Având în vedere că majoritatea celor care citesc acest blog bănuiesc că sunt mileniali, am zis că n-ar strica un articol pe temă. Numiți și Generația Y, milenialii definesc acel grup social de tineri care s-au născut între 1981 și 1996. Mai sunt numiți și ”nativi digitali”, ”The Snowflake Generation”, ”The Harry Potter Generation” și […]

Provocat de autorul articolului Impresii despre litoralul românesc, m-am gândit să scriu un ghid despre cum ar trebui să interpretăm corect recenziile (review-urile) de hoteluri și restaurante, dar și despre de ce e important să lăsăm review-uri ca turiști și cum ar trebui ele scrise ca să fie utile patronului și celorlalți turiști care le […]

Anul asta, din motive independente de vointa mea, am ajuns pe mirificul litoral romanesc. In principiu, cam stiam ce ma asteapta – am mai fost pentru 2-3 zile in urma cu cativa ani, desi n-am fost ca turist si nici pentru litoral nu m-am dus atunci. Am ales sa NU merg in Mamaia pentru ca […]

În țara în care cea mai populară emisiune este una de bucătărie cu trei chefi care niciunul nu știe să gătească (uite aici cum unul nu știe să facă nici măcar o maioneză) e destul de dificil să explici bișnițarului cu birt de ce ar trebui să țină berea la rece. Mai ales berea care […]

Am scris de mai multe ori, mai scriu. Dacă avem un munte de coji de pepene și de cartofi, înalt de 10 metri, iar el stă un an, neatins, în condiții clasice (meteorologic vorbind), ce înălțime va avea acest munte după 12 luni? Dacă avem un munte de pet-uri de apă, pahare de iaurt de […]

Variantă de titlu: “Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești” – proverb Un mic sistem de două ecuatii cu aceeași variabilă: Bărhălescu (ANAT) Anul trecut: VIDEO Bărhălescu (ANAT): Litoralul românesc este gol; pierderile se ridică undeva la 60 de milioane de euro Anul acesta: “Cine merge în vacanță și caută pomeni […]

Industria HORECA e în nămol până la brâu zilele astea. Aparte de o scumpire a serviciilor vă puteți aștepta din partea lor la vechile trucuri psihologice menite să te facă să consumi sau plătești mai mult. Sunt practicate de restaurante, baruri, pizerii și au fost importate din Vest unde sunt folosite încă de prin anii […]

Horeca aia care are bere rece. Horeca aia care are micii făcuți bine. Horeca aia care dă salarii decente angajaților. Horeca aia care nu hingherește angajații. Horeca aia care are bere locală. Horeca aia care nu îmi aduce Carlsberg în pahar de Tuborg. Horeca aia unde muzica e în surdină. Horeca aia care nu susține […]

Bun, din cei 10.000 de lei am mai rămas cu 6500, sau cu 7500 dacă lucrăm în construcții. Și acum vine taxa cel mai dificil de calculat și de explicat, deși unii spun că e suficient să înmulțești cu 10%: impozitul. Episodul 3: Impozitul pe salarii Da, impozitul pe salarii (și alte venituri) este 10%, […]

Brunetă . Blondă . Apus . Roșcate . Creață . Verde . Apus . Brunetă . Ochi De ce nu există vinovați după Babeș și Foișor Rata anuală inflației a coborât Șobolănii la Târgu Neamț Un pic de disperare cu AstraZeneca Ministrul Economie e praf Minim 300.000 videochatiste Și cică angajații din HORECA s-au reorientat, […]

Ia să vedem ce zice fostul actor transformat în cârciumar: Când este să își ia în propriile mâini destinul, comentează pe Facebook. De ce să mă mai zbat? Pentru cine? Lumea nu are joburi dar stă acasă, nu se lupta pentru joburi. Lumea simte că e greșit ce se întâmplă dar nu face nimic, stă […]

Orice aș spune ar fi perceput ca “da, că pe tine nu te-a afectat, normal că zici de ei că sunt idioți”. Acum, că am dat asta la o parte, da, sunt idioți, pentru că atitudinea lor este “nu-mi pasă de morți, eu vrea să am afacerea mea”. Ăsta e spiritul antreprenorului. Dă-le dracu de […]

Jordan Peterson este profetul ăla canadian care a creat isterie printre leftarzi că a zis că nu mai trebuie să umbli cocoșat și care trebuia să aducă apocalipsa dacă era să credem ce scriu publicațiile de leftarzi. Omul a scris o carte, 12 reguli despre comportament în viață și am impresia că legea care a […]

Sau nu mă credeați pe mine sau pe Hădean când vi le spuneam. 36% din comanda voastră se duce la Glovo. Știu, voi veți spune “păi da, dar livrarea…”. Nope. Livrarea e separată. Glovo ia 36% din valoarea comenzii, apoi adaugă transportul la comandă. Uitați-vă în aplicație și vedeți acolo. Livrarea costă 4,99, restul e […]

Pentru că mă interesează domeniul HoReCa, în ideea în care am două prietene care lucrează în domeniu: una în Germania, cealaltă în Italia; și pentru că cea din Italia lucrează la o “trattoria” foarte mică (doar 5 angajați, acum trimiși acasă din cauza restricțiilor servere), am avut o propunere pentru ea. Iar acum o pun […]

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube