Cum funcţionează jurnalismul pe blog

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu Magda Zander, care era tare supărată pe mine, că am scris prostii despre ea. Discuţia cu ea seamănă cu discuţia pe care o au şi alţi bloggeri cu oameni despre care scriu. Avem aşa:

Ai scris prostii. OK, ce te opreşte să îmi dai un mail sau un telefon sau un comentariu prin care să îmi spui asta? Dacă nu faci nimic în sensul asta nu e vina mea. Dacă te deranjează, corectează! Păi nu, că eu nu vreau să răspund mizeriilor scrise despre mine pe blog. Şi-atunci? Care era strategie, să îl laşi pe Dănilescu să mănânce rahat, cu gândul că oamenii nu îl vor crede? Greşit. Atunci când un om nu răspunde e pentru că e vinovat, cel puţin aşa percepe lumea problema.

Puteai să mă întrebi. De-acord. I-am dat două exemple de ce m-am obişnuit să nu mai fac asta cu nimeni:

 • Când a plecat de la boom la intact şi a dat trei chestii diferite în 3 ziare, totul culminând cu “bloggerii e proşti, nu mai credeţi tot ce scriu ei”, deşi ştirea mea era corectă. Dar fie nu putea să spună, fie nu avea chef, fie îi plăcea să facă pe interesanta, ori aici suntem oameni serioşi, nu avem timp de pierdut. Decât să deschizi gura ca să spui prostii, mai bine nu o deschizi.

 • Când a plecat de la Intact. Am aflat un zvon că ar fi pe picior de plecare, i-am dat email lui Gabi Boacă, el mi-a răspuns cu nasul pe sus, eu am publicat ce ştiam. Acum cică ei nu ştiau atunci că pleacă. Adică ştiam eu şi nu ştiau ei. Universuri paralele, nene!

De obicei, când scriu o prostie despre cineva, acea persoană ma contactează pentru a mă corecta, iar eu, culmea, fac corecturile de rigoare, pentru că nu public intenţionat prostii.

Nu are nici un rost să întrebi oamenii despre chestii. Gusti, e adevărat că eşti grămadă? Strategia noastră de online, combinată cu viziunea de management care ne-au dus pe locul 1… ah, nu mersi, eu întrebasem altceva. Călin, e adevărat că bagi Neogen în gard? Compania e în continuă schimbare, am făcut nişte restructurări pentru a pune în practică viziunea noastră de a fi numărul 1 pe piaţă… Păi voi nu sunteţi numărul unu de 3 ani…las-o baltă, pierdem timpul. Mai ţineţi minte formarea Intact Interactive şi venirea GSP la ei? Au ţinut-o o săptămână în exclusivităţi de doi lei, de parcă InIn se formase de florile mărului, iar GSP chiar aveau de ales.

Presa şi blogurile scriu rahaturi pentru că aşa i-aţi obişnuit. Sinceritatea e necesară de ambele părţi, iar mâncând cu polonicul nu îţi face nici ţie bine pe termen lung. Cum unii manageri şi oameni au înţeles că e bine să dea răspuns, la fel o puteţi face şi voi, că nu vă cade mâna sau rangul. Ah, voi faceţi pe importanţii şi interesanţii? OK. Be well.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

 1. zoso era aseara cacat pe el de beat. daca nu trimiti un comentariu prin care sa-mi zici ca nu e asa, ca de unde drac am auzit/vazut inseamna ca am avut dreptate?

  00
  • @Adrian Popa: aici vorbim de chestii rezonabile, nu de „ma-ta curva, tac-tu betiv”.

   prin rezonabil inteleg chestii despre care am aflat ca ar fi adevarate, dar pe care tu nu esti gata sa le anunţi.

 2. 3 lucruri diferite la 3 ziare. nu vroia sa spuna. prost cine-o intreaba

  00
 3. @Adrian Popa Dubios. Mai mult p*z*da decat os. Ce treaba are sula cu prefectura?

  00
 4. asta cu eu stiam si ei nu din universurile paralele e pe bune. Ti-am mai explicat de ce. Aveau toate sansele sa nu fi avut norocul sa afle inca :)

  00
 5. @ g9bahh exemplul e pur aleatoriu, nu te aprinde. Puteam sa zic ca a cazut cu bicicleta…

  00
 6. come on, esti director executiv si nu stiai? asta nu tine nici la gusti…

 7. My bad:))

  00
 8. Mai misto e cand ti se raspunde pe un ton iritat, esti facut in toate felurile si bagat in diverse chestii iar apoi tot tu esti acuzat ca ai o atitudine rauvoitoare.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube