Vârsta ideală și de ce nu vor tinerii să se căsătorească…

Două idei dintr-un studiu al Reveal Marketing Research.

vârsta ideală pentru căsătorie, în percepția românilor, se plasează cu precădere în intervalul 26-28 ani – 26 de ani reprezentând vârsta ideală pentru femei, iar 28 de ani reprezentând vârsta ideală pentru bărbați

Cam da. Înainte de 30 ar zice toată lumea. Că după aia vor și un copil și cu cât întârzii cu atât de adună problemele și durerile de șale. Nu-ți mai vine să alergi cu copilul prin parc de la 40 încolo (chiar dacă unii dintre noi mai putem face asta).

De ce nu vor să se căsătorească:

  • Lipsa banilor sau a bunurilor materiale – 55%
  • Frica de eșec sau de a nu face alegerea potrivită – 44%
  • Presiunea planurilor profesionale – 39%

Sunt curios aici cât de des era bifat răspunsul “nebuna vrea ditai nunta, că așa a visat ea, și n-am bani decât de un E36 și de mers în Vamă de două ori”.

Iar la frica de eșec ar fi mers și “dar de cât timp sunteți împreună”, că am impresia că răspunsul ăla e legat strâns de “nu vreau să o iau, că după nuntă se schimbă, am mai văzut cazuri, nu mai are chef de sex și nici de făcut mâncare”.

 

mireasa

Wedding photo created by marymarkevich – www.freepik.com

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

98 comentarii

  1. Faptul ca vrea ditamai nunta dar locuiti intr-o garsoniera la periferie, ar trebui sa-ti aprinda niste beculete.

    00
    • am mai scris si o sa mai scriu pe acest subiect, de fiecare data cand am ocazia: noi am facut nunta 100% din fonduri proprii, am pus pe hartie la ce renuntam, unde facem compromisuri si ce e musai de ales. am avut max 70 de invitati, meniu redus, fara sarmale, fara rochie de designer Pronovias, fara dar. de fapt, am interzis invitatilor sa aduca bani.

      am primit tot felul de cadouri : lenjerie comestibila, board games, vouchere la SPA etc. cea mai buna prietena a mea mi-a adus un domn care canta coveruri live, am avut si spectacol inclus.

      cei mai afectati au fost insa parintii, carora le-am spus ca nu vrem deloc ajutorul lor. si s-au suparat pentru ca nu au putut decide nimic la nunta. mai mult, le-am limitat si nr de persoane invitate.

      in retrospectiva, a fost cea mai buna decizie, fara stres, presiunea familiei si a prietenilor, fara obligatii si notat darul pe hartie.

      in caz ca va intrebati, totul ne-a costat aprox 10Keuro, acum 6 ani. nu am facut rabat de la locatie, calitatea meniului si fotograf. astea ni s-au parut cele mai importante criterii. orice altceva putea fi modificat, scos sau inlocuit.

      00
  2. Nu ele vor nunta mare ci mamele lor, sa vada varu si matusa ca odoru lor s-a ajuns. De vreo 10 ani s- au cam prins astia ca noi de 20-30 de ani ca nunta e o gaura neagra bugetara care iti face obligatii.

    20
    • Exact. Undeva trebuie tras linie si asumat ca „imi bag pixul in toate nuntile la care am fost, fac o nunta mica si cercul s-a rupt, altfel ma cheama iar toate neamurile cu care nu am treaba in restul timpul sa colecteze cat mi-au dat si tot asa”. Sa nu mai zic de cazuri cand efectiv mirii si-au luat teapa ca unele rude s-au facut ca nu au auzit de inflatie si cred ca 300 de lei acum valoreaza cat 300 de lei dati prin 1990, serios am auzit cazuri. Nu tata, faci nunta mica cu familia apropiata si prieteni si adio, nu il mai chemi pe Costel var de-al saptelea sa recuperezi nu stiu ce bani de pe timpul lui pazvante.
      Sau faci o romaneasca cum a facut o verisoara, s-a chitrosit in ultimul hal sa cheme 70 de neamuri (efectiv nu a iertat nimic :D ) intr-un local unde mai aveai loc sa dansezi 4 oameni la un loc la cat de inghesuiti erau, apoi si-a bagat pl si nu le-a mai raspuns la telefon.

      00
    • Sa nu uit, poate asa mai revin cu picioarele pe pamant si „artistii fotografiei” acesti dumnezei ai esteticii, care au niste scoruri aberante ca sa iti aplice fix aceleasi efecte in Photoshop si sa iti faca aceleasi poze ca la ceilalti 100 de insi dinaintea ta. „1000 de euro boss”.

      01
    • Sau faci o nunta pe care sa ti-o permiti in caz ca nu primesti nimic iar ce primesti consideri bonus.

      00
    • dacă faci nunta pt. bani e ca și cum ai investi în crypto

      00
    • + stau stresati si nebauti pana la 6 dimineata sa numere banii sa poata plati restaurantul.

      00
    • @Sagi exact. Un prieten a facut nunta mare cu vreo 200-300 de invitati si imi povestea ca la final a ramas cu un profit de 10k-20k lei, nu mai tin minte exact. Oricum putin daca ma intrebi, cand te gandesti la cata chinuiala si stres.

      00
    • @N: știi cît muncește un fotograf pentru banii ăia? De la 7 dimineața, că-l vrei și să te pozeze pe tine și pe mireasă în timp ce vă trageți țoalele de miri pe voi, apoi la primărie, să vă vadă neamurile cum semnați, apoi la biserică, după care la cîrciumă pînă la șapte dimineața. Timp în care toate lumea cere să li se facă poze și toată lumea se plînge c-a ieșit cu gura strîmbă sau cu ochii închiși după ce trage de tine să le arăți pozele, să vadă ei înainte ce și cum. Apoi ai o săptămînă în care tre’ să selectezi din 2000-3000 cadre și să editezi măcar 500, că altfel îți zice clientul „da’ numa’ 300 ai făcut? Da’ dă-mi-le pe toate, că le editez eu”. Și toți le vor în cinci exemplare pe CD-uri, ca să le dea la neamuri, și cinci albume foto pe care se așteaptă să le printezi din fee-ul ăla. De aia sînt scumpi fotografii, că dacă tot tre’ să-și bată capul cu idioți, măcar să merite efortul.

    • @casnica – nu chiar. Am vazut femei care pareau perfect normale si care s-au transformat in bridezilla si aveau vise de nunta cu lautari „sa vii sa ma iei de acasa cu ei” cand s-au pus pe planificat marele eveniment.
      De 4000 de lei rochiar ei „ca o data e mireasa” vs 1000 de lei costumul lui „de la Apaca, si asa nu-l mai porti dupa aia” nu mai zic nimic.

      00
    • hai sa povestesc eu cum a fost la botezul nepotului, fiul sora-mii, acum vreo 10-12-14 ani (nu ba, nu stiu exact cati ani are, din motive care nu tin nici de mine nici de ea, relatia dintre noi este minima, am doua poze cu copilul in casa, aia e).

      in urma interactiunii dintre mine si pozari din seara respectiva am obtinut materialul brut, 100%. pentru ca eram somer si ma plictiseam le-am bagat intr-un adobe premiere, nu ma intrebati, nu stiu care si am scos un dvd cu coperti pe capitole, backgrounduri variabile, timeline, thumbnails, poze intercalate in video, muzica separata prin meniuri si nu mai stiu ce ma taia pe mine capul atunci. varul lu’ cumnatamiu, cel angajat si PLATIT sa faca dvd-ul a livrat un filmarea bruta recodata sa intre in cei 4.3 gb si un al doilea cd cu pozele (resampled presupun) la 2k.

      eu am zis asa, ba, eu tot sunt somer, nu punem de un business? tu filmezi, pozezi si cema trebuie, eu fac asta, scoatem ceva. da ba, interesant, vorbim.aia a si fost ultima vorba care am auzit-o de la el. ii usurase pe astia de 1000 si ceva de euro. sora-mea probabil mai are dvd-ul meu.

      retrospectiv gandind imi pare rau ca nu am pastrat matrita. le-am facut-o cadou si intre timp harddiskurile se mai ard.

      intre timp el e bun prieten cu varu-su, eu vorbesc cu sor-mea de 2 ori pe an. e posibil ca problema sa fie la mine.

      00
    • @thebblack: „ma men”, tot respectul. Din „tonul” expus, ma bucur ca ai taria necesara sa nu te lasi prea afectat, sa faci haz de situatie si sa amuzi si pe altii.

      00
    • Ba, N, Ai idee cat e de munca pentru pozele de la o nunta? Sau ai impresia ca e doar apasatul pe buton si 3 efecte in Photoshop? Nu ma intelege gresit, fotografia de nunta mi se pare de rahat si inutila (pentru ca mirii se uita la poze de 20-30 de ori cu prietenii si rudele, apoi, daca isi mai aduc aminte sau nu divorteaza, se mai uita la ele peste 30 de ani). Dar asta nu inseamna ca nu e un volum de munca urias. Din aia 1000 de euro trebuie sa platesti un asistent, sa iti acoperi o particica din echipament, si sa mai si traiesti. Asta netinand cont de faptul ca nunti nu se afc tot timpul anului, daca nu esti fotograf de ocazie.

      00
    • @Alex, mai lasă-ne, frate…

      00
  3. Sondajul e făcut pe +18 ani deci o mare parte din miri a fost exclusă

    00
  4. NOU
    #17

    „vârsta ideală pentru căsătorie, în percepția românilor, se plasează cu precădere în intervalul 26-28 ani – 26 de ani” perfect pentru divort inainte de 30 +- 1 an.

    Checked :))

    10
    • Ok. Ceva e greșit aici! Sondajul e…greșit! Pt ce an e? Ca sigur nu pt ultimii 4 ani!
      1. Analiza este pe toată tara ceea ce e greșit! În MS, HR și CV, deci inima Ardealul, lumea se însoară pe la 22 (acum as glumi dacă nu ar fi tragic, dar ăștia de când se nasc doar cu gândul la măritiș sunt)
      2. Tot în cele 3 județe, la nivel național, au cea mai mica medie a divorțurilor și ca medie sa vârstă, si ca durata
      3. B, IS, TM CT sunt la polul opus: închegate de familii în media 26-32 (valori an 2020) si rata mai mare de divort
      4. Oricât ne consideram romani uniți dupa 1918, regiunile încă „radiaza” percepte asupra familiilor, zone dezbinate, cu fătălău și alcoolici, zone sărace dar și zone izolate, muncitoare, reformat-catolice, gândire și atitudini diferite.
      Comparam mere cu pere și nu e corect. Analiza și sondajul trebuie la nivel de regiune nu de tara

      00
  5. Legat de nunta mare, nici nu am vrut sa aud. Am fost 98 de persoane. Am ales local mic, asa nasii nu au putut invita multe persoane si nici cele din partea neamurilor pe principiul „am fost la nunta la ei, sa vina si ei la tine”. Nope
    Doar familie (al avea neam mare), cativa prieteni si cei din partea nasilor.
    Ca si traditii, doar cel cu basmaua si o tentiativa la aruncat buchet, dar am avut doar o fata necasatorita :))
    Am zis ca nu vreau nunta mare, mai ales ca stai 3 h sa-i intampini, 3 sa-ti iei la revedere si nici nu si timp sa te distrezi.
    Am dansat absolut toata noaptea, uneori chiar si doar noi doi, pentru ca invitatii au crezut ca nunta are loc afara la tigara 🤷

    00
    • Nu stiu altii cum sunt, da’ in capul meu 100 de persoane = nunta mare. E chiar bine ca te-ai distrat, dar invitatii par sa fi venit mai mult din obligatie decat din placere daca au stat mai mult afara la tigara.

      00
    • Io sunt din aia care sta afara :) La mine, de exemplu, nu intra cafeaua si bautura fara tigara.

      In general, exista doua outcome-uri la nuntile in spatii inchise: fie se muta toti afara, fie pun aia scrumiere pe masa in interior de la o anumita ora.

      Bineinteles, depinde si de procentul de fumatori, dar în România se fumeaza mult, e puțin probabil sa nimeresti o nunta cu nefumatori majoritari.

      00
    • NOU
      #22

      Depinde de zonă. Sunt locuri unde sub 200 e nuntă mică de tot. Prin nordul Ardealului sau la olteni (ex Tg. Jiu) se fac nunți de 300-600 în mod normal, bogății atingând mia lejer. Și eu am făcut de aprox 100 în Timișoara acum vreo 13 ani și a fost sub media celor la care am participat in perioada respectivă (aveam 27 de ani, mă incadram în sondaj :) )

      00
    • Problema la nunti din astea este ca peste tot unde te duci sa vezi locatii, cam stramba aia din nas cand aud cati invitati ai. Asa, pe fata. Dar e criteriu bun de triere. Stii clar ca acolo nu faci.

      00
    • Se strâmbă din nas când te duci la un local cu capacitate de 400 de inși și tu le zici ca ai doar 90. Pe lângă ca iti pare sala goala, nu fac nici ei profit. Dacă alegi un local cu marime adaptata la nr de invitați nu are cum sa strâmbe nimeni din nas, ca ala e telul lor, sa umple sala ca să ia banii pe meniuri :)).

      00
  6. ”Nu-ți mai vine să alergi cu copilul prin parc de la 40 încolo (chiar dacă unii dintre noi mai putem face asta)”
    Faptul că faci o braziliană și dai 2-3 pase cu ăla micu pe un sintetic nu se pune ca alergat în parc :)

    00
    • BA DA!!!!!

    • Bă, eu nu prea epilez femei, dar pot să încerc…

      00
    • De ce sa nu se puna? A stat cu ta-su 20 de minute sa dea niste pase? Perfect. A stat cu ta-su, au facut miscare impreuna (ca nu toti fac sport de performanta, sa stea 8 ore pe zi pe teren), au „conectat”, ca tot ne place romgleza etc.

      Azi 2-3 pase, maine 10 pase si, poate in cateva saptamani, joaca mai mult. Nu spune nimeni ca trebuie sa fie copilul urmatorul Pele (desi i-as dori asta), dar macar misca impreuna, rad, se distreaza.

      Eu am detestat ani buni ideea de miscat curul, dupa 10 ani de karate destul de intens. Cand a inceput fie-mea sa umble, mi-era groaza de ideea de a-mi misca dosul, ca prefer sa stau cu laptopul in brate, decat sa alerg.

      Am ajuns sa ma antrenez cu ea, sa stea si mai mult pe teren, sa alergam impreuna (desi in continuare detest ideea de alergat), mers cu scuterul pe strada, chiar si pe cartul ei ma dau. Anu’ asta a schiat singura, la anu’ incep si eu, macar asa cat sa urc cu ea pe telescaun si sa rada o mie de turisti de cat de prost cad. Am 44 de ani si o ruptura de menisc, plus un umar dislocat. Si nu mai sunt sportiva ca pe vremuri, dar realizez ca, daca nu imi misc eu curul, nici copilul nu prea va avea interes.

      Acum e incantata ca i-am zis ca la anu’ incep si eu sa schiez si ca-mi iau (in sfarsit) o racheta de tenis decenta sa facem impreuna „clinici” de dat in minge. Amuzant este ca si tenisul l-am urat toata copilaria si tineretea, dar acum imi place, ca ii place ei.

      Revenind la subiect.

      Marele meu regret in viata este ca am facut copilul prea tarziu. Ca sa facem afacere, ca PLM, sa facem bani. Cacaturi din astea. Si la 40 de ani ai mei, 50 ai lu’ mr.dojo am lasat totul in urma si am plecat sa fim saraci altundeva.

      Si a fost o idee mai nasol cam 1 an si ceva. Hai sa zic 2. Acum, in anul al treilea, suntem bine din toate punctele de vedere. Am „sacrificat” deci doar 2 ani. Si puteam face copilul mai devreme, sa mai fi „intrat” inca unul. Dar acum, asta este ….

  7. Vârsta ideală pentru căsătorie e oricând cei doi vor copii și / sau să își cumpere o casă împreună. Iar căsătorie înseamnă semnat contractul la starea civilă cu doi martori, nu o petrecere de nuntă cu 200 de invitați.

    10
  8. Ma pis pe ea de constructie sociala veche de mii de ani.

    10
    • Este constructia sociala care obliga barbatul sa raman langa femeia cu care a facut copii, sa nu fuga in lume si s-o lase pe ea singura cu tot greul pe cap. Daca tie nu iti place sau nu iti convine nu inseamna ca nu are un scop. Vezi niste statistici si studii ce inseamna sa cresti fara tata si ce repercursiuni au astea asupra unui copil cand e si el adult. Sau asupra societatii in ansamblu.

      01
    • @Ninja

      Asta era problema înainte de 2000, de la 2000 încoace sunt mai mari șansele că ea sa te înșele și să fugă cu altul pentru că tu n-ai vrut sa joci jocuri prostești de tipul dacă îți păsa de mine luptai și „am chef de ceartă”.
      Și că sa fie trenurile egale both sides have it hard nowadays, despărțiri din orice nimicuri și ideea de live yourself dusa la extrem.
      De aici și frica de a face alegerea greșită.

      10
    • @Ninja constructia aia sociala se numeste „pensie alimentara” si e altceva. Eu de exemplu am crescut „fara tata” de la 1 an jumate incolo si, ce sa zic, macar stiu ca se scrie „repercusiuni” in loc de „repercursiuni”.

      00
    • Greseala mea, dar asta nu imi invalideaza argumentul! Si faptul ca tu esti un caz trist, se vede si in comentariul tau rautacios, nu inseamna ca e valabil pentru toti.
      Contrar parerilor din ziua de astazi, casatoria a fost facuta pentru a proteja femeia. Cu bune, cu rele, cu barbati abuzivi si casatorii nefericite, a avut per ansamblu rezultate bune. Se stie ca barbatii sunt niste cacanari care fug de raspunderea copiilor, manati de instinctul de a face cat mai multi copii cu cat mai multe femei, si a fost nevoie de a institutia asta pentru a-i tine in loc. Faptul ca tu ai primit pensie alimentara e o realizare a ultimei sute de ani, dar pana atunci femeia ramanea de capul ei cu tot cu copii.

      00
    • @ninja Nu, prostea! Nu rămânea cu copii pentru că avea grijă să iși aleagă un bărbat responsabil cu care să îi facă. Acum sar din ciocan în ciocan și se miră că nu le ia nimeni.

      00
    • @ Cristi – nu fac acuma pe psihologul amator, care a citit o carte si-si da cu parerea, dar cred ca comentariul tau spune mai multe despre tine decat despre femei.

      00
    • @Ninja argumentul tau oricum era si ramane invalid fara un link la „studiile si statisticile” care confirma afirmatiile tale de mai sus. Nu toti suntem experti in sociologie ca sa te credem pe cuvânt.

      00
    • @ninja – casatoria e pentru protectia investitiei barbatului, un fel de asigurare ca isi creste copii lui. Apoi pentru protectia femeii – ca sa o ajute, cel putin o vreme. Dar in principal e pt protectia copiilor. Pe vremuri daca copii nu aveau tata – prezent si implicat speranta lor de viata era spre zero.

      00
    • Sunt de acord cu tine. Insa daca vrei sa „fentezi” sistemul social in RO e aproape imposibil. Am luat un apt cu partenera mea si nu suntem casatoriti. Trebuie sa-mi fac asigurare separata cu ea beneficar (pt a o proteja daca eu patesc cevs si nu mai sunt fara sa o las cu datoria partii mele), trebuie sa-mi fac testament in care ii las ei partea mea de bunuri (si ala poate fi contestat pana la urma de rude). In societatea noastra nu prea ai alte variabile sa beneficiezi de aceleasi drepturi daca nu esti casatorit, neavand nici parteneriatul civil legalizat. Practic trebuie sa identifici toate chichitele legale si sa le asiguri separat vs codul civil prin casatorie.

      Pana la urma am ajuns la concluzia ca e mai ieftin sa te casatoresti (actele, nu petrecerea) vs notar, avocat si sanse ca in instanta sa nu fie 100% acoperit.

      00
    • @alex fix asa! testamentul are valoare doar daca il recunosc ceilalti :P

      00
  9. Uite aici ceva mai interesant din sondajul ala:

    „persoana care trebuie să se preocupe mai mult de casă și de creșterea copiilor este femeia. 30% dintre persoanele de peste 55 de ani sunt de acord cu această afirmație, iar procentul crește proporțional până la tinerii de 18-24 de ani, care sunt de acord cu această afirmație în proporție de 55%,”

    Eu ma asteptam ca procentul traditionalistilor sa scada la tineret, nu sa creasca. Viitor de AUR tara noastra are.

    00
    • Sunt de acord. Sa se ocupe femeia. Dar cu o conditie. Asta sa fie job-ul ei. Barbatul sa se duca la munca si sa-si intretina familia. Pai daca vrei „traditional”, fii traditional pana la capat!
      A, e greu? Nasol. Atunci mergeti amandoi la munca, dar nu te astepta ca ea sa aiba „al doilea job” dupa primul, in timp ce tu stai cu berea in mana la TV.

      00
    • nu neapărat. dacă în casă vezi că doar mă-ta face curat, tu ce crezi, că e și treaba ta?

    • si daca fac amandoi nu ai siguranta ca copilul va face curat la casa lui. Stiu eu pe cineva :)))

      00
    • Tradițional cu modernism nu se pupă oricât s-ar vrea.

      00
    • @Vali, mie nu-mi pușcă ceva:
      30% din cei 55+ zic că trebuie sunt preponderent treaba femeii
      55% (practic dublu) dintre cei 18-24 de ani (copiii primilor) zic că treburile casnice.

      Dacă e cum zici, ar trebui să se păstreze procentul. Sau aproximativ, că e complicat să combini procente cu cupluri, 1 sau mai mulți copii/cuplu și alte variabile..

      Ori aia de 55+ ani au început să gândească așa mai târziu în viață, după ce copiii lor văzuseră altceva, ori undeva e o bubă.

      00
    • @AB copii lor (posibil si unii dintre cititorii acestui blog) au avut acces la internet.

      00
  10. Cred ca Doamne-Doamne n-a avut abilitati de cartofor de m-a facut pe mine asa ghinionist. Mai greu cu insuratoarea cand te nasti dator.

    00
  11. Când o sama căsătoresc cu nevasta-mea, o sa fim noi doi, martorii de la primărie și nașii. Total patru persoane (nașii și martorii o sa fie aceleași persoane).
    Dar asta când o sa ma însor.

    00
  12. Ce amuzant…. desi in ultimii 2 ani nu s-au mai tinut nunti fizic decat f putine si pentru pilosi. In rest casatoriile au devenit doar o formalizare la starea civila.

    In grupul meu de prieteni majoritatea s-au casatorit. Inclusiv zmeii care se pisau pe normele sociale in jet. A fost nevoie sa moara ma-sa unuia care de 10 ani nu simtea nevoia de casatorie… ca dupa sa planga ca un prost ca murit ma-sa regretand ca nu l-a vazut casatorit. La altul au facut tasu si sorsa cancer si a facut nunta ca macar atat sa prinda pe planeta… in pandemie cu teste si masti… a fost frumos.

    Si acum cam toti nu mai stiu cum sa-si programeze casatoriile ca fix o zi nu e o bataie de cap asa de mare si daca asta ii face fericiti, sa moara toata lumea fericita.

    ca faci nunta sau nu… asta e o discutie care tine fix de gust. Dar casatoria ca act administrativ…. consider ca trebuie facuta si nu prea am incredere in oamenii de 40 de ani plus necasatoriti. (divortati/e, vaduvi/e e ok).

    o persoana incapabaila sa ia angajamente pe termen lung cu tot ce inseamna responsabilitatea asta nu e de incredere pentru mine.

    Pot sa fie nuante desi mi se par de o ipocrizie feroce: au copii, au credite si business-uri impreuna, locuiesc impreuna, dar nu sunt casatoriti. Fite inutile, timp pierdut sa explici de ce pe copil il cheama altfel decat pe mami/tati, la banca la credite explicatii…. la notar explicatii. Why? doamne fereste sa moara vreunul in accident rutier sau sa se imbolnaveasca… iarasi procese inutile, declaratii la notar, martori… de ce? ca esti prea comod sa mergi fix 5 minute la starea civila si tu crezi ca actul casatoriei e inutil? have fun! esti mai prost decat un hipster de vama veche.

    00
    • Si tu acuma. Nu mai au voie oamenii sa fie inceli ? Ce vina are omu ca nu l-a facut natura inalt, frumos, destept si bogat ?

      00
    • faptul ca am 41 de ani si sunt angajat la aceeasi firma de 15 ani nu se numara ca responsabilitate si angajament pe termen lung?

      00
    • faptul că pisoiul meu e încă în viață și bine merci și e cu mine de aproape 6 ani nu înseamnă nimic, presupun.
      ah, și am un credit pe 30 de ani, luat acum 12. :)
      femeie, aproape 42.

      @thebblack, am fost la un interviu cândva în care directorul (o ea) departamentului care căuta om mi-a spus că mi-a selectat cv-ul datorită vechimii la jobul anterior și pt că în general se vedea că nu țopăisem din job în job.

      00
    • Eu am scris din perspectiva personala. Cumva e logic ca nu-mi plac relatiile cu persoane care nu au aceleasi valori: nu leg prietenii, nu le incredintez increderea mea, nu ma arunc intr-un gentleman’s agreement sau handshake agreement cu persoane care nu imi inspira incredere.

      In mod sigur nu ma intereaza in CV daca cineva e casatorit sau ce stare civila are… Daca vreau sa-l angajez. Chiar uneori as angaja mai degraba pe cineva fara obligatii dar e alta discutie.

      Faza cu pisica nu se aplica deoarefe poti sa o eutansiezi daca are cancer/avc/scleroza/dementa, poti sa o donezi sau sa nu-ti pese ca nu se intampla nimic. Dintr-o casatorie nu iesi le fel de usor doar pentru ca te-ai saturat sau nu-ti convine… mai mult poti sa iti iei a.doua pisica sau a8a … prima nu pleaca cu jumate din ce ai acumulat. Chiar nu e acelasi lucru ca un animal de companie…

      Am si eu o pisica…

      00
  13. Ma bucur ca ai detaliat subiectul asta (comentasem si eu cu linkul asta la postul cu natalitatea de acum cateva zile).
    In plus, am o alta idee pentru stimularea natalitatii. Cum ar fi un program sau lege care sa conditioneze valoarea punctului de pensie si in functie de cati copii ai facut? Nu numai de catre venitul din timpul perioadei active. Iesi la pensie si arati doua certificate de nastere, zbang! un +25% la punctul tau de pensie.
    Bine, ideal ar fi si un mecanism de control care sa-l impiedice pe Borcea sa devina miliardar doar din pensie :)

    00
  14. Pro tip: daca sexul e bun inainte, vrea si dupa nunta garantat.

    00
  15. E simplu: nu sunt destui barbati peste 1,85m, afaceristi, medici sau avocati. De aia.

    00
    • EDIT: Sau vedete, sau influenceri, sau interlopi.

      00
    • Bai, hai ca nu m-am putut abtine, trebuia sa scriu, si comentariul tau mi-a dat imboldul final.

      M-am uitat aseara, la inceput de plictiseala, apoi din ce in ce mai uimit, la „Tinder Swindler”…

      Inca sunt socat de cate femei alearga dupa visul asta umed in care vine printul pe cal alb sau avion privat, sau Rolls si Ferrari si EXACT pe ele le iubeste si vrea sa le ia de nevasta habibi, doar pentru ca (si) ele au cont pe aplicatia X.
      – Nu mai zic ca se duc cu ala direct in avionul privat dupa ce s-a vazut o singura data (ma mir c-a mai trecut si pe-acasa)
      – Apoi il impumuta pe vajnicul milionar cu bani de mai MULTE ori, si nu se opresc cand vad ca ala le abureste de mai multe ori (!) cu cecurile care nu se incaseaza…

      Daca aveam eu cont pe Tinder, dracu ma alegea, ca am ceas Seiko cu limbi si Opel Astra TDCI, si imi place sa ma plimb in natura pe jos, nu cu jetul privat….

      Bunicu’ avea o vorba: „Nu e prost cine cere…”

      00
    • A ramas habibi fara bani de buzunar dupa ce-a facut plinul la avion ? Ce, n-ai patit asa ceva niciodata !? :)

      00
    • sebybv, nu intelegi tu, ele ‘s-au desteptat, emancipat’…

      00
    • lasă, că nici cu unii bărbați nu mi-e rușine.
      sunt unii vor ca tipa să fie tânără, frumoasă, cu job/banii proprii, dar să fie și gospodină (gătit, curățenie, spălat, călcat), aranjată, dichisită, machiată, coafată, dar dacă se uită bărbații pe stradă la ea, urlă că e curvă.

      00
    • Cred si eu ca s-a desteptat aia care a ramas cu datorii de 140.000 euro si inca plateste…. Btw, habibi e bine-mersi, a stat vreo 5 luni sa rece sa se gandeasca la ce a facut, si acum e inapoi la Ferrari-uri si fotomodele.
      Si lumea il admira pe Becali…

      00
  16. Nunta cu 16+1 persoane. Ghiciti cine a fost persoana nr. 17! :)

    00
  17. – Ce mai faceti?
    – Am ajuns la armonie. Ne doare capul pe amandoi ;-)

    00
  18. Poți să faci copii și să-ți întemeiezi o familie și fără căsătorie.

    00
  19. Cand am anuntat cele doua perechi de parinti ca eu vreau se casatorim fara nunta, strict la starea civila si apoi direct acasa am bagat doua femei in fibrilatii. Asa ca am facut un compromis de o petrecere cu maxim 40 de persoane. La ora 14 am iesit de la starea civila, la 15 eram la restaurant, la 20 acasa. Le am dat mancare libaneza si bautura la alegere din meniu. Mi se aduce aminte periodic de anumite rude cat de misto si relaxata a fost nunta mea. Din darul de nunta am cumparat un pat rabatabil si am platit niste datorii.

    00
  20. O nunta e stresanta in masura in care permit mirii sa fie stresanta. Noi am facut nunta de 50 de persoane cu noi si nasii inclusi in numarul asta. Nu am facut nici o traditie si a trebuit sa o consolez in ziua nuntii pe florareasa ca era stresata ca nu o sa imi placa buchetul. Nu m-am agitat cu nici un aspect al nuntii pentru ca am considerat ca nu merita. E o ocazie fericita nu o nenorocire. Toata lumea ca suntem fumati la cat de linistiti am fost. Planul nostru initial a fost sa mergem noi si nasii la starea civila si la biserica si apoi la un restaurant, dar am vrut pana la urma sa avem si cateva persoane apropiate alaturi de noi.

    00
  21. Hai sa fim seriosi si sinceri , chiar daca adevarul poate e incorfortabil dar la ce pretentii exagerate au femeile din ziua de astazi, ce barbati exista care sa se incadreze in standardele lor. Prefera sa moara batrane, ciufute si singure decat sa faca vreun compromis la ideile lor aberante. Problema e ca multe dintre astea cu pretentii si figuri din ce observ eu si din ce am intalnit ,nu sunt decat niste ratate cu aere de dive care asteapta vreun bogatas sau cine dumnezeu mai stie, sa vina sa le salveze, sa le scoata din foame si sete.

    10
    • Macar nu sunt si obeze, ca in SUA.

      01
    • „Sa faca ub compromis ” ca sa ce? Sa moara ciufute, batrane + frustrate ca au pierdut timpul si viata cu unu pe care l-au luat ca sa nu fie singure.

      00
    • Poate chiar femeia a fost o pierdere de timp in relatii. In afara de frumusete fizica si futai nu a avut altceva de oferit. @Ena cand majoritatea barbatilor sunt intr-o lista neagra pentru o femeie si cand ea e vai de mama ei si pe deasupra si intretinuta si ratata inseamna ca are o problema psihica si ca si-a redus sansele considerabil pentru a putea fi cu cineva. Chiar daca mai tarziu ii vine mintea la cap e prea tarziu pentru ca nu o mai vrea nici dracu, poate doar sa aiba noroc cu vreun drogat betiv ratat cu job de casier. Dupa o femeie devine expirata , nici unui barbat nu ii mai pasa de ea. Si-a ales destinul drept urmare nu are decat sa moara singura cu 100 de pisici. Nu mai e relevanta absolut deloc pentru societate. E ca si cum nu ar mai exista.

      10
    • @Andrei, ma faci sa rad. Sa vezi cati expirati umbla liberi si ar face ” compromisuri” cu ” expirate” de care spui tu. Si ce sa vezi, ele nu vor. Te-ai gandit vreodata ca sunt oamen icare pur si simplu prefera singuratatea, nu au nevoi si dependente fizice sau emotionale?
      Mie debili mi se par oamenii care nu pot trai de sine statatori si sunt disperati dupa relatii

      00
  22. Bre, nusce sa zic. Eu fac parte din generatia aia nascuta prin anii de foame ai comunismului, crescuta in tranzitie, si maxim tufuta de criza.

    Practic in perioada aia cand tocmai ai adunat 2-3 ani experienta si e cazul sa avansezi a venit 2008.

    Asa ca am in grupul extins de atunci doua feluri de oameni:

    1. Aia care au zis „aia e, cum s-au descurcat ai nostri ne descurcam si noi” si s-au inhamat la o casnicie/copil/zacusca de la mama.
    2. Aia care au renuntat la idee si au trecut pe „survival mode” cu carat pe unde le-a tunat si practic au amanat ideea „pana om avea cu ce”.
    Mai e si grupul „ne ajuta ai nostri”, dar nu il consider relevant in context. Intotdeauna am considerat ca aia care au curajul sa se casatoreasca la 22 de ani au un suport consistent din partea parintilor. Fie cu casa si bani, fie cu mult timp si ajutor.

    Dupa 15 ani situatia asta cam asa:

    Grupul 1:
    Nu prea mai tinem legatura ca nu suntem „compatibili”. Sunt fie divortati fie au avut exact viata parintilor lor, arata si traiesc in consecinta.
    Cu minime exceptii toti au copii obraznici pe care ii suporta vag.
    Se plang. Se plang continuu, totul e greu si nepotrivit , chiar daca au relativ succes financiar.
    Aia divortati au sarit direct de la Mirc la Bumble si nu le e comod. „dating-ul” e complicat cu burtica si cearcane. Ramane Sugardaters si nu e chiar ” de viitor”
    Divortatele o duc oarecum mai bine, strict in deea ca s-au reorientat mai realist si nu alearga sa recupereze tineretea. Unele recasatorite cu 10-15 ani mai sus. Altele, in relatii stabile cu domni la fel.

    Grupul 2:
    Mai toti au balaurit prin lume si au cazut in capcana aia cu 30’s is the new 20’s. Si ei si ele.
    Problema e ca bancul asta a mers de minune la barbati si deloc bine la femei.
    S-au adunat relatii, aventuri, povesti, dar nu cu acelasi rezultat.

    Ele sunt toate „femei de cariera” unele abia casatorite, unele au renuntat la idee. Putinii copii vin dupa 1-2 ani de incercari. Altele zic ca nu le trebuie, dar le cunosc demult si se vede altceva acolo.

    La ei e cumva diferit, ca au stat in salbaticie si si-au ascutit instinctele.
    Majoritatea au relatii sau casnicii cu tipe cu 8-12 ani mai tinere, copii pe drum, albumele pline si pofta de viata. Le-a cam iesit.
    Altii inca umbla brambura.
    Doar ca mai deja dor genunchii…si e greu sa tai 20 de ani de uzura cu un redbull si-o pilula s-o arzi competitiv.
    Presimt ca se potolesc si ei in 2-3 ani.

    Asa ca sa ma ierte audienta, dar obiceiul ala vetust in care barbatii se casatoreau la 30 „si” cu fete de 20 „si” nu imi pare deloc necastigator.
    Si pentru ei si pentru ele.
    Desigur, adaptat la vremurile noastre. Doar ca timpul nu trece pentru toti la fel.

    00
    • Ai habar, pertinenta analiza.
      As mai adauga ca inainte (’80,’90) chiar si pentru barbatii de sub 35 de ani era ceva presiune sa se insoare, ca na, hainele se spalau maxim la o masina manuala, glovo nu prea livra prin zona, roborockul nu mergea pe covoarele cu ciucurasi, etc. Era mai grea viata de burlac. Dar acu’ sunt dubiosi barbatii care se insoare sub 35.

      00
    • Doar ca vezi tu, pentru fiecare bărbat ca cei din povestea ta, vreo 30 de alți bărbați își „ratează soarta”. Ca e vorba de genetica mai slaba, educație din copilărie mai proasta, abuzuri, etc. asta contează mai puțin.

      Și aici nu vorbesc de programatori autiști sau mai știu eu ce alt stereotip „basement dweller”. Nenumărați bărbați își ratează viețile și potențialul pentru că au de ținut societatea în spate prin munca pe care o depun. Și ajung să nu mai aibă timp nici de vise, nici de aspirații, nici de hoinărit.

      Dar na, asta e natura umană. Contează doar vârfurile speciei, restul sunt carne de tun.

      00
    • Prima categorie e boring, un fel de background care serveste ca si contrast.
      Astia cu balauritul prin lume mi se par cool, macar si-au trait viata, indiferent de rezultat.
      Categoria fete de 20 nu prea se uita asa, by default, la 30+, decat daca au motive sa o faca.

      00
    • @Vosidit98, în ultimii 20 sai 40 de ani, sau cam așa, omenirea a ajuns de la 2 miliarde la aproape 8.
      Chiar ți se pare că s-au cuplat și puit doar vârfurile?

      00
  23. Ciudat, pt. ca un mariaj ar trebui sa compenseze pozitiv fix chestiile care lipsesc (bani, bunuri, planuri profesionale …)

    00
  24. Complicat subiect. Tine uneori si de noroc. Exista persoane care raman impreuna din liceu si altele care nu si au gasit jumatatea(nu au pretentii exagerate pur si simplu nu au gasit pe nimeni cu care fac click si nu au dorit o relatie doar de ochii lumii)
    Cred totusi ca in natura totul are o balanta de exemplu ai familie dar nu ai timp sau esti singur dar bogat etc.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube