Eu vreau să fac turism intern…

Am pornit de la articolul ăsta și mă gândeam de ce nu prea îmi vine să fac turism intern, deși înțeleg de ce ar trebui să o fac. Drumurile sunt cea mai mică problemă când e vorba de făcut turism.

Ați mâncat vreodată o omletă nasoală? Nu mă refer la aia făcută din praf de ouă (pentru cititorii care au călătorit prin America cu mașina). Omletă, hotel românesc, mizerabilă. Eram după o noapte de beție și îmi era foame și abia după primele îmbucături mi-am dat seama. Dă-i cu sare și nimic. Am mâncat pâine. Care era și ea fără gust. Și eram în Ardeal, nu la mitici, să zici că ei mănâncă pâine turcească, deci nu știu mai bine.

Ăsta e primul motiv. Nu am pretenții de cuisine, deși la cât s-a gătit în carantină, ar trebui, vreau ca mâncarea să fie normală. Decentă. Umană. Mâncabilă. Nu mizerabilă. Nu de dat la porci.

Al doilea motiv, și aici sunt în asentimentul altor autori de pe acest blog: nu mai vreau bere caldă. Sau la temperatura camerei. Sau ținută în soare 2 zile și apoi băgată la frigider și când o deschizi face bulbuci. Nu e normal să servești la masă 3 anotimpuri bere caldă. Nu e.

Mici cruzi la interior. Sincer sincer, de asta am renunțat să mai mănânc mici și prefer să mi-i fac eu acasă, pentru că 90% din micii mâncați în ultimii ani erau cruzi la interior. Practic, mâncam carne crudă. Din nou, pentru un popor care ne lăudăm și ne dăm peste cap să facem mici la grătar, asta e o mizerie.

Hai să trecem la lucruri mai lumești.

Vreau să știu și să aleg paturile. Vreau pat matrimonial, că sunt cu soția. Nu două paturi lipite, cu șanț între ele. Nu nu. Vreau un singur pat.

Apoi, dacă mă întrebi dacă sunt cu copilul și mă taxezi pentru 3 persoane, ar fi bine să fie un pat și pentru el acolo, că aia am plătit. Nu un pat de campanie. Nu un șezlong. Un pat. Maxim un, nu știu cum se numește, pat din ăla de o persoană.

Vreau să nu se apuce oamenii care muncesc la locație să înceapă să bocăne la 7 sau 8 dimineața. N-au de ce. Nu știu ce au de făcut, dar nu, nu e nici o scuză pentru nimic. Clienții dorm.

Dacă aveți televizoare cu tub prin camere, aruncați-le. Mai bine fără. La fel și cu televizoarele de 40-60cm.

Încetați cu pizza în meniu dacă nu sunteți restaurant italian. Nimeni niciodată nu s-a plâns că nu e pizza în meniul unui local.

Încetați cu muzica dată tare în local. Dacă vrea patronul să asculte muzică tare, să meargă înapoi în mă-sa și să facă asta acolo. Nu sunt deranjanți copiii care urlă pe cât e deranjantă muzica tare.

Și apropo de patron. E nevoie de un master ca să înveți să nu îți mai parchezi mașina în ușa localului?!?!

Cuțitul de friptură. Aflați ce e ăla și aduceți-l dacă am comandat fără să-l mai cer eu.

Vreau butoane la masă, să nu mai stau cu ochii după chelner.

Dar principala rămâne aia cu mâncarea. Mâncare comestibilă de către oameni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

122 comentarii

  1. Oi fi tu hater in general, dar cu articolul asta ai dreptate.

    00
    • Eu zic ca ori a avut ghinion… ori a fost nevoit sa mearga undeva unde au ales altii.
      Daca pui mana sa citesti niste review-uri eu zic ca-ti cam dai seama ce hram poarta locul.
      Daca incepi sa citesti pe acolo de mici”rare” , bere naspa, muzica data tare si alte asemenea, stii ca nu e pentru tine. Si daca tu nu mergi.. eu nu merg.. ala nu merge.. lucrurile ar trebui sa se cearna de la sine.

      00
    • Daca tu nu mergi, el nu, eu nu, cine lasa review? Also, oamenii foarte rar lasa feedback mai departe de 1-5 stelute, procentual sunt destul de putini care dezvolta intr-un comentariu ce ti-a placut, si asa o pensiune mediocra scapa doar cu stelute, pentru ca cineva super nemultumit de experienta o descrie, dar unii care au ramas dezamagiti de locul ala in general se lipsesc, ca sa nu para fitosi.
      Conditiile ar trebui sa fie bune DE LA SINE, nu de frica lui Georgica si Costel, care au scris pe booking ca au primit micii cruzi si pat de campanie pt copil.

      00
  2. Până se mai rezolvă câte ceva din cele zise, cred că o să avem autostrăzi ca-n Germania.

    00
  3. Am gasit un hotel la mare care indeplineste 95% din ce ai scris acolo dar statiunea este de rahat, ma duc doar pentru ca am copil mic ce nu suporta drumul lung prea bine. Masini parcate aiurea, trotuare sparte, balarii, plaja murdara, apa murdara, restaurante jegoase si cu mancare proasta. As vrea o terasa cu muzica live decenta (nu aurelian temisan si nu stiu ce cantaret de manelopopulara). Peste granita, la bulgari se poate, n-am asteptari foarte mari dar nivelul turismului romanesc este foarte jos.

    00
    • In deja celebra zona Mamaia Nord, fosta Navodariinplm, era colbul peste glezna dupa zona pietonala. Toata partea cu restaurante, parcare pana la strada era efectiv inundata de praf.
      O baraca unde vindeau niste unii mici, era omor! Ma jur ca aratau ca si acnd venesira de la camp (si eu stiu cum arati cand vii de la munca campului), si se pusesera pe facut biznis; si lumea cumpara. Ma rog!
      La restaurantele din zona era praf pe mese, muzica proasta, chelnerii zici ca fusesera adusi cu forta. O atitudine superioara, ori de genul „nustiuboss, stau si eu aici”
      Bai, puneti i sa se spele, sa nu se mai machieze fetele de zici ca acum se marita, sa se imbrace normal, nu ca si cand ne trag si un dans la bara dupa pizza.
      Si cel mai important, DATI-LE BANI, NU FIRIMITURI!

      00
    • Cine vă pune să mergeți în Mamaia. Blocuri pe plajă, praf, mizerie, gălăgie, străzi neasfaltate. „Da, dar Mamaia Nord e altceva!”. Nu, nu e, e fix ce a înțeles cocalarul că îi trebuie la mare: înghesuială, jeg și zgomot. La suprapreț.

      Nu mai mergeți doi-trei ani la rând, să vedeți cum o să se transforme într-un nou Predeal – plină de anunțuri „proprietate de vânzare” / „afacere la cheie”.

      O să încurajez turismul mergând în locurile care îmi plac, în care sunt tratat omenește, în care condițiile sunt bune. Există și astfel de locuri, din păcate sunt puține.

      00
    • Acu vreo ceva ani am dus pretena la mare (cehoaica, era pentru prima oara in Romania) , prin Mangalia (eram la un tur de statiuni). Alegem unicul restaurant de pe malul marii, superba locatia. Si distractia incepe.. meniurile in tipla si jegoase, bah, nu asa, un pic murdare, jegos la modul ca se vedea si rahatul de muste care trecusera pe acolo.
      Iar a doua super faza, gagica vrea o salata clasica , rosii-castraveti.
      Fara gluma si exagerare, au adus astia o farfuriuta, pe care erau o jumatate de rosie si o bucata de castravete (taiate feliute, dar intregi aranjate pe farfurie). A fost ceva super, de vis. Dar cred ca era o moda in anul ala, sa iti ansamblezi salata singur. Numai doua zile mai tarziu, in Mamaia, la un restaurant mai de fite , am comandat o cafea (sau ness, nu mai stiu) si am primit o cescuta cu apa fierbinte cu pliculetele aferente langa de ness si zahar.

      00
  4. NOU
    #10

    Aoleu da pe unde mergi tu de nu stiu aia sa faca o omelta si sunt incapabili sa aduca o bere cum o vrei? Iti dau dreptate doar la faza cu juniorul. Nu prea am intalnit doua paturi, marea majoritate si vorbesc de apartamente vin cu o canapea extensibila care nu prea ofera acelasi comfort ca si un pat.

    00
  5. Butoanele s-au încercat, nu par eficiente, puțini le folosesc. Știu cazuri în care chelnerii nu purtau brățara aia imensă care să-i anunțe cine a apăsat pe buton. Bine, mai erau și unii care apăsau doar ca să se distreze.
    Berea în general spumează după ce sticla a fost scoasă de la rece de câteva minute. Ține și de cum o torni, firește.

    FTR, sunt beri care se beau la temperatura camerei, da’ probabil că nu-s pe placul tău alea

    00
    • Exista si bere ca se bea fiarta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mi le aduci pe toate asa la masa.
      Ai in meniu bere ce se bea la temperatura camerei (desi 99% din localuri nu au asa ceva), poti foarte simplu sa o semnalizezi separat in meniu.

      00
  6. Meniu traditional cu sunca Aro si suc natural de portocale stoarse fruti fresh

    00
  7. Mancare proasta am prins si prin alte zone considerate mai smechere, supa la plic nu e specifica doar Romaniei. Problema mare este atitudinea de ‘bai, pulica’, afisata de multi patroni / lucratori din turismul nostru, de parca ei imi fac mie o favoare ca apelez la serviciile lor (de parca o fac pe gratis, de dragul meu) si, chiar mai nasol: preturile.

    In majoritatea cazurilor preturile sunt atat de nesimtite, ca nu mai conteaza nimic altceva.

    • Problema este ca si noi suntem prosti si acceptam orice. Am prieteni care indiferent cat de proasta este macarea sau servirea, nu doar ca nu comenteaza, dar lasa si bacsis la final.
      Daca din 100 de clienti, jumatate ar trimite mancarea inapoi atunci cand nu este pregatita corespunzator, poate s-ar schimba ceva.

      00
    • cine trimite mancarea inapoi in Romania?
      Esti victima sigura daca faci asta. Lasati fazele de la tv si dati le la temelie-fara bacsis si nu va atingeti de mancarea/bautura respectiva. Cand vine si va intreba spuneti tare ca sa auda si de la celelalte mese si gata.Nu va stricati iesirea si il si ardeti.Fara scandal, fara mizerii.

      00
    • Prin trimis mancarea inapoi ma refer sa o refuzi si sa nu mai mananci acolo.
      Este clar ca atunci cand trimiti inapoi si-ti vine cu o alta portie ai toate sansele sa scuipe in ea atat bucatarul, cat si ospatarul.

      00
  8. calitatea saltelelor și a pernelor și liniștea sunt cele două lucruri care lipsesc cel mai tare în românia. nu înțeleg, ai mobilier din lemn masiv în camere, bine făcut, scump în draci și pui pe pat o saltea mai bombardată decât drumurile românești și niște perne umplute cu pietre (asta face ca, prin țară, să port un troller cu perne. aș lua și un topper, dar ar trebui să las mâța acasă). la fel, ai cabană în creierii munților, atragi oamenii cu liniștea locului, să se relaxeze și torni manele până la 4 dimineața. mai mult, ai hotel și restaurant unde faci nunți. nu izolezi fonic nici hotelul, nici restaurantul că de, nu te-a împușcat nimeni încă. prevederea cu nunțile din timpul pandemiei aș preferă să rămână veșnic, poate mai învață românul ceva decență și renunță la cocalareală.

    în rest, în general nu drumurile sunt problema (deși pe ăla de la bunești la viscri nu mai merg ever), ci șoferii. m-am săturat să stau tot timpul în alertă când pe sens opus e o coloană sau un tir, pentru că tot timpul țășnește unul fără a avea vizibilitate și eu trebuie să am grijă să mă bag în șanț să-l evit.

    00
  9. Am fost la un restaurant care avea acele butoane pentru chelner dar reușeau să le ignore cu brio pentru că vedeam ecranul pe care trebuiau să se uite și era plin de alerte. După o lună le-au scos de tot.

    00
  10. „Încetați cu muzica dată tare în local”.
    Incetati cu muzica data tare oriunde. Pe plaja. La munte. In benzinarie. La mall ,etc. Nu am reusit sa inteleg niciodata fascinatia romanului pt a da muzica in blana absolut oriunde. Vrei muzica? Mergi in club. Asculta acasa. Nu mai cereti muzica peste tot ca dupa aia ajungeti pe plaja in Bulgaria sau Grecia si „ia uite ce liniste e aici”…

    00
    • Nici eu n-am inteles-o p-asta. Prefer de 1000 ori sa aud „galagia” celor din jur decat sa trebuiască sa tip ca sa ma aud cu interlocutorii.

      00
    • Exista un motiv. Cica daca muzica e tare, vrand-nevrand, consumi mai repede si pleci. Eu fac parte din categoria care tine minte si nu mai revine a doua oara

      00
    • Eu cam ajung să mă enervez când sunt la shopping, muzica „manipulatoare ambientală” fiind unul dintre principalii factori. Pur și simplu îmi golește mintea și mă irită. Înțeleg când Maricica de la magazinul de șosete pune manele kiss fm la un bluetooth de 50 de lei că se plictisește. Înțeleg când mall-ul bagă muzică și sunet din ăla de șușoteală ca să nu se simtă oamenii ampulea înauntru. Dar în ultimul timp parcă e mai mult zgomot enervant, sau poate m-am tâmpit eu.
      Punct bonus pentru carrefour și motiv de mândrie personală, am comentat pe pagină legat de ecranele promoționale de la rafturile frigorifice folosind argumentele de mai sus. La vizita următoare în magazin le-am găsit oprite și s-a simțit diferența, în bine.

      00
    • @PHNC
      Lista poate continua.

      În vest „ce frumoase sunt casele ăstora”, în România „trebuie și o pată de culoare, hai să vopsim casa/blocul portocaliu sau roz, să punem pavele roșii și pergole mov”.

      În vest „ce străzi curate au ăștia”, în Ro „arunc gunoaie pe jos să aibă job măturătorii, parchez pe spațiul verde că n-am unde”.

      În vest „să ai mașină e un lux, ia uite câți merg cu bicicleta, cu transportul în comun”, la noi „de-aia am murit la revoluție, să se interzică mașinile?”.

      În general, în vest „ce mișto e, la ăștia se aplică legile”, în România „e dreptul meu, fac ce vreau, e democrație”.

      Vest = țările și orașele pe care le admirăm, din diverse puncte de vedere: arhitectură, spații verzi, curățenie, liniște, etc.

      00
    • @Itaa

      Am scris la Auchan Titan acum catrva luni sa dea dracului drumul la apa calda la toalete. Este inadmisibil sa NU ma pot spala cu apa calda dipa ce ies de la toaleta. Asta e problema si in majoritatea benzinariilor din RO.
      Mi-au raspuns ca nu se ocupa ei ci propietaril cladirii. Client service oha! Marfa, nu! Ca pe cladire scrie „pulicaspataricca”, nu Auchan.

      00
  11. Băi, ia mai stați voi și acasă!

    00
    • aia ziceam. sunt o gramada care se plang acum ca mor de foame si cand o sa se dea drumul la circulatie ii vezi primii la plecari.

      00
  12. Doamne cum este aia cu dormitul între saltele, în șanțul ăla. Horror. Poate să fie ultima fiță de hotel..primul lucru de care mă interesez înainte este să aibă un pat dublu cu o singură saltea.
    Chiar..voi ați înțeles de ce pun 2 saltele în loc de una întreagă?

    00
    • Păi dacă dorm în patu’ ăla cu două saltele 5 persoane este cam nasol dacă prinzi zona aia de mijloc.

      00
    • O posibila explicatie: 1 pat mare se transforma in 2 paturi mici => poti vinde camera la 2 persoane care sunt in delegatie/circuit etc

      00
    • Chestia asta cu patul se practică în foarte multe locuri și în afara României. De nenumărate ori am cerut pe Booking pat mare și patul mare au fost două saltele lipite. Din păcate și dacă le spui, unele hoteluri așa au toate camerele.
      Soluția elegantă este să păstreze niște saltele mari de rezervă, că mulți au camere tehnice unde țin diverse pe fiecare etaj.
      În RO e așa din câte am înțeles pentru că mulți hotelieri trăiesc din teambuildinguri.

      00
    • Nu intereseaza pe nimeni ca 1 pat mare se transforma in 2 paturi mici. Daca vinzi pat matrimonial, astept sa gasesc pat matrimonial.

      00
    • @kulcsy
      Cu o singură saltea!!!!!!

      00
    • Daca nu ai pat dublu (cu o singura saltea) ar trebui sa scrii asta pe site: „doua paturi lipite”.

      00
    • Sin motive economice. Nu stii niciodata ce mix de rezervari ai, asa ca mai bine faci paturi single, si la nevoie le lipesti. Beleaua e ca am intalnit, in cateva randuri, o solutie ingenioasa aplicata pe snatul ala: e ca un profil in forma de T, din ceva burete, care e facut special pt a umple golul dintre saltele. Dar ksf, nu toti vor sa fie lumea multumita. In parte si pentru ca la noi lumea nu prea comenteaza, ca e de ajuns sa il injuri si sa pleci. De-aia eu caut cazari cu multe reviewuri, sa vad ce zic altii. Ca nu pot fi toti tampiti, saca ai 300-400 de revieuri, cam ai de unde sa tragi niste concluzii (nu ca la emag, unde trogloditii zic „e super, multumesc emag!”)

      00
  13. Si peste toate astea, curatenia. Un dat cu matura si schimbarea lengeriei nu va omori Corona, nici in sala de mese daca cobori nu esti in siguranta, sa nu imi spui ca o sa se stea la 2 metri ca nu te cred.
    Am citit pe undeva si cred ca asta e adevarul, turismul anul asta… la cort sau rulota baieti.

    00
    • Apropo de cort… pe unde se mai poate merge cu cortul prin Romania? Intreb fiindca prin zona mea (Sibiu + marginime) cam toate vaile sunt omorate de taieri de pomi si fostele zone unde mai puteai pune un cort sunt acum ori pline de busteni care asteapta camionul ori pline de noroaie dupa ce au fost incarcati bustenii in camion.

      Campingurile nu ma prea intereseaza fiindca majoritatea sunt axati pe maximizarea profitului/suprafata disponibila (ii si inteleg) si locurile mi se par prea inghesuite.

      00
    • Interesant. Merci, am sa studiez. Mi-ar fi placut mai mult o sugestie gen „Valea x” care sa nu fie pizdita pana la os de defrisari.

      00
  14. NOU
    #45

    Aia cu butonu pe cat e de utila pe atata-i de rara. Cred ca pot numara pe degetele de la o mana restaurantele prin care am trecut si aveau asa ceva.

    00
    • Eu n-am văzut niciodată. Sunt chiar un pic șocată și teribil de entuziasmată de ideea că există așa ceva.
      Să nu mai stai cu ochii după chelner, eventual și după ăla care servește la masa ta, să nu mai dai din mână de parcă te îneci sau doar s-o ridici timid ca la școală?! Cum ar fi?!

      00
    • Eu când termin merg la tejghea și plătesc.

      00
    • Pare simplu nu? De ce o solutie care sa ajute clientii nu e adoptata de restaurante? Se pare ca lucrurile sunt un pic mai complicate.
      https://crafting-software.github.io/2019-12-20-app-for-restaurants/

      00
    • @Itaa o grămadă de oameni nu cheamă chelnerul doar când vor să plătească: vrei desert, mai vrei o apă, încă o sticlă de vin, un alt tacâm că ți-a căzut pe jos sau chiar e ceva în neregulă cu mâncarea și vrei să înlocuiești sau ceva.

      00
  15. Turismul la noi se bazeaza pe ideea dai una in bot,azi, ardel la buzunar, tot azi, maine vine alt fraier. In Romania nu prea se face turism, doar dormitoare, cantine, resouri in Marea Neagra, carnaciori pe poteci de munte. Macare mai fac maramuresenii si partial bucovinenii (la pret de sarantoc roman.) In rest.. mancare buna la bodegile darapanate cu 3 tiruri parcate.
    Nici la altii nu e mai bine, iar cu pandemia asta, incerc sa-mi conving „finantele” ca autorulota e cel mai spectaculos in plecari.
    Marea noastra ma va mai prinde doar prin inchiderea granitelor, pe Prahova numai fortat de imprejurari, Moldova nu ma mai atrage pentru manastiri, Ardealul e Ardeal.. As mai merge pe la intrarea Dunarii in tara. In rest cam atat.. In rest, incerc sa ma orientez dupa sintagma: viata e prea scurta sa mergi ca boul de 2 ori in acelasi loc.

    00
  16. Bai aia cu micii e foarte adevarata, da nu se opreste la mici. In afara de vita, nicio carne nu trebuie sa fir cruda pe interior (si la vita doar daca cere clientul). Nu stiu daca din lipsa de personal sau calicia romanului, se grabeste foarte tare prepararea mancarii. Snitzel cu gust de cauciuc, cu 5 minute inainte probabil fusese congelat si doar l-au perpelit pe afara in fripteoza

    00
    • si la vita doar daca cere clientul

      de fapt toata vita ar trebui asa. Clientu e bou
      si tot mai spre crud: rata, somon, ton

      nu crud: puiul si porcul
      multi vor crud: hamburgerul. desi acolo nu e chiar bine

      00
  17. Ești tu bătrân .
    Iei cortul ,familia și omleta liofilizata cat pentru o săptămână și pornești de la Plaiul foii spre valea Oltului pe creasta Făgărașului , campezi frumos pe malul lacurilor .

    Daca vrei sa susții economia locala iei un sac de dormit de la nahanny , că-i românesc (dar cu puf din Germania și pertex din state ), iei niște bocanci românești skarp (dar cu talpa vibram de la import și membrana de import etc) .

    In a treia zi descaleci la Podragu și te umpli de mici și de bere daca mai ai energie pui de un interviu cu doamna senator/cabanier

    00
    • „ttalpa vibram”. orice pipita care a iesit de doua ori la munte o arde cu „talpa vibram”. Urca pe munte numai doua weekendui pe an, dar „talpa vibram”. Sta in chirie si mănânca pâine cu pateu, „talpă vibram”.
      Cum dracu’ urcam pe munte până acum fără talpile astea!?

      00
    • apropo, am vrut sa-mi cumpar skarp, ca-s patriot. Dar nu chiar atât de patriot. Sunt mediocri, cu preturi românești… fix ca pe vremuri. Sunt curios ce argumente au, in afara de „romanesti”.
      Si de cand produsele românești mai sunt un etalon? Sau… au fost vreodata?

      00
    • Îți zic eu, da, fix pentru ca sunt românești. Știu din sursa sigura, adică producator din Ro, ca se merge mult pe ideea asta: sigur vor cumpăra și din patriotism, mai ales acum cu faza cu susținerea economiei. Astea is vorbele lui și sunt convinsa ca nu e singurul care le spune.

      00
    • Decathlon se laudă că foarte multe produse de la ei sunt făcute în România. Tot mediocre, dar și prețurile sunt „mediocre”. :)
      Susțin economia românească, dar nu vreau să fiu luat de fraier.
      Tot ce pit cumpăra fabricat în România, cumpăr. Pijamale, chiloții, prosoapele, tocatorul din bucătărie, unele farfurii, mâncarea – citesc pe eticheta unde e produsă, eu sunt Cristi care se enerva zilele trecute că importăm fasole din Etiopia… SUNT un patriot. Nu cu Skarp. :) Prețurile nu reflectă calitatea.

      00
  18. sa inteleg ca verificarea unor review-uri inainte sa alegi locatia nu functioneaza?

    00
    • Ce au review-urile cu respectarea unor standarde minime?!
      Orice local ar trebui să ofere o mâncare mâncabilă, decentă, nu de dat la porci. Review-urile ar trebui să le studiezi atunci când vrei un anumit produs senzațional, să știi unde-l găsești.
      Toate localurile ar trebui să servească mâncarea gătită (vezi faza cu micii cruzi) și băutura la temperatura recomandată de producător.
      Toate localurile ar trebui să îndeplinească niște standarde minime pe care să le obții oriunde. Abia dacă vrei mai mult decât minimul, ar trebui să studiezi review-uri.

      Dacă ceri și ești taxat pt pat matrimonial la hotel, ar trebui să primești asta, nu să studiezi review-uri.
      Dacă ești taxat pt pat pt copil, ar trebui să primești pat pt copil, nu altceva.

      00
    • am lăsat review la hotelul la care am stat în grecia acum 2-3 ani, că era plin de drogați în zonă. nu mi l-a acceptat booking. mai zi-mi cu review-urile.

    • Pai review-ul tau era legat de locatie, probabil d-asta. Ce vina au aia de la cazare ca sunt drogati prin zona. De obicei, prin centru sunt multe astfel de zone, la noi si in afara.

      00
    • Vali, nu faci aici pe blog o lista cu locuri de la noi din tara? Ceva de genul ”asa da” ”asa nu”.

      00
    • @vali, pe booking sunt jdemii de review-uri nasoale, inclusiv scor 1, inclusiv comentarii în care proprietarul e acuzat că fură, etc. Nu știu cum de al tău nu a ajuns. Ei fac alte măgării, inclusiv promovarea comentariilor 9+, dar din două click-uri, o sortare și o fandare, poți da de alea faine. Uneori, pe budă, de amuzament, citesc review-uri de aiurea, mai ales de prin motelurile din USA. La ce vezi acolo, omleta din praf e ultima ta problemă.

      @punKreas, rili? păi nu ai vrea să știi dacă poți să mergi cu familia pe acolo? Dacă au probleme cu zona, fie rezolvă cu poliția, fie se nișează pentru cei care vor senzații tari.

      00
    • @A., realitatea bate standardele. in cele mai multe cazuri poti evita locatiile care nu respecta standardele tale minime.

      @Vali, ai nevoie de un curs intensiv.

      00
    • Stati ma, de ce ati sarit cu minusurile? Nu a zis nimeni ca nu conteaza si locatia, dar nu stim cum a fost review-ul. Daca zicea 2-3 chestii despre unitatea de cazare si puncta si faza cu drogatii, intelegeam. Daca se referea numai la faza cu drogatii, nu stiu ce sa zic.
      Poate erau drogati care voiau sa rezerve acolo, dar erau interesati si de confortul si facilitatile de la cazare :D

      00
    • @punKreas pe booking poti da note la: staff, facilities , cleanliness, comfort, value for money si LOCATION, in recenzie poti scrie ce vrei tu daca:
      – ai rezervat prin booking
      – postezi in timp util (maxim 90 zile)
      – nu folosesti cuvinte nepotrivite

      00
  19. Romanii nu stiu sa gateasca in general carne. Cand vin vorba de gratar carnea e neaparat carbonizata la exterior si cruda in interior fiindca „trebuie intoarsa o singura data”.

    00
    • am ras cand am citit comentariul. cat adevăr! Pe bune, de ce nu putem gati carne?
      sau, o intrebare mai buna: cum de atuncu când mananci in vizite la prieteni (sa nu zic acasă) ai sanse mai mari să manânci o carne mai bună?
      Chiar toți știu să gătească mai bine decât ăia angajați să gătească? :)
      Cât de lipsit de chef să fii? Cât de prost sa-ti faci meseria?

      00
    • Bucataria romaneasca e mizerabila in mare parte, avem doua lucruri bune supele si ciorbele pe care in loc sa le promovam le ignoram. Carnea la noi e in general gatita cu mult peste limita, mai putin chestile care trebuie sa fie moi ,gen micii, alea ti le servesc crude. La gratar e important sa controlezi temperatura, ceea ce e imposibil de facut cand folosesti o cutie de metal ruginita pe post de gratar.
      De la cine vrei sa invete? Acasa nu au de la cine iar scolile sunt cum sunt. Persoanele care au invatat sa gateasca nu au facut-o dupa retete romanesti.

      00
  20. Pt mine turism inseamna cazare intr-un apartament si mancat in diferite restaurante din zona. Mai demult ma cazam la hotel sau pensiuni cu mic dejun insa ei imi ofereau cele mai ieftine produse. M-am saturat…
    Cea mai naspa mancare si cea mai neospitaliera cazare din Romania am intalnit-o la Dunare, la Cazane, la Orsova. Am mancat conserve in camera asa de naspa era mancarea la restaurantele de acolo. Aveau peste congelat le terasale de de malul Dunarii.

    00
    • Am fost si eu la Orșova. Uneori cred ca vizita aia a grabit despărțirea de fosta.
      MI-ZE-RA-BIL. Merită mai mult Orșova, românii merită mai mult de la țara lor.
      Niște locuri MINUNATE, înecate în mizerie și sărăcie. :(
      Ca un masochist ce sunt, as vrea sa mai merg în vizită. Dacă ar vrea și Ministrul Turismului sa meargă, poate ar înțelege niște chestii.

      00
    • Eu de vreo 2 ori mi-am luat bilet la hotel cu masa inclusa (bonuri valorice).
      Cand m-am dus la restaurantul hotelului am vazut mesaj mare ca cei care platesc cu bani cash (sau card) au reducere 30% la nota de plata.

      Adica dupa ce ca de la mine au luat banii in avans, mai platesc si o taxa suplimentara de fraier.

      00
    • dap. sinistrul la cazane. Locul ala e magic, dar oamenii sunt ultima speta

      00
    • Ati gasit restaurante in Orsova? Foarte serios vorbesc. Singurul loc era o pensiune cu ceva mancare, in rest nimic.
      Pacat de peisajele de acolo.

      00
    • @Nile
      Erau 2-3 pensiuni cu terasa si restaurant la intrare in Orsova pe stanga pe malul apei plus inca o terasa pe limba aia de pamant pe care ajungi mergand prin parc. Sunt 2-3 dar varza rau. Unde e acuma Carefour era alt supermarket de unde am luat conserve si pui rotisat. Deci am murit de foame cu bani in buzunar.
      Pentru cei care n-au fost am un sfat
      !!!Nu te caza la Orsova mai mult de 1 noapte!!!

      00
  21. Micii nu erau cruzi, erau medium rare:))))

    00
  22. Eu nu vreau să mai primesc la pachet o nuntă sau un botez la hotel, dacă nu am venit acolo în acest scop. Este o practică foarte obișnuită să se facă nunți, petreceri etc în hoteluri în weekend. Însă nu sunt anunțați și cei care merg acolo să se relaxeze, care vor să doarmă nu să duduie podelele toată noaptea. Dacă vor și turism și petrecere, ori să anunțe clienții (la rezervare) că în weekendul respectiv au gălăgie, sau să izoleze bine sălile de petrecere, să facă o anexă etc.
    În rest, mai multă seriozitate în general. Nu, dacă am luat prin booking nu vreau să fiu întrebată dacă vreau să îmi anuleze rezervarea și să plătesc direct la hotel. Dacă doream asta mă adresam direct hotelului. Nu, nu îmi place să văd pe booking și după să negociez cu unitatea, este incorect și tot așa. Dacă v-ați asumat dragi patroni că sunteți pe booking, onorați-vă angajamentele, că dacă nu le onorați acolo, cu atât mai puțin o veți face cu turiștii. Și ar mai fi, dar au scris și alții despre ele, subscriu

    00
    • Mi-ai amintit de o delegatie memorabila la Targu Mures, cu munca multa si nevoie de odihna, cand era un team building in sala de conferinte de pe etaj :))) acum rad, dar am asteptat ora 23.00 sa pun mana pe telefon. Se auzea atat de tare ca intelegeam versurile melodiilor, desi Nu le stiam. Hotel de 4 stele

      00
    • Ioana: eu am prins de două ori nuntă și un botez, Timișoara, Craiova și Bacău. Nu mai vreau

      00
  23. Dacă aveți televizoare cu tub prin camere, aruncați-le. Mai bine fără. La fel și cu televizoarele de 40-60cm.

    Vin obligatoriu cu camera. Legea zice ca pt. a primi sau pastra stele/margarete trebuie sa aiba neaparat tv in camere. Nu spune in schimb cat de mari sau din ce secol.

    00
  24. Eu nu uit nici acum o faza tare. In 2010 intr-o dimineata, am plecat la tara la Buzau, lihniti de foame, seara tarziu venisem din luna de miere si era frigiderul gol.
    Pe la Siriu, imediat dupa baraj, nu am mai rezistat si am oprit la primul restaurant.
    Me-am uitat pe meniu, ”ce aveti din meniu?”, era patrona: ”nu avem decat ceafa de porc cu cartofi si castraveti murati, ceafa e de la porcul nostru, castravetii si cartofii din gradina noastra”

    Bai, ceva mai bun nu am mancat niciodata, si acum tin minte dupa atatia ani, am asteptat pana a curatat cartofii dar a meritat.

    Oameni cu bun simt.

    00
  25. Bun, te deranjeaza ca nu e mancarea buna, dar cu nesimtirea cum te descurci? Mie ASTA mi se pare cel mai grav la noi. Chelnerii sunt mereu suparati, nepregatiti, incurca de 10 ori o comanda sau sunt artagosi din cale afara, iti arunca cu painea pe masa… Eu m-am saturat sa imi comand ciorba si sa imi fie teama ca imi scuipa chelnerul in ea.
    Ce ma uimeste iar este ca am mai vorbit cu altii pe tema asta, toata lumea e de acord, NIMENI nu santioneaza chelnerii. Ba chiar lasa si bacsis sau revin in locurile respective.

    00
    • Exact asta este si problema mea. Nimeni, dar nimeni, nu sanctioneaza chelnerii.
      Toti le gasesc scuze si le dau bacsis la final.

      00
  26. Problema mea mai mare este cu așa-numita „bucătărie românească”. Nu doar că mâncarea e gătită prost, ci că bucătăria românească e alcătuită în mare parte din prostii. Carne de porc la greu, cartofi, pâine cât încape sau mămăligă. Doar la ciorbă și pește mai dregem busuiocul cât de cât.

    În orașele mari mai găsești câte un restaurant bun cu specific italian, turcesc, unguresc, chinezesc sau mai știu eu ce. Dar în multe din „zonele de interes turistic” e cam jale. Din cauza asta am cam renunțat la hoteluri și prefer pensiuni unde am acces la bucătărie.

    00
  27. Înainte să plecați undeva mai aruncați un ochi și pe amfostacolo . ro.

    Bine, cu grijă, e Web2.0, riscați să vă moară nervul ocular. Dar poate ajută.

    00
  28. Nivelul de calitate din turismul romanesc reflecta fidel nivelul majoritatii turistului ce frecventeaza locatiile respective,cat si nivelul de pregatire/implicare/educatie al celor ce detin locatiile respective(multi copii de securisti,multi praduitori de fonduri europene,multi semiinterlopi cu bani de investit,samd).
    Mancarea este proasta si pentru ca romanii mananca cam la orice ora(fa program cu mic dejun/pranz/cina te injura stimatii clienti),vor meniu cu 15 pagini(plm,e la mintea cocosului ca totul e congelat si prost gatit),bucatarii si personalul sunt reconvertiti din cei de la curatenie,farfuriile trebuie sa fie fff mari in principiu,multe..ca asa vrea nehalitul.

    Chestia cu muzica idem,scriu cativa pe blog ca ii deranjeaza,pai taranoii aia de merg cu tichete de vacanta sunt mesmerizati ca urla muzica mai tare ca la ei in cartier,le stimuleaza digestia si mareste pofta de seminte,ia sa fie o terasa si toti clientii sa ceara sa reduca volumul….eu cred ca decidentii s-ar conforma,ia sa vad comentarii negative nonstop,sa vezi ca ar avea efect,ia sa vad un program de training al ministerului turismului sau autoritatilor locale(pe bani europeni)…sa ii invete cum sa se comporte…dar lasa sa ne simtim bine si cand o fi mai rau sa fie ca acum.
    Iar lipsa de pregatire in domeniu este crasa,putini din domeniu au pregatire,iar cei ce se considera cu experienta au carat farfurii pe vase de croaziera,no offence,si se cred demiurgi.

    00
    • Auzi, da cum de in afara plătești pe mâncare mai puțin decât ai plăti la noi sau eventual la fel, cu hai sa zicem 3-5 lei în plus și e mâncarea bună? Basca apa și pâinea adusa gratis și alte mermezlicuri de genul…
      Faptul ca nu e mâncarea bună are de a face cu marea durere de cur și de faptul ca mulți, deși e de rahat, continua sa cumpere.

      00
  29. Apropos de muzică tare. Eram prin 2007 într-un local din Orăștie parcă (inainte sa fie circulabila autostradă Deva Sibiu). Intru cu soția in bodegă, eram singuri in restaurant, ne punem la masă și începem să strigăm unul la altul, deoarece muzica era la maxim, ora era aprpx 11.30 AM. Vine chelnerul, comandam in țipete si dupa il rugam sa puna muzica in surdină ca nu ne place sa urlam si nici nu am venit să dansăm… tipul zice ca muzica tare e politica casei. El a plecat la bucătărie, iar noi la mașină. Sper ca autostrada le-a închis gunoiul ala intitulat restaurant.

    00
    • A venit un coleg de liceu prin orasul unde stau acum ceva vreme, si am mers intr-un restaurant unde mancarea era buna.

      Ce nu stiam era ca in timpul saptamanii este formatie cu lautari si cantaret. Am ajuns acolo, am inceput sa povestim, am facut comanda si au inceput aia cu muzica. Prietenul meu s-a uitat un pic la ei, mirat, cum de fac asa galagie, si muzicantii atata au asteptat, au venit fix langa noi si cantau. Ne intelegeam prin semne, pana s-au prins ca nu e nevoie de ei la masa si au mers inapoi.

      Dar tot am urlat unul la altul desi eram la aceeasi masa, restul timpului. Am terminat rapid si am plecat, n-am mai calcat pe acolo.

      00
  30. Of, câtă dreptate ai! De asta am preferat sa dorm la cort până acum. Dormi unde vrei, cand vrei, îți faci singur un gratar bun seara si, cel mai important, nu mai arunci banii pe cazări mizerabile. Acum avem un van in care o sa putem dormi in viitoarele drumeții.

    00
  31. Dacă foamea nu mă lasă să rabd mai mult de o oră cât pregătește maestrul bucătar nu știu ce specialitate, prefer o pizza la orice restaurant.

    00
  32. Am facut o reclamatie la kenvelo acum citiva ani ca probam pantaloni in cabina si trebuia sa strig sa ma auda nevasta care era dincolobde perdea.
    M-a sunat in citeva zile un tinerel ceva sefulet si mi-a spus ca asta e politica lor. Ce sa le mai zici?
    Cred ca muzica data tare prinde la tineri si asta este publicul tinta … Nu din astia ca mine la > 40

    00
  33. As mai adauga ca trebuie sa privim si spre turistul roman. Cel care lasa in camera covor de seminte, cel care distruge, cel care inghesuie farfurii intregi de mancare la micul dejun, sau care vin cu copiii SI bunica, dar vor sa plateasca doar pentru doua persoane.
    Cei care fura prosoape, scrumiere, cei care injura. Cei care merg la pensiuni si daca e propietarul pe acolo cer sa imprumute orice, pana si forfecuta, aia care merg in concediu cu masina plina de mancare, cu reseu si fierb ciorba de burta in hoteluri.

    00
  34. Pe mine ma omoara televizoarele alea ca niste timbre si frigiderele alea in care nu intra 3 doze de redbull si o sticla de apa

    00
  35. Să nu uităm de pișatul ăla de cafea de hotel.

    • Să nu uităm de pisatul de cafea cam din orice restaurant/cafenea.
      Chiar dacă aveți recomandări de cafea bună (exclus espresso) sunt numai ochi și urechi.

      00
    • @Marius CC: Cafeneaua Scriitorilor, Onesti. Cafea la nisip „old time” , servita asa cum trebuie, pe o tava, in ibric si cu paharul de apa rece alaturi.

      00
  36. aia cu butonul e big fail in epoca covid19

    eu lucrez la o aplicatie banala acum, pe masa ai un cod QR, il scanezi deschide aplicatia / site-ul cu meniul restaurantului in care esti. din aplicatie / site poti sa chemi si ospatarul.

    00
  37. La tine „turismul” se rezuma la mancat si dormit

    00
    • Ca să faci „turism”, recte să vizitezi chestii, în altă parte decât în localitatea decât în localitatea unde ai o locuință, trebuie să mănânci și să dormi acolo unde ai vrea să faci „turism”. Dacă mâncatul și dormitu nu sunt rezonabile îți trece cheful de „turism”.
      După ce rezolvăm nevoile de bază, trecem și la turism: lispa unor activități organizate de petrecere a timpului (a mai zis Vali p-aici), program de lăuze la muzee și alte atracții turistice de gen (nu vorbesc de ziua de luni liberă, aia e la fel în toată Europa), nerespectarea chiar și acelui program de lăuze, lipsa unor ghizi sau materiale informative, etc.

      00
    • O sa fii uimit, dar la mine se rezuma numai la dormit. Cu mancarea te mai amagesti prin magazine, dar daca nu am avut liniste si nu am dormit, mi-ai stricat tot cheful de „turism”

      00
  38. ce zici tu acolo Vali este de bunsimt si ai dreptate! sunt 200% de acord! dar tu ai vz ca atunci cand esti acolo doar pe tine/mine te deranjeaza? eu cred ca localurile/hotelurile se muleaza si dupa clienti.
    am fost anul trecut in iunie pe langa Vulcan la o pensiune care isi face reclama pe site cu centru spa si piscina (defapt niste ligheane cu apa) si mancare BIO si vegana parca. Ce crezi ca am mancat acolo? dimineata mezeluri infecte de-mi aduceau aminte de litoral anii 80 si la pranz varza cu carne de curgea grasimea din ea si grasime d-aia de mi se apleca numai cand o miroseam iar seara niste aripioare prajite acum cateva zile si mamaliga cu branza. Un cuplu venise pt partea vegana si s-au decazat dupa prima masa. Si noi care strambam din nas la toata mancarea. Dar restul lumii parea ca se simt incredibil de bine si apreciau, inclusiv niste nemti. Pe booking au super review-uri.

    00
    • Nu e neaparat asta, insa oamenii din diverse zone napastuite ale europei s-au invatat sa inghita, sa se descurce, asa incat din orice mizerie cauta sa ramana cu experiente pozitive, deoarece sunt constienti ca la anul poate nu isi mai permit, si atunci de ce sa se supere.
      Mancare infecta gasesti si in vestul europei, la fel cum si turistii de masa inghit tot felul de mizerii in vacantele externe, insa zambetul pe facebook trebuie sa reflecte doar ca au avut o vacanta perferca, ca ei sunt destepti si rezerva numai chestii cool, si nu sunt ei cuplul sa ia teapa.

      Eu la faza cu mancarea ma dispera faptul ca restaurantele nu au specific (bine, e specific metro, selgros, etc) bine definit, meniurile sunt foarte stufoase (cine plm gateste simultan x feluri de mancare), calitatea ingredientelor este industriala (legume, carne, nu cred ca face careva piata dimineata), nu are nici o legatura nici cu sezonul, nici cu specificul zonei sau producatori locali (fa frate primavara spanac, fa vara dovlecei, promoveaza un produs local, fa taitei cu varza, fa o supa, etc), fa niste deserturi ce au legatura cu zona..
      Cat despre review-uri , astea se mai cumpara, influenteaza, masluiesc, asa incat nu sunt intotdeauna relevante.
      Nu trebuie insa neglijat nici clientul nostru stapanul nostru care vrea sa manance la orice ora, cantitati mari, se manifesta prin onomatopee, cand chelnerul strange farfuriile vrea sa ii propuna un desert mai comanda o portie de cartofi pt ala micu ca mai vrea, si daca tot e, sa mai aduca niste muraturi pt consoarta si poate 2-3 mici, aaa, auzi, da adu si pananasii si inghetata…iar acest comportament de neam prost il vezi in splendoarea lui la all inclusive/mic dejun suedez unde zici ca au trecut niste migranti dupa 3 zile pe mare.

      Singurele restaurante (parerea mea) in care mai ai sanse sa ai experiente culinare inedite si decente sunt cele din zona odorheiul secuiesc, miercurea ciuc, etc….chiar mai gasesti bucatarie locala si oameni decenti si cu bun simt(contrar manipularilor din media).

      00
  39. Noi nu am nimerit niciodată în locuri atât de nasoale încât sa spunem ca nu mai mergem.
    Uite, în jud Dâmbovița, am fost la un nene pensionar, care dădea și chitanță, și care avea pensiunea lângă un râulet, cu niște brazi de 10m care țineau umbra peste curte și foișorul enorm cu masa rotativă. Nu vecini, nu mașini. Liniște nene, am jucat badminton pe mijlocu ulitei.. Camerele nu aveau televizor, erau fix pe stil pat, dulap, veioza (insa foarte curate), da nu ne-a interesat de nici un TV, ca oricum am stat de vorba și am jucat poker pana la 2 dimineața, baia era pe hol, una pentru doua camere. A fost una din cele mai mișto mini-vacante. L-am chemat pe nenea sa stea cu noi la cafea și seara la grătar, am jucat biliard și ping-pong, ne-am povestit….foarte ca lumea.
    Cu mâncarea din restaurante insa… Tocmai de aia preferam pizza… In cel mai rău caz e d-aia congelata. Da barem nu risc un pui crud cu sânge lângă os, un mic la fel, ori nu știu ce tocana samd, fără nici un gust, plina de grăsime.
    Am fost acum vreo 6 ani în Prejmer, cu unii care au participat la un raliu. Și am mers la o pensiune unde o tanti rotofeie autentica, a gătit de a băgat lumea sub masa. Un gulaș atât de bun n-am mai mâncat de prin 2009, când a gătit tatăl unui prieten de-al nostru… Nu stiu pensiunea in sine cum o fi fost, da’ mancarea…

    00
  40. Am nimerit prin furtuna cod portocaliu la o pensiune langa Curtea de Arges. Un nene ne-a aratat camerele (TV mic, podele scartzaind etc), ne-a aratat bucataria si frigiderul, a plecat sa cumpere paine. Da, prin furtuna. A venit, a comentat ca de ce NU ne-am atins de sticla de palinca din frigider si de oua si de salam, si ca de ce ne cerem scuze ca i-am luat niste cartofi din lada. Dupa 7 ani l-am dus pe taica-meu sa vada Transfagarasanul si am pus ca popas aceeasi pensiune. Nu mai era furtuna de data asta :) Am ajuns seara, eram obosit de condus, nu mi-a trebuit nimic altceva decat dus si somn. Dimineata, ma uit dupa taica-meu in camera, ciuciu. Ies, il gasesc in curte, cu nenea, faceau gratar baietii. Asa tare mi-a placut de nenea ala, ca de fiecare data a fost ca si cum eram musafiri la el in casa, mancam ce manca si el, curtea era a noastra ca si a lui. Cand i-a mai povestit taica-meu ca eu il tin minte de 7 ani si am vrut musai sa stau la el, era sa iau bataie ca-s sofer si nu vreau palinca :)

    00
  41. Eu înainte de a rezerva ceva caut reviewuri pe https://amfostacolo.ro/
    La mare cred că am găsit ceva decențel, Hotel Laguna Mangalia, am făcut plajă o zi în fața lui (e direct pe plajă, apa e curată și cu o adâncime bună pentru copii pe o lungime mare de la țărm, oferă șezlonguri gratuite clienților).
    Reviewurile sunt OK. Site-ul este http://www.lagunamangalia.ro/
    Sper să nu fiu dezamăgit.

    00
  42. Vali gresesc cand spun ca a mai fost o data articolul asta ?
    Sau era un comentariu de al tau care a devenit articol ?

    00
  43. Turism romanesc ..!? HoReCa la noi..!?
    Am ras cu lacrimi, mai ales citind comentariile.
    Mai avem mult, foarte mult pana la un turism civilizat.

    00
  44. Ca in orice alt domeniu de la noi, statul este slab si incompetent cand vine vorba de implementat reguli.
    Chit ca HoReCa este treaba privata, un set de reguli de bun simt trebuie impus de stat.

    Lasati de capul lor, patronii autohtoni marseaza pe ideea ca nu conteaza clientul, ci profitul imediat. Si consumatorul ar trebui protejat prin simpla teama de amenzi a patronului din HoReCa. Asta e valabila mai ales la mancare. Cate stiri citim , mai ales vara, despre tabere de copii imbolnaviti cu salmonella?! Repercusiuni? Nule dpdv al consumatorului. Patronul ia amenda, o plateste (sau nu) si isi continua afacerea. Hai, poate afacerea e inchisa o perioada. Ala responsabil de infectare ar trebui amendat si evacuat din turism.
    Apoi conditiile-hoteluri cu mucegai-pai si asta tine de sanatatea publica. Nu ar trebui sa existe asa ceva. Poate doar stabilimente cu tematica comunista-uite asa se facea turism in epoca de aur, ca sunt destui nostalgici sau curiosi care ar experimenta asa ceva.

    Profesionalismul in HoReCa- aici tine si de turistul roman. Ospatari nervosi, bucatari care nu au ce cauta in bucatarie-aia sunt acolo pt ca li se permite sa fie acolo. Turistul roman vrea ieftin si mult(la mancare) si ar baga la maț cam orice „traditional”. Daca el, turistul, a ales restaurantul/pensiunea/hotelul ala atunci e ok. Nu are cum sa nu fie ok pt ca a ales EL/EA. „Am fost la munte si am stat acolo. Tu stii ce misto e?!” Daca el/ea a ales locatia aia atunci sigur e ce trebuie. Nu conteaza ca au dat se ospatari sictiriti, ca mancarea a fost groaznica, ca in camera pute a statut, mucegai si patul e jilav.

    Citesc mereu review-uri pe booKking. Sunt client vechi-practic daca prind vara in tara, cutreier in fiecare saptamana. Cand scriu un review prost observ ca multi agramati se bulucesc in a aprecia locanta, de obicei pentru:
    -mancarea „traditionala”, nu conteaza ca iti dau mizlic de la supermarket si au si pizza in meniu(exista si pizza cu mici!), desi e restaurant cu specific romanesc
    – posibilitatea sa iti faci gratar ; nu stiu cum, dar multi fac gratarul la 11 noaptea(romanul mananca la orice ora) si nu conteaza ca mirosul si fumul invaluie proprietatea, ei fac gratar in natura, da? -asta la pensiune 4 stele, cu ştaif(inchipuit de patroni), cu preturi de 4 stele
    – mic dejun self service „generos”, care e de fapt o insiruire scurta de banalitati culinare-cascaval, unt, rosii, omleta rece, masline, kaiser prajit-generos pt ca romanul isi umple farfuria pana la refuz, eventual ia doua farfurii/român
    – serile dansante in pensiunile „in mijlocul naturii”.
    -etc

    Cutreier tara si ma cazez la pensiuni si hoteluri pt ca am copil mic, nu e inca la varsta la care sa il iau in munti cu cortul. In tinerete habar nu aveam de pensiuni si hoteluri. Maxim prici la cabane pentru ca aveam cort rupt de furtuna sau era prea tarziu sa faci bivuac.

    Culmea este ca multi romani au vazut si ei cum e in Vest. Phoaiii, pai e misto, e curat, e civilizat. Vine in tara si accepta cacaturi. Nu proceseaza si ei intrebari de genul: de ce afara e mai bine, cum fac aia de le iese asa, dar cum am putea face sa fie si la noi bine. Nuuuu. E mai misto acasa. Facem gratare la 11 noaptea, scuipam seminte in public, dansam pe manele in pensiune, mancam orice(carne sa fie) ŞI nu ne miscam din pensiune/hotel sa vizitam ceva in imprejurimi. Ce dracu’, ma, nu vezi ce misto aici? Vasile! Sa iei patru kile de mici ca sa ajunga pentru toata lumea diseara!

    00
  45. un mare castig pt blogul asta ar fi daca, mergand prin diferite locatii si neconstatand lucrurile semnalate in articol, sa scrieti aici numele hotelului/pensiunii etc. Gen cum a fost recomandarea aia cu „fantanita vanatorului” excelent loc de mancat cand urci pe valea oltului

    00
  46. Fantanita haiducului

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.