Aș vrea ca mai mulți oameni să facă legătura între comunism și incompetență

Armata rusă colcăie de incompetență, de aia nu reușește de 11 luni nimic, suntem de acord cu asta, da? S-a furat la modernizare, soldații sunt neantrenați, neechipați, nespălați și în general ruși, dar li se tot bagă pe gât propagandă că sunt cei mai buni și Occidentul e rău. Asta se întâmplă când statul este acaparat de un imperator și sclavii lui.

Cam cum era România până în 89, nu? Toată lumea avea de muncă, toată lumea era mâncată și fericită, Occidentul decadent e rău. În timpul ăsta, Serghei Mizil și toată clica lui Ceaușescu huzurea. Știam de noi că duduie industria? Știam. Știam că suntem grânarul Europei? Știam. Știam de savanta de renume mondial? Știam.

Cumva nu prea văd oameni care să facă legătura între comunism și lipsa inovației, a motivației, a justiției, a drepturilor umane și alte asemenea. Când ai salariul asigurat, când știi că nu te dă afară de la muncă deloc, ce motiv ai să muncești?

Problema cu noi e că nu ne-am vindecat. Tot acolo suntem. Dacă ar fi să angajăm sau să dăm un contract cuiva, pe cine alegem, pe cel mai competent sau pe cel mai simpatic?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

73 comentarii

 1. Bine, savanti de renume mondial avem si acum: nicolae ciuca, luciam n bode, sorin grindeanu, florin roman, sorin cimpeanu si majoritatea lichelelor din mafia PSD PNL

  Comentariu apreciat.2108
  • Da’ de ce te iei, d’le, de V.V. Dăncilă (fostă Prim-ministru, fostă Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română)? Cred c-ai ceva cu femeile?

   Comentariu apreciat.8110
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 24105
  • Marius, îți recomand cărțile lui Karl Popper privind istoricismului (Mizeria istoricismului sau Societatea deschisă și dușmanii ei) și cartea lui Hayek, Drumul către servitute. O să îți dai seama ușor despre natura adevărată a comunismului.

   Comentariu apreciat.597
  • Dar de acord cu prima teză. Rușii au o cultură a autocrație și a mesianismului conducătorului. Totuși, asta e complementar viciilor utopiei comuniste.

   Comentariu apreciat.595
 3. Acela nu mai e comunism de multisor. Se cheama cleptocratie mai nou (anterior oligarhie etc). In tarile asa zis comuniste, varianta ‘de manual’ de comunism nu a fost atinsa din multe cauze. As spune ca societatea utopica din Star trek e mai apropiata de comunism decat aia.

  Comentariu apreciat.766
 4. Dacă ar fi să angajăm sau să dăm un contract cuiva, pe cine alegem, pe cel mai competent sau pe cel mai simpatic?

  Dacă sunt banii lui, pe ăla mai competent. Dacă sunt banii altuia, pe ăla simpatic care știe să facă să fie bine pentru toată lumea :))

  Comentariu apreciat.502
 5. Pai ce credeți ca s-a întâmplat cu vechii comuniști? Au devenit noii capitaliști!

  Comentariu apreciat.533
 6. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 16141
  • Dacă nu le cărau americanii armament, muniție și mîncare rușilor, aceștia erau și acum la sapă de lemn…

   Comentariu apreciat.11714
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1954
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 541
  • @bosulean
   Nu le prea ai cu istoria. Rusii sugeau ciorapii la modul grande, faimosul lor tanc T34 era o besina (rata distrugerilor vs tancurile nemtesti erau undeva la 7 la 1). Au bagat americanii echipamente si bani in curul rusilor gupa mare: 11 miliarde de dolari, adica cam 180 de miliarde la valoarea de astazi… printre altele 400000 de jeepuri si camioane, 14000 de avioane si 13000 de tancuri ca deh, produceau rusii t34 grupa mare, dar nu facea mare scofala (pana si-un amarat de Panzer 3 era capabil sa-l distruga).

   Asa ca nu, nu i-au batut rusii pe nemti de le-a sunat apa-n cap in ww2. Rusii au supt pendula de la nemti in ww2, au inceput sa castige dupa ce au primit echipamente de la americani. Americanii i-au batut pe nemti in ww2.

   Comentariu apreciat.12915
  • Inca unu spalat pe creier de propoganda rusa: bravii soldati rosii, ce tehnica, ce strategie, ce curaj pe ei

   Comentariu apreciat.6010
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 1174
  • @bosulean
   Mai lasa dracului spirtul ala prost, ca te face sa aberezi. Cum pensula mea ai ajuns de la

   Bine, rusii i-au batut pe nemti de le-a sunat apa-n cap in ww2. Pe nemti, cei mai competenti soldati in ww2.

   la

   Sabotor, nimanui nu i-a trecut prin cap sa spuna ca americanii ii alunga pe rusi din Ucraina cu tehnica lor de lupta de ultima generatie.

   Indecis. Tu ce zici?286
  • Comentariu ascuns de spiriduși!
   [Click aici]

   Comentariu nasol. 663
  • Bună strategia generalilor, să trimiți la moarte val după val că poate i se termină ăluia muniția.
   O mostră de strategie rusească https://en.m.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Tsushima

   194
  • @bosulean
   Daca-mi arati unde ti-am dat chestii din wikipedia, ai un premiu. Ti-am zis, lasa dracului spirtul ala, ca-ti ia mintile.

   234
  • @Sabotor: cand venea vorba de tancuri, Stalin avea o vorba: „numarul e o calitate in sine”. T34, bun, prost, cum a fost, a fost cel mai produs tanc din al doilea razboi mondial. Cam 50000 bucati daca nu ma insel. Dupa el cel mai produs a fost Shermanul (M4), cam 44000 de bucati. Cel mai produs tanc german cred ca a fost Pantherul (cam 20000 de bucati). Din celebrul Tiger au fost produse cam 1100 – 1200 bucati.
   Problema nu era neaparat cat de bun sau cat de prost era un tanc, ci cam ce stia si ce putea sa faca echipajul cu tancul respectiv. Iar aici rusii au fost tot timpul deficitari. Puteai (si poti) sa le dai pe mana cel mai performant tanc din lume, daca nu au avantajul numarului e degeaba.

   42
  • @Sabotor, nu știu ce să zic, frate, eu am jucat în World of Tanks cu T34 și am rupt.

   211
  • Tocmai au fost doua episoade din documentarul „Fabrici de razboi”, unul despre economia sovietica in timpul razboiului si celalalt despre industria petroliera sovietica. Fara ajutorul occidentului rusii nu ar fi reusit aproape nimic.

   94
  • @sebi: fara ajutorul aliatilor occidentali. Ca asa occidentali erau si nazistii…

   41
  • @Sabotor Pentru conformitate – „In total, the U.S. deliveries to the USSR through Lend-Lease amounted to $11 billion in materials: over 400,000 jeeps and trucks; 12,000 armored vehicles (including 7,000 tanks, about 1,386 of which were M3 Lees and 4,102 M4 Shermans) 11,400 aircraft (of which 4,719 were Bell P-39 Airacobras, 3,414 were Douglas A-20 Havocs and 2,397 were Bell P-63 Kingcobras) and 1.75 million tons of food.” – sursa este wikipedia. Aşa că alea 13000 de tancuri erau de fapt doar 7000 şi alea 14000 de avioane erau doar 11400, doar numărul de jeepuri e exact. Ca termen comparativ ruşii au construit aproape 80000 de T-34 şi au pierdut 44000. Panzer III era inferior ca blindaj şi putere raportat la T-34 , ăsta e motivul pentru care a fost treptat retras începînd cu 1942, fiind folosit doar ca sprijin pentr infanterie. Ca un mic amănunt P-39 fusese refuzat de RAF pentru misiunile de luptă deasupra Europei şi P-63 de către USAF pentru misiunile de luptă. Ambele avioane erau inferioare lui Focke-Wulf Fw 190 şi Messerschmitt Bf 109 cu care se confruntau pe frontul de est. Paradoxal, materialul uman a făcut diferenţa, la finalul războiului -„The P-39 was used by the Soviet Air Force, and enabled individual Soviet pilots to collect the highest number of kills attributed to any U.S. fighter type flown by any air force in any conflict.” Atunci cînd arunci cu noroi în cineva e bine să te asiguri că ştii despre ce vorbeşti.

   64
  • @Nimeni
   Pentru conformitate e amuzant cum iei la puricat numarul tancurilor trimise de americani si specifici ca vai, sunt armoured vehicles si doar 7000 de tancuri, dar cand vorbesti de numarul de T34 produse o dai din top ca-s 80k, fara sa iei in calcul ca ala e numarul absolut de T34 produse, inclusiv dupa razboi, inclusiv de alte tari, gen Cehoslovacia sau Polonia, bine dupa 1950.

   Altfel, pentru magnificul T34 datele de productie spun ca s-au facut 33600 de bucati pana-n 1944 (inclusiv). Daca includem si 1945 s-au produs in total 58000 de bucati (toate variantele). Dar razboiul s-a terminat in Mai, productia insa nu, asa ca hai sa scadem jumatate din diferenta dintre 1944 si 1945 pentru o estimare mai apropiata de adevar; rezulta 12200, adunam la ce s-a produs pana-n 1944 inclusiv si da un numar total de T34 produse pe timpul razboiului de 45800.

   Daca luam in calcul si numarul de T34 distruse in timpul razboiului – 44000 da cu foarte mare virgula. Practic T34 a fost distrus pe masura ce a fost produs, pentru ca era extrem de prost (si da, n-a ajutat nici faptul ca echipajele erau si ele prost antrenate). Asa ca intrebarea de foarte bun simt pe care o pun eu e: daca nemtii le-au distrus rusilor toate tancurile pe care le-au produs pe timpul razboiului, cu ce tancuri au castigat rusii razboiul? Cu ale lor nu prea aveau cum, c-au fost distruse in acelasi numar in care au fost produse.

   Si da, Panzer 3 era depasit, dar cu toate astea, putea sa distruga T34. Are legatura cu modul in care rusii tratau otelul pentru tancuri; TOTI (americani, englezi, nemti) tratau otelul la 300 Brinell, rusii au zis c-au descoperit gaura din macaroana si-s ei smecherii smecherilor, asa ca-l tratau la 600 Brinell. Si da, era mai dur, dar devenea casant, iar cand era lovit de un obuz sau ceva, chiar daca nu era penetrat, inauntru zburau aschii de otel desprinse din peretii tancului; aschiile alea faceau macel inauntru, fapt dovedit si de „survabilitatea” echipajelor: o lovitura directa intr-un T34 insemna ca 85% din echipaj se ducea sa danseze cu ingerii in timp ce o lovitura directa intr-un Sherman omora doar 20% din echipaj.

   Asa ca iti recomand tie ce-ai zis acolo cu aruncatul de noroi, ca n-ai habar despre ce vorbesti.

   61
  • @Sabotor Ignoranta este ridicata ,în cazul tău, la nivel de virtute. Al doilea război mondial s-a terminat , oficial, la 2/3 septembrie 1945. Cam la 4 luni de la data acreditata de tine. Tot pentru consecventa, din cele 7000 de tancuri doar 4102 erau Sherman-uri. Iar Sherman-ul a primit din partea celor care-l foloseau o poreclă deloc măgulitoare – „Tommy cookers”. Vezi ca aberezi introducind în
   alea 70000 și tancuri construite în Cehia și Polonia. Tarile astea aveau la finalul războiului o capacitate industriala extrem de scăzută. Este pana la urma efectul educației pe Quora. Wikipedia are prostul obicei de a oferi referințe, nu doar afirmații pompoase. Ar mai fi fost de discutat și faptul ca rusii au mai fabricat ,in timpul razboiului, și 10000 de tancuri din clasa IS și KV. Suplimentar, adversarii, Guderian,Jodl, von Kleist au avut doar cuvinte de lauda la adresa lui T34. Comentariul meu încerca doar să sublinieze ca ajutorul ala reprezenta cam 10% din pierderile reale suferite de rusi, pierderi verificabile din surse multiple. Ar mai fi și faptul ca senilele mai inguste impreuna cu masa superioara faceau din Sherman un candidat nepotrivit cu terenul de lupta din Rusia.

   01
  • @Nimeni

   Al doilea război mondial s-a terminat , oficial, la 2/3 septembrie 1945.

   Acum pot sa spun cu certitudine ca esti prost. Rusii nu s-au batut cu japonezii in WW2, ba chiar au avut pact de neutralitate, au atacat Japonia abia in 9 August 1945, in ziua in care americanii au dat cu a 2-a bomba nucleara in Japonia, cand era clar ca japonia a supt carasu’. Iar campania ruseasca impotriva Japoniei a fost o nimica toata, mai mult asa de show ca sa isi respecte promisiunile date aliatilor la conferinta de la Yalta. Asa ca de facto, pentru rusi razboiul s-a terminat in Mai.

   Daca n-ai fi fost chiar prost de tot te-ai fi intrebat de ce sarbatoresc rusii pe 9 Mai sfarsitul WW2. Dar in schimb ai preferat sa sugi pendula pe internet.

   10
  • @Nimeni
   Apropo, prostu’ familiei, cauta pe net despre T-34-85CZ, T-34-85M1 si T-34-85M2 inainte sa aberezi prostii ca vai, Cehia si Polonia au avut capacitati industriale scazute dupa WW2, asa ca n-au produs T34. Da, d-aia le-au produs pana-n ’56, adica mai bine de 10 ani dupa terminarea razboiului, timp in care s-a pus cat de cat pe picioare industria.

   Iar astea intra la numarul total de 80k de T34 produse si d-aia iti spuneam, prostule, ca o dai din top cu 80k de T34 produse cand de fapt pe durata razboiului s-au produs vo’ 45k din care nemtii le-au distrus 44k.

   Na, acuma astept sa-mi spui dupa care logica un tanc e bun daca 99% din tancurile disponibile au fost distruse? In pana mea, si daca iei rata distrugerilor (pana-n 45) si o compari cu numarul total de tancuri produse (pana-n 56) tot iti da ceva peste 50% tancuri distruse. Asa rata de distrugere n-au avut nici irakienii in cele 2 razboaie din golf, dar cumva T34 e tanc bun.

   Tu ai inghitit toate miturile de cacat care circula despre T34 si Sherman (ca vai, tommy cooker, cand de fapt rata de supravieturire a echipajului unui Sherman era extrem de mare – ti-am zis, 80% fata de 15% pentru T34) si te-ai culcat pe o ureche ca ala o fi adevarul, mancand pe paine toata propaganda facuta de rusi mai pe fata, mai pe ascuns, prin idioti utili ca tine, propaganda care continua si-n zilele noastre (vezi T34 filmul), fara macar sa iti pui niste intrebari simple: bai, daca chiar era atata de epic T34, cum pendula mea au fost distruse intr-un numar atat de mare? Cum de murea 85% din echipaj de la prima lovitura? Cum de, daca tot au produs T34 in numar atat de mare, mai mult decat produceau nemtii Panzer4 si Panther si Tiger, tot au avut nevoie de americani sa le trimita 7000 de tancuri?

   Si vezi, d-aia esti prost. Pentru ca crezi orice mit si basm de cacat fara sa-ti pui niste intrebari de bun simt, dupa care mai si defilezi cu prostia asta in fata intregului internet.

   00
 7. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 40173
 8. Stati ca vine din urma tare America de Nord cu comunismul impachetat frumos sub numele de incluziune, equality, social justice si site mizerii woke-iste.
  Am cunoștință in Canada care este un manager la o companie maricica si i-au băgat pe gat ca subalterni, un 2 negri si un transgender, asta fara ca hr sa-l consulte sau sa-l cheme la interviu. Bineînțeles ca oamenii sunt incompetenți, nu fac absolut nkkic toata ziua, au fost pusi acolo doar ca sa-si faca norma departamentul de incluziune iar cand a incercat sa discute cu sefii cum ca nu poate duce proiectele la final cu acestia a fost avertizat voalat sa nu care cumva sa se duca sa-i reclame si sa se descurce cu ei. Omul a ajuns atat de stresat pentru ca munceste si in locul acestora incat a demarat discutiile cu sefii lui pentru a fi retrogradat de pe pozitia de manager pe o pozitie inferioara fara raspundere. Deci in numele progresismului s-a dus dracului toata meritocratia si eficienta. De ce te-ai mai zbate sa evoluezi si sa progresezi cand altii iau dea gata totul doar ca sunt minoritari. Welcome to comunism 2.0.

  Comentariu apreciat.13739
  • @xtz, e cam jumate din cum zice cunostinta ta, incompetentii nu ti-i prea baga pe gat in companii private, la stat da, acolo e o alta poveste. :) dar, da, tampenia woke si corectitudinea politica sunt la mare trecere sub dictatorasul Trudeau. daca esti transgender, minoritate vizibila sau mai stiu eu ce handicapat, treci tot timpul inaintea celorlalti la competente egale, fara discutie. o chestie care pe mine m-a siderat a fost schimbarea titlurilor cartilor la scoala pentru ca sa nu se simta lezate anumite categorii. spre exemplu, fiica-mea citeste la scoala cartea ” erau odata 10″ de Agatha Cristie si nu „10 negri mititei”. unei profesoare universitare din Otawa i-a fost desfacut contractul de munca pentru ca a „indraznit” sa le predea la scoala istoria cum a fost ea si reiesea ca negrii au fost sclavi, iar o studenta s-a scandalizat pentru ca i-au fost tratati stramosii diferit de ai altor colegi. stiu ca pare fictiune dar nu este deloc, din pacate. plus atatea alte mizerii trunchiate regizate de guvernul canadian si date in media mainstream despre tot felul de manifestatii pe parcursul pandemiei si care nu erau adevarate absolut deloc (vezi manifestatia camionagiilor de la Otawa, care au fost redusi si incriminati chiar de catre dobitocul de Trudeau ca o mana de manifestanti complotisti si recalcitranti). by the way, stiati ca din toata lumea asta, doar in USA si-n China se mai cere vaccinul complet la intrarea in tara? :) ok de China nu ma mir…. si mai o gramada de exemple si din USA si din Can, dar m-am cam activat, scuze. :)

   Indecis. Tu ce zici?2830
 9. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]

  Comentariu nasol. 2264
  • Din ciclul „de ce sa nu te apuci sa scrii comentarii pe zoso.ro cand ești coxat”.

   Poate ne dai si traducerea.

   Comentariu apreciat.9110
  • Traducere nu am, în schimb ți-am dat un deget verde. Pari un caracter viguros, nu te lăsa stăvilit.

   Indecis. Tu ce zici?2423
  • Traducere: Paco e enervat de clientul arogant. Ii sunt simpatici bulgarii, rusii, sarbii, turcii, romanii, polonezele si suedezele, astea din urma cand sunt usor pilite, si poate discuta orice cu ele si ele cu el.

   Comentariu apreciat.412
  • „nu va mai drogatzi”

   227
  • Paco și iubita/soția lucrează într-un local unde se poate mânca. După aia, ce zicea @Bosulean.

   Uite, la asta servește „la medeleni” și altele opere literare de tipuri și cu limbaje variate (inclusiv argou). :)

   172
  • Comentariu din categoria „ce are s*la cu prefectura”.

   152
  • @xtz trebuia să fi citit autobiografia lui Paco înainte să citești acest comentariu, altfel e lipsit de context.

   70
  • @ubercool, eu și Range Rover ce o mai ardem pe ,,autobiography,,.

   31
 10. „𝙎-𝙖 𝙛𝙪𝙧𝙖𝙩 𝙡𝙖 𝙢𝙤𝙙𝙚𝙧𝙣𝙞𝙯𝙖𝙧𝙚, 𝙨𝙤𝙡𝙙𝙖ț𝙞𝙞 𝙨𝙪𝙣𝙩 𝙣𝙚𝙖𝙣𝙩𝙧𝙚𝙣𝙖ț𝙞, 𝙣𝙚𝙚𝙘𝙝𝙞𝙥𝙖ț𝙞, 𝙣𝙚𝙨𝙥ă𝙡𝙖ț𝙞 ”

  Despre care armata vorbesti?

  „Armata Română se confruntă cu un val de demisii fără precedent. Numai în primele nouă luni ale anului, peste 2.000 de persoane şi-au dat demisia din Armată, număr dublu faţă de cel consemnat în întreg anul 2021 (mai mult de 1.000) şi de patru ori mai mare comparativ cu situaţia de pe parcursul anului 2020 (circa 500).

  Analistul militar Aurel Cazacu a explicat pentru „Adevărul” de unde vine această lipsă de interes a tinerilor pentru haina militară. „Trebuie să fim realiști. În primul rând avem războiul de lângă noi, iar oamenii sesizează pericolul de conflict care există de ceva vreme și am văzut că, declarativ, conform sondajelor, numai unul din trei români este gata să lupte pentru țară. Apoi, avem slaba dotare a militarilor cu armament individual, capitol la care, cu excepția Forțelor Speciale, nu s-au realizat prea mari progrese. Apoi, în general, militarii nu se prea antrenează corespunzător, și aici mă refer la trageri, iar acest lucru vine cu un sentiment de neîncredere. Dacă mai punem și salariile care nu sunt deloc strălucite, atunci avem un tablou complet al motivelor pentru care tinerii fug de haina militară în acest moment”, a precizat Aurel Cazacu.”
  https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/de-ce-a-crescut-numarul-demisiilor-din-armata-2226045.html

  Comentariu apreciat.367
  • numero uno, armata romana nu a pozat niciodata in forta militara suprema a planetei.
   numero duo, pe 24 februarie 2021 trebuiau blocate demisiile din armata la fel cum trebuiau blocate demisiile din sistemul medical in martie 2020.

   Comentariu apreciat.7020
  • numero uno, iti dai seama ca nu au demisionat coloneii si generalii de care e plin sistemul. Au demisionat aia de la talpa care stiu exact ca tancurile si rachetele rusesti nu se opresc nici cu gargara, nici cu kalasnikovul si nici cu sticle cu benzina, indiferent al cui ar fi ordinul

   numero duo, adica soldatii si ofiterii rusi care nu au vrut sa lupte in Ucraina au voie sa-si dea demisia din armata rusa, ai nostri nu.
   OK!

   Indecis. Tu ce zici?3222
  • NOU
   #53

   @thebblack: cum sa blochezi un drept?
   „Screw you guys, I’m going home!”
   Doar la razboi se cheama dezertare, in rest e (inca) dreptul tau sa faci (aproape) ce vrei…

   Comentariu apreciat.352
  • Atât de îngrijorați. Numai dacă am putea să ne apărăm cumva.
   Dacă am avea dreptul la arme de foc parcă o mie de demisii nu ar mai suna așa catastrofal.

   124
  • klaxon, esti amuzant. tu chiar crezi ca vreun membru al armatei rosii si-a dat demisia (si a fost si lasat sa plece) in 2022? posibil chiar 2021?

   nomenklatorus… ok, fie ca tine. atunci cand te angajezi in armata te angajezi ca preavizul este de minim 5 ani.

   pentru ca nu merge doar cu placinte.

   sau desfiintam pur si simplu armata si facem cum zice pixel.

   liber la arme. desigur ar fi catev aluni de razboi civil pana se termina rafuielile din trafic si blocuri dar ce ramane in urma va fi o armata de 12 13 milioane de oameni inarmati si hotarati. plus aia mai avuti care vor schimba limuzinele pe blindate si aia si mai avuti care vor schimba lambourile pe avioane.

   inca 2 ani si ne batem parte in parte cu rusii SI americanii.

   215
  • @Domnu’ Klatorus

   Nu poti sa opresti oamenii sa isi dea demisia ca nu suntem barbari. CORECT!

   Dar poti sa le explici frumos ca ei isi iau pensie speciala de la 45 de ani tocmai pentru ca trebuie sa fie acolo daca iese o „bubuiala” in regiune.

   152
  • @Klaxxon, aici ești cam pe lângă subiect. Principalul motiv al demisiilor sunt salariile. Salariul unui soldat e în jur de 3000 lei. Cat costă chiria ( că de cele mai multe ori nu prinzi repartiție la tine acasă ca să stai cu părinții), cât costă transportul, cât costă mâncarea, sau să-ți iei o haină? Nu uita că majoritatea sunt în jur de 20 ani, vor să iasă și ei în oraș sau cu o gagică. Cu ce? Eu îi înțeleg, au venit, au văzut, nu le-a plăcut, au plecat.

   12
  • Suplimentar, vor sau nu, trebuie să aştepte şi 5 ani, în caz contrar plătesc şcolarizarea.

   00
 11. si uite o imagine frumoasa ptr cei care nu stiu.

  https://i.redd.it/4otggxc27jba1.jpg

  174
 12. Daca nu era NATO azi Ucraina statea capra si multumea lui Putin ca i-au eliberat de occidentul decadent, de homosexuali si alte mizerii de propaganda ruseasca. In rest da, comunismul trebuie sa dispara. Asta cu „totul e al poporului” si de fapt niste mafioti infecti fura de rup in timp ce restul colcaie de incompetenta, puturosenie si prostie trebuie sa moara.

  Comentariu apreciat.5114
  • Tot mizeria de propaganda ruseasca spune ca ei se lupta cu nato, ue si ciupacapra, deaia se chinuie de 8 ani sa cucereasca ucraina

   Indecis. Tu ce zici?1416
  • @Andrei, toata tehnica armatei ucrainiene este in mare parte de origine NATO. Multi din „voluntarii” armatei ucrainiene sunt de origine moldoveneasca, poloneza, romana, etc…. practic mercenari pe romaneste. Da, conform TASS ar fi 1500 de romani acolo, surpriza ! Banul e ban. :D Sper ca orcii sa fie invinsi si asta cat mai repede. Ucrainenii duc greul bataliei, ei au dat cei mai multi morti pe partea lor. Dar trebuie sa intelegem si realitatea.
   Eu sincer intram cu toata puterea NATO in Ucraina si le dadeam orcilor 24 de ore iasa afara. Mars fmm in cacatul tau de teritoriu imens care nu le mai ajunge !

   Indecis. Tu ce zici?1517
  • Pe de altă parte, dacă nu era NATO, Ucraina încă avea arme nucleare.

   173
  • Comunismul a fost inlocuit de dictatura militara. La vedere ca in Rusia sau mai ascuns ca in Ro.

   45
 13. „Când ai salariul asigurat, când știi că nu te dă afară de la muncă deloc, ce motiv ai să muncești?”

  dar sa nu uitam, salariul minim trebuie sa asigure chiria si un trai decent + toata lumea trebuie sa aiba un loc de munca + restul memeurilor de pe antiwork.

  Indecis. Tu ce zici?1725
 14. „Toată lumea avea de muncă, toată lumea era mâncată și fericită, Occidentul decadent e rău.”

  Ma dispera cand aud asta de la cineva, ba…. se poate pleca in tari comuniste daca e asa de rau aici in „saracie” democratica. Ah, stai? Ca nu vrea sa plece… deci nu e asa de rau totusi…

  Are democratia minusul lui, dar cum a zis Churchill?

  „[…]Indeed it has been said that democracy is the worst form of Government except for all those other forms […]”

  Indecis. Tu ce zici?285
 15. De fiecare data cand zoso zice ceva de armata rosie, acuma rebranduita in armata cacao, imi dau seama cati sclaveti putincuristi avem in tara.
  pacat ca n au venit rusii prin romania, ca ii felau sclavetii de cantau astia desteaptate romane

  Indecis. Tu ce zici?3419
 16. Pe subiect, și totul suna foarte familiar, fix ca stilul romanesc de a ne fura singur caciula, peste le se impute de la cap, dacă fura șefu, fur și eu, si nu mai fac nimic, antrenament so soldați din pix, etc:

  https://youtu.be/i9i47sgi-V4

  10
 17. Creierul e setat by default pentru procrastinare… comunismul doar exploateaza asta, e chiar atat de usor.

  57
 18. ”Cumva nu prea văd oameni care să facă legătura între comunism și lipsa inovației”

  Serios? Câte brevete au fost înregistrate în perioada comunistă și câte acum?

  Azi, inovația e la un nivel scăzut în toată Europa, cred:
  https://berthub.eu/articles/posts/is-europe-just-not-good-at-innovating/

  58
  • Încă se mai inventează numai că multe multinaționale preferă să înregistreze brevetul în Satele Unite. Asta pentru că e o piață cu putere de cumpărare imensă și folosirea brevetului fără acceptul autorului duce la interzicerea produsului / firmei în piața aia plus plata unor despăgubiri dacă mai vrei să vinzi ceva acolo.
   E doar vorba de bani, nimeni nu are chef să înregistreze inovația într-o țară care nu are suficientă influență pe plan internațional care să ajute să iei bani de pe urma invențiilor noi.

   90

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube