Harta Politicii: votează informat!

Octavian Costache lucrează în continuare pentru a face Harta Politicii un site util celor care vor să afle ce fac şi ce au făcut parlamentarii lor. Îl ştiţi pe Octavian, a făcut nişte siteuri prin România (harta publicităţii online, divertis, doizece), a lucrat la Google şi acum e antreprenor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

19 comentarii

 1. E atât de bine pus la punct încât poza candidatului USL din colegiul în care ar trebui să votez aparține altei persoane. Persoana din fotografia de pe hartapoliticii nu are nici cea mai mică legătură cu candidatul respectiv și nici nu zona.
  Uite aici: pe hartapoliticii.ro http://hartapoliticii.ro/?name=costin+gheorghe
  Și realitatea: http://beius-stiri.blogspot.com/2017/11/costin-gheorghe-candidat-alegeri.html
  Poza de pe hartapoliticii aparține unuia ce a fost secretar de stat pentru revoluționari și a avut parcă unele probleme penale. Și are același nume cu cel al candidatului la parlamentare.

  00
 2. @Flo
  mai degraba WTF? Foloseste porcaria de gnome 3. Tocmai am aflat cine e singurul utilizator de gnome 3? 🙂

  00
 3. Off: ce dragut, foloseste gnome. 🙂

  00
 4. `antoan` solomon =))

  00
 5. Ideea e buna, pacat ca datele nu-s nici actualizate, nici complete.

  00
 6. Vali: imi permiti sa te trag putintel de urechi, asa de Mosul. Nu era mai simplu daca ii spuneai Vivi, decât sa o tot dai cu Octavian? You know what I mean!:D
  Bre, voi aia de bagati de vina: nu mai bine veniți cu idei si ajutati la proiect, decât sa faceți pe desteptii? Geez!

  00
 7. E smechera initiativa cu harta politicii. Omul chiar face treaba, stie si el ca e incompleta, d-aia cauta oameni sa-l ajute.

  Ce-aveti ba cu gnome 3 :)) ?

  00
 8. Octavian Costache lucrează în continuare pentru a face harta politică[..]

  @zoso, nu ştiu câţi dintre cititorii tăi citesc mai mult decât titlul din articolele pe care le postezi. Aşa că repet şi eu:
  Este un proiect la care încă se lucrează. Mie mi-a captat interesul şi este unul din proiectele online care ar trebui susţinute masiv.

  00
 9. Intr-adevar este un proiect care trebuie sustinut masiv.
  Iar daca gasiti informatii lipsa, incomplete sau gresite, poate o idee mai buna ar fi sa le corectati/adaugati in loc sa va plangeti pe bloguri. Dureaza la fel de mult si nu costa nimic.

  00
 10. @Tino mulțumesc că ai raportat bug-ul cu Gheorghe Costin. Acum așteaptă moderare poza propusă de tine 🙂

  Sub poza e o legătură pe care scrie „Propune o fotografie”. Orice utilizator autentificat pe hartapoliticii poate propune fotografii.

  Pentru orice altă problemă cautați grupul de gootle hartapoliticii-discuss și trimteți un mesaj acolo! Oamenii de pe lista aceea sunt foarte deschiși si promți.

  00
 11. Dacă nu locuiți în România căutați „Strainatate”.

  00
 12. @Andrei
  Mulțumesc! Eu nu aș fi utilizat o fotografie dacă nu aș fi verificat înainte. Iar legat de linkul cu propunerea fotografiei, îți mărturisesc experiența mea cu siteul în discuție: văzut site, căutat colegiu, remarcat faptul că în poza mică parcă nu e candidatul ce-l cunosc, dat click pe link-ul cu numele candidatului, văzut că în foto e altcineva, pa, părăsit siteul. Nu m-am mai stresat să văd dacă e link cu propunere de poză sau nu. Dacă oferi informații despre candidați și pui și fotografia lor, verifică să le aparțină. Verifică, înainte de a o afișa, undeva unde apare cu sigla partidului/alianței din partea căruia candidează. Acolo unde candidații sunt primari sau viceprimari ori sunt demnitari, aleși locali, verifică pe site-ul instituției ce o reprezintă acum, dacă tot ai aceste informații. Decât să afișezi o poză aiurea, mai bine nu o afișezi. E ca și cum ai pune în dreptul candidatului Crin Antonescu, spre exemplu, poza președintelui Băsescu (sic!).
  Spre consolare însă: hartapoliticii nu e singurul site ce a afișat această poză eronată pentru cazul semnalat de mine. Și alte siteuri la numele candidatului din acel colegiu a afișat aceiași poză eronată.

  00
 13. Tino, s-a rezolvat problema. Poți să verifici. Dacă mai găsești probleme să postezi comment aici și le rezolv eu 🙂

  00
 14. @Tino, experiența ta este de înțeles și este foarte okay că pleci de pe site. Lucrurile stau așa pentru că proiectul este dezvoltat de oameni în timpul lor liber, cu resurse limitate, dar care cred că acest proiect ar trebui să existe.

  Am corectat greșala semnalată de tine.

  Realitatea este că întotdeauna eu simt că am de făcut o alegere la întrebarea care este focusul site-ului? Precizie 100% și verificare absolută și corectă pentru fiecare informație de pe site, sau precizie 99% și timp mai mult pentru a adăuga date noi și facilități noi pentru viitor? Eu aleg a doua variantă.

  Analogia cea mai bună este cu Wikipedia. Oricine poate edita. Vor fi perioade de timp în care articole de pe Wikipedia for fi greșite. Vizitatori ca tine vor remarca că sunt greșite și vor pleca de pe Wikipedia. Dar în mare, sistemul funcționează.

  00
 15. Cred ca este o idee buna, acest site, eu spre exemplu locuiesc intr-un sector , dar am adresa de buletin in altul, cu ajutorul acestui site pot afla cine candideaza acolo unde am eu domiciliu. Cred ca este necesara o baza de date politica la nivel national, in spirit de gluma, acest site poate fi folosit pe viitor pentru posibile transferuri politice.

  00
 16. Degeaba ma informez, ca nu am pe cine sa votez, sincer cred ca alegerile astea sunt un total fiasco pentru cei care vor sa fie votati…

  Dupa tot razboiul care l-au facut public peste tot in presa inainte de alegeri, acum vin sa cerseasca un vot… mi se pare cam mult.

  00
 17. @Octav: am adăugat raportarea ta aici https://github.com/pistruiatul/hartapoliticii/issues/65. Dacă vrei să repari acest bug, harta politicii este open source.

  00
 18. Pentru pulifricii carora le pute orice incearca altii si care au impresia ca „stiam io mai bine sa-l fac dar n-am timp coa’…”, cititi mai intai cine e omul asta si mai scoteti-va capul din coeur…

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.