele lui pe flyler in loc de „Your Name”, si un logo in loc de „your logo”. Cine inlocuieste „Lorem ipsum” cu text?
      A, toti brutarii stiu sa deschida EPS-uri? Mea culpa.

      00
  12. După articolul din 7 Oct, am fost confuzat de acest titlu:)), dar apoi am înțeles.

    00
  13. Salut! Sigur că citim :) pe aceasta cale vrem sa îți spunem că noi am schimbat încă din luna mai a acestui an ambalajele cu unele care sunt 94% bio, și sperăm ca în următoarele 3 luni vom trece la cele 100% biodegradabile. Poti vedea mai multe despre asta aici: https://lifebox.ro/articol-39-noile-caserole-cu-un-continut-din-94-plante
    De când suntem pe piață, contribuția noastră la protejarea mediului înconjurător s-a realizat cu pași mici, dar siguri. Am fi făcut-o mai devreme, dar piața ambalajelor biodegradabile și termosudabile s-a lansat abia pe la începutul acestui an la noi în țară. Mulțumim!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)