Barăcile și alte construcții din curte…

Mă duc la o vecină să tai un vișin uscat, că o încurca prin curte și e mișto să faci grătar cu lemn nobil. Plus, aveam un fierăstrău nou și mă mâncau palmele să îl încerc. În curte, două construcții din lemn în care stăteau animale pe vremuri, înainte să se interzică prezența lor în oraș, pline cu troace. Mobilă veche, trunchiuri de copaci, bucăți de lemn rămase de la construcții, o canapea roasă, alte minuni.

Nu sunt ceva ieșit din comun pe aici. Oamenii aveau nevoie de spații de stocare și le era lene să se organizeze în beci sau în pod (sau au alte troace acolo) și au folosit vechile cotețe și cocini sau au mai trântit o baracă. Nu contează ca ocupa din curte, aveau lucruri de băgat în ele. În curtea de lângă a mea (proprietarul e plecat, tund eu iarba pe acolo) este un grajd de animale de vreo 25mp, din cărămidă, ca să nu înghețe animalele iarna. Hai să zicem că ăștia sunt plecați, nu le pasă, dar sunt din astea zeci prin oraș, rămase de pe timpuri. Unii le-au convertit în zone de locuit dacă s-a putut.

Dar cea mai bună poveste am auzit-o în altă situație. Mă duc la un amic să îl ajut cu ceva mobilă de mutat prin casă. Era iarnă, ninsese. Curte mare, trei proprietari în curte, două mașini în curte, încă două afară. În curte, trei garaje de culori și dimensiuni diferite.

– Băi, Jeane, de ce nu vă băgați mașinile în garaj, să nu mai ningă pe ele?
– Păi, nu sunt garajele noastre.
– OK, nu sunt ale tale, dar nici ăștia din curte nu le bagă în garaj?
– Nu ai înțeles. Nu sunt ale noastre, proprietarilor.
– Dar ale cui pana mea sunt?!
– Nu știm.

Deci oamenii, proprietari pe lotul ăla de pământ, pe care plătesc impozit, au în curte niște construcții cu lacăt pe ele și nu au fost curioși să vadă ce e acolo. Pe terenul lor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

41 comentarii

 1. trebuie sa-ti iei o drujba….ai sa vezi ce cautat o sa fii

  00
 2. După ce ai tăiat vișinul i-ai zis:
  – Drept plată fie îmi coși un nasture la geacă, fie faci sex cu mine
  Iar ea ți-a răspuns:
  – Ce crezi că sunt eu? croitoreasă?!

  00
 3. Cum poate altcineva să aibă garaj pe terenul tău ?

  00
  • probabil sunt ramase de la fostul/fostii proprietari ca altfel nu prea are cum…

   00
  • Sigur a ramas de la cine le-a vandut proprietatea. Le-o fi facut o reducere dar doar daca promit ca nu se uita ce e in soproanele alea.

   00
  • Poți vinde terenul fără a vinde construcțiile ce se regăsesc pe respectivul teren.

   00
  • Curtea comuna e ca la bloc, terenul e in indiviziune, al tuturor si al nimanui. Iar faza cu garajele e la fel ca si cu boxele la bloc, poti sa le vinzi separat, sau sa pastrezi una si sa vinzi alta. Probabil oamenii au vandut bucata lor de casa dar au pastrat garajul.

   00
 4. “proprietarul e plecat, tund eu iarba pe acolo“

  Proprietarul știe? :D

  00
  • Cam ce fel de iarba, canepa pentru instalatii?

   00
  • Decât să te invadeze buruienile de alături faci un pic de munca voluntară. În plus altfel arată când te uiți pe geam. Nu atrage hoții. Îți dă un sentiment de bine când vezi ordine.

   00
  • da, în 2010 când ne-am mutat aici, iarba era mai înaltă ca mine. peste un an au venit proprietarii, ne-am cunoscut, au văzut și ei că nu e treabă, au lăsat poarta dintre proprietăți deschisă ca să îmi fac de cap. dacă nu mă înțelegeam cu ei, luam niște plasă din aia verde și puneam pe gardul comun ca să nu mai zboare vântul semințele de buruieni in grădina mea.

 5. “Deci oamenii, proprietari pe lotul ăla de pământ, pe care plătesc impozit, au în curte niște construcții cu lacăt pe ele și nu au fost curioși să vadă ce e acolo. Pe terenul lor.” – asta m-a dat pe spate. E esenta Romaniei, nu e treaba mea, nu ma bag, nu stiu, nu cunosc, nu sunt din zona.

  00
 6. Si eu am baraca in curte. Nu am beci, iar in pod nu vreau sa tin lopeti, cazmale, masina de tuns iarba si instalatia de filtrare a apei…

  00
 7. Deci nu va puneti visini in curte ca il mananca pe zoso palmele si poae si alte membre si iese nasol.

  00
 8. “Mă duc la o vecină să tai un vișin uscat” – prima data cand aud eufemismul asta.

  00
 9. NOU
  #21

  A cerut doamna autorizație de la primărie pt tăierea copacului? Am impresia că e nevoie de așa ceva și pe domeniul privat :))

  00
 10. Ce mobilă are amicul ala dacă te-a chemat pe tine la mutat?

  00
 11. Poveste cu Tata: Mestere de ce nu facem curat in grajd sa bagi masina inauntru , spargem un zid facem curat si gata….nimic. Dupa prima iarna el: Auzi ai planuri cu grajdul ca as vrea sa fac garaj din el.

  00
 12. Tai pomi, tunzi iarba, muti mobila. Cum facem sa ne invecinam ?

  00
 13. legal este posibil ca alta persoana sa fie proprietara unei constructii pe terenul tau; eu am aflat cand mi am cumparat casa si a trebuit sa acord drept de trecere pe terenul meu pentru un garaj al vecinilor

  00
 14. Daca tot ai adus vorba de taiat lemne. Ai vazut toporul asta https://chopper1axe.com/chopper1-axe ?

  00
 15. Asta e topor de neofiți. Mai trebuie să te și uiți unde dai să știi unde crapă.

  00
 16. Ma duc și eu la vecina de la 3 sa ii tai vișinul uscat.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.