50,000 de imagini generate pentru Halloween

Cu 3 luni în urmă, am avut o idee pentru o serie de cărți de Halloween, inspirată de puzzle-urile Boggle, dar create special pentru copiii mici. Fiul meu de 4 ani nu putea să se bucure de cărțile fratelui mai mare, așa că am transformat conceptul în imagini, încurajându-l să descopere hibrizi în loc de litere.
Voi descrie sumar procesul prin care am trecut pentru a realiza aceste cărți, în speranța că o parte dintre voi veți începe să experimentați cu aceste unelte.

imagini-ai-01
imagini-ai-02

 

Pentru a genera aceste imagini, am utilizat AUTOMATIC1111 pentru Stable Diffusion. Acest lucru mi-a permis să experimentez cu diverse stiluri de ilustrații. La început, am optat pentru ilustrații de tip animat, dar fiul meu nu putea identifica ușor cele două animale care formau hibridul. Când am încercat imagini realiste, a devenit mult mai clar pentru el. Modelul folosit este ICBINP Relapse și se poate descărca aici.

imagini-ai-03

 

imagini-ai-04

 

Apoi am dorit să îmbunătățesc imaginea, astfel încât cititorul să se poată concentra asupra hibrizilor și să nu fie distras de ceea ce este în fundal. Pentru asta am folosit un prompt care sa izoleze hibridul pe un fundal consistent.

imagini-ai-05

 

La final, după ce am creat câteva zeci de imagini cu un astfel de prompt, mi-am dat seama că vor fi necesare mii de imagini, deoarece majoritatea combinațiilor de hibrizi generate nu erau corespunzătoare. Fie erau dificil de identificat hibrizii, fie nu erau încadrați corect în imagini, fie erau înfricoșători.

imagini-ai-07
(Vaca + Mantisa)

 

imagini-ai-06

Am rezolvat această problemă folosind ChatGPT pentru a genera fișiere text cu diferite culori și diferite tipuri de animale acvatice, terestre sau aeriene. Am eliminat insectele din listă. Am dat apoi right-click pe "Generate Forever" timp de câteva săptămâni la rând pentru fiecare carte, iar în fiecare dimineață mă trezeam cu peste 1500 de imagini noi de verificat. Rata de succes era aproximativ de 1/100 pentru hibrizi și 1/10 pentru animalele sau plantele obișnuite. “Mining Hibrizi”. :-)

 

După ce am efectuat mai multe teste cu diferiți copii, am reușit să elimin complet hibrizii care păreau înfricoșători și să mă asigur că fiecare pagină din carte conține un puzzle pe care copiii de vârsta lor îl pot rezolva. Reacția lor mă surprinde mereu.

imagini-ai-09

 

 

imagini-ai-10

Ultimul pas a implicat mărirea imaginilor în pasul Extra, astfel încât fiecare carte să fie extinsă de la 512×512 pixeli la peste 3000×3000 pixeli. Apoi, am aplicat tehnica Inpainting pentru a adăuga detalii imaginilor. După aceasta, le-am încadrat într-un șablon conform cerințelor stabilite de Amazon KDP și am reușit să public cele 6 cărți, lansându-le una câte una pe piață.

imagini-ai-11

Un aspect important de luat în considerare este că dintr-un preț de $8,97 pe vânzare, un autor primește doar $1,18. Acest lucru poate fi o surpriză pentru mulți autori și este important de avut în vedere.

imagini-ai-12

De asemenea, trebuie să ținem cont că partea de creare a cărții reprezintă doar 30% din întregul efort necesar, restul fiind dedicat procesului de publicare (în 18 limbi și 3 formate – opțional) și marketing. Sunt multe detalii de discutat, dacă aveți întrebări voi fi prezent în comentarii și pe Twitter.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

65 comentarii

  1. *jaw drop*

    n-am ce altceva sa adaug, jos palaria, bravo!

    Comentariu apreciat.13814
    • Multumesc! Daca cineva este interesat, hit me up pe Twitter cu intrebari.

      In general partea mai dificila a fost la configurat editorul A1111 pentru ca pe Mac-urile care au CPU+GPU integrat, e mofturos. Insa pe Windows din ce am vazut la altii, procesul de instalare a fost relativ simplu.

      In rest, nu vad altceva tehnic sau dificil.

      136
  2. Bravo pentru realizare si pentru implicarea AI-ului !

    Mersi ca ai partajat cu noi cum ai facut. Spor la vanzari !

    Comentariu apreciat.7312
  3. Mmmdaaa mie mi se par creepy, sorry pentru impresie. Bravo însă pentru muncă! Și eu tocmai am lansat o carte pentru copii și da, procentul din preț este absolut mizerabil, dar na, nu prea sunt alte opțiuni.
    Sa înțeleg că nu ai avut probleme cu kdp fiind imagini AI?
    Întreb pentru că as fi vrut și eu să apelez totuși la metoda asta că sa nu mai pierd săptămâni în sir cu grafica, însă știu că devin tot mai ciufuți cu ce accepta și ce nu…

    Indecis. Tu ce zici?2713
    • Nu au fost probleme, insa au adaugat recent formularul asta. La cartile in celelalte limbi, inclusiv la Translations am indicat ca sunt multe. Si au trecut fara problema.

      https://imgur.com/a/7IdakBI

      Cred ca motivul pentru care o fac este pentru a indica ulterior – la un moment dat – care dintre carti folosesc AI si unde. Insa nu o fac pentru a le respinge, ar fi ciudat, pentru ca in urmatorii ani cam toate platformele integreaza AI (inclusiv Photoshop).

      41
    • A, ok, daca formularul apare când bifezi la detalii că ai utilizat AI, de aia nu îl văzusem, fiindcă eu nu am avut. Mersi :)

      11
  4. Foarte interesat, mersi că ai detaliat procesul!

    97
    • Sper sa fie util celor care vor sa incerce. Sunt pe Twitter oricand pentru intrebari, si chiar as vrea sa vad si romani care incearca sa foloseasca AI, pentru ca suntem putini. :)

      72
  5. Astept opinie de la Cristi cum ca AIu nu intelege ce vrei de fapt si de la Coloja cum ca AIu nu creeaza arta.

    Bravo, omule! Sa tot publici, si sa te tot ai satisfactia ca cineva apreciaza ce ai creat!

    Indecis. Tu ce zici?2430
    • @Andrei: eu n-am afirmat vreodată că AI-ul nu realizează artă, așa că vei avea ceva de așteptat.

      Indecis. Tu ce zici?259
    • Atunci imi cer scuze, parca asa retinusem dintr-un articol de-al tau.

      65
    • Furtul nu e artă. Să vezi când îl vor da in judecată deținătorii imaginilor.

      1111
    • @Andrei, defineste furt, defineste arta, daca o iei filosofic nimic nu e nou deci nimic nu e furat, ip-ul e o prostie inventata de unu care in loc sa-si vada de creatie il mnk in cur de altii, micisme, asta e

      29
    • Nu stiu la cine te referi :) dar AI-ul e destul de intelegator, in raport cu ce ii ceri sa faca. Uite ceva diferit, unde l-am pus pe fiu-miu calare pe un „cal” de pe vremea dinozaurilor. Incercam ceva, dar nu mi-a iesit. :)

      https://twitter.com/andupotorac/status/1668379614597578752

      Procesul e diferit, trebuie sa antrenezi un „Embedding” cu fața lui, dar in rest e ca mai sus. Cred ca ati vazut aplicatii care vor sa le dai 20 de poze si apoi iti fac portret cu tine. E vorba de a antrena un model care are vreo 5kb, si apoi genereaza fata folosita in diferite stiluri, etc (e util pentru carti, ca un caracter sa aiba aceiasi fata).

      53
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1240
  7. Cati bani ai facut?

    195
  8. > Am dat apoi right-click pe „Generate Forever” timp de câteva săptămâni la rând pentru fiecare carte, iar în fiecare dimineață mă trezeam cu peste 1500 de imagini noi de verificat.

    Ce fel de hardware ai folosit?

    102
  9. NOU
    #24

    Unii oameni au prea mult timp liber …

    Indecis. Tu ce zici?3331
  10. Eu sper sa vinzi macar sa merite munca. Arata super misto…dar super greu

    Poate poti sa le faci la modul : carti de colorat, posibil sa prinda mai bine

    64
  11. Eu va apreciez tare pe toti cei care sunteti la curent cu tehnologiile si sunteti hands on sa le folositi si aplicati in viata de zi cu zi.

    Sunt uimita de tot ce ai facut si ma oftic pe mine ca nu inteleg absolut nici un proces din cel descris. Simt ca o ia lumea inainte si ma voi trezi curand intr-un viitor SF :))

    Bravo pentru produsele realizate, vanzari nelimitate !

    PS: am 36 de ani doar

    Comentariu apreciat.416
    • Modelul de stable diffusion pornește de la zgomot si îl rafinează pana apare o imagine cu sens, in iteratii succesive. O explicație buna o da Jay Alammar, ( care explica fain și Transformer-ul): /jalammar.github.io/illustrated-stable-diffusion/

      Ideea e ca pentru neinitiati pare vrăjitorie, dar nu e așa greu sa folosești niște scule. Mai interesant e sa le faci :) Analiza matematica, putina statistica și teoria informației și.. voila! Nici măcar nu e așa multă mate.

      Dacă va pasionează domeniul, deeplearning.ai face treaba foarte buna.

      133
    • Eu am 38. :)

      Am sa fiu activ pe Discord si pe Twitter daca unii dintre voi incercati. Dar cum ziceam la final, Amazon retine majoritatea banilor – si e posibil sa nu se merite investitia de timp, daca respectiva carte/idee nu are success.

      52
  12. Foarte mișto articolul. Cât mai multe exemplare vândute.

    214
  13. Am experimentat si eu cu stable diffusion si warp fusion, dar pe partea de video, nu imagini. Foarte misto ce ai facut, imi place ca ai avut ideea de a crea un produs pe care sa il monetizezi. Bine, nu stiu cu ce te ocupi, ca poate asta faci si doar ai gasit scule noi pe care sa le folosesti.

    52
    • E prima data cand fac o carte, am vrut sa vad intregul proces, ca sa stiu ce merge si ce nu. M-a surprins si pe mine faptul ca Amazon nu a zis nimic, in primul rand. :)

      31
  14. Felicitări pentru idee și pentru implementare!

    61
  15. un articol foarte ciudat din care recunosc ca nu am inteles mare lucru. Ca ai folosit AI ok, bravo, dar nu vad puzzle-urile unde sunt mai exact :)) Spor la vanzari oricum

    102
    • Pot sa explic. Fiul meu de 4 ani inca nu citeste. Deci, daca i-as fi aratat o carte si sa ii zic sa caute un cuvant intre caractere – gen, DOG, nu ar putea sa o faca.

      Daca in loc de cuvinte folosesc imagini (vezi imaginea 2), acum poate cauta hibrizii care au fost creati din Avocado + ALTCEVA. Unii copii se descurca mai bine, altii mai greu, dar am iterat cu diferiti copii pana m-am asigurat ca pot sa rezolve toate cartile.

      101
    • Ok mersi pt explicatii, acum are sens.
      Sper ca nu confund. Nu esti tipul care ii mai comenta lui nwradu la articolele cu bursa si investitii cand lua decizii gresite? Daca da, poate scrii aici si niste articole pe tema asta :D

      50
    • Da, eu sunt. Îmi doresc să fi ascultat, dar s-a ars. 😁

      90
    • Bună ideea lui N. Aș fi și eu interesat să citesc articole de genul ăsta.

      10
    • E offtopic. Pe scurt, aplic formula lui Phil Town de la Rule 1 investing + experienta pe partea de produs, si stau la curent cu ce se intampla in market (macro) si asta imi permite sa investesc devreme in companii, sau sa imi umplu garajul de alimente cu 2 saptamani inainte sa loveasca COVID. :-)

      Framework-ul, daca nu vrei sa te uiti pe canalul lui de YT / blog / books, e urmatorul (adaptat cum ziceam la produs, pt ca aici am experienta):

      1. Value investing (Meaning + Moat + Management + Margin of Safety)
      2. Product
      (3. Crypto doar, cateva in plus: community, tokenomics, vesting – fair launch, rewards & unlocks, FDV:MCAP)

      De ex – name a company that will 10x (some dude on Twitter):
      https://twitter.com/andupotorac/status/1463265868880752644

      Also merge cand unul dintre elemente nu e ok, si „adultii din camera” pot sa ajusteze. Ex UIPath: https://twitter.com/andupotorac/status/1548079267749146625.

      (si multe astfel de exemple de produse si companii pe care nu vreau sa le sherez, si sincer nici Radu nu ar trebui sa o faca pentru ca nu e financial advisor si oamenii l-ar putea da in judecata)

      Si apoi tii cont de ciclul financiar, fie ca e vorba de on-chain data pt crypto, sau de indicatorul buffet: https://www.longtermtrends.net/market-cap-to-gdp-the-buffett-indicator/

      Cu alte cuvinte:
      1. Sunt momente cand trebuie sa cumperi, si momente cand trebuie sa vinzi (MACRO). Ce ii ziceam lui Radu inainte sa pice marketul. Si daca te uiti la el pe blog o sa vezi ca a asteptat si a vandut BTC fix la bottom, si apoi o zi sau doua mai tarziu BTC a inceput sa creasca si intre timp s-a dublat ca pret. Acelasi lucru e valabil si pt unele din companiile de la Bursa pe care le-a vandut. Uita-te la charturi si uita-te la posturile lui. Foarte, foarte slab informat omul – si nu ar fi problema daca ar fi pastrat asta doar pentru el, si nu impartasit informatiile ca si cum stia ce face. Dovada concreta si mai jos, in CE cumpara, nu doar cand.

      2. Sunt companii pe care trebuie sa le cumperi, si companii pe care trebuie sa nu (Fundamental Analysis). De ex nu Ripple (o dovada ca e foarte, foarte slab si prost informat – aka newbs). Pare genul de investitor care se uita la faptul ca un stock/token are pret subunitar, si atunci sigur se duce la $1000. What even is mcap? Anyway, s-a fript.

      3. Sunt momente cand trebuie sa cumperi/vinzi ceva, doar pentru a vinde / recumpara in profit / mai jos. In general e vorba de „spikes”, sau rumors, si atunci daca ai 50-80% in mai putin de 24 de ore, de multe ori e bine sa „scale out” – nu sa vinzi tot deodata, dar sa vinzi treptat cate putin. Daca scade, cumperi iar.

      Altii o fac bine cu chart-ul in fata, cand e un bull market si preturile se apreciaza in general. Ori sunt „influenceri” si afecteaza pretul (reflexivity).

      20
  16. Impresionant! Felicitari!

    42
  17. un articol citit cap coada cu sufletul la gura. Interesant, de actualitate si foarte bine documentat. La cat mai multe astfel de postari in viitor …

    132
  18. I did not see this coming on zoso.ro. Great stuff!

  19. Cat timp de lucru ti-a luat in total (sau macar o marja de timp)?
    Cine a stat cu copiii in timpul asta?

    12
    • sotia hibrid

      220
    • @Mogulu lol. And true. :P

      Berilac, dupa cum stii in Octombrie anul trecut s-a lansat tehnologia asta. Initial era destul de simpla, dar dupa 6 luni a devenit capabila. Mi-a luat cam 3 luni sa public toate cele 6 carti, dar e cu *.

      1. Am inceput in Iulie, dar in August nu am lucrat la asta.
      2. Cand zic 6 carti, zic 48… KDP sucks, si support-ul pentru limbi diferite e teribil. Iar copiii normal ar vrea ca parintii sa le citeasca in limba lor nativa. Nu am publicat decat pentru prima carte in toate limbile oferite de ei (18), in format eBook unele, Paperback altele, iar restul in ambele.

      Nu intentionez sa public sute de carti ca sa acopar fiecare limba, am vrut doar sa trec prin tot procesul sa vad ce fac cei de la KDP. Partea de creat cartile e 30% din munca, restul e procesul de publicare, si marketing, daca oamenii doresc sa isi vanda cartile.

      3. Eu am gresit. Vezi ca pe fiecare spread (pagina din stanga + pagina din dreapta) ai in total 10 imagini. Puteau sa fie doar 2 full-page, daca ma gandeam la un concept mai simplu.

      62
  20. Vad ca pe amazon cartile apar facute de un anumit Marc Alvaro (nume care nu aduce a roman), dar aici raspunde Andu. Care e faza?

    https://www.amazon.com/stores/Marc-%C3%81lvaro/author/B0CLKSWHT3?ref=ap_rdr&store_ref=ap_rdr&isDramIntegrated=true&shoppingPortalEnabled=true

    52
    • Îți poți alege orice nume vrei tu, nu ești obligat să îl folosești pe cel real.

      61
    • @Ioana: si primesti puncte in plus daca alegi un nume ce nu pare romanesc?

      15
    • Nu, dar cred că e logic că autorii cu nume englezești/spaniole whatever, au șanse mai mari sa le fie cumpărate cărțile. Atâta timp cât te adresezi unei piețe din afara României, nu da bine un nume pe care nu îl pot citi 95% din cumpărători.
      Ioana de exemplu, e un nume pe care nu îl pot pronunța nici englezii nici francezii…deci de ce l-as utiliza?

      61
    • Ai voie să folosești Pen Name. Marc și Alvaro sunt copiii mei, și am decis ca orice cărți public pentru copii să fie cu numele ăsta – era domeniul liber.

      Alte cărți unde voi folosi ChatGPT mai mult (gen YA – pentru young adults), vor fi publicate pe alt nume.

      130
    • Nu vrei să știi ce discuții am cu fiul de 8 ani pe tema “nu-mi place numele Potorac”, și “vreau să-mi schimb numele”, când merge la școală. I se pare / sau poate așa e, ca are colegi aici în Spania care rad când e strigat pe numele de familie. Trezit la 6 dimineața, țipat la noi să ajungă primul la școală, etc. :)

      Un exemplu de la “soția hibrid”: https://www.dropbox.com/scl/fi/hfrdk79xshscw7127z9l9/Screenshot-2023-11-04-at-12.08.35.jpeg?rlkey=vf521pt89ln7nmd4ufgfkyrri&dl=0

      Copiii s-au născut aici, și mă bucur ca am luat decizia să le punem nume din zona asta a Spaniei, ținând cont de situația asta. Între timp a început să se semneze Marc Fernandez. 😆

      71
  21. > […] restul fiind dedicat procesului de publicare (în 18 limbi și 3 formate – opțional) și marketing.

    Ne poti arata niste cifre pe marketing legate de cartile acestea? Adica unde ti-ai facut publicitatez cat te-a costat, ce a mers cel mai bine etc.

    00
    • Da, insa greu de scris tot intr-un comentariu. Pot sa impartasesc cateva idei aici, in general scriu ce fac pe Discord.

      1. Nu vreau/pot sa ma ocup de vandut carti la bucata. Nu as merge la evenimente unde listezi cartile si oamenii vin si iti cumpara cate o carte. Ideal procesul ar fi scalabil si automat – deci online + software.

      In teorie ar trebui sa fie KDP, insa KDP este ca un supermarket Carrefour, unde cartile tale sunt ca produsele de pe raft. Carrefour nu va face reclama brandului tau, ci fiecare brand are reclama inafara Carrefour, iar in momentul in care potentialii cumparatori te vad stiu de produsul tau, si cumpara.

      Cu alte cuvinte, dupa ce am inceput sa pun cartile pe KDP si au inceput sa fie aprobate una cate una, nu se intampla nimic. Oamenii nu te vor gasi nici macar prin search. Daca tu nu aduci oameni catre pagina unde ai cartile pe Amazon, oamenii nu vor veni singuri. Chiar daca faci A+ content si Author Profile (practic daca adaugi niste detalii in plus pentru pagina aia).

      O problema e si calitatea printului de la Amazon, parca e ziar. Pentru carti care sunt exclusiv text, merge. Pentru carti cu imagini, nu. De obicei publisherii traditionali folosesc offset printing, si printeaza cateva mii de copii, pe care apoi le vand la bucata.

      E o problema aici legata de modelul de business al KDP „Your Margin Is My Opportunity”, pentru care nu isi permit sa printeze cartile la calitatea celor pe care le cumperi din librarii. (nu e vorba doar de hartie, ci si de culoare)

      2. Motivul pentru care multi se duc catre publisheri traditionali, e pentru ca acestia pot „automatiza” partea de marketing. In alte cuvinte, o fac ei, iar tu poti sa ramai focusat pe creat noi carti.

      Daca vrei sa faci ce fac ei, iti trebuie sa ai distributia acestora in librarii si magazine pt carti, si bugetele lor pentru advertising pe social media. Am vazut cateva events organizate de IngramSpark si se pare ca ei in general folosesc ads pe social media pentru a promova, si reteaua de parteneri – librarii, magazine.

      3. Ce am facut (relativ constiincios, sa nu existe indoiala – „poate a facut el gresit, eu fac mai bine”)

      a. Am contactat 48 din cele mai mari bloguri de parenting. 0 replies.

      b. Am contactat 80 de startupuri pt catei, legat de halloween si cele 2 carti de catei. 2-3 replies doar pe Twitter, 1 pe email, nimic altceva.

      c. Am trimis email la 180k useri (folosind https://www.brevo.com nice tool) cu care am lucrat in diverse startups, dar nu sunt nisati. Probabil multi nu sunt parinti. Cred ca ei sunt cei 47 de cumparatori – rata foarte mica de conversie. Platit mai mult pe serviciu de trimis email, decat banii generati.

      d. Facut rapid un landing page (https://carrd.co/) si conturi de social media. Tine cont ca am pregatit din timp ca „lansarea” sa fie pentru Halloween, deci posturile au fost pe tema asta, unde animalele se deghizeaza in plante / ca alte animale. Cele din footer la site, plus reddit, twitter (eg. retweet de catre AI influencers), dribble, si hackernews.

      Tot pe Reddit ai o comunitate pt animale hibride, 125k people, si postez acolo stuff. In teorie astia sunt oamenii cei mai interesati de hibrizi. :)

      https://www.reddit.com/r/HybridAnimals/comments/17m3pea/next_evolution_of_fish/

      Also exista https://www.reddit.com/r/hybrids/ dar nu era activ, asa ca am vorbit cu tipul respectiv sa ma faca admin, si am inceput sa postez si acolo.

      e. Am mers prin librarii si am facut poze acolo ca si cum ar fi fost cartile afisate pe raft. De ex am pus cartea la „carti noi”, si apoi i-am facut poza. :) Am pus copiii sa se uite in carte, inconjurati de alte carti, si le-am facut poza. Etc. Am pus pe Instagram acum o poza din asta sa vezi ce zic. Textul cu chatgpt.

      f. Am dat carti pe gratis la gradinita / scoala unde au fost copiii, la profesori. Am facut si o lista de librarii pt copii la care planuiesc sa ma duc sa las cartile, aici in Galicia, Spania.

      g. Am contactat pe youtube, si tik tok top 10 #booktok si #booktube people. No replies. In general ei publica despre novele, text.

      h. Am facut ebooks si pus gratis pt o perioada cat permite KDP. Sunt servicii de promovat ebooks dar sincer, nu e pt Kindle. E pentru copii, iar copiii citesc carti, nu digital. Vezi replies – https://twitter.com/bentossell/status/1720478790541795702.

      4. Sunt mai multe lucruri care pot fi incercate, dar vezi ca fiecare consuma si timp, si bani, si e cu totul alta activitate decat cea de creator. Sincer, nici nu cred ca o persoana care e creativa – ma refer la cei care pot desena si fac cartile in 9,12 luni cum e azi – ar trebui sa piarda timpul pe marketing.

      Multe probleme si multe oportunitati pentru a imbunati tot procesul asta. It sucks. 😅

      80
    • Ca si costuri:
      – am platit la Brevo, vezi pricing la ei
      – am platit 50 EUR sa iau suficiente carti la Amazon, ca necesita minim 50 EUR cheltuiti pe contul asta, ca sa pot sa postez video descriere pe pagina. Mi-am luat teapa, pentru ca cer si alte chestii, asa ca am distribuit cartile alea eu cum am descris mai sus.

      * ar fi trebuit sa platesc 3540 EUR pt a lua un pachet de 1000 IBANS, daca vroiam sa fac traduceri pentru toate cele 6 carti, si sa public hardcover pe INGRAM. Am decis sa nu public hardcover, si sa raman cu cele paperback de pe Amazon, care iti ofera IBAN gratis (un cod pe care poti sa il folosesti doar la ei).
      * poti plati pentru reclama pe Amazon inclusiv, dar si pe social media, inclusiv pe reddit. De ex as putea face reclama in acel canal de Hibrizi pe reddit. Vezi aici in seminarul celor de la Ingram Spark cum abordeaza ei reclamele pe Social Media – https://bit.ly/47kktWe. Cine are inclinatie si buget, poate incerca asta.

      30
    • wow. super mult efort.
      s-a mai scris mai sus, dar poate o altă idee, în locul animalelor hibride, pentru că la capitolul execuție pare că ai făcut mulți pași corecți.

      30
    • Da, super mare efort. Inteleg ca ai si alte proiecte/startups. Care sunt cele reusite si cam cat investesti (timp si bani) pana sa te decizi daca continui sau renunti? Ai vreun sablon/staturi legate de lansarea unui produs? Incerci sa-ti faci comunitate si astfel sa tot impingi produse noi in comunitatea aia (ex: functioneaza „building in public”?)?

      10
    • @Catalin am facut un notebook in care adun idei. In jur de 100, sau putin peste. AI deschide usa celor care doreau sa faca lucruri creative, dar nu au talent la desen, ca mine. :-)

      Sunt atent la orice se intampla in jur, si notez. De exemplu, Álvaro cara dupa el o plasa de fluturi (pt prins pesti), dar batul de care era agatata era de 2 ori mai mare decat el. Si atunci am notat acolo o idee de carte unde un copil pescuia stelele de pe cer.

      Apoi le atribui o tehnica anume, pe care o gasesc pe Twitter / Reddit intr-o maniera in care am intrat in detalii pe Discord aici: https://www.loom.com/share/898756f2ebd94411b5db216a5535a8b0.

      Si astfel ai ideea + tehnica de folosit. In Hybrids de ex ai Boggle Puzzle cu imagini + hibrizi, de pe Reddit ca tehnica.

      @M

      Da, am un proiect facut in 2015 care genereaza venit pasiv. Poate 1-2h pe saptamana pentru support. Imi permite sa explorez si alte idei, mai ales in momentul asta de inflexiune. Vezi chart-ul de pe https://www.michaeldempsey.me/blog/2020/07/29/inflection-points/ dupa „INFRASTRUCTURE, DISTRIBUTION, AND APPLIED TECHNICAL INFLECTION POINTS”. Dar poti citi articolul intreg. In general se intampla o data la 7 ani. In momentul in care a aparut GenAI anul trecut, am oprit orice altceva si am pivotat in directia asta.

      Sunt multe lucruri de scris despre startups, si nu isi are loc intr-un comentariu. Legat de comunitate, cand lucrezi remote, e ca si cum ai lucra in echipa. :)

      20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile