F5 (probabil) dispare, apar Publyo şi Q2M

Ştiţi că de obicei scriu prostii despre F5, motiv pentru Dragoş Stanca să se enerveze pe mine şi să ameninţe că mai dă drumul la un rând de stenograme, în care accept să lucrez şi la Patriciu şi la Voiculescu, doar ca să îi fac în ciudă lui Vîntu.

Întâi de toate, aş vrea să mulţumesc DailyBusiness şi Hotnews că m-au citat cu Publyo. Dap. Dacă vedeti azi la RoNewMedia doi jurnalişti cu rangul căzut, e din cauza asta.

Bun. Din articolul ăsta lung şi incoerent eu am înţeles ce am mai scris în alte dăţi pe aici:

 1. realitatea.net si money.ro vor trece de la F5 la Realitatea Media, născându-se astfel divizia online a Realitatea Media sub coordonarea de business a lui Daniel Secăreanu (care e subordonat direct lui Sorin Enache) şi editorială a lui Costin Ilie.

 2. restul de siteuri detinuţe de F5 (iqads.ro, tpu.ro şi altele nesemnificative) vor fi vândute, momentan conducerea lor fiind preluată de Dragoş Stanca.

 3. acum avem Q2M, care, spre deosebire de F5, nu e doar regie, publisher, serviciu de închirieri limuzine şi agenţie de voiaj, oh, nu, acum e şi agenţie full service! dap. singura agenţie full service din România, de fapt, ei şi restul de 79.578 agenţii care fac acelaşi lucru (respectiv bannere).

 4. odată cu balamucul cu siteurile preluate sau vândute terminat, F5 rămâne fără obiectul principal al activităţii. motiv pentru Vîntu să bifeze că a făcut succes în online. e posibil să se dezintegreze în companii care vor prelua ce a mai rămas din el (organizare evenimente, webdev, shaorma).

articol publicat pe refresh.ro

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

 1. ce ai fi facutdaca ai fi avut de investit in online capitalul pe care l-au avut cei de la f5 la dispozitie ? :P

  00
 2. siteuri mai puternice.

 3. Trebuie sa faci o corectie la punctul 2 ( momentan fiind conducerea lor fiind) :)

  Iar situatia pare a fi un 1-0 clar pentru Media Pro care a supravietuit pe new media cu bani mai putini si a devoltat si mai multe produse.

  00
 4. merci. corectat.

 5. I like webdev + shaorma :)

  Unde e link-ul catre articol? Pe refresh.ro nu apare nimic.

  00
 6. O mica recapitulare: tu ai spus ca pleaca de la F5, el a zis ca nu, pe urma tot ce era mai de doamne ajuta de la F5 a trecut pe alte doua companii unde e minoritar si stinge lumina la F5.
  Deci nu a plecat de la F5.

  00
 7. NOU
  #7

  Dincolo de hilarul situatiei, ar trebui sa treaca cel putin 1500 de ani sa lucrezi tu la Voiculescu daca dupa rebrandinguri mai fac si o triere calitativa la prompteriste.

  00
 8. NOU
  #9

  Bine retrag ca prompterista ai avea o sansa. Vad ca le ai cu stereotipurile

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube