Călin a tras ceva pe nas

Care este amploarea retelelor sociale in Romania?
C.R.: Succesul retetelor sociale nu e numai in Romania, e in toata lumea. Este singurul fenomen de amploare care a confirmat in ultimii ani. In internet sunt mereu chestii la moda. Aceste retele sociale au fost la un moment dat o chestie cool, acum sunt o constanta, un fenomen confirmat. Din primele 10 site-uri din lume 4 sunt retele sociale.

C.R.: Utilizatori inregistrati sunt 2,24 milioane, din care 1,65 milioane sunt activi in fiecare luna. Numarul de utilizatori e mai mare. Din cei inregistrati, 70% au varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Cat reprezinta publicitatea contextuala din totalul publicitatii online?
C.R.: E greu de spus, fiindca in momentul de fata nu avem cifre publice. Daca as face o estimare, este undeva sub 10%.

Călin Rotăruş, bossul ArboInteractive, într-un interviu pe internetics.ro (via)

Călin, ce reţea socială are succes în Romania? Spamogen? Hi5? MySpace?

Românii mai au de tras până să înţeleagă internetul. Abia aştept să vinzi publicitate targetată pe hi5, să vadă pepsi că le serveşti reclamele pe paginile cu curvulite.

Ca ea. Crezi că se sesizează cineva? Sau că fata e înscrisă într-un grup numit „grupul_anti_curve_care_is_fitzoase_si_se_mai_si_cred_frumoase„.

hi5,mizerii,arbomedia,social networking,dot ro,bani

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

 1. Cred ca in Romania, haifaivul este cea mai folosita retea sociala, chiar daca pentru tineret nu mai este sociala.

  00
 2. Calin si-a indulcit discursul. Stie si el ca hi5 este o trufanda, dar ce dracu sa faca ? Are contract de promovare :D

  00
 3. Spamogen! Genial. Si acum rad. :)

  00
 4. Te grabesti cu concluziile cand intrebi ce retea are succes in Romania.

  Intra aici, la Alexa, sa vezi Hi5 pe locul 3

  00
 5. se vede de la o posta ca ala e profil facut de altcineva ca sa o ia la baza pe aia, dar asta nu spune de ce inca exista acel profil pe hi5.

  00
 6. eu nu asta subliniam…

 7. Mai, faptul ca hi5 este o aberatie sinistra, un spam nenorocit, o manea online, nu inseamna ca nu are succes, eu personal cred ca au milioane de utilizatori din Romania, tocmai pentru ca li se potriveste modelul…
  Si noi avem destule astfel de minuni: noi2, aman2, voi2, ei2, ei4, noi3 si altele… Faptul ca au mii si mii de utilizatori si uite-te cate afisari fac Neogen, vezi in studiul SATI… E un succes. Ca e un succes fals, kitsch, ca sunt cei mai jos utilizatori, cei mai prosti, saraci, fraieri, NU intereseaza pe nimeni.
  Se cauta masa multa, cat mai multa, trafic cat mai mare. Nu face nimeni reclama pentru a targeta pe intelectuali…

  00
 8. Greu sa spui ca Hi5 n-are succes cand atrage spre 2M useri din Romania. Deocamdata domina, dar segmentul e atacat de multi – ne putem astepta la surprize.

  Statistic, atunci cand se strang 2.2 milioane de oameni in acelasi loc nu sunt toti fete mari si premianti. Ei au oricum o politica de curatare a profilelor de genul asta si pana acum au reusit sa se fereasca de scandaluri majore, spre deosebire de alte retele sociale.

  00
 9. Atunci când lumea te întreabă pe stradă „ce pagină de hi5 ai?” în loc de „zi-mi şi mie numărul de telefon” sau mai noul „id de MESS?!” (greo o fi mă să spuneţi id yahoo?) ştii că ceva nu e bine…

 10. Ca tot suntem in tema… cele mai poplare site-uri de social networking:

  http://i28.tinypic.com/m9x72c.gif

  Suntem in companie buna, in afara de noi hi5 mai e number oan in Mongolia, Libia si Ecuador.

  00
 11. Băi, idee de advertising – bannere cu DUREX pe Haifaiv!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube