Adevărata problemă cu “bloggerii”

După “credibilitate şi relevanţă” şi “opinie”, azi atacăm problemă a bloggerilor mici. Pentru că ăsta e doar vârful aisbergului…

Men don’t know, but the little girls they understand

Atunci când nişte oameni din online m-au menţionat pe ciorna unei liste a celor mai influenţi oameni din internet, unii s-au uitat chiorâş. Păi, stai un pic, zoso e un luzer cu coşuri, fără prietenă (asta e adevarat, deşi amicii îmi spun că sunt tru), fără viaţă socială, care stă toată ziua în casă şi scrie prostii pe blog. Aşa o fi, dacă nişte indivizi o repetă fără oprire.

Important prin proxy.

La Netcamp şi la  Webclub au fost invitaţi tot felul de bloggeri. Unele alegeri m-au surprins. Unii bloggeri au fost invitaţi pentru că sunt în topul trafic.ro. Alţii pentru că la un moment dat s-au băgat în seamă cu bloggeri mai mari şi mai vechi. Toţi au mers acasă şi au scris, iar cei mai mulţi nu au realizat un lucru. Ei au fost invitaţi acolo pentru că există pe net bloggeri care influenţeaza. Care apar la tv şi în ziare şi care fac succes online. Nu, nu ei. Articolele scrise de ei arată de ce nu merită să fie invitaţi nicăieri.

Ego trip.

Spuneţi-i cum vreţi. Poate sunt terminat şi asta e ultima mea suflare. Poate sunt prea exigent. Poate m-am mutat în Germania ca să am o scuză că traficul a scăzut dramatic. Poate vreau să păstrez totul pentru mine. Nu ştiu.

Ce ştiu însă e că exista oameni care nu au ce căuta la conferinţe, alături de mine, purtând titulatura pe care o port şi eu. Nu vreau oameni în aceleaşi campanii ca şi mine, nu vreau oameni care să facă acelaşi payperpost pe care îl fac eu. Pentru că eu am muncit pentru statutul pe care îl am. Alăturarea cu persoane de asemenea factură nu îmi aduce decât deservicii. Nu, nu sunt pe aceeaşi treaptă cu Swamp, cu Alinush, cu Sorin Ruşi, cu Mazgalici, cu Perfu, cu Blogatu. Nu. Sunt pe aceeaşi treaptă cu eCostin, cu Bobby, cu Boioglu, cu Etherfast. Nu sunt pe aceeaşi treapta cu Orlando, Novac, Panaitescu, Boerescu, Fluture, Manafu, Butnar, sunt conştient de asta şi îmi ştiu locul. Chiar dacă îi fac la trafic, asta nu înseamnă că nu realizez care îmi e valoarea, în comparaţie cu ei. Importanţii prin proxy nu realizează care le e locul. Lor li se cuvine.

Noua ordine blogosferică.

E de fapt veche de când lumea. La Politica 2.0 am schimbat câteva politeţuri cu Cristian Poteraş, primarului sectorului 6, şi cu Emil Hurezeanu, şeful boardului RCG. Poteraş mi-a spus că a fost constructiv, chiar dacă tonul a lăsat de dorit, iar Hurezeanu mi-a spus că sunt un fenomen.

Ordinea e simplă. Scrii ceva interesant şi coerent, te citesc nişte oameni interesanţi şi coerenţi din domeniul respectiv, te bagă în seamă, te simţi bine şi mai scrii ceva interesant. Te laudă, îţi strâng mâna, te acceptă în discuţia lor, mai schimbă o idee, îţi mai cer o părere. Aşa funcţioneaza lucrurile. Puştii de mai sus beneficiază de faimă fără a spune nimic. Şi au pretenţia de a sta pe aceeaşi treaptă cu mine. Nu, lucrurile nu funcţionează aşa şi cineva trebuie să pună piciorul în prag. Numiţi-o sabotaj, numiţi-o cum vreţi. Cineva trebuie să ia atitudine pentru ca lucrurile să revină la normal.

Early adopters.

Bobby a explicat aici ce li se reproşeasă bloggerilor vechi. Am si eu o idee. Cei care şi-au făcut blog în 2005-2006 erau oameni destul de deştepţi să vadă potenţialul. Oameni care ştiu ce şi cum să scrie, oameni care pot face o analiză sau trage o concluzie. Sau povesti ceva într-un mod mişto. E asta o părere pertinentă? Asta? Asta? Asta?

Scoţând în faţă tipul ăsta de oameni şi prezentându-i ca modele de succes nu e benefic pentru nimeni. E oare nevoie să explic de ce?

Cazul meu.

E ca sunt cel care are cel mai mare trafic şi ştiu şi să scriu. Dacă aş fi fost doar un analfabet gen blogatu, ar fi fost simplu. E un prost, dă-l în pla mea! Dar fiind printre primii cu blog şi ajungând la un trafic mare, e foarte uşor pentru mine. Yep, eu sunt capul, eu trag blogosfera în sus. Cine e după mine? Blogatu şi Swamp! Noi suntem la fel ca zoso, avem trafic cât el. Să avem pardon, băieţi. Ştiu ca am stat la o bere împreună, dar nu e cazul. Înapoi în cuştile voastre, vă chem eu…

Ştiu că după plecarea mea s-a creat un vid. Şi e nevoie de bloggeri invitaţi la conferinţe şi la testat de produse. Dar nu din ăştia. Ei mai au de muncă, la limba română, la coerenţă, la înşiratul de idei logice.

PS: am discutat cu cineva de la LG care mi-a spus că bloggerii care au primit Renoirul în teste îl vor primi iar, ca produs final.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile