diferenţa dintre a vorbi prostii documentate şi a vorbi prostii

documents by jelensZilele trecute mă conversam cu întâiul blogger al neamului politic, respectiv Darius. Îmi reproşa că pe blogul meu sunt scrise multe chestii aiurea, multe chestii nedocumentate. Şi mi-a dat exemplu că am scris de el că ia bani de la Năstase şi/sau de la Ciutacu pentru moderarea blogurilor.

Ca doi jurnalişti ce ne aflăm, am stat alături de tânărul blogger şi i-am explicat procesul jurnalistic al anchetei care a dus la publicarea acelor zvonuri (total nefondate, dacă îl întrebaţi pe el).

Cum am dedus că Darius ia bani de la Nastase?
La întalnirea cu politicieni, l-am chestionat pe dl. Bombonel asupra ajutoarelor pe care le are într-ale bloggingului. Dumnealui a recunoscut că are ajutoare, l-a indicat pe Darius (care la acea oră era în tren spre Bucureşti) şi pe asistenta dumnealui. A refuzat să răspundă dacă ajutoarele sunt plătite, schimbând subiectul. Ar fi fost mai simplu să spună că nu plăteşte, nu? Sau că o face, ceea ce l-ar fi pus într-o lumină nefavorabilă pe tânărul şi zgubuliticul blogger, de curvă plătită de pesedişti. Aşadar, luând în considerare cele de mai sus, am tras concluzia şi am publicat că ia bani. Şi ia.

Cum a dedus Darius că eu câştig 200€?
Pe de altă parte, eu i-am reproşat lui că, spre deosebire de mine, el chiar vorbeşte neacoperit. Şi m-am referit la interviul dat radioului din Cluj, unde susţinea că din cei 1.000€ pe care îi declară un blogger că îi face sunt prostii şi minciuni. Fără a-şi susţine declaraţiile. Argumentul lui maximal a fost că nu e vorba de mine. Desigur, nimeni nu s-a prins ca e vorba de mine, proştilor ce suntem!

Acest articol nu este despre Darius. Este despre mine.
Îmi place să cred că nu public ştiri false sau tâmpenii de dragul de a consuma banda serverului aiurea. Ştirile sunt fie verificate din mai multe surse, fie dintr-o singura sursă de încredere.

Dacă se întâmplă să public o informaţie falsă, nu e intenţionat. Iar dacă e o chestie de genul fuziunea metropotam-trilulilu sau zoso-piticu, sper ca voi, cititorii, să aveţi filtrul personal activ şi să vă prindeţi că afişul campaniei antifumat era trucat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

6 comentarii

 1. uitasem ca mai traieste anofelul

  00
 2. Pana la urma parerea lui are valoare pentru tine? 🙂

  In fond si la urma urmei ai putea scrie doar informatii false si tot nu ar trebui sa influenteze pe nimeni. Asta daca cititorul ar fi destept si n-ar fugi repede sa publice pe post.

  Partea buna, pentru tine, e ca ai ajuns la fel de credibil ca un ziar. De aici si responsabilitatea de a scrie lucruri veridice, nu?

  00
 3. lasati-ma cu bloggerii politicieni. 🙂
  sunt aia bloggeri cum sunt eu patriarh.
  apropos nu scrii nimic de panarama aia ce la cucu ursu carpatin PIN, care acum negociaza cu PSD pt functie?
  Mai centuristi si peronisti ca aia a lu’ Guse nu e nimeni in Romania.

  00
 4. @Darius: oitele ratacite trebuie indrumate si lamurite.

 5. care ar fi problema daca ar fi platit?
  pe blogul lui nu face politica deloc.
  mie chiar mi s-ar parea de bun simt sa fie platit.
  deci, care ar fi problema in cazul in care ar fi platit?

  00
 6. @toader: absolut nici una, zise securistul ajuns judecator.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.