Vreau ceaiul înapoi în restaurante!

Nu știu când naiba s-a întâmplat asta, dar e de porc: acum când comanzi un ceai undeva, nu mai e banalul și normalul ceai simplu, cu plicul și zahărul alături. Nu, nene! E ditai producția: cană joasă, a doua cană unde e plicul și apa și o torni în prima și pana mea!

Ce s-a întâmplat cu paharul simplu sau cana, fierbinte?

 

ceai

“ceai” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Eu aveam aceeași problemă cu cafeaua la un moment dat, când nu puteau să ți-o dea până nu făceau un ursuleț în ea din spumă. Apoi nu m-am mai dus în barurile alea.

  2. Băi zoso, ai în ultima perioadă numai articole de zici că ești la ciclu

    00
  3. Trebuie sa poata justifica 10Lei o apa fierbinte…

    00
  4. ce s-a intamplat?
    o gramada de javre au crezut ca poa’ sa vina in restaurant cu plicul de-acasa si sa ceara gratis o cana cu apa calda si lamaie.
    https://thebitchywaiter.com/2016/01/another-restaurant-rips-apart-an-online-reviewer.html

    00
  5. NOU
    #16

    Ușor ușor intrăm în zona lui „era mai bine pe vremea mea”.

    00
  6. Servirea ceaiului a evoluat. Nu mai suntem in comunism.

    00
  7. cu patrunjel.

    00
  8. As vrea un articol în care sa prezinți cum așez cana ca sa înțeleagă ospătarul ca am terminat sau ca vreau și desert.

    00
  9. NOU
    #20

    Ba io mi-am luat teapa cu ceaiurile astea sofisticat servite, iau capacul, nu intelegeam de ce am doar un shot de apa in cana si ceva ierburi, da cica ala era infuzoru, iau si infuzoru’ dau de apa, bag infuzoru inapoi, da apa pe-afara.
    Sunt de la țară.

    00
    • asta cu datu apei p-afara o patesc de fiecare data pentru ca beau de foarte putine ori ceai in localuri si uit cum sta treaba. Ma simt ca un cioban cand e balta pe toata masa…

      00
    • VladAndrei, incearca sa nu mai bei direct din carafa.

      00
  10. Bine că nu suntem în Japonia, să fim nevoiţi să şi dăm cu pămătuful special şi să apucăm cana învîrtind-o după un algoritm complex. Să ne facem naibii de ruşine că nu ştim să bem un ceai.

    00
  11. Ceaiurile de la Carturesti sunt foarte bune si au tot felul de sortimente

    00
  12. pai hai prin Timisoara, inca e moda veche pe la noi, cu plicul direct in apa, si mierea in capsule langa cana

    00
  13. Nici pantalonii matlasați nu mai sunt ca pe vremuri. Acum au tot felul de catarame, găici, capse, plm.

    00
  14. Ceai cu patrunjel?

    00
  15. Depinde de local. În Sibiu găsești și ceai normal și ceai diy.

    10
  16. Vreti ceai, duceti-va intr-un restaurant turcesc: primiti unul gratis din partea casei si e din ala negru.

    00
  17. Eu aș vrea mai puține articole cu sintagma „e de porc”. Păi ce-are-a face bietu’ animal cu chestiile astea. Ori cu orice chestii.

    00
  18. unde e berea cu sampon. Acum vin burghejii astia cu 10 tipuri de nu stii ce sa mai alegi

    00
  19. Inseamna ca nu ai fost in ceainarii. Nu stiu unde ai baut ceai pana acum, dar eu am fost in doua si am de gand sa mai vizitez cateva. „Camera din fata” este una. Iti aduce cana/ceasca, impreuna cu ceainicul in care este pus ceaiul la facut. Iti spune sa astepti atat cat e nevoie, in functie de ceaiul comandat si apoi iti poti turna in cana/cescuta. Preturile sunt in jur de 7-8 lei pt un ceainic din care bei o cana sau 2 cescute. La „Ramayana”, iti aduce o tava cu ceainicul, mai mare decat la „Camera din fata”, si o ceasca. Ceaiurile incep de la pretul de 13-14 lei si bei 4 cesti din ceainicul ala. Deci preturile sunt asemanatoare, doar ca daca vrei sa bei mai putin ceai, te duci la „Camera din fata” sau cumperi doar un ceainic de ceai si rogi sa iti aduca doua cesti, in caz ca mai esti cu o persoana. Atmosfera e fenomenala in ambele cazuri. „Camera din fata” este mica, intima, cu muzica veche, frumoasa, decorul este cu obiecte de pe vremea lui Ceausescu. Pe cei trecuti de 30 ani ii emotioneaza atmosfera de acolo (probat :D cu unchii mei, care au peste 40 ani). La fel si daca esti tanar si ai predilectie spre vintage, spre atmosfera relaxanta. La „Ramayana” e mai intim, e stil turcesc, ai incaperi diferite si o muzica placuta. Wifi ai in ambele locuri daca vrei sa lucrezi acolo, precum si prize. Dispui, intr-adevar de putina mancare (si mai scumpa, peste 10 lei) in ambele parti, pentru ca sunt ceainarii, nu restaurante.
    Iti recomand cu caldura, daca vrei sa bei un ceai bun, sa incerci in aceste doua locatii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube