Despre opinie în blogosfera românească

Iniţial, aici erau 3 articole începute şi neterminate, dar toate 3 aveau aceeaşi direcţie, aşa că le-am comasat. E o însemnare lungă, cu limbaj pe alocuri vulgar. Să vă spălaţi pe mâini după ce citiţi.

PERTINÉNT, -Ă, pertinenţi, -te, adj. 1. (Livr.) Care se potriveşte exact obiectului despre care este vorba, care este adecvat pentru ceea ce vrea să argumenteze; potrivit, nimerit, convenabil; p. ext. care denotă profunzime, competenţă. ♦ (Jur.) Care se raportează exact la chestiune, la fondul cauzei; potrivit. 2. (Despre elemente lingvistice) Dotat cu o anumită funcţiune într-un sistem determinat. ♦ (Despre elemente fonice) Care serveşte într-o limbă dată la diferenţierea semnificaţiilor. – Din fr. pertinent.

După ce am dezbătut credibilitatea blogosferei, hai să ne jucam un pic cu ce spunea lumea despre mine, pentru că e un mod bun de a ilustra cât de relevantă e blogosfera românească, cel puţin în materie de opinii.

Exemplele care vorbeşte

“Acest aşa-zis vali petcu”. Din cunoştinţele mele de limba română “aşa-zis” se foloseşte atunci când există dubii în privinţa unui atribut. Ori, din câte văd în buletin, scrie PETCU mare acolo, deci a folosi “aşa-zis vali petcu” pe post de “muie zoso” e o dovada de imbecilism cu puţa mică! Cum pla mea să pui sub semnul întrebării numele? Eşti proastă sau mă-ta te-a scăpat în cap de câteva ori când erai mică?

La fel si cu “asa-zis zoso”. Aşa-zis blogger, aşa-zis jurnalist, aşa-zis cel mai citit, aşa-zis cel mai albastru. Aşa da. Aşa-zis zoso nu. Nu e aşa zis, e intitulat.

Auto-intitulat zoso. Hai să o luăm cătinel. Aplicăm cele învăţate mai sus. Auto-intitulat se referă la o calitate. Se auto-intitulează bloggerul cu pulă cea mai mare din blogosferă, şi cariile lui Alin Fărcaş o pot confirma. Aceasta este o utilizare corectă. Auto-intitulat blogger la fel, o utilizare corectă. Auto-intitulat cel mai tare. Dar nu merge să zici “auto-intitulat zoso”, că “zoso” nu e o calitate sau un titlu, e un nume!

Să vă spun ce cred eu. Mersi! Am intrat pe gigelpertinentu.ro ca să citesc părerea lu’ vecinu de la doi, nu a ta. Tu aşa te-ai gândit cu capul tău ăla mic, nu? Că o frază ca asta o să rupă în două audienţa. Bun, hai să vedem ce ai de zis…

Se duce la vale. Nu mă deranjează că de 2 ani tot aud "zoso se duce la vale", ci că e folosită de oameni care habar n-au pe ce lume sunt pentru a se referi la lucruri pe care nu le cunosc. Trafic.ro se duce la vale! Băsescu se duce la vale! Cine sunt eu? Neimportant. Ce contează că am 17 ani, nu ştiu să scrie românesc şi n-am şanse să iau bacul? Eu ştiu! Eu opinez!

Exprimare liberă, ating şi rup coarda sensibilă.

Demaio dă o muie cu boltă unui handicapat care nu e în stare să lege două fraze, dar care are pretenţii de blogger. Toţi au. Toţi vor.

De blogatu nu mai zic, omul e incapabil să spună ceva logic şi/sau coerent, şi şleata de admiratori e la fel. Căutaţi prin blogroll, sunt o grămadă de petarzi care se roagă de mine sau de Arhi să îi bag şi pe ei în cartel. Unii care cred că dacă au trafic, au şi dreptul şi meritul să se bage în seamă.

Cum pana mea să ai pretenţii de bani şi de faima când tu nu poţi aşterne pe hârtie ce îţi trece prin capul ăla sec? Ce rost are să îţi dai cu părerea despre un om care scrie pe blog de 3 ani şi are câteva mii de cititori, când ţi-ai făcut blogul acum două zile şi nu ştii unde se pune virgula? Crezi că aşa vei ajunge mare? Da frate, zoso scrie mult şi prost, dar scrie în limba română, cu punctuaţie şi coerenţă, ceea ce 90% din bloggeri nu fac.

Secretul succesului: fii coerent şi pertinent.

Parte din succesul meu vine din faptul că produc opinii şi păreri pertinente. Ce nu înţeleg aceşti atârnache neimportanţi e că asta nu se poate învăţa. Nu te pot învaţa eu să ai opinii sau să tragi concluzii… Şi unii încearcă de mama focului. Uitaţi-vă la Sorin Ruşi sau la Marius Sescu. Uneori mi se face milă de ei, când îi văd că încearcă, deşi din textele lor se observă că nu au exerciţiul scrisului sau gândirii.

Blogatu se plângea că marketonline şi-au retras reclama de la el pentru că într-o lună nu a dat nimeni click pe ea şi nu înţelegea de ce. Nici după ce i-am spus nu a înţeles că trebuie să înceteze cu seo spamul. Dar vrea reclamă şi de la alţii.

Cum faci succes în blogosferă.

De ce vrea Emi să mă angajeze? Pentru că sunt un idiot care aruncă cu pietre? Sau pentru că, în ciuda aparenţelor, pot gândi pentru mine?  Credeţi că Diana Dragomir mă invită la Politica2.0 că am ochii mari şi umezi şi nasul de fotomodel? Credeţi că Bogdanei îi place de mine că am Smart ForTwo? Sau pentru că opiniile contează?

Cineva se întreba câte feeduri urmăresc. Vreo două mii. La fel face şi Bobby. Credeţi că pe el l-au angajat la yahoo pentru că îi luceşte chelia? Nu. L-au luat pentru că şi el, ca şi mine, citeşte totul şi nu numai că nu se grăbeşte cu concluziile, dar e în stare să emită o părere pertinentă.

Exemplul okidoki.ro. Guşterii au sărit repede să scrie, n-au înţeles nimic, au tras concluzii amuzante şi gata, mail la zoso, mane, bagă-mă şi pe mine în reţea, am 2.000 de unici azi. Nu merge aşa. De ce nu?

Îi pasă cuiva de Petrisor Socol? Nop. E doar un sclav, incapabil să scrie ceva inteligent din capul lui. Copy/paste, 3 înjurături, haha, Badea l-a înjurat pe Tolo, gata articolul. Îi pasă cuiva de la Orange de Boioglu? Nope, oricine poate traduce şi repeta ca vaca ce scriu blogurile din afară. Îi pasă cuiva de NwRadu? Da, pentru că, atunci când primeşte un produs în teste, scrie chestii pe bune. Şi asta îl recomandă pentru alte produse. Citiţi ce a scris Blogatu de Hello Hotels şi spuneţi-mi dacă e o părere coerentă în care să aveţi încredere.

În afară, concurenţa e foarte mare. De ce s-au ridicat oameni precum Calacanis, Scoble sau Arrington? Pentru că au opinii. Sunt milioane de bloguri, numai câteva contează în peisajul tech american. Pentru că, dincolo de ştiri, au păreri pertinente. Oricine poate spune că youtube a băgat HD, puţini înţeleg şi ce înseamnă asta.

Concluzia e că eu sunt prost şi n-am trafic. Dar sunt relevant!

Blogul e o carte de vizită. De pe urma lui puteţi trage multe foloase, dar trebuie să ştiţi să îl folosiţi. Oamenii îşi vor forma păreri despre voi în funcţie de ce scrieţi acolo. Oamenii vă vor trata în funcţie de ce scrieţi pe blog.

Vreţi respect, bani, femei şi faimă? Fiţi relevanţi, produceţi texte pertinente şi concluzii demne de luat în seamă. Calacanis are dreptate, şi e un text scris în martie 2007.

De ce m-am obosit să scriu ditai trextul? Pentru că sunt sătul de oameni care nu înţeleg ce se întâmplă şi cred că eu sau “Cartelul” au ceva cu ei.

ps: cele de mai sus nu se adresează bloggerilor personali sau bloggerilor CEO.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

 1. zoso, file de dictionar :p
  mai bine sa fim siguri, decat sa „ne” riscam. A fi prost intelesi.

  [oricum, multi vad, putini pricep. p.s. acest comentariu nu se adreseaza cititorilor tai. doar se adreseaza, in general.]

  00
 2. Iat cum se demitizeaza usor usor vechea idee: POTI FACE AVERE DIN ON-LINE peste noapte si muncind 2 ore pe zi. Sigur ca „unii” striga asta de mult, insa e mai usor sa incerci variantele „fast and easy” decat sa pui osu’ la treaba, cum zicea Bobby dupa vanzarea Monden.
  P.S. Dupa cum spuneam si la Buddha ieri, cred ca pe aia care nu inteleg cursul viitor al blogosferei si care nu se conformeaza ii va paste SELECTIA NATURALA si aia cand vine, nu intreaba si nici nu are mila!

  00
 3. @zoso, articolul asta se adreseaza celor 99% dintre blogeri care nu conteaza si care niciodata nu vor conta.

  00
 4. Dan, „fii” e folosit corect aici: primul i este din rădăcina verbului, al doilea este desinenţa persibală (persoana II sh, imperativ). Îndreptarul ortografic este prietenul bun al omului :)
  Zoso, deşi uneori nu sunt de acord cu opiniile tale (pe cine interesează asta?), pot să remarc faptul că scrii corect. Din punct de vedere ortografic şi al punctuaţiei (virgule unde trebuie).

  00
 5. Tastatura îmi joacă feste, vroiam să spun mai sus „desinenţa personală, persoana a II-a singular”.

  00
 6. Eu am observat de fapt vreo trei tipuri false argumente folosite obsesiv de nou veniti dar mai ales de neaveniti :

  1.Ad Hominem : Zoso a scris ceva de rau dar nu este adevarat pentru ca Zoso e un nenorocit / Bloggerul ala a zis ca eu fur articole, dar uita-te la el ce urat e !

  2.Acuzatie-intrebare (Falsa intrebare) : Deci zici de mine ca sunt hot, dar nu te uiti la hotii din jurul tau ? Nu vezi ce a furat Basescu si te iei de mine ca n-ai ce face ?

  00
 7. Al treilea era intr-adevar injuratul de mama…fara argumente, doar injuratura pura si creativa, specifica poporului carpato-danubiano-pontic.

  00
 8. „Fii” in propozitia data de tine nu isi are locul ci „fi”.

  00
 9. Foarte bun articolul. Daca ii lipsea ps-ul te injuram si eu si probabil foarte multi altii (cu bloguri personale). Eu scriu doar pentru mine si grupul meu foarte rastrans de prieteni, ca sa nu ii povestesc fiecaruia pe rand aceeasi intamplare.
  Oricum, asta e genul de articole pentru care te tin in feed.
  Keep it up!

  00
 10. Asta cu cartea de vizita in conditiile in care gasesti nisa potrivita si „tragi” cat poti din ea. Pe generalitati insa, treaba nu va mai merge decat cu o puternica socializare si pe pareri pertinente si punctuale, care sa atraga atentia celor care sunt implicati in respectivul dialog sau proiect! ;)

  00
 11. @krossfire: unde e al treilea?

 12. al 3lea e prea vulgar, ma. implica „nudity si explicit racial remarks”, cum ca ca umbli gol prin casa si esti unul din multii nazisti la berlin

  00
 13. Ouch Zoso, m-ai ranit la faza cu gandirea, ma duc in colt sa plang. Din pacate, blogosfera romaneasca scade calitativ de la o luna la alta.

  Cate bloguri .ro interesante ati gasit in ultimele trei luni?

  00
 14. In general, ai dreptate, mai putin cu pertinenta opiniilor tale. Ca mai gresesti si-ti dai cu parerea aiurea uneori, e omenesc, dar sa sustii ca toate parerile tale sunt pertinente… sa fim seriosi. Trebuie sa fii ori prost ori nebun s-afirmi asa ceva. Ori amnezic.

  00
 15. @Alexandru’: n-am zis ca toate, ca nu sunt demiurg.

 16. Geeez, man, te-ai supărat tare, de data asta :)
  Lasă, trece. Pe bune.
  Hai, să fim sănătoşi.

  00
 17. „Parte din succesul meu vine din faptul că produc opinii şi păreri pertinente”. – Atat timp cat nu esti explicit, inteleg ce vreau eu :)

  Oricum, e mai mult decat evident ca fiecare individ si-ar dori o titulatura-n blogosfera. Acum depinde de mai multi factori printre care: ce vrea sa fie, ce poate face si ce accepta sa faca. Ca unii reusesc sa-si struneasca pornirile dubioase, bravo lor, ca altii nu… plm…

  00
 18. „Blogul e o carte de vizită. De pe urma lui puteţi trage multe foloase, dar trebuie să ştiţi să îl folosiţi. Oamenii îşi vor forma păreri despre voi în funcţie de ce scrieţi acolo. Oamenii vă vor trata în funcţie de ce scrieţi pe blog.” – asta mi-a plăcut cel mai mult. Orice blogger ar trebui să înţeleagă treaba asta.

  00
 19. oricum , boioglu e foarte tare pe partea de tech.Asta e piesa lui de rezistenta.
  la informatii despre iphone, mac etc nu il bate nimeni.

  00
 20. EU zic sa incetezi sa dai sfaturi unor prosti…puteai sa lasi doar poza aia in care scrie „if you weren`t so stupid…” eventual sa o traduci in romana si obtineai acelasi rezultat , daca pe aceea nu o inteleg nu vor intelege nici textul :P Mai bine ca nu am blog !
  P.S. : la tine pe blog exista sectiunea „Premii” si nu este goala! Doar din acest motiv mi-as inchide gura in loc sa te vorbesc de rau !

  00
 21. Gramatica, exprimarea, coerenta si in cele din urma stilul fac parte din adevaratele instrumente ale adevaratilor bloggeri. Cand lipsesc unul sau mai multe elemente, se simte imediat, la fel cum un manelist se simte imediat dupa lantul de aur de 3.5 kg care ii rupe gatul.

  00
 22. Degeaba te zbati. Cine stie, simte si vede nu trebuie sa ii deschizi ochii, se prinde el pana la urma ce cale trebuie sa urmeze.
  Cine e orb degeaba il intrebi de ce e chior.

  00
 23. Sper să nu mă bag aiurea în seamă pe aici. Am citit cu deosebită atenţie materialul tău Zoso. Sunt de acord cu multe dintre ideile punctate de tine. Dar tonul folosit de tine, unul agresiv, este într-un fel logic să aducă reacţii la fel de violente, chiar dacă ele sunt avizate sau nu. Blogeri sau „blogeri aspira(n)ţi”, fiecare dintre ei au intrat în această lume online cu un scop. Nu prea cred în „scriu doar pentru mine şi nu mă interesează dacă mă citeşte cineva”. Unii scriu pentru „a face bani ca Zoso”, alţii scriu pentru notorietate… Ce vreau să spun este că voi, cei cu greutate în online-ul românesc, ar trebui să aveţi puţin mai multă răbdare cu cei care sunt la început. Într-adevăr e cam greu când vezi că unul care are pretenţii de formator de opinie nu ştie să facă acordul între subiect şi predicat.
  Te salut!

  00
 24. Zicea copila blonda ca multi vad, putini pricep. Nu mor caii cand vor cainii. Cam asa ceva. Se zice ca botezul in blogosfera ti-l faci injurandu-l pe zoso. Si cat o sa ai trafic dupa asta? 3 zile? Hai sa fim seriosi. Ideea e ca blogul tau e foarte interesant, vizitatorii vin si cu asta basta. Ce-ti fac altii e treaba lor. Tu sa fii sanatos.

  00
 25. Eu am blog de ffff putina vreme. Scriu pe el structurat si sper eu, curat si corect. Nu scriu ce am visat nici ce am mancat ieri, decat daca ar putea sa fie relevant macar pentru unul dintre cei care imi citesc blogul (am facut un research inainte sa imi fac blog tocmai din dorinta de a face ceva bun, daca tot ma starnesc sa fac). De tine….am auzit aproape numa’ de rau de la cei ce aveau blog, pe vremea cand eu nu aveam. Chestia asta mi-a spus un singur lucru: esti bine pozitionat in mintea lor si inevitabil iti devoreaza orice spui/scrii. Asa ca pe principuil: good news is no news, bad news, that’s news! esti un buzz maker ascultat, nu doar auzit.

  P.S. si eu am avut frustrarea mea ca nu m-ai prins in poza la NetCamp, da’ mi-a trecut repede, poate la anu’

  00
 26. Uite un exemplu despre ceea ce este o parere pertinenta:
  Bloggerul Zoso a publicat o opinie despre accident, criticând modul în care a fost prezentată ştirea în cursul serii de sâmbătă, revenind apoi cu o actualizare: „La 9.28, Realitatea au băgat şi ei ştirea despre colegul lor. Presupun că au aşteptat să vadă dacă se va sesiza cineva şi, dacă nu s-ar fi sesizat, ar fi mers pe burtă“

  00
 27. maniak, e adevarat ca o poza face cat toate vorbele, dar aici suntem la grupa mijlocie, cand desenele sunt intotdeauna insotite de explicatie. daca ai veni de la grupa mare, s-ar explica de ce ne faci prosti, dar vii de la cea mica, te descurci numai cu poze…

  00
 28. Bravo pentru ps.

  00
 29. Nu te-ai schimbat deloc de pe la început pân-acum. Evitarea extremelor salvează neuroni. Or fi unii cum zici că sunt, dar adevărata prostie e să te cobori la un nivel inferior pentru a le răspunde cu aceeaşi armă. Nu prostie, plafonare mai degrabă.
  Faptul că ai experienţă în blogosferă şi că poţi şi ai curajul să te exprimi nu îţi motivează atitudinea construită parcă pe frustrări (la care au contribuit, da, şi proştii de care vorbeşti aşa des). De fapt fix în pulă îi doare pe unii (inclusiv pe mine) de asemenea mizerii blogosferice şi personale… dar aşa îmi trebuie pentru că m-am băgat la citit texte lungi :D

  00
 30. zoso, ai curaj sa emiti o opinie pentru ca ai experienta, sti ca e pertinenta si ca va fi si luata in seama de majoritatea.. esti genul de om care spune verde-n fata si asta e un lucru bun pentru cei care stiu sa aprecieze efortul tau, pentru ceilalti pare o critica uracioasa si iau totul foarte personal.

  00
 31. bre mariusescule, inainte de a decide ca blogosfera noastra o ia in jos, ar trebui sa ne analizam inatai posturile noastre…
  parerea mea

  00
 32. @Raluca: treci pe la mine la studio, facem o sedinta foto.

 33. @Alex: faza e ca daca ii spui cu frumosul „gogule, nu mai face spam si nu mai scrie prostii”, o sa creada ca tu esti ala slab. daca il iei la injuraturi si ii dai 2 palme dupa ceafa se prinde mai repede.

 34. @DeMaio: nu misca nimeni! va ciuruiesc, sa moara bibi!

 35. @Marius Sescu: vreo 6, majoritatea de jurnalisti. si pitici gratis, ofc.

 36. @Zoso – felicitari, eu doar unul.
  @Arhi – nu am explus pe nimeni, nici macar pe mine. :d. Nu era o decizie, doar o remarca.

  00
 37. Zoso, btw, http://ccosma.blogspot.com/2016/12/pe-blog-din-nou-despre-blog-in-genere.html
  Un link cu o categorisire interesanta a blogurilor :) Daca ai timp si rabdare sa citesti. Nu, nu e publicitate, da, tipul mi-e amic, dar mi se pare c-a atins bine problema.

  00
 38. Hmm, cred ca este unul dintre cele mai bune post-uri ale tale. Macar si pentru faptul ca este printre putinele pe care le-am recitit dupa prima lectura.

  Nu pot spune ca sunt de acord in totalitate cu tine in ceea ce priveste reteta succesului (iti pot da nenumarate exemple de bloggeri impertinenti, care au succes), dar sunt de acord ca o conditie importanta, chiar daca nici necesara nici suficienta, pentru a fi cineva in blogosfera este sa fii coerent, pertinent si probabil sa-ti alegi un domeniu in care sa activezi cu predilectie (sau nisa, cum vrei s-o iei). Altfel, risti sa te pierzi in masa de bloguri care vorbesc despre tot si despre nimic, indiferent de cat de pertinent sau coerent o fac.

  Si bineinteles conteaza si motivatia: multi dintre cei care scriu pentru trafic, o fac prost. Iar multi dintre cei care scriu pentru ca le place, o fac bine.

  00
 39. nu imi place sa dau cu parerea despre bloggeri , fiecare face ce vrea , daca nu iti convine ce scrie sau nu iti place numai intra pe acel blog , bine daca mesajul e personal nu poti sa treci cu vederea

  00
 40. Recunosc, nu te citeam decat foarte rar; insa posturi ca asta sunt atat de putin prezente in online-ul tarisoarei noastre, incat vrei-nu vrei tre sa te inclini. Sau sa te intrebi de ce naiba tin romanii astia mortis sa faca bani fara sa traga pentru ei? Nu mai pui datul cu pietre in aia care au realizat ceva…
  Si acu, vin eu si intreb, ca o novice care ma aflu, chiar trebuie sa te enerveze cineva (unii) foarte tare ca sa scrii in felul asta?

  00
 41. @DIV: nu e adevarat, eu scriu mult si prost. :)

 42. şi pe lângă asta mai e şi superioritate.

  00
 43. @Marius Sescu: fraze de genul „blogosfera romaneasca scade calitativ de la o luna la alta” ma fac sa nu te suspectez de inteligenta. stii ce trage blogosfera in jos? gandiri de genul asta. in loc sa ai ceva inteligent sau interesant de spus, tu vii cu abureli ieftine. nu ii pasa nimanui de parerea ta despre blogosfera, tu esti un nimeni care incearca sa isi creeze un nume, iar asemenea sofisme nu te recomanda. incearca sa citesti un blog al unui om care are opinii si apoi al tau si ai sa vezi de ce el e respectat si tu inca iti faci poze cu telefonul la ureche, pentru a impresiona coinaci de talia lui blogatu.

 44. si nu o lua ca pe o injuratura. pur si simplu asta e felul meu de a te ajuta.

 45. flo, tu nu ai puli de supt in alta parte? daca nu mai ai clienti, zi-mi, iti fac eu rost, din ai lui ciutacu.

 46. @Zoso – adica eu imi fac cu telefonul, tu cu Mac-ul, Arhi cu Solenza, Visurat cu sticla de bere, fiecare cu ce are si ce ii place, iar daca apari intr-o poza cu un device langa tine nu inseamna neaparat ca te dai cool. Nu am obiceiul de a ma poza singur, doar ca sa am poze pentru avatar.
  La faza brandingul sunt deja plictisit de „incerci sa iti faci un nume”, si nu ma refer la tine. Ma invart de destul timp in zona ca sa stiu cine imi sunt prietenii si cine sunt eu, nu ma mai testez apele sau incerc sa ma dau rotund.

  Am opiniile mele, daca o dau in bara incerc sa vad unde am gresit, important pentru mine e sa imi sustin ideile mele si nu sa adopt o politica de prieten cu toata lumea, cum stii si tu ca fac unii, sperand la bani, trafic si celebritate.

  Mi-am luat destule suturi in viata ca sa devin imun la atacuri, dar un sfat bun il accept mereu.

  Iar faza cu blogosfera o spun referindu-ma la ansamblul ei, nu la cele 200-300 de bloguri mai cunoscute de la noi. Acum trei ani a fi blogger in dot ro era echivalent cu a fi astronaut, nimeni nu isi facea blog pentru ca i se parea cool, ca acum, sau poate un procent infim.

  Acum blogul a ajuns sa fie considerat de 50% dintrei cei veniti un fel de hi5 mai evoluat, de aceea spun ca a scazut calitativ. E adevarat, sunt sanse mult mai mari ca din 100 de bloguri noi sa gasesti unul bun, dar implica de 10 ori mai mult timp sa faci asta.

  Mersi de sfaturi.

  00
 47. Bine ca esti tu relevant, blogfather intr-un oras nasol, capitala unei tari uitate de dumnezeu ce adaposteste toti prostovanii. O schimbare de atitudine nu cred ca e cazul sa cer, dar macar vezi-ti lungul nasului, ca toti cei din jurul tau, ca nu ai antene.
  Sincer am intrat o singura data acum 1 an pe blogul lui blogatu si mi-a ajuns pt 10 ani, dar cititorii tai nu-s mult mai breji decat ai lui.

  Am inteles cu totii ca vrei recunoastere si o ai, din partea mea cel putin. Meriti cu varf si-ndesat ce-ai castigat.

  Si vezi poate nu-l stergi si pe-asta.

  00
 48. @Zoso – cine ti-a zis ca vreau sa fiu relevant? Sper ca nu s-a ajuns doar la asta, sa te bati cu pumnul in piept si sa spui: sunt blogger si opinia MEA conteaza pentru nspe mii de persoane.

  Aaa, nu ma refeream la tine, ci in general.

  00
 49. @Marius Sescu: tot nu ai inteles. labarii astia cu bloguri noi sunt irelevanti. din acelasi motiv pentru care si tu, si ahilosu, si blogatu sunteti irelevanti. ghici care e motivul.

 50. „ps: cele de mai sus nu se adresează bloggerilor personali sau bloggerilor CEO”

  Scuza-mi ignoranta… dar cui se adreseaza cele de mai sus?
  Citind aceasta scriere, m-am simtit pe alocuri ca si cand as fi citit denumirile E-urilor de pe etichete…

  00
 51. Mi se pare ca totusi zoso este mai responsabil decat tine, Mariuse. Tu esti cam sters, vii cu foarte putine lucruri noi bine gandite. Imi place la zoso ca este autentic, nu fals ca tine. Nu sunt specialist in online, dar eu cred ca zoso munceste mai mult pentru traficul lui si lucreaza mult mai curat.
  Cred ca totusi vom ajunge din urma pe ceilalti europeni, la treaba cu blogurile, pentru ca avem mai multe de spus decat altii.
  Pe de alta parte, sesisez o usoara intoleranta la tine, zoso, o intoleranta pe care, din pacate, o impartasesti cu alti bloggeri, necinstiti si lenesi.
  Sa ai grija ca intr-o buna zi sa nu-ti pierzi cititorii fideli pentru ca iti vei dilua mesajul.
  Salutari din Germania.

  00
 52. @Papusa Ruseasca: sunt mai multe tipuri de bloggeri. unii dintre ei isi doresc sa fie bloggeri profesionisti, sa castige bani, sa aiba opinii, sa primeasca produse in teste, sa dea declaratii in ziare, sa vorbeasca la conferinte, sa aiba proiecte…

 53. @Marius Sescu: in cazul asta, poti sterge bannerele alea de pe blog si pleca acasa.

 54. @sescu: chiar nu intelegi?
  Oricat ai masca, resortul intim din spatele bunavointei de a iti face publice parerile voluntar, fara sa ti le ceara nimeni, e apanajul vointei de putere, e un derivat. „Sunt leaderul de opinie al generatie de cititori de pe blogul meu. Chiar daca ma critica. Simpla raportare directa la parerea mea arata puterea acesteia, implicit a mea”. http://ccosma.blogspot.com/2016/12/pe-blog-din-nou-despre-blog-in-genere.html)

  00
 55. eu nu pricep de zice baD ăsta, cred că aberează.

  00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile