Apel la femeile din Parlament

Fetelor,

Vreau trei chestii de la voi:

  1. scaun obligatoriu pentru copiii din maşină. indiferent că vorbim de oraş sau de sat, copilul trebuie să stea pe scaun, legat. e groaznic ce se întâmplă pe şosele, cu copiii lăsaţi liberi prin maşină şi se întâmplă cel puţin un accident pe lună în care un copil moare zburând prin maşină la impact.
  2. modificarea legii ca să permită luarea copiilor de la părinţii inapţi, ca să nu mai existe cazuri din astea.
  3. introducerea de aparate de bruiat semnalul GSM în şcoli. am explicat aici ce e ăla şi la ce ajută.

Cele de mai sus nu au legătură cu partidul din care faceţi parte, cu platforma politică sau cu alte minuni de acest gen. Se poate. Serios că se poate. Cred că puteţi lucra împreună la aceste modificări foarte necesare societății noastre.

 

hands

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. NOU
    #1

    4. Subvenționarea prezervativelor cu susan, mă bat pentru cauza asta de ani întregi prin mii și mii de medii de informare.

    5. Legi mai stricte cu privire la meseriile de maseuri și ospătari. Practicanții acestora ar trebui să fie exclusiv de sex muieresc și orice bărbat prins că practică una din aceste meserii să fie transformat în femeie prin smulgere sau tăiere cu ciobul.

    6. Întărirea normelor sanitare a celor care servesc mâncare la bâlciuri. M-am săturat să tot găsesc cărăbuși și flegme în floricelele mele cu mujdei.

    Restul continuați și voi, dacă e… să ne punem capul la contribuție și să scoatem odată și-odată țara asta din rahat.

    00
  2. Cu primele doua sunt de acord. E vorba de viata si de moarte. Cu ultima nu sunt, indiferent care ar fi motivele. pentru ca, ghici ce!, si ea poate fi despre viata si moarte. Cand vei avea copil de 8-9 ani la scoala, eventual o fata, atunci sa vorbesti. Sunt atatia copii bolnavi – si nu vorbesc de bronsite si raceli. Vorbesc de diabet, de autism etc. Ca parinte trebuie sa poti fi informat, atunci cand e cazul, de starea copilului tau. Si cine sa o faca daca nu el? Si tot ca parinte trebuie sa iti educi copilul sa isi tina telefonul in ghiozdan, pe mut si sa inteleaga ca nu e o jucarie ci un instrument de comunicare. Si mai e ceva: habar nu ai cum e sentimentul ala ca a trecut o ora de cand copilul tau trebuia sa ajunga acasa si el nu a facut-o. Si nu stii cum sa pleci de la birou, cum sa faci si unde sa te duci mai intai. Ca seara sa afli ca i-a mai tinut doamna o ora la nu-sh ce repetitii sau la pregatire sau pur si simplu idioata a uitat sa „le dea drumul” pentru ca s-a luat cu vorba cu o mamica.
    Mi se pune pata pe ochi cand vad specialisti in probleme d-astea cu copiii ca isi dau cu parerea si sunt atat de categorici desi singura lor tangenta e ca si-au varsat spermatozoizii intr-un servetel.

    00
  3. din câte stiu eu, există o lege în România care impune obligativitatea scaunului de masină pentru copii si legarea copilului cu centrura în respectivul scaun până la 6 ani. Există, e adevărat, mulți părinți dobitoci care nu țin cont de lege, ar trebui ca poliția rutieră să facă niste controale tematice si să amendeze serios pe subiectul ăsta

    00
  4. Primul tau articol politic cu care sunt 100% de acord.

    00
  5. @Vali: de acord cu asta. Dar pe tine, ca parinte, nu te afecteaza abuzul Maricicai asupra lu’ angry birds. Nici ca Gigel face poze cu galaxyul cand doamna ia de urechi pe cate unul. Nici ca Ana da sms-uri lu’ Cornel. Altfel ar trebui tratata problema. Poate cu educarea parintilor care nu isi educa pruncii. Poate cu instalarea sistemului de bruiaj, poftim, asa incat sa se dezactiveze cand suna clopotelul de iesire si sa se activeze cand suna de intrare. Pot trai si accepta asta. Desi nu s-ar rezolva decat cu functia gsm a aparatului. Jocurile, muzica, aparatul foto raman active. Noi am ales, la o sedinta cu parintii, sa cadem de acord ca doamna invatatoare poate confisca definitiv telefonul in cazul in care, in timpul orei, respira alt aer decat cel din ghiozdan. Si niciodata, in clasa fiica-mii, nu a fost necesara masura asta. Dar fi-miu a ramas fara telefon un an si nu a fost o tragedie. Am considerat ca dupa un an a inteles mesajul, si-a insusit educatia si de la inceputul anului astuia nu am avut probleme.

    00
  6. https://www.ted.com:443/talks/steven_levitt_on_child_carseats

    „Steven Levitt shares data that shows car seats are no more effective than seatbelts in protecting kids from dying in cars. However, during the question and answer session, he makes one crucial caveat.”

    Scaunele de copii sunt bune pana la o anumita varsta/inaltime, dupa care fac mai mult rau decat bine. La copii peste 6 ani se recomanda folosirea centurii, simplu si gratis.

    00
  7. Bărbații din parlament nu vor fi de acord.

    00
  8. @GD: Eu am doi copii, unul la scoala unul la gradinita deci ies din categoria cu servetelul. Si pe vremea noastra erau copii bolnavi sau ore de „meditatie” si desi nu existau mobile parintii nostri nu faceau infarct.
    Degeaba il educ eu pe al meu sa isi tina telefonul in geanta daca alt copil nu o face si ii deranjeaza si pe ceilalti.

    00
  9. draci aparat de bruiat sistemul GSM. pe vremea mea daca suna vreun telefon sau daca profesorul vedea ca un elev se juca SnakeII ii confisca telefonul si il primea inapoi la sfarsitul orelor de la diriginta, impreuna cu o predica. metoda a functionat perfect, toti eram atenti la ore si compuneam ringtone`uri polifonice in pauze.

    00
  10. @GD: la voi la ţară nu s-a auzit de brăţări de urgenţă şi trackere GPS?

    00
  11. Aia cu bruiatul telefoanelor in scoli e o tampenie. Sa fim seriosi, lumea evolueaza, tehnologia intra in viata sociala tot mai tare. Exista si alte metode, nu numai solutii de tipul „old fart”, hai sa bruiem telefoanele. In anii 90 cand eram eu in liceu profesorii ne persecutau pentru cercei si plete. Pustii sunt la fel si azi, doar moda se schimba. Chiar, ce s-a intamplat cu generatia emo? Au murit cu totii, s-au sinucis, si-au taiat venele? Mda.

    00
  12. Cu primele doua sunt de acord. Cea de-a treia s-ar impune mai degraba in puscarii…

    00
  13. toate sunt bune si acceptabile, daca nu necesita efort sau sacrificiu. cand vine vorba de renuntari, nu avem nevoie de inovatii. civilizatiile s-au construit pe sacrificii.

    00
  14. de acord cu toate 3

    00
  15. Un tracker GPS transmite coordonatele tot prin reteaua GSM.
    In cazuri de urgenta, pentru a se anunta parintii, se poate folosi si telefonul fix al scolii. Se pare ca toti au uitat ca mai exista si telefoanele fixe.
    Apropo, niciun sistem de bruiaj nu va bloca accesul elevului la angry birds, instalat pe telefon, sau la aplicatia foto.

    00
  16. @Silviu: pentru copiii care abuzează de telefoane şcoala e o puşcărie.

    00
  17. Eu am scoala la 20 metri deci nu se poate.
    Doar daca bruiajul nu sare gardul nu am nici o problema.

    Cu primele doua sunt de acord.

    00
  18. @Mihai: merci ptr link. Foarte interesant.

    00
  19. In scoli e discutabil daca e necesar. Doar in clase, si doar in timpul orelor, daca e posibil.
    In pauze e legitim sa mearga telefoanele.
    Se poate rezovla si prin regulamente foarte drastice.

    De asemenea ar trebui bruiate telefoanele la teatru, cinematograf, etc.

    Despre scaunul de la masina nu comentez… dar tu cand erai mic nu ai stat in scaun de masina.

    00
    • @Serj K: pe vremea aia maşinile mergeau cu greu cu mai mult de 80.

    • e adevarat ca nu am stat pe scaun special cind eram copii insa asta nu inseamna ca nu era periculos. e doar sansa ca nu am patiti nimic si sunt sigur ca au fost destui copii care au murit si pe vremea aia. de-aia au si aparut scaunele speciale pentru copii si legislatia aferenta.

      00
  20. Vali, ca sa vezi raspuns! Pe vremea ta masinile nu mergeau cu mai mult de 80. :) Pune-ti copilul de 6 ani pe bancheta din spate. Mergi cu 60. 70. 80km/h. Apoi franeaza brusc pentru ca un idiot traverseaza soseaua cu oile lui. Iti aduni copilul de sub scaunele din fata? Il aduni. Raspunsul tau legitimeaza pe vecinul are are lada 1100 si copil de 2 ani sa il tina fara scaun.
    @Ionut. La mine la tara nu s-a auzit decat ca esti prost, nu si de trackere gps.
    @Adiden: drept e ca si pe vremea voastra erau telefoane si nu faceau parintii infart. Dar nici tu nu faceai ca se juca copilul din spatele tau Snake.

    00
    • @GD: confunzi „eu merg incet, n-are ce să se intâmple, şi te loveşte un bou care circulă cu 160 prin localitate” cu „toate maşinile abia se târâie pe şosea”.

  21. @vali:

    Test la 32km/h:

    https://youtube.com/watch?v=dTGWx7mwL1I

    Viteza aia o prinde și o dacie veche.

    00
  22. Pentru 1. exista deja lege dar politia nu o aplica.
    Idem pentru 2.

    3. nu cred ca ajuta pentru ca se pot juca Angry Birds și fără acces GSM.

    00
  23. Partea cu telefonul tine de disciplina si aici ajungem la o problema mai profunda: nu mai prea e disciplina in scoli. Profesorii nu mai au posibilitatea sa se impuna in fata copiilor. Mijloacele punitive sunt interzise, iar notele se dau artificial marite ca nu da bine sa ramana prea multi corijenti sau repetenti.

    00
  24. Referitor la punctul 1:
    – tine mai mult de responsabilitatea parintilor decat de lege. Cei iresponsabili oricum nu vor lua/folosi scaunul de copil. O reglementare foarte stricta va ridica probleme: cati taximetristi vor mai lua parinti cu copii in masina? Eu, sofer fara copii, iau in masina niste prieteni cu copii, ma amendeaza politia ca nu am scaune pt ei?
    Ca paranteza, am copii si folosesc scaune speciale pentru ei chiar si fara sa fiu obligat legal

    00
  25. @Vali: ăştia de comentează pe aici cu scaunele sunt cumva genul de meseriași care nu îşi pun nici anvelope de iarnă, nu aprind nici luminile noaptea, conduc cu 10 mâini ocupate etc?

    00
  26. as adauga: camere video in fiecare clasa, notele sa apară pe internet la fel si prezenta elevilor ..

    00
  27. Mi-a placut post-ul. Banuiesc ca poti sa faci apel si la barbatii din Parlament: au si ei copii, sunt si ei parinti si sunt mult mai numerosi.

    00
  28. @dan:
    1. Da, tine mai mult de responsabilitatea parintilor pentru ca legea nu se aplica. Nu am vazut niciun politist sa amendeze un parinte cretin care conduce cu copilul in brate
    2. Daca punctul 1. nu s-ar aplica, ci s-ar aplica amenzi in schimb, toata lumea ar folosi scaunul de copil.
    3. Cati taximetristi? Niciunul dintre cei care nu are scaun de copil in masina. E simplu, ca in orice alt stat European.
    4. Da, te amendeaza, la fel ca la pct. 3, ca in orice stat European.

    Doar noi romanii suntem mai speciali, doar la noi e mai greu, doar la noi nu se poate. Oriunde altundeva nu te lasa nici sa iesi din maternitate cu bebe daca nu le arati scaunul montat in masina… La noi ar fi prea drastic, chipurile… „Da’ cine-s astia sa-mi spuna mie cum sa-mi cresc copilul.” si „Da’ io cum am crescut fara?” sunt niste replici taaaare inteligente.

    @zoso: La punctul 3 nu sunt de acord cu tine si din punctul de vedere al profesorilor, care n-ar mai avea nici ei acces la telefoanele lor. Cu ce as fi de acord, ar fi confiscarea telefonului in caz ca suna in timpul orei sau in caz ca elevul prefera facebook app in loc de ecuatia de gradul 3.

    00
  29. Eu predau la o scoala in care nu este semnal la telefon, la 10 metri de scoala exista semnal, dar in scoala nu este. Culmea ca s-au obisnuit elevii sa nu vina cu telefoane la scoala, cand au urgente parinti stiu sa sune la secretariat… cred ca uneori uitam de unde am pornit, poate daca ne-am revizui putin comportamentul, ideile si actiunile… consecintlele ar fi mult mai placute, bine-nteles… atunci nu se votau minim 400 de inapti in parlament… sub nici o forma

    00
  30. Bine zici, zoso! Dar nu doar femeile din politica ar trebui sa aiba grija de aceste aspecte. Indiferent de ce schimbari vrei sa faci, acestea trebuie propuse sustinute mai intai de o femeie, urmand ca mai apoi sa fie implementate de catre o femeie!

    00
  31. @tiby: stiu un liceu particular din bucuresti care are tot ce zici tu… ICHB.

    00
  32. Mai sa fie, chiar toata lumea de pe aici a avut mobil la scoala?

    Desi cred ca mult mai ieftin si mai eficient pentru punctul 3 ar fi ca telefoanele mobile, tabletele, laptopurile, cerceii care vibreaza pe Beyonce sa ramana la intrarea in scoala, si sa se restituie dupa.

    Sunt de acord cu tine, GD, se intampla nenorociri – daca se intampla una o sa fii sunat de altcineva decat copilul tau de 8 ani caruia i s-a intamplat nenorocirea.

    Am avut placerea si onoarea sa fac practica pedagogica si mai tarziu sa fiu seminarista la facultate. Daca copchilul nu vrea sa fie la ore, si vrea sa faca altceva, sa joace Angry Birds sau Snake II (e, ce vremuri!) poate sa nu intre la ore. Daca a intrat la ore, trebuie sa fie atent. No phones in the classroom.

    00
  33. Hai ca daca e ministru la Telecomunicatii fostul actionar si patron Sebastian Ghita, de la Asesoft si in trecere pasagera la Realitatea TV, face varul lui Iulian Stanciu o firma pe langa Teamnet care sa le vanda dispozitive de bruiat in licee si facultati.

    00
  34. Hai ca cu trackerele GPS deja exageram .Pai , voi va dati seama ca acele bratari deja ii pun un titlu pe frunte copilului? Ganditi-va ca in scolii, este nevoie doar de unu sa stie ce este si dupa saracul copil cu bratara o sa ajunga sa fie dat la margine din cauza asta . Copii sunt atat de rai in zilele noastre incat se leaga de aproape orice si uitati-va cate batai sunt in scoli, cati copii nu ajung sa le frie teama chiar sa intre in aceea scoala din cauza colegilor chiar daca parintii afla de la alte surse sau peste ani. Sunt atat de multi factori care trebuie luati in considerarea si pusi in balanta si totusi sunt si exista solutii mult maqi simple .
    Una din ele a dato chiar maddy prin confiscarea telefonului pana la sfarsitul orelor . Pana la urma o sa se invete copii daca vor sa mai aiba telefonul in timpul orelor.
    In rest sunt total de acord cu celelalte doua.

    00
  35. …..eu zic acum sa facem obligatoriu ca spalatul pe diniti sa fie de min . 5 min de 3 ori pe zi -si spalatul pe corp de min. 1 data pe zi….De ce dracu sa faci cu sistem de bruiare GSM in scoli?! Pai nu-i cumperi telefon la copil si gata. Ca parinte daca il lasi cu asa ceva la scoala tolerezi asta -ca profesor daca tolerezi sa-ti sune telefonul in timpul orei -o meriti , etc.

    @Vali cum adica mergeau cu greu cu 80km/h. Dar faptul ca daciile, oltciturile de pe vremea aia aveau tabla ca foaia de hartie sunt sigur ca o pateai mai rau decat pe vremea noastra cu toate sistemele de securitate. Defineste te rog copil -adika pana la ce varsta sa fie obligatoriu?!In principiu scaunele auto sunt recomandate pana la 12 ani maxim si la o greutate de 36 kg -peste deja se folosesc centurile masinii. E foarte dificil sa obligi un copil de 1-4 ani sa stea tot timpul in scaunul de copil -tocmai pentru ca nu le place acest lucru-mai ales la drum lung. Desigur ca in marea majoritate a tarilor sanatoase la cap din cate stiu eu este obligatoriu sa ai scaun de masina-prin urmare se poate insa la ce drumuri au ei e si normal. Sa te vad cu un copil de 1,2 ani sa-l pui in spate in scaun si sa mergi pe drumurile noastre de kkt pe drumul Buc-Satu Mare adika aprox 9 h fara sa-l scoti din scaun (probabil nevasta in spate) si sa vezi cum o iei razna.

    00
  36. Vad ca lumea o da in diverse cu scaunul de masina. Ce facem daca avem de luat un prieten cu copil, taxi, etc. E simplu, procedati ca in vest:

    Ai de luat un copil cu masina si nu ai scaun, nu il iei.
    Esti taxi? Obligatoriu trebuie sa ai un inaltator sau doua in portbagaj.
    Daca respectivul copil este prea mic pentru inaltator si parinti nu au scaun refuzi cursa.
    Amenda in caz de nerespectare? Sigur ca da, dar si imposibilitatea continuarii drumului pina la remediarea problemei, exact ca in vest.

    00
  37. De unde bani pentru aparate de bruiaj?!? Toti banii merg pe șpă.. borduri.

    00
  38. Ai putea adauga pe lista si cresterea indemnizatiei mamelor inteligente, pentru cresterea copiilor;indemnizatie care este plafonata acum la 3400 roni, se pare ca statul nu doreste sa tina femeile inteligente acasa sa-si creasca copii, are nevoie de ele sa lucreze sa-i dea statului impozite lunare, care depasesc de cateva ori amarata asta de indemnizatie.Ca sa nu mai vorbim despre perioada prenatala, de 126 zile de concediu in care viitoarea mama pe care e pus-o naiba sa faca cariera primeste un salariu la fel limitat, la 8000 si ceva roni, bani pe care ii plateste firma, dar suma a fost limitata de stat.Ce legi sunt facute in favoarea cetatenilor?

    00
  39. @redalf: „e foarte dificil să obligi un copil de 1-4 ani să stea tot timpul în scaunul de copil”. De acord, foarte dificil, nu imposibil. Pentru mine, „foarte dificil” a însemnat o jumătate de oră în parcare la Billa. O singură dată. Fusesem la cumpărături cu moştenitoarea, care pe atunci nici măcar nu avea 1 an, adică intra la categoria bagaj de mână. În schimb, făcea „podul” ca un luptător de greco-romane cu experienţă. Nici n-am încercat să o pliez cu forţa s-o bag în scaunul-scoică în care stătea la vârsta aia. Am făcut câteva tentative, la distanţă de câteva minute, şi la fiecare împotrivire îi repetam calm (că dracii mi-au trecut după primele două încercări) că nu plecăm de-acolo până nu se aşază în scaun. Şi crede-mă, înţelege, chiar dacă nu vorbeşte.
    Fiică-mea a stat tot timpul în scaunul de copil, când o lăsam la părinţii mei o lăsam cu tot cu scaun. Acum are mai mult de 7 ani, i-am scos spătarul de la scaun dar încă stă pe înălţător. Acum îşi pune singură centura, şi ghici ce: dacă ies din garaj şi încă nu s-a legat, ţipă la mine „hei, stai, eu nu mi-am pus încă centura”.
    Şi apropo de ultima frază, avea vreo doi ani când am făcut un drum de la Timişoara la Braşov (cred că mai mult de 9 ore), cu jumătate de oră la Sibiu în benzinărie stând mândra pe oliţă, cu concert în spate după ce s-a întunecat, etc. Pe la 3 ani am făcut un drum Timişoara – Austria, aproape 12 ore. N-am luat-o razna nici eu, nici ea, pentru că eu nu conduc mai mult de trei ore fără pauză. Şi pauză înseamnă că scoteam şi copilul din scaun.

    00
  40. Scaunul pentru copil trebuie sa fie obligatoriu, intrucat nu e normal ca plodul sa zboare prin masina dupa cum ii vine lui, ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca esti un parinte cat de cat intreg la cap, vei realiza din primele secunde ca este un pericol.
    Luatul copiilor de la parintii inapti se practica si in ziua de astazi, dar din pacate doar dupa ce copilul pateste ceva si lumea isi da seama ca nu e supravegheat indeajuns, sau dupa ce tata se imbata si ii da in gura mamei pana o baga in spital.
    Cu bruiatul gsm…este o masura buna si utila, si poate in felul asta o sa invete si copiii mai multe despre Stefan cel Mare decat despre cum incearca Oana Zavoranu sa se sinucida.

    00
  41. @vali petcu: a 3-a chestie e deja in vigoare:Se numeste Regulament de ordine intrerioara. Nu-i nevoie de Parlament pentru asta. Trebuie doar aplicata. (la fel ca oricare alta lege, nu-i asa)?

    Agrumentul pentru interzicere nu-i tocmai corect:
    „Să nu îi mai dea Gigeluş smsuri Maricicăi în timpul orei.” Ce-ai cu iuvirea dintre Gigelus si Maricica? Deranjeaza pe cineva? Deci, de fapt deranjul provocat ar fi problema. Fix pe baza deranjului exista deja posibilitatea de a lua masuri punitive, ca de exemplu confiscarea telefonului…

    Argumente pentru utilizarea telefonului:

    Arguemntul 1: Chestiuni vitale.
    La iesirea de la scoala, unul din colegii fiicei (si inptamplator unul cu toate doagele la el) „si-a luat omor”de la „absoleventii” de anul trecut. Asa de proba… Sa vada daca exista portar, sau cum s-a laudat noul minister, chiar si un politist de proximitate. Nu era.
    Atunci a testat fiica mea cum functioneaza numarul 112 . (n-a functionat nici ala la timp; poate e de discutat aici ce se intampla cu apelurie pierdute la 112) Oricum principiul ramane.

    Argumentul 2: Chestiuni de comoditate.
    Dus copilul la ora optionala de sah. Oops e portar. Care preia copilul de la usa scolii. Copilul constata ca „nu se mai face” ora. Are de ales: sta ca prostul pe holul scolii (si se intalneste cu cei din exemplul de mai sus) sau suna sa ma intorc sa-l iau inapoi acasa.

    Chestiune de principiu Tehnologia poate fi utilizata ilegal. Asta nu inseamna ca tehnologia in sine trebuie scoasa in afara legii.
    Exemplu: Cum ar fi o lege sa limiteze viteza maxima a masinii la 140km/h?

    00
  42. @Serj K: esti prototipul unuia din tipurile de oameni care ma calca cel mai mult pe nervi: „lasa ca atunci cind eram noi mici X si Y nu erau obligatorii, si uite ca am supravietuit”.

    Oamenii de genul asta nu pricep statistica si procentajele. Acum mii de ani nu exista medicina moderna, si uite ca unii oameni au supravietuit. Dar e vorba de „UNII”, si speranta medie de viata nu era pe la 80 de ani ca in tarile civilizate de azi, ci mai curind pe la 30-40.

    Faptul ca unii au mers in masina cind erau copii fara centura si/sau scaun si au supravietuit nu inseamna ca e o idee buna sa lasi toti copiii fara centura/scaun.

    @zoso: 2 Dacii vechi care se lovesc frontal cind fiecare are 50-60 km/h sunt la fel de mortale ca 2 masini moderne care se lovesc frontal la 100+ km/h.

    Sa nu uitam ca Daciile alea vechi nu se compara cu masinile moderne care sunt muuuult mai sigure. Daciile alea vechi erau niste cutii de conserve fara airbag-uri, fara ABS (nu mai vorbim de ESB si alte SF-uri), fara componente concepute sa preia cit mai mult din forta impactului etc. Asa ca in caz de accident la 40 km/h in Dacie erai probabil mai expus decit la 60 sau chiar 80 km/h intr-o masina moderna.

    Motivul pt care era mai sigur sa mergi cu masina atunci nu era viteza redusa, ci numarul mult mai mic de masini de pe drumuri si, partial, faptul ca romanii nu descoperisera inca libertatea. Ma refer la „libertatea” de a trece pe rosu, de a intra cu mega-tupeu pe contra-sens, de a intra pe sens interzis si a-l injura pe ala care vine pe sensul corect daca nu se da la o parte sa-ti faca loc etc – nu ca nu ar fi fost smecherasi si atunci. Erau, dar erau mai putini, la fel ca si masinile.

    00
  43. NOU
    #47

    Eu vreau urgent modificarea Legii Sponsorizari !!!

    00
  44. Eu as face altceva. În primul rând as elimina din scoli absențele. Dacă nu vrei scoala, nu vii si gata. În al doilea rând, dupa clasa a 7-a nu as mai impune un număr sau un tip de ore, ci as lasa elevii să aleagă ce ore doresc. Dacă mulți vor alege sport si pauza, atunci asta să facă, e alegerea lor buna sau rea. Eu daca as alege matematica pentru că-mi place, ma voi duce din plăcere la ore astfel nu il voi deranja pe Gigel cu SMS-uri sau el pe mine pentru ca nu ma voi plictisi. Eu așa as rezolva problema 3, cu primele doua sunt de acord.

    00
  45. As sprijini prin toate mijloacele orice initiativa care sa impuna scaunul obligatoriu pentru copii.

    00
  46. In toata lumea este obligatoriu acest scaun, doar la noi in Romania decid parintii daca e bine sa iti transporti copilul in asa ceva. Sa speram ca in 2013 o sa se modifice legislatia si o sa ne transportam copiii in siguranta.

    00
  47. Udrea n-are copii.

    00
  48. NOU
    #52

    Profesorii nu vor fi niciodata de acord cu bruierea semnalului telefonic, cred ca e o situatie evidenta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.