Hămesia și calicia au o explicație extrem de simplă

E doar o poză cu doi oameni care mănâncă micul dejun la un local all inclusive. Am putea spune că e clasică: amândoi și-au umplut farfuriile, au mai luat încă două pe lângă și crapă în ei cu spor.

Cum ziceam, clasic.

Situațiile de genul ăsta au o explicație foarte simplă: oamenii ăștia nu mai prind așa ceva prea curând. Și nu vorbesc despre cum sunt săraci și au plătit all inclusive și profită cât pot. Nu, deloc. Oamenii ăștia nu fac legături logice de tipul “am fost în concediu și am văzut sau am trăit ceva ce am vrea și noi acasă”. Fie pentru că nu au capacitatea mentală, fie pentru că ar vrea, dar realizează că e de muncă și mai bine dorm jumătate de oră în plus și iau de pe drum două merdenele uleioase, că sunt fix la fel.

Uneori au făcut și o analiză KPI sau asemănător: păi nu țin eu curat destul acasă și nu mă abțin să nu mă cac pe covor, de ce am venit în concediu, să fac la fel?! Păi nu mănânc destul prost tot anul, că mi-e lene, să fac asta și în concediu?!

Și vedeți mentalitatea asta proastă peste tot.

ps: vai de ce calici s-au simțit și spumegă prin comentarii neaprobate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

140 comentarii

  1. sau doar mancau ca le era foame in plm. 🙂 nu inteleg de ce ne freaca grija cum/ce mananca altii?

    10
    • Mda, saracii de ei – le era asa foame incat au atacat toate pateurile si croissantele; mai aveau putin si-l sechestratu pe bucatar.

      00
    • Cred ca nu mancasera de zile intregi la ce aveau pe masa :))) . nu cred ca e vorba de grija, dar observand oamenii si comportamentul lor mai tragi concluzii, etc. Nu cred ca ii judeca nimeni ca si-au luat mancare sa-si astampere foamea ci mentalitatea de lua cat de mult se poate ca e gratis. oricum daca sunt in stare sa dea gata tot ce e pe masa, good for them.

      00
    • Si pe banii lor ca doar ei si-au platit vacanta all inclusive 😉

      00
    • Dupa ce stavilesti atata foame te duci si te culci, ce plm esti in concediu.

      00
    • @Dan, daca deobicei nu mananci mult in vacanta, nu iti iei all-inclusive si gata. Daca iti iei all-inclusive doar sa comentezi cum altii mananca mult, in timp ce tu o arzi interesant doar cu o salata, scuza-ma dar esti oligofren si ai dat banii doar sa pari cool (nu ma refer la tine in special). Plus, vad ca multi afirma ca saracia duce la all-inclusive? Americanii cand dau navala la all-inclusive in Dominicana, Cuba etc tot de saracie e vorba? Sau englezii in Grecia,Turicia? Pana una alta, noi in general mancam mult mai sanatos ca ei, deci ar trebui sa ne mai linistim.
      Ps. Zi-mi si mie unde e un all-inclusive gratis, cojis.

      00
    • De foame ce ii e, ‘doamna’ sta si fumeaza cu 4 farfurii pline, inclusiv cea din fata. Pline cu varf ca nu mai prind.

      Da nene, e all-inclusiv, da e pe banii lor, sa manance sa sparga – dar nu fac asta; doar iau tona de mancare pe care oricum dupa ce o ascund prin camera sau prin alte parti, o arunca.
      Da-incolo pe aia care stau la coada; nu conteaza ca mananc doar 2 pateuri, iau 4 ca daca mi se face foame? Mi-e lene sa ma ridic dupa, plus daca nu mai prind?

      Disperare si egoism.

      00
    • Ce tarani! In loc sa-si umple farfuriile cu somon, prosciuto si alte scumpeturi, mamaia si-a luat 2 crenvursti ordinari de nici nu i-a putut manca. Asa ca, e mai buna tigara decat un ospat la all inclusive.

      00
    • Fratilor, uitati-va la ei inainte sa ziceti ca au multa mancare pe masa. Sunt amandoi grasi, deci niste oameni care mananca MULT in orice situatie. De ce ar face exceptie la all inclusive? E bine ca si-au adus la masa tot ce au nevoie, sa nu se duca mereu la bufet sa-si mai ia…

      00
    • Pariu ca ramane mai mult de jumatate pe masa? Problema nu e ca mananca mult.. problema e ca au incarcat masa stiind prea bine ca nu pot manca atat.

      00
    • poza se poate numi ,,sinucidere lenta intr-un mod placut ”.

      00
    • Or fi pierdut avionul, trenul etc. Au venit pe jos si saracilor le e foame acum.

      Am găsit, e prea bună mâncarea ca să o arunce ăștia de la bucătărie .

      Sau au mațu gros si asta e.

      00
  2. io zic ca totusi sunt in concediu si cu cei 17 copii care inca nu au coborat la micul dejun.

    00
  3. Daca te uiti la lungimea umbrelor, e in jur de ora 10.00. Pai de aia si-au luat concediu la all inclusive? Ca sa se trezeasca la 7, ca saracii?

    00
  4. Una dintre cele mai faine parti ale deplasarilor, e sa incerc sa fac acasa ce am vazut acolo.

    00
  5. Asta e esenta turistului all inclusive din toate neamurile, romanii nu sunt un caz special. Te-ai cazat? Atunci nu mai ieşi din hotel pana in ultima zi pt ca nu mai incapi pe usa dupa primul mic dejun

    00
    • Cred că nici zoso nu o să mai încapă pe ușă de la carnea din comentariile aprobate (și mai ales neaprobate).
      @ zoso: nu fii calic, împarte cu noi minunățiile!

      00
  6. Mi se pare retard sa te iei de om ca mananca in ALL INCLUSIVE. De fapt mi se pare retard sa te iei de om ca mananca in general. Si cu atat mai mult ma dispera prostii care se uita in gura ta cand mananci. Pune 10 euro in plus la cazare si termina balciul asta de neam prost. Lasa omu sa manance linistit ca doar a venit sa se odihneasca nu sa fie stresat sa nu depaseasca 100 de grame de fursec sau ce cacat mai pun aia in bufet.

    1. all inclusive inseamna mancare reciclata si ras-recilcata. sa-i plangi de mila e retard nivel 2000
    2. saptamana trecuta am mai citit un articol/interviu cu un patron de hotel cu all inclusive. la fel plangea ca prostu ca ii mananca lumea mancarea. desi el cu mana lui a vrut sa mearga pe conceptul all inclusive, nu e ca si cand l-ar fi obligat statul.
    3. cand calatoresc in stil adv. am tendinta de a manca dimineata cat sa ma tina pana seara. in felul asta nu mai pierd timpul cu masa de pranz. indiferent daca hotelul are all inclusive sau nu.

    ps. consider ca fiecare discernamant si stie cat si ce sa manance. nu de alta dar aia din poza e cam obeza, dar pana la urma e problema ei.

    00
    • Eu zic ca nu e vorba ca manca mult….ci cat au pe masa!!!Poti sa maninci si 10kg dar pune in farfurie cu bun simt, si daca mai doresti te ridici si pui de 10 ori, daca nu esti satul!

      00
    • Dan…ok, asta e parerea ta. Am inteles. Asta e si parerea lui vali si a scris un articol despre asta. Putem, totusi, sa acceptam ca fiecare om se comporta cum simte el mai bine? Au deranjat pe cineva ca si-au umplut farfuriile in loc sa mearga de 10 ori sa isi tot puna cate putin? Merita asemenea lucruri macar o secunda de preocupare? Ma intreb…e normal sa se ajunga in stadiul in care sa le cantarim mancarea din farfurie unor necunoscuti? Sa ne deranjeze ca si-au pus prea mult. Nu am facut noi mancarea, nu e a noastra, nu era facuta pentru oameni ai strazii si au venit astia doi din poza sa manance jumatate din ea. Nu. Oamenii au platit niste servicii si sunt exact in cadrul reglementat de acele servicii. Totusi…pe unii ii deranjeaza. WTF, guys?!?

      Sunt si norme general acceptate in societate care au rolul de a face viata in comun suportabila…ca suntem toti laolalta pe planeta asta, pe continentul asta, tara asta, orasu si asa mai departe. Dar cu ce dumnezeu deranjeaza niste oameni care mananca in treaba lor la o masa? De ce trebuie sa ne frece grija cat si-au luat si cum si-au pus si de cate ori mesteca pana sa inghita. Deranjeaza oamenii aia pe cineva cu ceva?

      00
    • aici e vorba de risipa. au 7 (sapte!!!) farfurii pe masa pline cu varf. crezi tu, sincer, ca vor manca atat? eu nu.

      00
    • Avem si o fotografie a celor doi cand s-au ridicat de la masa? Vad ca multi nu-s prea convinsi ca au reusit sa manance tot. Eu as zice ca fizicul pare sa-i ajute..
      Si daca tot va plac scenariile: poate ca oamenii intentioneaza sa mai duca ceva si in camera.. pentru mai tarziu, nu?

      00
  7. asa e dupa o noapte intreaga de cardio.. 😀

    00
  8. NOU
    #26

    mie-mi ajunge de obicei la micul dejun un 50 de coniac bun, o cafea espresso lunga fara zahar si un grapefruit alb. la pranz mananc de obicei consistent, vreo 2-3 beri negre si o ceafa de porc mare cu salata de varza, iar seara ceva light, o sticla de vin cu pastrav sau pui.

    00
  9. Cum vă place acolo?
    Am revenit și noi săptămâna trecută și dincolo de situații de genul, hotel ni s-a părut foarte ok pt familii cu copii.

    00
  10. NOU
    #34

    Sau mai e si romanescul: daca am dat bani sa fac paguba! In facultate aveam un coleg (brailean, daca sunteti intersati :)) care lasa resoul in priza, scos pe geam. Cand l-am intrebat de ce face asta, mi-a zis ca daca tot plateste caminu’ sa consume! :)))

    00
    • tipul e solid bine, baga in el ca spartul – probabil asa face si acasa.

      tipa e si ea solida, si incearca sa nu-i mai ploua in gura bagand tzigara de rigoare.

      eu nu vad in poza decat niste oameni pofticiosi cum sunt atatia altii.

      pentru unii nu exista satisfactie mai mare decat sa manance pana crapa (la propriu). nu vad de ce m-ar deranja asta. banii lor, organismul lor, ii priveste. io ma satur si cu un covrig, un iaurt, 2 mere si o ciorba din cand in cand, iar in weekend un copanel de pui fript cu bere 🙂

      00
  11. Chibiții la potolul altora sunt ca si chibitii la table,ca de ai facut 6-4 asa ca io-l faceam altfel,ca io dau zaru’ cu mâna mai pe dos.De aia gura bate întotdeauna curu.

    00
  12. Masa incarcata cu havalea. Controversa ramane , de ce plm-a e olinclusiv daca nu pot sa pun pe masa orice?!

    00
    • Poti sa pui pe masa orice , atata vreme cat mananci orice-ul ala. Urat e cand iti pui pe masa 10 farfurii si mananci 2 , restul se arunca. Inteleg chiar si cazul in care iti iei ceva si nu iti place/nu e bine facut/e prea condimentat. Atunci, da, lasi la o parte si iti iei altceva. Dar e de porc sa iti iei 10 portii intregi si sa ciugulesti din fiecare cate o bucatica, doar pentru ca poti.

    • S-o crezi tu ca se arunca, mai mananca inca 15 turisti si-un caine din ce ramane pe masa aia!

      00
  13. carcotasi, sunt cel putin 3 pers acolo, cine bea suc la 2 pahare.

    00
  14. Hămesia asta intră blană cu mujdei și mămăligă. Numa’ zic.

    00
  15. Iar asta nu e valabila doar la romani 😀 .

    00
  16. io nu înţeleg de ce sunt aşa graşi cei doi… păi nene, dacă ştii că pleci la all-inclusive ţine post zdravăn înainte, ca să ai spor!

    00
    • Or fi in ultima zi de olinclusiv… Duc cu ei “agoniseala” stransa cu truda multor zile de ospaturi…

      00
  17. eu nu înțeleg logica all inclusive: de ce să te duci într-un loc și să stai lipit doar acolo, când sunt atâtea locuri de văzut, să mănânci aceeași mâncare proastă doar pentru că poate fi în cantități industriale, când toate zonele turistice serioase sunt pline de taverne și restaurante ce pot mulțumi toate gusturile, la prețuri pentru toate buzunarele?

    00
    • Pentru cei cu copii.
      Scapi de umblatura , insa esti legat de hotel.
      Se aia ii vezi ca merg in concediu la mare si stau la piscina.

      00
    • Pentru ca unii au copii si vor doar sa se odihneasca in timp ce pe copii ii distreaza animatorii. Si fac doar drumul piscina-mare intre mese.

      00
    • pentru copii? adică pentru copii se dă mâncarea aia prăjită în același ulei de săptămâna trecută? pentru copii ce beau băuturile ale cu formule chimice cât un dex întreg? pentru aceeași copii care se vor lăuda la 18 ani că și-au petrecut toate vacanțele în cele mai frumoase locuri din lume dar care n-au intrat niciodată într-un muzeu?

      00
    • @berenger Parerea mea e ca pentru copiii de pana in 10 ani e total neimportant muzeul, oricare ar fi el. A, dupa aia, cand incepe sa invete istorie si geografie, da, e minunat sa viziteze si un muzeu, o cladire istorica sau un sit arheologic. Dar sincer acum, poate cu mici exceptii, copchilu’ pana la gimnaziu vrea mare, nisip, apa, dulce si uneori ceva mancare; aquapark, hidrobicicleta, banana (de aia de e trasa de barca, pedofililor).

      00
    • se vede că n-ai avut niciodată interacțiuni cu copiii, să te vedem cum îl convingi tu pe mucea fără circ, scandal, țipete și fluierături că mâncarea de le mec e câh, eu n-am reușit cu toate că sunt încă gazelă la vârsta mea (mănânc puțin, sănătos, fac sport aproape zilnic), deci exemplu personal există – ai idee unde pot copiii să primescă jucării la meniuri? wifi, aer condiționat și loc de întâlniri când ajung la vârsta adolescenței? ai ghicit, nu la munte și nici la muzeu. Ce să faci, lumea evoluează, afacerile stagnează 😀 – și ca să revin la ideea ta de all-inclusive cu copil, de ce ai tu impresia că copilul ăla ar aprecia muzeul? îl duc părinții la muzeu sau pe traseu montan și în afara concediului? nope, ferească dumnezeu și cu măiculița domnului, aia e treaba prostului de profesor, d-aia ăla e plătit ca un pensionar – așa, și la bulgari sunt multe locuri de plimbat,chiar și dacă te cazezi la all incl, e mai curat și mai frumos ca la noi, și nici nu te obligă careva să mănânci fix toate mesele, dar…

      00
    • sigur, de parcă ce-i care-și fac vacanțele în așa fel ca să scape de copii, după ce aceștia fac 10 ani îi vor duce la muzeu

      00
    • Am facut greseala de a ma gandi la mine cand scriam…

      Daca n-au chef sa stea dupa copii, sa nu-i ia in concediu.

      00
    • Intr-adevar, toti copiii pe care i-am vazut in muzee erau super-fericiti ca sunt p-acolo de ore intregi si ca parintii trag de ei. Toti. Mega fericiti si dornici sa retina cat mai multe lucruri. WTF.

      00
    • e chiar amuzant când din toată replica mea a rămas aia cu muzeele. să lăsăm atunci copii să fie fericiți cu mâncarea și băutura de all inclusive, că doar părinții trebuie să se odihnească, iar altceva în vacanță nu se poate face.

      00
    • interesant e ca mie imi placea mai mult in muzee inainte de 10 ani decat dupa 10 ani. Pentru ca atunci ia aripi imaginatia si creativitatea. Dar na, conteaza si in ce casa cresti, probabil.

      00
    • Am rămas doar cu muzeele fiindcă mâncare la all-incl este o falsă problemă: peste tot pe unde mergi să mănânci patronul / bucătarul are un meniu creat să umple mațul și nu neapărat cu chestii hrănitoare, majoritatea meniurilor conțin rețeta de succes: făină / amidon + zahăr + grăsime, ține doar de creativitatea bucătarului cum le combină și sub ce forme le mai scoate din pălărie. Deci, de ce m-aș chinui cu un copil în vacanță? Eu n-am viață? Ar trebui să-i gătesc eu, ca un părinte responsabil ce sunt, doar că 2 săptămâni pe ani îmi permit să fiu iresponsabil. Până acum, singurele meniuri sănătoase, create să nu îngrașe și să sature le-am întâlnit la business class pe o anumită linie aeriană. Hai,două. În rest asta e, ne adaptăm vieții moderne, cine merge la bulgari / români / greci (da, greci, m-au astenizat cu căcaturile lor de mănăstiri, peste tot în balcani e la fel, ce vizităm azi? o mănăstire, o biserică, bleah!) e clar că n-are muzeul obiectiv, fie că nu-și permite să ajungă pe valea loarei, fie că n-are educația de a-și trăi viața și altfel decât în fața unei mese pline cu mâncare proastă.

      00
    • @ tu pens, bănuiesc că n-ai intrat niciodată într-un restaurant adevărat sau o banală tavernă balcanică de vreme ce spui că toate meniurile sunt la fel. și crede-mă, dacă pui cu adevărat întrebarea „de ce m-aș chinui cu un copil în vacanță”, sincer, nu știu să-ți răspund. eu nu mi-am pus problema asta, pentru că, pur și simplu , e copilul meu. oricum, dacă vacanța e o urgie atât de mare, există varianta taberei separate pentru copii. în rest, ce să-ți spun? poți să mă crezi pe cuvânt, dar o vacanță normală în vestul europei nu e simțitor mai scumpă decât una all inclusive în grecia: o săptămână în europa înseamnă 9-10 zile în grecia. dacă n-ai aflat până acum, îți spun eu: merită

      00
    • 😀 chiar si in cele mai răsărite restaurante (că doar n-o să mănânc cu copilul la nșpe stele michelin) se uitau în dungă la mine când întrebam dacă mai au și altă garnitură la friptură în afară de ciuperci – în rest, da, găsești cartofi și orez cât cuprinde și dacă asta e rețeta ta de garnitură sănătoasă, am o veste proastă pentru tine, nu e! 😀 te faci cât porcu’ de la regimul ăsta. (piza și pastele se exclud, la fel și fasolea și mazărea, poate îmi dai tu un nume de restaurant unde servesc repede și frumos și au garnituri din legume, că eu n-am găsit in afară de chinezesc și rareori indian)
      2. nu se duce nici un om sănătos la cap cu bitongu’ de până în 6-7 ani la a la carte, asta dacă nu vrea să îl înjure tot restaurantul, e o chestie de bun simț să accepți că copilul ăla n-are stare și te deranjează și pe tine și pe ceilalți, e mai simplu să mănânci rapid la all-incl / autoservire
      3. copiii ăștia nu au crescut în țărână ca bunicii lor, al meu a suferit după piscină până n-a mai încăput în ea, degeaba mergeam la mare, ea vroia la piscină și din experiența mea de copil am lăsat-o-n boii ei, de ce să-i stric copilăria cu ce cred eu că ar trebui să-i placă, dacă ei îi place altceva? are toată viața să descopere ce bine e când îți intră nisipul în cur pe plajă, nu e ca și cum nu mi-aș permite să plătesc all-incl
      4. de unde mama naibii trageți voi băbăeț concluzia că dacă exemplific o situație de dragul argumentației, nu cunosc reversul medaliei? cum ajungi tu și cei ca tine la concluzia că ești gay dacă aperi drepturile gay-lor și că nu ai vizitat europa dacă te plângi de grecia? ce-i, bre, în neregulă cu voi?
      5. ți-am răspuns într-un thread atât de lung pentru că ai aceeași mentalitate cârcotașă ca o soacră care nu-și mai permite să ajungă la eforie fincă a dispărut ceareu’

      00
  18. Mananca pe banii vostri?

    00
  19. Micul dejun – cea mai importanta masa a zilei 🙂

    00
  20. ” Oamenii ăștia nu fac legături logice de tipul “am fost în concediu și am văzut sau am trăit ceva ce am vrea și noi acasă”.” După o așa masă copioasă tare mă tem că o să vadă doar un șezlong pe plajă/piscină unde să se întindă ca hoiturile fix ca acasă pe canapea. Cei care aleg all inclusive doar asta fac: mănâncă și zac pentru că nu au timp să viziteze muzee și împrejurimi dacă sunt limitați de cele 3 mese pe care nu le pot rata sub nicio formă.

    00
    • Eu am mers la all-inclusive pentru o saptamana de leneveala. Plus ca la bulgari, singurul muzeu mai acatari e castelul de la Balcic, pe care l-am vazut la intoarcere. In rest, potol, machiala, leneveala si baie in mare. A, da: plaja curata, mare curata, statiune curata, fara hoti, servicii decente.
      Pentru vazut locuri si vizitat muzee merg luna viitoare, intr-o iesire separata.

      00
    • Fiecare ce își dorește de la concediu. Eu m-aș plictisi groaznic doar să mănânc și să stau pe plajă sau la piscină. Astfel, când merg la plajă nu stau mai mult de 3 maxim 4 ore cu tot cu citit, înotat, snorkeling etc.

      00
    • Ştii bancul ăla cu baba care nu voia să fie ajutată să treacă strada?

      00
    • Cand ai copii, lucrurile se judeca altfel. Simplul fapt ca o saptamana nu imi bat capul cu ce mananca ala mic deja inseamna baterii incarcate 10%

      00
    • Pai si ei sunt tot la muzeu. Muzeul țăranului roman, ca exponate! Lol

      00
    • Fost la all-inclusive, nu mai fac greseala. Pai nu m-am dus acolo (doar) ca sa vegetez. Iar copilului (intregii familii de fapt) gasesti sa-i cumperi mancare de oriunde in statiuni. Am fost in Sunny Beach/Nessebar si practic te impiedicai de terase, restaurante si chioscuri cu papa. Supermarketurile sunt si ele o solutie, cel putin Mercury, in care am fost de cateva ori, avea vitrine cu mancare gata preparata, numa’ dadeai din deget inspre ce vrei si iti umplea si eticheta caserolele. Altfel… mancare gaseai si in Aquapark, ba chiar bulgarii care ne-au plimbat cu iahtul ne-au oferit si ei snacks, alune, sampanie. Probabil stiau ca suntem romani si ca la noi concediul inseamna mancare, multa mancare 🙂

      00
  21. Cata vreme mananca tot ce au pe masa,eu nu am nici o problema.
    Si da, de asta merge lumea la all inclusive. Sa stea degeaba. Cu burta la soare. Si cred sincer ca asta e mai relaxant decat orice vizita la muzeu. Ma rog, e mai mult de explicat insa cam aici se ajunge. Stai un sejur fara jena ca trebuie sa-ti bati capul cu vizite, cu mancare, cu dat banii pe cine stie ce. Pur si simplu repaos total fara problemele zilnice.

    00
  22. La masa respectiva sunt cel putin trei persoane.

    00
    • Deoarece mai e o farfurie acoperita in stanga si inca un pahar…tind sa cred ca lipseste din poza un copchil/soacra:D…
      In rest fiecare cu pasarica lui la all inclusive…am fost anul asta la noi si per total m-am simtit foarte bine…in afara de un batlan care a avut grija sa goleasca 2 tavi de aripioare si piept de pui la gratar pe 2 platouri doar ca sa strice zenu la ceilalti 6 de la coada(inclusiv mie)…

      00
  23. hai mă că sunteți răi, dacă luaseră potol și pentru prietenii / copiii lor? că ăla nu e mic dejun de 2 persoane, poate erau cu nepoții, oricum, am fost acolo când era copilul mic, nici nu prea ai ce să mănânci sănătos, all-inclusivurile gândesc meniurile pentru obeji, nu pentru persoane care vor să consume carne cu legume / salate neamidonoase, la mic dejun singura variantă erau ouăle cu roșii punct, a rămas de neuitat

    00
  24. In apararea lor : mie INTOTDEAUNA la mare-mi este mai foame decat acasa. 🙂 De la inot.
    Nu am fost niciodata la all inclusive pt ca stiu ca este mancare reciclata( si mi-e scarba) si pt ca am alte ore de masa decat ce este pe acolo.
    Oamenii aia au platit si ras-platit mancarea aia ! Sa fie sanatosi.

    00
    • Confirm, asta cu inotul si mersul prin apa/nisip ajuta foarte mult(daca iti place, ofc), de asta ne-am intors mereu mai slabi, chiar daca am fost la all inclusive. Bine, ajuta si sa nu te lobotomizezi brusc si sa ai impresia ca e ok sa mananci de 7 ori mai mult decat ai nevoie. Oricum, exista si la all inclusive nspe mii de variante de combinat carnuri cu salate, again, daca-ti place. 🙂

      00
  25. Decât că poza este de la un hotel care nu are all inclusive. Are „pensiune completă” sau „demi-pensiune”, care e altceva.

    00
    • Nu “decat…”, ci “doar”! “Decat” e folosit (in mod corect) doar cand e precedat de un verb la forma negativa, sau cand sugereaza o alternativa (exemplu: “Decat tanar, frumos si bogat, mai bine batran, urat si sarac.”). Si mai e folosit de cei care vand la piata (ce-i drept, chiar avand aceeasi pronuntie, “grafica” si intelesul sunt cu totul diferite: “de cat sa fie?”).
      In rest, sa auzim “decat” de bine! Daca inca va mai deranjeaza cum suna, folositi-l corect! Daca nu va deranjeaza, mi-am pierdut si eu timpul degeaba – scriind aste cateva randuri…

      00
    • Ia uimeste-ne cu decat de altceva este pensiunea completa fata de all-inclusive.

      00
    • @Nesătulu
      Decât că nu ai umor.
      @Eugen
      Decât că nici tu nu ai umor și puteai să întrebi și tu pe cineva de la tine din sat care a mai ieșit prin lume înainte să te faci de râs.
      La All inclusive ai la dispoziție mai multe feluri de mâncare din care îți pui în farfurie ce vrei tu, poți să ți le pui și pe toate. La pensiune completă ai meniuri fixe, preplătite. Nu ai zece ciorbe din care îți pui singur în farfurie. Azi mănânci ciorbă de burtă, mâine ciorbă de fasole etc. O singură farfurie, adusă de ospătar de la bucătărie, fără reumplere. La fel și la felul doi… La demi-pensiune ai doar masa de seară pre-plătită, la fel, un meniu fix, din care nu ai DECÂT o variantă.

      00
    • Decat ca confunzi bufet suedez cu a la carte 🙂
      Am fost la hoteluri cu demipensiune (mic dejun si cina) cu bufet suedez. All inclusive in general acopera si bautura.

      00
    • Vali, te rog sa nu publici comentariul meu anterior, care e acum in stand-by. N-are rost sa ma cobor…

      @Cristian Banu: Pensiune completa sau full board poate insemna (de multe ori chiar asta inseamna) si 3 mese servite in regim bufet suedez. Ce e diferit fata de all inclusive: nu ai gustarile dintre mese, nu ai bauturi (decat 🙂 cel mult la micul dejun/la o singura masa; daca vrei si la celelalte mese trebuie sa-ti cumperi). Ca la noi se practica aia cu meniu fix e alta poveste, nu e asa peste tot.

      00
    • @Cristian Banu
      Nu ni-am propus sa am umor / sa amuz.
      Pur si simplu ma zgarie in ureche sau in ochi acest “decat” care “substituie” oricand / oricum pe “doar”… Culmea e ca il auzi in gurile multor “jurnalisti” tv si radio. In presa scrisa, jurnalistii inca fac proba expresiilor corect utilizate (cel putin cu decat-ul).
      Si mai e vestitul “decredibilizat”… La utilizarea termenulului asta (inexistent oficial in limba romana), se alatura, cu mare entuziasm, largi categorii socio-profesionale… Ca si cum ar obosi spunand / scriind “lipsit de credibilitate”, sau “fara credibilitate”.
      In rest, imi mentin urarea: “Decat de bine!”.

      00
    • Critian Banu, omul ți-a atras atenția foarte corect și poate că el nu are umor dar tu cred ca tot insiști să te faci de râs. Dacă erai un anonim mai ziceam dar ai un blog și bănuiesc că scrii ca să te citească lumea. Până la urmă suntem români și e normal să scriem și să vorbim corect limba asta.. Iar dacă se întâmplă să greșim (că până la urmă nimeni nu-i perfect, oricui i se poate întâmpla) nu înțeleg ce-o fi așa greu sa recunoști în loc s-o dai pe după cireș.

      00
  26. Nu stiu cum reusesc altii, insa eu nu pot sa fumez pana nu termina toti de la masa de mancat. Mai ales nevasta.

    00
  27. Știți la ce suntem noi, romanii, experți? La a judeca! 🙂 Dacă nu putem sau nu avem intenția de a ajuta în vreun fel, de ce ne dam cu părerea?

    00
  28. Daca as fi recruter, mi-as face o baza de date cu toti astia care comenteaza pe aici cu “lasa oamenii sa manance ,nu te mai lua de ei” si pe aia cu impozitu si consumu la masina si nu i-as angaja veci pe o pozitie platita cu mai mult de 3000 de lei. Saracia si calicia e o stare mentala pe care astia o aduc cu ei peste tot, la locu de munca, in vacanta, in societate. Ei nu mai prind trenul evolutiei. Vedem cu urmasii lor.

    00
  29. Io nu inteleg de ce va fute grija cat mananca altii. La cum arata aia doi, vi se pare ca ar manca mai putin daca nu ar fi all inclusive? Erau mai putin calici daca se deplasau de 5 ori sa ia tot ce e pe masa aia?

    Plus ca sunt 3 pahare acolo, deci probabil l-asteapta pe ala micu, i-au acoperit farfuria cu un servetel.

    00
  30. Cred eu ca Sunt la prima ieșire! O sa vadă mai târziu ca nu se merita sa bagi in tine ca spartul la hotel la micul dejun ca apoi sa te duci pe faleza sa bei o apa minerală pe terasa la malul marii la prânz. Adică daca esti sărac faci d’astea altfel lasă loc nene pt niște specialități ca d’aia te duci in concediu!

    00
  31. Primul meu sezon in Elvetia, l-am lucrat in service la un hotel de 4 stele si am descoperit, ca strainii sunt exact ca romanii sau chiar mai rau. Mic dejun cu bufet suedez. Oamenilor le place sa faca risipia pur si simplu sau beau cate 5-6 cafele, 2- 3 ceaiuri, mananca ca porcii. Asta se intampla in timpul saptamanii. In weekend, multi au obiceiul sa stea cate 2 ore, sa manance, sa bea, sa faca risipa doar. Dintre toate natiile care le-am intalnit, francezii sunt singurii care mananca si beau putin sau foarte putin si nu le place sa piarda vremea.

    00
  32. e de-a dreptul jenant sa faci fotografii cu persoane de la mesele alăturate. adică sunt curios ce anume te poate indemna, in afara de un demers jurnalistic 🙂 sa fotografiezi, ca sa ce?

    00
  33. Așa am făcut și eu, în prima zi de all inclusive, din viața mea, acum vreo 8 ani. Apoi mi-am dat seama că e de porc, și că în plus, vara mănânc mai puțin decât de obicei.
    Între timp am renunțat la all inclusive pentru că la noi prețurile sunt calculate după consumul clienților ca ăștia din poză, și nu se merită, iar în afară nu vreau să fiu prizonierul hotelului, ci vreau să văd și să înțeleg ceva din țara respectivă.

    00
  34. Hai mai, iarta-i. Nu vezi ce slabuti sunt distinsii? Au nevoie urgenta de calorii. Ce oameni rai, domnule, ce oameni rai!

    00
  35. Stiu niste oameni care acum vreo 10-11 ani, cand incepuse Albena All-Inclusive, puneau pe ei 1kg net pe zi. Reteptu:
    – mancat din tot la micul dejun, crenvursti, rosii, oua, unt, marmelada, fasole batuta, branzeturi, paine prajita, fructe, sucuri, chec.
    – mancat clatite toata dimineata, pana la pranz. Plus toate lichiorurile posibile, vin, bere. Cica cel mai mult le placea aperitivul ala Targoviste, ca era romanesc(!).
    – crapat pana la refuz la pranz: ciorbe, ceafa, musaca, legume la gratar, vin, prajituri, peste.
    – exasperat bietul flacau ce facea clatite: ala era chiar de sacrificiu, sa faci clatite toata dupa-amiaza, la 36Celsius, iar niste nemenacati de romani sa stea la coada sa ia clatite fara numar.
    – zacut in piscina, consumat toate bauturile posibile din raft. Cica se laudau cu performanta ca le-ar fi zis barmanul bulgar: “noroc cu voi, ca mai schimb sticlele astea deschise de ceva timp si nu le tin pe raft pana se trezeste bautura din ele”.
    – seara festin: friptura la gratar, peste, fructe de mare, scoici, vin la carafa (stii ce bun e, nu zici ca e de la carton!).
    In general cica mai ieseau seara pentru o inghetata, dar era scumpa al dracului, 4 leva.

    Efectul: cei trei vajnici mancatori au venit cu 6, 7 si 8 kg in plus. Cel cu 8 Kg nu a vazut marea, pur si simplu nu a iesit in timpul zilei din hotel. Ceilalti cica s-au dus pana la plaja, au vazut ca sezlongul costa 10-15 leva si au renuntat, au ramas nevestele si oricum le-a parut rau dupa atatia bani dati pe sezlong.

    00
  36. ps: vai de ce calici s-au simțit și spumegă prin comentarii neaprobate.

    păi după ce’și potolește foamea la all inclusive prostul satului™ vine pe internet să’și râgâie nemulțumirea.

    00
  37. La un all you can eat la mine in sat aici poți sa maninci de 5 ori câte 5 ture de sushi, dar exista următoarea problema: ai comandat si nu ai mai putut sa maninci atunci le mai plătești odată. Deci educația se face mai ales cand te atinge la buzunar!

    00
  38. asta e un comentariu neaprobat si vreau sa spumeg in el!!

    00
  39. Chiar ma intristeaza situatia, e mentalitatea din care nu iesim, cea care ne tine legati de saracie. Nu putem trece de la a avea la a fi. De asta e plin de gratare amenajate in Crangasi si zero piste de alergare. Mi-as dori sa inteleaga ceea ce fac si cat de nesanatos si penibila e situatia.

    00
  40. I-am aratat poza lu’ fecioru’-miu la cafea: uite, 2 romani la all-inclusive breakfast! 🙂 A zis ca e vb de mentalitatea post-comunista (daca am/se poate, sa-mi umflu matul ACU’). Tot vorbind de traditii etc am ajuns si la PSD.
    Iote ce idee buna are: cica de ce se cheama PSD, mai cinstit si corect ar fi SSD Să Se Dea! 🙂

    00
    • Like pentru “S.S.D.”. 🙂

      00
    • Taicamiu la masa mananca intai carnea si apoi zeama sau garnitura. Cica in armata aveau obiceiul sa le dea alarma in timpul mesei…dupa atatia ani inca nu s-a dezvatat asta un alt sindrom paralel cu mentalitatea comunista

      00
  41. Eu manac mult la o masa dar nu am descoperit cum e mai putin jenant : sa-mi pun 3 farfurii sau sa ma ridic de trei ori .

    00
    • Mai jenant e să-ți pui 3 farfurii. De ce? Pt că s-ar putea să nu-ți placă sau pur și simplu să nu poți mînca măcar 80% din ceea ce ai cărat pe masă.
      Eu am altă abordare: pun într-o singură farfurie cîte un pic din cele ce-mi fac cu ochiul și apoi mă ridic și-mi iau cît cred că-mi ajunge din ceea ce mi-a plăcut.
      Pe subiect:
      1. cum a zis bine cineva mai sus, e de porc să-ți cari atîta mîncare dacă nu o mănînci. Altminteri nu e treaba nimănui cît mănîncă cineva.
      2. și mai de porc e să-ți faci poze cu masa. Abia asta spune ceva despre cît de flămînd e românu’.
      3. Încă și mai de porc e să le faci poze altora cînd mănîncă. În cazul de față, presupun că Zoso a ”pescuit” poza de pe undeva din Internet (asta explică și de ce farfuriile/paharele de pe masă par a fi pt 3 persoane: două sunt în cadru, cea de-a treia probabil a făcut poza).

      00
    • La restaurant cum e, îți umplu ospatarii masa, sau iti aduc pe rând felurile de mâncare?

      00
  42. Eu am observat si cum arunca jumatate din ce isi pun in farfurie…
    Tine si de anii de comunism in care se facea foame la greu. Dupa Revolutie a fost o nebunie…si parca foamea aia cronica inca ne calca si acum

    00
  43. vad pe aici multi care nu inteleg conceptul de allinlcusive. adica aia iti ofera tot ce ai nevoie.

    adica daca tu la micul dejun mananci 3 curcani, sa fii sanatos, iti aduce ala trei curcani, ii mananci si nu comenteaza nimeni. dar daca iti iei pe masa trei curcani si tu mananci un ou inseamna doar ca esti un taran coclit care nu a mai vazut mancare de 3 generatii.

    00
    • Majoritatea asa se comporta, iau cateva basculante de mancare din restaurant si le depoziteaza pe masa, pe ideea “sa fie acolo, daca se termina…”, nu din cauza ca le e foame.

      …Acum inteleg si de ce se uitau unii lung la mine, eu mergeam cu farfuria si imi luam o bucatica/o felie/2 linguri dintr-un anume fel, reveneam la masa, puneam note si abia apoi mergeam sa iau ligheanul cu mancare 😀 Adica de ce sa-mi pun 3 felii din carnea aia daca nu-mi place? Sau supa, sau pizza. Doar la inghetata plecam din prima cu 3 cupe, ca era practic la fel, numa’ oleaca de aroma si de culoare diferite.

      00
  44. Tot e bine ca nu fac poze la mancare. Nu exista specimen mai ciudat decat aia care pozeaza mancarea si asteapta like-uri pe facebook. Si nu e boala romaneasca asta, e raspandita pe tot balonul.

    00
  45. Bravo coaie. asa se protejeaza identitatea, cu un patrat mic negru peste ochi.
    Nu cumva sa blurezi tot capul.

    00
  46. Ar fi amuzant sa puna la intrare in hotel un soi de container vizibil sa vezi cantitatea de mancare aruncata zilnic, poate se mai potoleste lumea.
    Am fost de curand la 2-3 evenimente si lumea s-a infipt in mancarea all inclusive de zici ca venea sfarsitul lumii. Cu toate ca era arhi suficienta pentru toti.
    In acelasi timp nu mi-e rusine nici cu hotelieri care la evenimente de 2-3 mii euro pentru 2 zile comenteaza cand trebuie sa-ti dea o cafea in plus la pauza de cafea, iar asta eu nu inteleg. Cafeaua cred ca e cel mai ieftin produs din tot barul.

    00
    • Cu containerul ala e posibil sa-i motiveze sa manance mai mult… Eventual o sa-i bata obrazul administratorului ca arunca mancarea iar ei n-au gasit decat 4 tavi cu friptura si 7 kile de cartofi prajiti.

      00
  47. Micul dejun e cea mai importanta masa!
    In alta ordine de idei, ar trebui taxata risipa, mananci cat vrei dar daca a ramas ceva in farfurie 5 Euro amenda, mai ales ca modelul asta exista de ceva timp (platesti o taxa fixa si consumi cat poti).

    00
  48. Sunt multe hoteluri care au nu mai au all-inclusive din cauza asta. Mi se pare ca au incercat si cateva localuri/hoteluri din Romania varianta all-inclusive, dar au renuntat foarte repede din motive cunoscute…

    00
  49. de aia mor copiii din africa de foame . fir-ati ai dreacu de capitalisti imbuibati

    00
  50. 1.Eu nu stiu cum va dati voi seama ca erau la all inclusive sau la micul dejun.
    Multe hoteluri au micul dejun in regim bufet suedez inclus in pretul cazarii.
    Dupa cum cade lumina sau cum ne dam seama ca erau la all inclusive sau la micul dejun?
    2. Ca mananci mult nu e o rusine. Fiecare cu metabolismul lui. Insa sa faci risipa fiind lacom e lipsa de educatie.

    00
  51. Irlanda, 2011. Bed&Breakfast.
    Micul dejun era facut de gazda, “ca la mama acasa”.
    – Buna dimineata! Ce fel de mic dejun doriti?
    – Buna dimineata. Adica?
    – Doriti mic dejun “continental”, sau clasic, “English breakfast”?
    – Daca tot suntem in Irlanda, vrem “English breakfast”. 🙂
    – OK
    A adus femeia micul dejun, asa cum il pregatea la toata lumea ce voia mic dejun englezesc. Arata ca in poza din link: http://imgur.com/a/EH6Ps

    00
  52. Mie mi se pare tare aiurea sa bagi in tine ca disperatul cand esti in concediu. Eu nu mai am nici un chef de nimic dupa masa, cel putin o ora sau doua. Asa ca prefer sa mananc de abia pe la ora 4, cand oricum urmeaza o pauza de plimbari etc, pana pe la 5-6, deci pot sa stau linistita in intervalul ala. Ultima data am fost intr-o excursie de o zi pana la bulgari. Astia cu care eram, la ora 14 lesinau de foame, eu am tot incercat sa trag de timp si le-am zis ca daca mancam atunci nu mai apucam sa facem nimic. Ei nu si nu, ca atare am mers la o terasa. Rezultatul: toti lesinati pe scaunele alea incomode pana pe la 4 jumate, dupa care ridicat cu greu si mers la pas de melc plictisit…pana la prima banca de pe langa dunare :)). Unde s-a mai zacut pana pe la 6 si hai acasa…dar na poate unii reactioneaza invers cand isi umplu burtile si prind energii nebanuite.

    00
  53. NOU
    #127

    ba frate, cand am fost acu jde de ani la bulgari si am dat prima oara oara de “all inclusive” am facut prapad, ce era naspa ca unele feluri erau naspa si nu aveai cum sa stii decat dupa ce le incercai.
    Asa ca prima farfurie era de proba: cate putin din fiecare vedeam cum sta treaba si apoi venea omoru’ :)))) DA MANCAM TOT (mai putin ce era naspa -reciclat-). Vreo 4 kile scurt in plus in 10 zile…..

    buuun, a doua oara in Grecia mi-am zis “coane nu mai merge asa, ma chinui sa slabesc tot anu dupa ce urmeaza , hai sa o iau cu masura”. Si mancam cu masura respiram, vorbeam mai ca eram normal…..pana la desert… sa dea dracii de n-au grecii niste kataifuri si minuni cu crema de n-aveai cum sa rezisti…bag 2 kile iara….

    asa ca nem “all inclusive” pentru mine, doar demi pensiune si dimineata tot omor e ca te tine toata ziua:)

    00
  54. NOU
    #128

    uitandu-ma la poza mai bine, astia 2 nu cumva s-au asezat la bar direct?

    00
  55. NOU
    #129

    Când eram bucătar la hotel, puteam să îți spun naționalitatea turiștilor după cum mănâncă. Și nu doar noi halim de spargem la all-inclusive. Nordicii băgau mezelăraie la greu, grecii erau cu fructele și lactatele. Bulgarii erau cu orice, numai mult să fie. Asiaticii, chinezii și coreenii în special, erau cu ouăle, ciupercile și lactatele. Iar ăștia și mâncau mizerabil, la modul că împrăștiau mâncare pe masă. Numitorul comun era cantitatea mare consumată. Și da, e o mare dambla la toți turiștii de all-inclusive să-și pună cu vârf, să-și pună 2-3 farfurii, de parcă îi alungă cineva și nu-și mai pot lua dacă nu se satură dintr-o porție normală. Cred că are legătură mai degrabă cu ideea de vacanță, de răsfăț din ăla porcesc, nu cu naționalitatea.

    00
  56. NOU
    #130

    tu te oftici ca nu poti manca mai mult de 2 crenvusti :))

    00
  57. Că tot veni vorba de all inclusive. Mai știu eu pe unii care merg la mare, “la sistem”, cu mic dejun inclus. Evident, nu-l ratează. Prânzul și cina, la ore fixe, meniu prestabilit (n-ai curaj să faci nazuri, mănânci tot din farfurie), tot “la sistem”, dar la alt hotel, la fel de șubred ca ei.

    Iar când a venit momentul să stea la masă cu viitorii cuscri care plecau n câteva ore, au stat cu morcovu’-n fund, că doar nu puneau țara la cale pe plajă, că se apropia ora prânzului și Doamne ferește să piardă zeama aia că îi execută sistemul… Abia abia au navigat o bucată de mămăligă prin smântână, așaaa, ca să nu stea cu ochii pe ceas, ca și când ar urmări o bombă. Dar au stat pe mine, că simțeau cum îmi numără cineva îmbucăturile, cred că au spus vreo 62638925 de rugăciuni ca să ciugulesc din farfurie, să mă satur numai din priviri…

    00
  58. “ps: vai de ce calici s-au simțit și spumegă prin comentarii neaprobate.”

    Pics or it didn’t happen!

    00
  59. “O tara de frustrati”
    Bineînțeles ca in aceasta tara nimeni nu își vede barna din ochii lui dar îl f… grija de altii.
    Fiecare este liber să-și traiasca viata asa cum vrea el atât timp cât o face pe cheltuiala lui. pacat ca nu ne intereseaza de cei care se indestuleaza pe cheltuiala poporului care își scot ochii unul altuia pentru nimicuri.

    00
  60. Nu înțeleg de ce îi doare pe unii cum mănâncă restul. Dacă cineva e porc lasa-l așa ca se face de ras singur, nu e nevoie de ajutor extern deloc.

    00
  61. La Paris am intalnit un restaurant de sushi all inclusiv, plateai 15 Euro, mancai cat puteai, doar ca exista o suprataxa de alti 15 Euro, daca la final nu consumai totul din farfurii. Drept urmare, erai atent cat incarcai.

    00
    • LE
      Hamesia si Calicia fac parte din natura umana, nu ne caracteriezeaza pe toti, dar le-am intalnit in multe parti, din Israel pana in USA. Ceea ce ne diferentiaza, sunt in principal regulile impuse, pe care trebuie sa la respectam, acolo unde exista si deasemeni, in aceeasi masura, bunul simt.

      00
  62. In hotelul in care lucrez eu acum oamenii își iau la mic dejun și cina tot ce prind apoi gustă din toate și le lasă pe farfurie. Din cauza asta se arunca o grămada de mâncare.
    Și nu sunt săraci. Sunt doar nesimțiți.

    00
    • ba pe banii platiti, dublu sau triplu decat face mancarea o arunc.

      2. si la mine acasa arunc ca asa vreau. de ce in concediu m-as schimba?

      3. mancarea hotelului e oricum mizerabila si insuficienta.

      00
    • emi, pe principiul asta eu as rasturna masa pur si simplu. ce pendula mea, am platit dublu sau triplu, mancarea e de cacat si oricum asa fac si acasa…

      00
  63. Mie nu-mi place la all inclusive. Nu sunt plin de bani dar mi se pare ca daca iei all inclusive optezi pt cantitate in detrimentul calitatii. Prefer sa manac 1 omleta si sa beau un suc de portocale la micul dejun decat sa “umplu masa” cu cele mai ieftine cacaturi pe care cel de la aprovizionare le-a gasit in supermarket si pe care un bucatar prost platit le-a gatit la repezeala. De ce spun la repezeala. Pt ca trebui sa faca multe.Prefer sa ma plimb sa vad orasul si sa manac la pranz pe unde apuc. Iar seara sa aleg ce si unde manac. Prefer 5 zile asa decat 7 la all inclusive.Acu nu rezulta ca eu sunt destept si altii prosti. Eu zic ca pt mine in vacanta varianta cu totul inclus nu e ok. Si nu optez pt dansa. Dar fiecare poate sa-si aleaga modul in care-si cheltuie banii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.


Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.