Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. NOU
    #1

    Din pacate cei mai multi dintre noi sunt atat de ocupati sa produca pentru „stapanii” lor incat nu reusesc sa vada cusca in care traiesc…

    00
  2. Cam asa ma simt si eu la munca, azi :) Dar cineva trebuie sa sustina si economia tarii :))

    00
  3. bine, ma, bine, dar daca eu imi platesc taxele si in rest imi vad de ale mele si ma bucur de lucrurile mici in viata, e ok? sau tot sclav sunt? si daca da, atunci care ar fi modelul ala de viata in care nu esti sclav? nu de alta dar toti vad probleme, putini vin cu solutii sau alternative :-)…

    00
  4. Offtopic: din Danemarca nu reusesc sa te citesc decat de pe telefon, de pe netul mobil. De pe broadband-ul de acasa nu vrea sa intre pe blog nici de pe laptop, nici de pe tableta si nici de pe telefon. Zice ca „web page not available”. Ai idee care-i problema? Nu cred ca te-a banat ISP-ul meu.

    00
  5. As zice „Welcome to the dark side!” dar nu cred ca stii ca autorul este un anarco-capitalist. Eu te stiam mai de latura socialista din postarile tale despre „drepturile” de autor.
    Ma bucur ca ti-a placut :) .

    00
  6. Adevarul e ca in comuna primitiva era mult mai bine. Nu te „detinea” nimeni, te farmau cand te prindeau in padure si te frigeau seara. Dar aveai libertate nu gluma.

    00
  7. peste 70% din castiguri merg la stat sub forma de impozite ,taxe,accize, tva. singura diferenta fata de iobagi este ca stapanul nu mai are drept de viata si de moarte asupra ta. si ca daca iti inchipui ca pe alte mosii mai exotice peste mari si oceane e mai bine te poti duce acolo sa sclavagesti. vorbim desigur doar despre 85% din poplatia lumii asa zisa clasa de jos si de mijloc.

    00
  8. @cristiTM: Dacă de mâine n-ar mai exista poliție, ci doar firme private de protecție, tu te-ai apuca să dai în cap la lume pe stradă?

    00
  9. @Cosminos
    Vezi lucrurile simplist. Uiti ca suntem produsul societatii. Probabil ca fara educatie primita de catre „sistem”(vezi ca si „acasa” tot sistem face parte)
    este destul de probabil sa dau la careva in cap daca am un profit din asta si mi se satisface o nevoie(chiar si cea de a-l manca daca mie foame).

    00
  10. Eu nu va inteleg pe toti anarhistii astia de ce nu va faceti o tara a voastra, fara impozite, fara politie, fara armata. Antarctica are zone care nu sunt revendicate de nimeni, de exemplu.

    00
  11. Reptilieni, Matrix, noua ordine mondiala, familia Rothschild. Te-a hackuit fratele paranoic a lui Doru Pelivan?

    00
  12. N-a zis nimeni că educația e rea, dar educația făcută din bani furați nu poate fi scuzată.
    Dacă furtul este imoral, de ce furtul instituționalizat – taxarea – este bună?

    00
  13. E o conspiratie mondiala. Sunt cativa oameni care stau la masa si stabilesc directiile astea. E clar: totul, absolut totul e controlat de o mana de oameni Bildeberg,, bla bla bla bla. Si in ce sistem am fi liberi? Anarhism, Neocomunism, Liberal?? Care e sistemul?
    Stiu un sistem in care fraierii sa o duca bine.

    00
  14. *Stiu! Un sistem in care fraierii sa o duca bine.

    00
  15. Clar! Suntem sclavi, chiar mai sclavi decat cei din antichitate sau din Evul Mediu. Numai ca aia rar apucau 30 de ani si aveau o viata extrem de mizera. Sclavii din ziua de azi au un standard de viata similar cu al claselor conducatoare de acum 100 de ani. Om fi administrati ca niste vite insa vorbim de niste vite foarte rasfatate; iar libertatea cantata de baietii astia veseli s-ar putea sa nu ne aduca exact ce ne dorim ci mai degraba o intoarcere la viata aia mizera cu speranta redusa de viata; bine, nu direct ci printr-o perioada de tranzitie in care singura lege va fi cea a junglei: scapa cine poate!

    00
  16. @Cosminos: fara educatie suntem nimic.

    00
  17. Cel care a avut ideea documentarului probabil a citit lectia despre Libertate din manualul de Filosofie (din perioada 1993 – 1997, daca o mai fi valabil). Nici un om nu poate fi liber la modul absolut, asta daca privim libertatea ca absenta a constrangerilor (de orice fel). In cazul acestui „documentar”: ce ii opreste pe oameni sa devina „stapani de sclavi”? Sau fiecare stapan de sclavi este la randul sau sclavul unui stapan mai mare? Si cine ar fi „stapanul stapanilor” si, mai ales, care ar fi scopul lui?

    00
  18. sclavi de la 9 la 5 si dupa :)

    00
  19. Allow me to call bullshit on this guy. Dar merg link-urile astea la corporatiști stresați și obosiți. :)

    00
  20. in minte am un text mai lung dar ca idee, situatia sta cam asa, IMO
    Daca parintii au fost un pic responsabili atunci ai avut posibilitatea sa:
    – mergi la scoala (unde te distrezi cat poti)
    – sa mergi la facultate (te distrezi dar de asemenea vei invata ce inseamna sa stai cu burta pe carte -> disciplina)
    – avand in vedere cunostintele acumulate pana atunci, poti sa identifici o afacere care ar functiona in armonie cu capacitatile tale
    … deschizi un sereleu si incepe aventura vietii tale :)

    -> hopa, deja suntem stapani de sclavi. Muncind ca un sclav, ajungi sa detii cat mai multi sclavi :)

    Referitor la libertate, sunt unele ingradiri de bun simt, de genul, nimeni nu ma „opreste” sa dau in cap la cineva dar avand in vedere ca stiu care sunt consecintele, nu fac asta. Asta nu inseamna ca nu sunt liber sa o fac.
    Nimeni nu ma opreste sa calatoresc in limita bugetului disponibil. Daca vreau, ajung si pe luna, bani sa am :)

    00
  21. Pentru Dan : esti sclavul perfect, o vita rasfatata! Felicitari

    00
  22. Toti oamenii sunt legati in lanturi. Liberi sunt cei care si le aleg.

    00
  23. NOU
    #24

    Se pare, o modalitate (de succes reiese din comentariile exprimate sus) de a manipla anumite persoane prin astfel de filmulete. Nu puneti intrebari, doar ascultati filmuletul si aprobati fara nici o urma de indoiala… Humanity, ftw!

    00
  24. Cel care a realizat filmuletul nu intelege cateva concepte de baza ale economiei precum relatia dintre cerere si oferta. Nu reusesc sa inteleg cum a ajuns la rationamentul ca in secolul 21 suntem in continuare „sclavi intr-o cusca”, „fara libertate”. Probabil e genul de om care crede in toate teoriile de conspiratie & illuminati si asa mai departe.

    00
  25. @Alex D: fă-ţi o firmă şi nu-ţi plăti taxele la stat. O să descoperi imediat cât eşti de liber.

    00
  26. @Cosminos: Am. Le platesc. Si mi se pare perfect normal sa fac asta, si in SUA se platesc taxe. In Monaco e alta vorba dar nu locuim acolo.

    Nu vad ce legatura are asta cu libertatea. Tu intelegi prin libertate ca noi sa traim ca in jungla, fara reguli, fara taxe?

    00
  27. @Alex D: Esti prost rau. Stai jos!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.