Aș vrea să raportez că problema telefoanelor la volan s-a rezolvat!

Cine ar fi crezut că nu e nevoie să aplici legile, doar să le faci mai aspre?! Practic, faptul că acum amenzile sunt …pisici, nu știu, nu-mi pasă, am handsfree…nimeni nu mai vorbește acum la telefon, nimeni nu mai stă pe telefon la volan.

Aiurea. Am fost azi la Bucale și înapoi, n-am văzut un picior de polițist în 350km, pe la Victoriei erau câțiva și atât. Și oamenii vorbesc la telefon ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Pentru că, din nou, legea există, dar nu o aplică nimeni. Și-atunci ce rost are să o respecți? Dacă iei o amendă o dată, aia e, cost of doing business. Dacă o iei de 3 ori înytr-o lună, te înveți minte instant.

Pur și simplu nu s-a rezolvat nimic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

27 comentarii

 1. Adica politia rutiera sta cu mana in cur? Vai, dar nu se poate. Ia sa apara purtatorul lor de cuvant si sa iti dea cu niste statistici peste ochi, sa te inveti minte

  00
  • Nu uita de “preventie” te rog, statul cu radarul le previne creierele sa se atrofieze de tot. In Bucuresti e haos total, dar ei stau cu radarul pe Splai…

   00
 2. NOU
  #3

  Nobody cares.

  Until it hits you. Or you hit someone else.

  00
 3. Legea se aplica la 60 de zile de la publicarea in MO.

  00
 4. eu nu inteleg o treaba, poate ma lamureste cineva. ai masina de 100k+ si vorbesti la telefon sau eventual la telefon dat pe speeker. wtf? am masina de 25k si am conectat telefonul din prima zi

  00
 5. Mă mir cum de epava numită Avocatul Poporului nu s-a sesizat încă pe modificările respective.
  Cu ridicatul mașinilor abandonate aiurea văd că e foarte activ.

  00
  • e maestrul zen al ficusului national, chiar ma gandeam acum, ar trebui sa ii dam un premiu poate chiar sa inventam un premiu in numele lui

   00
 6. Un bou era sa se urce azi pe mine la intrarea sub pasajul de la casa scanteii, sens spre kiselev, venind de pe banda 3 si calcand linia continua, ca doar nu putea sa stea la rand. I-am atras atentia, n-a schitat niciun gest, era, natural, cu telefonul la ureche. My bad, trebuia sa las pe om sa se bage, corect?

  00
 7. Am mașină de 3000 de euro și am bluetooth pe ea. Telefonu conectat, priceless.
  E ceva să ai atenție distributivă, când vorbești la telefon

  00
 8. Am masina de 500 de euro. Nu mi-au ramas bani si de telefon.

  00
 9. Eu nu am telefon, dar scriu scrisori la volan.

  00
 10. Ati ramas un pic in urma cu problema reala legata de telefoanele mobile la volan. Sa vorbesti la telefon nu mi se pare ca e o problema ATAT de mare in oras ,mai ales in conditiile in care ai cutie automata.

  Stati ! Nu sariti pe butonul de minus.

  Mi se pare inofensiv vorbitul la telefon PE LANGA obiceiul mult mai recent al doamnelor de a sta pe instagram/fb in trafic. Sa vorbesti la telefon presupune totusi ca te uiti pe geam in fata si conduci, dar pe unele efectiv le vad ca dau scroll,ridica ochii,dau iar scroll,iar ridica ochii..

  00
 11. >:)… o amenda de viteza la 2 3 ani e cost of doing bussines. cate 2 la fiecare iesire din oras… :P

  00
 12. Mi se mai intampla sa dau mesaje sau sa vorbesc la telefon in timp ce conduc dar la betie toti facem fapte regretabile :)

  00
 13. Să vorbești atunci când ești la volan (cu sau fără hands free) are același efect asupra atenției precum dacă ai băut trei pahare de vin. Pur și simplu reacțiile sunt mult întârziate. Se știe asta, am auzit-o de la mai mulți doctori, dar în continuare nu ne interesează.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.