Ministerul Educației are nevoie de un contabil

Mă gândeam la o fază. Magaziile școlilor sunt pline de chestii nefolosite. Pline ochi. Bănci, computere, ștreanguri, tot ce vă trece prin cap.

Aș vrea ca, înainte de a veni ministerul cu un ordin să se dea la gunoi sau la reciclat, un contabil deștept să ceară de la fiecare școală valoarea acestor bunuri. De curiozitate. Să vedem cât valorează fiecare școală, sau cât a valorat la momentul cumpărării.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

 1. Stiu eu un contabil bun. A lucrat si la Euroins.

  Comentariu apreciat.981
 2. Curtea de conturi se ocupa de chestia asta. La fiecare scoala unde se caseaza chestii in anul urmator vine curtea de conturi si intreaba de suma obtinuta din valorificarea lor.

  Comentariu apreciat.302
 3. un contabil deștept să ceară de la fiecare școală valoarea acestor bunuri.

  Măsura asta e din categoria „ne-am spălat pe mâini, dând vina pe alții”.

  76
 4. Am avut ocazia să văd PV-ul de recepție cu sumele unui laborator de informatică din liceu bucureștean in 2003 : PC-urile de 4 ori mai scumpe decat maximul permis la configurația aia, căștile alea albe simple chinezești cu microfon in lateral care pe vremuri le găseai in orice târg la 50 000 de lei, erau 1800 000 bucata (de la 5 lei la 180 pentru ăștia tineri). Licențe antivirus cu mult peste numărul de pc-uri din tot liceul (inclusiv secretariat, biblioteca samd), culmea colcaiau virușii la greu, cu deschis de ferestre porno, nu am scăpat până nu am formatat ambele laboratoare. Intuiția imi spune ca vremurile nu s-au schimbat.

  Comentariu apreciat.652
 5. Am dat niste echipament monitoare, tastaturi, imprimante la o scoala dintr-un sat. Jesus effing christ ce a fost acolo. Calculatoare din anii 2000, cu monitoare CRT. Sa nu spun ca pentru donatie am completat 4 formulare si ce mama naibii…

  Comentariu apreciat.261
  • Şi le folosesc, măcar? Că ce am dus eu zace şi acum pe nişte mese, aşteaptă penerereu’ să ia mousi şi tastaturi.

   60
 6. Deci ne convingem ca nu pensiile speciale sunt prima cauza de gaura la buget, ci corupția generalizata ? Bineînțeles ca trebuie sa dispară și mizeriile astea, dar deocamdată sunt fenta….

  135
 7. -Liste anuale scrise cu pixul. 2023. ORAȘ!
  – persoană cu studii medii face salarizare bugetară de tranziție relativ la aplicare Lege 153/2017 (variabilitate enormă ca plajă de spețe.) VARZĂ!! Bine că îi prostește pe toți care simt că ceva nu se leagă la salar, cu orice motiv…
  -personal subdimensionat raportat la numărul de elevi
  Ps-înscrie-te pe fb într-un grup gen „Nedidactic” să rămâi prost câte trebuie sa faci pentru câțiva lei peste minimul pe economie. [și să mai afli secrete directoriale…] Pam-Pam!

  58
 8. Si schelete :) Pline magaziile de schelete. Vorba lu’ eminem

  70
 9. O tipa se ocupa de o agropensiune turistica. Vrea sa cumpere 6 scaune. Cele mai ieftine si ok vizual de la ikea peste 2000 de lei. Fuck that shit. Cautat pe olx. Tot scump. Gasit la scoala locala 6 scaune cu baza metalica, sezutul placaj. Trimis la un atelier, revopsite culoarea originala, refacut sezutul cu burete, facut de la 0 spatarul din lemn masiv si acuma arata bestial. Si eu i-am donat un scaun din apartamentul bunicului. Upcycling

  51

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube