Știți pe cineva care și-a găsit job prin LinkedIn?

– Mă gândesc să îl aduc ca speaker și pe X. Ce zici?
– Nu știu, cine e?
– Un executive de la LinkedIn.
– Meh!
– De ce?
– Ai auzit tu vreodată pe cineva care și-a găsit de muncă prin LinkedIn?

reparatii-incaltaminteAm profil de mult pe LinkedIn și știu că pe afară e o unealtă relativ folosită, dar pe mine nu m-a căutat nimeni niciodată pentru un job și nici n-am auzit pe nimeni să își găsească de muncă prin ea. Maxim doi oameni care și-au găsit de muncă pe afară, dar nu erau buni sau mediocri, ci foarte buni.

De asta mi se pare stupid să aduci oameni de la LinkedIn să vorbească publicului. Să le spună ce? Că rețeaua nu merge în România?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

79 comentarii

  1. Eu mi-am gasit job prin Linked In. E foarte folosit pe afara, trebuie sa ai rabdare sa filtrezi o groaza de spam. E folosit foarte mult pentru jobhunting mai mult decat headhunting.

    00
  2. am fost contactat de 3 ori de recrutori de afara dar n-am trecut si la interviu din diverse motive.

    00
  3. Reteaua merge foarte bine, tine loc de credentials si de conexiuni. E buna nu doar pentru angajari ci si pentru sales, new biz, networking etc.

    Si btw, angajarile nu se fac prin linkedin ci prin interviuri directe :D

    00
  4. da, eu. si inca 2 prieteni. posturi si companii ok.

    00
  5. DA! eu mi-am gasit, de multe ori chiar. Mentionez ca locuiesc in UK, nu stiu cum este in Romania dar in UK linkedin rulz

    00
  6. Faptul ca nu te-a contactat nimeni nu inseamna absolut nimic. Poate profilul tau nu convinge. Poate ca poti tu sa oferi nu este cautat. Poate ca nu ai raspuns celor care te contactau (multi te marcheaza prieten sau coleg la X ca sa nu tb. sa dea bani pe optiunea de contact direct).

    Merge bine si in Romania. Pe mine m-au gasit cel putin 10 potentiali angajatori numai in ultimele luni. Daca m-ar fi interesat acum as avea job. O buna parte din agentiile de recrutare il folosesc pentru sourcing. Am aplicat si am fost invitata inclusiv la un job in Olanda, doar ca la salariu pe care il ofereau nu era foarte competitiv.

    Pentru freelanceri grupurile de expertiza sunt super surse de proiecte. Cam jumatate din proiectele mele vin de pe grupurile de wordpress si Business Catalyst.

    Cam toate persoanele ale caror CV-uri au circulat pe grupurile de HR (Club HR, etc.) au fost chemate la interviuri si au gasit joburi.

    O singura chestie de mentionat – nu e suficient sa ai un profil care zace acolo. Din cand in cand tb. sa dai pe la grupuri, sa te faci remarcat. Altfel…

    00
  7. – primit oferta, dar am refuzat pana la urma
    – primesc invitatii la interviu cel putin saptamanal.

    Am 2 amici angajati prin LinkedIN si destui care primesc invitatii dese la interviu.

    00
  8. Toate ca toate dar smecheria cu „endorsing-ul” mi se pare ca aduce asa a Facebook si HI5. Practic pe mine se pare ca ma sustin persoane despre care nu stiu mai nimic (decat ca ne avem in lista de conexiuni) in skill-uri pe care persoanele in cauza nu au cum sa le inteleaga dar care erau cam singurele pe care le-am selectat eu – si probabil le-a aparut intrebarea cu „vrei sa-l sustii public pe costel in retelistica, servere si bujii?”
    In fine, nu sunt un bun prezentator dar oricine-si mai pierde putin vremea pe Linkedin nu are cum sa nu vada acest fenomen.
    Degeaba vad ca e unu` care are 100 de persoane care au dat click cum ca ala e bun la vanzari. Daca a luat aprecierile ca si mine… e 100% loterie.

    00
    • Eu cred ca ai dreptate. Mi-am facut cont acum vreo 2 luni, la insistentele unor cunoscuti. De atunci am fost asaltata de o gramada de persoane (mai ales din zona Asiei centrale) care ”ma sustin”, desi eu am contul in limba romana (deocamdata asa am vrut eu).
      Nu pot pricepe ce au inteles aia cand mi-au citit skill-urile, descrierea profesionala, bla, bla in dulcele grai romanesc. Poate imi explica si mie cineva.
      Basca, am inceput sa primesc si reclame la tot soiul de produse, ca deh! e gratis.
      Mi nu mi se pare ceva de foarte mare incredere. Iar daca o sa ma caute cineva pentru un job, va anunt!

      00
  9. Eu am reusit sa ma angajez prin intermediul acestei platforme. Pot sa spun ca cei din departamentul de HR al unei firme care se respecta indiferent ca ai aplicat pe bestjobs sau orice alt site de recrutare in domeniu, verifica daca ai un profil pe LinkedIN si ce recomandari ai acolo. In ultimele doua luni cand imi cautam un job, m-am trezit la interviu cu profilul meu de linkedin printat si pe biroul unde avea loc interviul. Nu stiu cat de bine a prins la noi, aici iti dau dreptate dar ca in fiecare domeniu, exista si exceptii.

    00
  10. WHO’S VIEWED YOUR PROFILE
    8 Your profile has been viewed by 8 people in the past 3 days.
    13 You have shown up in search results 13 times in the past day.

    Depinde ce keywords ai mentionate in el probabil.

    00
  11. Eu, la jobul pe care il am acum. Si primesc constant job description-uri si invitatii de interviu (in lunile de vara-toamna, chiar si 10-12 pe luna). 99% sunt recruiteri de la diverse agentii.

    Cel mai amuzant a fost un recruiter care s-a bagat in vorba legat de un job si a inceput sa imi puna diverse intrebari despre locul curent de munca. Dupa 5 sau 6 intrebari mi-a multumit si m-a intrebat daca nu cumva angajeaza recruiteri unde lucrez ca suna foarte bine conditiile.

    00
  12. Eu caut si pe LinkedIn la angajari, insa, cum a spus si Dragos mai sus, reteaua e folosita pentru networking, new business etc.

    00
  13. Vali, e posibil sa nu fi auzit de nimeni cunoscut (dintre cunoscuti) din .ro care sa fie agatat pe LinkedIn. In cazul meu, si cat am stat in Romania si de cand sunt in strainataturi am agatat s-au m-au agatat destule companii (mici sau mari) pentru interviuri – unele au fost foarte aproape sa se concretizeze intr-un contract.

    00
  14. 1) pe mine m-au contactat 5-6 HRi de-a lungul timpului ca urmare a profilului de pe Linkedin. Niciunul foarte relevant totuși, că ăsta e nivelul HRilor de la noi.

    2) la companie am căutat oameni și prin Linkedin și s-a dovedit eficient, au fost lead-uri foarte ok. Câțiva (nu mai știu câți) au fost și angajați ca urmare a acțiunii.

    00
  15. @Zoso, nu prea functioneaza asta cu „ce spun cei din jurul meu este o reflectie corecta a realitatii”. Am mai avut o data discutia asta in jurul prezidentialelor americane cu Diana care dadea sus si tare ca Obama si-o ia grav pentru ca la supermarketul unde lucra ea majoritatea cumparau produse pe bonuri de ajutor social. Numai ca nu prea merge asa. Ar fi misto daca ar merge. De exemplu, majoritatea prietenilor mei jura ca il voteaza pesedinte pe Scooby Doo. Acum 4 ani l-au votat pe Micky Mouse.

    00
  16. ITistii primesc o gramada de invitatii la interviuri (firme de recrutari, dep. HR din firme mai mari. Eu am primit din Austria, Ungaria, Romania si mai vreo 2-3 tari. Nu le-am dat curs ca momentan nu ma intereseaza sa-mi schimb jobul sau domiciliul.

    00
  17. je.
    am aplicat pe linkedin la 2 companii din romania, m-au sunat, am dat nspe interviuri cu managerii managerilor managerilor si am avut oferta de la fiecare.

    00
  18. Subsemnatul si la locul actual de munca. E folosit mai mult decat ai crede

    00
  19. Eu primeam intr-o vreme invitatii la interviuri vesnice, dar unele nu mi-au convenit mie, unora nu le-am convenit eu. Nu mai scapam de o tipa din Cehia care voia sa ma convinga ca Brno nu e un fel de Cluj de-al lor si e super misto daca m-as muta acolo :))

    Si cunosc oameni angajati prin LinkedIn, am si angajat oameni prin reteaua asta. Poate la noi e mai vizibila in IT/Tehnic decat in alte domenii mai „lumesti”.

    00
  20. Eu primesc cateva oferte (job/proiect) pe saptamana de multi ani incoace.

    00
  21. Oportunități sunt peste tot. Eu eram pe fază pe Twitter prin 2009 când Tara tweetuia că își caută Kubis un copywriter – apoi am fost la interviu și voila, după mai bine de un an jumate plecam de-acolo cu lecțiile învățate și treaba făcută (sper :P)

    Mai am un amic care a fost racolat pe LinkedIndar pentru Olanda. Și mai primesc și eu din când în când cereri de recrutare tot în domeniul advertising-ului, dar cam lame ca nivel de profesionalism [nu cred că a citit tot profilu’ ultima HR-iță care a sunat].

    Your profile has been viewed by 8 people in the past 15 days.
    11 You have shown up in search results 11 times in the past day.

    Întrebare e cine are profil premium și cum îl ajută asta?

    00
  22. DA. Sotia unui prieten a fost recrutata de o banca. Romania, Bucuresti.

    00
  23. Am primit destul de multe (10-15 in ultimul an) invitatii la interviu pt diverse joburi, de la firme de recrutare sau chiar direct de la HR ul din diverse firme de IT: oracle, ubisoft, inclusiv orange.
    Din pacate nu am fost interesata prea mult sa schimb jobul. Doar la cei de la orange am fost la interviu, dar nu m-au convins.
    Parerea mea e ca Linkedin e eficient, in sensul sa fii tu abordat de angajatori, doar pt domeniile mai tehnice si in care e o nevoie acuta de personal. In acest caz, pe langa anunturi pe siteuri de recrutare, se apeleaza si la aceasta platforma, pt sanse mai mari de a aborda candidati ‘atractivi’.

    00
  24. Prin 2008 m-a abordat o firmă mare din București. Am renunțat după câteva zile de negocieri pentru că era de neconceput pentru ei să nu vreau să mă mut în capitală.

    De atunci, nimic (nici n-aș putea spune că am un profil foarte… public)

    00
  25. 2 joburi prin linkedin in ultimii 5 ani. 0 joburi in 10 ani de activitate profesionala prin site-urile de profil (fusu si ceilalti).

    00
  26. Am avut oferta facuta pe Linkedin, am fost la interviu dar am refuzat jobul ca era naspa. Dar se poate, eventual.

    00
  27. Conteaza cat de cautata este meseria ta.

    00
  28. Avem si noi retele in Romania de genul acesta. De ce oamenii aleg sa dea credit produselor straine?
    Pentru ca sunt mai bune?
    Sunt mai „tari” pentru ca voi le dati credit si ei fac bani pentru investitii din cauza asta.

    00
  29. Pe programare merge destul de bine. Eu am primit foarte multe invitatii la interviu prin LinkedIn. Am onorat o parte din ele si de vreo doua ori s-a lasat si cu oferte de munca.

    00
  30. NOU
    #33

    Am fost contactat de 3 ori din noiembrie 2008 și până acum. Una dintre discuții s-a concretizat într-o colaborare pe bani.
    Totul fără să fiu foarte activ și fără să cultiv o anume companie sau un anume domeniu.

    00
  31. Da, cunosc multa lume care si-a gasit loc de munca prin LinkedIn. Cunosc si mai multa lume care a avut macar 2-3 interviuri cu diferite firme datorita profilului de LinkedIn. Pana si eu am fost contactata de multe ori dar aveam deja job asa ca… am zis nu mersi.

    00
  32. SI eu am fost contactat pentru interviu pe linked in.

    00
  33. Si eu, la Orange, pe joburi promovate de ei. Pe bestjobs / ejobs aveau filtre pe experienta care imi blocau CVul dar pe linkedin i-am contactat direct si m-au angajat. Si sunt foarte multumit :)

    00
  34. Pe IT se cauta la greu pe linkedin oameni.

    00
  35. NOU
    #38

    Primesc cam un mail de recrutare pe luna prin Linkedin. Probabil nu e folosit in RO.

    00
  36. Da, eu. Si sunt sunat periodic de head hunters care fac search pe LinkedIn. Mi se pare mai folositor pentru head hunteri decat BestJobs sau Ejobs si iti spun si de ce.

    Daca pe BestJobs mai poti minti referitor la experienta anterioara, pe LinkedIn nu prea iti permiti sa te lauzi nejustificat deoarece poate iti mai este rusine de colegii de munca cu care esti conectat in retea.

    De asemenea, poti obtine recomandari de la fosti colaboratori, colegi, manageri care dau un plus unui CV. Si mai mult, exista sectiunea de Jobs pe LinkedIn unde iti poti cauta job.

    Inca o data, am ajuns la jobul actual prin intermediul LinkedIn. Dar conteaza foarte mult domeniul in care lucrezi.

    00
  37. Ca programator te cauta multi. Nu stiu in rest.

    00
  38. Unul dintre contractele permanente si foarte rentabile a venit prin LinkedIn. Initial am dat un raspuns mai degraba negativ, dar a fost greseala mea, pe care am corectat-o. Asta era acum un an. Nu am avut detaliate descrierea locurilor pe unde am prestat inainte, dar existau un keyword esential si multe recomandari in cuvinte. Totusi, a fost singurul agatament local care s-a concretizat intr-o intalnire si angajament.

    Pe de alta parte, sunt prea multe fete de HR autohtone care vor sa isi faca conexiuni doar ca sa isi extinda aria de cautare. In 90% din cazuri dau reject pentru ca au un profil de incepator si nu vin cu un text concret. In celelalte 10% din cazuri se vedea ca nu au citit profilul si cautau ceva ce se gasea si pe BestJobs. Hunterii de afara sunt aparent specializati, te cauta pentru ceva concret, isi fac temele, iar pe acestia ii accept permanent. Doar ca nu am motive puternice sa plec din tara, vanez doar ce se poate face de la distanta.

    00
  39. Nu pot sa vorbesc despre alte domenii, dar in IT se cauta foarte mult. Cred ca primesc cel putin o oferta pe saptamana, uneori chiar 3, dar majoritatea vin din afara.

    Eu momentan nu sunt interesat sa ma mut pe dincolo, insa am 3 prieteni care s-au angajat in strainatate prin Linekdin.

    E foarte diferita abordarea daca stai sa te uiti intre recruiterii romani si cei de pe dincolo. De la romani primesc oferte care de multe ori n-au nicio legatura cu experienta mea si foarte rar primesc ceva personalizat ca sa zic asa. Cei de pe dincolo stiu exact ce cauta si ce fel de oameni cauta, cel putin asa mi-au dat impresia.

    00
  40. Nu în România. Dar uneori, target-ul nu e un job în România, ci un proiect de freelancing cu cineva din Germania, să zicem :D

    00
  41. Da, ma stiu pe mine.
    Actualul angajator m-a gasit pe linkedin. Aveam profilul destul de bine pus la punct si asta a contat.
    …iar inainte de asta primeam cel putin doua cereri pe luna (cateodata chiar de la aceeasi oameni care uitasera ca i-am mai refuzat odata). Dar deh! eu is programator :P

    00
  42. Pe contul meu: profile strength – All-Star.
    Last 60 days am asa: search Appearances 2,492, views 1,009.
    Schimb ~100 de mailuri pe saptamna cu potentiali colaboratori.

    Social media job hunting e mai fun parca :)

    00
  43. Da, pe mine :)

    00
  44. Ma cauta la cel putin 2-3 luni cineva pe linkedIn sa ma angajeze. Ma rog zilele trecute am primit si spam. I-am raspuns cu o oferta de preturi pentru reclama :)

    Dar da, toate HR-istele vaneaza oameni pe acolo. Drept urmare ca sa nu ma mai caute am modificat profilul si am dus in fata partea cu antreprenorul si mai jos partea cu programator.

    00
  45. e un mijloc foarte eficient de relationare, am dezvoltat un proiect de branding si servicii de graphic design super profitabil. Dar intr-adevar trebuie sa oferi servicii de calitate. Pe piata americana intri greu, dar daca esti serios si creativ, satisfactiile sunt pe masura!

    00
  46. Nu cred că întrebarea e dacă ţi-ai găsit job, ci mai degrabă dacă ai fost chemat la interviu. Şi la asta funcţionează bine, cel puţin la mine şi la alţi prieteni din aceeaşi industrie cu mine. Dacă dupaia iei sau nu jobul, nu cred că e relevant dacă te-au găsit pe LinkedIn sau bestjobs…

    00
  47. Eu. Eram la GMP şi m-a contactat Ogilvy să-mi spună că are un loc liber. Salariu mai bun, astea. Mai sunt. Poate nu foarte des, dar na :)

    00
  48. M-au cautat doua tanti de la 2 multinationale diferite. Una din NY, alta avea nume spaniol dar mi-am permis sa nu le bag in seama, intrucat deocamdata mi-e ok la multinationala actuala.

    Depinde ce treci in profil/ce stii sa faci.

    00
  49. Eu. Atat job-ul actual cat si cele doua job-uri de dinainte au venit de pe linkedin. 1 client pe consultanta (pe vremea cand eram freelancer) mi-a venit de acolo.

    Astea sunt chestiile care s-au realizat. Pe langa asta au fost f multe propuneri de colaborare pe care le-am refuzat (circa 1 la 2 luni in ultimii 2-3 ani).

    De la un anumit nivel, la job-uri nu prea se mai aplica pe bestjobs sau ejobs. Fie vin prin networking in real life fie prin networking pe linkedin.

    00
  50. Mă știu pe mine. Când m-am hotărât să plec în Amsterdam am căutat pe LinkedIn joburi. Ceea ce dovedește punctul tău de vedere, e o unealtă folosită/folositoare, dar în afara României.

    00
  51. În software cel puțin mergem mai mult „la pont” (recomandări) iar LinkedIn ține loc de CV – decizia să-l chemăm la interviu fiind deja luată. Eu nu-l găsesc prea util pentru găsit job în mod direct, dar poate funcționează pentru alții.

    Se mai dovedește util indirect, pentru că ai feed-ul cu noutăți despre cine unde lucrează și poți să ceri o recomandare dacă apare ceva interesant. Pentru mine a funcționat așa, deși în cele din urmă n-am schimbat locul de muncă. În plus, te face să te simți în priză, mai afli la ce se pricep oameni pe care-i cunoști (lucru care se poate transforma într-un pont dat companiei unde lucrezi), nu-i o unealtă rea.

    Până la urmă nu știu dacă ăsta e scopul LinkedIn, să găsești joburi / oameni noi. E mai degrabă complementar eforturilor din viața reală și-ți dă un imbold să ții CV-ul la zi.

    00
  52. Se cauta extrem de multe joburi pe IT pe Linkedin. Eu mi-am deschis cont de juma’ de an si am primit foarte multe oferte (cu toate ca am configurat profilul ca fiind nedisponibil pentru joburi). Am prieteni care au primit contract foarte mari si au plecat afara fiind recrutati direct de pe Linkedin.

    00
  53. E foarte bun, firmele de recrutare de pe linkedin agata oameni.

    10
  54. Pharma, job-uri ultra-specializate: 1-2 oferte / contacte initiate saptamanal (din care maxim 1-2 / an din RO).
    Sistemul de endorsement: daca ma uit in lista celor care m-au „apreciat” pe anumite atribute, aproape toti sunt oameni cu care am interactionat profesional la un moment dat (asta poate si datorita faptului ca am in lista de contacte foarte putini „necunoscuti”).

    In RO cel mai probabil va mai trece destul de multa vreme pana sa devina un instrument utilizat in procesele de recrutare.
    HR-ul din RO este prea afectat de capul pe care si-l tine in fund si de ochelarii de cal pe care nu are curajul sa si-i scoata.
    Ex.: de mai bine de o luna o mare firma de HR are niste pozitii de middle management in recrutare; de atunci le-am cerut niscaiva detalii (altele decat denumirea postului) si evident ca n-au avut timp sa-mi raspunda (dupa cum imi spunea o donsoara la telefon pe un ton de genul: „daca vrei sa ai titlul respectiv trimite un CV; ce te intereseaza care este JD-ul?” …).

    00
  55. Am avut o colega agatata de 2 ori pe linkedin, prin care a schimbat 2 joburi. Si firme foarte tari. Si pe mine m-au invitat unii anul trecut la o intalnire, dar eram peste mari si tari :(

    00
  56. Eu da, am gasit o data concret si a ajutat de alte doua ori (dintre care o data a fost vorba de o promovare interna) faptul ca aveam prezenta, recomandari si postari acolo. Dar depinde mult de job in sine, de profilul firmei si de cat de Linkedin-oase sunt persoanele de decizie din firma respectiva. Alte cazuri n-am intalnit.

    00
  57. Am fost chemat la cateva interviuri prin intermediul Linkedin. La unul am mers si m-ar fi luat, dar nu am vrut eu.

    Bine, intr-adevar nu e folosit de HR-ul romanesc, cel putin din ce am vazut eu. Dintre toate interviurile alea, doar cel la care m-am dus era pentru Romania (insa si acolo era un manager francez).

    00
  58. I found myself a gf with LinkedIn.

    Glumesc. Nu stiu daca este total irelevant LinkedIn-ul, insa nici prea multe avantaje nu am avut prin faptul ca il folosesc. N-am stat prea mult sa imi pun la punct CV-ul, insa treaba cu endorse-urile mi se pare lame. Am primit „calificative” de la persoane care n-au colaborat niciodata cu mine. So? E irelevant.

    00
  59. LinkedIn functioneaza in Romania cu precadere in IT. Peste jumatate din baietii destepti de la noi care pleaca in afara pe joburi in IT folosesc LinkedIn-ul ca instrument de relationare.

    00
  60. Pentru mine a mers de vreo 3-4 ori. E ok linked in, ofera mai multe informatii recruiterului decat bestjobs sau ejobs, mai ales daca ai si ceva activitate, esti in niste grupuri de discutii dedicate… poti avea si acolo o strategie de construire a brandului personal. Aceleasi facilitati incearca bestjobs sa le construiasca in reteaua lor. un fel de linkedin-wannabe!

    00
  61. Jobul actual ( contract initial de 6 luni) a venit prin LinkedIn.
    Dupa cum au comentat multi inaintea mea jobul este in domeniul IT si in afara Romaniei (sunt in UK).
    Am fost contactat de un recruiter, nu de companie direct.

    Primesc multe emailuri de la recruiteri, dar nu toate ofertele sunt interesante.

    Ajuta si sa ai ce spune la interviu ;)

    00
  62. Păi am fost chemat de cel puțin 3 ori la interviu prin linkedin, ultima oară chiar am acceptat, și aproape săptămânal vrea să se conecteze vreo pizduță HRistă care n-are bani să trimită InMail, doar-doar o face de-un bonus de referral…

    00
  63. daca esti bun esti contactat. in IT cred ca functioneaza.

    00
  64. Eu. Am jobul de acum pentru ca viitorul meu sef a dat search pe linkedin dupa oameni cu o anumita experienta.

    00
  65. I-am gasit unei cunostiinte job prin LinkedIn. Ce joburi se ofera pe Romania, sunt idioate parerea mea. Si de fapt nu prea sunt, cea mai mare parte din discutii incep de la un Gigel care vrea sa vanda ceva celorlalti romani cu cont pe LinkedIn

    01
  66. Vizualizari de profil si am primit o data o oferta. In rest, nu prea il folosesc. Posibil ca la noi sa mai dureze pana sa ajunga la nivelul celor de afara.

    00
  67. Partea cu endorsing a devenit mai mult ca un fel de like. E aiurea ca poti da endorse si la atribute pe care utilizatorul nu si le-a definit. Cel putin colegii mei nu realizeaza valoarea unui endorsment si ma trezesc eu cu endorse pt css si xml fara sa fi specificat vreodata in profil (e irelevant daca am lucrat sau nu, poate ca eu consider ca nu merita mentionat cat am lucrat cu ele si nu le adaug.). In schimb am primit destule oferte de job-uri. Dar din cauza atitudinii „facebook-iste” a utilizatorilor, nu o sa aiba acelasi nivel ca in alte tari. Era si un articol pe treaba asta, ca dureaza sa scrii o recomandare, si ca endorse e „versiunea lenesilor” de a da o recomandare.

    00
  68. M-a cautat pe mine un top manager de la o companie de publishing din top 3. Am refuzat, ca era pe print, caruia nu-i vad un viitor, dar orisicat.

    00
  69. NOU
    #72

    Este destul de folosit Linkedin pe partea de IT, in Bucuresti. Multe firme de HR isi castiga banii aproape gratis folosindu-se de aceasta retea

    00
  70. Primesc zilnic oferte (atat in tara, cat si afara), am mers cu unul pana la interviul face-2-face in Frankfurt. N-a fost sa fie, din mai multe puncte de vedere. A fost OK cateva luni mai tarziu, dar in RO.
    Si e vorba de oferte personalizate, adica imi sunt adresate mie, nu bcc catre tot grupul.
    Cand am nevoie de oameni in echipa, nici nu mai vorbesc cu HR-ul, ii caut singur. Unde? Linkedin, normal. Functioneaza, crede-ma. Sunt 100% sigur ca tool-ul e folosit si de multinationale, nu doar de companiile care fac angajari in numele tertilor sau de head-hunteri. Firmele mici de la noi nu sunt in target. Exceptie facand cele din IT.
    Probabil ca majoritatea covarsitoare a celor care isi gasesc asa o slujba sunt IT, executives sau… Sau nu mai stiu.

    00
  71. Deci pe scurt Vali :nu te cheama pentru ca nu au nevoie de tine. Trist dar…aia e. Produ niste bani si or sa te cheme :) blogeri sunt pe toate drumurile

    00
  72. Si eu am o prietena buna din RO care a fost angajata pe post de conducere (salariu d-ala mare de tot) la o multinationala prin LinkedIn.

    00
  73. Eu primesc cam o oferta pe luna de pe LinkedIn. Ma duc la interviu, le cer multi bani si nu ma mai cheama :)

    00
  74. @Elena: ce multinațională?

    00
  75. varsta conteaza mult mai mult decat orice ……. asta in Ro, unde cei de la HR au maxim 30 ani ……

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube